On "oduczył się" kochać. - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-09-20, 17:07   #91
Mileva_
Zakorzenienie

Dot.: On "oduczył się" kochać.

Sorry, ale przynajmniej wiesz, na czym stoisz. Jesteś niestety tzw. kryzysową narzeczoną - czyli długoletnią partnerką, z którą ten pan jest dla wygody, spokoju, obiadku, towarzystwa i seksu. Ale nie jesteś jego życiową partnerką i nią nie będziesz, powiedział ci to wprost. Nie licz na to, że coś się zmieni, że z upływem czasu i dalszym "świadczeniem przysług" (pardon, pierwszy zwrot, jaki mi przyszedł na myśl, biorąc pod uwagę sytuację) osobnik odwdzięczy ci się nagłym czuciem motylków w podbrzuszu. On cię zostawi, gdy tylko spotka Tę Jedyną - to może być za rok, albo i za tydzień. I zapewniam cię, że wielka miłość, oświadczyny, ślub i dzieciak (czy na odwrót) będą w trymiga.

Zrób jak uważasz, ale przy tym gościu zmarnujesz tylko czas. A on nie stoi w miejscu. Zwłaszcza dla kobiet.
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-20, 17:17   #92
Jace
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez furia88 Pokaż wiadomość
Jace, sory że offtop ale piękny avatar ;P

Haha, dzięki. Twój też niczego sobie
Stary 2014-09-20, 17:19   #93
AislingR
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iamsolucky Pokaż wiadomość
tak tak! Groźba niedostania obiadu da mu do myślenia może wydusi w końcu to z siebie co by schabowego dostać

Autorko skoro jeśli jesteś z nim szczęśliwa-jak twierdzisz to po co ten wątek? Na drugi raz jak Ciebie znowu będzie o uczucia wypytywać to powiedź :"przy Tobie oduczyłam się kochać"
Eh, laski chodziło mi o to, żeby w żartach coś z niego wyciągnać... Nie sugeruję, żeby go głodzić aż wyzna miłość. Ani przekupywać jedzeniem Napisałam tak wyraźnie: TROCHĘ LUZU strasznie dramatyzujecie, facet moze nie widziec problemu w tym co powiedział. Zresztą ja bym radziła porozmawiac z facetem a nie znudzonymi użytkownikami sieci o swoich uczuciach ;p
AislingR jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-20, 17:23   #94
Jace
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AislingR Pokaż wiadomość
Eh, laski chodziło mi o to, żeby w żartach coś z niego wyciągnać... Nie sugeruję, żeby go głodzić aż wyzna miłość. Ani przekupywać jedzeniem Napisałam tak wyraźnie: TROCHĘ LUZU strasznie dramatyzujecie, facet moze nie widziec problemu w tym co powiedział. Zresztą ja bym radziła porozmawiac z facetem a nie znudzonymi użytkownikami sieci o swoich uczuciach ;p
Ale przecież rozmawiała i jej wyjaśnił, że jej nie kocha i nie potrafi kochać (nadal mnie śmieszy ten tekst ). I co jeszcze ma zrobić? Żebrać o uczucia?
Stary 2014-09-20, 17:29   #95
AislingR
Raczkowanie

[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;48213057] taaak, bardzo dorosłe.[/QUOTE]
jakkolwiek -skuteczne

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Jace Pokaż wiadomość
Ale przecież rozmawiała i jej wyjaśnił, że jej nie kocha i nie potrafi kochać (nadal mnie śmieszy ten tekst ). I co jeszcze ma zrobić? Żebrać o uczucia?
Zmotywować go do walki o siebie ale nie fochami i płaczem, tylko pokazać mu że nie jest najlepszym co ją w życiu mogło spotkać i że dla niej to za mało co jej oferuje. jak już pisałam -bez dramatów, zdecydowanie. Ale to już okrzyknęłyście gimbazą za żart z obiadem, wiedz radźcie sobie same. Proszę bardzo -kto ma ochotę niech szlocha po nocach, kto się boi niech ucieka przed psycholem, a ja bym została, zrobiła sobie make-up, ładną fryzurę, zabrała go na kolację i powiedziała mu, że go kocham (a nie sugerowała smutną miną) i powiedziała że jeśli tego nie odwzajemnia w głębi serca to tam są drzwi :P
Stary 2014-09-20, 17:31   #96
Efkakam
Zadomowienie

Dla mnie sprawa jasna: powiedział, że nie kocha to nie kocha. Nigdy nie powiedział, "daj mi trochę czasu" czy coś takiego. Tu żadna kobieca teoria nie pomoże. To już stary koń... ile lat będzie jeszcze "niepewny" swoich uczuć?

Autorko, jeśli to Cię to gnębi, czego nie spytasz go co on przez to rozumie? Taka prosta czynność, a podchodzisz do niej jak do jeża... Powiedz, że Ty po prostu nie rozumiesz co to znaczy, że "kocha rodzinę, ciebie nie kocha, ale mieszka z tobą, bo jest szczęśliwy", niech to w końcu wyjaśni. I sorry, ale łaski Ci tym wielkiej nie zrobi, korona mu z głowy nie spadnie, jeśli się w końcu chłop określi o co mu biega...
Efkakam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-20, 18:31   #97
201607050913
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Efkakam Pokaż wiadomość
Dla mnie sprawa jasna: powiedział, że nie kocha to nie kocha. Nigdy nie powiedział, "daj mi trochę czasu" czy coś takiego. Tu żadna kobieca teoria nie pomoże. To już stary koń... ile lat będzie jeszcze "niepewny" swoich uczuć?

Autorko, jeśli to Cię to gnębi, czego nie spytasz go co on przez to rozumie? Taka prosta czynność, a podchodzisz do niej jak do jeża... Powiedz, że Ty po prostu nie rozumiesz co to znaczy, że "kocha rodzinę, ciebie nie kocha, ale mieszka z tobą, bo jest szczęśliwy", niech to w końcu wyjaśni. I sorry, ale łaski Ci tym wielkiej nie zrobi, korona mu z głowy nie spadnie, jeśli się w końcu chłop określi o co mu biega...
On nie jest niepewny uczuć, jest ich pewien, a raczej ich braku. Tego się nie da w żaden sposób obronić. Smutny wątek.
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-20, 18:33   #98
Duszaniola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jace Pokaż wiadomość
Ale zauważcie najlepsze:

Facet oszukuje partnerkę, mami fałszywymi "kocham" itd. = ŹLE

Facet szczerze i otwarcie mówi, że nie kocha i nie pokocha = DZIEWCZYNA MU NIE WIERZY

O co tu chodzi?

A potem płacz.
Bo Ty nic nie rozumiesz Nie dość, że nie wiesz, że chłopa trzeba za rękę przez życie prowadzić, to nie wiesz, że o związek trzeba walczyć! To nie może być łatwo, lekko i przyjemnie, trzeba się namęczyć.

Edit: A tak w ogóle to ja nie wiem, po co radzicie dziewczynie rozmowę. O czym ona ma z nim jeszcze rozmawiać? Facet jasno powiedział, że jej nie kocha i nie pokocha, tu już nie ma nic do dodania. Więc tak naprawdę to jest kwestia tego, czy jej to odpowiada, czy nie. Mam nadzieję, że wybierze jednak swoje szczęście i go zostawi, a nie poczeka aż on to zrobi.

Edytowane przez Duszaniola
Czas edycji: 2014-09-20 o 18:36
Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-20, 21:33   #99
Melanchton
Zakorzenienie

Cytat:
jakkolwiek -skuteczne

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Zmotywować go do walki o siebie ale nie fochami i płaczem, tylko pokazać mu że nie jest najlepszym co ją w życiu mogło spotkać i że dla niej to za mało co jej oferuje. jak już pisałam -bez dramatów, zdecydowanie. Ale to już okrzyknęłyście gimbazą za żart z obiadem, wiedz radźcie sobie same. Proszę bardzo -kto ma ochotę niech szlocha po nocach, kto się boi niech ucieka przed psycholem, a ja bym została, zrobiła sobie make-up, ładną fryzurę, zabrała go na kolację i powiedziała mu, że go kocham (a nie sugerowała smutną miną) i powiedziała że jeśli tego nie odwzajemnia w głębi serca to tam są drzwi :P
Jak to dobrze, że w świecie dorosłych ludzi nie muszę mojego faceta "motywować do walki o siebie" tylko zwyczajnie se siedzę a on mnie kocha. W dodatku bez make-up'u.

A teraz serio: wiesz dlaczego Twoje "porady" są takie niedojrzałe? Bo dojrzała kobieta jak ją facet gnoi albo emocjonalnie nią manipuluje pokazuje mu drzwi, a nie staje na rzęsach, żeby misiaczka do siebie przekonać. Proponujesz, żeby dziewczyna starała się dwa razy bardziej dla faceta, który nie stara się wcale, a potem się dziwisz, że nikt nie kupuje takich złotych myśli.

Stary 2014-09-21, 09:51   #100
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Melanchton Pokaż wiadomość
Jak to dobrze, że w świecie dorosłych ludzi nie muszę mojego faceta "motywować do walki o siebie" tylko zwyczajnie se siedzę a on mnie kocha. W dodatku bez make-up'u.
Prawda?

A nawet po przejściu kilkudziesięciokilometrow ej trasy w trudnym terenie, w rozciągniętej bluzie, rozczochraną i zgrzaną Nie wiem, kto wtedy miałby zresztą siłę, by motywować.
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-21, 10:10   #101
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Melanchton Pokaż wiadomość
Popieram nawet pozrzedzic na caly swiat moge
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-21, 10:20   #102
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
To właśnie odróżnia mężczyznę od chłopca
Podpisuję się i ja.
Cytat:
jakkolwiek -skuteczne

Nie wiem co mogłoby się stać bym musiała zabiegać o uwagę i względy jakiegokolwiek faceta. Totalny brak godności i szacunku do samej siebie. I zrozum jedno - jeśli facet mówi że nie kocha to nie po to by urządzić konkurs "udowodnij mi skarbie, że warto" tylko po to, by zostawić sobie furtkę bezpieczeństwa. Bo w końcu trafi się ta jedyna i nie będzie absolutnie nic co go przy Tobie zatrzyma. Nie lubię gdy kobiety same sobie robią przysłowiowe kuku. Wiesz co autorka usłyszy na koniec? "Wiedzialas o wszystkim". To nie jest Pretty Women ani konkurs na przekonanie go do siebie. Jeśli nie przekonalas faceta intelektem, poczuciem humoru ani osobowością to trzepanie rzęsami nic nie zmieni.
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-21, 11:43   #103
Fleur_D
Zakorzenienie

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;4822224 0]To właśnie odróżnia mężczyznę od chłopca
Podpisuję się i ja.

Nie wiem co mogłoby się stać bym musiała zabiegać o uwagę i względy jakiegokolwiek faceta. Totalny brak godności i szacunku do samej siebie. I zrozum jedno - jeśli facet mówi że nie kocha to nie po to by urządzić konkurs "udowodnij mi skarbie, że warto" tylko po to, by zostawić sobie furtkę bezpieczeństwa. Bo w końcu trafi się ta jedyna i nie będzie absolutnie nic co go przy Tobie zatrzyma. Nie lubię gdy kobiety same sobie robią przysłowiowe kuku. Wiesz co autorka usłyszy na koniec? "Wiedzialas o wszystkim". To nie jest Pretty Women ani konkurs na przekonanie go do siebie. Jeśli nie przekonalas faceta intelektem, poczuciem humoru ani osobowością to trzepanie rzęsami nic nie zmieni.[/QUOTE]

Zgadzam się.
Z tym że urodą też go do siebie nie przekonała, mieszkają razem, więc to nie jest już czas na zaskakiwanie partnera pięknym wyglądem. On już ją tyle razy widział, że żaden makijaż i fryzura nie zrobi na nim wrażenia, że oniemieje z zachwytu.
Nie chcę, żeby ktoś pomyślał, że chodzi mi tutaj o to, że ludzie w dłuższych związkach tracą wzrok, czy też o to, że można się spokojnie zapuścić. Chodzi mi tylko o to, że jak wszystkie nasze zalety nie "przekonały" kogoś, to wygląd ma tutaj najmniejsze szanse i będzie miał znacznie mniejsze oddziaływanie niż na obcego człowieka.
Pewnie i tak niezbyt jasno to napisałam
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-21, 12:20   #104
AislingR
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Moje drogie panie, to że będzie ładnie wyglądać JEJ pomoże być pewną siebie, a nie JEMU ją docenic. JEJ POMOŻE UWIERZYC W SIEBIE I SIEBIE BRONIĆ. Te zapuszczone na kanapie mają tą pewność siebie bez make-up'u widać już a faceta pod butem skoro wam tak dobrze to dobrze. zero zrozumienia cz 2------------ a co do tego ze nic nie robicie by faceta przy sobie zatrzymać cóż... żeby się przypadkiem tym nie zmęczył, uważacie ze to chłop ma się starać a wy będziedzie siedzieć i zrzędzić? i myślicie ze mężulkowie są szczesliwi? masakra. a co do tego że rozczochrana po przejściu kilometrów -też łażę ze swoim po górach i biegam nawet i też się brudzę i pocę :d nie o to chodzi żeby się bać spocenia bo to owszem, dziecinne. chodzi o to by facetowi pokazywać (dobra- nie non stop ale często) że się go kocha i że się dla niego stara...
Stary 2014-09-21, 12:26   #105
Konto usunięte

Cytat:
Moje drogie panie, to że będzie ładnie wyglądać JEJ pomoże być pewną siebie, a nie JEMU ją docenic. JEJ POMOŻE UWIERZYC W SIEBIE I SIEBIE BRONIĆ. Te zapuszczone na kanapie mają tą pewność siebie bez make-up'u widać już a faceta pod butem skoro wam tak dobrze to dobrze. zero zrozumienia cz 2------------ a co do tego ze nic nie robicie by faceta przy sobie zatrzymać cóż... żeby się przypadkiem tym nie zmęczył, uważacie ze to chłop ma się starać a wy będziedzie siedzieć i zrzędzić? i myślicie ze mężulkowie są szczesliwi? masakra. a co do tego że rozczochrana po przejściu kilometrów -też łażę ze swoim po górach i biegam nawet i też się brudzę i pocę :d nie o to chodzi żeby się bać spocenia bo to owszem, dziecinne. chodzi o to by facetowi pokazywać (dobra- nie non stop ale często) że się go kocha i że się dla niego stara...
Mylisz pojęcia.
Z jednej strony piszesz o walce i staraniu się o faceta, który jasno deklaruje BRAK uczuć i konfrontujesz to z małżeństwem/związkiem, gdzie te uczucia są.
Czy Ty rozumiesz, że nie da się pokochać na siłę? Czerwona sukienka, pięknie upięte włosy i zadbana skóra tego NIE ZMIENIĄ. Co najwyżej wywołają uśmiech pełen litości.
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-21, 12:49   #106
AislingR
Raczkowanie

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;4822380 8]Mylisz pojęcia.
Z jednej strony piszesz o walce i staraniu się o faceta, który jasno deklaruje BRAK uczuć i konfrontujesz to z małżeństwem/związkiem, gdzie te uczucia są.
Czy Ty rozumiesz, że nie da się pokochać na siłę? Czerwona sukienka, pięknie upięte włosy i zadbana skóra tego NIE ZMIENIĄ. Co najwyżej wywołają uśmiech pełen litości.[/QUOTE]
wg mnie skoro autorka nie wyznała uczuć jemu a on jej,
to czemu ona niby go kocha (i sprawia ze jest kochany)
a jego nazywacie za niemal to samo psycholem?
szczególnie że zadnym innym czynem nie spowodował,
zeby zwątpiła w jego uczucia? chyba ty mylisz pojęcia,
myslisz ze wiesz czy tam jest miłość czy jej nie ma
skąd niby? wiec agien uwazam ze rozmowa jest najlepsza.
dobry wygląd zawsze jest sojusznikiem kobiety,
politowania usmiech moze wywolac wygląd niestosowny do sytuacji,
co jest generalnie za ludzi obytych uznawane za przeciwienstwo ładnego.

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
i zanim mnie ktoś mądry poprawi - tam celowo jest 'agien' nie 'again', gra słowna, której pewnie tu nikt nie wyłapie
Stary 2014-09-21, 13:04   #107
Konto usunięte

Cytat:

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

i zanim mnie ktoś mądry poprawi - tam celowo jest 'agien' nie 'again', gra słowna, której pewnie tu nikt nie wyłapie
Na drugi raz przeczytaj wątek. Facet powiedział, że jej nie kocha. Wygląd tego nie zmieni. Daruj sobie gry słowne.
Stary 2014-09-21, 13:33   #108
Duszaniola
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale Ty nie rozumiesz, że w dobrym związku nie robi się niczego, żeby się nawzajem zatrzymać? Jak robię coś miłego dla faceta, to tylko i wyłącznie po to, żeby mu przyjemność sprawić, a nie że olaboga jak nie zrobię to mnie rzuci.
Serio, jakbym miała żyć w strachu, że jak mam gorszy okres w życiu i jestem marudna, to mnie facet zostawi, to bym podziękowała za taki związek.

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-21, 13:58   #109
iamsolucky
Wtajemniczenie

Cytat:

Bo ten cudowny pan domaga się od autorki wyznań miłości po czym sam potem jej mówi że jej NIE KOCHA I NIE POKOCHA BO NIE KOCHA NIKOGO, pomijając już jego bzdurne tłumaczenie I to się większości wydaje co najmniej dziwne delikatnie mówiąc Ktoś bardziej normalny po prostu się nie odzywa
a Ty masz jakieś dziwne poglądy jak nie obrażając nikogo, niedojrzała 13-stka która myśli że loczki zakręci i zawróci chłopakowi w głowie
Czasy gimnazjum już dawno za nimi, to są dojrzali ludzie mieszkający ze sobą już rok i teksty o tym że ona ma się starać-czytaj żebrać o uczucie bo pewnie jak sugerujesz jest jakaś zaniedbana i wystarczy czerwona szminka/sukienka itp to sobie odpuść

To wygląda na miły, wygodny układ. Ale jej życie, jej sprawa. Autorka właściwie czuje się kochana
iamsolucky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-21, 14:37   #110
I am Rock
lokalna gwiazda

Wiecie, jakiś czas temu człowiek, który był mi wsparciem w trudnej sytuacji, który żalił mi się na żonę kochającą tylko kasę, na dziecko, które nie chce się uczyć - dosłownie mogliśmy porozmawiać na każdy temat, ten człowiek oznajmił mi, że tak na co dzień nie pamięta o moim istnieniu. I czy jestem, czy nie, to nie ma dla niego znaczenia.
Naprawdę zabolało. Nie wiedziałam co powiedzieć, a to naprawdę rzadko się zdarza. Zdołałam wykrztusić: "Człowieku, po co mi to mówisz?" i bez pożegnania poszłam do domu.
Powstał dystans, bo ja otwieram serce, a ktoś okazuje się, ma to gdzieś.
Po czasie zaczęłam się domyślać jakie były motywy tej jego "przyjaźni".
Być może facet autorki też realizuje jakiś plan.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-21, 14:40   #111
Minna
Zielona Driada

Cytat:

Jak się ludzie kochają, to nic nie trzeba robić, by kogoś przy sobie zatrzymać, ba! nie trzeba zatrzymywać! Nie trzeba walczyć, stroić piórek itp.
Jak miłości nie ma, to choćbyś była miss świata i pewną siebie, jak nie wiem co, nic z tego nie będzie.

"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
Minna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-21, 14:50   #112
201609102148
Konto usunięte

Cytat:
jakkolwiek -skuteczne

Musisz mieć bardzo udany związek
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-21, 15:27   #113
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez Farmakopea Pokaż wiadomość
Musisz mieć bardzo udany związek
Ucz się! Nie zabierzesz chłopa do knajpy i miłości nie wyznasz, to ucieknie. I nie zapomnij spać w makijażu, żeby biedaczek koszmarów nie miał, jak cię bez tapety zobaczy.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-21, 16:28   #114
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Wiecie, jakiś czas temu człowiek, który był mi wsparciem w trudnej sytuacji, który żalił mi się na żonę kochającą tylko kasę, na dziecko, które nie chce się uczyć - dosłownie mogliśmy porozmawiać na każdy temat, ten człowiek oznajmił mi, że tak na co dzień nie pamięta o moim istnieniu. I czy jestem, czy nie, to nie ma dla niego znaczenia.
Naprawdę zabolało. Nie wiedziałam co powiedzieć, a to naprawdę rzadko się zdarza. Zdołałam wykrztusić: "Człowieku, po co mi to mówisz?" i bez pożegnania poszłam do domu.
Powstał dystans, bo ja otwieram serce, a ktoś okazuje się, ma to gdzieś.
Po czasie zaczęłam się domyślać jakie były motywy tej jego "przyjaźni".
Być może facet autorki też realizuje jakiś plan.
Eeee? Co? Ludzie są dziwni, naprawdę.
Pewnie by mnie zatkało po takim wyznaniu.
Dla mnie ten pan bardzo przypomina faceta autorki, też nie wszystko z nim w porządku. Jest to jakiś rodzaj zaburzeń, to na pewno.

AislingR, jak ci powiem, że cię nie lubię, to też będziesz się w tym doszukiwać drugiego dna, będziesz snuć plany, co zrobić, żebym zmieniła zdanie, czy też przyjmiesz to po prostu do wiadomości? Teraz się trochę boję, że odbierzesz to jako wyznanie miłosne
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-21, 17:47   #115
201609102148
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Ucz się! Nie zabierzesz chłopa do knajpy i miłości nie wyznasz, to ucieknie. I nie zapomnij spać w makijażu, żeby biedaczek koszmarów nie miał, jak cię bez tapety zobaczy.

...ja się wcale nie maluję nawet na randkach byłam nieumalowana! JEZUSIE ZOSTAWI MNIE!!
Stary 2014-09-21, 20:30   #116
delilach
Raczkowanie

Dziwnym trafem na tym forum jedyną radą jest "zostaw go", bo przecież każda tutaj ma taki idealny związek, z facetem zakochanym, zabawnym, inteligentnym i co tam jeszcze.

Oczywiście na podstawie dwóch postów potraficie stworzyć obraz całej sytuacji. Zawsze jest to głupia zakochana i naiwna kobieta, która dla misiaczka zrobi wszystko i facet-potwór, który się nią zwyczajnie bawi/zdradza/zaraz znajdzie sobie inną/nic do autorki nie czuje.

Fajnie, że wiecie lepiej co czuje facet, którego nawet nie znacie i nie wiecie jaką jest osobą w życiu codziennym. Każdy jest inny, są różni ludzie i nie każdy zachowuje się wobec jednego narzuconego schematu.

Jak facet mówi, że nie kocha to wam nie pasuje. Jak powie, że nie rzuca wyznaniami każdej, to też źle bo jesteś głupia, naiwna i na pewno Cię nie kocha. Darujcie sobie, bo nie wszyscy są tacy źli jakimi próbujecie ich stworzyć.

Edytowane przez delilach
Czas edycji: 2014-09-21 o 20:39
delilach jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-21, 21:30   #117
201609102148
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez delilach Pokaż wiadomość
Dziwnym trafem na tym forum jedyną radą jest "zostaw go", bo przecież każda tutaj ma taki idealny związek, z facetem zakochanym, zabawnym, inteligentnym i co tam jeszcze.
/..

No ja mam. Serio. Mój facet jest absolutnie idealny, nie ma między nami nieporozumień, zazdrości, o jakimkolwiek braku lojalności nie wspominając. I znam trochę takich związków i takich facetów, którzy na chłopaków idealnych się nadają.

A wiesz, czemu? Bo jest moim najlepszym przyjacielem. To w sumie załatwia niemal wszystko.
Stary 2014-09-22, 00:15   #118
AislingR
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez delilach Pokaż wiadomość

Oczywiście na podstawie dwóch postów potraficie stworzyć obraz całej sytuacji. Zawsze jest to głupia zakochana i naiwna kobieta, która dla misiaczka zrobi wszystko i facet-potwór, który się nią zwyczajnie bawi/zdradza/zaraz znajdzie sobie inną/nic do autorki nie czuje.

Fajnie, że wiecie lepiej co czuje facet, którego nawet nie znacie i nie wiecie jaką jest osobą w życiu codziennym. Każdy jest inny, są różni ludzie i nie każdy zachowuje się wobec jednego narzuconego schematu.

Jak facet mówi, że nie kocha to wam nie pasuje. Jak powie, że nie rzuca wyznaniami każdej, to też źle bo jesteś głupia, naiwna i na pewno Cię nie kocha. Darujcie sobie, bo nie wszyscy są tacy źli jakimi próbujecie ich stworzyć.
Zgadzam się z w zupełności.

Może moje rady nie każdemu przypadły do gustu, cóż, pewnie jesteśmy z innych światów drogie uciekające przed psycholami Nie mniej zostawić drugiego człowieka jest dosyć łatwo (3 min w sumie wystarczy żeby powiedzieć coś co może zranić kogoś do głębi, ba 15 sekund nawet!!) ale wiecie co? żeby tego nie pożałować. i nie, nie wierzę w wasze idealne związki. za dużo macie czasu na siedzenie w internecie, za mało go spędzacie w życiu. ja piszę na 2 wątku w tym forum, większość doradzających odejście ma na koncie grubo ponad tysiąc wypowiedzi... ciekawe dlaczego. czyżby wasz idealny związek był tak nudny, że całe dnie spędzacie w sieci? Nie chce mi się tu dłużej pisać, coraz bardziej w pyskówce z Farmakopea odbiegamy od tematu. I am Rock nie zrozumiałaś mojej wypowiedzi no a z pewnością nie to, co chciałam nią przekazać. w sumie niebardzo mnie to obchodzi, nie mniej uważam, że tekst o spaniu w makijażu jest nie dość że zbędny to i głupi

Z Minna i Duszaaniola w sumie się zgadzam. Nie próbowałam sugerować czegoś sprzecznego z waszymi słowami, ale trudno dokladnie w poście wyrazić i sprecyzować poglądy (chyba ze miałby długość książki

Dalsze moje wypowiedzi tutaj byłyby stratą czasu. Pozdrawiam -jednych serdecznie, innych ozięble

do autorki -napisz jaką decyzję podejmiesz i jakie będą jej skutki, gdy to nastąpi, to może być i dla nas niezła lekcja o życiu cookolwiek to będzie -3maj się
Stary 2014-09-22, 00:30   #119
201609102148
Konto usunięte

Jak tam sobie chcecie, to Wasze życia. Tylko nie rozumiem, jaki jest sens się szarpać z facetem, który nie kocha? Albo nawet inne przypadki: maminsynki, lenie, szowiniści, faceci o całkowicie innym światopoglądzie albo nieodpowiednim IQ. Jaki sens jest marnować życie z kimś, kto do nas nie pasuje? Albo, jak facet autorki- nie chce? Ja wierzę... Nie wierzę, ja wiem, że każda i każdy, niezależnie od wieku, urody i wykształcenia może znaleźć osobę idealną dla siebie. Wystarczy do tego absolutne minimum ogarniętości- której podstawą jest właśnie szacunek do siebie i akceptacja siebie.

A już tym bardziej nikt nie powinien żebrać o miłość. Przechodziłam przez to jako gówniara- nie wiem, czy może być coś bardziej upokarzającego, odbierającego pewność siebie i dołującego. Niczego tak w życiu nie żałuję, jak tego, że nie odpuściłam, chociaż gdzieś w głębi serca wiedziałam, że to nie to. Kiedy trafi się na właściwą osobę, to od razu się to woe- wszystko idzie jak z płatka, jakby przeznaczenie rzeczywiście miało w tym udział. Jeśli już po roku, kiedy w związku powinno być piękniej niż kiedykolwiek, wychodzą takie kwiatki, to to bez wątpienia NIE TO.

Oczywiście, walczyć można. Ba, można nawet wygrać! Wydrzeć siłą rok czy dwa iluzji- po czym rozstać się z jeszcze większym bólem i poczuciem, że popełniło się ogromny błąd. Bo samemu się związku nie stworzy. Jak zależy tylko jednej stronie, to nie ma możliwości, by to się udało- nikt długo na jednej nodze nie ustał.

Ani daleko nie zaszedł.
Stary 2014-09-22, 00:53   #120
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

Chyba odwrotnie - nie musimy biegać za swoimi facetami i wisieć na nich, dzięki czemu mamy czas na wizaż Mój związek nie jest idealny, bo mi samej daleko jest od ideału Ale nigdy nie polecilabym nikomu związku z osobą, która WPROST mówi, ze nie kocha i kochać nie potrafi. A już szczególnie nie radziłabym, żeby zaczęła stawać a głowie -a tym samym udawać kogoś kim sie nie jest, w końcu partner autorki dobrze ją zna - żeby wyblagac sobie miłość A sposób w jaki facet autorki zakomunikowal jej, że jej nie kocha uważam za lekko sadystyczny :/
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości