|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: Do jakiej długości zapuszczasz włosy? | |||
| do szczęki |
|
1 | 0,32% |
| do ramion |
|
8 | 2,53% |
| do łopatek |
|
12 | 3,80% |
| do zapięcia stanika |
|
67 | 21,20% |
| do pasa |
|
134 | 42,41% |
| do bioder |
|
27 | 8,54% |
| do kości ogonowej |
|
17 | 5,38% |
| za pośladki |
|
10 | 3,16% |
| do kolan |
|
2 | 0,63% |
| do kostek |
|
0 | 0% |
chcę móc deptać moje włosy!
|
|
3 | 0,95% |
| sama nie wiem |
|
6 | 1,90% |
| aż mnie wkurzą |
|
17 | 5,38% |
| Odpowiada mi moja długość, zapuszczam, aby pozbyć się gorszych partii włosów |
|
12 | 3,80% |
| Głosujący: 316. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Zapuszczanie włosów cz. V
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale już taki soczek z sokowirówki (tylko banana blenduję już w gotowym soku) jest genialny |
|||
|
|
|
#4412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tej okazji podcięłam sobie wczoraj włosy, ale niestety nie pokażę teraz, bo przez mycie włosów znów "w garze" mam je sakramencko niedomyte Miód i cukier się nie nadają, z tego samego powodu.
|
|
#4413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale już taki soczek z sokowirówki (tylko banana blenduję już w gotowym soku) jest genialny Jaki cudowny i smakowity offtop nam się zrobił A miałam chudnąć chyba mi nie wyjdzie, bo będe eksperymentowaćChociaż czy to do końca offtop? Zdrowe koktajle to w końcu jak suplement na włosy ![]() Cytat:
Dobra to czekamy na naprawę w Twoim domu i na zdjęcia ![]() Brawo ja! Przeczytałam że forma przyswajalna
|
||
|
|
|
#4414 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4415 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na włosy nie zwracałam uwagi. Natomiast tutaj nie ma cię co utuczyć (takie koktajle można pić właściwie do woli, to zupełnie nie są puste kalorie), najwyżej doprowadzi do porządku metabolizm i trawienie
|
|
|
|
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48187712]Akurat ja takie koktajle piłam codziennie rano gdy byłam na diecie wegetariańskiej i zauważyłam dużą poprawę w kondycji skóry i paznokci
Na włosy nie zwracałam uwagi. Natomiast tutaj nie ma cię co utuczyć (takie koktajle można pić właściwie do woli, to zupełnie nie są puste kalorie), najwyżej doprowadzi do porządku metabolizm i trawienie [/QUOTE]No właśnie już nie raz się zastanawiałam, jak osoby wiecznie się czymś suplementujące widzą poprawę stanu włosów? Bo na skórze, paznokciach to łatwo stwierdzić, ale na włosach? Jedynie chyba to, jak szybciej rosną, ale kondycja? Przecież taki wyrastający włos zawsze jest ładny, zdrowy i ma się jak pączek w maśle, problemy zaczynają się jak już sporo podrośnie. |
|
|
|
#4417 |
|
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48187712]Akurat ja takie koktajle piłam codziennie rano gdy byłam na diecie wegetariańskiej i zauważyłam dużą poprawę w kondycji skóry i paznokci
Na włosy nie zwracałam uwagi. Natomiast tutaj nie ma cię co utuczyć (takie koktajle można pić właściwie do woli, to zupełnie nie są puste kalorie), najwyżej doprowadzi do porządku metabolizm i trawienie [/QUOTE]Nie sprecyzowałam. Koktajle warzywno - owocowe wiem, że można sobie sączyć bez ograniczeń, ale ten wiosenkowy z masłem orzechowym to już niekoniecznie, a teraz mi się przypomniało o istnieniu masła orzechowego (które kupuję raz w roku max). Ja takie masła i nutellę pochłaniam łyżeczką wprost ze słoika (i dlatego tak rzadko kupuję, żeby nie kusiło). Wiosenko jesteś kusicielką w coraz większej ilości kategorii W sumie czym ja się martwię? Mam do zrzucenia "aż" 2 kg, bo chcę wrócić do mojej wagi sprzed rozpoczęcia pracy biurowej i mocno siedzącego trybu życia. Jakoś nie bardzo się sobie podobam z równiótką 60tką na wadze
|
|
|
|
#4418 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A przecież żadne suplementy nie wpłyną na kondycję 'starych' włosów, a już tym bardziej na końcówki...Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4419 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4420 |
|
Z deszczem w butach
|
Ludzie różne rzeczy widza. Dopiero co czytalam na jakims watku, ze ktos widzi bejbiki po tygodniu stosowania kozieradki
|
|
|
|
#4421 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48188608]Też tego nie wiem i nie wiem, jak to widzą, mam podobne odczucia, że jedyne co może być widoczne to jakieś bejbiki i np. zmniejszone wypadanie.[/QUOTE]
Wygląd włosów na długości i jego związek z suplementami jest dla mnie niezrozumiały - tzn. myślenie że takowy istnieje jest nie do pojęcia. Cytat:
![]() Sama muszę się do czegos przyznać. Jestem sierotą w związku z dostrzeganiem u siebie baby hairs. Zawsze jakieś tak mam i trudno mi skojarzyć czy jest ich w danym momencie mniej czy więcej. Na dodatek u mnie takich krótkich nie widać ze względu na puch i ogólnie strukturę włosów. No i... Ostatnio zadziwiłam się, bo dopiero dostrzegłam młodzież tak na oko 15 cm nad karkiem w ilościach niemożliwych jak na wysyp bez wspomagania. I niech mi ktos teraz powie co ja stosowałam te 15 (albo i więcej bo nie mierzyłam) meisięcy temu? No nic tylko: Aaaa wzdłuż przedziałka mam dużo takich kępek o długości 7-10 cm i znowu nie wiem skąd to
|
|
|
|
|
#4422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to ja ciągle mam nadzieję na dobicie kiedyś do 9 cm w kucyku (teraz 8) więc u mnie są mile widziane. Stąd też wzięła sie ta nieszczęsna pietruszka. Wcierki nie działają (a mam wrażenie, że szkodzą). Myje włosy za rzadko, żeby mogły podziałac maski na skalp. Tabletek nie chcę brać tony (i tak daję żołądkowi i wątrobie w kość pigułkami anty) więc stanęlo na pietruszce Chyba sobie zapiszę od kiedy do kiedy coś stosuję to może później będę mogła sprawdzić jak znajdę rezultaty po roku np
|
|
|
|
|
#4424 |
|
Raczkowanie
|
Wolha wRedna z tymi bejbikami mam podobnie. Zauważam jak już mają kilka centymetrów i potem kombinuję jak koń pod górkę co mogło podziałać
Do dziś nie wiem, co podziałało na moje kudły tak, że w kwietniu zauważyłam ok 3-4centymetrowe baby hair - może Joanna Rzepa, może Jantar, a może jednak Silica... albo wyrosły sobie "ot tak" na wiosnę ![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Będąc dziś na mieście zakupiłam buteleczkę Jantara i takie oto coś z Marion - miała któraś może? Tak czy siak dzisiaj wypróbuję, ale jestem ciekawa Muszę przyznać, że skusiło mnie ładne opakowanie z malinami - od razu rzuciło mi się w oczy
|
|
|
|
#4425 |
|
Konto usunięte
|
Życie mnie zjadło i zniknęłam xD Pojawiam sie ponownie, nadrobię Was jak tylko znajdę czas
![]() Tymczasem wpadam z ogłoszeniem: Wymienię / odsprzedam paletę cieni (użytą dosłownie kilka razy) MUA Luxe Studded Pretty Edgy Eye Zainteresowanych proszę o wiadomość na PW, nie w wątku.Z włosowych historii: zostało mi 11 mazideł do włosów Dziś testy białej maski Gliss Kura Total Repair ^^
|
|
|
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;48199032]Życie mnie zjadło i zniknęłam xD Pojawiam sie ponownie, nadrobię Was jak tylko znajdę czas
![]() Tymczasem wpadam z ogłoszeniem: Wymienię / odsprzedam paletę cieni (użytą dosłownie kilka razy) MUA Luxe Studded Pretty Edgy Eye Zainteresowanych proszę o wiadomość na PW, nie w wątku.Z włosowych historii: zostało mi 11 mazideł do włosów Dziś testy białej maski Gliss Kura Total Repair ^^[/QUOTE]Hyhy mnie zostały 2 mazidła. Słownie: dwie sztuki. W tym balsam PO tybetański (tak na raz) i Biovax Gold tak na 3 razy. Po wypłacie ruszam na polowanie
|
|
|
|
#4427 |
|
Miss Pudernica
|
A myślałam, że moje 25 sztuk to mało
![]() Wyszorowałam wczoraj włosy szampanem z sodą i nadal są świeże, co jest sukcesem, bo ostatnio wyglądam jak nastolatka w burzy hormonalnej
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
W porównaniu ze mną jak najbardziej mało
![]()
|
#4429 |
|
Miss Pudernica
|
Ale masek mam tylko 3 i 5 odżywek
|
#4430 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4431 |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam podział na maski i odżywki
![]() [1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48200413]Myślę, że obdzieliłabyś połowę tego wątku i to jeszcze ze sporym zapasem dla każdej Myślę, że prawdę powiadasz
|
#4432 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 28 sztuk i mnie to przytłacza. Chcę mieć włosowych rzeczy o wieeeele mniej niż teraz
![]() Ja odżywki i maski zaliczam do jednego, nie uwzględniając żadnego podziału
|
|
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
Co i ja niniejszym czynię, bo podział ten jest sztuczny.
|
#4434 |
|
Zadomowienie
|
Od dziś zaczynam pić siemię, ciekawe czy włosy ruszą ?
|
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
Też tak myślę.
Dzisiaj widziałam śliczne włosy Były długie, prawie sięgały pupy, ale nie przytłaczały ich właścicielki. Cięcie miało delikatny kształt V. A kolor to blond, ale nie taki całkiem jasny (chyba naturalny) Do tego trochę falowane, błyszczące i bardzo zadbane. Nie chciałam gapić się za bardzo, ale było czego zazdrościć ![]() ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:51 ---------- Piję siemię od niecałych dwóch miesięcy i włosy rosną szybciej. Ale i tak pod tym względem drożdże dawały chyba lepszy efekt. Siemię bardzo dobrze wpływa na moją cerę i chociażby dlatego będę jeszcze je stosować. Edytowane przez swan999 Czas edycji: 2014-09-20 o 00:23 |
|
|
|
#4436 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadło mi znów 5l masek, myślę, że teraz przystopuję
|
#4438 |
|
Konto usunięte
|
Ufff nadrobiłam Was
Wracam do spamowania khe khe. Sporo ładnych włosów się przewinęło czy to dłuższych czy to krótszych Ale też niestety zauważyłam dość niepokojące zjawisko, mianowicie odniosłam wrażenie, że osoby zapuszczające naprawdę długie włosy, które są tu chyba w mniejszości, często przybierają postawę obronną, jak gdyby czuły się tu nieakceptowane Mam nadzieję, że się mylę, ale chciałam tylko powiedzieć, że takie ciągłe bronienie swojego pomysłu na włosy, które parę razy otarło się o średnio miłe komentarze w stronę reszty, naprawdę nie jest potrzebne. Zapuszcza ktoś do kostek? Super! Nam to się podobać nie musi, ale jeśli podoba się właścicielce, to wiadomo, że będziemy wspierać tak samo jak te, które zapuszczają "nudną, stanikową długość", która z kolei spokojnie może się nie podobać pozostałym. Ja na razie zapuszczam do cycków i szczerze mówiąc powiewa mi i zwisa, że żadna ze mnie zapuszczająca, bo ściniam włosy wedle zachcianek i impulsów (taka ze mnie owca bez mózgu No, można mnie zjeść ![]() Z włosowej beczki - biała maska GK Total Repair przypadła mi na razie do gustu. Włosy są gładkie, falują się lekko, maska ładnie pachnie, jest też na tyle konkretna, że nie dam jej następnym razem na włosy przy skalpie. ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- PS jak fanką blondów nie jestem, tak ten śmietankowy blond wrzucony przez Wiosenkę... |
|
|
|
#4439 |
|
Raczkowanie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;48211451]
Sporo ładnych włosów się przewinęło czy to dłuższych czy to krótszych Ale też niestety zauważyłam dość niepokojące zjawisko, mianowicie odniosłam wrażenie, że osoby zapuszczające naprawdę długie włosy, które są tu chyba w mniejszości, często przybierają postawę obronną, jak gdyby czuły się tu nieakceptowane Mam nadzieję, że się mylę, ale chciałam tylko powiedzieć, że takie ciągłe bronienie swojego pomysłu na włosy, które parę razy otarło się o średnio miłe komentarze w stronę reszty, naprawdę nie jest potrzebne. Zapuszcza ktoś do kostek? Super! Nam to się podobać nie musi, ale jeśli podoba się właścicielce, to wiadomo, że będziemy wspierać tak samo jak te, które zapuszczają "nudną, stanikową długość", która z kolei spokojnie może się nie podobać pozostałym. Ja na razie zapuszczam do cycków i szczerze mówiąc powiewa mi i zwisa, że żadna ze mnie zapuszczająca, bo ściniam włosy wedle zachcianek i impulsów (taka ze mnie owca bez mózgu No, można mnie zjeść ![]() [/QUOTE] Ja należę do tej mniejszości, zapuszczającej włosy do jakiejś szalonej długości, i mam nadzieję, że mnie tak nie odbieracie, a jeśli tak to przepraszam Absolutnie nie przeszkadza mi, że ktoś uważa moją wymarzoną długość za przesadną, oczywiście pod warunkiem, że nie są to komentarze typu "takie włosy sprawiają, że chce mi się wymiotować", czy "osoby zapuszczające tak długie włosy są chore psychicznie", ale na szczęście, tutaj z takimi komentarzami się nie spotkałam No i czasami jest tak, że sami czegoś nie lubimy, nie chcemy u siebie, a komuś innemu może to idealnie pasować, np. ja w życiu nie ścięłabym włosów krócej niż do talii/bioder, ale nie przeszkadza mi to w zachwycaniu się czyimiś włosami do zapięcia stanika, które są w idealnej kondycji, mimo, że sama bym takich nie chciała ![]() Być może to nie było skierowane do mnie, ale na wszelki wypadek wolę wyjaśnić
|
|
|
|
#4440 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Gdyby wypowiedź miała być skierowana do konkretnych osób, to bym się do nich osobiście zwróciła. Wiesz co, komentarze jakie wymieniłaś jako przykłady są chore psychicznie a nie długość włosów, do której ktoś dąży ![]() Btw. uświadomiłam sobie dziś, że mam na głowie niemalże odwrócone ombre, wyglądające szalenie naturalnie do tego stopnia, że nie wiem gdzie zaczyna się mój naturalny odrost |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.

i ładnie urosły przez ten czas.
Na pewno wypróbuję.
Ale już taki soczek z sokowirówki (tylko banana blenduję już w gotowym soku) jest genialny 

Mam nadzieję, że się mylę, ale chciałam tylko powiedzieć, że takie ciągłe bronienie swojego pomysłu na włosy, które parę razy otarło się o średnio miłe komentarze w stronę reszty, naprawdę nie jest potrzebne. Zapuszcza ktoś do kostek? Super! Nam to się podobać nie musi, ale jeśli podoba się właścicielce, to wiadomo, że będziemy wspierać tak samo jak te, które zapuszczają "nudną, stanikową długość", która z kolei spokojnie może się nie podobać pozostałym. Ja na razie zapuszczam do cycków i szczerze mówiąc powiewa mi i zwisa, że żadna ze mnie zapuszczająca, bo ściniam włosy wedle zachcianek i impulsów (taka ze mnie owca bez mózgu
Absolutnie nie przeszkadza mi, że ktoś uważa moją wymarzoną długość za przesadną, oczywiście pod warunkiem, że nie są to komentarze typu "takie włosy sprawiają, że chce mi się wymiotować", czy "osoby zapuszczające tak długie włosy są chore psychicznie", ale na szczęście, tutaj z takimi komentarzami się nie spotkałam