![]() |
#811 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Cytat:
Moja koleżanka zasuwała w ciaży, choć miała zagrożoną, a najgorsze były żylaki, jak kłody, brała zastrzyki z heparyny, miała jak najwięcej leżeć, bo zakrzep i zator przy porodzie jej groził, ale nie potrafiła odpuścić. Kiedyś jej spytałam, czemu nie da umyć okien mężowi? Bo on nie umyje. Ale nie chce czy nie umyje tak jak ty chcesz? No tak jak ja chcę. To donikąd nie prowadzi. Cytat:
Teraz TŻ patrzy na moją matkę i potrafi stwierdzić, że ona wszystko robi, a ojciec nie i on to ma dobrze. A jakcoś sie zepsuje to on naprawia. Ale już mu powiedziałam, że moja mama jest zmęczona i nieszczęśliwa,że przed laty dała się ten kierat wpędzić, a teraz już za późno. Ja tak nie chcę i nie dam się tak urządzić.
![]() |
#812 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=melleczka;48198350]Dokładnie. Też bym tak zrobiła. Ciekawe jakby zareagował jakby drugi czy trzeci dzień z rzędu obiadku nie było.QUOTE]
JA TAK ZROBIŁAM ![]() ![]() ![]() mój TŻ zawsze dostał jedzonko do pracy i po pracy ciepły obiadek.. nie musiał tego zmywać etc.. stwierdziłam, że już nie daję raady..muszę więcej odpoczywać i... .nie zrobiłam kanapek do pracy i nie zrobiłam obiadku po pracy ... uprzedziłam, że się źle czuję i nic nie naszykuję..wiec poszedł WIELKI MACHO NA GŁODNEGO.. wrócił baaardzo głodny...I obiadu też nie dostał...ojj szybko sie nauczył powiem Wam, ze pierwszy dzień był najgorszy.. co sie osłuchałam to moje... aaale jaki efekt...teraz już sam sobie robi... problemu z tym nie ma.. dziś rano przyszedł przed pracą przytulił się.. powiedział dumny z siebie, ze kanapki sobie sam zrobił i spakował (NO JAK MAŁE DZIECKO ![]() ![]() ![]() ![]() a ja mam jeden obowiązek w domu mniej... (czyli duże dziecko samo sobie robi już jedzonko) |
![]() ![]() |
![]() |
#813 | ||
Zadomowienie
|
begie - za taki tekst to skopałabym mu buły
![]() ![]() ![]() ![]() Mój ma na odwrót, on z kasą się nie liczy, na dziecko wydałby wszystko i nawet karte kredytową opendzlował, ja go muszę hamować ![]() Co do pomagania w domu, to czasem pomaga ale muszę mu powiedziec co ma zrobić bo sam na to nie wpadnie .. ![]() ![]() Cytat:
![]() Mi głównie chodzi o komfort rodzenia, czy sale są 2 osobowe czy wieloosobowe, jak wygląda porodówka... właśnie dostęp do zzo...co do personelu to nigdy nie wiadomo na kogo się trafi, jaki ktoś będzie miał dzień itp... Powodzenia w grzybobraniu ! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#814 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#815 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz rację, że to kwestia wychowania. Do tego ważne czy chłop mieszkał sam przez jakiś czas czy prosto od mamusi do żony. Jak sam mieszkał to wie, że nie ma magi która sprawia, że skarpety wędrują do pralki a lodówka się zapełnia tylko ktoś to musi zrobić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#818 |
Zadomowienie
|
AnetkaIzabell - mój zdecydowanie nie jest prosty w obsłudze :-( on ma autentycznie rozdwojenie jaźni :/
raz jesteśmy w sklepie to sam mi podsuwa pod nos artykuły dla dziecka albo dla mnie ("o zobacz tu są te majtki siateczkowe o których mówiła na sr, weź je" albo mi wyszukiwał laktator i pyta czy to o tym mówiłam i tego szukałam) albo się pyta jakie są ceny czy na allegro taniej czy nie i w ogóle bomba, jestem z niego dumna. a za dwa dni humor mu się pogarsza i wrzeszczy na mnie że wkładki laktacyjne kupiłam :-/ ze sprzątaniem - on bardzo dużo robi sam z siebie, odkurza czy coś, albo jak coś tam ponarzekam to mówi że jak mi słabo to on coś za mnie zrobi tylko żebym mu powiedziała, a następnego dnia mnie wyśmiewa czym to ja się tak zmęczyłam! i powiem Wam że najbardziej mnie wkurza że tak mało kasy dostaje z zusu i on mi pieniądze przelewa i oczywiście pomarudzi przy tym! ja zawsze niezależna byłam a teraz się czuje jak utrzymanka a przecież to jego zasrany obowiązek nas teraz utrzymywać i łaski nie robi :/
#819 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój miał siostry, które zmywały za niego, odkurzały mu w pokoju etc.. teraz ja to wszystko muszę odkręcać.. ale daję radę ![]() ![]() też mnie czasem denerwuje że robi coś do połowy... wyrzuci śmieci, a nowych worków nie założy ![]() ![]() ![]() ![]() chociaż dziś sam założył - więc pochwalić musiałam... faceci lubią być chwaleni..wtedy chętniej powtarzają czynności... raz go naszło na gofry..sam zrobił... o jak go wychwaliłam.. teraz to jak jest hasło gofry to mnie nawet nie dopuszcza..sam od a do z zrobi wszystko... ![]() ![]() ![]() Cytat:
z kasą się nie liczy, ale z czymś innym się na pewno liczy...na pewno ma coś co jest dla niego ważne przy dokonywaniu wyborów...jakieś kryteria, którymi się kieruje w życiu... może jak nie kasa..to jakość i bezpieczeństwo...może jeszcze co innego... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#820 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Powodzenia na wizycie. Cytat:
Cytat:
![]() Wy nie możecie spać, a ja nie mogę zasnąć. Wczoraj zasnęłam po 2. Kładziemy się z Tż ok 23 on zasypia, a mi niby też się chce spać, ale nic. D tego jak się kładę to o tej godzinie mały harcuje i to długo, a że mam mały brzuch to czuję go bardzo bardzo wyraźnie i spać nie idzie. Co do farby to nie wiem jak się nazywa, ale na obrazku jest taki drewniany pociąg zabawka i ona pachnie przy malowaniu tylko nazwa mi wyleciała z głowy.
![]() |
#821 | |||
Zakorzenienie
|
O losie, nigdy w życiu!
![]() Góra dwie godziny, ale już jestem cała chora, bo spodziewam się kolejnych chamskich uwag ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Faktycznie chyba przechodzą na nich te ciążowe nastroje. Albo to kwestia wychowania. Podejrzewam, że mój rozpuszczony brat w stosunku do wszystkich swoich byłych był podobny, dlatego teraz jest sam, a gromada dzieci wychowuje się bez niego. Mój TŻ dla odmiany pyskuje, kiedy coś zrobię - że niby mam tyle nie sprzątać. Ale jak go czasem na chwilę wołam, żeby np. pomógł coś podnieść, a on akurat siedzi przy komputerze, słyszę jak mruczy pod nosem i ciężko wzdycha ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#822 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
i wkoncu jak dlugo czekam to wole sobie sama to zrobic to potem ma wielkie pretensje ze nie poczekalam ;P i moj staly tekst : no pol godziny czekalam i prosilam to co mialam pol roku jeszcze czekac ? :P
![]() |
#823 |
Zakorzenienie
|
ide do sklepu bo zachcialo mi sie nalesnikow ze szpinakiem i fetą a nie mam szpinaku
![]() przy okazji zrobie kilka na slodko to moze corcia zje jak wroci z przedszkola ![]()
#824 |
Wtajemniczenie
|
Sweet jak sie czujesz?
Z krwawieniami i z nosa i z zebow to masakra, ja smarkam krwia caly czas... Co do tz, to chyba plaga. Dzis rano tak mnie wnerwil, ze z nerwow sie poplakalam on mnie opieprzyl za to i poszedl z psem. Coz, wychodzi na to, ze nie mam co sie o niego martwic... Znowu zatoki mi dokuczaja i masakra to jest. O i pochwale sie, dzis sie witam w 8 miesiacu ![]()
#825 |
Zakorzenienie
|
Aleaa oklaski za 8 miesiac.
Mnie ciagle zgaga meczy ![]()
![]() |
#826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie jutro będzie 34 tydzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#827 |
Wtajemniczenie
|
Manieczka nawet nie mow mi o zgadze, pol nocy nie spalam przez nia :/
#828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam to samo. Może już w mniejszym stopniu, ale jednak... Za to chyba wrócił mi apetyt, bo cały czas jestem głodna, chociaż mam już za sobą cztery kanapki, drożdżówkę i banana ![]()
![]() |
#829 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja jak swoich pracowników pochwalę...to efekty ich pracy jeszcze tego samego dnia na prawdę są piorunujące... opłaca się chwalić i doceniać... facetów w domu przede wszystkim..zauważać rzeczy które robią.. (mój drugi kierunek to pedagogika / psychologia) ![]() Cytat:
wykorzystuj na maksa ten moment rozdwojenia w którym tak ochoczo uczestniczy w wybieraniu rzeczy dla maluszka ![]() a jak mu się pogorszy humor (no każdy ma lepsze i gorsze dni) nikt z nas idealny nie jest, co nie zmienia faktu, że wrzeszczeć na Ciebie absolutnie nie powinien ![]() za to że sam posprząta etc.. pochwal go (po czasie przyniesie to rezultat) będzie robił sam, więcej, chętniej i dokładniej etc mój też potrafił wcześniej rzucać teksty "cały dzień w domu siedzisz: (no bo na L4 jestem) czym się zmęczyłam.?." teraz ani razu tak nie słyszę...sytuacja z "nie zrobiłam mu obiadu i wyprawki do pracy" też tu pomogła...bo sam nam zrobił obiad. i zobaczył ile to jest stania w garach aby mięsko było mięciutkie i uduszone w sosiku... a żeby nie słyszeć tekstu"czym sie tak zmęczyłam"... ja np codziennie na pytanie "jak się dziś czujesz kochanie? " odpowiem mu krótko "że kości miednicy strasznie bolą, ale udało mi się i (wymieniam coś czego on najbardziej w świecie nie lubi robić) mój TŻ już mnie i tak ze wszystkiego odciąża, sam wie co ma kiedy zrobić, sam kończy szykować wyprawkę... Tak na prawdę oni nie są w naszej skórze i skąd mają wiedzieć, że nas swędzi, boli...ja sama przed ciążą nie zdawałam sobie sprawy z tego ile dolegliwości na raz będzie... a co dopiero taki facet ma na codzień się domyślać . wiec często gęsto po prostu go informuję..co mnie boli... mówię...przywiąż sobie do brzucha 15 kg i chodź tak 2-3 miesiace...opisuję, że teraz jak dziecko kopie..a jest coraz większe i silniejsze...to kopniak w żebra to i mnie potrafi zaboleć, a wcześniej były to małe kuksańce...z których oboje się śmialiśmy i on się cieszył jak wyczuł.. oni tego wszystkiego na raz nie czują nie doznają to skąd mają wiedzieć... że miednica nam sie rozciąga...szykuje się do porodu... na mojego cyfry działają..przez 10cm rozwarcia ma przejść 30cm średnicy główki... że skóra się będzie rozrywać... dlatego ja mojemu mówię- czasem to jest monolog...ale cośtam do niego dociera co jakiś czas...teraz kilka razy dziennie pyta sie jak się dziś czuję... martwi się,bo widzi a czasem słyszy moje strzelanie w kościach.. pytanie do Was... (odpowiedzcie sobie sam) serio zdawałyście sobie sprawę przed ciążą, że AŻ TYYYLE dolegliwości / bóli /swędzenia / zgaga/ BEZSENNOŚĆ /opuchnięcia/ drętwienie i innych zmartwień będzie w trakcie ciąży ?? dopiero jak teraz doświadczamy to sobie w 100 % zdajemy sprawę.. facet jest w takiej świadomości jak my sprzed ciąży (czyli no będziesz wymiotować i źle się czuć bo to normalne w ciąży..) i tyle... więc ską się mają domyśleć jak ich samych my po trochu nie uświadomimy... co do kasy to zależy czy razem macie budżet czy osobno i w ogóle u każdego pewnie jest inaczej.. akurat ja zarabiam więcej od TŻ więc prosić się nie muszę... ale my to mamy i tak wspólną kasę, ale jakbym nie miała nic..to uważam, ze jak jest wspólne dziecko i para jest w związku.. i to dziecko będzie lada chwila..to odpowiedzialny ojciec nie powinien marudzić..bo to z jego krwi i kości maluch.. moze by tu wejść na jego EGO...samiec alfa.. facet ma podświadomie zakodowane, że jest żywiciel rodziny ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
jak z tego kawału... zięć do teściowej na ile mamusia przyjechała...? ojeeej to nawet herbatki sie mamusia nie napije.. ![]() Mruczenie i ciężkie wzdychanie pod nosem... ![]() ![]() ![]() Edytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2014-09-19 o 11:01 |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#830 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() czasem mowie stop - i zjem kostke gorzkiej czekolady, a czasem wezme na II sniadanie jogurt naturalny z malinami, brzoskwinia i to sa moje słodycze jak na teraz ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a on od 3 dni obiecuje ze umyje kafelki w kuchni! i nic! Cytat:
u mnie mniej więcej tak jest, ze jak pracuje, to już nic nie zrobi ![]() ale nauczono go to, to tak ma. obiadek pod buzie, sniadanie i kolacje podobnie. jak jest glodny to tekst - zjadłbym cos! a ja mowie, ze przecież nie zamykamy lodówki, a to on już nie jest glodny. wiec ruszam się i szykuje ![]() Cytat:
8! super! a narzekamy sobie dziś, a co! ![]() u mnie w niedziele! ![]() ![]() ![]() ![]() dobra, zmykam na dzialke ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#831 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oooo tu wykazał się inteligencją ![]() ![]() 1:0 dla niego ![]() Cytat:
Cytat:
![]() wczoraj Johny mój zjadł trochę, oczywiście jak nie widział nadzienia i jak nie było go za dużo ![]() jak widział to mówił, że bez tego, to udawałam, że wyrzucam,a jak za dużo było to wypluwał, ale zjadł jednego całego, więc 1:0 dla mnie ![]()
![]() |
#832 |
Rozeznanie
|
ja słyszałam o tym że na TŻ się narzeka w trakcie porodu, ale żeby tak juz 2 miechy wcześniej zaczynać
![]() ![]() ![]() Edytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2014-09-19 o 11:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#833 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() następny inteligentny i błyskotliwy ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- ale jestem z siebie dumna ![]() pochwalcie mnie ![]() przekopalam cały pokoj małego, część zabawek wybrakowanych, zniszczonych wywaliłam, część na czerwony krzyż, część do piwnicy, reszta poukładana, wszystko ma ręce i nogi,a nie taki misz masz ![]() ledwo się ruszam, ale ile szczęścia ![]()
![]() |
#834 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#835 |
Zakorzenienie
|
Martha moj tez wiecznie mial podstawiane przez mame i babcie pod nos
![]() ![]() ![]()
#836 |
Zakorzenienie
|
Ela, chwalę Cię, brawo!
![]() Przeczytałam właśnie artykuł o pierwszych dzieciach urodzonych na odnowionej porodówce w moim mieście [tam, gdzie zamierzam rodzić]. "Dziewczynka urodziła się wieczorem 16 września i waży 4,6 kg" ![]() ![]()
#837 |
Rozeznanie
|
pewnie wiele z Was to oglądała, ale jeżeli nie to koniecznie zobaczcie,
czym się różni mózg faceta od mózgu kobiety... tylko uwaga, żebyście skurczy ze śmiechu nie dostały... ![]() ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=aZBhyPiyeOs Edytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2014-09-19 o 11:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#838 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#839 |
Zakorzenienie
|
Właśnie nawiedziła mnie kontrola z ZUS
![]() I tak spędzam całe dnie w domu, więc nie robi mi to różnicy, ale i tak się zestresowałam ![]()
#840 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2014-09-19 o 12:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.