Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 26 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-21, 09:49   #3331
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 26

Cytat:
Napisane przez aisha21 Pokaż wiadomość
oczywiście, że Tobie ma się podobać, zastanawia mnie czemu ja mam tak odmienny gust od ogółu młodych dziewczyn i co im się może nie podobać (oraz czemu zawsze komentują wygląd innych ludzi). Czemu młode dziewczyny tak bardzo patrzą na wygląd, zamiast na szlachetne wnętrze chłopaka, czy ta płycizna to jakaś cecha naszych czasów czy kiedyś też tak było?
A właśnie, jeszcze o czymś sobie przypomniałam-kiedyś był wielostronicowy wątek Mój chłopak nie pociąga mnie fizycznie, spójrzcie tam i same zobaczycie że dla większości Wizażanek dobry wygląd faceta to podstawa podstawy. Tylko dwie Wizażanki-ja i AlaZala byłyśmy przeciwko takiemu ocenianiu powierzchowności jak konia na targowisku.

podstawą związku (zwłaszcza na początku) jest chemia. Anie ma chemii, jeśli ktoś mi się nie podoba. Może być brzydki jak noc ale musi mi się podobać.

Odnoszenie do czasów kiedyś nie ma dla mnie racji bytu. Wtedy społeczeństwo było bardzo zaściankowe, kobiety musiały wyjśc za mąż bo to wstyd chłopa nie mieć i w ostateczności brały co było.

Cytat:
A właśnie, jeszcze o czymś sobie przypomniałam-kiedyś był wielostronicowy wątek Mój chłopak nie pociąga mnie fizycznie, spójrzcie tam i same zobaczycie że dla większości Wizażanek dobry wygląd faceta to podstawa podstawy. Tylko dwie Wizażanki-ja i AlaZala byłyśmy przeciwko takiemu ocenianiu powierzchowności jak konia na targowisku.
każdy ma prawo związać się z kim chce. X może szukac chłopaka przystojnego, Y poleci na jego intelekt. Nie można komuś zarzucać, że szukając faceta ma jakieś oczekiwania. Nawet jeśli one kończą się na walorach estetycznych.

Poza dla mnie trochę źle zinterpretowałas wypowiedzi dziewczyn. Kobiety/mężczyźni zawsze szukają atrakcyjnych ( dla nich samych) osobników płci przeciwnej. Ty uważasz, że przystojność faceta oznacza, że musi wyglądać jak Brad Pitt, dla innych przystojność to krzywy nos, czy wystający podbródek, który nie ma nic wspólnego z 'przystojnością'.

Każdy szuka osoby atrakcyjnej. Ale atrakcyjnej dla samej siebie.

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 10:03   #3332
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
oczywiście, że Tobie ma się podobać, zastanawia mnie czemu ja mam tak odmienny gust od ogółu młodych dziewczyn i co im się może nie podobać (oraz czemu zawsze komentują wygląd innych ludzi). Czemu młode dziewczyny tak bardzo patrzą na wygląd, zamiast na szlachetne wnętrze chłopaka, czy ta płycizna to jakaś cecha naszych czasów czy kiedyś też tak było?
Jak już dziewczyny pisały - facet musi się mi podobać, a że nie jest od jak Brad Pitt to osobna sprawa. Ale jakoś nie wyobrażam sobie uprawiać seks z kimś kto mi się zupełnie nie podoba, a wręcz obrzydza, choćby miał najlepszy charakter na świecie
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 10:13   #3333
I am Rock
lokalna gwiazda

Mój mi opowiadał, jak to kiedyś spotykał się z naprawdę atrakcyjną laską, ale kiedy poszli do łóżka, to okazało się, że ona ma skórę jak oskubany kurczak, taką kostropatą. I to było ich ostatnie spotkanie, bo dla niego kobieta nie musi być piękna, ale musi mieć skórę jak jedwab.
Każdy ma swoje obsesyjki, których nie przeskoczy. Dla innych mogą być głupie lub godne potępienia. Ja nie trawę niższych od siebie. Wolno mi.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 11:58   #3334
sheryl
szeryfcio

Cytat:
dziewczyny co byście zrobiły, gdyby prawie całe Wasze damskie otoczenie uważało, że chłopak (a raczej starszy facet) który Was zainteresował jest wg nich obiektywnie hmm...mało atrakcyjny? Uznałybyście, że z Waszym gustem jest coś nie tak skoro reszta go nie podziela czy stale trzymałybyście się swojego zdania i zlewały koleżanki?
Tylko moje zdanie mnie interesuje w tej kwestii.

Ja jestem takim typem, który nie leci na wygląd zewnętrzny tylko na wnętrze. Nigdy nie rozumiałam jak dziewczynom mogą podobać się takie typowe przystojniaki, gogusie, lalusie, playboye, itd... Nie lubiłam nigdy tak zwanych ładnych czy powszechnie uznawanych za przystojnych facetów. Nie miałam nigdy ustalonego ideału męskiej urody. Natomiast jak tylko jakiś facet miał to coś... czyli świetne poczucie humoru, intelekt, obycie, dobro, podobny system wartości to się zakochiwałam raz dwa. I była tam ta chemia i motyle. Wnętrzem mnie można było oczarować.
No i znalazłam swój długo poszukiwany ideał. Zewnętrznie nie był atrakcyjny, ale jak się zakochałam to mi to nie przeszkadzało, bo widziałam coś innego. Tak więc rozumiem o co chodzi i może tak być.
sheryl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 12:39   #3335

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
łe jezu, kasy z komunii też nigdy nie zobaczysz
uważam, ze akurat na chrzest każdy prezent jest głupi i nieprzydatny
Ja przez dwadzieścia lat nie nosiłam swojego medalika z chrztu, bo o nim zapomniałam, a wcześniej wolałam srebrną biżuterię. Teraz się z nim nie rozstaję, tylko że noszę zawieszkę-serduszko na "lewej" stronie, bo nie chcę manifestować swojej nieistniejącej religijności.
Pierścionek z komunii mam zamiar rozszerzyć i również go nosić.

A jak ktoś nie lubi złota, to może je albo spieniężyć, albo przetopić i dać dalej w prezencie.

Z innej beczki.
Czy istnieje jakiś darmowy program, który wyczyści mi słowa piosenki, żebym powstała instrumentalna wersja utworu?
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 13:43   #3336
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Ja przez dwadzieścia lat nie nosiłam swojego medalika z chrztu, bo o nim zapomniałam, a wcześniej wolałam srebrną biżuterię. Teraz się z nim nie rozstaję, tylko że noszę zawieszkę-serduszko na "lewej" stronie, bo nie chcę manifestować swojej nieistniejącej religijności.

A jak ktoś nie lubi złota, to może je albo spieniężyć, albo przetopić i dać dalej w prezencie.

Z innej beczki.
Czy istnieje jakiś darmowy program, który wyczyści mi słowa piosenki, żebym powstała instrumentalna wersja utworu?
nie lepiej ściągąć instrumental? nie każde piosenki da się tak wyczyścić np niektóre utwory Jacksona są tak śpiewane, że po prostu nie da się odizolować głosu od reszty.
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 14:17   #3337
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pokrycie tej kasy z komunii-kupiłam za to wtedy komputer i telefon,no i coś tam mi jeszcze zostało to poszło na jakąś zieloną szkołę czy coś.

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
ja na komunię z tej kasy kupiłam kompa, który posłużył mi kolejne 10 lat :P
Dokładnie

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Dlaczego? Zamiast pieniędzy czy medalików, można kupić coś z czego dziecko skorzysta - i coś co na pewno się przyda - krzesełko do karmienia, jakiś bujaczek, huśtawkę, jeździk (tak to się nazywa?), coś w tym stylu. Ostatnio mój tż jako chrzestny kupił taką huśtawkę zawieszaną w której dziecko podskakuje, fajna sprawa.
To dobry pomysł

Nie dbaj o markę ołówka, sprawdź czy jest zatemperowany.

Porozmawiaj z nami o Bułgarii

Od dupy strony, zapraszamy
Niedopowiedzenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 14:46   #3338
polna_rozyczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Polna_rozyczko pieniądze córki z komunii ulokowałam na giełdzie, pracują na siebie cały czas, a córka zażyczyła sobie mieć je na studia Więc zobaczyć to je na pewno zobaczy
No i fajnie, moi rodzice nigdy mi nie powiedzieli co zrobili z moimi pieniędzmi z komunii (i mojej siostrze na temat jej kasy chyba też) .

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Ja też ostatnio odkryłam śliczny złoty łańcuszek z pierwszą literką mojego imienia z komunii. Długie lata przeleżał w szufladzie, chyba warto zacząć go nosić. Mam też złoty pierścionek, który dostałam od babci na 18. urodziny, ale nie podoba mi się, więc zamierzam go przetopić. Takie prezenty często wydają się nieprzydatne, ale po latach człowiek stwierdza, że jednak mają swój urok .
polna_rozyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 15:00   #3339
bordowa
Wtajemniczenie

Mam duży problem. Zastanawiałam się, czy pisać ze swojego konta ale w sumie co mi tam.
Mamy z Tż duże problemy finansowe. Z pewnych powodów mamy kilka kredytów, łącznie na jakieś 100-120tys. Jest ich 4 ale jeden to samochodówka, wiec traktuję go osobno. Jeden, największy, kończy się za niecałe 7 lat, średni za 5 a najmniejszy za niecałe 2. Łączna rata jest dla nas nie do przejścia. Co robić? Jedyne co przychodzi mi do głowy to konsolidacja, ale tu zaczynają się schody. Np. Eurobank miał jakiś czas temu (nie wiem czy jeszcze ma) dobrą ofertę na konsolidację, ale maksymalny okres kredytowania wynosił tam 8lat, co niewiele zmniejszyłoby nam ratę. To są zwykłe kredyty konsumenckie więc obawiam się, ze oferty innych banków będą podobne. Ja bym to nawet i na 20lat sobie rozłożyła byle dać radę to spłacać... Macie jakiś pomysł? Nie mogę chodzić od banku do banku i sprawdzać zdolności kredytowej i możliwości konsolidacji bo z każdym wysłanym wnioskiem maleje zdolność wg BIK (potwierdzone info). Pomożecie?

edit. W aliorbanku mają konsolidacyjne na 10lat i jest to wg informacji na ich stronie najdłuższy okres kredytowania na rynku. Czy ten pomysł odpada...

Edytowane przez bordowa
Czas edycji: 2014-09-21 o 15:09
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 15:14   #3340

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
nie lepiej ściągąć instrumental? nie każde piosenki da się tak wyczyścić np niektóre utwory Jacksona są tak śpiewane, że po prostu nie da się odizolować głosu od reszty.
Nie wszystkie utwory mogę znaleźć w instrumentalnej wersji
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 15:38   #3341
szprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Mam duży problem. Zastanawiałam się, czy pisać ze swojego konta ale w sumie co mi tam.
Mamy z Tż duże problemy finansowe. Z pewnych powodów mamy kilka kredytów, łącznie na jakieś 100-120tys. Jest ich 4 ale jeden to samochodówka, wiec traktuję go osobno. Jeden, największy, kończy się za niecałe 7 lat, średni za 5 a najmniejszy za niecałe 2. Łączna rata jest dla nas nie do przejścia. Co robić? Jedyne co przychodzi mi do głowy to konsolidacja, ale tu zaczynają się schody. Np. Eurobank miał jakiś czas temu (nie wiem czy jeszcze ma) dobrą ofertę na konsolidację, ale maksymalny okres kredytowania wynosił tam 8lat, co niewiele zmniejszyłoby nam ratę. To są zwykłe kredyty konsumenckie więc obawiam się, ze oferty innych banków będą podobne. Ja bym to nawet i na 20lat sobie rozłożyła byle dać radę to spłacać... Macie jakiś pomysł? Nie mogę chodzić od banku do banku i sprawdzać zdolności kredytowej i możliwości konsolidacji bo z każdym wysłanym wnioskiem maleje zdolność wg BIK (potwierdzone info). Pomożecie?

edit. W aliorbanku mają konsolidacyjne na 10lat i jest to wg informacji na ich stronie najdłuższy okres kredytowania na rynku. Czy ten pomysł odpada...
możesz połazić bo bankach i poprosić o przedstawienie oferty bez sprawdzania w BIK'u lub udać się do jakiegoś agenta, który ma umowy z kilkoma bankami. on sprawdzi ofertę w kilku miejscach pod jednym zapytaniem, i wybierze najkorzystniejsze dla was rozwiązanie.
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 15:47   #3342
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szprotka_ Pokaż wiadomość
możesz połazić bo bankach i poprosić o przedstawienie oferty bez sprawdzania w BIK'u lub udać się do jakiegoś agenta, który ma umowy z kilkoma bankami. on sprawdzi ofertę w kilku miejscach pod jednym zapytaniem, i wybierze najkorzystniejsze dla was rozwiązanie.
Dziękuję za odzew. Ja już kilka banków posprawdzałam na tyle na ile moglam i wychodzi na to, że rata mogłaby być mniejsza o max 100zł a to nam nic nie daje. Nie mam opcji dorobku (moja wypłata jest dosć mała) bo mamy małe dziecko, jeśli ja zacznę więcej pracować to będę musiala zatrudnić opiekunkę.
Stary 2014-09-21, 16:03   #3343
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za odzew. Ja już kilka banków posprawdzałam na tyle na ile moglam i wychodzi na to, że rata mogłaby być mniejsza o max 100zł a to nam nic nie daje. Nie mam opcji dorobku (moja wypłata jest dosć mała) bo mamy małe dziecko, jeśli ja zacznę więcej pracować to będę musiala zatrudnić opiekunkę.
Dodatkowa praca w domu Cię interesuje? Jeżeli masz "lekkie pióro" to napisz do mnie na PW, mogę Ci coś podpowiedzieć
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 16:15   #3344
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
Mimo wszytsko zawsze 100 zł, do tego masz kredyt w jednym banku, odchodzą więc opłaty za konta w tych wszystkich innych bankach, gdzie masz kredyty. Może będzie możliwość przelewania wyplaty na to konto, czasami dzięki temu banki obniżają oprocentowanie.
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 16:24   #3345
Friese
Zakorzenienie

Czy jest mozliwe zeby przyjeto chlopaka na studia dzienne teraz?
moj kuzyn zostal usuniety z listy studentow (I rok studiow, Politechnika Bialostocka, Informatyka dzienna) poniewaz nie zaliczyl 2 egz.

Mozliwe zeby teraz zaczac studia dzienne (obojetnie jaki kierunek)?

Edytowane przez Friese
Czas edycji: 2014-09-21 o 16:27
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 16:26   #3346
201606201229
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość
moj kuzyn zostal usuniety z listy studentow (Politechnika Bialostocka, Informatyka dzienna) poniewaz nie zaliczyl 2 egz.

Mozliwe zeby teraz zaczac studia dzienne?
Jeżeli jest otwarta rekrutacja na dany kierunek, to jak najbardziej
201606201229 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 16:30   #3347
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
moj kuzyn zostal usuniety z listy studentow (I rok studiow, Politechnika Bialostocka, Informatyka dzienna) poniewaz nie zaliczyl 2 egz.

Cytat:
Napisane przez kamikadzeee Pokaż wiadomość
Jeżeli jest otwarta rekrutacja na dany kierunek, to jak najbardziej
dziekuje! - czyli jest szansa!
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 16:39   #3348
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
a byłaś na stronce doradcafinansowy.org ? Może tam jeszcze czegoś się dowiesz?
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 16:41   #3349
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:

jest szansa, na mojej uczelni rekrutacja nawet w październiku była parę lat temu
Stary 2014-09-21, 16:54   #3350
201708160922
Konto usunięte

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;48214359]Albo trzustka Ja kiedyś pijałam, ale potem sprawdziłam skład :P[/QUOTE]

A co tam jest, co niszczy wątrobę i/lub trzustkę?

Cytat:
Napisane przez Agnieszka987 Pokaż wiadomość
Polecam juz wspomniane ciasteczka owsiane i batoniki owsiane z bakaliami i miodem.
Tyle, że miód jest dosyć kaloryczny i ma wysoki IG. Ja robię z tego przepisu., polecam.

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Zadam pytanie z pupy.

Czy wierzycie ze większość facetów zdradza?jak się wyplatac z myślenia ze właśnie tak jest?zaczęła ze mną pracować laska która wcześniej pracowała z moim tz i juz pierwszego dnia walnela tekstem ze że wszystkich kanaryjczykow trafiłam na jedynego który nie zdradza,dzisiaj powiedziała coś podobnego.ja uważam ze to ohydne uogolnienia,a jeśli już miałoby to być prawda--to mój na pewno nie jest wyjątkiem i może ona coś wie a nie chce powiedzieć wprost.zaczynam wpadać w paranoję,za 6tyg ślub a ja nie wiem czy mu wierzyć przez tekst głupiej pindzi,jestem straszna zazdrosnica i w głowie mam milion hipotetycznych sytuacji. Solidarnośc jajników nie istnieje i wiem ze nawet jakby laska coś wiedziała to nie powie mi tego wprost. Poza tym mogę zapytać tz o co chodzi,ale jeśli mnie zdradził to wątpię żeby mi to powiedział. No i tak naprawdę to moim pytaniem jest czy wg was faktycznie zdradza duży odsetek mężczyzn? Co zrobić żeby wyciągnąć z faceta ewentualne zeznanie przed popsuciem sobie życia ślubem? Z drugiej strony jeśli nie zdradził i nie zdradza to takie pytanie będzie oznaczać ze go nie szanuje i mu nie wierze.
Nie, nie wierzę w to. Myślę, że jednak ludzie, którzy zdradzają są marginalną częścią społeczeństwa.

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Nie ja jestem chrzestna moj tz.
Generalnie zarabia ok, ale sie urzadzamy, mamy trochę wydatkow, kazdy grosz sie liczy. Weszlam w internety a tam tysiak standard i uznalam ze musze to zweryfikować
Raczej nie wśród moich znajomych.

Cytat:
Ja dostałam malutko pieniędzy na komunię i sama zagospodarowałam nimi. Ale byłam rozsądnym dzieckiem i nie przepierdzieliłam na cukierki

Cytat:
dziewczyny co byście zrobiły, gdyby prawie całe Wasze damskie otoczenie uważało, że chłopak (a raczej starszy facet) który Was zainteresował jest wg nich obiektywnie hmm...mało atrakcyjny? Uznałybyście, że z Waszym gustem jest coś nie tak skoro reszta go nie podziela czy stale trzymałybyście się swojego zdania i zlewały koleżanki?
Mało atrakcyjny fizycznie czy w ogóle? Nie obchodziłoby mnie, co myślą koleżanki.

Cytat:
Pamiętam wątek i nadal nie rozumiem twojego toku myślenia.

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Mój mi opowiadał, jak to kiedyś spotykał się z naprawdę atrakcyjną laską, ale kiedy poszli do łóżka, to okazało się, że ona ma skórę jak oskubany kurczak, taką kostropatą. I to było ich ostatnie spotkanie, bo dla niego kobieta nie musi być piękna, ale musi mieć skórę jak jedwab.
Każdy ma swoje obsesyjki, których nie przeskoczy. Dla innych mogą być głupie lub godne potępienia. Ja nie trawę niższych od siebie. Wolno mi.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 17:40   #3351
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Czy jest na wizażu jakiś wątek,w którym mogłabym wstawić link do bloga z opowiadaniami?

Nie dbaj o markę ołówka, sprawdź czy jest zatemperowany.

Porozmawiaj z nami o Bułgarii

Od dupy strony, zapraszamy
Niedopowiedzenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 18:57   #3352
Vivienne
... choć nie Westwood

Dzieki za info co do prezentów na chrzciny. Te już za nami właśnie wrociliśmy do domu i dopstalismy SMSa od mamy chrześniaka, że nas pogielo i przesadziliśmy z prezentem więc chyba niepotrzebnie miałam wątpliwości :P Chrzestna tez kupiła lncuszek z medalikiem... i dała w identycznym pudełku w kasę sie nie bawiła i w sumie mogliśmy i my sobie darować. Ale mam nadzieję, że coś maluchowi kupią fajnego

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 18:58   #3353
kuki9
Zakorzenienie

Czy któraś z was korzystała z paczki w RUCHU i może mi coś na ten temat powiedzieć?

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 19:18   #3354
Monyyczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Coffee, może namoczyć ją i potrzymać w wodzie jakiś czas?
Moja mama zawsze stawiała wełnę nad parą i wtedy się prostuje
Monyyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 19:20   #3355
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez Monyyczka Pokaż wiadomość
Moja mama zawsze stawiała wełnę nad parą i wtedy się prostuje
Stawiała nad parą? Jak?
Jakby gotowała coś na parze, w sensie na jakimś sitku nad gotującą się wodą?
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 19:41   #3356
Monyyczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Stawiała nad parą? Jak?
Jakby gotowała coś na parze, w sensie na jakimś sitku nad gotującą się wodą?
Tak, garnek z wodą i o ile pamiętam wełna na jakimś patyku nawinięta (ale by nie dotykała wody) i ten patyk położony na garnku. Mam nadzieję, że dobrze wytłumaczyłam Ale pewnie normalnie w sitku też można. W każdym razie na milion % "prasuje się" na parze

Edytowane przez Monyyczka
Czas edycji: 2014-09-21 o 19:42
Monyyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 20:02   #3357
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez Monyyczka Pokaż wiadomość
Tak, garnek z wodą i o ile pamiętam wełna na jakimś patyku nawinięta (ale by nie dotykała wody) i ten patyk położony na garnku. Mam nadzieję, że dobrze wytłumaczyłam Ale pewnie normalnie w sitku też można. W każdym razie na milion % "prasuje się" na parze
Ok. Dzięki.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 20:07   #3358
201708160922
Konto usunięte

https://konsument.krd.pl/Home/Main/

Czy to jest bezpieczna strona i czy ktoś z was korzystał (trzeba wysłać skan dowodu)?
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 20:20   #3359
Vivienne
... choć nie Westwood

Ile kosztuje operacja plastyczna nosa u dobrego specjalisty? chyba nic skomplikowanego, pozbycie sie lekkiego garba.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 20:21   #3360
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JossStone Pokaż wiadomość
Dodatkowa praca w domu Cię interesuje? Jeżeli masz "lekkie pióro" to napisz do mnie na PW, mogę Ci coś podpowiedzieć
Bardzo by mnie interesowała ale z pisania jestem kiepska, żadna ze mnie humanistka

Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość
Mimo wszytsko zawsze 100 zł, do tego masz kredyt w jednym banku, odchodzą więc opłaty za konta w tych wszystkich innych bankach, gdzie masz kredyty. Może będzie możliwość przelewania wyplaty na to konto, czasami dzięki temu banki obniżają oprocentowanie.
Masz rację, pomyślę o tym.

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
a byłaś na stronce doradcafinansowy.org ? Może tam jeszcze czegoś się dowiesz?
Siadam do lektury

Może jeszcze ktoś coś doradzi?

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości