Mamusie sierpniowe 2014 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy 3 9,09%
Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe 5 15,15%
Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują 4 12,12%
Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy 1 3,03%
Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 24 72,73%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-19, 21:51   #1291
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014

Karoseria no to u Was nie duza roznica w cenie... U nas ogolnie Bebilon to jedno z najdrozszych mlek ale przykladowo jedna puszka tego comfortu kosztuje 34 zl to jest 400g... My poki co zuzywamy 2 puszki na tydzien A zwykly bebilon 1200g kosztuje 69zl
Nasza polozna mowila ze sa tez mleka calkowicie bez laktozy ale wtedy ciezko z kupkami u dziecka wiec jak to bedzie sluzyc to nawet lepiej u nas w polaczeniu z Delicolem sie super sprawdza ten comfort ale jak mala skonczy 3 miesiace bedziemy probowac przechodzic na ten zwykly Bebilon

Optymistka masakra co Ty przeszlas ja nawet nie chcialam sikac do kaczki tylko polozna musiala mnie odlaczac od wszystkiego i szlam do wc... Juz saczace sie wody plodowe byly dla mnie mega dyskomfortem...
Mysle ze mimo wszystko powinnas to zglosic i zarzadac odszkodowania!!!

Mamuska trzymam kciuki za Natalke

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 21:53   #1292
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
tylko ze do 4 miesiaca podobno nie powinno sie nosic dziecko w pionie ze wzgldu na kręgosłup
ja noszę w pionie cały czas! z zalecenia lekarza bo mała ulewa jak szalona...więc nosidło jest dla mnie zbawieniem..
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 21:54   #1293
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
tylko ze do 4 miesiaca podobno nie powinno sie nosic dziecko w pionie ze wzgldu na kręgosłup
a jak sie ma do tego 30min noszenia w pionie po jedzeniu w celu odijania i nie ulewania?
Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Optymistko, super, że wynik negatywny!! Jakie dalsze zalecenia?

Dziewczyny, czy przy kp kupa może być taka wodnita, że wsiąka w pieluszkę i nie ma tych grudek? Jak kolor ma taki, jak zwykle, nie śmierdzi, nie ma śluzu, nie ma krwi ani nic takiego... jak myślicie?
Czy powinnam się martwić?

Czy któraś już zaczęła jakąś aktywność fizyczną, żeby wrócić do formy sprzed ciąży?
Ja 3 dni z rzędu biegałam (minidystansik), a dziś zrobiłam pół skalpela (bo mała sie obudziła)...zakwasy potworne
nie wiem nic wiecej

kupe teraz taka mamy ale wscieklo zolta, smierdzi, piecze Malego i nie ma grudek, wsiaka w pieluche

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 22:12   #1294
UmiZumi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Karoseria to może u Was ten comfort jakiś inny niż u nas Bo ja aż takich problemów nie miałam a odkąd rozpuszczam w trochę cieplejszej wodzie nie mam wcale
Smoczki pewnie zmienimy po 3 miesiącu Wtedy też spróbujemy wrócić do normalnego Bebilonu bo nie ukrywam, że cenowo ten comfort to jest jakaś masakra
my zmieniliśmy smoczki niecały tydzień temu (w zeszłą niedzielę Anula skończyła 6 tygodni) w poniedziałek nad ranem Ania pierwszy raz piła z nowego smoczka i z nowej butelki. I powiem Wam, że zmiana smoczka i butelki była w naszym przypadku bardzo dobrym pomysłem. Wcześniej Ania piła z butelki z avetu i miała smoczek anatomiczny z najwolniejszym przepływem, próbowalliśmy też loveli. Młoda się nam krztusiła (chociaż była już poprawa). Teraz kupiliśmy butelki z Canpol Baby ze zwykłymi smoczkami na 3m+. Korzyści: młoda się nie krztusi, wypija butelkę w 15-20 min, a przy starych smoczkach zaczęła nam pić butelkę rzez godzinę! Chyba jest leniwa jeżeli chodzi o ssanie... Albo ma z tym jakiś problem... Widać, że nie męczy się tak jak wcześniej - była taka zdyszana przy piciu, a teraz tego efektu nie ma. Przy pierwszych dwóch piciach z nowych smoczków Ani wyciekało trochę mleka z buzi (pewnie nie nadążała łykać, bo zapewne ciągnęła tak mocno jak ze smoczków z najwolniejszym przepływem) ale potem zaczęła sobie dobrze radzić. Widać, że Ani je się teraz lepiej
Stary 2014-09-19, 22:13   #1295
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Karoseria no to u Was nie duza roznica w cenie... U nas ogolnie Bebilon to jedno z najdrozszych mlek ale przykladowo jedna puszka tego comfortu kosztuje 34 zl to jest 400g... My poki co zuzywamy 2 puszki na tydzien A zwykly bebilon 1200g kosztuje 69zl
Nasza polozna mowila ze sa tez mleka calkowicie bez laktozy ale wtedy ciezko z kupkami u dziecka wiec jak to bedzie sluzyc to nawet lepiej u nas w polaczeniu z Delicolem sie super sprawdza ten comfort ale jak mala skonczy 3 miesiace bedziemy probowac przechodzic na ten zwykly Bebilon

Optymistka masakra co Ty przeszlas ja nawet nie chcialam sikac do kaczki tylko polozna musiala mnie odlaczac od wszystkiego i szlam do wc... Juz saczace sie wody plodowe byly dla mnie mega dyskomfortem...
Mysle ze mimo wszystko powinnas to zglosic i zarzadac odszkodowania!!!

Mamuska trzymam kciuki za Natalke

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
To faktycznie drogo w pl... Nawet przekładając bezpośrednio cenę (chociaż nigdy tego nie robię, bo nieadekwatne sa zarobki)
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 22:14   #1296
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
a jak sie ma do tego 30min noszenia w pionie po jedzeniu w celu odijania i nie ulewania?

nie wiem nic wiecej

kupe teraz taka mamy ale wscieklo zolta, smierdzi, piecze Malego i nie ma grudek, wsiaka w pieluche

ale do odbijania to sie nie nosi w prawdziwym pionie tylko przerzucone dziecko przez bark, czyli jest pod kątem jakis 30 stopni. wszedzie piszą jakie to wazne zeby tak własnie nosic do odbijania

http://www.mamotatocotynato.pl/media/kolka/8.png

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2014-09-19 o 22:15
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 22:17   #1297
patrycja19894
Wtajemniczenie

Polecam aplikacje Radio Kubuś super piosenki dla dzieci tam są Mój mały robi wielkie oczy jak mu włączam.
Stary 2014-09-19, 22:19   #1298
UmiZumi
Rozeznanie

miałam Wam się jeszcze pochwalić, że wyciągnęłam hula hop postanowiłam wrócić do kręcenia

przed ciążą potrafiłam kręcić przez godzinę bez przerwy - zazwyczaj oglądałam wtedy coś w tv. Nie męczyłam się wcale. A po ciąży kompletny spadek formy, wyjście z wprawy. Po 20 minutach kręcenia była mega padnięta (kręciłam w ogródku, jak Ania drzemała w wózku) i wiecznie kółko mi spadało (kręcę zwykłym dziecięcym hula hop)...

Zaliczyłyśmy też dzisiaj prawie dwugodzinny spacer.

Ania od kilku dni nie śpi w dzień dłużej niż 35 minut. Masakra. Czasem nie wiem, co mam z nią robić żeby nie marudziła z nudów. Jak na chwilę zaśnie, to nie wiem w co ręce włożyć żeby obiad ugotować i w domu poogarniać inne rzeczy. Nawet na spacerze nie śpi dłużej. Czasem usypiam ją dłużej niż później śpi...
Stary 2014-09-19, 22:20   #1299
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
ale do odbijania to sie nie nosi w prawdziwym pionie tylko przerzucone dziecko przez bark, czyli jest pod kątem jakis 30 stopni. wszedzie piszą jakie to wazne zeby tak własnie nosic do odbijania

http://www.mamotatocotynato.pl/media/kolka/8.png
Nam ortopeda na usg bioder powiedział, żeby nosić małą w pozycji na żabkę, bo to dla niej bardzo zdrowe

Optymistka, to nie wiem, co z tą kupą dalej

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 22:21   #1300
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Optymistka jestem zszokowana tym, co napisałaś o swoim porodzie. To nie do pomyślenia, nie dziwię się, że to dla Ciebie trauma.
Uważam, tak jak Kasia_ruda, że powinnaś to zgłosić oficjalnie do władz szpitala oraz do rzecznika praw pacjenta. Takie traktowanie to skandal i takie osoby zdecydowanie powinny ponieść konsekwencje.
Myślę, że i Tobie by to trochę 'zamknęło' temat, jakbyś to zgłosiła.

Mamuska, kciuki za Natalkę, aby to był tylko bardziej marudny dzień

Coś mnie bierze, boli mnie gardło i jakieś kaszlenie się zaczyna. Tatuś usypia Hanię, a ja wskakuję wykąpana pod koc, napiłam się Prenalenu, wzięłam paracetamol, mam gorącą herbatę z sokiem malinowym (można przy kp?) i będę się grzać....bo w przypadku takiej fuchy jak MAMA nie ma l4

Widziałyście to: http://kobieta.onet.pl/dziecko/male-...aign=onetsg_fb ??
Mnie dopadła w poniedziałek. Położna kazała mi kupić sambucol junior i pić 10 ml dwa razy dziennie. Super mnie postawił na nogi.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 22:33   #1301
h4linka
Zadomowienie

Cytat:

Czy któraś już zaczęła jakąś aktywność fizyczną, żeby wrócić do formy sprzed ciąży?
Ja 3 dni z rzędu biegałam (minidystansik), a dziś zrobiłam pół skalpela (bo mała sie obudziła)...zakwasy potworne
Ja jeżdżę na rolkach i chodzę na 2-3 godzinne spacery takie intensywne po górach i dolinach z wózkiem.
Nie wolno doprowadzić do zakwasow przy kp bo się kwasi mleko i jest niedobre!

Cytat:
Nam ortopeda na usg bioder powiedział, żeby nosić małą w pozycji na żabkę, bo to dla niej bardzo zdrowe
Jaka to na zabke? Wydawało mi sie ze z nogami na boki?

Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 22:38   #1302
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Mnie dopadła w poniedziałek. Położna kazała mi kupić sambucol junior i pić 10 ml dwa razy dziennie. Super mnie postawił na nogi.
Kurcze, a nie obawiałaś się? Ja się boję brać cokolwiek, na czym nie jest napisane 'dla kobiet karmiących piersią'

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Ja jeżdżę na rolkach i chodzę na 2-3 godzinne spacery takie intensywne po górach i dolinach z wózkiem.
Nie wolno doprowadzić do zakwasow przy kp bo się kwasi mleko i jest niedobre!

Jaka to na zabke? Wydawało mi sie ze z nogami na boki?

Ja miałam zakwasy po porodzie...i to z dobry tydzień, jak nie dłużej - a mleko w porządku....

No na żabkę, to z nogami na boki....

Takie coś znalazłam odnośnie kup: https://mamotoja.pl/kupka-niemowlaka...6830,r1p1.html

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2014-09-19 o 22:40
Stary 2014-09-19, 22:53   #1303
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurcze, a nie obawiałaś się? Ja się boję brać cokolwiek, na czym nie jest napisane 'dla kobiet karmiących piersią'

Ja miałam zakwasy po porodzie...i to z dobry tydzień, jak nie dłużej - a mleko w porządku....

Takie coś znalazłam odnośnie kup: https://mamotoja.pl/kupka-niemowlaka...6830,r1p1.html
Dzięki za link ;-) teraz już wiem że zapach kwasu z pampersa to dobry oznak.
Stary 2014-09-19, 22:55   #1304
UmiZumi
Rozeznanie

Optymistka26 płakać mi się chce po przeczytaniu Twojego opisu porodu... bardzo mi przykro, że coś tak okrutnego Cię spotkało..

--- też mam za sobą przykrą historię ze szpitalem. Nie przyjęto mnie jak byłam nieprzytomna (7 lat temu), mama odwiozła mnie do innego szpitala. Tydzień leżałam nieprzytomna. Mam tamten tydzień wyjęty z życiorysu. Miałam coś od sepsy. Na szczęście wyszłam z tego... Ale podobno było ze mną kiepsko. Między innymi dlatego nie chciałam rodzić w szpitalu w moim mieście.Pobyt w nim na patologii ciąży (odwiozła mnie karetka wtedy i nie miałam nic do powiedzenia gdzie chcę jechać) tylko utwardziło mnie w moim przekonaniu. Chociaż jak mnie ludzie z karetki potraktowali i na oddziale, to też wolę nawet nie mówić...
Stary 2014-09-19, 22:56   #1305
h4linka
Zadomowienie

Cytat:

Mi moj ginekolog zabronił mieć zakwasy właśnie z uwagi na kp.

Widziałam ten atlas, żaden opis nie pasuje do naszych kup
A ta zabka.musi być na płaskim? Bo Tymek lubi na mnie spać właśnie w tej pozycji. To też jest dobre?

Stary 2014-09-19, 23:10   #1306
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Mi moj ginekolog zabronił mieć zakwasy właśnie z uwagi na kp.

Widziałam ten atlas, żaden opis nie pasuje do naszych kup
A ta zabka.musi być na płaskim? Bo Tymek lubi na mnie spać właśnie w tej pozycji. To też jest dobre?

Właśnie szukałam w necie opinii o tym mleku i są opinie podzielone ...
Niektórzy piszą, że mleko może być gorzkawe, inne, że to bujda...

Nie no, jak na płaskim żabka? Mówię przecież, że ortopeda powiedział, żeby ją nosić na żabkę...więc przodem do siebie...a co jak co, ale płaska to ja nie jestem
Haniunia też tak na mnie zasypia i śpi trochę, poza tym noszę ją tak, a ona sobie dźwiga główkę i się rozgląda

Robiłaś Tymkowi usg bioderek?

Hania

Stary 2014-09-19, 23:25   #1307
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie szukałam w necie opinii o tym mleku i są opinie podzielone ...
Niektórzy piszą, że mleko może być gorzkawe, inne, że to bujda...

Nie no, jak na płaskim żabka? Mówię przecież, że ortopeda powiedział, żeby ją nosić na żabkę...więc przodem do siebie...a co jak co, ale płaska to ja nie jestem
Haniunia też tak na mnie zasypia i śpi trochę, poza tym noszę ją tak, a ona sobie dźwiga główkę i się rozgląda

Robiłaś Tymkowi usg bioderek?
No to już sama nie wiem co z tym mlekiem

Robiłam usg, wszystko było ok no i ortopeda kazał go.kłaść na zabke więc kladlam koc na podłodze i na nim młodego, żeby był na płaskim. Ale na brzuchu też go tak.kładę. Teraz nie wiem czy tak robić dalej czy nie.

Stary 2014-09-19, 23:30   #1308
mamuska11
Rozeznanie

Wróciłam ze szpitala juz chociaz chcieli mnie tam na sile zostawić jestem wykończona

Sprawdzili: uszy,oczy,buźke,gardło,mo cz,ciemiaczko,cisnienie,p uls,płuca i wszystko jest w porządku ale stwierdzili ze skoro dziecko płacze cały czas to zostawia ją na obserwacji musiałam ich przekonywać ponad dwie godziny ze nie ma sensu skoro wszystko jest ok zreszta mieszkam 3min od szpitala takze w każdej chwili moge wrócić bo co oni moga mi tam tak naprawde zaoferować obserwować moge dziecko w domu a i na usg glowki mam numer na intensywna opiekę niemowląt i moge w każdej chwili podjechać sprawdzic główkę wiec jak Natalka dalej bedzie taka marudna to jutro tam pojadę a narazie dostała paracetamol i spi

Zreszta wydaje mi sie ze to brzuszek jednak moze nie kolki ale bole bo zrobiła kupkę przed chwila wodnista ciemno zielona z grudkami białymi a za uszkami ma ropę - to zapalenie atopowe skory wróciło na szczęście mam na to masc w domu takze pewnie znowu cis jej zaszkodziło co zjadłam

Umeczylam sie tylko bo Tż był w pracy i mówił ze moze przyjechac mi pomoc a ja oczywiscie chciałam wszystko sama ogarnąć i teraz ledwo żyje Natalka płakała a Zuzia taki cyrk robiła ze szkoda słów bo była śpiąca

Jestem zalama z KP nie wiem co mam robic uwielbiam karmic ale szkoda mi Natalki tak sie ciagle meczy z tym brzuszkiem nie wiadomo co jej szkodzi tu w Uk to wszystko genetycznie modyfikowane sztuczne niby jem zdrowo ale nie wiadomo co tak naprawde w tym jedzieniu jest moze jakiś barwniki albo emulatory ja uczulala szkoda mi jej

Mój Tż naciska zebym przestała karmic to małej bedzie lepiej a moja mama non stop wydzwania zebym przypadkiem nie wpadła na pomysl zeby skończyć kp bo to przeciez najwazniejsze jest dla dziecka a ze ja brzuszek boli to napewno moja wina bo cos jem nie tak (ona ma obsesje na punkcie zdrowej żywności) wkurzyła mnie juz tym gadaniem i zapytałam ja dlaczego ona nie karmiła mnie i mojego brata piersia (tylko tydzien karmiła) to usłyszałam ze kiedys to były inne czasy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 23:30   #1309
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

l

ale np po cesarce karmi sie bedąc po morfinie, po ketonalu i konskich dawkach paracetamolu. pytałam o to w szpitalu to mi lekarka powiedzial ze karmic nie wolno po psychotropach i jakiejs grupie antybiotyków (nie pamietam jakiej) a reszta lekow kazała sie nie przejmowac za bardzo
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 23:39   #1310
h4linka
Zadomowienie

A mój młody już pięknie trzyma główkę dzisiaj nawet z ojcem trenował.

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1411162761876.jpg (75,8 KB, 56 załadowań)
Stary 2014-09-20, 02:55   #1311
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:

Brawa dla Tymka ależ te dzieci nasze rosną.
Adelkę na styk (!!!) zapinam w body 62.
Stary 2014-09-20, 03:19   #1312
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Wróciłam ze szpitala juz chociaz chcieli mnie tam na sile zostawić jestem wykończona

Sprawdzili: uszy,oczy,buźke,gardło,mo cz,ciemiaczko,cisnienie,p uls,płuca i wszystko jest w porządku ale stwierdzili ze skoro dziecko płacze cały czas to zostawia ją na obserwacji musiałam ich przekonywać ponad dwie godziny ze nie ma sensu skoro wszystko jest ok zreszta mieszkam 3min od szpitala takze w każdej chwili moge wrócić bo co oni moga mi tam tak naprawde zaoferować obserwować moge dziecko w domu a i na usg glowki mam numer na intensywna opiekę niemowląt i moge w każdej chwili podjechać sprawdzic główkę wiec jak Natalka dalej bedzie taka marudna to jutro tam pojadę a narazie dostała paracetamol i spi

Zreszta wydaje mi sie ze to brzuszek jednak moze nie kolki ale bole bo zrobiła kupkę przed chwila wodnista ciemno zielona z grudkami białymi a za uszkami ma ropę - to zapalenie atopowe skory wróciło na szczęście mam na to masc w domu takze pewnie znowu cis jej zaszkodziło co zjadłam

Umeczylam sie tylko bo Tż był w pracy i mówił ze moze przyjechac mi pomoc a ja oczywiscie chciałam wszystko sama ogarnąć i teraz ledwo żyje Natalka płakała a Zuzia taki cyrk robiła ze szkoda słów bo była śpiąca

Jestem zalama z KP nie wiem co mam robic uwielbiam karmic ale szkoda mi Natalki tak sie ciagle meczy z tym brzuszkiem nie wiadomo co jej szkodzi tu w Uk to wszystko genetycznie modyfikowane sztuczne niby jem zdrowo ale nie wiadomo co tak naprawde w tym jedzieniu jest moze jakiś barwniki albo emulatory ja uczulala szkoda mi jej

Mój Tż naciska zebym przestała karmic to małej bedzie lepiej a moja mama non stop wydzwania zebym przypadkiem nie wpadła na pomysl zeby skończyć kp bo to przeciez najwazniejsze jest dla dziecka a ze ja brzuszek boli to napewno moja wina bo cos jem nie tak (ona ma obsesje na punkcie zdrowej żywności) wkurzyła mnie juz tym gadaniem i zapytałam ja dlaczego ona nie karmiła mnie i mojego brata piersia (tylko tydzien karmiła) to usłyszałam ze kiedys to były inne czasy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Super ze nic nie wyszło w badaniach
Faktycznie można to kolki

Oj kochana nie możesz wszystkiego brać na siebie
Skoro Tz oferował pomoc trzeba było z niej skorzystać bo wykończysz się kiedyś

A co do kp powinnaś wybrać to co w tym momencie jest najlepsze dla małej
I nie zwracać uwagi na zdanie innych

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 07:47   #1313
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

super

Zuken a aptece gemini bebilon comfort po 26 zł jest. Właśnie muszę zamówić kilka puszek

Mały wczoraj przeszedł sam siebie. Od 5 do 21.30 spał może z godzinę jestem padnięta, bo cały dzień byłam sama

Moi rodzice 1 września mieli 30 rocznice ślubu, ale wtedy wyjechali do Turcji, później siostry nie było, a że nie wiemy co im kupić, bo wszystko mają to robimy im niespodziankę. Wczoraj u siostry upiekłyśmy tort, zrobiłyśmy sałatki, przekąski, danie na ciepło i wieczorem przyjedziemy do nich z życzeniami i kwiatami

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Optymistka przykro mi bardzo, nawet nie wiem co napisać. Powinnaś to gdzieś zgłosić

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2014-09-20 o 08:00
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 08:10   #1314
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

Pewnie, że się bałam, ale wyjaśniła mi, że to totalnie naturalny lek (wyciąg z czarnego bzu), do tego wersja junior (od 6 roku życia). Uznałam, że ryzyko zarażenia Małego, a do tego rozłożenia się totalnego z np antybiotykiem by mu bardziej zaszkodziło nizż ten syrop. Ale nie namawiam cię, piszę tylko, że mi pomógł, a synkowi nie zaszkodził.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 08:14   #1315
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
super

Zuken a aptece gemini bebilon comfort po 26 zł jest. Właśnie muszę zamówić kilka puszek

Mały wczoraj przeszedł sam siebie. Od 5 do 21.30 spał może z godzinę jestem padnięta, bo cały dzień byłam sama

Moi rodzice 1 września mieli 30 rocznice ślubu, ale wtedy wyjechali do Turcji, później siostry nie było, a że nie wiemy co im kupić, bo wszystko mają to robimy im niespodziankę. Wczoraj u siostry upiekłyśmy tort, zrobiłyśmy sałatki, przekąski, danie na ciepło i wieczorem przyjedziemy do nich z życzeniami i kwiatami

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Optymistka przykro mi bardzo, nawet nie wiem co napisać. Powinnaś to gdzieś zgłosić
Fajny pomysł na pewno się ucieszą

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Kasia, pokażesz jaki nawilżacz kupiłaś?
Stary 2014-09-20, 08:15   #1316
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

Brawa dla Tymka

Moja tez ładnie trzyma główkę

Nasze szczescie
Stary 2014-09-20, 08:50   #1317
gosia3103
Zakorzenienie

Moja kluseczka ma już pięć tygodni uploadfromtaptalk1411195817215.jpg
Stary 2014-09-20, 08:54   #1318
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Moja kluseczka ma już pięć tygodni Załącznik 5795247
Haha boska minka

Nasze szczescie
Stary 2014-09-20, 08:57   #1319
Moni 26
Zadomowienie

optymistka super że jednak nie ma tej bakterii
ja ciagle nie mogę dojść do siebie po tym jak napisałas o swoim porodzie....Juz nigdy nie powiem że miałam ciezki poród...Wiadomo bolało, ale chociaż dobrze byłam traktowana( jednak mysle ze gdy by nie było mojego meża obawiam sie , ze bym też leżała na brudnych podkładach) bo to mój tz mi je zmieniał, podawał miske na wymioty, a nawet sie o nia wykłócił, bo mieli jedna miske na porodówce, a nie byłam jedyna wymiotujaca!) Zastanawia mnie dlaczego twój tż nie wszedł do ciebie na siłę???Powinien tam cały oddział postawić na nogi! To pewnie kwestia charakteru, ale mój tż pewnie by wszedł tam na siłę! Zresztą nie krepował się o☠☠☠☠☠☠☠ić pielegniarki która zaczęła krzyczeć, ze mi ciagle wenflon z reki wypada! Tak na nia ryknął, ze potem chodziła jak w zegarku!

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Moja kluseczka ma już pięć tygodni Załącznik 5795247
jaka już duża! słodziak mały

Halinka wielkie brawa dla Tymka! Mój też juz tak trzyma główkę W takiej pozycji bardzo często go też trzymam uwielbia tak sie do mnie przytulać i potrafi usnać mi wtulony w cyce

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-09-20 o 08:59
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 09:14   #1320
ButterBear
Zakorzenienie

Halinka, super Tymek trzyma głowę, silny chlopak.
Moja Hania też ładnie trzyma, chociaż czasem się jej zachwieje taki pijany zając

Ale mieliśmy noc, koszmar. Mala od 2 dni ma problem ze zrobieniem kupki,pręży się,płacze, a w pieluszce tylko kleksy po bakach... I druga noc z rzedu prawie nie spała... A kupy dalej ani widu ani slychu

Dziewczyny, czy któraś z Was planuje stosować hormonalną antykoncepcję przy kp?

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2014-09-20 o 09:18
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości