|
|||||||
| Notka |
|
| Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Książki podobne do 50 Twarzy Greya - znacie jakieś? - część VIII (REMI)
|
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Możemy pośmiać się z naszej piłki nożnej ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------
|
|
|
#483 |
|
Rozeznanie
|
Jeeeeeeeeeest!!!
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#484 |
|
Zadomowienie
|
ja tez jeszcze nie spie. Sasiedzi na ulicy sztuczne ognie puszczaja, psy szczekaja, ludzie smieja sie cholera zaraz dzieci sie zbudza
|
|
|
|
|
#485 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#486 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie po kilku dniach
, nie mialam neta, bo syn pokoj sobie remontuje i wszystko bylo odlaczone ![]() Nasi wygrali, a ja kilka dni temu obiecalam sobie (chyba w czwartek), ze jak zdobeda mistrzostwo to do wigilii nie rusze slodkiego. Wczoraj juz bylam przerazona wieczorem, bo mialam przeczucie, ze wygraja, a dzisiaj ciesze sie z ich wygranej ale nie wiem jak ja tego dokonam co sobie postanowilam. Jestem slodkoholikiem i jesli nie zjem codziennie cos slodkiego to jestem wrecz agresywna. W dodatku 18 pazdziernika jest wielka impreza mojej babci, ktora konczy 90 lat, a ja bede dla niej piec ciasta i tort, ktorych nie tkne ale slowo to slowo. Pamietam jak kiedys dawno temu moj tata palacy papierosy powiedzial, ze jak wygra Kwasniewski to rzuci, oglosili w niedziele wieczorem wyniki, ze wygral, a tata momentalnie wyrzucil paczke do kosza i juz nie zapalil. Dobrze, ze skonczyly sie juz te mecze, bo mam przez nie zaleglosi w czytaniu ale fajnie bylo popatrzec sobie na kilka fajnych ciasteczek, w sumie to 3 mi sie podobalo ![]() Przeczytalam To Ty mnie pokochasz i To Ty mnie ocalisz, bardzo fajne, bylo tam duzo z punktu widzenia Colta z Tylko Ty, a ja bardzo lubilam tego bohatera. Teraz czytam Miłość o smaku cannoli |
|
|
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja zaczytana od rana, a niedługo trzeba wstać.. Eh. Byle do piątku ![]() Magpie trzymam kciuki zebys wytrwala
|
|
|
|
|
#488 |
|
Zadomowienie
|
Dobry
![]() Osobiście nie oglądam, nie kibicuję. Kilka dni temu dowiedziałam się, że są mistrzostwa ![]() Skończyłam czytać Truce Każdy kolejny tom serii o innych bohaterach i po 1 wzięłam się za ten 4. Jeszcze lepszy od jedynki, zastanawiam się między 4 a 5 I co teraz? Może w końcu Raw? |
|
|
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Na dworze tragedia u mnie....leje tak ze szkoda gadać...wieje...szaro buro i ponuro...nie pamiętam już takiej okropne pogody...uciekam do pracy...miłego dnia ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- A co do mistrzostw siatkę zawsze uwielbiałam...a wczoraj padłam na końcówce...aż wstyd...ale tak kibice się cieszyli ze się obudziłam szybko
|
|
|
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry bryyy zimno i mokro i ciemno ! nie cierpię takiej pogody
|
|
#491 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny. U nas radość trwa tym razem w pracy, wszyscy rozmawiają tylko o siatkówce. Aja rejestruję dzieciaki do lekarza. Niestety.
A pogoda u mnie koszmarna. Leje i tak jest ciemno jakby jeszcze noc była.
|
|
|
|
|
#492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świętują mistrzostwo
|
|
|
#493 |
|
Zadomowienie
|
Ech załamujecie mnie z tą pogodą. U nas wczoraj było pięknie, a dzisiaj co prawda słońce nie świeci, ale nieźle jest. Domyślam się, że ten deszcze dojdzie na południe, a nienawidzę jak pada w dzień
|
|
|
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Domi, koniecznie bierz się za Raw, to moja perełeczka |
|
|
|
|
#495 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() u mnie wczoraj wieczorem przeszła krótka burza ale z mega ulewa potem już deszczyk padał... dzisiaj co prawda słońce świeci ale nie wiem czy jest bardzo zimno...ja przeczytałam Forever Black i teraz nie wiem co dalej czytac???
|
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U mnie szaro, buro i ponuro. Idę nadrabiać weekendowe zaległości. |
|
|
|
|
#497 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
![]() U mnie szaro i ciemno. Pada już od dłuższego czasu.
|
|
#498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aw ogóle Dzień dobry
|
|
|
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
Dużo zdrówka dla wszystkich chorowitków
My się trzymamy, no ja trochę głos straciłam, ale to przez wczorajszy mecz. Ależ były emocje Przez weekend skończyłam Piękną katastrofę - dobra, szału nie ma. I wzięłam się za The Redemption of Callie and Kayden. |
|
|
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
U mnie niestety też bardzo zimno Niewyspana jestem ... w nocy deszcz nas obudził, bo tak walił w parapet Zdrówka dla wszystkich chorowitków |
|
|
|
|
#501 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, pogoda niestety nie rozpieszcza a ma być jeszcze gorzej
no ale co zrobić, życzę Wam spokojnego tygodnia
|
|
|
|
|
#502 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
Witam się w ten pochmurny, brzydki poniedziałek. Dzisiaj dla mnie sądny dzień - proszę trzymajcie za mnie kciuki o 12 ![]() Jupii POLSKA MISTRZEM ŚWIATA Ogromnie się cieszę i gratuluje chłopakom zwycięstwa. Siatkówka to moja ulubiona dyscyplina sportu, nie ma takiej siły, która odciągnie mnie od telewizora gdy chłopcy grają. Szkoda, że Wlazły, Igła i prawdopodobnie Winiarski kończą reprezentacyjną karierę Pamiętam jak Ivan Milijkovic (boski serbski siatkarz W weekend czytałam Tylko Ty mnie pokochasz, Tylko Ty mnie ocalisz. Książki bardzo fajne, szkoda że jak zwykle podzielona przez nasze wydawnictwo. Najbardziej podobalo mi się to, że książka jest napisana oczami facetów: Oza(pomysł na jego postać i to kim jest i co go łączy z "naszymi" bohaterami - genialny - nawet przez myśl mi nie przeszło takie rozwiązanie) i .... Colta Mam pytanko do anglojęzycznych koleżanek Czy któraś z Was czytała Jasinda Wilder - Alpha (http://www.goodreads.com/book/show/21491731-alpha)?? Kusi mnie tak książka tylko nie wiem jak tam wygląda z językiem, czy jest w miarę ok, czy może mega skomplikowany??Miłego dnia!
|
|
#503 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() U nas te pogoda się popsuła ![]() W sobotę było 27 stopni wiec poszliśmy z dziećmi na lody i na imprezę organizowaną w naszym miasteczku Dzieciaki oglądały prace kowali, szaleli na karuzelach itp. Cytat:
A najmłodsze na widok klauna od razu płakała ![]() U mnie jest teraz ściana deszczu ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
Czytałam Alpha i wg mnie ang jest tam oki
|
||
|
|
|
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
U mnie intensywny weekend . Dwa dni koncertów, karuzel i występów Zosi. Oraz dwie prawie nieprzespane noce.... Buziaki. Nadrobię nieobecnośc popołudniu ZLOT - dziewczynki które jada za chwilke wysyłam Wam maila mam juz finansowe szczegóły i musimy decydować. Elunia daj mi swojego maila bo nie wiem czy mam prawidłowy.
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czytalam Alphe i nie przypominam sobie zeby jezyk byl trudny. Tym niemniej ksiazka mnie nie powalila
|
|
|
|
|
#506 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja w porównaniu do Ciebie króciutko czytam po ang, a nic właściwie nie sprawia mi problemów.---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Jednak się nie biorę postanowiłam nie szukać nic nowego tylko wybrać z kilkunastu pozycji, które mam na czytniku i wybór padł na Frenched, którą już dawno poleciła mi koleżanka |
|
|
|
|
|
#507 |
|
Raczkowanie
|
Ok, dzięki dziewczyny. To w taki razie poszukam sobie Alphy. Opis bardzo intrygujący
|
|
#508 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwlaszcza ze nie mam z kim gadac po angielsku.. Ogromnie mi tego brakuje i czuje, ze przez to sie cofam mimo czytania w oryginale.. dlatego tak marzy mi sie by wyjechac i mowic wylacznie po angielsku.. Chcialabym kiedys czuc sie jak native speaker
|
|
|
|
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy mogę mieć do Was ogromną prośbę ?
![]() Bierzemy z mężem udział w konkursie na najlepszą aranżację mieszkania. Dziennie z jednego komputera można oddać jeden głos. Będziemy wdzięczni za codzienny głos. Głosowanie trwa do 31 października. Nie trzeba się rejestrować- wystarczy kliknąć 'GŁOSUJ'. Link: http://fotokonkurs.lcc.pl/#galleries Niestety nie można wkleić bezpośredniego linka do naszej galerii, więc w załączniku printscreen z zaznaczonym mieszkaniem (miniatura-kuchnia z pomarańczowymi kaflami) ![]() Plisss ![]() Ja myślałam, że będę cwana i w pracy będę codziennie głosować z kilku komputerów, ale niestety okazało się, że mamy jedną sieć i się nie da Więc jak macie codziennie chwilkę, to dodajcie link do zakładek i oddawajcie na nas głos Edytowane przez wertusia Czas edycji: 2014-09-22 o 12:01 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.

A pogoda u mnie koszmarna. Leje i tak jest ciemno jakby jeszcze noc była.

Świętują mistrzostwo
Niewyspana jestem ... w nocy deszcz nas obudził, bo tak walił w parapet 

Więc jak macie codziennie chwilkę, to dodajcie link do zakładek i oddawajcie na nas głos