|
|
#2191 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 2
Cytat:
![]() Chyba tylko ja mam dzisiaj dzień lenia ![]() Ja też zawsze obieram pieczarki. A nie trzeba? Bo jakby nie było to takie żmudne
|
|
|
#2192 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja uważam, że nie trzeba! U nas nikt nie obiera! Mało tego, mąż jes takie nieobrane, surowe, tylko sobie płucze i je jak jabłko! Spróbuj, a na pewno się przekonasz i pożałujesz, że do tej pory obierałaś.
|
|
|
|
#2193 | |
|
Zakorzenienie
|
no wreszcie
ewek pytalam o te cukry,bo czytalam na tel,ale nie lubie z tel cytowac bo potem mi sie tam wszystko myli i sie balam ze pomylilam z kims innym Cytat:
Kasiulka ja nie wiem,mysle ze chyba mozna dziecko wziac na takie warsztaty,a co,tylko mama i tata maja sie uczyc jak z nowym czlonkiem rodziny sie obchodzi? ![]() uwielbiam bezy,robilam niedawno pierwszy raz w zyciu,ale wyszla przesuszona,robilam ciasto z beza tez z tego bloga jak skonczysz,pisze sie na kawalek ![]() h0pe to dobrze ze wiesz co tam sie dzieje u Ciebie,i lepiej temu zaradzicdlatego ja bylam taka zla,ze zadnego posiewu lekarz mi nie zlecil,mimo ciaglych infekcji,mam miec posiew moczu na nastepna wizyte tylko a co do wody,chyba tyle nie wypijam,ja tylko wszystko woda rozcienczam,soki kompoty Aga to sie napracowalas z ta szafa ![]() noo i teraz w kuchni sie napracujesz,ja lubie leczo i sie ostatnio zaczelam zastanawiac,czemu w tym roku nie robilam ani jeden raz ![]() Mamazuzi to sie pyszny obiadek zapowiada ja jestem u tesciow,i dziewczyny mala sie znow rozlozyla ![]() ma mega goraczke od nocy,teraz mowi ze ja boli brzuszek,zaczyna robic luzne kupy wiec nie wiem czy to jakies zatrucie czy co ![]() juz nie mam sily ![]() maz ja teraz usypia a ja przegladam ciuszki po malej,nie wiedzialam ze tego az tyle mamy,nic nie kupuje bo to by byl grzech az,choc mnie kusza ciuszki w sklepach,ale tyle pieknych ubranek,niektore raz zalozone,inne mocno wytarte,segreguje sobie to wszystko ale musialam sobie zrobic przerwe |
|
|
|
|
#2194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale na surowo to bym się nie odważyła zjeść
|
|
|
#2195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choć ja też często tak krzycze na Tż. Ale nieraz jak mi za to kupi coś słodkiego to jak już zjem to krzycze na niego że znowu mi na to pozwolił Cytat:
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
Buu bardzo często Ci mała choruje, strasznie współczuję, oby szybko przeszło
|
|
#2197 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najwyzej do konca nie dacie rady.A bezy nie otwierałam nawet bo uwielbiam, ale staram się nie jeść ze względu na wiadomo co ![]() Cytat:
Aga ja już na szczęście obiad zrobiłam, leczo w takiej ilości bym sie dzis nie podjeła... podziwiam. No a przemiany matri to zazdroszczę, jakbym się żywiła jak Ty to byś mogła zobaczyć mnie w tv w jakimś programie o megagrubasach ![]() Maciejka ja też nie widze pokoiku. A ja mam chwile przerwy przed robotą i leże. Córcia po niszczęśliwym upadku i rozwaleniu wargi z wilkigo płaczu poszła spać, także dzisiaj mam nadzieje na jej lepszy humor. ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Ja tez nie obieram pieczarek jak są ładne tylko dokładnie myje. |
||
|
|
|
#2198 |
|
Konto usunięte
|
HOPE super, że infekcja opanowana; kiedy masz połówkowe?
---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- ja zawsze obieram pieczarki i nózki też |
|
|
|
#2199 |
|
Zakorzenienie
|
Maciejka ja też tego linku otworzyć nie mogę, wrzuć jeszcze raz
![]() Buu biedna Mała chyba podatna na jakieś infekcje
|
#2200 |
|
Zadomowienie
|
hej!
ja pieczarki zawsze obieram ![]() a z wodą, staram się chociaż litr, wcześniej bez problemu wypijałam 1,5l, a teraz mi woda nie smakuje ![]() buuu wspólczuję chorowania dobrze ze piszecie o tym brzuchu, mi od wczoraj twardnieje, boli, przechodzi. Nawet zastanawiałam się czy do lekarza już nie dzwonić dzisiaj, ale zaczekam do poniedziałku, najwyżej podjadę wieczorem. Ale mała kopie więc chyba ok. Ewentualnie tak mnie skopała i dlatego boli ![]() ja posprzątałam kuchnie, zrobiłam rybkę z warzywami i upiekłam ciasteczka owsiane. A teraz karotkę popijam. Stwierdziłam, że czas się ogarnąć żywieniowo. Nawet TZ powiedziałam, że chipsów nie chcę
|
|
|
|
#2201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmuszam się żeby nawet ten 1litr dziennie wypić. No ale myśle, że tyle wypijam. Plus jakaś herbatka, czasem kakao, plus jakiś sok, czasem woda z cytryną.No mi teraz stwardniał po sprzątaniu więc się położyłam, chociaż Mała też mnie kopała, więc mnie to uspokaja ![]() Mmm ciasteczka owsiane to bym zjadła Muszę też zrobić, może za chwile jak trochę odpocznę. Ja też co chwile mówie że chce się zdrowo odżywiać. karze mężowi nic złego nie kupować, a później ląduje w mc donaldzie Mam wrażenie, że on zgłupieje przeze mnie
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
Ja piernicze, jeszcze sie robi
w ramach obiadu w trakcie czekania na leczo, wstawilam frytki do piekarnika co chwile chodze mezowi trzymac dechy tzn nie,ze je dźwigam ale trzymam podpieram, by prosto byly jak on je wierci jeju jeju jutro robie sobie dzien lenia jak sie uda Sluchajcie co moge zrobic z ta woda od leczo ? Bo warzywa puscily za duzo soku, zawsze go troche zbieram, nie wiem...to taki warzywny bulion jakby nie patrzec....cos z tym robic, czy wylac??
Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2014-09-20 o 16:02 |
|
|
|
#2203 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo ja kompletnie bezobjawowo wyczailam ta pinde nawet ph mam prawidlowe wiec bez posiewu ciezko bylo sie zorientowac. A polowkowe mam jakos 21-22 tc, 16 pazdziernika bedzie a Ty?
|
|
|
|
|
#2204 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() takie wymazy to przed porodem zrobię, bo one pewno groźne są podczas porodu Aga ja ten sos z warzyw to odparowuje |
|
|
|
|
#2205 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dałam za dużo wody chyba i ona nie wyparuje, za dużo jej- wywalam więc
|
|
#2206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to gin sam powinien zaproponować taki wymaz ? Cytat:
albo zostaw jako wywar na zupe
|
|
#2207 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
chętnie bym poszła. Przeważnie nigdzie nie chodzę na takie imprezy wiec bedzie to dla mnie ciekawe. Z chęcią tez wyprobuje te gratisy ![]() Moja cora jest grzeczna i długo potrafi wysiedzieć choc nie wiem czy 3 godziny to juz nie bedzie przesada, ale jakby co wyjdziemy wczesniej i juz. Cytat:
Aga ja bym wylała jak za dużo tej wody
|
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
W koncu wygoniłam Tż z łóżka, pojechał mi po składniki na sałatkę warzywną, bo mam ochotę
![]() A zaraz będzie robił naleśniki mniamu mniamu
|
|
#2209 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja nigdy nie daje dużo wody do leczo - najwyżej 2 łyżki na samo dno ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byś się podzieliła ![]() Ja to się musze zadowolić jakbłkiem i gruszką
|
|
#2211 |
|
Wtajemniczenie
|
Taki wywar z leczo mozna zagescic zawsze
no ale jak sie odleje to tez bedzie ok
|
|
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobity..
Was nadrobic, to szok.. Dzis mialam pracujacy dzien.. Rano zakupy, a potem sprzatanie generalne calej chalupy.. Lacznie z myciem podlog, czego nie znosze.. Teraz padam na cycki, leze i jem czekolade.. ![]() Nadrobilam, ale wybaczcie, ze nie cytuje.. Dojde do siebie to ogarne, co i jak..
|
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra, skonczylam
jeden gar poszedl do sloikow drugi gar- odloze nam na kolacje , a reszta bedzie zamrozona- tylko musi ostygnac ![]() czuje sie wypompowana ![]() A po 19stej jade po wanienke do tej kolezanki odebrac jak mi sie nie chce, przez pol miasta jazda, ale ciesze sie,ze bede ja miala tak tanio ![]() juz mysle o chipsach na wieczor na seans z TVNem wieczorny a teraz zjem ciasteczko jakies bo sie zasolilam przez smakowanie leczo
|
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle teściowa załatwiła nam dla Małej zabawke za darmo... ktoś z ich rodziny chciał się pozbyć czy komuś tam dać to ona wzięła
![]() Więc będzie na później
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
Ale świetna
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
Magda faaaajna zabawka
Meire podziwiam ze sprzątaniem ![]() Wiecie co, mojemu kotu to już się w tyłku przewraca, doprawdy. Dałam mu teraz kawałek kabanosa to biega z nim po całym mieszkaniu zamiast zjeść. Chyba trza mu racje żywieniowe zmniejszyć, ewidentnie ![]() Dobrze, że mój Tż już tego nie widzi
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mózg już fiksuje.. co chwile mam inne jedzenie przed oczami... tyle rzeczy bym zjadła
A teraz jem pistacje których niby nie można w ciąży, ale stwierdziłam, że to zdrowsze przecież niż chipsy ![]() A propo kota: Moja kotka stwierdziła, że pójdzie spać do brytfanki to może zrobimy z niej coś do zjedzenia
|
#2218 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mogę z Twojego kota Za to mój uwielbia spać w zlewie
|
|
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
emdzik fajna zabawka
a pistacji czemu nie mozna? a kot-padlam meire wlasnie,Ty nie szalej tam ![]() Aga ja tam wole takie plyyne leczo,i zageszczam wlasnie,ale ja takie plynne lubie wszystko-w sensie ze bigos tez np,czy fasolke po bretonsku,no nie lubie jak to takie zbite i nie ma wody w tym ale wode mozna odlac,czy cos z niej zrobic-nie wiem,zawsze mozesz-chyba ze juz wywalilas,sam ten wywar zamrozic |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)