|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48215200]Chyba po raz kolejny popadam w kompleks ch*&^wej pani domu
bo u mnie w zamrażarce to co najwyżej mrożonka z Biedry leży.[/QUOTE]U mnie tak samo. Ale ja nie lubie gotować. Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Zeberko, gratuluję
![]() Renia, spełnienia najskrytszych marzeń
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
#2013 |
|
Wtajemniczenie
|
Waderko,
u mnie na mamusiowym dziewczyny kupowaly paski ph w razie watpliwosci co to sie saczy ale co wiecej nie pomoge. Jak sie czujecie?
|
|
|
|
#2014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#2015 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48215200]Chyba po raz kolejny popadam w kompleks ch*&^wej pani domu
bo u mnie w zamrażarce to co najwyżej mrożonka z Biedry leży.[/QUOTE]Cytat:
były czasy że się pasjonowałam kucharzeniem (gdy siedziałam w domu między poronieniem a ciążą) Chate miałam wypucowaną, lodówkę pełną i z nudów nawet ciasta piekłam Teraz nie chce mi się! Wolę pooglądać serial jak mały wieczorem zaśnie (ale w sumie i tak musimy być cicho więc gotowanie odpada). A jak mam wolne ręce w ciągu dnia to się pomaluje albo posprzątam. Za c.h.. Panią domu się nie uważam ![]() Mąż gotuje albo moja mama. Ostatecznie steki w restauracji Pewnie mi się zmieni jak M zacznie jeść obiady i będę chciała żeby było zdrowo. Pani tak się ciesze ze pappka ok! Myślałam że Ty cc miałaś. Agatko cudnie że klocuś ma 2kg! Miałaś juz Was spytać kilka dni temu : Wam też się tak materacyki pozapadały od monitorów oddechu?? Dosłownie fale Dunaju Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
Kubek, u nas samochodzik do jedzenia jest na porządku dziennym, do tego jeździ po silikonowej podkładce pod garnki. Czasem J. trzyma ten samochód w ręce, czasem jeździ nim, ale zazwyczaj jest (chyba, że daję mu drugą łyżkę i je na 2, albo ma w ręce kanapki). Jakby tak dobrze pomyśleć to mamy na koncie kilka "porażek" żywieniowych.
robiłam J. kaszę, standardowo, na 250 ml wody i za dużo sypnęłam, jak zaczęłam rozcieńczać wyszło na pewno 300 ml wody. nic nie zostawił w misce czasem na prawdę się zastanawiam jakie są normy żywieniowe dla takiego dziecka.
|
|
|
|
#2017 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
należy ci się po tylu miesiącach kombinowania Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wika co u Ciebie? my dziś sami cały dzień. tż na kawalerskim. mama na pielgrzymce więc rządziliśmy sami. w sumie nic nie robiliśmy konstruktywnego. byliśmy u przyjaciół na obiado-kolacji więc nie musiałam się też martwić o posiłki. Krzyś już śpi, ja myślę jak tu się dobrać do czekolady i też uciekam spać.
|
|
#2018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tym drugim dzieckiem w brzuchu to chyba norma zaraz po porodzie. Ja też tak wygladałam. Chodziło mi o wygląd gębulki. My też od rana same z E. Tż jeszcze w pracy
Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2014-09-20 o 20:44 |
|
|
|
|
#2019 |
|
Konto usunięte
|
37,9
zbijać już?? |
|
|
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
Barbie Waham sie, bo nie wiem czy sie mu spodoba i jaki wybrac, na dodatek TZ juz kreci nosemNadal spimy w 3, jest niewygodnie, ale dajemy rade
---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48218777]37,9 zbijać już??[/QUOTE] Ja bym jeszcze czekała.. Pamietasz, zeby odjac 0.5 stopnia z wyniku na termometrze? |
|
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48218777]37,9
zbijać już??[/QUOTE] Poczekaj jeszcze, poniżej 38 raczej nie, tylko kontroluj bo może szybko rosnąć (J. w górach w pół godziny dobił do 38, w kolejnej godzinie do ponad 39...) |
|
|
|
#2022 |
|
Konto usunięte
|
Wzrosło, jest już powyżej 38,1 i podałam trochę zmniejszoną dawkę Pedicetamolu (nie zjadł wszystkiego, następną dawkę rozcieńczę). Jestem sama w domu, boję się wyższej :/
W środę miało być szczepienie :/ |
|
|
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48219593]Wzrosło, jest już powyżej 38,1 i podałam trochę zmniejszoną dawkę Pedicetamolu (nie zjadł wszystkiego, następną dawkę rozcieńczę). Jestem sama w domu, boję się wyższej :/
W środę miało być szczepienie :/[/QUOTE] jestem sceptyczna jeśli chodzi o podawanie zmniejszonych dawek, jeśli ma zadziałać, dawka powinna być dostosowana do wagi. o ile przy ząbkowaniu jak nie mam 100% pewności a muszę już coś dać, daję połowę dawki, to przy gorączce pełna dawka. na J. dobrze zadziałał paracetamol w czopku. |
|
|
|
#2024 |
|
Konto usunięte
|
Tzn. tam tylko trochę nie dopił, nie żeby połowa czy coś.
|
|
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
To teraz niech spada temp. Ciezka noc przed wami.
A na co mialas szczepic w srode? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2026 |
|
Konto usunięte
|
No, ja sobie chyba kawę zrobię.
Na... MMR :/ Już się zdecydowałam, zrobiłam badania, nastawiłam psychicznie, a tu choroba :/ |
|
|
|
#2027 |
|
Wtajemniczenie
|
Perse u nas tez choróbsko, wczoraj w nocy i w dzień było ponad 39
Perse a u was oporcz goraczki jest cos jeszcze? katar, akszel?
|
|
#2028 |
|
Konto usunięte
|
Artek po południu pokasływał trochę, dlatego nie pojechałam z nim do sklepu, jak chciałam, tylko wyszłam na spacer. Gdyby nie ten kaszel, w ogóle nie sprawdzałabym mu temp :/
|
|
|
|
#2029 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:01 ---------- Poprzedni post napisano o 05:59 ---------- Cytat:
TZ mnie wysyła na korepetycje do mamusi no bo co ten nasz Stasio będzie jadł jak ja w ogóle nie umiem zup robić...---------- Dopisano o 06:08 ---------- Poprzedni post napisano o 06:01 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2030 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszczę gofrów ![]() Cytat:
u nas dobra noc. pobudka o 2.00, szybkie jedzonko i spanie do 6 dobrze, że jest huśtawka i karuzela to jakiś czas odwróciły uwagę dziecka, że mama leży
|
|
#2031 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki Dziewczyny za wsparcie. Wczoraj zamknął się pewien etap, na szczęście mąż znalazł mi dużo rzeczy do roboty - pół dnia jeździliśmy po okolicy i szukaliśmy działki budowlanej
także nie miałam za dużo czasu na rozmyślanie.Agatko piękna waga Maluszka. Berbie super, że Krzysiu tak ładnie śpi ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Perse jak dziś Artek?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#2033 |
|
Zadomowienie
|
Zeberko życzę wam dużo zdrowia i żeby Tosia rosła i dawała pospać mamie.
Rena spóźnione, ale szczere życzenia wszystkiego dobrego i wiesz jeszcze czego Perse jak tam Artek dzisiaj? |
|
|
|
#2034 |
|
Wtajemniczenie
|
Pikaso jak tam u Was?
:-*
|
|
|
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
Perse jak A??
Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2036 |
|
Konto usunięte
|
Hej. Dzięki. O 5 obudził sie rozpalony, dałam paracetamol, o 6 zasnął i spał do 10. Teraz wygląda i zachowuje sie normalnie. Ale na spacer nie idziemy, zobaczę jak nocka i popołudnie, w razie czego jutro do lekarza.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję dziewczyny za życzenia
![]() byliśmy wczoraj na weselu u znajomych niedawno wstaliśmy i zaraz jedziemy na poprawiny ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48222058]Hej. Dzięki. O 5 obudził sie rozpalony, dałam paracetamol, o 6 zasnął i spał do 10. Teraz wygląda i zachowuje sie normalnie. Ale na spacer nie idziemy, zobaczę jak nocka i popołudnie, w razie czego jutro do lekarza.[/QUOTE] zdrówka dla Artka
|
#2038 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48220776]Dzięki Dziewczyny za wsparcie. Wczoraj zamknął się pewien etap, na szczęście mąż znalazł mi dużo rzeczy do roboty - pół dnia jeździliśmy po okolicy i szukaliśmy działki budowlanej
także nie miałam za dużo czasu na rozmyślanie.[/QUOTE]super! będziecie się budować? Cytat:
miłej zabawy
|
|
#2039 |
|
Konto usunięte
|
Berbie
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2040 |
|
Zadomowienie
|
Wszystko po staremu, tylko z mężem lepiej się dogaduję. Córcia moja skończyła 4 lata (kiedy to zleciało to nie wiem), prawo jazdy jeszcze w toku. Co do staranek, nie wiem chyba musi się samo zdecydować zbytnio nie uważamy.
Dziewczyny, regularnie was podczytuję, ale nie zawsze mam co napisać. W pracy kocioł, mam 22 2,5 - latków na 28 dzieci, więc wracam wypruta, a jeszcze córci muszę poświęcić czas i tak to wszystko leci. Perse zdrówka dla Artka. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

bo u mnie w zamrażarce to co najwyżej mrożonka z Biedry leży.[/QUOTE]
za 400 zł nie miałam takiej profeski jak tu 

Teraz nie chce mi się! Wolę pooglądać serial jak mały wieczorem zaśnie (ale w sumie i tak musimy być cicho więc gotowanie odpada). A jak mam wolne ręce w ciągu dnia to się pomaluje albo posprzątam. Za c.h.. Panią domu się nie uważam
czasem na prawdę się zastanawiam jakie są normy żywieniowe dla takiego dziecka.
Na serio myślałam że umieram. Brrr. Jak miałam usiąść to jęczałam jakbym miała dopiero rodzić
Brzuch się zmniejsza? Lepiej czuć dziecko?

miłej zabawy