Nasze blogi kosmetyczne - cz. XXI - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-21, 10:45   #2761
201605161006
Konto usunięte

Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XXI

Nie wszystkie koty są wredne . Ja mam dwa i jeden jest miły, chętny do zabawy i towarzyski, drugi to z kolegi królowa wredzizn i złośnic.

Co do ugryzienia - ja w takich sytuacjach smaruję maścią propolisową. Jak mnie np. też komar ukąsi to smaruje maścią propolisową i po godzinie nie ma śladu, normalnie byłby przez kilka dni. Propolis odkaża i przyspiesza regenerację.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 10:55   #2762
MonnieB
Zakorzenienie

Ja mam dwa koty w Polsce, uwielbiam je, ale wredoty straszne To co one wyprawiają to na prawdę... nerwy trzeba mieć ze stali :P
Stary 2014-09-21, 11:17   #2763
ewwwa
Zakorzenienie

Pojawiam sie i znikam - cierpie na kompletny brak czasu
Poza tym sa mistrzostwa siatkówki, więc jeszcze to dodatkowo wypełnia mój czas Od lat czekałam na taka impreze w Polsce, bo kibicem siatkówki jestem od zawsze A dziś finał!

Cytat:
Napisane przez Kle_oo Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj jestem cierpiąca. Wczoraj ugryzł mnie kot - mam w domu dwa więc nie histeryzuję, to nie było lekkie kłapnięcie. Mam odbite wszystkie jego zęby na ręce. Moje koty nigdy nie gryzły,ale wczoraj przez kilka godzin miałam przetrzymać kota który z domu tymczasowego był przekazywany do domku stałego. Został do mnie dostarczony w transporterze, a że dom stały miał się zgłosić po kilku godzinach postanowiłam go wypuścić. Nie spodziewałam się ,że kot tak spokojnej rasy jak Maine Coon może ugryźć. Na dodatek to był kocur i to sporych rozmiarów - dachowiec nie dałby razy tak mocno się wgryżć. Z jednej strony dobrze,że nie jestem dzieckiem z drugiej ręka spuchła mi dwukrotnie, a rany niestety podchodzą ropą. do tego mam gorączkę - nie jest dobrze jak do jutra nie przejdzie będę musiała jechać na pogotowie. By to szlag a miał być taki fajny weekend.

Absolutnie nie chcę Cię wystraszyć, ale to może być tzw koci pazur
Stary 2014-09-21, 11:23   #2764
Imperfecta
Zakorzenienie

Widzę, że rozmawiacie o kotach ja kiedyś baaardzo nie lubiłam ale teraz uwielbiam! Odkąd mieszkam u TŻta to jestem całkowicie zakochana w jego futrze ♥
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 11:54   #2765
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Widzę, że rozmawiacie o kotach ja kiedyś baaardzo nie lubiłam ale teraz uwielbiam! Odkąd mieszkam u TŻta to jestem całkowicie zakochana w jego futrze
jakie wyznanie

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 12:34   #2766
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
jakie wyznanie
Trochę dwuznacznie to zabrzmiało
Stary 2014-09-21, 12:49   #2767
mycha9393
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JossStone Pokaż wiadomość
Koty są wredne. Mocz w wodzie mydłem, najlepiej szarym. Albo jak masz aloes to w aloesie, a jak nie to uciekaj szybko na pogotowie, bo gorączka to nic dobrego :/
koty nie robią niczego z wredności...
pewne czynniki powoduja np. atak.
kot nie atakuje tak z

no chyba ze prowokuje do zabawy ale raczej bez pazurow itp
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś..
mycha9393 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-21, 12:50   #2768
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha9393 Pokaż wiadomość
kot nie atakuje tak z

Zgadzam się z tym. W ogóle moim zdaniem nawet pies nie atakuje nikogo tak o. Trzeba coś zrobić, żeby zaatakował albo po prostu jest wychowany na takiego, gdzie dla właścicieli to nic złego.
Stary 2014-09-21, 12:54   #2769
DzikaWozkowa
Rozeznanie

Cytat:
kot nie atakuje tak z

Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati Pokaż wiadomość
Zgadzam się z tym. W ogóle moim zdaniem nawet pies nie atakuje nikogo tak o. Trzeba coś zrobić, żeby zaatakował albo po prostu jest wychowany na takiego, gdzie dla właścicieli to nic złego.
Normalny pies/kot pewnie i tak. Są jednak przypadki, kiedy zwierze zdecydowanie normalne nie jest, nawet mimo starań właścicieli i wtedy jest wręcz niebezpieczne dla otoczenia. Znam niestety takie przypadki.
Stary 2014-09-21, 12:57   #2770
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DzikaWozkowa Pokaż wiadomość
Normalny pies/kot pewnie i tak. Są jednak przypadki, kiedy zwierze zdecydowanie normalne nie jest, nawet mimo starań właścicieli i wtedy jest wręcz niebezpieczne dla otoczenia. Znam niestety takie przypadki.
Pewnie, że są takie przypadki, ale bardzo rzadkie. Ja w ogóle jestem taka, że mi bardziej szkoda zwierzęcia niż człowieka, więc może przez to mam spaczony pogląd
Stary 2014-09-21, 13:00   #2771
mycha9393
Zakorzenienie

Cytat:
bo ludzie nie maja pojecia o psiej/kociej psychice.
dlatego sa programy jak zaklinacz psow czy kot z piekla rodem.
o dziwo ludzie mysla robia dobrze a sa w bledzie.
co do psow, kazdej rasy, powinny byc obowiazkowe szkolenia...
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś..
mycha9393 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-21, 13:02   #2772
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Dziewczyny a skoro już jest ten temat, to orientujecie się czy jeśli pies jest w trakcie szkolenia w szkole, to właściciel może z nim chodzić bez kagańca wśród ludzi?
Stary 2014-09-21, 13:05   #2773
DzikaWozkowa
Rozeznanie

Cytat:
Pewnie, że są takie przypadki, ale bardzo rzadkie. Ja w ogóle jestem taka, że mi bardziej szkoda zwierzęcia niż człowieka, więc może przez to mam spaczony pogląd
Czy ja wiem czy takie rzadkie? Miałam spory kontakt z takimi - a te schroniskowe to w większości jakieś odchyły miały. Wkurza mnie że o tym się nie mówi, tylko się bezmyślnie zachęca do przygarniania zwierząt ze schroniska i to najlepiej tych kilkuletnich. Nikt nie ostrzega że takie zwierze często ma już spaczoną psychikę i może powodować duże problemy, których ludzie przygarniający zwierzęta powinni być świadomi.

No mi też zwykle bardziej żal zwierząt niż ludzi, ale miałam bardzo dużo kontaktu z bardzo różnymi zwierzętami, więc wyrobiło mi się trzeźwe spojrzenie na tą sprawę.

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
bo ludzie nie maja pojecia o psiej/kociej psychice.
dlatego sa programy jak zaklinacz psow czy kot z piekla rodem.
o dziwo ludzie mysla robia dobrze a sa w bledzie.
co do psow, kazdej rasy, powinny byc obowiazkowe szkolenia...
Pies na smyczy po podstawowym treningu bez żadnego ostrzeżenia, warknięcia, czegokolwiek ugryzł przechodzącą obok dziewczynkę, która nie zrobiła absolutnie nic, nie nadepnęła go, nawet nie spojrzała.
Stary 2014-09-21, 13:14   #2774
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a skoro już jest ten temat, to orientujecie się czy jeśli pies jest w trakcie szkolenia w szkole, to właściciel może z nim chodzić bez kagańca wśród ludzi?
A czemu nie? Jeżeli nie ma jakiś agresywnych zapędów to może.

Cytat:
Czy ja wiem czy takie rzadkie? Miałam spory kontakt z takimi - a te schroniskowe to w większości jakieś odchyły miały. Wkurza mnie że o tym się nie mówi, tylko się bezmyślnie zachęca do przygarniania zwierząt ze schroniska i to najlepiej tych kilkuletnich. Nikt nie ostrzega że takie zwierze często ma już spaczoną psychikę i może powodować duże problemy, których ludzie przygarniający zwierzęta powinni być świadomi.

No mi też zwykle bardziej żal zwierząt niż ludzi, ale miałam bardzo dużo kontaktu z bardzo różnymi zwierzętami, więc wyrobiło mi się trzeźwe spojrzenie na tą sprawę.

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Pies na smyczy po podstawowym treningu bez żadnego ostrzeżenia, warknięcia, czegokolwiek ugryzł przechodzącą obok dziewczynkę, która nie zrobiła absolutnie nic, nie nadepnęła go, nawet nie spojrzała.
Bo ludzie często krzyczą na psa albo każą go jeżeli on warczy, bo myślą, ze to przejaw agresji. A on tylko mówi "hej, nie podoba mi się co robisz!", jeżeli ktoś wytępi w nim w jakikolwiek sposób warczenie to potem zdarzają się takie właśnie sytuacje. A pies może czuć się zagrożony chociażby z powodu ubioru innej osoby, albo ruchów.
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 13:15   #2775
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
A czemu nie? Jeżeli nie ma jakiś agresywnych zapędów to może.

Bo ludzie często krzyczą na psa albo każą go jeżeli on warczy, bo myślą, ze to przejaw agresji. A on tylko mówi "hej, nie podoba mi się co robisz!", jeżeli ktoś wytępi w nim w jakikolwiek sposób warczenie to potem zdarzają się takie właśnie sytuacje. A pies może czuć się zagrożony chociażby z powodu ubioru innej osoby, albo ruchów.
Nawet jeśli to Amstaff?
Stary 2014-09-21, 13:19   #2776
DzikaWozkowa
Rozeznanie

Cytat:

Sorry, ale pies gryzący bez ostrzeżenia małe dziecko z powodu ubioru, ruchów czy czegokolwiek w tym stylu nie nadaje się do życia w normalnym społeczeństwie.
A z tego co wiem z tym psem były problemy od samego początku, dlatego wylądował właśnie na treningu i u behawiorysty - jak widać nie pomogło.
Stary 2014-09-21, 13:25   #2777
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet jeśli to Amstaff?
Amstaffy były stworzone do walk z innymi psami, a nie do zjadania ludzi więc mogą chodzić bez kagańca, jeżeli się do tego nadają (trzeba znać charakter swojego psa w sumie). Nie wiem jakie są przepisy jeżeli chodzi o chodzenie psa bez kagańca w sumie, ale jeżeli chodzi o aspekt techniczny to nie powinno być problemów. Moja Amber chodzi bez kagańca zawsze, a one jest bardzo przyjacielska i zdarza jej się złapać delikatnie kogoś za rękę albo mu ja wyślinić, ze zachęcić do zabawy, ale w mieście ją pilnuję i jest przy mnie, więc nic takiego nie ma miejsca. Nigdy nie chodziła na tresurę.

Cytat:
Sorry, ale pies gryzący bez ostrzeżenia małe dziecko z powodu ubioru, ruchów czy czegokolwiek w tym stylu nie nadaje się do życia w normalnym społeczeństwie.
A z tego co wiem z tym psem były problemy od samego początku, dlatego wylądował właśnie na treningu i u behawiorysty - jak widać nie pomogło.
Nie pomogło, bo właściciele nie chcieli mu pomóc. Banalne, ale to najczęściej wina właścicieli, a trening to tak naprawdę trening właścicieli. Bo co z tego, że pies pójdzie na godzinę czy dwie do szkoły, nauczy się "siad" jak potem właściciele nie ćwiczą z nim i nie poświęcają mu uwagi?
Stary 2014-09-21, 13:29   #2778
DzikaWozkowa
Rozeznanie

Cytat:
Nie pomogło, bo właściciele nie chcieli mu pomóc. Banalne, ale to najczęściej wina właścicieli, a trening to tak naprawdę trening właścicieli. Bo co z tego, że pies pójdzie na godzinę czy dwie do szkoły, nauczy się "siad" jak potem właściciele nie ćwiczą z nim i nie poświęcają mu uwagi?
Co do chodzenia bez kagańca - każde miasto ma swoje przepisy i ustalenia, w niektórych nawet takie małe szczekacze muszą na smyczy I w kagańcu chodzić.

A postaw się w sytuacji tej dziewczynki czy jej rodziców. Co ich w sumie obchodzi to czy właściciele psa poświęcają mu wystarczająco dużo czasu? Ważne jest jedno - pies nie nadaje się do życia w normalnych warunkach.
A jeśli pogryzione dziecko do Ciebie nie przemawia, wyobraź sobie że poszkodowany jest Twój własny, mały pies, który nie zrobił absolutnie nic.

Edytowane przez DzikaWozkowa
Czas edycji: 2014-09-21 o 13:31
DzikaWozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 13:39   #2779
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
Co do chodzenia bez kagańca - każde miasto ma swoje przepisy i ustalenia, w niektórych nawet takie małe szczekacze muszą na smyczy I w kagańcu chodzić.

A postaw się w sytuacji tej dziewczynki czy jej rodziców. Co ich w sumie obchodzi to czy właściciele psa poświęcają mu wystarczająco dużo czasu? Ważne jest jedno - pies nie nadaje się do życia w normalnych warunkach.
A jeśli pogryzione dziecko do Ciebie nie przemawia, wyobraź sobie że poszkodowany jest Twój własny, mały pies, który nie zrobił absolutnie nic.
Rozumiem Cię, ale sytuacja jest skomplikowana ze względu na to, że ludziom coś nagle odbija z dnia na dzień i idą mordować wszystkich napotkanych ludzi, a co dopiero dziwić się psu z którym nie można porozmawiać.
Załóżmy, że właściciel stara się jak może i wydaje mu się, że za zrównoważonego psa i nagle pies kogoś atakuje, a po tym znowu jest normalny i nie ma przejawów agresji. Tak samo jak człowiek może być całkiem normalny, ale cały czas buduje się w nim wewnętrzny w☠☠☠☠, aż któregoś dnia nie wytrzymuje i wyładowuje się na człowieku, który niechcący go szturchnął na ulicy, a potem emocje opadają i w sumie głupio mu z tego względu, ale już w sumie czuje się dobrze, normalne... Co robić z takim człowiekiem?
To nie są wcale takie łatwe, proste rzeczy powiedzieć "Jak pies ugryzie to go uśpić", tak samo jak "Jak człowiek kogoś pobije to kara śmierci"

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-21, 13:45   #2780
DzikaWozkowa
Rozeznanie

Cytat:
Rozumiem Cię, ale sytuacja jest skomplikowana ze względu na to, że ludziom coś nagle odbija z dnia na dzień i idą mordować wszystkich napotkanych ludzi, a co dopiero dziwić się psu z którym nie można porozmawiać.
Załóżmy, że właściciel stara się jak może i wydaje mu się, że za zrównoważonego psa i nagle pies kogoś atakuje, a po tym znowu jest normalny i nie ma przejawów agresji. Tak samo jak człowiek może być całkiem normalny, ale cały czas buduje się w nim wewnętrzny w☠☠☠☠, aż któregoś dnia nie wytrzymuje i wyładowuje się na człowieku, który niechcący go szturchnął na ulicy, a potem emocje opadają i w sumie głupio mu z tego względu, ale już w sumie czuje się dobrze, normalne... Co robić z takim człowiekiem?
To nie są wcale takie łatwe, proste rzeczy powiedzieć "Jak pies ugryzie to go uśpić", tak samo jak "Jak człowiek kogoś pobije to kara śmierci"
Jak człowiek nagle zacznie mieć nie tak z głową i wyjdzie na ulice i zacznie zabijać czy po prostu krzywdzić ludzi to zwykle po prostu ląduje on w zakładzie zamkniętym - psychiatryku lub więzieniu. Nie rozumiem więc, czemu w wypadku psów czy innych zwierząt miałoby to działać inaczej.

Poza tym nie mówię tu o jednorazowym wypadku agresji, mówię o stale powtarzających się tego typu wypadkach, mimo starań (udanych lub nie, nie mi to oceniać) właścicieli. W sumie nie wiem co w końcu z tym psem się stało.

Sama miałam kotkę, schroniskową, która nagle potrafiła robić się agresywna. A zapewniam że nie jest fajnie budzić się z kotem wbitym pazurami w twarz :/
Stary 2014-09-21, 14:31   #2781
Kle_oo
Zadomowienie

Dziękuje za rady -ranę oczywiście od razu po ugryzieniu zdezynfekowała. W domu mam spory arsenał różnych medycznych preparatów. Więc nie musiała lecieć do apteki. Zastrzyk przeciwtężcowy też nie tak dawno miałam robiony. Generalnie rana zdezynfekowana jest porządnie. Gorączka dziś minęła, choć obudziłam się masakrycznie obolała. Ręka nadal opuchnięta i czerwona. Wiem, że zwierzak miał szczepienie przeciw wściekliźnie -więc przynajmniej jedno odpada, na to miast myślę że wgryzł się bardzo głęboko -stąd opuchlizna i ogromny krwiak - normalnie jakby kijem mi ktoś przywalił. Mam w domu koty więc drapanie czy podgryzanie w trakcie zabawy mnie nie rusza. Natomiast tak agresywnego ataku nie widziałam nawet u kotów łapanych na sterylizację. Zastanawiam się czy tylko była kwestia zdenerwowania czy może jakiś głębszych problemów tego kota.
Kle_oo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 15:54   #2782
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez ewwwa Pokaż wiadomość

Pojawiam sie i znikam - cierpie na kompletny brak czasu
Poza tym sa mistrzostwa siatkówki, więc jeszcze to dodatkowo wypełnia mój czas Od lat czekałam na taka impreze w Polsce, bo kibicem siatkówki jestem od zawsze A dziś finał!
Mam podobnie, ciągły brak czasu, a teraz jeszcze mecze
Cytat:
Widzę, że rozmawiacie o kotach ja kiedyś baaardzo nie lubiłam ale teraz uwielbiam! Odkąd mieszkam u TŻta to jestem całkowicie zakochana w jego futrze ♥
przepraszam ale nie mogłam się powstrzymać
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 16:23   #2783
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość

Oj tam, oj tam
Stary 2014-09-21, 16:31   #2784
ewwwa
Zakorzenienie

Cytat:
Mam podobnie, ciągły brak czasu, a teraz jeszcze mecze

juz nie mogę doczekać się dzisiejszego finału! Wczoraj było ciężko dziś tez będzie
Stary 2014-09-21, 17:27   #2785
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:

Oj tam, oj tam
Spoko, sama też czasem palnę taką głupotę, że pozostaje tylko nakryć się torbą
Cytat:
Napisane przez ewwwa Pokaż wiadomość
juz nie mogę doczekać się dzisiejszego finału! Wczoraj było ciężko dziś tez będzie
Pewnie, mecz o złoto nigdy nie będzie łatwy Ale wczoraj myślałam, że zejdę, takie emocje
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 17:30   #2786
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Spoko, sama też czasem palnę taką głupotę, że pozostaje tylko nakryć się torbą
Chyba każdy tak ma jednak ja mam do tego tendencję
Stary 2014-09-21, 18:03   #2787
kasiaj85
Moderator

Cytat:
kot nie atakuje tak z

niektórym Mycha nie przemówisz. powiedzą Ci że koty są złośliwe i wredne, i nie przetłumaczysz, że zwierzęta nie wykazują ludzkich cech. Że to, że kot sika poza kuwetą to nie jest oznaka "a gnoju, zrobię Ci na złość, a masz" tylko prawdopodobnie sygnalizuje to jakiś problem. Najłatwiej postawić diagnoze "wredny" i koniec. Ale ja to sie nie mogę wypowiadać w tej dyskusji, która się tu toczy bo mnie krew zalewa jak czytam niektóre rzeczy...
Cytat:
Nawet jeśli to Amstaff?
wyobraź sobie Nati, znajomi mają amstafkę, 8-9lat i dwie córy - 7 i 3 latkę. Ta mała po Tequili chodzi prawie, leży na niej, a pies wniebowzięty. No ale to pies wychowywany w miłości a nie nerwowy, na którego ktoś mordę darł czy głodził...
Cytat:
wiesz ilu ludzi nie nadaje się do życia w społeczeństwie? A jednak w nim żyją

Mój beauty blog
kasiaj85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-21, 18:15   #2788
cholerna romantyczka
Zakorzenienie

Kasiu, ja wierzę, że zwierzęta wykazuja ludzkie cechy ;-) moje tak robia.
Ale zgodzę się, że jak kot nauczony robienia do kuwety sika poza nia sygnalizuje problem. Mój Bazyli, wzięty z przytułku w kwietniu - miał duże problemy zdrowotne. Długo go leczyliśmy i wydawał się być już zdrowy a tu nagle zaczał mi sikać w pokoju. Problem wyjaśnił się następnego dnia, podejrzałam go na dworzu w jego kuwecie na świeżym powietrzu ;-) miał biegunkę, od razu do weta i problem sikania wszędzie minàł.
W ogóle jestem z siebie dumna, kiedy go adoptowałam powiedziano mi, że to stary kocur. Po kilkunastu wizytach u weta, leczeniu ma 3-4 lata, a jakie białe i miękkie futro, niebo a ziemia. Wydaje mi się, biedaczek, że gdybym go nie wzięła, trafiłby do schroniska i byç może uśpiony :-(

Sent from my iPhone using Tapatalk
cholerna romantyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 18:16   #2789
DzikaWozkowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiaj85 Pokaż wiadomość
niektórym Mycha nie przemówisz. powiedzą Ci że koty są złośliwe i wredne, i nie przetłumaczysz, że zwierzęta nie wykazują ludzkich cech. Że to, że kot sika poza kuwetą to nie jest oznaka "a gnoju, zrobię Ci na złość, a masz" tylko prawdopodobnie sygnalizuje to jakiś problem. Najłatwiej postawić diagnoze "wredny" i koniec. Ale ja to sie nie mogę wypowiadać w tej dyskusji, która się tu toczy bo mnie krew zalewa jak czytam niektóre rzeczy...

Ale ja wcale nie twierdze że zwierzęta są po prostu wredne i tyle, po prostu zwracam uwagę na fakt, że istnieją zwierzęta które z różnych powodów normalne nie są. Nawet jeśli to jest z powodu krzywd wyrządzonych przez człowieka - takie należy rehabilitować i czasami chronić innych ludzi przed nimi, a nie wychodzi z psem któremu od czasu do czasu coś odbija do ludzi.
Wiesz, miałam bardzo dużo kontaktu ze zwierzętami, ponad rok wolontariatu w schronisku i się napatrzyłam na dużo skrzywdzonych zwierząt, którym nie można było ufać.
Stary 2014-09-21, 18:29   #2790
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
Jak człowiek nagle zacznie mieć nie tak z głową i wyjdzie na ulice i zacznie zabijać czy po prostu krzywdzić ludzi to zwykle po prostu ląduje on w zakładzie zamkniętym - psychiatryku lub więzieniu. Nie rozumiem więc, czemu w wypadku psów czy innych zwierząt miałoby to działać inaczej.

Poza tym nie mówię tu o jednorazowym wypadku agresji, mówię o stale powtarzających się tego typu wypadkach, mimo starań (udanych lub nie, nie mi to oceniać) właścicieli. W sumie nie wiem co w końcu z tym psem się stało.

Sama miałam kotkę, schroniskową, która nagle potrafiła robić się agresywna. A zapewniam że nie jest fajnie budzić się z kotem wbitym pazurami w twarz :/
A nie miałaś nigdy takiego dnia, że byłaś mega wkurzona, niemiła dla wszystkich, bolała cię głowa i w momencie, kiedy dziecko wylało sok/zapytało po raz setny 'mamo a dlaczego'/ nie chciało iść się kąpać/cokolwiek innego i niewielkiego - nagle wybuchłaś i nakrzyczałaś na dziecko? Pies nie może Ci powiedzieć "stary, miałem ciężki dzień/tydzień" i mają ograniczony sposób komunikowania swojej złości. Ciebie za zdenerwowanie się na dziecko z "błachego" powodu nie zamknie

Cytat:
Napisane przez kasiaj85 Pokaż wiadomość

wyobraź sobie Nati, znajomi mają amstafkę, 8-9lat i dwie córy - 7 i 3 latkę. Ta mała po Tequili chodzi prawie, leży na niej, a pies wniebowzięty. No ale to pies wychowywany w miłości a nie nerwowy, na którego ktoś mordę darł czy głodził...

kasiaj nie tłumacz już się tak, bo koty są po prostu wredne. Tak samo jak ich właściciele (mówię Ci to ja, wredna właścicielka wrednej dwójki ) Wiem, że koty ani żadne zwierzęta nie są wredne tak o, w mojej wcześniejszej wypowiedzi zabrakło emotikonki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości