|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 2
Babeczki zmusiłam się siłą woli i wklejam łóżeczko, jeszcze taki gołe
bez niczego, ale jest no i muszę je umyć... ale to będę robić jeszcze z tysiąc razy zanim dzidziuś się pojawi
|
#2132 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny pól dnia mnie nie było a tu 3 strony do nadrobienia. wizyta u cukrzyka ok , znowu więcej insuliny ale ogólnie pani doktor zadowolona przede wszystki z moich kg a raczej z malej ilości w przybieraniu
![]() Chciasz dzisiejsza wizyta w szpitalu na karowej w Wawie trochę mnie zaskoczyła, pani w zabiegowym mówi do mnie a u nas pani rodziła córeczkę z zespołem edwardsa ( mam wpisane w karcie ciąży),no to ja odpowiadam pani że tak, a ona do mie to ile córka żyła po urodzeniu,a ja myślałam że spadnę z krzesła, chwila konsternacji i mówię jej że niecałą minutę,a ona aha a wie pani ze ostatnio dowiedzieliśmy się że z tą chorobą żyje dziewczynka która ma obecnie 13 lat nie wytrzymałam wstałam i wyszłam z tamtąd ![]() aggo_di- dziękuję, ten komplecik kupiłam na aukcji olx,ala wrzuciła link a ja skorzystałam , buciki obiecałam dziewczynom że po jednej parze każda która zechce robię za free, bo ogólnie ja nie sprzedaję swoich dziergadelek i nawet bym nie wiedziała za ile Co do spotkania w Wawie może być ciężko bo ostatnio z racji bolących rąk wozi mnie tam TZ a on sie zawsze spieszy spowrotem do domu, ale nie mówię nie zobaczymy jak to z nim będzie ![]() Panna Migotka - faktycznie udany poranek ![]() 1141655- dobra jesteś, na ciebie zawsze można liczyć że coś wmyślisz Kasia- już ci zazdroszczę, strasznie mi się podoba te łóżeczko, juz pokazałam mojemu tz ze ma być takie i zero dyskusji, tylko my pewnie kupimy dopiero w grudniu |
|
|
|
#2133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że z cukrem wszystko na dobrej drodze
|
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
Tż pojechał do pracy więc jestem już cała Wasza
![]() Byłam w sklepie, kupiłam sobie żelki, delicje malinowe i praliny Tak na pociechę, że spędzam znowu sama wieczór, tak bardzo nie lubię jak Tż ma nocki ![]() Chyba ze 3 dni nie jadłam słodyczy, więc otworzyłam sobie delicje, pochłonęłam w sekundę kilka, czapnęłam praliny a teraz jem żelki. Wszystko w 10 minut, Jezuuu, jak na głodzie ![]() Spotkałam koleżankę w sklepie, też jest w ciąży, termin ma na początek grudnia i przytyła już 20 kg, podobno lekarz kazał jej schudnąć do następnej wizyty. Ale jak ona ma schudnąć, skoro teraz dziecko dość gwałtownie przybiera na wadzę
|
|
#2135 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() nie czuje motylków ani bombelków, raczej jednego wielkiego bombla - czy to tak ma być? może on plecami mi napiera na brzuch i dlatego tak dziwnie czuć.... |
|
|
|
|
#2136 |
|
Zadomowienie
|
Mlebi - ja też czuję czasem takie dziwne napieranie. Dziecko tak napiera?
Byłam wczoraj u endokrynologa. Możliwe, że będę musiała brać jakąś minimalną dawkę Euthyroxu. Dziewczyny, brała to może któraś z Was? Przyszła moja poducha do spania. Może dzisiaj się wreszcie wyśpię
Edytowane przez IncognitoNick Czas edycji: 2014-09-19 o 20:03 |
|
|
|
#2137 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wlasnie zasiadlam z czyms slodkim, slonym i chrupiacym Nie wyobrazam sobie zalecenia ,zeby schudnac na koncowce ciazy... tak sie da? Cytat:
Byłam w Ikei po szuflady, drążki i półki do szafy Nie wytrzymałabym do jutraObudowa juz prawie skrecona przez małżonka Zaraz przywierci ja do sciany I zacznie ladowac szufladyciekawe czy dzis bede skladala ciuchy itd na pewno znajac mnie, zarwe noc a to zrobie choc dzis juz nie powinnam nic robic, za duzo zrobilam juz na dzisiejszy dzien
|
|
|
#2138 |
|
Konto usunięte
|
ja biorę euthyrox
no właśnie dziewczyny z doświadczeniem - to napieranie jakby plecami to normalne Aga właśnie też zastwnawiałąm się czy to wzdęcia, ale musiałyby być bardzo duże |
|
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
Mlebi tez mialam takie wrazenie,ze moze to dziec sie tak rozpycha, przeplywa, wygina al stwierdzilam,ze na bank to jelita
nie wiem sama, ale nie lubie tego uczucia, nie jest bolesne ale dziwne, jakby mialo mi brzuch w jakims pojedynczym miejscu rozsadzic
|
|
#2140 |
|
Konto usunięte
|
a to dobrze, że masz tak samo, bo się zaczęłam martwić
tak jakby takie wzdęcie było i przechodziło |
|
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
Taaaaak, dokladnie
juz myslalam,ze to jakies "twardnienie macicy" nie wiem co to - ale slyszalam ze grozne i sie balam ale caly czas sobie wmawialam,ze to wzdecie jelitowe a moze to bejbi kto wie ciekawe czy reszta dziewczyn tak ma, poczekajmy- moze nam napisza
|
|
#2142 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale chyba nie, bo macica raz mi stwardniała (chyba od stresu, gdy Holtera w nocy miałam) i było to inne uczucie. Tutaj mam tai twardszy brzuch z jednej strony i takie napieranie właśnie.
|
|
|
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już chyba pisałam, że też wszystko mam jak się tak chwilę nad tym zastanowię
![]() Też czuję takie jakby rozpychanie w jednym miejscu, też nie wiem co to ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Incognito a dałabyś radę może wytłumaczyć jakie to uczucie, gdy macica twardnieje?
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
Ale będą jaja , jak się okaże, że to bejbi, a ja myślałam, że jelito
Zjadłam słodkie i bejbi puknelo kilka razy nananana lubi slodkie jak mamusia
Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2014-09-19 o 20:15 |
|
|
|
#2146 |
|
Wtajemniczenie
|
Ej, ja też mam takie napieranie na brzuch, takie właśnie dziwne wzdęcie. A Espumisan na to nie pomaga, więc wnioskuję, po Waszych opisach, że to bejbiczek
|
|
|
|
#2147 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak myślę, że to było owo twardnienie macicy chyba - wprawy też nie mam i mogę się mylić. Nie powtórzyło się później. Gin się tym jakoś specjalnie nie przejął. |
|
|
|
|
#2148 |
|
Zadomowienie
|
114
właśnie idąc za Twoim przykładem zjadłam camemberta ![]() a teraz zagryzam go czekoladą gorzką |
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
LUIIIII Ty potworzeeeee
kto mi teraz pojdzie po Camemberta zawsze moge udawac, ze ide z psem
|
|
#2150 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
jeszcze przed ciążą zaczęłamCytat:
Mam focha na męża i popsuty wieczor
|
|
#2151 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie też dzień pełen przygód, pojechałam rano na szkolenie, które miało zakończyć się testem z przerobionego materiału. Gdy już dojechałam uświadomiłam sobie, że nie zabrałam z hotelu papierów, które mi podbiją jak zdam. Przesiedziałam dwa panele i podjęłam decyzje, ze trzeci sobie opuszczę i skoczę po nie żeby potem babeczek nie łapać gdzieś na mieście. Gdy byłam w połowie drogi kolega mi dzwoni że test będzie wcześniej i właśnie zaczynają Wszystko skończyło się dobrze, ale cos się stresu najadłam to moje.A wieczorem zgubili mój klucz do pokoju, już miałam się domagać żeby mnie przenieśli do innego (bo równie dobrze ktoś ten klucz mógł ukraść i później opędzlować mi pokój do goła) i nagle sprawdzili monitoring - nie wiedzieć czemu mój klucz znalazł się w hotelowym sejfie ![]() Cytat:
Z rzeczy mam kupioną wanienkę (za 19,90zł w Ikea i obiecany wózek od siostry). Obiecuję sobie że się wezmę za wyprawkę, jak już wrócę ze szkolenia.Miałaś może artroskopię, czy jakiś inny zabieg? I w jakim znieczuleniu? Jak się trzymasz po zabiegu? Współczuję problemów, ja jestem kolanową weteranką, zaliczyłam kilka nawykowych zwichnięć rzepki, w ubiegłym roku zdecydowałam się na rozległy zabieg z przesuwaniem kości, rehabilitacja była baardzo ciężka ale chyba już będę miała z tym spokój. Zostało mi jeszcze do usunięcia dwie śruby, powinnam to zrobić po roku od operacji czyli teraz, ale chyba się nie zdecyduję, bo to nie jest naglące, najwyżej będę żyła sobie z nimi. Cytat:
U mnie brzuszek twardnieje po przytulankach z TŻ, ale puszcza po kilku minutach, ale to jest bezbolesne, tylko wyczuwam to jak przyłożę rękę - gin powiedziała że to normalne. Mam zgłaszać gdyby przydarzało się częściej, dawało ból albo nie ustępowało. Dołączam się do prośby o listę wyprawkową i opinię o leginsach ciążowych. Przy problemach z kolanem przez prawie cztery miesiące nosiłam głównie leginsy i przetestowałam wiele marek. Najlepiej trzymały się chyba Italian fashion, muszę przeglądnąć czy mają ciążowe i pewnie zamówie na próbę. A jak sie sprawdzą to dam znać Cytat:
![]() Ja też jeszcze pracuję, jak na razie nikt tego nie komentuje, bo ciążę widać może od tygodnia dwóch a jestem po tygodniowym urlopie, z którego wyjechałam prosto na szkolenie Oprócz arytmii i anemii (hemoglobina 10,8 ) nic mi nie dolega, jeśli będę się czuła tak jak teraz, bo zamierzam dociągnąć do około 30tyg Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2152 |
|
Zadomowienie
|
Mi też często brzuch twardnieje ale nie boli, czuje to bez dotykania, wtedy staram się na chwile klapnąć i odpocząć i przechodzi po chwili, w pierwszej ciazy miałam tak samo i to podobno normalne.
Ja biore Euthyrox 100, a w przyszłym tygodniu endo więc pewnie znów mi zwiększy. Ja tak pisze jak potłuczona bo czytam na raty na tel, a odpisuje na kompie jak mam jak i nie wszystko pamiętam co chciałam. Pisałyście o kurtkach, ja na razie jesinną mam, bo w tamtym roku z hm sobie kupiłam przez neta taką ale grzybek, na modelce wyglądała super, na mnie typowo ciążowo... ale zostawiłam z myślą że właśnie może mi się niedługo przyda, no i mam jak znalazł, a zimowa... no cóż też bede szukać używanej bo bez sensu, ale dopiero jak śnieg spadnie, bo nie wiadomo jaki brzuh do tej pory urośni. ewek000, ludzie mnie zadziwiają, nie wiem czy ta kobieta nie myśli w ogóle, czy nie ma uczuć, empatii jej poszczędził Bóg... nie ograniam takich ludzi. Dzięki dziewczyny za dobre słowo w sprawie buntu... no cóż. Dzisiaj córcia skwitowała że jest jasno i jest dzień i ona nie idzie spać i skubana dała rade od 7.30 do 21.30... gdzie ją przeciągnęłam po spacerkach, piaskownicach, placach zabaw... twarda jest, ale wolałabym żeby spała w dzień nawet i te pół godziny, bo taka przemęczona to drażliwa jest i więcej płacze ![]() A co do imion... o rety jak będzie dziewczyna jednak to będzimy mieli zagwozdke pewnie jak z pierwszą, bo u nas każdy własne typy ma. Mi się podoba Zosia, ale u mnie odpadają wszytkie co się mnożą w moim otozeniu a Zosie roczną nawet w klate mam ![]() robiła któraś badanie AFP?? mi poleciła je zrobić gin, mimo że nie refundują. Teraz dostałam wyniki troch odbigają od podanych norm, ale wole nie grzebać w necie, poczkają do 1 na wizyte u lekarza niech on interpretuje. Edytowane przez nicki86 Czas edycji: 2014-09-19 o 21:54 |
|
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
uffff mam dość, przenoszę ciuchy, składam, segreguję do szafy
teraz kartony z butami ponosić muszę mam już dosc, ale musze to zrobic, bo mam zagracona droge do lozka nie sadzilam,ze mam tyle butów
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulka sliczne to lozeczko
Ewek o rany co za baba,ja tez nie wiem co Ci ludzie maja w glowach,ciesze sie ze dobrze sie trzymasz-nie pomylilam ze pisalas ze cukry w normie? Ilona nie za dobrze Ci z tymi slodyczami? Nicki ja robilam AFP-i dla kazdego tugodnia ciazy jest inna norma,mnie sie od razu babka zapytala czy jestem w coazy i w ktorym tyg,napisala sobie ze 17 i potem na wyniku mialam chyba normy od 16,17,18 az do 19,bylo ok tzn sie w normach miescilo Aha poszalalas,ale jak ja juz mialam szafe to marzylam o tym zeby ja umyc i zapelnic Mlebi i onne dziewczyny,ja tez mysle ze to napieranie to moze byc dzidzius,ja tez tak czulam,ale teraz juz kopie konkretnie I dzis nawet tz-et poczul No musialam wejsc do was jeszcze hehe ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Maciejka co maz zmalowal? Biala to ty tez mialas niezle przeprawy
|
|
|
|
#2155 |
|
Zakorzenienie
|
nooo szaleństwo- skończyłam, ale na dziś...bo jutro musimy dokupić jeszcze jedną półkę i szufladę, wtedy będę mogła poprzenosić z komód bieliznę, ręczniki itp... bo teraz to po prostu powsadzałam to co leżało na łóżku gdy mąż skręcał szafę... szaleństwo....
jutro będzie robił wnękową w przedpokoju..będzie zabawy, ponad 2m szeroka... noooo zobaczymy ![]() ale Ikea znów nas jutro czeka po tę szufladę i półkę ..i wieszaki, bo nagle zabrakło ![]() padam, bolą mnie plecy, brzuch, ręce... jutro śpię do 10. I muszę jutro odebrać tę wanienkę ze stelażem od koleżanki, którą wam kiedyś pokazywałam, bo ciągle nie mogłyśmy się zgrać
|
|
#2156 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
Ale fajnieeeeeeee
moje tak jeszcze nie dokazuje Ale widzę, że między nami prawie 2 tyg różnicy ![]() ja dziś mam 18t0d ![]() więc za chwilę i ja będę pokopana kurka obudziły nas papugi już o 7 jestem wykończona po wczorajszym, a dzis nie będzie lżej heh
|
|
#2158 |
|
Zakorzenienie
|
Hej piękne
Wlasnie wstałam... To sie nazywa życie. trzeba sie wyspać na potem. Ze mną jest armagedon bo zasypiam szybciej niż moje dziecko... Dziewczyny a tak sobie pomyślałam, mogłabym na te warsztaty pójść z cora i mężem? Jak myślicie? Jakby cora nie dała rady do końca tam siedzieć to wyjdziemy wczesniej, ale chociaz chwile byśmy byli. Chciałabym, tylko tak sobie myśle czy wszyscy przychodzą sami, zebym siary nie zrobiła ![]() Dziekuje kochane, cieszę sie ze łóżeczko Wam przypadło do gustu. Ja rownież uwazam, ze jest fajne i w dobrej cenie przy okazji Co do kurtki koleżanka dała mi jakas z vero moda bo na nia jest za duza. Na mnie z reszta tez ale na ciążowe miesiace mi sie przyda. Na jesień mam taka krótsza z tiffi i adidasy sobie kupiłam zeby mi było wygodnie, wiec bede uskuteczniam tryb sportowy. Co do twardnienia macicy to mnie niestety często twardnieje.to jest uczucie jakby sie miało kamień w brzuchu. Jak dotknę jest mega twardy brzuch i czasami jest to trochę bolesne jak dla mnie i nieprzyjemne. Teraz gin mnie badała i powiedziała ze wsio pozamykane i jest ok, widocznie taka moja uroda. Teraz brzuch wiecej mi twardnieje niż w pierwszej ciazy, widocznie nie mogę za wiele szaleć. Pozniej brzuch bedzie juz coraz większy, będziemy szybciej sie męczyć. Ja tego napierania nie czulam. U mnie ruchy to początkowo było takie przesuwanie w środku, pukniecia. A teraz to są juz konkretne wybrzuszenia na skórze jak bobas zaszaleje czułam dzis w nocy, jak sie przekręcalam, wielokrotnie Nicki86 moja cora skończyła drzemki popołudniowe dobrze przed 2-gim rokiem życia i to tez była masakra. Cieżko było naprawde. Była wiecznie rozdrażniona płaczliwa, ale spac juz za żadne skarby nie chciała. Moja koleżanka ma syna pół roku młodszego od mojej Oli to on do dzisiaj ucina sobie drzemki popołudniowe i chodzi wcześnie spac wieczorem. I to jest piękne
27.07.2008 r. Olcia 01.02.2015 r. Kamilek Edytowane przez Kasiulka22 Czas edycji: 2014-09-20 o 08:28 |
|
|
|
#2159 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my się cały czas zastanawiamy jakie.. no nie mam pojęcia ![]() Cytat:
![]() No ciężko raczej schudnąć... może powinna mieć więcej ruchu ? Cytat:
![]() Ja biorę Euthyrox. Najpierw 25, później chciała mi zwiększyć do 50 ale mi serce szalało to brałam 37,5, a teraz i tak biorę 25. I zobaczymy przy następnej wizycie co dalej. Cytat:
![]() Miałaś spać do 10 idź się jeszcze prześpij ![]() Ja śpię jak najwięcej póki mogę Chociaż zauważyłam że i tak coraz gorzej, ze spaniem u mnie. W I trymestrze potrafiłam spać do 11 i jeszcze mieć drzemki w ciągu dnia. Taka śpiąca ciągle byłam. A teraz budze się w nocy... oczy jak 5 złotych i czekam aż mnie z powrotem zmuli. Wczoraj już Was nie cytowałam bo nie miałam siły.. Mąż jak wrócił od weterynarza, opowiedział co i jak... a mnie tak łeb bolał , ze się poryczałam po prostu jak mnie głowa boli, jak mi nie dobrze, smutno , źle i w ogóle. I że chce do maca więc jak przestałam płakać, przebrałam się... no i w drodze do teściowej zjeść no i przesadziłam z tym żarciem bo zjadłam cheeseburgera, frytki i wrapa i później umierałam, tak mi brzuch się twardy zrobił że aż chodzić nie mogłam. .. siedziałam u teściowej na kanapie i zdychałam stwierdziłam, że może w końcu mi się odechce takiego żarcia
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek moje złote!
I ja dołączam do grona zapracowanych, ale wypoczętych. Bo sobie pospałam do 9tej, fiu fiu... Wczoraj zaliczyłam pierwsze udane łowy na szmateksie. Całkiem ładne i w sumie nowiutko wyglądające rzeczy, także się cieszę. Mnie również.... szczególnie jak zmęczony... twardnieje, a potem odpuszcza i tak pod wieczór głównie. Ok lecę. Miłej sobotki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.

bez niczego, ale jest
no i muszę je umyć... ale to będę robić jeszcze z tysiąc razy zanim dzidziuś się pojawi 

Co do spotkania w Wawie może być ciężko bo ostatnio z racji bolących rąk wozi mnie tam TZ a on sie zawsze spieszy spowrotem do domu, ale nie mówię nie zobaczymy jak to z nim będzie 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)