Listopad- Grudzień 2014- część V :-) - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-20, 18:22   #1111
anuszka21
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
mnie tez strasznie wkurza ze sama jestem caly czas a jak sie odezwe to malz kwituje ze mam sie cieszyc ze ma prace

to zostajesz juz w pl do porodu?
Tak jest D. przyjedzie w listopadzie chyba dopiero i bedziemy czekac...
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 18:51   #1112
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Anetka u mnie byli po 12 w poludnie w środku tygodnia.. ja napisalam pismo dość długie i trochę ironiczne ale poskutkowało i nie cofnęli mi świadczeń..
no właśnie co napisać, zeby nie cofneli świadczeń..
że gdzie byłaś? jakieś dowody też im wysyłałaś ?

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Kurczę !!!
dziewczyny ale mi wypadają włosy
Od jakiegoś miesiąca to zaobserwowałam. Myslałam poczatkowo, że mi się wydaje ale co i rusz ze szczotki ściagam pukiel włosów Czy któras z Was to zaobserwował u siebie?
ja mam mega grube i gęste włosy..długości do połowy pleców..
przed ciążą mi wypadały, bo reszta się nie mieściła na głowie..tyle ich mam... a teraz mi prawie w ogóle nie wypadają..

za to mam problem z suchością skóry na dłoniach i stopach..
np jak odkręcam butelkę.. to delikatni zdziera mi się skóra !
dzidzia widocznie potrzebuje czegoś tam i dla mnie już nie starcza??
czego mam niedobór ?

Cytat:

Jezusku jaka jestem wściekła... mój mąż miał mieć dzisiaj wolne, a od rana jest w robocie i jeszcze nie wrócił i na 21.00 jeszcze jedzie do drugiej pracy na całą noc! Ja oszaleję, całymi dniami siedzę sama jak palec z dziećmi, no ale dzieciaki po podwórku ganiają więc nawet nie mam do kogo ryja otworzyć, pomijam już fakt, że jest mi ciężko zrobić wszystko w domu jak go cały dzień nie ma... jeszcze mi auto zabrał i nawet do sklepu nie mam jak sie dostac... jak mnie wkurza takie coś... naczelnik sobie zadzwoni na wolnym ze ma być w pracy i koniec i go nie obchodzi że ktoś ma swoje życie, plany, że po prostu też chyba odpocząc czasem trzeba od pracy... ale nieeee... najlepiej jakby wszyscy byli w stanie gotowości 24h/7 dni w tygodniu... a weź się odezwij to Ci powiedzą, że to nie praca tylko "służba" ://// wrrrrr to po h*j rodzinę zakładać?!
to on jakiś robot...spać nie musi?? że z jednej do drugiej pracy...?
nie dziwne że się wkurzasz...macie swoje plany..i ciagle je zmieniać.. tym bardziej, że dzidzia w drodze.. i pewnie wiele jest jeszcze do zrobienia..często tak z nienacka do roboty chodzi? a co by było jakby szefowi tak z raz odmówił?

my żeśmy z TŻ samochód wysprzątali, bo po przeprowadzce trochę się zapuścił

Edytowane przez AnetkaIzabell
Czas edycji: 2014-09-20 o 18:52
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 19:01   #1113
Kasia427
Wtajemniczenie

Anetka ja napisalam ze albo bylam z dziecmi za blokiem na placu zabaw (wtedy byli urlopowani w przedszkolu, wiec dolaczylam zaswiadczenie z przedszkola, ze nie chodza), albo moglam byc u mamy na obiedzie, mama wynajmuje mieszkanie na moim pietrze ( dolaczylam umowę najmu :P), pocisnelam im ze jak mialam ciaze zagrozona i 3 miechy lezalam plackiem to nikt mnie nie skontrolowal, a teraz jak mialam l4 chodzace to im sie kontroli zachcialo.. napisalam im ze zamierzam teraz rozprostowac kosci po tylu miesiacach lezenia plackiem i zeby dali mi sie cieszyc ciaza ktora moglam stracic ( dolaczylam zaswiadczenia ze szpitala o poronieniu zagrazajacym, 4 w sumie mialam) .. no i takie tam
Odpisali ze nie widza przeciwskazan zeby mi cofnac swiadczenia i ze zycza wszystkiego dobrego
Co do małża to on tak często znienacka... wiedzialam jak sie z nim zenilam jaka ma prace wiec nie powinnam miec pretensji ale wkurzam sie za kazdym razem... on pracuje w policji w wydziale kryminalnym i zajmuje sie takimi sprawami ze no niestety czasem nie da sie tego pod grafik ulozyc, zwlaszcza jak cos dzieje sie znienacka... takze wiesz... mogę sobie pomarudzić
Stary 2014-09-20, 19:23   #1114
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Fiorella szczęśliwej podróży!

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Jezusku jaka jestem wściekła... mój mąż miał mieć dzisiaj wolne, a od rana jest w robocie i jeszcze nie wrócił i na 21.00 jeszcze jedzie do drugiej pracy na całą noc! Ja oszaleję, całymi dniami siedzę sama jak palec z dziećmi, no ale dzieciaki po podwórku ganiają więc nawet nie mam do kogo ryja otworzyć, pomijam już fakt, że jest mi ciężko zrobić wszystko w domu jak go cały dzień nie ma... jeszcze mi auto zabrał i nawet do sklepu nie mam jak sie dostac... jak mnie wkurza takie coś... naczelnik sobie zadzwoni na wolnym ze ma być w pracy i koniec i go nie obchodzi że ktoś ma swoje życie, plany, że po prostu też chyba odpocząc czasem trzeba od pracy... ale nieeee... najlepiej jakby wszyscy byli w stanie gotowości 24h/7 dni w tygodniu... a weź się odezwij to Ci powiedzą, że to nie praca tylko "służba" ://// wrrrrr to po h*j rodzinę zakładać?!
Jeśli Cię to pocieszy tak samo mają żony lekarzy...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 19:26   #1115
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość

Ja dziś kupiłam lampkę i obrazek do pokoju córci
pokaz
Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Tak jest D. przyjedzie w listopadzie chyba dopiero i bedziemy czekac...
super, corcia sie cieszy?

musialam ogarnac bożne to juz na poniedzialkowa wizyte , tak sie przy tym umeczylam ze mam dosc .....

ide ogladac the voice.....

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 19:28   #1116
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
Jeśli Cię to pocieszy tak samo mają żony lekarzy...

Juz mnie chyba dzisiaj nic nie pocieszy

Dobrze ze mam moich synkow, pozwoliłam im dluzej posiedziec dzisiaj, powyglupiam sie z nimi to mi moze sie humor poprawi..

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:
pokaz

super, corcia sie cieszy?

musialam ogarnac bożne to juz na poniedzialkowa wizyte , tak sie przy tym umeczylam ze mam dosc .....

ide ogladac the voice.....
Heheh z tymi bożenami to same problemy :P faceci to nawet 30 % tego co my nie przechodzą ...
Stary 2014-09-20, 19:45   #1117
ela_86
Wtajemniczenie

witam się

wow cały dzień bez kompa, jakiś odwyk miałam

ale powiem Wam, że możemy narzekać sobie na tych TŻów naszych.... nie wiem, może mój nas podczytuje cy jakaś telepatia, ale dziś był IDEALNY dzień...
super dzień spędziliśmy we trójkę
co prawda Johny trochę odreagowywuje przedszkole, ale generalnie już dawno tak dobrze mi nie było jak dzisiaj
a na koniec TŻ włożył wszystko do zmywarki, a resztę UWAGA UWAGA umył w zlewie sam z siebie
teraz poszedł na mecz do sąsiada, ale już wczoraj mi mówił, że idzie i nie zrzędziłam, więc to raczej nie żeby się przymilić

faaaaajnie

teraz lecę nadrabiać, bo jakieś 6 stron mam.....

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-20, 19:46   #1118
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
Anetka ja napisalam ze albo bylam z dziecmi za blokiem na placu zabaw (wtedy byli urlopowani w przedszkolu, wiec dolaczylam zaswiadczenie z przedszkola, ze nie chodza), albo moglam byc u mamy na obiedzie, mama wynajmuje mieszkanie na moim pietrze ( dolaczylam umowę najmu :P), pocisnelam im ze jak mialam ciaze zagrozona i 3 miechy lezalam plackiem to nikt mnie nie skontrolowal, a teraz jak mialam l4 chodzace to im sie kontroli zachcialo.. napisalam im ze zamierzam teraz rozprostowac kosci po tylu miesiacach lezenia plackiem i zeby dali mi sie cieszyc ciaza ktora moglam stracic ( dolaczylam zaswiadczenia ze szpitala o poronieniu zagrazajacym, 4 w sumie mialam) .. no i takie tam
Odpisali ze nie widza przeciwskazan zeby mi cofnac swiadczenia i ze zycza wszystkiego dobrego
Co do małża to on tak często znienacka... wiedzialam jak sie z nim zenilam jaka ma prace wiec nie powinnam miec pretensji ale wkurzam sie za kazdym razem... on pracuje w policji w wydziale kryminalnym i zajmuje sie takimi sprawami ze no niestety czasem nie da sie tego pod grafik ulozyc, zwlaszcza jak cos dzieje sie znienacka... takze wiesz... mogę sobie pomarudzić
aaa rozumiem... no my to nie to samo co małż ale do nas zawsze możesz buzie otworzyć.. na nas możesz liczyć.. i nam pomarudzić
nie wiem czy Cię to pocieszy, ale Ty masz 2 wspaniałych synów !! możesz im zabawę zorganizować etc.
mój jak do roboty idzie..to jestem saaama jak palec..w czterech ścianach...

Czas edycji: 2014-09-20 o 19:52
Stary 2014-09-20, 19:57   #1119
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
justyna, no to jest jednak szpital a nie spa, ale warunki są bardzo dobre, położne pomocne, jedyne czym mnie wkurzaja to nie informują sami z siebie co z Tobą trzeba dopytywac. wczoraj na obchodzie usłyszałam 'a to pani z zatruciem, pani nie sprawia problemów, do widzenia' moja koleżanka rodziła tu w kwietniu i chwaliła.
u nas coraz lepiej, tetno małej wraca do normy a ja robię się glodna
bidulko.... a jak apetyt wraca to chyba idzie ku dobremu?

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
No to byle do przodu!

Ja już też mówię światu dzień dobry. Nadal mnie w gardle drapie i wciąż smarkam. To już się męczące robi. Czwarty tydzień! :-/

zdrówka

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Nie no powiem, że jak byliśmy tylko we dwójkę to było super, stopniowo mu sie pogorszało po ur. A.

to może on po prostu czuję się odstawiony na boczny tor... może spójrz na Wasze relacje z dystansu i oceń jak się zmieniły i tutaj poszukaj
u nas też był czas, że było gorzej i jak tak się zastanowiłam to się okaząło, że NAS już nie było, tylko głowę przy Johnym miałam.... a facet jednak lubi być też dopieszczony, ważny, ZAUWAŻONY...

Cytat:
Napisane przez justynaw1982 Pokaż wiadomość
Kurczę dzięki wielkie Za gratulacje tez sie strasznie cieszę z ten umowy a do szpitala to pewne i tak pojadę tam gdzie będzie najbliżej
Ja wlasnie sie wybieram na spacer z moimi psiurami a dzisiaj u mnie ze pogoda słabsza ale ja taka lubię
Zaczynam sie trochę bojać a zwłaszcza jak kurczę widzę jak ten czas zapierdziela.... Dopiero co poszłyśmy o prenatalnych badaniach a tu popatrzcie zastanawiamy sie która pierwsza sie rozpakuje Jaaa szok co nie??

z umową super prezent
u nas w kraju raczej rzadkość, żeby kobiecie w ciąży umowę na stałe dać
także super pracodawca! i gratulacje

Cytat:
chyba srednia miala 3600g
moj tez ma niestety taka prace , w gastronomii nie ma wolnych weekendow

a ja z kolei znowu dumam zeby zapuscic troche, tak do brody , a niedawno cielam maszsynka
wow
Stary 2014-09-20, 19:59   #1120
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
witam się
ale powiem Wam, że możemy narzekać sobie na tych TŻów naszych.... nie wiem, może mój nas podczytuje cy jakaś telepatia, ale dziś był IDEALNY dzień...
super klask i:

mój mi się wczoraj przyznał, że podczytywał nas (zostawiłam otwarte forum" i zajrzał.. mówił, że narzekałyśmy która komu kanaki do pracy robi... ale mojego wpisu nie znalazł

mi w ciąży..zaraz jak na l4 już poszłam...dali podwyżkę 200zł

Czas edycji: 2014-09-20 o 20:01
Stary 2014-09-20, 20:07   #1121
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzieńdoberek

Kurczaki, przez dwa dni nie mogłam dodać żadnego postu !
Wogóle nie mogłam się zalogować ! To skandal

Najpierw opiszę co z nami było a potem Was pójdę nadrobić.
Pojechałam na IP do szpitala w Otwocku (mam do niego baaardzo blisko) i okazało sie, że zapis KTG zarejestrował duża ilość dość niebezpiecznych, silnych skurczy. Z tego tytuły lekarz dyżurny powiedział, że powinnam zostać bo te skurcze w każdej chwili mogą przejśc w skurcze porodowe. Wystraszyłam się i nie dyskutowałam. PO prostu przebrałam sie w sexy szpitalną koszulkę i zostałam.
Potem zrobili mi USG i okazało się, że z maleństwem wszystko w jak najlepszym porządku, z łożyskiem również. To było dla mnie najważniejsze.
I generalnie 3 dni spędzilam na łożku, bo podstawowym zaleceniem było że mam leżeć i tylko leżeć. W między czasie dostawałam 3 razy dziennie dostawałam Nospe i Scopolan a na wieczór 2 zastrzyki tylko nie pamiętam co to było. Pamietam jedynie że zaje***cie bolały
Już drugiego dnia skurcze stopniowo zaczynały ustepować i stawały się co raz słabsze. Kolejne zapisy KTG co raz ładniejsze.
Trzeciego dnia zrobili mi jeszcze USG szyjki. Szyjka bez zastrzeżeń. 34mm zamknięta. Więc mnie wypuścili

dziękuję Wam kochane za kolejne miłe słowa i wsparcie
Przepraszam, że musiałyście się martwić... po prostu nie mogłam sie tu zalogować z telefonu a lapka nie miałam.
dzięki Wam pojechałam na IP... gdyby nie Wy to różnie mogłoby sie to skończyć !!!! Nawet nie chcę myslec jak..... Wasze wsparcie jest nieocenione !!!!!!!!!!!!!!
no Kochanie, najważniejsze, że już po strachu! super, ż jesteś

Cytat:
Napisane przez Beata Marcina :0 Pokaż wiadomość
Z pęknięciem zebra nie wiadomo dokładnie. Teoretycznie za wcześnie jeszcze żeby takie spustoszenie ciąża wywołała, ale uderzenia napewno nie było. Nie miałam żadnych badań w tym kierunku bo teraz najważniejsze są te sterydy i astma, a w szpitalu weekend, pustki. Wiec nawet do końca nie wiadomo co to jest, to tylko podejrzenia.

Po sterydach spuchlam bardzo, ale astma przeszła za to przeziębienie jakieś zlapalam, aż tak dobrze być nie mogło ;-) najważniejsze że psychicznie się trzymam, wiec nie powinno się pogarszac. Juz nawet zaakceptowałam, ze mogę zostać w szpitalu do końca. Sterydy zaraz znaczna działać na dziecko, mała juz jest duża wagowo wiec tragedii nie będzie i tego się trzymam.
super nastawienie ale trzymam jednak kciuki ze powrót do domku

Cytat:
Napisane przez ~Olya~ Pokaż wiadomość
Na wstępie wszytskich witam! JESTEŚCIE SZALONE! już wiem, że nie nadrobie wszytskiego!
U mnie totalny brak czasu... mam go w tej chwili o wiele mniej niż przed ciążą... Ostatnio na SR mieliśmy zwiedzanie oddziału... te sale porodowe we wszytskich wzbudziły przerażenie. ajjjjć.... a termin już tuż tuż.

ja miałam ostatnio kontrolę, nie było mnie w domu.
W skrzynce znalazłam pismo o niezastaniu mnie w domu i o obowiązku złożenia wyjaśnień, w przeciwnym razie zasiłek przepadnie.
Najbardziej mnie zdziwił sposób przeprowadzania kontroli...

1. Na złożenie oświadczenia dają 3 dni (!!!!) - od kiedy takie krótkie terminy!!!?????
2. termin zaczyna być liczony od momentu odebrania listu.... tylko, że... list wrzuca urzędnik do skrzynki, ani nie ma potwierdzenia, że go nadał, ani tym bardziej, że ja go odebrałam. Równie dobrze ktoś przychylny może mi go wyciągnąć ze skrzynki itp itd....

PARANOJA i TOTALNA SAMOWOLKA.

przecież każdy sąd by to zakwestionował, tylko kwestia ile kobiet chciałoby się z wielkim brzuchem ciągać po sądach.

Dziewczyny, które były kontrolowane. miałyście kontrole powtórne???
ZUS szaleje.....

Kasia zmieniłaś avatarka i jakoś nie pasuje mi tamten był fajny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-20, 20:12   #1122
justynaw1982
Zadomowienie

Dziewczyny super się czyta jak wracacie do zdrowia!!!Oby tak dalej!!!!

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
Dziewczyny... mam 26 i mąż wypatrzył mi na głowie siwe włosy ....ja rozumiem, że ciąża to stresujący czas... no ale
kiedy Wam się pojawiły siwe włosy, bo sie pojawiły co ?? czy nie ??
(ja miałam całe życie gruuube i gęste włosy).. a teraz te siwuchy..
No u mnie podobnie bardzo szybko zaczęły się pojawiać te przebrzydłe siwuchy ale to po mamusce mojej...u niej też tak było :/ i bez farbowania ani rusz niestety....

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Zanet my kupimy czerwony widzielismy na zywo i jest b.ladny
Co do siwych wlosow to ja mam 30 na karku i poki co tfy tfu nie mam
Fajjnie masz!!!!

Cytat:

[/COLOR]Jezusku jaka jestem wściekła... mój mąż miał mieć dzisiaj wolne, a od rana jest w robocie i jeszcze nie wrócił i na 21.00 jeszcze jedzie do drugiej pracy na całą noc! Ja oszaleję, całymi dniami siedzę sama jak palec z dziećmi, no ale dzieciaki po podwórku ganiają więc nawet nie mam do kogo ryja otworzyć, pomijam już fakt, że jest mi ciężko zrobić wszystko w domu jak go cały dzień nie ma... jeszcze mi auto zabrał i nawet do sklepu nie mam jak sie dostac... jak mnie wkurza takie coś... naczelnik sobie zadzwoni na wolnym ze ma być w pracy i koniec i go nie obchodzi że ktoś ma swoje życie, plany, że po prostu też chyba odpocząc czasem trzeba od pracy... ale nieeee... najlepiej jakby wszyscy byli w stanie gotowości 24h/7 dni w tygodniu... a weź się odezwij to Ci powiedzą, że to nie praca tylko "służba" ://// wrrrrr to po h*j rodzinę zakładać?!
P:rzybij piątkę mój też milicjant tylko na szczęście w Przestępstwach Gospodarczych pracuje...ale też pod telefonem no i też mam wrażenie że wiecznie sama jestem...kurcze...:/

Cytat:
super klask i:

mój mi się wczoraj przyznał, że podczytywał nas (zostawiłam otwarte forum" i zajrzał.. mówił, że narzekałyśmy która komu kanaki do pracy robi... ale mojego wpisu nie znalazł
hahahahaha a to Pan ciekawski hahahah

No a u mnie dzisiaj przebrzyły okropny dzień... pokłóciłam się z małżem wszystko mnie boli....no i taka zła jestem że aż mi się ryczeć chce...chyba świerza partia hormonów heh....

Ale ale ciesze się bo jutro przychodzą zamówione rzeczy i mebelki dla Olka z Ikei!!!już się nie mogę doczekać!!!A i jeszcze jedno nie pochwaliłam się że w zeszłym tygodniu przyszło moje zamówienie z gemini!!!Super ta apteka i już się szykuję do drugiej rundy!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png

Edytowane przez justynaw1982
Czas edycji: 2014-09-20 o 20:13
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 20:17   #1123
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Frau brawo za łowy Ja mam stresa bo nie mam butów na już (jakieś botki by mi się przydały ) i kurtki na zimniejsze dni. Nie mam szans włożyć sweter i na to inną nawet cieńszą kurtkę to się nie zmieszczę
dziewczyny jakie buty macie na teraz/jesień?

dziewczyny a swoją droga odnośnie becikowego... to gdzie i kiedy się o nie występuje? jeszcze przed porodem już już po? Do Urzędu Miasta czy gdzieś indziej?
ja mam zeszłoroczne, takie nad kostkę, nogi mi nie puchną na razie, więc luz

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość

Też chcę ładne botki! Tylko nie workery, bikery czy glanopodobne. Ostatecznie mogą być sztyblety, ale wolałabym coś bardziej delikatnego. Na niskim obcasie. Takim maks.4-5 cm.
NIGDZIE TAKICH NIE MA

wow dla mnie to chinski, nie wiem o caman
Stary 2014-09-20, 20:18   #1124
Kasia427
Wtajemniczenie

Justyna no to doskonale wiesz o czym mówię, dzielimy ten sam los :P

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Ela juz mi tamten awatar się znudził..
Stary 2014-09-20, 20:21   #1125
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
Justyna no to doskonale wiesz o czym mówię, dzielimy ten sam los :P

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Ela juz mi tamten awatar się znudził..
Oj tak...heh niby wszystko wiem i rozumiem ale tak ciężko się przyzwyczaić i się nie wkur...
No a co do Twojego avatara to ja też małe zamieszanie miałam...heh

Stary 2014-09-20, 20:23   #1126
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
u nas sklada sie wniosek w Domu Pomocy Spolecznej , a dokumenty to trzeba miec pesel, akt urodzenia i zaswiadczenie o dochodach -my bedziemy skladac po 1.11 wiec nas obowiazuja dochody za rok 2013

ja skoncze za tydzien 32 i nie mam wogole siwkow ale kto wie przy 2 dzieci moge szybko zesiwnac

ktory ladniejszy??
1.http://allegro.pl/dresik-hm-56-cm-1-...604491809.html
2.http://allegro.pl/dres-bluza-spodnie...613144002.html
groszki
Stary 2014-09-20, 20:25   #1127
justynaw1982
Zadomowienie

czekoladka Groszki

Stary 2014-09-20, 20:40   #1128
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurczę !!!
dziewczyny ale mi wypadają włosy
Od jakiegoś miesiąca to zaobserwowałam. Myslałam poczatkowo, że mi się wydaje ale co i rusz ze szczotki ściagam pukiel włosów Czy któras z Was to zaobserwował u siebie?
Paznokcie mam twarde jak i przed ciąża ale włosy to jakas masakra !
Nawet nie chcę myśleć co będzie później... zostanę łysa ????!!!!
Czy mogę cos teraz brać/robić aby przeciwdziałać temu ?
Może znowu powinnam wrócic do olejowania włosów...
Myslicie, że mogę? Stosowałam zawsze olejek kokosowy, olejek Sesa i olejek Amla Jasmine. Czy Sesa lub Amla są niewskazane w ciazy? Wiecie cos w tym temacie?

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Goniaa współczuje skurczy wiem cos o tym. Trzymam aby dały Ci spokój. Jak po wizycie u endo?
ja w ciąży włsy mam ekstra mi na ogół wypadają, a w ciąży jednej i drugiej wcale
ale po I ciąży potem była masakra....

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny! trzymajcie za mnie kciuki! wlasnie wyjezdzamy do Francji. Przed nami 1400 km i wg gps 13 godz jazdy.

ps. to tez pierwsza tak dluga podroz mojego kota. Mam nadzieje ze nie da nam popalic
szczęśliwej podróży

Cytat:
Fiorella szczęśliwej podróży!

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
mnie tez strasznie wkurza ze sama jestem caly czas a jak sie odezwe to malz kwituje ze mam sie cieszyc ze ma prace

to zostajesz juz w pl do porodu?
wiecie, wiadomo, że niefajnie tak, że w każdej chwili mogą zadzwonić, albo, że go nie ma... mi też nie jest łatwo, czasem nerwy mi puszczają, ale ważne, że praca jest, bo wiadomo jak jest w kraju naszym ukochanym....

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
super klask i:

mi w ciąży..zaraz jak na l4 już poszłam...dali podwyżkę 200zł
dobrze, że nie dotarł do posta jak pisałaś, że nago odkurza
bo to Twój, dobrze pamiętam?

ufff nadrobiłam

ja siwych nie mam włosów na szczęście za to mój tż miał parę już jak się poznaliśmy i z roku na rok coraz więcej więc wychodzi na to, że i ze mnie jędza

kreski na brzuchu nie mam.... z Johnym miałam, a teraz jakoś się nie zanosi...

moja mała tak się rozpycha.... naprawdę mnie to boli.......

u nas pogoda była kiepska, ale po południu trochę się rozpogodziło

fajnie było, oby jutro też był dobry dzień
Stary 2014-09-20, 20:46   #1129
manieczka1
Zakorzenienie

Moj tez dzis tak sie rozpycha ze boli az.
Alosy przed ciaza mialam fatalne, a teraz sa super geste i wcale nie wypadaja
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-20, 21:12   #1130
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
ja w ciąży włsy mam ekstra mi na ogół wypadają, a w ciąży jednej i drugiej wcale
ale po I ciąży potem była masakra....

dobrze, że nie dotarł do posta jak pisałaś, że nago odkurza
bo to Twój, dobrze pamiętam?
ja mam jak Ty... co to znaczy, ze potem była masakra ? chcę się jakoś zabezpieczyć.. .wypadały? przetłuszczały się? całkiem osiwieję ?

no właśnie jak poczytał, że narzekamy na facetów..to kazał mi napisać, ze odkurza nago... żeby nie było że nic w domu nie robi cwaniak ahhh Ci faceci..

forum to taki nasz ciążowy pamiętnik z którym możesz otwarcie pogadać każdy dzień odnotowany z ciąży...fajnie
jakby tak wszystkie swoje wpisy wydrukować.. i przeczytać za 18 lat

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

ogląda ktoś mecz...?? co za emocje... no i przegraliśmy 3 seta..
no ale nie jest źle na razie 2:1 dla nas ..
mój kumpel z byłej klasy gra w drużynie

Czas edycji: 2014-09-20 o 21:14
Stary 2014-09-20, 21:51   #1131
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam jak Ty... co to znaczy, ze potem była masakra ? chcę się jakoś zabezpieczyć.. .wypadały? przetłuszczały się? całkiem osiwieję ?

no właśnie jak poczytał, że narzekamy na facetów..to kazał mi napisać, ze odkurza nago... żeby nie było że nic w domu nie robi cwaniak ahhh Ci faceci..

forum to taki nasz ciążowy pamiętnik z którym możesz otwarcie pogadać każdy dzień odnotowany z ciąży...fajnie

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

bardzo mocno wypadały...

ooo to mecz jeszcze trwa...

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

ooo wygrali

lecę spać!
dobranoc i miłej Niedzieli!
Stary 2014-09-20, 22:16   #1132
paulina119a
Zadomowienie

Dziewczyny szybka sonda
Które:
http://allegro.pl/sdb20-polskie-skor...tml#tabsAnchor
czy
http://allegro.pl/botki-skora-natura...608113064.html
?
Stary 2014-09-20, 22:18   #1133
justynaw1982
Zadomowienie

Jak dla mnie drugie

Stary 2014-09-21, 03:47   #1134
begie13
Zadomowienie

Nie śpię od 2:20
Bezsenność, ból żołądka z głodu, zgaga i siku

Paulina najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło

Cytat:
Beige mi się najbardziej podobają te czapeczki z Filemonem. Ja lubie takie plecione w warkocze. Tylko który kolor???? hmmm a jaki masz kombinezon, przypomnisz ???
Kombinezonu w sumie nigdy tu nie pokazywałam, mam drobne czerwone i różowe kwiatuszki na białym tle.

Dzięki dziewczyny za głosy w sprawie czapek ale okazało się, że nie muszę kupować, odnalazłam w moich zbiorach jasnoróżową czapusię po kimś w stanie idealnym czasem to niezdecydowanie wychodzi na dobre

Cytat:
Napisane przez mgds Pokaż wiadomość
A i jeszcze coś- widziałyście dziewczyny taką stronkę na instagramie? instagram. com/loveyourlines
ja wpadłam na to dzisiaj przypadkiem i oglądam
Widziałam już kiedyś może ja swoje rozstępy obfocę

Cytat:
Dziewczyny... mam 26 i mąż wypatrzył mi na głowie siwe włosy ....ja rozumiem, że ciąża to stresujący czas... no ale
kiedy Wam się pojawiły siwe włosy, bo sie pojawiły co ?? czy nie ??
(ja miałam całe życie gruuube i gęste włosy).. a teraz te siwuchy..
Mnie pojedyncze siwuski pojawiały się jeszcze przed 20 ( też mam 26 lat), jak tylko zauważyłam to wyrywałam ale teraz już od dluuuugiego czasu nie widzę żadnego siwego, może z rok temu miałam jakiegoś a może po prostu nie widzę ich

Mnie sie oba podobają bierz obydwa

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość

Zatrucie juz mi przeszlo za to cala noc mialam skurcze i przeszlo dopiero nad ranem, teraz czuje ze brzuch znowu twardnieje. Pewnie przez to ze wyczekalam sie u endokrynologa dzisiaj 3h :/

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny! trzymajcie za mnie kciuki! wlasnie wyjezdzamy do Francji. Przed nami 1400 km i wg gps 13 godz jazdy.

ps. to tez pierwsza tak dluga podroz mojego kota. Mam nadzieje ze nie da nam popalic
Spokojnej podróży

Cytat:

aaa nawet nie mów... ja w pt myślałam, że ducha wyzionę ...

Cytat:
Kasia zmieniłaś avatarka i jakoś nie pasuje mi tamten był fajny
I ja nie mogę sie przyzwyczaić

Cytat:
jak dla mnie nr 1, bardziej wizualnie mi sie podobają i wiem, że zamek z tyłu by mnie wkurzał

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 03:53   #1135
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Ty no nawet mi się widzą te pierwsze, drugie też ładne... tylko czemu te wstawki świecące mają... ja to szukam takich "matowych" bardziej o ile skóra może być matowa :/

No i koniec spania na dziś... 5 rano... za dużo nocy spałam dobrze... :/
Stary 2014-09-21, 03:58   #1136
justynaw1982
Zadomowienie

Hej hej hej no to i ha sie melduje spałam moze z 2 godziny....kurcze...męczą ce to jest zwłaszcza ze niedługo będzie można pomarzyć o śnie

Stary 2014-09-21, 04:56   #1137
Kasia427
Wtajemniczenie

Justyna no wlasnie... dzidziuś się urodzi to spanie na raty będzie

---------- Dopisano o 05:19 ---------- Poprzedni post napisano o 05:17 ----------

Chyba że będzie mega grzeczne zje i w kimono ... mój drugi synek taki był.. zjadł po kąpieli o 21.00 i do 5.30 spał jak zabity o 5.30 dostal pierś i spał jeszcze tak do 8.00-9.00... także wyspana chodziłam jak nie wiem

---------- Dopisano o 05:56 ---------- Poprzedni post napisano o 05:19 ----------

Właśnie czytam artukuły o rutynowym nacinaniu bożeny podczas porodu.. tak sobie myślę, że fajnie by było urodzić żeby nie pęknąć ani nie musieć być nacinaną...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-21, 06:30   #1138
Frau Gizela
Rozeznanie

Fiorella! Mam nadzieję, że już bezpiecznie dojechaliście :-*

Cytat:

w ciąży z reguły hormony tak działają, że włosy nie wypadają i mniej się przetłuszczają, no ale człowiekowi średnio może w ciągu doby wypaść sto włosów więc po porodzie się te niewypadnięte muszą znaleźć w odpływach, kibicach i wszystkich rogach chaty

Cytat:
Justyna no wlasnie... dzidziuś się urodzi to spanie na raty będzie

---------- Dopisano o 05:19 ---------- Poprzedni post napisano o 05:17 ----------

Chyba że będzie mega grzeczne zje i w kimono ... mój drugi synek taki był.. zjadł po kąpieli o 21.00 i do 5.30 spał jak zabity o 5.30 dostal pierś i spał jeszcze tak do 8.00-9.00... także wyspana chodziłam jak nie wiem

---------- Dopisano o 05:56 ---------- Poprzedni post napisano o 05:19 ----------

Właśnie czytam artukuły o rutynowym nacinaniu bożeny podczas porodu.. tak sobie myślę, że fajnie by było urodzić żeby nie pęknąć ani nie musieć być nacinaną...

Z tym nacinaniem ponoć tak, że stara szkoła radzi nacinać rutynowo, bo nacięte lepiej goi się niż popękane. Wiem, że na świecie się od tego odchodzi, ale wiadomo, Polska to kraj, w którym w wielu kwestiach jest się daleko za murzynami.

Fajnie że Polacy są w finale. Należy im się padłam na początku trzeciego seta i spałam do siódmej! Taka radość!

Gdzie Silesianna?

Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 07:23   #1139
szybkawolna
Rozeznanie

Witam,
tez mi sie zle spi, plecy bola, albo brzuch, albo dziec sie wierci a po za tym mam obie dziurki w nosie zatkane i oddycham przez buzie i co 5 min mi wysycha w ustach i musze sie napic , a jak pije to co pol godziny musze siku ...

no nie utargam ....

jeszcze wczoraj wieczor postanowilam ze se smarkne mocniej to moze mi sie dziurka odetka i mi sie krew puscila

nienawidze byc chora
Stary 2014-09-21, 07:57   #1140
AnetkaIzabell
Rozeznanie

ja witam wyspana i najedzona
jest tak mgliście na dworze i pochmurno, ze chyba do łózka wrócę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości