Mamusie sierpniowe 2014 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy 3 9,09%
Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe 5 15,15%
Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują 4 12,12%
Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy 1 3,03%
Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 24 72,73%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-20, 21:29   #1351
pati1078
Rozeznanie

Dot.: Mamusie sierpniowe 2014

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
No pięknie Ale ma śmiszne zakola

dobra minka a jaka zapatrzona w karuzelę

fajnie, że wszystko jest OK no i malutka jest rozkoszna

nie wiesz Patrycja, czy na to spotkanie z lekarzem mam brać dziecko? Gdzieś czytałam, że też je lekarz ogląda

hehe no jak królowa a ile ma zabawek dookoła

u nas trądzik się jakby pomniejszał Po sudocremie

za to wyskoczyło sporo krostek na szyi i dekolcie Chyba to od tego ulewania, bo ciągle pod szyją mokro, mimo ciągłego przebierania i stosowania chust i śliniaków
Ale najważniejsze, że na razie -odpukać- kolki nie wróciły Cały czas podaję sab simplex
Słyszałyście, że na Słowacji takie maluszki muszą nosić takie specjalne gatki na rozwój bioderek? Kurcze, ja właściwie tutaj nie dostałam żadnych zaleceń w tej kwestii
Ja wlasnie dzisiaj dostalam list ze mam przyjsc 8 pazdz. I zabrac ze soba dziecko
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 21:47   #1352
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
Ja wlasnie dzisiaj dostalam list ze mam przyjsc 8 pazdz. I zabrac ze soba dziecko
to oni wysyłają list? bo cos mi ta health visitor mowila, ze mam sie sama umowic do mojego GP Zapytam ją jeszcze, bo ma być u mnie w środę. Ciekawi mnie, czy ten mój GP bedzie mnie " tam" oglądał... Mam akurat takiego obleśnego kurdysza
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 21:53   #1353
pati1078
Rozeznanie

Patrycja pisalas o promocji na pampersy w tesco a ja wam powiem ze dodatkowo jak sie zapiszecie do baby klubu tesco to przysylaja znizki i ja np dostalam w tym mies na pampersy jak wydam 20 funtow 5 funtow zwrotu wiec laczac z promocja kupilam dzisiaj 4 paczki+ paczke chusteczek za 16funtow

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
to oni wysyłają list? bo cos mi ta health visitor mowila, ze mam sie sama umowic do mojego GP Zapytam ją jeszcze, bo ma być u mnie w środę. Ciekawi mnie, czy ten mój GP bedzie mnie " tam" oglądał... Mam akurat takiego obleśnego kurdysza
No ja wlasnie tez myslalam ze sama mam sie umowic ale dzisiaj przyszedl list. Ale czytalam ze oni nie badaja ze to taka pogawedka z lekarzem o tym jak sie czujesz i o antykoncepcji. Moze mamuska nam cos podpowie bo ona juz byla no i ma wieksze doswiadczenie niz my

Edytowane przez pati1078
Czas edycji: 2014-09-20 o 21:55
Stary 2014-09-20, 22:01   #1354
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Patrycja pisalas o promocji na pampersy w tesco a ja wam powiem ze dodatkowo jak sie zapiszecie do baby klubu tesco to przysylaja znizki i ja np dostalam w tym mies na pampersy jak wydam 20 funtow 5 funtow zwrotu wiec laczac z promocja kupilam dzisiaj 4 paczki+ paczke chusteczek za 16funtow

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

No ja wlasnie tez myslalam ze sama mam sie umowic ale dzisiaj przyszedl list. Ale czytalam ze oni nie badaja ze to taka pogawedka z lekarzem o tym jak sie czujesz i o antykoncepcji. Moze mamuska nam cos podpowie bo ona juz byla no i ma wieksze doswiadczenie niz my
no właśnie, bo tez raz słysząłam, że tylko pogawędka ( a wydaje mi się to bardzo mozliwe ), a raz słyszałam, że jak mam szwy, to powinni je obejrzeć i posprawdzać, czy wszystko tam ok

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

a gdzie te zniżki przychodzą? Pocztą, na maila? Bo ja się też zapisyawałam kiedyś do tego klubu chyba
Stary 2014-09-20, 22:07   #1355
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
no właśnie, bo tez raz słysząłam, że tylko pogawędka ( a wydaje mi się to bardzo mozliwe ), a raz słyszałam, że jak mam szwy, to powinni je obejrzeć i posprawdzać, czy wszystko tam ok

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

a gdzie te zniżki przychodzą? Pocztą, na maila? Bo ja się też zapisyawałam kiedyś do tego klubu chyba
Mi poczta do domu wysylaja
Stary 2014-09-20, 22:15   #1356
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
No pięknie Ale ma śmiszne zakola

dobra minka a jaka zapatrzona w karuzelę

fajnie, że wszystko jest OK no i malutka jest rozkoszna

nie wiesz Patrycja, czy na to spotkanie z lekarzem mam brać dziecko? Gdzieś czytałam, że też je lekarz ogląda

hehe no jak królowa a ile ma zabawek dookoła

u nas trądzik się jakby pomniejszał Po sudocremie

za to wyskoczyło sporo krostek na szyi i dekolcie Chyba to od tego ulewania, bo ciągle pod szyją mokro, mimo ciągłego przebierania i stosowania chust i śliniaków
Ale najważniejsze, że na razie -odpukać- kolki nie wróciły Cały czas podaję sab simplex
Słyszałyście, że na Słowacji takie maluszki muszą nosić takie specjalne gatki na rozwój bioderek? Kurcze, ja właściwie tutaj nie dostałam żadnych zaleceń w tej kwestii
Cytat:
Ja mam wizytę 1 października a z dzieckiem 14 października. Tak czy inaczej ja idę z małym bo nie Mam co z nim zrobić

Dziś kupiłam nowe smoczki, jakaś nowość z powłoką imitująca skórę i powiem wam ze mały złapał smoka odrazu. Co prawda wypada mu co chwilę ale z moja pomocą kilka minut ssał
Stary 2014-09-20, 22:22   #1357
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
dziewczyny które będą chrzcic dziewczynki w paźdxierniku czy listopadzie.
w jakim ubranku bedziecie chrzcic? ja myslalam o sukience z zary ale ona jest z krótkim rękawkiem...no i teraz zgupłam .

poradźcie cos plis..bo jakos nie potrafie ogarnąc tematu
Ja mam ubranko takie welurowe, spodnie i tunika i do tego polarowy płaszczyk... ale dostałam to ubranko do kuzynki a ja jednak wolę sukienkę więc kupię jakieś body z długim rękawem, do tego rajstopki i sukienkę właśnie jakąś i na to ten polarowy płaszczyk no i biały kocyk

TheFall mi też pediatra mówiła o tej biogai ale u nas ciężko dostać... byłam już w kilku aptekach i nie ma, w internetowych też pustki, są tylko jakieś tabletki Zastanawiam się czemu są tak ciężko dostępne te krople??
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 22:22   #1358
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:

O widzisz, nie wiedziałam o tym. Dziś kupiłam 4 paki za 20.
Mam Jeszxze pół paczki dwojek i przechodzimy na trójki. założyłam dziś na próbę trójkę żeby sprawdzić i jest już ok,trochę w kroku większą ale dwójką juz na styk wiec nie zdasylabym zużyć kolejnych dwóch paczek.
Stary 2014-09-20, 22:24   #1359
UmiZumi
Rozeznanie

my na jutrzejsze chrzciny mam dla Ani body z długim rękawkiem, rajstopy, sukienkę, bolerko i oczywiście czapeczkę. Mamy też biały rożek, ale włożymy ją do niego jeżeli będzie zimno. U nas chrzty są dopiero na 17:00

ps. Zrobiliśmy TO. Było pięknie!
Stary 2014-09-20, 22:35   #1360
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
O widzisz, nie wiedziałam o tym. Dziś kupiłam 4 paki za 20.
Mam Jeszxze pół paczki dwojek i przechodzimy na trójki. założyłam dziś na próbę trójkę żeby sprawdzić i jest już ok,trochę w kroku większą ale dwójką juz na styk wiec nie zdasylabym zużyć kolejnych dwóch paczek.
Ja wzięłam dzisiaj 2 paki dwójek i dwie trójek, ale my dopiero zaczęliśmy dwójki. Ile Twój Tobiasz waży?

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

The fall ja chyba sprobuję tą BioGaię Mam jeszcze półtorej buteleczki Saba i jak wykończę to podam BioGaię i zobaczymy, czy jest Ok, czy jednak Sab jest niezbędny U nas na ebay można kupić BioGaię w kropelkach, ale dziwne Zuken, że nie ma tego w aptekach
Stary 2014-09-20, 22:44   #1361
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja wzięłam dzisiaj 2 paki dwójek i dwie trójek, ale my dopiero zaczęliśmy dwójki. Ile Twój Tobiasz waży?
4380 ważył w czwartek. Trójki są od 4kg. Są jeszcze za duże,zostaje zapas w kroku, ale jednak mają służyć niby do 9 kg.

