|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy |
|
3 | 9,09% |
| Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe |
|
5 | 15,15% |
| Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują |
|
4 | 12,12% |
| Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy |
|
1 | 3,03% |
| Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 |
|
24 | 72,73% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014
Dodajcie do tego ze wody odeszly mi o wpol do 2 a na lozku szpitalnym bylam o 7. Od 4:30 tulalam sie po stoleczkach w poczekalni.
Odeslali mnie ze szpitala. Lekarka kazala wziac taxi i jechac gdzie indziej. Po awanturze zamowila karetke. Na karteke czekalam 1,5h bo zobaczycli wypadek samochodowy powazny i staneli udzieli pomocy. Zawiezli mnie do szpitala drugiego gdzie tez powiedzieli ze nie ma miejsc i ze nic nie bylo ustalane, nie dzwonil nikt w mojej sprawie...Jak wpadlam w histerie to dopiero mnie zbadali i zostawili. Ze stresu ze skurczy co 3-4min regularnych i opadnietego brzucha zrobily sie nieregularne. Potem nie wpuscili mi meza ani mamy na oddzial, musialam przez dluuugi korytarz niesc swoja torbe. Skurcze co 3minuty. Czekalam na stoleczku na zwolnienie sie ktg a potem juz bylo co bylo jak widac.... Oto i moj mocno uproszczony, skrocony i ugrzeczniony opis porodu. Wolalam nie pisac go zanim wszystkie nie urodzily. Nie chcialam straszyc.... Dla mnie to trauma, ale zeby choc moj Babelek byl zdrowy to zniose wszystko
|
|
|
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1263 | |
|
Zadomowienie
|
rekord to myslę ze tak z 40 minut
z reguły 15-20---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boże .. to jakaś masakra !!! Mogłaś ich do sądu podac. Bez cienia wątpliwości Poród to piękne przeżycie mimo bólu a Ty doświadczyłas go w najgorszy sposób Nie mogę sobie tego wyobrazić na prawdę I to ze Tz do ciebie nie wpuscili to jakaś kpina A ta położna serio naplulabym jej w twarz . Tacy ludzie nie powinni w takim razie pracować Ona jest dla nas żeby nam pomóc a nie robić jakieś jazdy . Potem się dziwią ze ludzie nie chcą mieć kolejnych dzieci po takim porodzie ? Nie dziwię się Mam nadzieje ze zapomnisz o tym jak najszybciej chociaż wiem ze będzie ciezko |
|
|
|
|
#1265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez kasia_ruda Czas edycji: 2014-09-19 o 16:04 |
|
|
|
|
#1266 | |||
|
Wtajemniczenie
|
hehe u mnie to samo
wołam Tż: patrz, patrz jak sie usmiecha... a tu w tym momencie: bełt... Cytat:
wcale ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1267 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mogłabyś im narobić kolo du... ale rozumiem, że teraz pewnie Ci nie w głowie to bo masz inne problemy. Ale może jak już malutki trochę się odchoruje to możesz sprobowac Dziekuje Bogu za piekny poród, który wspominam ze łzami w oczach, ze łzami wzruszenia. Dlatego zawsze będe mowić, że pomimo bólu to cudowne przeżycie bo widze, że zawsze mogło być gorzej. Optymistko trzymam kciuki i życze Ci wszystkiego co najlepsze bo naprawde starczy ci już tych przeżyć.
|
|
#1268 |
|
Wtajemniczenie
|
Zuken ten comfort u nas kosztuje jakies 12 funtów. Zwykły aptamil ok 10, a np. Hipp jakies 8
a u was jak?Comfort ma tylko obniżoną zawartość laktozy, nie? I mówisz, że wszystko gra u was teraz? |
|
|
|
#1269 |
|
Zadomowienie
|
Optymistka- to jakaw masakra!! Jak tak mozna sie zachowywac! Az mi sie w pale nie miesci
nie chce sobie wylbrazac jak sie czulas ; (
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
#1270 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny z UK w Tesco znowu są pampersy 1+1 free. Ja dziś jadę bo poszło nam już 3 paki jedynek i 2 dwójki. Zostało mi niecala paczka dwojek i 4 trójki ale znowu zrobię zapasy widząc ze pampersy idą jak woda.
|
#1271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super, dzięki za informację Też zrobimy zapas. Jedynek zużyliśmy w sumie 5 dużych paczek i teraz w obiegu mam 2 i została mi 1 paczka tylko, także akurat się obkupimy
|
|
|
|
|
#1272 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiem co to znaczy sen tylko na rekach i budzenie sie z bolu z placzem Duzo sily wam zycze i cierpliwosci Cytat:
![]() wczoraj ze zmeczenia prawie zemdlalam przy prasowaniu ubranek, dobrze ze wtedy Tz byl z szpitalu z Natkiem Natus to zlote dziecko i widzial ze padam z nog jak wrocilam wiec dal mi pospac lacznie prawie 6h z jedna godzinna przerwa. Potem juz go za bardzo bolalo...Ale 6h snu na dzien to moje marzenie
|
||
|
|
|
#1273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli nie chcesz tego zgłaszać to przynajmniej napisz na jakiejś stronie oceniającej Twój szpital co Cię spotkało, niech inne kobiety wiedzą co je tam czeka. Rozumiem zmęczenie w pracy ale to już było chamstwo z ich strony. |
|
|
|
|
#1274 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
tez wam mialam to pisac |
||
|
|
|
#1275 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ta polozna to chyba już za długo tam pracuje i sobie za dużo pozwola. To nie średniowiecze. Przykro mi że w dzisiejszych czasach kobiety jeszcze trafiają na takie zolzy :'( Cytat:
oby szybko kolki przeszły:'( Ja bralam Debridat w ciąży ns trawienie Cytat:
Dziewczyny slyszalyscie o tej 8 miesiecznej dziewczynce zgwalconej przez swojego wujka. Popłakałam się i nie mogę dojść do siebie. Co za kut.......s :'(
|
|
#1276 |
|
Rozeznanie
|
Mamusie sierpniowe 2014
OPTYMISTKA az sie popłakałam czytając twój opis porodu co za ludzie w tym szpitalu pracują gorzej niz zwierze cie potraktowali powinnas to zgłosić gdzie trzeba isc do psychologa i ubiegać sie o odszkodowanie!!!!!!!
Ja siedze w szpitalu na IP z Natlka pisałam ostatnio wam ze płakała całe dnie i myslalam ze to skok rozwojowy ale jest coraz gorzej przeplakala biedna cała noc nie chciała jeść nic ja nie uspokajalo myslalam ze to kolki ale zrobiła kupkę bąki tez puszczala i dalej płacz dałam jej w nocy pierwszy raz paracetamol 2.5ml bo ma juz 8tyg i wazy pożytek 4kg.....uspokoilamsie po 15min i przez 4h było ok a pózniej znowu sie zaczęło tak cały dzien noszil ja na rękach i nic nie pomaga nawet cyca nie chce jesc wiec dałam jej znowu paracetamol i znowu jet ok ale pojechałam na IP bo jednak cos ja musi bardzo bolec ze tak płacze a paracetamol jej pomaga nie wiem moze to ucho...mam nadzieje ze nic z jej glowka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1277 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1280 | ||
|
Zakorzenienie
|
kupiłam na allegro "mei tai"
http://allegro.pl/listing/listing.ph...tch=s0-dz-0904 chusty nie umiem wiązać a to jest trochę sztywniejsze a ułożenie dzidzi jest jak w chuście - na żabkę, moja zaakceptowała po pierwszym włożeniu ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
Optymistka jestem zszokowana tym, co napisałaś o swoim porodzie. To nie do pomyślenia, nie dziwię się, że to dla Ciebie trauma.
Uważam, tak jak Kasia_ruda, że powinnaś to zgłosić oficjalnie do władz szpitala oraz do rzecznika praw pacjenta. Takie traktowanie to skandal i takie osoby zdecydowanie powinny ponieść konsekwencje. Myślę, że i Tobie by to trochę 'zamknęło' temat, jakbyś to zgłosiła. Mamuska, kciuki za Natalkę, aby to był tylko bardziej marudny dzień Coś mnie bierze, boli mnie gardło i jakieś kaszlenie się zaczyna. Tatuś usypia Hanię, a ja wskakuję wykąpana pod koc, napiłam się Prenalenu, wzięłam paracetamol, mam gorącą herbatę z sokiem malinowym (można przy kp?) i będę się grzać....bo w przypadku takiej fuchy jak MAMA nie ma l4 ![]() Widziałyście to: http://kobieta.onet.pl/dziecko/male-...aign=onetsg_fb ?? Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-09-19 o 20:41 |
|
|
|
#1282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wygląda fajnie i łatwiej się je zakłada.
|
|
#1283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mina, to tak a propos naszych rozmów o uśmiechaniu się dziecka
|
|
|
|
|
#1285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ja też tak myślałam...ale pytałam pediatrę i mówiła że można po trochę tylko żeby nie nosić dziecka caly dzień w tym nosidle. są nawet takie zwykłe nosidełka dla dzieci od 1 miesiąca ale tam się siedzi z opuszczonymi nogami a tu na żabk...dokładnie tak jak w chuście a chuste można od urodzenia stosowac |
|
|
|
|
#1286 |
|
Zadomowienie
|
Mamy wyniki posiewu:
E.Coli nie mamy Citrobacter mamy - typowo szpitalna bakteria, pewnie z poprzedniego pobytu z norowirusem, oczywiscie tak jak poprzednik moze powodowac biegunke Zwariowac mozna. Z dobrych wiadomosci drugi dzien jestesmy na samym kp. 3dni wiszenia non stop na cycu, trohe poczytalam co robic w kryzysie laktacyjnym, przemyslalam sprawe i....Zostawilam Tz z zapasem i zamrozilam porcyjke Natek mimo tych ch...bigunek ulewan i wymiotow przybral na wadze 5,5tyg od porodu (dzis) - 4150g Urodzeniowa 3060g na wypisie 2910g. Moje mleczko mu sluzy W 5 dni zuzylam 2,5 paczki pamperow Mamuska daj znac, trzymam kciuki za was
|
|
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
aa jeszcze opinie "inne niż polskie"
http://www.meitaibaby.com/faq.html w sumie wydaje mi się, że pozycja w tym nosidle jest super dla takiego dziecka |
|
|
|
#1288 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
|
|
|
#1289 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam za was kciuki. Powinnaś dostać medal za to co przeszlas. Wiem ze to dla ciebie trudne ale nie zostawiaj tej sprawy tak bez echa.. Kolejna kobieta może Przeżyć to samo przez ta położna.
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
Optymistko, super, że wynik negatywny!! Jakie dalsze zalecenia?
Dziewczyny, czy przy kp kupa może być taka wodnita, że wsiąka w pieluszkę i nie ma tych grudek? Jak kolor ma taki, jak zwykle, nie śmierdzi, nie ma śluzu, nie ma krwi ani nic takiego... jak myślicie? Czy powinnam się martwić? Czy któraś już zaczęła jakąś aktywność fizyczną, żeby wrócić do formy sprzed ciąży? Ja 3 dni z rzędu biegałam (minidystansik), a dziś zrobiłam pół skalpela (bo mała sie obudziła)...zakwasy potworne
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.

z reguły 15-20
:brzyda l:

mały ma takie kolki ,że momentami nie wyrabiam 

nie chce sobie wylbrazac jak sie czulas ; (
28.06