|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jedyna ksiazka o wychowaniu, ktora jestem zachwycona i nieraz o niej pisalam, to "No cos ty, tato". Przynajmniej jest zyciowa. I bardzo prawdziwa.
![]() |
#3422 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Szczotka do kibla? U nas co po chwilę wyciąga ![]() ![]() Co do etyki - skandal, naprawde ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3423 |
Wtajemniczenie
|
Mialam wstawic fotki
![]() Maly Slodziak, Malutka Pudzianka i Berbecie razem ![]() Oby znow nie bylo do gory nogami... ![]()
#3424 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- I jacy podobni do siebie! ---- A gdzie się podziała Byou? Agateczko, co u Was? Ja wczoraj na lumpku zaszalałam, dostałam opieprz od TŻ ależ mnie wkur... ![]() Dziś przepraszał no i chce sobie kolejną rzecz do kompa kupic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3425 |
Zakorzenienie
|
Nestelle napaliłam się na te butki co wkleiłaś i d, od rozmiaru 20 dopiero są....
#3426 | |||
Zakorzenienie
|
musze luknac co to ....tak z ciekawości
![]() NIE szczotka do kibla ! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a co do poradników to ja już się wypowiedziałam . nie twierdze ze wszystkie są niepotrzebne ,złe ...ale większość ma TE swoje teorie ![]() ![]()
![]() |
#3427 |
Wtajemniczenie
|
Ania ma niebieskie oczka
![]()
#3428 |
Zakorzenienie
|
Jestem, zupełnie bez sił.....ale muszę przetrwać,w robocie ciężki okres, ma byc jakas kontrola za tydzień w poniedziałaek, i muszę wyprostować kilkadziesiąt spraw po koledze po ktorym mam rejon, tak wiec pisze pismo za pismem, monit za monitem, ech....
Mała dalej daje czadu, co dziwne w żłobku anioł, dzis pogadalam z "ciocią" o tym jej jedzeniu - i o ile w domu dziobie chleb, zje samą szynkę albo samego pomidora, tam podobno nie zostawia nic. Pije tylko z kubka, w domu nim rzuca, siada z dzieciakami na nocnik (? wtf w domu nocnik do zabawy, albo rzucania), spi z kocykiem, pięknie się sama (?)bawi. W domu czort, tak się drze ze wymiekam.... I w ogóle mam strasznie zryty dzis beret, tak se nie moge miejsca znależć, zgadałam sie z koleżanką o służbie zdrowia i opowiadała, ze jej siostra miala sytuację taką samą jak ostatnia głośna afera z Chazanem ( taką w sensie upośledzenia ). Z tym,ze ciąża byla bliźniacza, matko jak ona opowiadała o tej dziewczynce to miałam ciary i łzy mi lecialy- bo jej siostra urodziła (mieszka za granicą). Uwierzcie mi ze pierwszy raz w życiu tak mialam, ze ciary ze mnie nie zeszły i wciąż siedzi we mnie jedno zdanie- ze "mała była tak bardzo upośledzona, tak bardzo zniekształcona ale tak piękna w swojej brzydocie...." ![]() ![]()
#3429 |
Zakorzenienie
|
az wróciłam do fot... tylko ze koloru nie widać ,wyglądają na ciemne tak po prostu . tak czy siak
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Despa - chyba tak często się zdarza ze dzieci w grupie " działają sprawniej" . często np. w przedszkolu słyszałam jak mama (lub babcia) uprzedzały ze dziecko "nie je tego ,nie tyka tamtego" ..całą liste podały czego nie lubi . a potem okazywało się nie raz ze w przedszkolu nawet o dokładke prosiły ![]() ![]() ![]() ![]() trzymam kciuki abys dała rade szybko wszystko w /z pracy ogarnąć ![]() a historia straszliwa ![]()
#3430 |
Zakorzenienie
|
taaaa, magia innych dzieci była - poszłam dziś z Z do sąsiadki co ma dziecię 3 miesiące młodsze - jak tamtej zachciało się pić, to Z usiłowała jej wyrwać butelkę
![]() ![]() zamówiłam wyrko na all i materac - wyrko w końcu tradycyjne, ale z włazem do środka i materac fiki miki do tego.... zaczynam s..ć w gacie przed tym wyjazdem, jak to będzie, jak się spakujemy i zmieścimy w samochodzie (który póki co jeszcze nie wiem czy przejdzie przegląd), czy Z nie zeświruje w drodze i tam na miejscu, jak dam radę ogarnąć tam rzeczywistość i jeszcze się uczyć do testu na koniec ![]() ![]() ![]()
#3431 |
Zakorzenienie
|
hehe to masz magie
![]() ![]() a z tym wyjazdem to na pewno będzie ok . często tak jest ze się denerwujemy ze co i jak ,a potem okazuje się ze z palcem w ... - łatwizna .wszystko się uda ![]()
#3432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3433 |
Zakorzenienie
|
wariatka
![]() ja bym się pakowała najwcześniej w sobote wieczorem ![]()
#3434 | ||
Kniaginia
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam drugą kontrolę w przeciągu 2 miesięcy. Jestem strzępkiem nerwów. No i jeszcze dziś dyżur zaczynam, mogę nie odpocząć w weekend ![]() ![]() ![]() A poza tym dziś mamy 5 rocznicę ślubu ![]() Nie wiem, kiedy to zleciało??? Jestem tak zmęczona, że z picia wina nie mam przyjemności. Ale piję ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3436 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i sie poryczalam ...!! Co tam slychac u was. U mnie od rana Leje - wiec szybki telefon do pani Doroty czy moze wpasc na drzemke Milusia a ja skocze do sklepu. Tak wiec bylam - kupilam - kase wydalam xD Ale za to na obiad serwuje sobie saltke z tunczyka ![]() No i dzis kolejna niespodzianka - noc bez pobudki ![]() No i wstawiam mojego kawalera ImageUploadedByWizaz Forum1411217130.356402.jpg Kocham Cie Emilianku <3. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3438 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nestelle dzieki za wieści o tych paputkach - byłam w Decathlonie i nabylam, 20, za duże oczywiście, ale na zime na skarpete jakąś może beda ok.
![]() |
#3439 |
Zakorzenienie
|
Scarlett spakowanas;-)?
Panika, juz chyba minal tydzien od wizyty, masz wyniki. bylas u doktorka? ( cos Cie tu malo, I miss...nie porzucasz nas na rzecz mam 2015? Pogoda z dupy u nas, wiec testowalismy skakane w kaluzach, skutek dwa razy zmiana ubrania...po czym robilo sie wieczorem coraz ciepkej wiec poszlismy na kasztany i jarzebine. czy u Was tez etap na "nie "sie zaczal?
#3440 |
Zakorzenienie
|
Despa - jakis czas temu wszystko bylo: nie, ostatnio wszystko na tak, teraz roznie, i tak i nie. Przy czym J. bardziej slownie to tak/nie (bardzo czesto logicznie sensownie chyba swiadomie), z czynami roznie, np ubieramy sie? tak. przychodzi, zaczynam ubierac i juz sobie przypomina ze nie lubi sie ubierac. Ale np powie czy narobi na nocnik i tak jest.
Takie typowe nie na wszystko jeszcze nie, tzn jak ma zly dzien to owszem ale to chyba nie o to pytasz. W ogole ostatnio jesli zdarza mu sie miec potrzebe poza pora nocnikowania to wola, szarpie mnie jesli udaje ze spie, uzywa roznych slow czekajac az do mnie dotrze, powtarza kilka razy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2014-09-20 o 23:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mówię wam cały czas pod górę już miałam ochotę pieprznąć tą wyprowadzką. byliśmy sobie rezerwować tą sypialnie co wam pokazywałam w durnej Agacie we wtorek i wczoraj przychodzimy płacić a tego nie ma ![]() dziś byliśmy na zakupach 10godzin bez przerwy!!!!! lampy są, sypialnia ta sama ale gdzie indziej i drożej. połowa farb kupiona, biurko. dla florka stoliczek z ikei i krzesła dwa. regał na książki. jutro jeszcze garderoba, wykładziny, reszta farb. mamy już dość. ![]() dobrze że są teściowie bo z Florkiem to byśmy załatwili 1/3 tego co załatwiliśmy. jutro jeszcze 6 sklepów. Nestelle współczuje ci, cały dom zaplanować od a do z.
![]() |
#3442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja gromadzenia rzeczy na wyjazd, pokupowalam ciuchy co ich może brakować Z, popralam, ucze się - wiele więcej nie zrobiłam ze wzgledu na powrót etapu nie - od 2 dni Z ponownie nie pije, wiec ch ba jeszcze przed wyjazdem czeka nas szpital....
![]() |
#3443 | |||||
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a tak w ogóle TO ! no nie mogę z Ciebie ! ![]() ![]() ![]() co tam u Ciebie? jak rodzinka ? jak nauka? ale świetna fota !!!! genialna ![]() tak ale u mnie ![]() R jest zdecydowanie na "TAK" .od zawsze ![]() Cytat:
![]() (mój nawet nie widział nocnika na oczy .... ) Cytat:
![]() a ja tak musze z dziecmi latac . najczęściej bez tzta ![]() no ale jest to szczęście ze można . ze ma się możliwość . ze będzie nowy dom . tu nie ma co marudzić ![]() Cytat:
tzt szyjący ?????? i nigdy wcześniej tego nie robił ? sam się nauczył ???????????????? kosmos ,kosmos .kosmos . ![]() ![]() wstałam . tzt już nie ma .z J na rybach . a ja poszłam spac prawie nad ranem ...bo wczoraj kupiłam "władce liczb" M. Krajewskiego i tak się wciagnełam ,ze musiałam całość przeczytać na raz .
J . N . R ![]() Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2014-09-21 o 08:25 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3444 |
Zakorzenienie
|
Nestelle nie pisze bo:
Telefon mnie wkurza bo wyrazy poprawia a nie da się tego dziadostwo wyłączyć Komputer mi działa bez klawiatury ![]() Póki co dziecko pomogło mi się całkowicie odzwyczaic od kompa tz wszystkich czynności do których służy. ![]() Milej niedzieli ![]()
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka ![]() Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2014-09-21 o 12:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3445 |
Zakorzenienie
|
HEj ho!
Wrzucilam KAcpera do Klubu ![]() oliwka 3mam kciuki! Dragusia, ale tak do wynajmowanego mieszkania wszystko musicie kupic? A jak najemca zerwie umowe lub tp. to zostaniecie z tymi wszystkimi meblami, rzeczami itp? Qrcze to zawsze ryzyko, bo meble sie raczek kupuje pod wymiar konklrentego mieszkania, a to chyba nie ebdzie na stale? Wspolczuje zamieszania, a Florek kawal chlopa ![]() ![]() U nas nic ciekawego....Bylismy wczoraj na przedszkolnym pikniku rodzinnym w Stasinie i bylo mega (tzn ja i K, bo tz pracuje) bardzo fajne miejsce ![]() Poza tym mamy w tym tyg. szczepienie iciagle sie waham czy szczepic NFZtowskim czy 3w1...;/ POmozcie podjac decyzje ;p Do tej byl na NFZtowskich+ pneumokoki... nestelle K. tez sie wspina wszedzie...dzis wlozylam go do łózeczka na drzemke, a sama sie polozylam na lozku obok i przymknelam oczy, nagle trach....KAcper lezy kolo mnie ![]() Tasia przesliczne cudenka ![]() ![]() PANI- jak zyjecie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3446 |
Zakorzenienie
|
Qrde mam katar po sam pas ..... Czuje sie paskudnie.
Ale jest Cola sa Czipsiki I jest MECZ ![]() ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#3447 |
Zakorzenienie
|
Ja rozumiem weekend, mecz, itp, ale mogłybyście coś napisać;p
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3448 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3449 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3450 | |||||
Wtajemniczenie
|
Czesc
Cytat:
![]() Tak wychodzi w lumpku bo rzeczy są malusie a jakie cudne ![]() Może jeszcze się zmienią co nie? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zdrówka ![]() ------------ My dziś poszliśmy na spacerek do mojej mamy bo robiła swoje urodziny. Także Kubuś miał troche atrakcji i własnie usnął. TŻ ogląda siatkę, mnie to jakoś mało interesuje ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:44.