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Acha, kupiłam dla próby pampersy w aldiku Mamia,użyłam kilka i Zaczęło pojawiac się odparzenie,prawie cała paka stoi. Także nam nie służą. Czytałam na necie ze są chwalone.
Stary 2014-09-20, 22:47   #1362
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
4380 ważył w czwartek. Trójki są od 4kg. Są jeszcze za duże,zostaje zapas w kroku, ale jednak mają służyć niby do 9 kg.
Kurcze, to mam nadzieję, że uda mi się zużyć te dwójki i nie będą za małe Ninka ważyła ponad 4200 we wtorek, więc jest w sumie nie wiele lżejsza
Chociaż te pieluszki tak szybko idą, że może zużyjemy

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Ja miałam kilka pieluszek z Asdy. Dali to w jednej z tych paczek Bounty albo Emmas Diary. Jak dla mnie bardzo grube Nie bedziemy kupować
Stary 2014-09-20, 23:05   #1363
Moni 26
Zadomowienie

the fall że już są kupki

mi położna mówiła ze jak dziecko 2-3 dni nie będzie robiło kupki to nie ma co się martwić, jak powyżej trzech to radziła czopki, chyba któraś kiedyś o nich pisała Ja puki co nie narzekam na brak kupek , wręcz przeciwnie mój synuś 7-10 dziennie robi, a dokładnie po każdym posiłku, lub w trakcie ale ponoć to normalne nawet ponad 10 jest normą
kurcze a ja zamiast spać to w necie buszuje, mały od 21 śpi, to za jakieś 3 godziny się obudzi, a mi jakoś nie chce sie spać, a potem bede marudziła że sie nie wyspałam

a jak sie odróżnia jak pieluszka jest za mała???kiedyś chyba pisałyście...bo mi wydaje sie ze włąsnie na mojego juz sa za małe dwójki, aż ma ślad na udach jak je zdejmuje, , mimo ze dośc luźno zapinam...ale to zależy od pampersów, bo pampers premium care są ok, a kupiłam dla wypróbowania babydream z rossmana i mam wrażenie że są przyciasne....

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-09-20 o 23:11
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 23:10   #1364
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
the fall że już są kupki

mi położna mówiła ze jak dziecko 2-3 dni nie będzie robiło kupki to nie ma co się martwić, jak powyżej trzech to radziła czopki, chyba któraś kiedyś o nich pisała Ja puki co nie narzekam na brak kupek , wręcz przeciwnie mój synuś 7-10 dziennie robi, a dokładnie po każdym posiłku, lub w trakcie ale ponoć to normalne nawet ponad 10 jest normą
kurcze a ja zamiast spać to w necie buszuje, mały od 21 śpi, to za jakieś 3 godziny się obudzi, a mi jakoś nie chce sie spać, a potem bede marudziła że sie nie wyspałam
ja też siedzę zamiast spać i jeszcze do tego sobie winko popijam
ale zaraz rozbudzam małą na karmienie, żeby sobie później dłużej pospała
Stary 2014-09-20, 23:18   #1365
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
ja też siedzę zamiast spać i jeszcze do tego sobie winko popijam
ale zaraz rozbudzam małą na karmienie, żeby sobie później dłużej pospała
zazdroszczę tego winka sama bym sie napiła no cóż jeszcze troszkę sobie na to poczekam ja mojego nie ruszam jak śpi, niech sobie śpi dziś miał dzien przytulanek normalnie, co mi usnał po cycu, ja go do łozeczka to był taki ryk jak bym mu krzywde robiła, a tylko wziełam go na ręce(już nie karmiac) usypiał sobie, jeszcze za koszulke mnie trzymał jedna rączką ale o 21 na szczęscie sie poddał i juz sie nie obudził jak go przeniosłam

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
my na jutrzejsze chrzciny mam dla Ani body z długim rękawkiem, rajstopy, sukienkę, bolerko i oczywiście czapeczkę. Mamy też biały rożek, ale włożymy ją do niego jeżeli będzie zimno. U nas chrzty są dopiero na 17:00

powodzenia na chrzcinach
ja mam nadzieję ze u mnie tak szybko nie dojdzie do zblizenia , bede odwlekała jak najdłużej
Stary 2014-09-20, 23:18   #1366
neska1412
Raczkowanie

Hej.
Nie pocytuje bo juz pozno i lece spac.
Bylismy dzisiaj na slubie u kolego a jutro lecimy na poprawiny no bardzo nas zapraszal. Zrobilismy dzisiaj zakupy i szczssliwi wrocilismy do domu ogladac mecz. I co? Telewizor nam sie zepsul.
0lazma 50 cali ktora mamy splacac jeszcze do kwietnia a gwarancja skonczula sie pol romu temu.... badziewie takie robia... jeszcze bralismu lepszej firmy i wiekszy ze to na kilka lat.... wrrr
neska1412 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 23:20   #1367
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

UmiZumi my tez, wczoraj i mam takie same odczucia

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 23:23   #1368
patrycja19894
Wtajemniczenie

Fajnie dziewczyny ze miło To wspominacie ;-) takie obawy były a widocznie niepotrzebnie ja od 21 usypiam małego i skubany dalej nie spi. jestem cala spocona.
Stary 2014-09-20, 23:42   #1369
nagiAkt
Zadomowienie

Dziewczyny czy wy slyszycie jak wasze dziecko zrobi kupe? chodzi o to czy jest przy tym odglos taki prrrr, nie wiem jak to wyrazic bo moja od samego poczatku jak zrobila kupe to przy okazji jest oglos taki jakby puszczala baka konkretnego. Nie wiem czy to normalne. Jeszcze w szpitalu tak robila, i slyszalam, ze corka kobiety z sali tez tak samo robila

WIKTORIA

NASZ DZIUBEK
20.08.2014
15:10
nagiAkt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 00:10   #1370
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nagiAkt Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wy slyszycie jak wasze dziecko zrobi kupe? chodzi o to czy jest przy tym odglos taki prrrr, nie wiem jak to wyrazic bo moja od samego poczatku jak zrobila kupe to przy okazji jest oglos taki jakby puszczala baka konkretnego. Nie wiem czy to normalne. Jeszcze w szpitalu tak robila, i slyszalam, ze corka kobiety z sali tez tak samo robila
Słychać, słychać. Nie jeden dorosły facet po grochu takich odgłosów nie wydaje U lekarza tak głośno zrobił kupę podczas badania ze lekarka odskoczyla i mówi: oj.. Chyba zrobił kupę :-D

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
Napisane przez neska1412 Pokaż wiadomość
Hej.
Bylismy dzisiaj na slubie u kolego a jutro lecimy na poprawiny no bardzo nas zapraszal. Zrobilismy dzisiaj zakupy i szczssliwi wrocilismy do domu ogladac mecz. I co? Telewizor nam sie zepsul.
0lazma 50 cali ktora mamy splacac jeszcze do kwietnia a gwarancja skonczula sie pol romu temu.... badziewie takie robia... jeszcze bralismu lepszej firmy i wiekszy ze to na kilka lat.... wrrr
Teraz wszystko robią specjalnie tak,żeby po okresie gwarancji się psulo. nam się pralka tak zepsuła, facet od naprawy wytłumaczyl nam cały mechanizm produkcji urządzeń. Specjalnie są wgrywane w te płytki odpowiadające za pracę urządzenia, mechanizmy które po danym czasie robią tzw zwarcie i produkt pada. Koleś musiał tak w swojej pracy robić i dlatego się zwolnił.

Ja nie dawno musiałam kupić lodówkę,bo się zepsuła.. Nie miała 5 lat. A moja mama ma już prawie 18lat lodówkę i działa,nigdy nie była naprawiana. Od ok dwóch lat kupuje nowa ale tak naprawdę nie chce.jej wymienić bo wie ze nowa długo nie pochodzi..i tak zwleka i zwleka. Ma rację niestety.
Stary 2014-09-21, 00:19   #1371
mamuska11
Rozeznanie

Mamusie sierpniowe 2014

GOSIA u nas tez ciemieniuchy jest ale z tylu głowy

Cytat:
Ja mam wizytę 1 października a z dzieckiem 14 października. Tak czy inaczej ja idę z małym bo nie Mam co z nim zrobić

Dziś kupiłam nowe smoczki, jakaś nowość z powłoką imitująca skórę i powiem wam ze mały złapał smoka odrazu. Co prawda wypada mu co chwilę ale z moja pomocą kilka minut ssał
Jakie to sa smoczki???jakiej firmy?bo moja tez nie chce żadnego ssac najbardziej o tak jej MAM podchodzą te cieńszy ale i tak zaraz wypluwa

Co do wizyt kontrolnych ja musiałam sie sama zapisać do GP z dzieckiem osobna i sama osobno - mi macala brzuch czy macica sie obliczyła prawidłowo plus ranę po cc oglądała i pytała czy boli i czy sa jakies upławy itp po porodzie SN z Zuzia tez tylko brzuch macala ale ja nie byłam szyta takze nie wiem jak to jest z kontrola krocza....pytała tez antykoncepcję oni zaparcia i nastroje i ogólnie jak sie czuje

Cytat:

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

The fall ja chyba sprobuję tą BioGaię Mam jeszcze półtorej buteleczki Saba i jak wykończę to podam BioGaię i zobaczymy, czy jest Ok, czy jednak Sab jest niezbędny U nas na ebay można kupić BioGaię w kropelkach, ale dziwne Zuken, że nie ma tego w aptekach
Biogaia to jest probiotyk regulujący prace jelit takze nie musisz rezygnować z saba bo on jest na rozbicie bombelkow powietrza w jelitach mozesz używać obu

Cytat:
Kurcze, to mam nadzieję, że uda mi się zużyć te dwójki i nie będą za małe Ninka ważyła ponad 4200 we wtorek, więc jest w sumie nie wiele lżejsza

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Ja miałam kilka pieluszek z Asdy. Dali to w jednej z tych paczek Bounty albo Emmas Diary. Jak dla mnie bardzo grube Nie bedziemy kupować

Moja wazy juz 4780g a ja uzywam dwójek a mój Tż mi wmawia ze za duże i mam wrócić do jedynek myśle ze dwójki sa ok ale nawet nie pomyślałam jeszcze o trójkach ale to pewnie tez zależy od dziecka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:

Jako matka trójki dzieci potwierdzam ze z cała pewnością to jest normalne ja Natalke potrafię z drugiego pokoju usłyszeć jak kupkę robi

mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 00:27   #1372
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

a gdie kupowałas bolerko?
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 00:40   #1373
pati1078
Rozeznanie

Cytat:

Napisz prosze co to za smoczki. Jaka firma

Cytat:

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Acha, kupiłam dla próby pampersy w aldiku Mamia,użyłam kilka i Zaczęło pojawiac się odparzenie,prawie cała paka stoi. Także nam nie służą. Czytałam na necie ze są chwalone.
My tez na 3 przechodzimy

A z aldika mam probki pieluszek ale jeszcze nie zakladalam wiec moze lepiej nie bede ryzykowac

Cytat:

Te z asdy dla mnie tez beznadziejne

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość

Jakie to sa smoczki???jakiej firmy?bo moja tez nie chce żadnego ssac najbardziej o tak jej MAM podchodzą te cieńszy ale i tak zaraz wypluwa

Co do wizyt kontrolnych ja musiałam sie sama zapisać do GP z dzieckiem osobna i sama osobno - mi macala brzuch czy macica sie obliczyła prawidłowo plus ranę po cc oglądała i pytała czy boli i czy sa jakies upławy itp po porodzie SN z Zuzia tez tylko brzuch macala ale ja nie byłam szyta takze nie wiem jak to jest z kontrola krocza....pytała tez antykoncepcję oni zaparcia i nastroje i ogólnie jak sie czuje

Biogaia to jest probiotyk regulujący prace jelit takze nie musisz rezygnować z saba bo on jest na rozbicie bombelkow powietrza w jelitach mozesz używać obu

Moja wazy juz 4780g a ja uzywam dwójek a mój Tż mi wmawia ze za duże i mam wrócić do jedynek myśle ze dwójki sa ok ale nawet nie pomyślałam jeszcze o trójkach ale to pewnie tez zależy od dziecka

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Jako matka trójki dzieci potwierdzam ze z cała pewnością to jest normalne ja Natalke potrafię z drugiego pokoju usłyszeć jak kupkę robi

Dzieki za odp na temat lekarza. To ja jeszcze w poniedzialek dopytam jak to u mnie dokladnie wyglada.bo ogolnie tez sie tym listem zdziwilam
Stary 2014-09-21, 00:48   #1374
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
zazdroszczę tego winka sama bym sie napiła no cóż jeszcze troszkę sobie na to poczekam ja mojego nie ruszam jak śpi, niech sobie śpi dziś miał dzien przytulanek normalnie, co mi usnał po cycu, ja go do łozeczka to był taki ryk jak bym mu krzywde robiła, a tylko wziełam go na ręce(już nie karmiac) usypiał sobie, jeszcze za koszulke mnie trzymał jedna rączką ale o 21 na szczęscie sie poddał i juz sie nie obudził jak go przeniosłam

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

powodzenia na chrzcinach
ja mam nadzieję ze u mnie tak szybko nie dojdzie do zblizenia , bede odwlekała jak najdłużej
ja tak normalnie też nie wybudzam... tylko wieczorem, bo dla nas wszstkich jest wygodniej jak zasypiamy mniej wiecej w tym samym czasie. Mniej jest tez pobudek nocnych dzieki temu

Monia, ja bym sie duzo lepiej czula kamiac piersia niz pijac wieczorem winko
ale korzystam z tego co moge

Cytat:
oj tak... słychac, widac (po minie) i czuć

Cytat:

radzisz dawac ta BioGaie?
To mleczko Hippa naprawde nam sluzy Szkoda tylko ze w UK ani PL nie ma wersji anty reflux bo byloby cudnie
Stary 2014-09-21, 05:36   #1375
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Napisz prosze co to za smoczki. Jaka firma

My tez na 3 przechodzimy

A z aldika mam probki pieluszek ale jeszcze nie zakladalam wiec moze lepiej nie bede ryzykowac

Te z asdy dla mnie tez beznadziejne

Dzieki za odp na temat lekarza. To ja jeszcze w poniedzialek dopytam jak to u mnie dokladnie wyglada.bo ogolnie tez sie tym listem zdziwilam
Właśnie firma MAM. Są pakowane po dwa,normalne silikonowe, ale środek smoczka ma taką powłokę, jest bardziej szorstka niż taki gladziudki silikon.

Pati może wam podejda te pampersy, ogólnie nie są złe,a każda pupa inna. Nam nie służą. Może jak dzidziuś będzie większy to zmienimy na inne pieluchy,teraz widzę ze nie ma sensu.

Mój Tobi spał UWAGA! 6 h! A ja od 1.5 h zaglądam do kołyski czy wsaje bo myślałam że mi piersi rozsadzi. Był wczoraj przetrzymany dłużej niż zawsze nie potrafił później zasnąć ale i tak jestem e szoku.

Edytowane przez patrycja19894
Czas edycji: 2014-09-21 o 05:40
patrycja19894 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 08:18   #1376
gosia3103
Zakorzenienie

Słyszałyście o poduszce antywstrząsowej angel wings?
Stary 2014-09-21, 09:31   #1377
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Ja mam ubranko takie welurowe, spodnie i tunika i do tego polarowy płaszczyk... ale dostałam to ubranko do kuzynki a ja jednak wolę sukienkę więc kupię jakieś body z długim rękawem, do tego rajstopki i sukienkę właśnie jakąś i na to ten polarowy płaszczyk no i biały kocyk

TheFall mi też pediatra mówiła o tej biogai ale u nas ciężko dostać... byłam już w kilku aptekach i nie ma, w internetowych też pustki, są tylko jakieś tabletki Zastanawiam się czemu są tak ciężko dostępne te krople??
Hmm u nas w aptece jest dostępne bez problemu. W internetowych faktycznie sprawdziłam i nie wszędzie jest, ale wystarczy poszukać: http://merlin.pl/Biogaia-krople-prob...FVDItAod5woAtA
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 09:48   #1378
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Ja chyba planuję, bo jakoś nie widzę lepszej opcji.
Właśnie sobie uświadomiłam, że za tydzień kończy mi się połóg i czas odwiedzić gin i coś ustalić...

Dzięki. Poczytam sobie i chyba też coś kupię bo małej jednak świszczy w tym nosku.
Adelka jest tak pulchniutka, że wczoraj w kąpieli zauważyłam, że te fałdki na nóżkach to już są takie mięciutkie, że je chyba tłuszczyk wypchnął... ;-)
A będziesz go pytać o inne metody anty?

Co do tego świszczenia, to Hani też świszczy i 2 lekarki powiedziały, że to sapka i że to spowodowane wąskimi przewodami nosowymi, bo nosek malutki... przejdzie samo. Ja Hani wpsikuję Marimer, żeby miała nawilżony ten nosek

Cytat:
Napisane przez Morelka1988 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaki kolor ma mocz waszych małych pociech?Miki miał do tej pory przeźroczysty a od wczoraj ma barwę żóltą, czy to normalne?
Dziś kończy miesiąc.
U nas mocz jest przezroczysty i praktycznie bezwonny

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Ale zaginęłam!!!

No więc u nas wszystko oki, podczytuje co jakis czas Was jak dostaję powiadomienia na mail.

Mały dziś kończy 3 tyg rośnie i przybiera na wadze! Czasem ma problem z kupką i stęka ale i tak robi dość często, może po prostu lubi zrobić kupkę i chce częściej
Radzimy sobie nieźle i karmimy się piersią. Mało płacze a jak się zbliżam to przestaje.

No mega szczęśliwa jestem!

Pozdrawiam
O jaka słodzinka! Super!! I ta czapeczka

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
dziewczyny które będą chrzcic dziewczynki w paźdxierniku czy listopadzie.
w jakim ubranku bedziecie chrzcic? ja myslalam o sukience z zary ale ona jest z krótkim rękawkiem...no i teraz zgupłam .

poradźcie cos plis..bo jakos nie potrafie ogarnąc tematu
Ja Małą chce ubrać w sukienkę, rajtuzki. Jak znajdę jakąś sukienkę z krótkim rękawem, to pewnie pod spód założę body z długim rękawem. No i pewnie na to kurteczkę/bluzę białą.

Faktycznie sukienki z Zary są przepiękne, ale zastanawiam się, czy kupowac, bo przecież ile razy ona założy taką sukienkę... a tanie nie są

Cytat:
Natalka odsypia musze jechać do mamy a ona ani myśli wstać Załącznik 5795476

Ale fajna Rozwaliła się na całe wyro

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
No i chyba nas dopadła ciemieniucha na czole :-/ a myślałam, że zawsze się zaczyna od główki...
Ale może jak szybko zauważyłaś i od razu zadziałasz, to nie pójdzie dalej i szybko przejdzie!?

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Ja będę szukać u siebie, a jak nie będzie to poproszę o sprowadzenie. Czy jakbym znalazła, kupić Ci?

Jest tez na allegro, jak się nie boisz brać z allegro: http://allegro.pl/biogaia-protectis-...609784181.html

Cytat:
O kurcze, zazdroszczę
Mój mąż dopadł książkę Pierwszy rok życia dziecka i czytał o pierwszym współżyciu po porodzie i wczoraj na spacerze mi wyłuszczał temat, że oni w książce radzą czekać nawet pół roku, żeby hormony wróciły w miarę do normy i że on może tyle czekać, jakby coś, żeby nie było tak, że nie będzie fajnie i ja się zniechęcę jeszcze bardziej...
I że zalecają tam dużo się przytulać i trzymać za ręce na spacerach Kochany

Cytat:
Napisane przez neska1412 Pokaż wiadomość
Hej.
O kurcze, ale pech

Cytat:
Ja słyszę zdecydowanie. To całkiem normalne!

Dziewczyny, u nas dalej problem z kupą Hania sama nie umie zrobić. Cholera, mam takie wyrzuty sumienia, że to z mojego powodu, coś zrobiłam nie tak i jej zaszkodziło.
No ale do rzeczy, bo problemy z kupą mojej córki pewnie średnio Was interesują.
Więc wczoraj (nie wiem, czemu dopiero wczoraj) przypomniałam sobie, że mamy znajomą, która jest pediatrą i gastroenterologiem, więc na czym, jak na czym, ale na kupie się zna
Pogadaliśmy z nią i na problemy ze zrobieniem kupy poleciła nam to: http://www.aptekagemini.pl/melilax-p...krowlewek.html Jeśli któraż z Was boryka się z problemem, że maluch nie umie zrobić kupy - POLECAM! Zaaplikowaliśmy to i po chwili kupa wyleciała! Jest to o tyle lepsze od czopków, że nie uzależnia okrężnicy i jest oparte na naturalnych składnikach.
Niestety u nas to problemu nie rozwiązało, bo rozwiązało skutek, a nie przyczynę problemu, której nie znam. Ale poleciła też właśnie stosować BioGaię. Mówiła, że to świetny probiotyk, świetnie działa i jest naturalny!!
Okazało się, że mam próbkę 2 ml, więc zacznę stosować, a potem kupię.
I pytaliśmy jeszcze o te kupy wsiąkające w pieluchę całkowicie. Więc są to kupy jak najbardziej w porządku przy całkowitym kp, nie ma się co przejmować.

Się rozpisałam, ale mam nadzieję, że może którejś z Was przydadzą się te informacje, szczególnie, że kupa to temat gorący w pierwszym roku życia dziecka

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 09:53   #1379
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie firma MAM. Są pakowane po dwa,normalne silikonowe, ale środek smoczka ma taką powłokę, jest bardziej szorstka niż taki gladziudki silikon.

Pati może wam podejda te pampersy, ogólnie nie są złe,a każda pupa inna. Nam nie służą. Może jak dzidziuś będzie większy to zmienimy na inne pieluchy,teraz widzę ze nie ma sensu.

Mój Tobi spał UWAGA! 6 h! A ja od 1.5 h zaglądam do kołyski czy wsaje bo myślałam że mi piersi rozsadzi. Był wczoraj przetrzymany dłużej niż zawsze nie potrafił później zasnąć ale i tak jestem e szoku.
widzisz i ty sie doczekałaś mój też dzis przespał pierwszym snem 6(do tej pory miałam rekord 5) a potem już co dwie sie budził no i teraz leży sobie w bujaczku i gaworzy, od 9 nie spi

Powiem wam ze ja mojego dziecka nie usypiam, moze jestem inna
ale jak nie chce to po prostu nie śpi, ja go kładę po prostu do łożeczka i on sam usypia wczoraj płakał jak go wkładałam to go brałam kładłam na piersi i sam sobie usnał Staram sie wsłuchać w jego potrzeby, jak w łóżeczku grzeczny to go zostawiam, aby ewentualnie potem było mi lzej...Jak płacze to go przytulam... Jednak ostatnio dawno nie zdarzało mu sie płakać, już ładnie sobie sam zasypiał ewentualnie jak pokwenkuje pogłaszcze go po główce w łózeczku i zasypia
Stary 2014-09-21, 09:55   #1380
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
A będziesz go pytać o inne metody anty?

Co do tego świszczenia, to Hani też świszczy i 2 lekarki powiedziały, że to sapka i że to spowodowane wąskimi przewodami nosowymi, bo nosek malutki... przejdzie samo. Ja Hani wpsikuję Marimer, żeby miała nawilżony ten nosek

U nas mocz jest przezroczysty i praktycznie bezwonny

O jaka słodzinka! Super!! I ta czapeczka

Ja Małą chce ubrać w sukienkę, rajtuzki. Jak znajdę jakąś sukienkę z krótkim rękawem, to pewnie pod spód założę body z długim rękawem. No i pewnie na to kurteczkę/bluzę białą.

Faktycznie sukienki z Zary są przepiękne, ale zastanawiam się, czy kupowac, bo przecież ile razy ona założy taką sukienkę... a tanie nie są

Ale fajna Rozwaliła się na całe wyro

Ale może jak szybko zauważyłaś i od razu zadziałasz, to nie pójdzie dalej i szybko przejdzie!?

Ja będę szukać u siebie, a jak nie będzie to poproszę o sprowadzenie. Czy jakbym znalazła, kupić Ci?

Jest tez na allegro, jak się nie boisz brać z allegro: http://allegro.pl/biogaia-protectis-...609784181.html

O kurcze, zazdroszczę
Mój mąż dopadł książkę Pierwszy rok życia dziecka i czytał o pierwszym współżyciu po porodzie i wczoraj na spacerze mi wyłuszczał temat, że oni w książce radzą czekać nawet pół roku, żeby hormony wróciły w miarę do normy i że on może tyle czekać, jakby coś, żeby nie było tak, że nie będzie fajnie i ja się zniechęcę jeszcze bardziej...
I że zalecają tam dużo się przytulać i trzymać za ręce na spacerach Kochany

O kurcze, ale pech

Ja słyszę zdecydowanie. To całkiem normalne!

Dziewczyny, u nas dalej problem z kupą Hania sama nie umie zrobić. Cholera, mam takie wyrzuty sumienia, że to z mojego powodu, coś zrobiłam nie tak i jej zaszkodziło.
No ale do rzeczy, bo problemy z kupą mojej córki pewnie średnio Was interesują.
Więc wczoraj (nie wiem, czemu dopiero wczoraj) przypomniałam sobie, że mamy znajomą, która jest pediatrą i gastroenterologiem, więc na czym, jak na czym, ale na kupie się zna
Pogadaliśmy z nią i na problemy ze zrobieniem kupy poleciła nam to: http://www.aptekagemini.pl/melilax-p...krowlewek.html Jeśli któraż z Was boryka się z problemem, że maluch nie umie zrobić kupy - POLECAM! Zaaplikowaliśmy to i po chwili kupa wyleciała! Jest to o tyle lepsze od czopków, że nie uzależnia okrężnicy i jest oparte na naturalnych składnikach.
Niestety u nas to problemu nie rozwiązało, bo rozwiązało skutek, a nie przyczynę problemu, której nie znam. Ale poleciła też właśnie stosować BioGaię. Mówiła, że to świetny probiotyk, świetnie działa i jest naturalny!!
Okazało się, że mam próbkę 2 ml, więc zacznę stosować, a potem kupię.
I pytaliśmy jeszcze o te kupy wsiąkające w pieluchę całkowicie. Więc są to kupy jak najbardziej w porządku przy całkowitym kp, nie ma się co przejmować.

Się rozpisałam, ale mam nadzieję, że może którejś z Was przydadzą się te informacje, szczególnie, że kupa to temat gorący w pierwszym roku życia dziecka
Wiesz co, oprócz tabletek, to koleżanka moja gorąco zachwala jakieś krążki. Nigdy mnie nie interesował ten temat ale po porodzie nic co ludzkie nie jest mi obce ;-) po prostu powiem kiedy planuję się starać o rodzeństwo dla Adelki i zobaczę, co mi zaproponuje.
Czółko smaruję nawet w nocy przy każdym karmieniu, ale to wyjątkowo niewdzięczne miejsce do pielęgnacji, bo na główkę to założysz czapeczkę i już, a tutaj jak tą tłustość utrzymać? :-/
A temat kup jak najbardziej na topie ;-)
Ja dziś na próbę nie podaję delicolu, bo po dwóch dniach bez koperku i herbatki laktacyjnej jest cud miód normalnie, to może nie trzeba jej faszerować...

Edytowane przez gosia3103
Czas edycji: 2014-09-21 o 09:58
gosia3103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości