Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXVIII - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-21, 14:01   #3721
evvelinek
Zakorzenienie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXVIII

Cytat:
Napisane przez cattt Pokaż wiadomość

Nie wiem...jakoś mnie drażni jak Aga mówi,że kupiła coś "od Chinola"
ale zaciąga.. jeszcze niedawno gadała normalnie
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 14:07   #3722
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez susuanne Pokaż wiadomość
Ja oglądałam ten filmik czytając Wizaż i bez problemu się domyśliłam, że chodzi o wielkiego faceta (tak jak wyjaśniły to dziewczyny). Zresztą bez przesady mi wiele razy się zdarzyło przymierzając jakąś rzecz palnąć, że to rozmiar chyba na niedźwiedzia. Dla osoby, która nosi 34/36 rozmiar 48 to bardzo duża rzecz. Zresztą ja jestem osobą, która nie reaguje na docinki dot. wagi. Sama na codzień słyszę, że chyba mam anoreksję i jakoś z tego tytułu nie rozpaczam. Spróbuj komuś powiedzieć, że jest gruby to mało Cie nie rozszarpie (w kontekście tego komentarza)

Najlepsze jest to że autorka komentarza nosi rozmiar 46 i czuję się cudownie w swojej skórze. Akceptuje siebie w 10000%, ale przykro jej się zrobiło jak słyszała takie słowa. Skoro się akceptuje to dlaczego jej się zrobiło przykro
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 14:11   #3723
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość

Najlepsze jest to że autorka komentarza nosi rozmiar 46 i czuję się cudownie w swojej skórze. Akceptuje siebie w 10000%, ale przykro jej się zrobiło jak słyszała takie słowa. Skoro się akceptuje to dlaczego jej się zrobiło przykro
Strach się odezwać Dla mnie ten komentarz to lekka przesada, ale okej. Dziewczyny nikogo nie nazwały grubym. To, że ktoś nosi rozmiar 46 nie oznacza, że jest gruby. Denerwuje mnie tylko to, że powiesz coś, co nawet nie ma charakteru obraźliwego to zawsze Ci wpadnie osoba z rozmiarem 46, która powie, że ona jest urażona bo nazwałeś ją grubą A bardzo często te same osoby jak widzą chudszą osobę na zdjęciu/ulicy to głośno komentują "Może byś coś zjadła", "Chyba masz anoreksję" Oczywiście takie komentarze już nie są obraźliwe, bo jak ktoś może się obrazić za to, że nazywa się ją anorektyczką?
susuanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 14:15   #3724
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

ale Karolina wyglada masywnie..
Stary 2014-09-21, 14:15   #3725
MostlyAhhhs
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja oglądałam ten filmik czytając Wizaż i bez problemu się domyśliłam, że chodzi o wielkiego faceta (tak jak wyjaśniły to dziewczyny). Zresztą bez przesady mi wiele razy się zdarzyło przymierzając jakąś rzecz palnąć, że to rozmiar chyba na niedźwiedzia. Dla osoby, która nosi 34/36 rozmiar 48 to bardzo duża rzecz. Zresztą ja jestem osobą, która nie reaguje na docinki dot. wagi. Sama na codzień słyszę, że chyba mam anoreksję i jakoś z tego tytułu nie rozpaczam. Spróbuj komuś powiedzieć, że jest gruby to mało Cie nie rozszarpie (w kontekście tego komentarza)
Tiaa, bo komentarz o chudości to przecież muszą być komplementy, każdy pragnie chudości Ale w przeciwną stronę... to takie niepoprawne politycznie i złe, złe, bardzo złe.
MostlyAhhhs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 14:21   #3726
cattt
Mrs Mrau

Cytat:
Napisane przez Gabrielka92 Pokaż wiadomość

Mój ulubiony kubek jest z Ikei, to pewnie nie będzie ten sam smak
"Ja akurat lubie dwie łyżki stołowe karmelu,bo nie chcę aby było aż tak słodkie więc wlewam drugą łyżkę"

...to nie jest słodkie?
Ja bym wymiękła po jednej dużej łyżce.
I jeszcze tyle tej śmietany i znowu karmel na to wszystko.
cattt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 14:26   #3727
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulina800 Pokaż wiadomość
Powie Wam że moja ulubienica pod względem zdolności makijażowych jest Zmalowana
A ja nie mogę jej słuchać. To jak ona kaleczy język polski to jest jakaś porażka.

minthema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 14:26   #3728
Hadassah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
oczywiście, że normalna. Pod warunkiem, że odbywa to się kosztem innych zachcianek/wyjść a nie codziennego jedzenia/zdrowia. Ja od małego uczyłam się oszczędzać, zamiast wydawać pieniądze od rodziców czy potem samodzielnie zarobione na pierdoły, odkładałam sobie na różne rzeczy - dla każdego ważne będzie co innego. Jedna będzie wolała kupić sobie porządną torebkę, inna odłożyć na podróże. Ale na litość, niech to się właśnie nie odbywa przez robienie organizmowi kuku.
Salix, ucięłaś zdanie z mojej wypowiedzi, która ma ten sam wydźwięk, co twój komentarz

I myślę, że CMB użyła dość niefortunnego skrótu myślowego, zapewne się ograniczała się i oszczędzała, a że ona zawsze trochę 'plecie' to rzuciła chlebem i herbatą i teraz ta dyskusja.
Hadassah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 14:30   #3729
minthema
Zakorzenienie

A, swoją drogą, nie wiem czy widziałyście (więc jak była o tym mowa to przepraszam) reklamę kanału AvonMakeupTV? Przed filmikami, Hania jest tam taka słodziutka jak plaster miodu Zdziwiło mnie to mocno bo na co dzień mam adblocka i nie widzę żadnych reklam, w tym na yt, a teraz zaczęłam okazjonalnie oglądać youtube na ps3 a tu bach, Hanka przed filmikami

minthema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 14:34   #3730
sylwoha
Zakorzenienie

Ejj osoba ktora nosi 46 jest gruba no sory

Sama go nosze i jestem
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 14:39   #3731
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Strach się odezwać Dla mnie ten komentarz to lekka przesada, ale okej. Dziewczyny nikogo nie nazwały grubym. To, że ktoś nosi rozmiar 46 nie oznacza, że jest gruby. Denerwuje mnie tylko to, że powiesz coś, co nawet nie ma charakteru obraźliwego to zawsze Ci wpadnie osoba z rozmiarem 46, która powie, że ona jest urażona bo nazwałeś ją grubą A bardzo często te same osoby jak widzą chudszą osobę na zdjęciu/ulicy to głośno komentują "Może byś coś zjadła", "Chyba masz anoreksję" Oczywiście takie komentarze już nie są obraźliwe, bo jak ktoś może się obrazić za to, że nazywa się ją anorektyczką?
Patyk, wieszak, gdzie ona ma piersi, facet na kości nie leci itp., ale przecież to nie jest obrażanie
Stary 2014-09-21, 14:44   #3732
Hadassah
Zadomowienie

Cytat:
Patyk, wieszak, gdzie ona ma piersi, facet na kości nie leci itp., ale przecież to nie jest obrażanie
I najlepsze: nie ma za co złapać
Hadassah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 14:49   #3733
cattt
Mrs Mrau

Cytat:
Napisane przez Hadassah Pokaż wiadomość
o matko jak ktoś może coś takiego w ogóle powiedzieć
cattt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 15:06   #3734
201705230905
Konto usunięte

Każdy z powyższych tekstów słyszałam w odniesieniu do własnej osoby, zwłaszcza od grubasek, które jadły codziennie w Macu Big Maki, prosząc do Colę Light, bo przecież są na diecie
201705230905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 15:08   #3735
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malwine55 Pokaż wiadomość
Każdy z powyższych tekstów słyszałam w odniesieniu do własnej osoby, zwłaszcza od grubasek, które jadły codziennie w Macu Big Maki, prosząc do Colę Light, bo przecież są na diecie
Ja słyszę takie teksty kilka razy dziennie Czasami nawet słyszę coś takiego od osób, które widzą mnie gdzieś w sklepie, czy na mieście Jestem po prostu niska i drobna, nie jakaś wychudzona czy coś
Stary 2014-09-21, 15:11   #3736
2011607111034
Konto usunięte

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Hadassah Pokaż wiadomość
Jak to nie ma za co, za włosy można.

A tak poważnie, to nie wiem co kieruje osobami, które wypowiadają takie mądrości. Zazdrość jeszcze nie jest w tym najgorsza (bo pozytywna zazdrość w stylu "ale ma fajnie, też tak chcę" a nie "ale ma fajnie, niech ją szlag trafi" może być motorem do działania), najgorsze jest to, że takie osoby są tak zakompleksione, że starają się tym podbudować samoocenę, a zasłaniają się troską o czyjeś zdrowie, nie cierpię takich ludzi.

Edytowane przez 2011607111034
Czas edycji: 2014-09-21 o 15:15
2011607111034 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 15:11   #3737
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Nie kumam Twojego toku myślenia. Robi mi się przykro, jak ktoś rzuca rasistowskie hasła w kierunku czarnoskórych, a nie jestem czarnoskóra.
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 15:15   #3738
kimkimmy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cattt Pokaż wiadomość
o matko jak ktoś może coś takiego w ogóle powiedzieć
najczęściej facet..o no sorry...prostak
kimkimmy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 15:16   #3739
psawyer
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez N4TI Pokaż wiadomość

ale Karolina wyglada masywnie..
W tym szaro-niebieskim wdzianku kojarzy mi się z jakimś morskim ssakiem

Cytat:
O, Cola Light do Big Maca to klasyk Sama też wielokrotnie słyszałam kąśliwe uwagi pod swoim adresem, w stylu "czy ty coś jesz?" albo "czy nie jesteś chora?" i nie rozumiem, dlaczego tylko grube osoby mogą czuć się urażone jak się im wagę wypomni albo zwróci uwagę, a chude już nie.
psawyer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 15:25   #3740
kimkimmy
Rozeznanie

https://www.youtube.com/watch?v=N_uYBfOKf_g u Niesi25 filmik z bratem

chociaż chłopak jest młody (no dobra, 4 lata młodszy ode mnie więc nie brac mnie za drugą Oleskeeeee ) to podoba mi się..noo zdecydowanie mój typ

Edytowane przez kimkimmy
Czas edycji: 2014-09-21 o 15:27
kimkimmy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 15:26   #3741
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
Nie kumam Twojego toku myślenia. Robi mi się przykro, jak ktoś rzuca rasistowskie hasła w kierunku czarnoskórych, a nie jestem czarnoskóra.
Ja akceptuje swoje ciałko więc nie rusza mnie to jak ktoś mówi do mnie patyczaku czy anorektyczko. Po prostu jest mi to obojętne. Tym bardziej że Kasia nie powiedziała że bluza jest jak na grubasa czy wieloryba. Skoro określenie "jak na byka" sprawiło że jej jest przykro to moim zdanie znaczy to ze chyba jednak do końca się nie akceptuje.
Stary 2014-09-21, 15:29   #3742
MostlyAhhhs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez psawyer Pokaż wiadomość
W tym szaro-niebieskim wdzianku kojarzy mi się z jakimś morskim ssakiem

O, Cola Light do Big Maca to klasyk Sama też wielokrotnie słyszałam kąśliwe uwagi pod swoim adresem, w stylu "czy ty coś jesz?" albo "czy nie jesteś chora?" i nie rozumiem, dlaczego tylko grube osoby mogą czuć się urażone jak się im wagę wypomni albo zwróci uwagę, a chude już nie.
A może osoba zamawia colę light bo woli jej smak (różni się on zdecydowanie od oryginału) i je to ze swoją kanapką, którą też lubi? I wcale nie zamierza chcieć chudnąć? Może nie powinni jej tego picia sprzedawać, bo za nie zasłużyła przez tuszę
MostlyAhhhs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 15:29   #3743
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja akceptuje swoje ciałko więc nie rusza mnie to jak ktoś mówi do mnie patyczaku czy anorektyczko. Po prostu jest mi to obojętne. Tym bardziej że Kasia nie powiedziała że bluza jest jak na grubasa czy wieloryba. Skoro określenie "jak na byka" sprawiło że jej jest przykro to moim zdanie znaczy to ze chyba jednak do końca się nie akceptuje.
Mnie uszczypliwe komentarze dot. mojej wagi po prostu denerwują, nie jest mi przykro z tego tytułu mimo, że nie akceptuje swojego ciała w 100%. Nie potrafię zmienić swojej wagi i nic na to nie poradzę :P

Edytowane przez susuanne
Czas edycji: 2014-09-21 o 15:32
Stary 2014-09-21, 15:39   #3744
kustraczek
-ist

Cytat:
Napisane przez MostlyAhhhs Pokaż wiadomość
A może osoba zamawia colę light bo woli jej smak (różni się on zdecydowanie od oryginału) i je to ze swoją kanapką, którą też lubi? I wcale nie zamierza chcieć chudnąć? Może nie powinni jej tego picia sprzedawać, bo za nie zasłużyła przez tuszę
przypomniało mi się, jak xbebe kiedyś mówiła w swoim filmiku, że to wcale nie tak, że haha, durni tłuści Amerykanie-hambaksy, żrą bigmaki i popijają colą light, tylko że właśnie amerykańska coca-cola słodzona jest bodajże syropem kukurydzianym? i nie da się tego przełknąć. I jak nie jestem w stanie zrozumieć tych tekstów rzucanych w stronę zarówno chudych jak i grubych ludzi, tak samo nie ogarniam myślenia, że ktoś gruby koniecznie chce dążyć do bycia szczupłym.
kustraczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 15:42   #3745
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kustraczek Pokaż wiadomość
przypomniało mi się, jak xbebe kiedyś mówiła w swoim filmiku, że to wcale nie tak, że haha, durni tłuści Amerykanie-hambaksy, żrą bigmaki i popijają colą light, tylko że właśnie amerykańska coca-cola słodzona jest bodajże syropem kukurydzianym? i nie da się tego przełknąć. I jak nie jestem w stanie zrozumieć tych tekstów rzucanych w stronę zarówno chudych jak i grubych ludzi, tak samo nie ogarniam myślenia, że ktoś gruby koniecznie chce dążyć do bycia szczupłym.
Nie wiem skąd zrodziło się myślenie, że na świecie mają żyć tylko ludzie chudzi. Grubi koniecznie mają chudnąć bo to nieładne, niezdrowe i w ogóle olaboga. Takie same pitolenie jak w spotach dot. wf w szkołach. Uczniowie nie chcą chodzić na wf bo są leniwi- śmiech na sali.
Stary 2014-09-21, 15:43   #3746
201705230905
Konto usunięte

Tak, na pewno woli jej smak, zwłaszcza gdy sama twierdzi, że rezygnuje z Coli na rzecz Coli Light, bo jest taka niekaloryczna
201705230905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 15:44   #3747
psawyer
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MostlyAhhhs Pokaż wiadomość
Ale moja wypowiedź była w nawiązaniu do "nie chcę przytyć, więc wybieram Colę Light"

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
Tak, na pewno woli jej smak, zwłaszcza gdy sama twierdzi, że rezygnuje z Coli na rzecz Coli Light, bo jest taka niekaloryczna
psawyer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 15:46   #3748
kustraczek
-ist

Cytat:
Nie wiem skąd zrodziło się myślenie, że na świecie mają żyć tylko ludzie chudzi. Grubi koniecznie mają chudnąć bo to nieładne, niezdrowe i w ogóle olaboga. Takie same pitolenie jak w spotach dot. wf w szkołach. Uczniowie nie chcą chodzić na wf bo są leniwi- śmiech na sali.
Zwłaszcza że wiele mitów nt. otyłości zostało obalonych, nie jest ona zdrowa, ale też za bardzo się ją demonizuje. I mam takie samo zdanie, jeśli chodzi o te kampanie, tu należy zacząć od podstaw, niechęć dziecka do ćwiczenia na wf nie bierze się znikąd.
kustraczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 15:50   #3749
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Zwłaszcza że wiele mitów nt. otyłości zostało obalonych, nie jest ona zdrowa, ale też za bardzo się ją demonizuje. I mam takie samo zdanie, jeśli chodzi o te kampanie, tu należy zacząć od podstaw, niechęć dziecka do ćwiczenia na wf nie bierze się znikąd.
Gdyby pomysłodawcy tych spotów wysłuchali z jakich powodów ja i np. moje koleżanki od kilku lat nie chodzimy na wf to by się pewnie zdziwili. Lenistwo jest chyba na ostatnim miejscu w całej gamie powodów I tak jest z większością dzieciaków w szkołach. Dla mnie jest śmieszne zachęcanie dzieciaków na zajęcia z wfistami, którzy z aktywnością fizyczną pożegnali się X lat temu. Jedynymi "ćwiczeniami" na wfie jest bieganie w kółko po hali wśród chłopaków grających w nożną, albo granie w koszykówkę Oczywiście z żenującą 2 minutową rozgrzewką w balerinkach czy butach tenisówkach
Stary 2014-09-21, 15:56   #3750
_Summer_
Zadomowienie

Cytat:
Kojarzy mi się z Peterem Dinklage, chociaż w zasadzie nie są podobni, ale nie mogę się pozbyć tego skojarzenia - może mimika, sposób wypowiedzi? Bardzo miło oglądało się ten filmik, widać, że Aga jest wyluzowana, a nie taka sztywniara przy kwiatku
wlaczylam filmik i odrazu skojarzyl mi sie z Peterem
_Summer_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości