|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 2
Dobry kot w brytfannie
co jest z pistacjami,ze niby nie mozna...oszalec mozna ![]() smacznego
|
|
#2222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hihi nie wyobrażam sobie nie mieć kota w domu tak wesoło z nimi jestCytat:
![]() A nie wiem.. coś tam słyszałam, że ze względu na dużą ilość soli. Że podwyższają ciśnienie, zatrzymują wode i można nabawić się obrzęków. Swoją drogą nie można ich jeść tak jak słodyczy czy chipsów, czy picia kawy
|
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
Też nie wiedziałam, że nie można jeść pistacji
![]() Dobrze, że mówicie
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
eeeeeeeeeeeee myslalam, ze cos w nich jest jak w plesiowych serach czy cos
soli się nie boję
|
|
#2225 |
|
Wtajemniczenie
|
Powaznie nie mozna jesc pistacji? A czemu?
|
|
|
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam wyżej czemu ich jeść "nie można"
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
Chociaż ja i tak rzadko je jadłam przed ciążą.
Z kotami jest śmiesznie, ale mój mnie wkurza nieziemsko jak dwa razy dziennie wysypuje żwirek z kuwety i skacze z rozpędu na telewizor i na nim wisi
|
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no po prostu raz na jakiś czas uwielbiam je zjeść.. właśnie zamiast chipsów czy czegoś słonego. Ej no wesoło nie no na telewizor to nie fajnie ![]() Chociaż mi się przypomniało, jak kiedyś nad ranem, jak jeszcze spałam, a mam łóżko przy oknie,i jeszcze wtedy spałam głową przy oknie i mojej kotce zebrało się na latanie za muchą... i tak latała, że zaczło epiła się pazurem o firane... ja otwieram oczy a na mnie karnisz z firaną spada... too było straszne
|
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
Smutne ale prawdziwe
![]() Myślę znowu co by tu zjeść
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
No ja też już nogami przebieram za sałatką, a jeszcze warzywa się gotują dopiero
|
|
#2232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż z drugiej strony może szybciej coś zdąże sobie zrobić zanim Ci się te warzywka ugotują ![]() Ale za to wiem co jutro zrobię na obiad.. tak se właśnie wymyśliłam
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
coooo jutro jesz ?? ja pizze robie bo z leczo zostaly mi pieczarki, papryka- reszte tez mam
![]() ja sie susze i zaraz jade po wanienke przed 21 beda tesciowie na kawe zobaczyc szafy uf co za dzienale dzis tez dowiedzialam ze kolezanka ktora ma rodzic w grudniu- szyjka sie jej skrocila na 25mm, ma skurcze, grozil jej przedwczesny porod, mowila ze czula ze glowka malej tak napiera i ma bezwzgledny nakaz lezenia... jakies leki eh az chodze zdenerwowana
|
|
#2234 |
|
Zadomowienie
|
Emdzik uwielbiam Twojego kota. Leżę i się śmieje
my n obiad jutro wpraszamy się do brata TZ
|
|
|
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
Aga współczuję koleżance
![]() Strasznie się boję właśnie czegoś takiego, ale staram się o tym nie myśleć Lui hihi Ty to się potrafisz ustawić
|
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w którym ona jest tygodniu ?Eh niech naprawde wypoczywa ![]() To masz dzień pełen wrażeń ![]() Hehe ja dzisiaj mówiłam TŻ że pizze zrobię w tygodniu. A jutro będzie dorsz z pieczonymi ziemniaczkami i kapustką kiszoną
|
|
#2237 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że to nie zaszkodziło małemu, ale w poniedziałek mam wizytę u endo więc się dowiem co i jak...Cytat:
Cytat:
ja tez mam czasem takie "wędrujące wzdęcie" i tak podejrzewałam ze to mały może być szczególnie ze jak przycisnę to miejsce dłonią to czasem czuję coś jakby bańkę mydlaną - jakby rosła i pękała tylko szybko, więc to chyba kopniaki Cytat:
co do warsztatów - u mnie było kilka osób z dziećmi, tak 2-3 pary. I wyglądało to tak, że maluch siedział na kolanach, a jak zaczynał bardzo broić i się nudzić to jedno z rodziców (najczęściej tatuś) wychodziło na zewnątrz na ok 5 minut i potem wracali myślę, że spokojnie możecie zabrać małą - tylko weźcie jej coś na nudę - jakąś zabawkę czy coś ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a ja dzisiaj jestem sama, o TZ pojechał z kumplami na grilla i wraca jutro. Ale na pocieszenie dał mi kaskę na zakupy bo moje konto dziwnie opustoszało i pół dnia, po porannym sprzątaniu spędziłam na zakupach. Byłam w ikei po półkę, ale przy okazji małemu kupiłam pierwszą przytulankę i coś to się nazywało kocyk, ale jest tetrowe ![]() potem sobie kupiłam T-shitra (bo większość starych robi się za krótka na brzuchu - szczególnie do spodni ciążowych i cieniutki kardigan. I oczywiście nie wytrzymałam i młodemu też coś kupiłam - pięciopak bodziaków i koszulkę, ale na tescowej wyprzedaży ![]() Któraś z Was prosiła mnie o wrzucenie listy wyprawkowej - moja lista to jest to co Mlebi wrzuciła na pierwszą stronę tylko przepisane do Excela
Edytowane przez Panna Migotka 86 Czas edycji: 2014-09-20 o 19:32 |
||||||
|
|
|
#2238 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny pytałyście o leginsy ciążowe
ja mam te od kilku tyg, dobrze się w nich czuję i mi się podobają: http://allegro.pl/spodnie-leginsy-bi...621112485.html
|
|
#2239 |
|
Zadomowienie
|
moje dzisiejsze łowy
|
|
|
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, umarłam i jestem w niebie
![]() Zasiadam i zaraz będę oglądać mam talent
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=GZk4hT7ncv0 normalnie prawie się popłakałam ze wzruszenia... aż mnie Mała kopie jak szalona
słodkie
|
#2242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ale super! Śliczne te bodziaczki
Cytat:
Ale Twoja sałatka pewnie smaczna smacznego ![]() Cytat:
I później.. te kopniaczki.. łapanie pępowiny.. ssanie kciuka.. otwarcie oczek... no cudowne!!!!
|
|
#2244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
Magda dziękuję
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
Migotka- piękne zakupy, a jakie bodziaki urocze
![]() Magda- super ten filmik , na koncowce wymiękłam ahhhhhJa czuje,ze przegielam te dwa dni,musze sie ogarnac i nie dzwigac, latac jak szalona, wracam do trybu leniwca bardziej mi sluzy jestem juz w wyrku tak mi sie brzuch dziwnie zachowuje tzn nie ze boli,ale wzdeciowo-jelitowo- masakra wiec sie polozylam juz,wzielam nospe bylismy po wanienke i stelaz, super sa ![]() ![]() A kolezanka jakos 27tc....
|
|
#2247 |
|
Wtajemniczenie
|
BIAŁA - moje kolano też sporo przeżyło
moje więzadła, łąkotka są mocno wyeksploatowane, muszę zrobić kolejną rekonstrukcję, ale wiem, jaka ciężka praca przede mną po operacji- ostatnie miesiące dzielnie ćwiczyłam moje mięśnie, żeby odwlec ją w czasie, jak najbardziej i żeby rzepka miała się na czym trzymać Ortopeda zalecił kontrolować wagę, żeby nie obciążyć za mocno i tak już nadwyrężonych/ pękniętych więzadeł... Teraz miałam usuwaną torbiel, lekarz nie zdecydował się na znieczulenie poza zamrażaniem azotem. Ból w trakcie zabiegu do przeżycia, ale potem było gorzej. Teraz już doszłam do siebie, zniosłam lepiej niż poprzednim razem i szybciej mogłam chodzić. Od poniedziałku zaczynam rehabilitację- poprzednie dawały mi ostro w kość, więc nie wiem, jak będzie teraz Dzisiaj byłam już w miarę na chodzie, byliśmy na obiedzie u znajomych. A teraz brat z mężem grają w planszówki a ja zaległam na kanapie z laptopem.Z tym brzuchem mam tak, że on jest od dłuższego czasu twardy, jak kamień wieczorem. Lekarz sugerował więcej odpoczywać, zwiększył mi dawkę mg+b6 i luteiny. Jak leżałam cały dzień po zabiegu kolana to był miękki, nic mnie nie bolało. Wystarczyło, że na drugi dzień wstawałam więcej razy i wróciło... Ginekolog na razie kazał obserwować, więc obserwuję ![]() MLEBI- cieszę się, że poczułaś kopniaka trzymam kciuki za połówkowe! INCOGNITO- to żaden dziwny lek ja biorę akurat letrox (to odpowiednik euthyroxu) od listopada, bo wtedy zaczęła się moja przygoda z szalejącą tarczycą. Teraz biorę 75, ale przeszłam różne dawki od 12,5 wizytę u endokrynologa mam w czwartek, a w poniedziałek idę na badania i zobaczę, jak się trzyma moje tsh ![]() Powodzenia w doborze odpowiedniej dawki i dobrego samopoczucia. Myślę, że jest to do opanowania, tylko trzeba być pod opieką lekarza. EWEK- zobaczymy w takim razie, jak wyjdzie ![]() AGA 114- ja nie dolewam w ogóle wody do leczo, bo wydaję mi się, że cukinia i pomidory i tak sporo puszczają swojego soku. I dodaję koncentrat pomidorowy, więc on ładnie zagęszcza całą masę. EWCIK- dzięki za link do leginsów. PANNA MIGOTKA- komplet ze słoniami jest bardzo ładny! To jakaś niemowlęca firma, czy "no name"? ad. wody- ja jestem herbatopijcą- w ciągu dnia wypijam 2 dzbanki (po ok. 1 litrze) oprócz tego piję sok, albo koktajl- szklanka 400ml i wodę, ale nie mam pojęcia ile, może 2- 3 szklanki? Mniej więcej tyle samo było u mnie przed ciążą
|
|
|
|
#2248 | |
|
Zadomowienie
|
hej, znalazłam jeszcze jedne warsztaty, u mnie niestety nie ma ich, ale jest Gdańsk, Lublin, Warszawa, Kielce, Kraków - moze któraś z Was się skusi
![]() http://swiadomamama.pl/events ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
![]() a ja własnie wypiłam 400 ml soku marchew-burak-jabłko
|
|
|
|
|
#2249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mąż rysował jej jakiś czas temu różne zwierzątka i akurat słonia sobie przypodobała (bardzo podobnie wyglądał do tego na ubrankach ) jakbym czytała ze zrozumieniem, to zapamiętałabym, że z tescowej wyprzedaży oznacza, że kupiłaś to w tesco dobrej nocy
|
|
|
|
|
#2250 |
|
Zakorzenienie
|
jee polacy w finale
)to fotka jeszcze raz - po leroy jest kropka : http://waszewnetrza.leroy merlin.pl/original/25861_DSC01178.JPG oglądam wiele tych pokoi i wiele jest wielkich a nasz pokoik jest mały ( może ciut większy niz ten na zdjęciu . Nadrobilam, ale mam dziś kiepski nastrój... głowa mnie boli ;/ i zgage mam ;/ Z rana byłam w lumpku i za 5 rzeczy dalam aż 3 zł .. tż oczywiście chciał same chlopięce wkładać, z kolejnymi zakupami czekam do października...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:19.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)