Starania o maleństwo od jesieni 2014 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-09, 12:30   #541
meryy82
Zakorzenienie

Dot.: Starania o maleństwo od jesieni 2014

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
A no właśnie nie mam numeru a nie chce mi się iść na wizytę, bo źle się jeszcze czuję.
Plemniki mogą przeżyć w Tobie ok 72 h
A w ulotce od Dupka są jakieś instrukcje??

Tylko jeśli plemniki jak ich pan leniwe, to kiepska robota.
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 13:08   #542
1141655
Zakorzenienie

czesc dziewczyny, wpadlam poczytac jak Wam idzie trzymam kciuki za testujace za 2 tygodnie
u mnie dobrze, dzidzia rośnie, nie wiem czy juz wam pisalam,ale ciagle sie ukrywa nie chce pokazac co ma miedzy nozkami 29.09 mam kolejna wizyte bedzie juz ponad 20tydzien wiec laskawie moglaby sie ujawnic
choc ja mam czuja na dziewczyne

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 14:20   #543
JestemLiliana
Przyczajenie

1141655 a jak się ogółem czujesz? trzymam kciuki, by na kolejnym badaniu dzidzia się dobrze ułożyła

Ja z mężem ustaliłam, że jak już będę w ciąży, to nie chcemy znać płci Chcemy mieć niespodziankę
No chyba, że będą bliźniaki to wtedy już bym chciała wiedzieć.

Za mną równe 30 dni brania kwasu foliowego- przed chwilą wróciłam z Rossmanna z nowym opakowaniem Kupuję firmy Olimp po 7,99 zł, a Wy ?

Za tydzień w pon/wt mam dostać @ - oby się nie pojawiła Natomiast już w ten piątek idę do nowego ginekologa - ma dobre opinie w necie, a przyjmuje na nfz, więc chcę zobaczyć co i jak
Myślicie, że w razie czego gdybym była w ciąży to w pt by już coś wypatrzył czy jeszcze nie ?

Staramy się dopiero drugi cykl, ale ja bym chciała już

Edytowane przez JestemLiliana
Czas edycji: 2014-09-09 o 14:23
JestemLiliana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 15:42   #544
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JestemLiliana Pokaż wiadomość
1141655 a jak się ogółem czujesz? trzymam kciuki, by na kolejnym badaniu dzidzia się dobrze ułożyła

Ja z mężem ustaliłam, że jak już będę w ciąży, to nie chcemy znać płci Chcemy mieć niespodziankę

Za mną równe 30 dni brania kwasu foliowego- przed chwilą wróciłam z Rossmanna z nowym opakowaniem Kupuję firmy Olimp po 7,99 zł, a Wy ?

Za tydzień w pon/wt mam dostać @ - oby się nie pojawiła Natomiast już w ten piątek idę do nowego ginekologa - ma dobre opinie w necie, a przyjmuje na nfz, więc chcę zobaczyć co i jak
Myślicie, że w razie czego gdybym była w ciąży to w pt by już coś wypatrzył czy jeszcze nie ?

ja mialam kwas foliowy jakiejs nieznanej mi firmy (skarb natury, natura cos tam ?) , bo kupilam 250 tabletek ale wczesniej tez z Olimpu mialam

A ja zaczelam sie czuc dobrze, koncze 4 msc, mam wiecej energii, wczesniej mialam jej 0 albo nawet na minusie
mam rozne zachcianki pokarmowe
dzis niestety boli mnie głowa :/ ale taka pogoda niestety, ale nie chce sie ruc tabletkami (mozna Apap) ale wole to przelezec, pije wode
szaleje pomalu z zakupami dla dzidzi
do grudnia chcialabym miec juz wszystko kupione i przygotowane

Trzymam za was kciuki I oczywiscie bede zagladala Bo w koncu na tym watku zaczynalam

Stary 2014-09-11, 08:20   #545
Sarrai
Wtajemniczenie

Witajcie kochane.. trochę się nie odzywałam
Jestem troszku skołowana tym wszystkim....... otóż byłam w piątek u gina z wynikami tego usg piersi (guzki) - powiedział, żeby wykonać usg za 9 miesięcy... Zaczęłam tez rozmawiać na temat starań.. stwierdził, że najlepiej byłoby zrobić monitoing cyklu u mnie, ale w lux medzie leczenie niepłodności w tym właśnie monitoring jest zakazany................. że lekarze nie mogą tego wykonywać................ ........ że jedyne co on mi może poradzić to przepisać dwa skierowania na usg transvaginalne....
że mam sobie wybrać dzień kiedy sobie zrobię pierwsze usg, a potem drugie.......
No więc poszłam wczoraj.. nie spodziewałam się, że coś tam wyjdzie, bo robię od momentu zakończenia miesiączki testy owulacyjne - co prawda, od kilku dni wychodzi mi druga kreska, ale taka bledsza.... czyli zgodnie z tym co na opakowaniu napisane - wynik negatywny...
Oprocz tego robię tez sobie te testy na ślinę pod mikroskopem owulacyjnym i tam też zadnych "paprotek" nie widzę...........
No ale wyszło mi na tym usg, że mam w lewym jajniku dominujący pęcherzyk o rozmiarach 21 mm, czyli taki, który powinien zaraz pękać Lekarz powiedział, że owulacja powinna wystąpić na dniach Mam nadzieję, ze tak będzie... że ten pęcherzyk mi pęknie... W poprzednim cyklu mialam robione usg na tydzień przed miesiączką i było czysto.. wiec żadna torbiel z niepękniętego pęcherzyka się nie wytworzyła............... więc jestem przy nadziei.................. .....
oczywiście pierwsze co wczoraj zrobiłam po powrocie do domu to się na męża rzuciłam planuję to robić codziennie przez kilka najbliższych dni... chociaż... mój tż ma teraz okropnie stresujący czas w pracy i jak go znam - on nie ma za bardzo ochoty jak jest sfrustrowany ale się postarał mimo wszystko..

Tylko kurcze zastanawiam się.. czemu mi te testy owu wychodzą cały czas negatywne hmmmmmmmmmmm tzn mowie - zmiana jedyna ze pojawia się druga blada kreseczka...... od kilku dni... może to oznaka, ze na dniach się zrobi mocna..... chociaż w tym momencie to i tak nieważne, bo teraz najważniejsze by ten pęcherzyk pękł - a nawet jeśli do tego nie dojdzie to test, z tego co czytalam - może mi wyjść pozytywny...

Edit.. Na sąsiednim wątku staraczkowym jedna z dziewczyn też wczoraj była na usg i wyszło jej, że jej pęcherzyk ma tę samą wielkość.. i że lekarz jej kazał przyjsc znowu w piatek, by sprawdzić czy pękł... wiec też zapisałam się na piatek ehhhh troche mnie to wkurza, że sama mam sobie prowadzić ten "niby monitoring"... no ale podejscie tych ginekologów w lux medzie do tego problemu jest dołujące.... no nic - mam to skierowanie, jest wolny termin - to pójdę.. niestety nie do tego, co byłam wczoraj.

Edytowane przez Sarrai
Czas edycji: 2014-09-11 o 08:36
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 08:37   #546
1141655
Zakorzenienie

Sarrai - trzymam kciuki Małżona wykorzystuj ile się da hehehehe

Stary 2014-09-11, 08:54   #547
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 1141655 Pokaż wiadomość
Sarrai - trzymam kciuki Małżona wykorzystuj ile się da hehehehe
Dziekuję za dobre słowa Dam znać jutro po wizycie na usg mam wizytę o 12:45

OFFTOP
hahahaha 1141655, wiesz co??? Jakiś rok temu szukałam na necie jakichś sposobów na wyczyszczenie ścian - mam w domu labradorkę ) i przez przypadek trafiłam na twój blog i wpis o magicznej gąbce... wiesz, że zachęcona twoim wpisem zakupiłam to i kurna - zniszczyłam ściany w pokoju bo głupia ja... nie zrobiłam testu :P tylko przejechalam po całosci po fioletowej ścianie w sypialni :P ściany malowane farba Dulux Kolory Świata - zostały mi takie białe smugi hahaha a teraz patrzę na twój podpis --- i myślę sobie "ooo.. jakiś blogasek o prowadzeniu domu - lubię to!" i widzę, że to Twój blog! ))) hihihihihiiii więc zgłaszam reklamację :P

Edytowane przez Sarrai
Czas edycji: 2014-09-11 o 09:00
Stary 2014-09-11, 09:43   #548
zlosnica_
Zakorzenienie

Sarrai no to serio są takie zasady odnośnie lux medu?

"Pragnij tego co chcesz mieć i nastaw się na to, że możesz to dostać"

zlosnica_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 09:56   #549
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zlosnica_ Pokaż wiadomość
Sarrai no to serio są takie zasady odnośnie lux medu?
No tak mi powiedział ginekolog nr 3.. bo ginekolog nr 1 mi powiedział, że jak mu przyniosę badania nasienia to "będzie mnie monitorował".
Ginekolog nr 2 -> powiedział mi, że "no monitoringu tutaj pani nie zrobi".. ale ja nie drążyłam tematu: pomyślałam, że może chodziło mu o to, że akurat w jego gabinecie??? No a ginekolog nr 3 mi powiedzial otwarcie, że jest zakaz prowadzenia monitoringów cyklu, że tak kierownictwo placówek zakazuje itd. że to nie jest klinika leczenia niepłodności... tak wiec sama juz nie wiem!!! podejrzewam, że to zależy od lekarza....

hmmmmmmmmm wiesz co.. pogrzebałam trochę w internecie i sama przeczytaj: http://www.luxmed.pl/dla-pacjentow/n...plodnosci.html

zaraz sprawdzę ofertę tej INVICTY

Edytowane przez Sarrai
Czas edycji: 2014-09-11 o 09:58
Stary 2014-09-11, 10:46   #550
1141655
Zakorzenienie

Sarrai - no co ty.... ja tez mam fioletowe sciany ( w kuchni) nie mamy jeszcze lacobelu, i normalnie gabkami czyszcze sciany :/
Mamy Fluggerem malowane
moze to od farby zalezy
U mnie sie mega sprawdza, nasz Golden moze sie smialo ocierac o sciany:P hehe

Stary 2014-09-11, 13:45   #551
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Sarrai - no co ty.... ja tez mam fioletowe sciany ( w kuchni) nie mamy jeszcze lacobelu, i normalnie gabkami czyszcze sciany :/
Mamy Fluggerem malowane
moze to od farby zalezy
U mnie sie mega sprawdza, nasz Golden moze sie smialo ocierac o sciany:P hehe
hihihihi no widzisz ja też myślę, że to kwestia farby zresztą.. moje ściany i tak są dość dziwne ) dużo przebojów z nimi było podczas malowania no ale nic - trudno się mówi
Stary 2014-09-12, 19:32   #552
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
No tak mi powiedział ginekolog nr 3.. bo ginekolog nr 1 mi powiedział, że jak mu przyniosę badania nasienia to "będzie mnie monitorował".
Ginekolog nr 2 -> powiedział mi, że "no monitoringu tutaj pani nie zrobi".. ale ja nie drążyłam tematu: pomyślałam, że może chodziło mu o to, że akurat w jego gabinecie??? No a ginekolog nr 3 mi powiedzial otwarcie, że jest zakaz prowadzenia monitoringów cyklu, że tak kierownictwo placówek zakazuje itd. że to nie jest klinika leczenia niepłodności... tak wiec sama juz nie wiem!!! podejrzewam, że to zależy od lekarza....

hmmmmmmmmm wiesz co.. pogrzebałam trochę w internecie i sama przeczytaj: http://www.luxmed.pl/dla-pacjentow/n...plodnosci.html

zaraz sprawdzę ofertę tej INVICTY
Zajrzałam i aż mi się włos jeży na głowie. Kurde, to ludzie płacą za abonamenty i nie mogą sobie zrobić monitoringu, bo firma nawiązała współpracę z jakąś kliniką, gdzie dostanie się jakiś śmieszny rabacik. Tak się robi kasę! Jak widzą, że jest popyt, to dawaj trzeba coś wymyślić, aby kasę ukręcić :/ Normalnie złodziejstwo w biały dzień.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 10:07   #553
bianeczkaa
Zakorzenienie

Wciągnęłam ostatnią tabletę Czekam na @

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2014-09-13, 13:41   #554
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
czesc dziewczyny, wpadlam poczytac jak Wam idzie trzymam kciuki za testujace za 2 tygodnie
u mnie dobrze, dzidzia rośnie, nie wiem czy juz wam pisalam,ale ciagle sie ukrywa nie chce pokazac co ma miedzy nozkami 29.09 mam kolejna wizyte bedzie juz ponad 20tydzien wiec laskawie moglaby sie ujawnic
choc ja mam czuja na dziewczyne
u mnie testowanie jak się uda to za tydzień

a z tego co zauważyłam po rodzinie i u znajomych, że częściej dziewczynki chowają, to co mają między nogami, a chłopaki dumnie pokazują klejnociki

Cytat:
Napisane przez JestemLiliana Pokaż wiadomość

ja chyba też tak z tż-etem ustalę, że niespodzianka ma być. A bliźniaków nie wzięłam pod uwagę mam nadzieję, że jednak spokojnie zmajstrujemy dwójkę dzieci, ale w odstępach czasu nie hurtowo

ja też zmieniłam ginekologa na taki, który przyjmuje na NFZ i tak mnie ludki straszyły, że jak państwowo, to będę czekać, że wizyty mało fajne i krótkie bo chcą jak najwięcej pacjentów przerobić. Ale jak na razie jest ok, na dodatek mam blisko. A zmieniłam, bo jak widziałam, że za wizytę u gina mam płacić ponad 120zł do tego za badania, a tego też sporo, a jak gin prywatny to za wszystko trzeba płacić.

Cytat:
ja mialam kwas foliowy jakiejs nieznanej mi firmy (skarb natury, natura cos tam ?) , bo kupilam 250 tabletek ale wczesniej tez z Olimpu mialam

A ja zaczelam sie czuc dobrze, koncze 4 msc, mam wiecej energii, wczesniej mialam jej 0 albo nawet na minusie
mam rozne zachcianki pokarmowe
dzis niestety boli mnie głowa :/ ale taka pogoda niestety, ale nie chce sie ruc tabletkami (mozna Apap) ale wole to przelezec, pije wode
szaleje pomalu z zakupami dla dzidzi
do grudnia chcialabym miec juz wszystko kupione i przygotowane

Trzymam za was kciuki I oczywiscie bede zagladala Bo w koncu na tym watku zaczynalam
ja też mam jakieś tam kwasy z apteki

czytałam, że właśnie na ból głowy w ciąży dobrze jest iść na spacer by się dotlenić
Masz rację, że teraz szalejesz z zakupami, potem z dużym brzuszkiem już ciężej i w tedy należy się więcej odpoczynku.
A wózek macie już upatrzony?

Cytat:
Witajcie kochane.. trochę się nie odzywałam
Jestem troszku skołowana tym wszystkim....... otóż byłam w piątek u gina z wynikami tego usg piersi (guzki) - powiedział, żeby wykonać usg za 9 miesięcy... Zaczęłam tez rozmawiać na temat starań.. stwierdził, że najlepiej byłoby zrobić monitoing cyklu u mnie, ale w lux medzie leczenie niepłodności w tym właśnie monitoring jest zakazany................. że lekarze nie mogą tego wykonywać................ ........ że jedyne co on mi może poradzić to przepisać dwa skierowania na usg transvaginalne....
że mam sobie wybrać dzień kiedy sobie zrobię pierwsze usg, a potem drugie.......
No więc poszłam wczoraj.. nie spodziewałam się, że coś tam wyjdzie, bo robię od momentu zakończenia miesiączki testy owulacyjne - co prawda, od kilku dni wychodzi mi druga kreska, ale taka bledsza.... czyli zgodnie z tym co na opakowaniu napisane - wynik negatywny...
Oprocz tego robię tez sobie te testy na ślinę pod mikroskopem owulacyjnym i tam też zadnych "paprotek" nie widzę...........
No ale wyszło mi na tym usg, że mam w lewym jajniku dominujący pęcherzyk o rozmiarach 21 mm, czyli taki, który powinien zaraz pękać Lekarz powiedział, że owulacja powinna wystąpić na dniach Mam nadzieję, ze tak będzie... że ten pęcherzyk mi pęknie... W poprzednim cyklu mialam robione usg na tydzień przed miesiączką i było czysto.. wiec żadna torbiel z niepękniętego pęcherzyka się nie wytworzyła............... więc jestem przy nadziei.................. .....
oczywiście pierwsze co wczoraj zrobiłam po powrocie do domu to się na męża rzuciłam planuję to robić codziennie przez kilka najbliższych dni... chociaż... mój tż ma teraz okropnie stresujący czas w pracy i jak go znam - on nie ma za bardzo ochoty jak jest sfrustrowany ale się postarał mimo wszystko..

Tylko kurcze zastanawiam się.. czemu mi te testy owu wychodzą cały czas negatywne hmmmmmmmmmmm tzn mowie - zmiana jedyna ze pojawia się druga blada kreseczka...... od kilku dni... może to oznaka, ze na dniach się zrobi mocna..... chociaż w tym momencie to i tak nieważne, bo teraz najważniejsze by ten pęcherzyk pękł - a nawet jeśli do tego nie dojdzie to test, z tego co czytalam - może mi wyjść pozytywny...

Edit.. Na sąsiednim wątku staraczkowym jedna z dziewczyn też wczoraj była na usg i wyszło jej, że jej pęcherzyk ma tę samą wielkość.. i że lekarz jej kazał przyjsc znowu w piatek, by sprawdzić czy pękł... wiec też zapisałam się na piatek ehhhh troche mnie to wkurza, że sama mam sobie prowadzić ten "niby monitoring"... no ale podejscie tych ginekologów w lux medzie do tego problemu jest dołujące.... no nic - mam to skierowanie, jest wolny termin - to pójdę.. niestety nie do tego, co byłam wczoraj.
a nie lepiej było by ci po prostu mierzyć temperaturę i zrobić wykres? poobserwować organizm?
z tego co czytałam często te testy błędnie nie pokazują owulacji.

I jak masz pęcherzyk, to nie po ginach a tżeta molestuj

Cytat:
Wciągnęłam ostatnią tabletę Czekam na @
ja też wcinam ostatnio czeko. I chyba zaczynam się wkręcać, bo zauważyłam, że biust zrobił mi się nabrzmiały. No nic zostaje czekanie. Ale po umilam sobie czas i korzystam z tego, że od środy tż-et w domu.

Edytowane przez meryy82
Czas edycji: 2014-09-13 o 13:47
Stary 2014-09-13, 23:32   #555
1141655
Zakorzenienie

Mamy wózek wypatrzony. Stanie najprawdopodobniej na Bebetto Silvia

Stary 2014-09-15, 08:38   #556
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
a nie lepiej było by ci po prostu mierzyć temperaturę i zrobić wykres? poobserwować organizm?
z tego co czytałam często te testy błędnie nie pokazują owulacji.

I jak masz pęcherzyk, to nie po ginach a tżeta molestuj
No powiem Ci, że prowadzę od tego cyklu właśnie "obserwacje" i mierzę sobie tempkę, ale niestety..... codizennie się budzę ok. 4:30, ale w weekendy to wiadomo - śpię dłużej. Czasem wypiłam sobie też piwko wieczorem - no i sama nie wiem, czy ja prawidłowo mierzę tę tempkę czy też nie. Poza tym, nie mam zaufania do mojego termometru.....
No ale nieważne dziewczyny. W końcu byłam u tego gina w środę i był ten pęcherzyk. No i w piątek polazłam sprawdzić czy pękł no i pękł A skok temperatury mialam w środę...... i teraz zagwozdka... W środę też wyszły mi dwa testy owulacyjne (różnych firm) pozytywne.
Tak więc jakoś ten wykres źle prowadzę... No ale to mój pierwszy cykl tak wiec może nabiorę wprawy
Oczywiście męża molestowałam W strategiczne dni Lekarz powiedział, ze 3ma kciuki. No ale myślę, że nie wcześniej jak 26 września w piątek będę dopiero testować o ile wytrzymam No i o ile @ nie przyjdzie.. na razie to pełen luzik i o tym nie myślę, nie nakręcam się bo to i tak różnie bywa....................

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Fajny ja to jakąś terenówkę będę potrzebować żeby chodzić z wózkiem i z psem jednocześnie..
Stary 2014-09-15, 09:03   #557
1141655
Zakorzenienie

hehehe my mamy Goldena Retrivera....na niego zaden wozek nie pomoze
a mieszkamy na takim terenie dosc lesnym i piaszczystym,ale te kola dadza rade
jeszcze Mura 4 mi sie podoba...

Sarrai wiesz co, ja tez chcialam sie obserwowac, i powiem ci,ze jak zaczelam- tak zaszlam wiec zycze ci tego samego
ja zdazylam sobie zmierzyc tem 3 x
ale macalam potem szyjke i zdziwilo mnie to,ze przed terminem okresu poszla w gore, ze siegnac jej nie moglam
w necie wyczytalam,ze tak jest po zapolodnieniu...i...zacze lam dumac
i z tego dumania teraz leze i czuje jak mnie mój dzieć kopie

Edytowane przez 1141655
Czas edycji: 2014-09-15 o 09:06
Stary 2014-09-15, 13:08   #558
meryy82
Zakorzenienie

Hej-hej jak po weekendzie?

Cytat:
o fajny taki klasyczny, zauważyłam, że sporo Bebetto jeździ po parku, w pobliżu którego mieszkam.

Cytat:
No powiem Ci, że prowadzę od tego cyklu właśnie "obserwacje" i mierzę sobie tempkę, ale niestety..... codizennie się budzę ok. 4:30, ale w weekendy to wiadomo - śpię dłużej. Czasem wypiłam sobie też piwko wieczorem - no i sama nie wiem, czy ja prawidłowo mierzę tę tempkę czy też nie. Poza tym, nie mam zaufania do mojego termometru.....
No ale nieważne dziewczyny. W końcu byłam u tego gina w środę i był ten pęcherzyk. No i w piątek polazłam sprawdzić czy pękł no i pękł A skok temperatury mialam w środę...... i teraz zagwozdka... W środę też wyszły mi dwa testy owulacyjne (różnych firm) pozytywne.
Tak więc jakoś ten wykres źle prowadzę... No ale to mój pierwszy cykl tak wiec może nabiorę wprawy
Oczywiście męża molestowałam W strategiczne dni Lekarz powiedział, ze 3ma kciuki. No ale myślę, że nie wcześniej jak 26 września w piątek będę dopiero testować o ile wytrzymam No i o ile @ nie przyjdzie.. na razie to pełen luzik i o tym nie myślę, nie nakręcam się bo to i tak różnie bywa....................

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Fajny ja to jakąś terenówkę będę potrzebować żeby chodzić z wózkiem i z psem jednocześnie..
Najważniejsze, że męża molestowałaś
i słusznie się nie nakręcać, choć łatwo powiedzieć, sama się już doszukuję objawów, ale z drugiej strony czuję, że PMS zaczyna się udzielać i tż-etowi już wczoraj się oberwało :/
no nic w końcu to pierwszy cykl bez zabezpieczeń w dodatku taki trochę z doskoku.

ja też terenówkę, ale zwykłego x-landera xa, niestety na długie spacery z moim psiakiem nie ma co liczyć, bo mi psiak się postarzał i jak już na dłuższe trasy może się zmieści do koszyka pod wózkiem

Cytat:
hehehe my mamy Goldena Retrivera....na niego zaden wozek nie pomoze
a mieszkamy na takim terenie dosc lesnym i piaszczystym,ale te kola dadza rade
jeszcze Mura 4 mi sie podoba...

Sarrai wiesz co, ja tez chcialam sie obserwowac, i powiem ci,ze jak zaczelam- tak zaszlam wiec zycze ci tego samego
ja zdazylam sobie zmierzyc tem 3 x
ale macalam potem szyjke i zdziwilo mnie to,ze przed terminem okresu poszla w gore, ze siegnac jej nie moglam
w necie wyczytalam,ze tak jest po zapolodnieniu...i...zacze lam dumac
i z tego dumania teraz leze i czuje jak mnie mój dzieć kopie
aaaa kopiący dzieć tego

a mura fajna, tylko w spacerówce ma mało zabudowane budy i jak wieje czy słonko przyświeci, to na dziecko. A i w spacerówce to siedzisko jakoś do mnie nie przemawia, fajny materiał i miękkie ale wąskie oparcie, do tego podnóżek zwężany i rocznemu dziecku nogi zwisają. Duży plus to pompowane koła przejadą wszystko (wiem, bo jak dorabiałam jako niania, to miałam okazję jeździć murą praktycznie przez rok)
a i parasolka od mury maxi cosi była o kant du...rozbić, lekki wiatr zawiał a ta się wyginała na boki

my w weekend mieliśmy poszaleć, ale z psem u weta byłam i okazało się, tak jak zauważyłam, że psi pigment wlazł mocniej na oczka i słabo widzi. Do tego stawy też już słabe i musimy uważać. I przeszła mi ochota na przytulanki. Jedyne co, to wyciągnęłam tż na dwie przejażdżki rowerem.

Edytowane przez meryy82
Czas edycji: 2014-09-15 o 13:22
Stary 2014-09-16, 10:05   #559
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dziewczyny albo mam plamienie albo @ Obym mogla poaiedzie Wreszcie. Teraz zastanawiam sie kiedy zrobic badania, ma byc 2-3 dzien ale jesli to to no to zrobie w czwartek jak bede z mala na kontroli
Kto by powiedzial ze ktos tu sie bedzie cieszyl z posiadania @ :P

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2014-09-16 o 10:06
Stary 2014-09-16, 19:01   #560
bianeczkaa
Zakorzenienie

Jestem mega głodna, szczególnie na słodycze i mega zmęczona. To na pewno będzie @

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2014-09-16, 21:59   #561
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny albo mam plamienie albo @ Obym mogla poaiedzie Wreszcie. Teraz zastanawiam sie kiedy zrobic badania, ma byc 2-3 dzien ale jesli to to no to zrobie w czwartek jak bede z mala na kontroli
Kto by powiedzial ze ktos tu sie bedzie cieszyl z posiadania @ :P
Cytat:
Jestem mega głodna, szczególnie na słodycze i mega zmęczona. To na pewno będzie @
@ nadciąga

mnie też dopadł mega apetyt oczywiście już się nakręcam

i byłam u koleżanki, która dwa tygodnie temu urodziła córeczkę i jak dostałam malutką na ręce, to tak mi się przyjemnie ciepło w środku zrobiło. Ech.
Stary 2014-09-17, 07:10   #562
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie znak, że się @ zbliża to przede wszystkim mega senność i gastrofaza na słodkie
Stary 2014-09-17, 08:28   #563
bianeczkaa
Zakorzenienie

Jednak jest @ Zastanawiałam się jak to liczyć dni czy od wczoraj czy od dzisiaj, bo to niby takie plamienie było ale jednak liczę od wczoraj, było coś to było. Od razu umówiłam się na USG Myślałam, że to szybciej pójdzie a mam wrażenie, że się ciągnie jak guma z majtek :/

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2014-09-17, 22:29   #564
bianeczkaa
Zakorzenienie

Jutro idę na badania

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2014-09-19, 08:07   #565
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro idę na badania
I jak po badaniach?

Ja zaczynam odliczanie do poniedziałku, przyjdzie/nie przyjdzie@
Żeby mi się nie nudziło to mam do opieki chorego psa; (
Stary 2014-09-19, 09:43   #566
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam dzisiaj 24 dzień cyklu.. ale sama nie wiem kiedy powinna wystąpić miesiączka - bo po odstawieniu tabsów to różnie to naprawdę u mnie wychodzi.. ale raczej zawsze te moje cykle dłuższe niż krótsze. Będę testować najwcześniej dopiero w czwartek A za Ciebie trzymam kciuki. Oby @ nie przyszł!
Stary 2014-09-19, 10:03   #567
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam dzisiaj 24 dzień cyklu.. ale sama nie wiem kiedy powinna wystąpić miesiączka - bo po odstawieniu tabsów to różnie to naprawdę u mnie wychodzi.. ale raczej zawsze te moje cykle dłuższe niż krótsze. Będę testować najwcześniej dopiero w czwartek A za Ciebie trzymam kciuki. Oby @ nie przyszł!

No to trzymam kciuki za tydzień !

za merry tez

Stary 2014-09-19, 10:31   #568
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
I jak po badaniach?

Sama nie wiem, bo wyniki w normie, ale nie wiem ten stosunek jest chyba jakiś kiepski 1,87

FSH 4,5
LH 8,44

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2014-09-19 o 10:39
Stary 2014-09-19, 12:15   #569
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Sama nie wiem, bo wyniki w normie, ale nie wiem ten stosunek jest chyba jakiś kiepski 1,87

FSH 4,5
LH 8,44
Ja miałam stosunek tego jakos 1,33 czy jakoś tak..
Ale powiem szczerze że lekarz tego w żaden sposób nie skomentował.

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
No to trzymam kciuki za tydzień !

za merry tez
Dzięki
Stary 2014-09-19, 12:40   #570
gabisun
Zakorzenienie

Hej dziewczyny!!!

Merry, Sarrai trzymam kciuki! jak wam fajnie, że już mało czasu wam zostało do @

Mi wypada na 1.10, a 27.09 mam rocznicę ślubu i się zastanawiam czy nie spróbować zatestować, byłby fajny prezent tylko to w sumie za szybko

Zaczęłam też mierzyć tempkę i nie wiem jak to jest z tą owu. Bo z własnych odczuć wiem, że chyba była 17.09 ( bolał mnie bardzo jajnik) a skok temperatury jest dzisiaj tylko o 0,1 to coś nie tak chyba nie?

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości