![]() |
#121 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 354
|
Dot.: Keratynowe prostowanie wlosow cz.IV
Mo¿na olejowaæ po encanto, jak ktos ma czas to zawsze warto to robiæ
![]() Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 650
|
u mnie cocochoco by³o piêkne tylko przez kilka dni... Potem w³osy wymaga³y ju¿ prostowania.. chocia¿ i tak o wiele lepiej wygl±daj± dalej ni¿ przed zabiegiem.
Jest kto¶ mo¿e z okolic Tychów i mia³by ochotê zrobiæ encanto? ![]() ![]() dziewczyny, szukam te¿ postów na forum o kerapro (serum) - szukam i szukam, podrzucicie jakie¶ opinie?
#123 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 295
|
cze¶æ
![]() Zastanawiam siê nad keratynowym prostowaniem w³osów. Odnalaz³am jeden salon w moim mie¶cie, który udostêpnia zdjêcia efektów i by³am zachwycona. Co mnie jednak zastanowi³o - chcê od¶wie¿yæ swoje ombre, wiêc zapyta³am czy prostowanie nale¿y robiæ przed czy po takiej koloryzacji i odpowiedziano mi, ¿e mo¿na w tym samym dniu. Na pierwszej stronie w±tku jest napisane, ¿e najlepiej koloryzowaæ 2 tyg przed lub po, chocia¿ nie jest to regu³±.. ale w tym samym dniu, podczas jednej wizyty? ![]() Czy to jest zwi±zane z jakim¶ odpowiednim preparatem czy lepiej uwa¿aæ bo zostanê ³ysa? ![]() (tak czy siak trochê siê bojê tego prostowania bo kr±¿± ploty o tych strasznych sk³adnikach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 787
|
ja ju¿ po, jestem bardzo zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 487
|
Dziewczyn bo chyba na tym w±tku, która¶ wys³a³a stronê WWW do sprawdzaniu sk³adów kosmetycznych.Strona by³a fajna i czytelna.Mog³abym j± poprosiæ ? o ile to w ogóle tu by³o...
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
http://www.kosmopedia.org/encyklopedia/
![]() [1=0d75851a92bcdb93dfbf170 261c847a0f1cef222;4821628 0]cze¶æ ![]() Zastanawiam siê nad keratynowym prostowaniem w³osów. Odnalaz³am jeden salon w moim mie¶cie, który udostêpnia zdjêcia efektów i by³am zachwycona. Co mnie jednak zastanowi³o - chcê od¶wie¿yæ swoje ombre, wiêc zapyta³am czy prostowanie nale¿y robiæ przed czy po takiej koloryzacji i odpowiedziano mi, ¿e mo¿na w tym samym dniu. Na pierwszej stronie w±tku jest napisane, ¿e najlepiej koloryzowaæ 2 tyg przed lub po, chocia¿ nie jest to regu³±.. ale w tym samym dniu, podczas jednej wizyty? ![]() Czy to jest zwi±zane z jakim¶ odpowiednim preparatem czy lepiej uwa¿aæ bo zostanê ³ysa? ![]() (tak czy siak trochê siê bojê tego prostowania bo kr±¿± ploty o tych strasznych sk³adnikach ![]() wszystko zale¿y od tego, czym robi± w tym salonie, wiêc jednoznacznej odpowiedzi nie ma. Mimo wszystko je¶li zapewniaj±, ¿e mo¿na w tym samym dniu, to mo¿e warto im zaufaæ, bo znaj± swój produkt - zawsze mo¿esz wróciæ z reklamacj± ;p Ja z mojego do¶wiadczenia mogê powiedzieæ, ¿e encanto robiê w tym samym dniu co blondy, czy to od¶wie¿ane, czy ja¶niejsze od kolory wyj¶ciowego (tutaj nie zauwa¿y³am ¿adnego wp³ywu), natomiast je¶li w³osy przyciemniam (nawet z jasnego blondu na ¶redni), to wykonujê po kilku dniach, bo w tym samym dniu kolor schodzi :P Edytowane przez Miluchova Czas edycji: 2014-09-21 o 10:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 380
|
Kasza, czy jestes juz po Prostowaniu Inoar? Ciekawa jestem efektów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 295
|
Cytat:
![]() Nie mogê siê doczekaæ prostowania. Ostatnio ci±gle jest wilgotno - pada w dzieñ i w nocy, albo tylko w nocy, a rano pod wp³ywem wysokiej temperatury wszystko paruje - wystarczy, ¿e wyjdê na 5 minut w ¶wie¿o wyprostowanych w³osach i zaraz mam wstrêtny puch i jakie¶ wywijasy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 631
|
zdjêcie przed to Twoje naturalne w³osy czy wyprostowane prostownic± ?
![]()
#130 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 380
|
Miluchova a co s±dzisz o sk³adzie termoochronnego mleczka z Kerastase? Jest ok? Nie zanm sie na tym wcale.
Od soboty zaczê³am olejowac w³osy. Jak je zobaczy³am na zdjêciu z ty³u gdy wysch³y same to by³am w szoku ![]() czê¶æ jest jeszcze w miarê prosta po ostatni keratynowaniu, czê¶æ pofalowana, ca³o¶æ jako¶ taka napuszona. MASAKRA Wstyd mi nawet wstawiæ zdjêcie. Ale postanowi³am, ¿e bedê robiæ fotki co tydzieñ i obserwowaæ jak olejowanie na nie wp³ywa. Teraz zastanawiam siê czy jest sens robiæ Encanto? Czekam z niecierpliwo¶ci± na wie¶ci od Kaszy odno¶nie Inoar, bo ponoæ ma w sk³adzie mniej formaldehydu. Je¶li efekt by³by dobry to tez wola³abym ju¿ nie maltretowaæ w³osów Encanto. Cocochoco, dla mnie jest za s³abe. Efekt wyg³adzenia, nie prostych w³osów mia³am przez miesi±c :-( |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
[1=0d75851a92bcdb93dfbf170 261c847a0f1cef222;4822750 4]Wielkie dziêki za odpowied¼
![]() Nie mogê siê doczekaæ prostowania. Ostatnio ci±gle jest wilgotno - pada w dzieñ i w nocy, albo tylko w nocy, a rano pod wp³ywem wysokiej temperatury wszystko paruje - wystarczy, ¿e wyjdê na 5 minut w ¶wie¿o wyprostowanych w³osach i zaraz mam wstrêtny puch i jakie¶ wywijasy ![]() ![]() O jejku daj spokoj ja sie spotka³am wczoraj z Tz wloski w domu elegancko wyprostowane wysz³am i puch i wywijasy xD musialam kucyka robic...Wlosy mam lekko falowane. Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- A dodam, ¿e wlosy spryska³am sprayem z Marion tym czerwonym i powinien troche ograniczyæ puszenie a wcale deszcz nie padal xD Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#132 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 46
|
Witam. Mam pytanie odno¶nie kosmetyków po keratynowym prostowaniu. Na li¶cie forum znajduje siê szampon Cece, Salon, Keratin & Cherry Shampoo. Jednak on zawiera "obni¿on± o 60% zawarto¶ci± SLES’u", czyli jaka¶ zawarto¶æ soli jest. Czy mimo tego mo¿na go stosowaæ?
czy mo¿ecie poleciæ od¿ywkê bez sylikonu, ale z keratyn± w rozs±dnej cenie? pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | ||
Zadomowienie
|
[1=0d75851a92bcdb93dfbf170 261c847a0f1cef222;4822750 4]\ Chcê daæ im odpocz±æ od ¿elazka i mieæ ¶wiêty spokój na jaki¶ czas[/QUOTE]
Dobra decyzja ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Oleje do olejowania mo¿esz kupiæ internetowo np.: www.zrobsobiekrem.pl www.biochemiaurody.com www.ecospa.pl www.zielonyklub.pl www.beautyever.pl www.mazidla.com wiêcej stron nie pamiêtam ![]() ![]() ![]() ![]() A jeszcze mam pytanie odno¶nie Twojego koloru w³osów, farbujesz/rozja¶niasz sama? Jaka farba/rozja¶niacz, jaki kolor, jaki % utleniacza stosujesz i jak czêsto od¶wie¿asz w³osy na d³ugo¶ci (i te¿ jakim %)? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Od¿ywki takiej nie znam, ale ja rozwi±zuje ten problem w ten sposób, ¿e kupujê hydrolizowan± keratynê w którym¶ ze sklepów (linki da³am wy¿ej) i dodajê po 1-3 kropli do ulubionej od¿ywki ![]() Edytowane przez Miluchova Czas edycji: 2014-09-22 o 10:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
Ale maj± te¿ silikony, a pytanie bylo o odzywki bezsilikonowe
Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Ja jak zrobiê Kative(na razie brak kasy)
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Te¿ muszê daæ w³oskom odpocz±æ od prostownicy ![]() Ale po wczorajszej akcji z prostowaniem to nie ma sensu, bo jak wyjdê nawet na 5min one siê zaraz skrêc± i spusz± ;x Tylko keratyna mnie ratuje ![]() Czemu nie mam prostych w³osów jak w podstawówce ;( kiedy nie zagl±da³am do prostownicy.Gimbaza mnie zrujnowa³a.... |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zadomowienie
|
Ja nie prostujê od grudnia 2011
![]() Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |||
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 705
|
KURCZE!!!! No w³a¶nie nie..... !!! Dorwa³o mnie @ a w tym czasie nie robiê NIC z w³osami, ¿adne koloryzacje i inne cuda. Mo¿e to nie ma wp³ywu, ale pamietam jak kiedy¶ mnie opieprzy³a fryzjerka jak zrobi³a mi kolor i nic nie wysz³o, zapyta³a czy mo¿e mam @, ja na to, ¿e tak, no i wszystko zwali³a na to, my¶licie, ¿e @ ma wp³yw?
W ka¿dym razie, trochê kasy wywali³am na ten inoar i choæ wydaje mi siê to akstrakcyjne, to wolê nie ryzykowaæ. Spokojnie czekam do nastêpnej niedzieli ![]() Ale nie martwcie siê, pamiêtam i od razu jak tylko zrobiê to recenzja i foty ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
Polecam, teraz eksperymentujê z szamponami i ten wypada chyba narazie najlepiej. Po inoarze potestujê organixa i te¿ napiszê co i jak. On nie ma ani slsów ani soli, tylko same oleje i mas³o karite, mo¿e obci±¿aæ... zobaczymy ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
SYLWKA a jak u Ciebie kerapro siê trzyma? ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() encanto nie zrobiê, bo sie bojê takiej ilo¶ci formaldehydu, nie chcê siê a¿ tak truæ Edytowane przez kasza80 Czas edycji: 2014-09-22 o 14:48 |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
Dziêkuje Wam BARDZO
![]() A co s±dzicie o tej od¿ywce: CHI Keratin, od¿ywka rekonstruuj±ca z keratyn±. ??? podobno nie ma soli, ale nie mogê tego potwierdziæ. Szukam sk³adu w internecie i nie znalaz³am narazie. |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a takie piêkne by³y do pierwszego mycia... a ten Inoar to sama sobie bêdziesz robiæ?
![]() |
#142 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Do encanto porównania nie bêdê mia³a, bo nigdy nie mia³am encanto, ale do kativy porównam, a to chyba mniej wiêcej to samo co cocochoco. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
ee ale tak z ciekawo¶ci pytam, a nie ¿e chcê aby¶ siê podzieli³a
![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Te¿ chyba bêdê zmuszona zrobiæ sobie to sama... poczekam na Twoj± relacjê ![]()
#144 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
hmm i te 70 ml na jak d³ugie w³osy powinno starczyæ?
ja mam te¿ wra¿enie, ¿e jak robi³a mi fryzjerka cocochoco to posêpi³a keratyny ![]()
#146 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Produkt podobno jest bardzo wydajny - zobaczymy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdziwi³am siê.... Mia³am Wam o tym napisaæ, ale pewnie by¶cie pomy¶la³y, ¿e ja wariatka ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- A nie ma nikogo z okolic Rzeszowa tu ;> |
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do @ i tego, co wychodzi na g³owie, to nie ma to wp³ywu. W³os, który widzimy, jest czê¶ci± martw±, ¿adne hormony, diety i suplementy nie maj± wp³ywu na w³osy, które widzimy ![]() ![]() ![]() ![]() Pyta³a¶ o efekty kerapro (co prawda nie mnie, ale te¿ odpowiem xD) - mojej mamie dalej siê jako¶ trzyma, proste w³osy i lekko podwiniête koñcówki po wysuszeniu suszark±, przy schniêciu naturalnym s± delikatne fale. Pojedyncze w³oski odstaj± (ale zaraz po te¿ odstawa³y), w³osy ³adnie siê b³yszcz± w ¶wietle naturalnym ![]() ![]() ![]() ![]() @Betty od¿ywki z regu³y soli nie maj± (tylko w nivea spotka³am jak narazie ![]() Edytowane przez Miluchova Czas edycji: 2014-09-22 o 21:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ps.O jakim serum by³a mowa? Tym co niektóre z Was pisa³y, ¿e "rozprostowuje w³osy"? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Czytaj±c o keratynowym prostowaniu natrafi³am na kilka opinii (w tym jednej fryzjerki), ¿e keratynowe prostowanie spowodowa³o wypadanie w³osów i ogólnie je zniszczy³o.
Jak my¶licie, w jakich przypadkach to mo¿e siê staæ? Z³y preparat, zbyt wysoka temperatura? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.