|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
tylko u t. śpi grzecznie i się nie rozkopuje
ale tam jest zimno. u nas jest stała temp. 19-20 stopni (spał w cieplejszych pajacach, no i zawsze próbuję go jednak przykryć). jak noc w łóżeczku?! bliziutko ![]() mamy Britę. ale bez emocji. chłop poszedł i kupił, bez kminienia. jak szybko! na pewno @? może jakieś czyszczenie ?Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48209422] Czaję się na to Netto, tam też mają być takie pajacyki [/QUOTE]u nas nie ma Netto. to jest jakość Biedronka? Lidl? alem Tosiaka ciekawa ![]()
|
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Berbie my też mamy brite z przypadku. Ale wodę mamy bardzo mocno zakamieniona i daje radę
Ciekawe jak tam Zeberki ![]() U nas nocka lepsza, Olek już nie kaszlal ale i tak ponad 10 razy się obudził. Teraz dosypia przy (.) ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Czy oprócz witaminy D podajecie jeszcze jakieś inne wit dzieciom?
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Musze zajrzeć do tego netto. Moje dziecko od kilku dni nie je w nocy
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1984 |
|
Wtajemniczenie
|
Zeberko gratuluję Tosieńki!!!!
![]() Berbi ja mam britę i dafi i oba super (dafi kupiony tylko dlatego, bo niedawno w cerfourze była świetna promocja - 20zł plus dwa wkłady a same wkładu potrafią kosztować wiecej)
|
|
#1985 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak wsadza T do fotelika to na blat mu kładzie samochodzik TZ miewa takie dziwne odpaly tl sa te moje 'ale'...U mnie tez netto nie ma, ale robiłam tam czasem zakupy jak byłam nad morzem. To sklep w klimacie dyskontu jest. Mieli banany z naklejkami bio- organic po 3,99, nie wiem czy zawsze takie maja, czy to jakas pomyłka kontenera była T nigdy tyle bananów nie jadł ![]() Cytat:
Tylko D, jak prźestane kp to bede dawać tez DHA. Jesli nie bierzesz sama to możesz Olkowi dawać. ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Lecę na targ po pyyyyszne jabłka i sliwki. I jezyny i maliny i pomidory i cukinie i... ![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Perse, a te pajace z netto to na zamek? Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-09-20 o 11:59 |
||
|
|
|
#1986 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i zgadzam się to ogromny stres Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1987 | |||||
|
Zadomowienie
|
Zeberko gratulacje
ps. wygrałam obstawianie ![]() Edytta to już tuż tuż imię wybrane?Renia wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu!!! [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48201379] Kazałam TZowi szukać glanow sznurowanych do kolan w rozm. 22..... [/QUOTE] Barbi tu jest fajnie wszytsko wyjasnione http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...emowlecia.html Cytat:
Utwierdzam się w przekonaniu, że moja córka to "olbrzymka" my już zakładamy piżamki w roz. 74 bo tych 68 nóżek nie może wyprostować. A ma miesięcy ![]() Cytat:
ale ona od noworodka lubiła być ciasno otulona i chyba jej tak zostało. Barbi jak noc w łóżeczku? no i w ogóle jak noc minęła? pospaliście trochę? Cytat:
Naprawdę @?? chyba nie możliwe może to jeszcze resztki po porodzie?Jak pierś? zastój przeszedł?? Cytat:
Cytat:
Udanej imprezki! ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Super ![]() Dominiki to w ogóle chyba super grzeczny i ułożony dzidziuś ![]() W jakich godzinach bedziesz pracowac? |
|||||
|
|
|
#1988 |
|
Konto usunięte
|
Dzisiaj jechałabym na porodówkę...
przepraszam, że nic więcej nie napiszę... ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48211186]Dzisiaj jechałabym na porodówkę...
przepraszam, że nic więcej nie napiszę... ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE] Kochana mocno przytulam
|
#1990 |
|
Konto usunięte
|
Gryzia tak mi przykro, zbeczalam sie...
Dziewczyny nie wiem, jaka w netto jest jakość ciuchow, bo mam tylko kocyk stamtad i parę rzeczy do kuchni. Pajace na guziki. Też mam Britte z wkladami maxtra czy jakoś tak i w ogóle już wody min nie kupuje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1991 |
|
Zadomowienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48211186]
Dzisiaj jechałabym na porodówkę... przepraszam, że nic więcej nie napiszę... ![]() [/QUOTE] Gryziu z całych sił Cię przytulam to taka ważna i trudna data.. ja też obie utracone ciąże odliczałam do tp.. i ten dzień był za każdym razem ciężki. Z jednej strony zamykał pewien rozdział, bo kończył się ten czas odliczania "który to byłby tydzień, który miesiąc ciąży?" itd, z drugiej były to jedne z najtrudniejszych dni, bo uświadamiały mi, że to co się stało - stało się naprawdę i nic tego nie zmieni. Ale nawet teraz gdy mam moją E. czasami atakują mnie myśli "jakby to było.." i myślę co nas ominęło.. Gryziu dużo siły na dzisiaj, jeśli popłyną łzy to nie zatrzymuj ich.. |
|
|
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:brzy dal:Bede pracować na 2 zmiany:6-14 i od 14-22. [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48211186]Dzisiaj jechałabym na porodówkę... przepraszam, że nic więcej nie napiszę... ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzelda przytulam mocno! Nigdy nie zapomnisz. Ja codziennie myślę... Chociaż jest o wiele łatwiej teraz. Tobie też kiedyś łatwiej będzie
![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w 33/34tc
Zeberko gratulacje Kochana, Witaj Tosiu! Już się nie mogę jej doczekać Gryzia bardzo mi przykro.... Berbie mamy britę i wszystkich wokoło zaopatrujemy w BRITĘ...w prezentach już każdy od Nas ma i dziś idziemy na parapetówkę i też zakupiliśmy BRITĘ jestem zadowolona chociaż wkłady kupuję nie koniecznie orginalne tylko np te z dafi bo pasują i też są OK a kamienia nie ma nie pamiętam kiedy ostatnio odkamieniałam czajnik ale daaaawno to było...Edytte o ludy to TY już rodzisz....aaaaa jak coś to pisz!! o mamusiu! Teraz TY i Waderka i JA.....aaaaaaa masakra!!!Iza dla Dominika dorasta Ci synek Wczoraj byliśmy obejrzeć porodówkę...MASAKRA....km inię nad SN ... Przy okazji ginka zrobiła mi USG żeby sprawdzic przepływy i wszystko OK a Mały waży 2 kg i ma się dobrze....
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moim zdaniem powinnaś się dobrze zastanowić,po SN szybciej dochodzi się do siebie.
|
|
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
a jak dziś Franek i pierś? @? już? to możliwe tak szybko przy KP?
bardzo dobrze. ładnie przespana. chyba mu ciasno już w koszu było. powędrował już do piwnicy. czemu masakra? dzięki dziewczyny za informacje o dzbanku z filtrem.
|
#1997 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48211186]Dzisiaj jechałabym na porodówkę...
przepraszam, że nic więcej nie napiszę... ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]trzymaj się Kochana.. ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
|
|
|
#1998 | |||
|
Zakorzenienie
|
nie zacytowało mi wszystkiego
a szczególnie Zeberce naszej za taki prezent chyba muszę zagrać w totka ![]() "Tosia pozdrawia wszystkie ciocie i wizazowe rodzeństwo. szczególnie ciocię Renę w jej rocznicę slubu. Cięcie i ogólne znieczulenie bo miejscowe nie działało. na szczęście cała i piękna i zdrowa" aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaa wiedziałam!!!!!!! Tosieńka moim prezentem na rocznicę ślubu - zamówiłam u Pasiastej i mam GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48211186]Dzisiaj jechałabym na porodówkę... przepraszam, że nic więcej nie napiszę... [/QUOTE]tulę mocno już tuż tuż
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2014-09-20 o 12:45 |
|||
|
|
|
#1999 |
|
Konto usunięte
|
Renia to jeszcze ode mnie - 100 lat cudownej miłości i sama wiesz, czego
|
|
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
Renciu kochana jeszcze ode mnie wszystkiego naaaj!! No i wiadomo: wesołej gromadki!
![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Ja po cc jeszcze nie doszłam do siebie! Nieraz jak wstaje to czuje brzuch! A jak M mnie kopnie to gwiazdki przed oczami. Widziałam dziewczyny po sn na drugi dzień i mnie... Ja byłam wrakiem Na serio myślałam że umieram. Brrr. Jak miałam usiąść to jęczałam jakbym miała dopiero rodzić Ale ja to cienki bolek może jestem.
|
|
|
|
#2002 |
|
Konto usunięte
|
Renia wszystkiego dobrego
![]() Gryzia - przytulam
|
|
|
|
#2003 |
|
Zadomowienie
|
Rena, tak- rozpusta
ledwo do auta dotargalam siaty, mimo ze na trzy razy zakuoy robiłam Przy jabłkach jakis mily chłopak-kolejny klient az sie zapytał czy napewno sobie poradzę. ![]() Uwielbiam koniec lata Zrobiłam zupe krem z pomidorów i pieczonej papryki. Upieklam dynię i bede ja mrozic. Upieklam buraki albo na jutrzejszy barszcz albo na sałatkę. Pomrozilam jezyny, maliny, cukinie, patisony i kabaczki. I zrobiłam mega smaczna smażona flądre. TZ smakowała bardziej niz nad morzem ![]() (Odkryłam fajna "bułkę tarta". Oleofarm ma taki produkt gdzie bułka tarta jest pol na pol z mielonym złotym lnem. Panierka wychodzi na tym przepyszna )Chyba jestem obzarciuchem
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-09-20 o 14:35 |
|
|
|
#2004 |
|
Konto usunięte
|
Chyba po raz kolejny popadam w kompleks ch*&^wej pani domu
bo u mnie w zamrażarce to co najwyżej mrożonka z Biedry leży.
|
|
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48215200]Chyba po raz kolejny popadam w kompleks ch*&^wej pani domu
bo u mnie w zamrażarce to co najwyżej mrożonka z Biedry leży.[/QUOTE]Tez mam takie kompleksy. Niby mam pomrozone jakies warzywa i owoce dla J. ale generalnie moje miejsce na pewno nie jest w kuchni, nie potrafie gotowac.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny o czym wy mówicie jak ja drugi raz w życiu ostatnio rosół bez kostki gotowałam i drugi raz do wyrzucenia
|
|
|
|
#2007 | |||
|
Zakorzenienie
|
Gryzia,
![]() Cytat:
normalny ![]() choć życzę by było po Twojej myśli ![]() Cytat:
![]() kawał chłopa!!! ![]() klask i:Cytat:
hehe, ja się dziś śmiałam do chłopa, że czuję jesień u nas dziś pierwszy raz od dawna poszedł piekarnik w ruch. ja miałam pieczone wszystko co znalazłam w lodówce (podłużne pomidory, cukinie, ziemniory, papryki), chłopaki + pieczony łosoś (bo mnie nadal śmierdzi). kleks jogurtu. sałata z oliwą i cytryną. i tyle. i jakie pyszne... patrz, nie wpadłam żeby patisony mrozić... ![]() aaa! byłam dziś w klinice po wyniki testu podwójnego. i jak narzekałam na okoliczności, to "pozziom merytoryczny wyniku" mnie zaskoczył za 400 zł nie miałam takiej profeski jak tu ![]() np. w trisomii 21 ryzyko podstawowe: 1:352, obliczone ryzyko: 1:7046 dzidziuś wszystko ma na miejscu, wszystko w normie. Perse, nikt mnie na forum tak nie zmobilizował do porządków. jak kiedyś napisałaś jak, co sprzątasz, to mnie zalała fala wstdu. także nic nie pisz o ch.jowej pani domu
|
|
|
#2008 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Tosiu witaj na świecie!!!
![]() Zebra gratuluję I wszystkiego najlepszego dla Emilki I dla Reni z okazji Rocznicy Ślubu Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48211186]Dzisiaj jechałabym na porodówkę... przepraszam, że nic więcej nie napiszę... ![]() [/QUOTE] DarcAngel nie wiem jak można wytrzymać z taką kobietą jak Twoja teściowa... Dziewczyny mam głupie pytanie, jak to jest jak odejdą wody płodowe? Brzuch się zmniejsza? Lepiej czuć dziecko? ![]()
|
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie to nie wiem czy mam @, bo na razie tylko plamienie.
Na szczescie jeszcze mi zastoj wielki sie nie zrobil, bo co chwila malego przystawiam, piers jest miekka, ale napuchnieta i boli lekko przy dotyku. Rena Wszystkiego Najlepszego z okazji rocznicy, jak Swietujecie? Pani Widze, ze nie tylko ja zastanawiam sie jak Tosia.. Agatko Rozmawiałas z ginka o porodzie? Jesli ona powie, ze jednak cc, to nie upieraj sie przy sn.. Ja właśnie szukam prezentu dla S. i nie mam pomysłu. Kusi mnie rowerek biegowy
|
|
|
|
#2010 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlaczego masakra? To ja stwierdzam, że jestem twarda, bo mimo mojego porodu 2w1 to w sumie już 3,4 dnia po byłam w formie i nawet słyszałam komplementy typu :"wyglądasz jakbyś wcale nie rodziła" ![]() Cytat:
Cytat:
ale nie pamiętam czy brzuch się zmniejszył - chyba nie.
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:19.

ale tam jest zimno. u nas jest stała temp. 19-20 stopni (spał w cieplejszych pajacach, no i zawsze próbuję go jednak przykryć). 
?

może to jeszcze resztki po porodzie?
przepraszam, że nic więcej nie napiszę... 
Kochana mocno przytulam
masakra!!!
bo u mnie w zamrażarce to co najwyżej mrożonka z Biedry leży.

w pierwszym momencie jak napisałaś 24 to pomyślałam, ee to jeszcze miesiąc