|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
Pokaż wyniki sondy: Czy polecasz e-papierosa? | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
66 | 65,35% |
Nie |
26 | 25,74% |
Nie wiem |
9 | 8,91% |
Głosujący: 101. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#482 |
Raczkowanie
|
Dot.: E-papierosy :)
Ja jestem zbyt leniwa na to
![]() ![]()
![]() |
#483 | |
Raróg
|
Kupilam e-papierosa rok temu, bateria mi trzymala tyle, teraz nie moglam dobrac, ciagle ja wymienialam az musialam kupic nowy papieros, niby ta sama firma, aale teraz mi trzymie; mialyscie az takie problemy z wymiana baterii?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
BAN stały
|
szczerze to nie... najpierw miałam szajskie ekinga po 3 miechach już gwint się nie wkręcał... później wydałam 100 zł na prowoga i odpukać od listopada tamtego roku do dzisiaj ładnie trzyma ;-) Następną kupię smokera bo też są bardzo dobre a kosztują 45 zł więc przepłaciłam... miałabym jeszcze na nowy atomizer i płyny ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Przeważnie dajemy 15-25 kropel aromatu na 10 ml bazy. Jeżeli chodzi o smak moim zdaniem o wieeele lepszy niż te liquidy sklepowe, tylko trzeba uważać żeby nie przesadzić z aromatem bo będzie ![]() My palimy 6mg/ml więc wychodzi taniutko ![]() I uważaj na aromaty miętowe, waniliowe, anyżowe i te zawierające kwasy (najczęściej są w szklanych butelkach; np.w aromacie coli jest kwas cytrynowy). Bardzo łatwo mogą zniszczyć plastikowe baniaczki. Nie dolewaj ich zbyt dużo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki mam pytanko. ile czasu maxymalnie moze lezec liquid w kardridzu by nadawal sie do palenia? chodzi mi o to ze moj lezy ze 4miechy no i nie wiem.... a i jeszcze jedno. mislyscie moze tak ze liquid wam poprostu ciemnial? prosze o odp:p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeżeli smak by się zmieniał lub coś by się działo ze ściankami cleartomizera to wtedy wywal ten liquid i cleartomizer jeżeli byłby uszkoszony (np. ścianki stałyby się matowe, itp.). Wdychanie plastiku nie jest zbyt zdrowe ![]() Teoretycznie nic nie powinno się stać z liquidem przez te 4 miesiące jeżeli nie przekroczył daty ważności, ale lepiej taki liquid wyrzucić ponieważ jest bardzo podatny na czynniki takie jak ciepło, słońce i powietrze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#488 |
Raczkowanie
|
bardzo dziekuje
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#489 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Otóż nie, ja robię lepsze xD jak się robi w domu, to można kombinować, stworzyć idealny smak dla siebie, w dodatku - za ułamek ceny najtańszego gotowca na rynku. Nie ma reguły co do procentowej zawartości aromatu. To zależy od składu i typu bazy (ja lubię słodkie, więc używam vpg+ inawera ), a także od typu i mocy aromatu (daj 20 kropel skoncentrowanej tytoniówki do glikolowej bazy i przeżyj). Co do inawery, ma mieszane opinie i ja mam co do niej równie mieszane odczucia. Baza ma kupę wody, ale jej używam, bo jest ok i jest tania. Spróbuję innej, to porównam. Aromat kupiłam ostatnio ananasowy, pachnie cudownie, naprawdę fenomenalnie, butla wygodna, ale aromat bardzo mało skoncentrowany. ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
![]() Bardzo polecam samodzielne mieszanie, przy odrobinie wiedzy (do nabycia w internetach, choćby na słynnym blogu Starego Chemika) można cudeńka stworzyć. ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Zmieszanie dwóch lub więcej cieczy w pojemniczku...razem ze sprzątaniem domowego laboratorium xD, około 5 minut. Myślę, że nawet największy leniwiec może poświęcić tę chwilę, aby zapewnić fantastyczne doznania swojemu zmysłowi powonienia tudzież kubkom smakowym. Swoją drogą, dopiero robiąc sama osiągnęłam taki poziom słodyczy liquidu, jaki chciałam. i, co ciekawe, nie zamula!!! No i robiąc samemu człowiek nie jest ograniczony wyobraźnią producenta. W szafeczce leżakuje mi mój ulubiony drink na bazie absyntu w wersji bez alkoholu, a za to z nikotyną. Buteleczka- około 4 złote, biorąc pod uwagę fakt, iż kupuję aromaty, jak głupia. Nie ma smaku (poza bekonem chyba ), którego nie dałoby się stworzyć. Aktualnie wapuję ananasa z nutką karmelu (trochę jak smażony ananas polany syropem klonowym ) i jestem niezmiernie szczęśliwym człowiekiem. Edytowane przez nosferatku Czas edycji: 2014-06-09 o 10:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Przyczajenie
|
Drogie forumowiczki a może któraś się skusi bo mam na zbyciu e moda nemesis klon. Jak dla mnie niestety za "męski", nowy nie używany
![]() Jakby coś to podaję linka do allegro: http://allegro.pl/nemesis-klon-e-mod...402860433.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#491 |
BAN stały
|
Wiadomo że z e papierosem ograniczy się palenie, ale w jakim stopniu? To zależy są różne papierosy opinie jedni kupują swoje wybrane marki inni czytają o opiniach i wybierają te które im polecają, ja osobiście palę od roku e papierosa i mogę powiedzieć że to dobra sprawa, ograniczyłam napewno palenie dzięki temu !
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-02-19 o 13:06 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#492 |
Zakorzenienie
|
właśnie mam zamiar zacząć swoją przygodę z epapierosem, powiedzcie mi czy to dobry zestaw na start?
https://www.e-dym.pl/E-papierosy_ZES...-_upgrade.html może polecicie coś innego? Wiadomo nie chce wydawać od razu Bóg wie ile, ale też nie chce kupić jakiegoś szajsu który i tak bedę musiała po 3 miesiacach wymienić. Myślałam zeby może kupić 2 różne, ale zupełnie sie na tym nie znam, a analizując kwestie finansowe, nie chce kolejnych 2 miesięcy stracić i wydawać kasy na normalne fajki tylko chciałabym kupić jak najprędzej. Wiem wiem podejście nie najlepsze, zawsze lepiej samemu dojść do wszystkiego, ale juz mnie boli wydawanie takiej kasy , choć i tak wiem, że są ludzie palący wiecej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
Moderator
|
e-dym ma w ofercie tylko dobry sprzęt, więc jeśli ten zestaw wpadł Ci w oko, to myślę że będziesz zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 |
Zakorzenienie
|
ja poprostu gdzieś wyczytałam, ze jest dobry dla poczatkujacych. Jak mówie ja jak patrzę na ofertę to mam metlik w głowie
![]() ![]() A Ty co byś polecała na początek? Bo o tym czytałam opinie ze przecieka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
BAN stały
|
w tym temacie nie ma czegoś takiego jak dobre dla początkujących... Tu są albo dobre albo złe rzeczy i każdy w sumie ocenia inaczej... Ja bardzo lubię firmę SMOKER mam baterię od nich i jest oki
![]() ![]() No i Smoker ma też tanie rzeczy... bateria 45 zł (wytrzymuje 8 miesięcy bez usterek) ładowarka 16 zł , atomizery najlepsze ma firma Volish bez dwóch zdań i ceny są od 25 do 40 zł, za model Volimizer dałam 35 zł Edytowane przez MascarpOOne Czas edycji: 2014-09-14 o 13:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#496 |
Zakorzenienie
|
codzi mi o to zeby było ok, ale w rozsądnej cenie, bo wiadomo, że nie jest pewne czy będę w stanie sie przerzucić mimo wszystko na e-papierosy i nie chce wydawać niewiadomo ile jeśli okaże sie, ze ma to leżeć.
Dzieki za pomoc poczytam coś i o tych. czyli to jest tak, ze ja nie muszę brać całej fajki, tylko mogę ją tak jak by z części poszczególnych złożyć? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#497 | |
BAN stały
|
Cytat:
Musisz się zastanowić czy zależy Ci na dużym dymie czy niekoniecznie, najlepiej idź do sklepu a nie zamawiaj przez neta i obgadaj z sprzedawcą czego po takim papierosie oczekujesz. Ja prawdę mówiąc patrzyłam na ceny bo miałam tylko 80 zł więc kupiłam atomizer za 30, baterię za 40 i starczyło mi na 10 ml płynu. Edytowane przez MascarpOOne Czas edycji: 2014-09-14 o 20:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Najlepiej skocz na forum o e-papierosach - tam najlepiej Ci doradzą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#499 |
Zakorzenienie
|
nieaktualne
![]() Edytowane przez Rotkohl Czas edycji: 2014-09-21 o 21:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#501 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
Wtajemniczenie
|
Hej
jestem początkująca i popełniłam podstawowy błąd - jedna bateria ![]() Elektronik jest dla mnie sposobem na rzucenie analogów i spokojnie sobie radzę do czasu aż mi bateria nie padnie. Mam jedną z najbardziej podstawowych ale skoro już wiem, że mi to odpowiada to chcę kupić coś 'lepszego' Polecicie coś? ![]()
![]() |
#503 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#504 |
Wtajemniczenie
|
A jaki gwint ?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Wtajemniczenie
|
klasyczny, 510
![]()
![]() |
#506 | |
Raróg
|
Dostałam dziś moje ulubione owoce leśne 11 i arbuza 24. Zmieszane razem smakują nieziemsko!
![]() Sent from my PMP5870C using Wizaz Forum mobile app
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#508 | |
Raróg
|
Pyszny jest
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Wtajemniczenie
|
Black juice Z intenza jest super
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 | |
Raróg
|
https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=16877
![]() I co ja będę jarać na przystankach? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.