|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy |
|
3 | 9,09% |
| Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe |
|
5 | 15,15% |
| Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują |
|
4 | 12,12% |
| Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy |
|
1 | 3,03% |
| Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 |
|
24 | 72,73% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014
Cytat:
|
|
#1232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My właśnie wróciłyśmy ze szczepienia. Hanula waży 4,99kg. W ciągu 2,5 tygodnia przytyła prawie 0,7kg ![]() Mam takie samo zdanie jak Tasia Mój synek też tak szybko przybierał na wadze a potem przystopował. Ja karmię na żądanie i nic nie zamierzam w tej kwestii zmieniać. Nie trzeba ograniczać KP. Zaczarowana, przecież nie będziesz głodzić Olivki jak domaga się jedzenia
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2014-09-19 o 13:51 |
||
|
|
|
#1233 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam zalamke....mam dosc wszystkiego...
Przyszla pielegniarka, popatrzyla na mnie i powiedziala ze go wezmie na chwile zebym odpoczela ale i tak nie udalo sie uspokoic Natiego. Dostal paracetamol,, dostal jesc, zostal odgazowany, mial masazyk i d.... Wrzaski i krzyki i placz to codziennosc. W szpitalu 2x/dzien biora krew z palca a ja go trzymam przy tym. Kupe ma tak zraca ze jak zawsze sie usmiechal ja ja zrobil tak teraz placze poki sie mu pupy nie umyje. Dietetyczka powiedziala po jego objawach ze mi wspolczuje i ze sie niezle umorduje z nim ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
fajnie ze macie czas to wpisywac/klikac, te dzienniki sa super Cytat:
Nati tak samo ma ![]() ![]() U nas ze smoczkami nie ma problemu.Natus moze ssac WSZYSTKO co jest w jego zasiegu i kazdy smoczek mu pasuje i TT i Avent i Rossmanowe. Jak ma ochote to sam trzyma sobie smoczek a jak go wkurza to wypluwa lub macha rekami by go odrzucic od siebie. Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-09-19 o 14:36 |
||||
|
|
|
#1234 |
|
Rozeznanie
|
patrycja ja mam cos takiego
https://play.google.com/store/apps/d...ydaybook&hl=pl |
|
|
|
#1235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Halinki maluchowi nie podszedł, może on z tych bardziej wymagających ![]()
|
|
|
|
|
#1236 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
http://ph1.bangla.com.pl/0001/d/074_01_4560.jpg
|
|
|
#1237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za ładny przyrost wagi
|
|
|
|
|
#1238 |
|
Zadomowienie
|
Jak nauczyc dziecko jesc z butli ?
pol godz probowalam ja przystawic bo głodna ale przez jej ryk wymieklam...
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
#1239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Matko! Ty to sie nameczysz, aż brak mi słów...Ja to pewnie bym siedziała z małym i wyła...Ale na pewno będzie dobrze To mały ssaczek z tego twojego synka Jak bym nie zobaczyła to bym nie uwierzyła
|
|
|
|
|
#1240 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
mialam ten sam problem...po ok 10 probach ponawianych co kilka dni młoda w koncu załapała. mozesz tez sprobowac inny typ smoczka butelkowego
|
|
|
#1241 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1242 |
|
Zadomowienie
|
Kompletnie nie ciagnie i jest wrzask. Moze faktycznie ksztalt smoczka
|
|
|
#1243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mocno trzymam żeby już wszystkie złe rzeczy was opuściły i Natus nie miał problemów ![]() A co do porodu to bardzo mi przykro . Masakra jakąś |
|
|
|
|
#1244 |
|
Zadomowienie
|
W posiewie kalu costam rosnie ale leczyc tego nie chca bo musialby dostac antybiotyk tak silny ze w jego wieku to moze zaszkodzic bardzo.Laryngolog powiedzial ze jest ok a to co ma to w jego wieku lepiej nie leczyc...
Musze jeszcze dokladnie porozmawiac z lekarzem. |
|
|
|
#1245 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
, ale sie "naumiala" jak pisalam wyzej
|
|
|
#1246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1247 |
|
Zadomowienie
|
Boje sie ze podczas porodu zarazil sie E.cola. Nie pisalam wam ale zamiast lewatywy przy odchodzacych wodach plodowych i postepujacych rozwarciu polozna polozyla mnie pod ktg na ceratke i kazala robic pod siebie
Pozniej wody zrobily sie metne i dostalam antybiotyk ale nikt mi nie powiedzialno tym metnieniu tylko zobaczylam w ksiazeczce zdrowia dziecka. Przez to wszystko - traktowanie, brak lewatywy, brak znieczulenia przy oksytocynie podanej i hemoroidach +problemach z kregoslupem i trzymaniem moczu teraz zaluje ze rodzilam sn. Ogolnie jest dupa dupa dupa....mam wszystkiego dosc i musze sobie poryczec |
|
|
|
#1248 |
|
grozi wypollizowaniem
|
nie wiem, wydaje mi sie ze one są mało popularne. z popularnych mozesz sprobwac Lovi, one są takie bardziej wypukłe niz avent ale nie całkiem kuliste
wiem! przypomnialam sobie-okrągłe robił Canpol, nie wiem czy dalej robi,ale starsza miala canpol własnie
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2014-09-19 o 14:53 |
|
|
|
#1249 |
|
Zadomowienie
|
NagiAkt
Sprobuj moze butelki klasycznej waskootworowej z takim smoczkiem: http://www.allecco.pl/20740,nutricia...a-butelke.html http://www.allecco.pl/20986,nutricia...zesniakow.html w szpitalach je daja dzieciom - za normalne i dla wczesniakow. Uwaga maja 3 dziurki ale mocno z nich nie leci. Te smoczki sa twarde, sterylne, gotowe do uzytku. W szpitalu normalnie je sterylizowali i dawali od nowa i wszystkie dzieci lapaly co i jak. Mozna je tez nakrecic na butelke z gotowym pokarmem czyli np. na takie cos: http://www.allecco.pl/6144,nan-pro-1...nia-90-ml.html Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-09-19 o 14:55 |
|
|
|
#1250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
musze sie zaopatrzec w taki no i w cierpliwosc
|
|
|
|
#1252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brak mi słów . Lezalas w swoich za przeproszeniem odchodach i rodzilas ?
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
Ile wasze dzieci spędzają dziennie w leżaczkach?
|
|
|
|
#1254 |
|
grozi wypollizowaniem
|
moje wogole nie spędza
|
|
#1255 |
|
Wtajemniczenie
|
Dwa dni temu 8 minut a wczoraj 2 minuty.
![]() Optymistka jednym słowem Masakraaaa!! Aż nie wiem co napisać! Ja na twoim miejscu już bym się dawno załamała.
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
Optymistka nswet kaczki nie dali?! Naprawde szkoda, ze ich nie podalas do sądu. Ale z drugiej strony juz ciul z tym porodem. Teraz tylko Natus się liczy. Ty się wkrótce pozbierasz. A wiadomo kiedy was wypiszą? I jak z tz? Przyjezdza dzis do was?
|
#1257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak chcialam sama tam isc to uslyszalam od poloznej ze mam lezec bo dziecko udusze...Pierwszy raz wymiotowalam do kosza na smieci bo nie dali mi nerki. Tylko wytarta i to nie na skurczu polozna mnie cewnikowala bo zapomniala mnie w pore wypuscic do wc na siku inie moglam sie juz sama wysikac... Dopiero jak rozwarcie doszlo do 10cm to mnie wytarli, kazali wstac i isc boso do sali porodowej a tam na lozku porodowym umyli. Po nacieciu NOŻYCZKAMI i NACISKANIU(!!) brzucha urodzilam. Nie zgodzilam sie na to wyciskanie malego to jeszcze mnie zbesztali... Poniewaz klocilam sie o takie traktowanie z polozna to wpisala mi w ksiazeczke zdrowia dziecka jako powiklanie porodu ze nie bylo ze mna kontaktu :brzyda l:Serio powinnam ich do sadu podac....ale wcale sie nie dziwie wobec tego ze nie wpuscili meza bo by ich pobil tam chyba. Mowilam ze mam prawo do obecnosci kogos z rodziny przy mnie to polozna mi powiedziala ze chyba nienormalna jestem ze chcialabym zeby mnie maz taka obesrana widzial, ze do konca zycia by potem mnie nie tkna... Jak prosilam o znieczulenie to uslyszalam ze mam nie krzyczec bo nie ja pierwsza rodze a bolalo bedzie bardziej i jak jak to sobie dalej wyobrazam. ZNIECZULENIA NIE DOSTALAM mimo ze PRZY OKSYTOCYNIE zlecil mi je lekarz ale [polozna mi nie dala bo byla wkurzona na mnie ze z nia dyskutuje bo ona juz 30 lat w zawodzie i wie lepiej ode mnie ze mnie nie boli az tak.... Tak samo podczas gdy mnie szyli to powiedziala ze zabrala mi malego z brzucha ZA KARE bo krzyczalam. Wyszla tez poza oddzial by mezowi poskarzyc sie ze krzyczalam, bylam NIEGZReCZNA i kopalam (nie kopalam....ale coz, ona wie lepiej...). Przeplakalam calutki porod i potem 2razy pod prysznicem na polozniczym ale widze ze nigdy nie minie mi ten zal. najwyzej wspomnienia sie zatra. \ Nie powinno sie nikogo nigdy tak traktowac !!!!! Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-09-19 o 15:44 |
|
|
|
|
#1258 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Podczytuję was ale nawet nie mam czasu napisać mały ma takie kolki ,że momentami nie wyrabiam W poniedziałek byliśmy jeszcze prywatnie u pediatry i przepisała mu debridat i jest znaczna poprawa co nie zmienia faktu ,że i tak praktycznie cały dzień młody spędza na rękach i ma krótkie drzemki ponieważ wybudza go ból brzuszka ale przynajmniej nie wrzeszczy całymi dniami.Mam nadzieję ,że szybko to się skończy i jakoś to przetrwamy ,strasznie mi szkoda tego mojego biedaka ,że tak się męczy ![]() Jak małemu miną kolki to mam nadzieję ,że będę miała więcej czasu ,żeby do was zaglądać
|
|
|
|
#1259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jednak stwierdzam ze ja tez popełniałam błąd bo nie wiedziałam, ze oprócz tego ze mu wkładam cyca to muszę przytrzymać, zanim załapie Za to z butla nie miał problemu |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:15.

od dwóch godzin chodzimy po chacie...mala śpi ja ogarniam temat
ale w ogole sie nie martwie, bo na pewno to zrzuci. Najwazniejsze, zeby potem nie podtuczyc dziecka, jak juz bedzie jadlo normalne rzeczy 
ja juz nie wiem co wyeliminowac z diety, zeby nie szkodzilo Wiktorii. Chhba przejdę ylko na wode i herbatki koperkowe 

za ładny przyrost wagi

28.06 

żeby już wszystkie złe rzeczy was opuściły i Natus nie miał problemów 
, ale sie "naumiala" jak pisalam wyzej
:brzyda l: