Marcowe Mamy 2015 cz. 2 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-22, 09:49   #1021
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 2

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Kurcze mam oliwke i balsam i nie chce mi sie smarowac Robie to bardzo nieregularnie.... musze sie wziasc za siebie
Wiesz, mowilam sobie po pierwszym poronieniu, ze w nastepnej ciazy nic nie kupie do samego konca, ale nie da sie, szczegolnie ze u mnie nikt nie wierzy w zabobony, i moja mama sama cos juz w sklepie kupuje, ciocia tez pomagala robic wyprawke od poczatku kuzynce.... Powoli kupujemy ubrania, ale powoli.... jakby sie cos mialo wydarzyc to trudno, schowa sie te ubrania. Chociaz jak minal 3miesiac juz mysle tylko pozytywnie, i nic nie ma prawa sie zdarzyc.

Ja sobie odpuściłam przez chyba 2 czy 3 dni smarowanie lotionem z Babydream i wczoraj zauważyłam dwie plamki czerwone, tak na przedłużeniu moich starych, wieloletnich rozstępów powiedziałam sobie, że nie ma żartów i od wczoraj rano i wieczorem wcieram zawzięcie
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 09:50   #1022
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
ja też nic nie kupuję , nie jesteś sama
Ja też na razie nic nie mam, ale ja nie chce zapeszać. Wózek też chcę kupić gdzieś w styczniu, a reszta rzeczy typu łóżeczko, ubranka to będę mieć po córci, a jak się okaże że to chłopak to dostane wszystko od siostry. Może w środę dowiem się kto tam w moim brzuchu siedzi, mam nadzieję że tak.
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 09:54   #1023
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
ja przeczytałam na wątku dziewczyna urodziła w 19 tc martwego chłopczyka ;/
dlatego ja się obawiam o każdy dzień by tylko dobrze bez żadnych niespodzianek przykrych mi minął
wierzę że będzie tak
niunia, moja najlepsza przyjaciolka urodzila zgodnie z terminem, i jej dziecko zmarlo od razu po porodzie.... To akorat byla wina lekarza.... Robila wyprawke dosc pozno. na pewne rzeczy nie mamy wplywu i juz. a moj prezent dla niej wyrzucilam do kosza zwyczajnie. tez sie martwie i boje o kazdy dzien ale rowniez wierze ze bedzie dobrze, bo nie wolno myslec negatywnie.

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
Psa musiałam dzisiaj siłą wyciągać na spacer, jak jest deszcz to potrafi cały dzień się nie podnieść do wyjścia

Mam nadzieję, że aż tak nie urosnę ale boję się też, że kurtka zrobi się niedobra z dnia na dzień, zacznie mnie coś denerwować a wtedy szukać na szybko nie będzie dobrze
Gin mi mówiła, że jeżeli dziecko rozwija się prawidłowo to po wejściu w drugi trymestr jest bardzo małe ryzyko, że stanie się coś złego i to mnie uspokoiło bardzo ale nie kupuję rzeczy ciążowych/dziecięcych póki co bo dopiero zabieram się za stworzenie porządnej listy potrzebnych rzeczy, nie chcę nagromadzić za dużo bo jestem raczej minimalistką
Myślę, że nie masz się czym przejmować, czasu na zakupy jest jeszcze bardzo, bardzo dużo! A uspokoisz się pewnie jak brzuch podrośnie i będzie czuć ruchy
tez jestem minimalistka I juz moj Tz mi mowi zeby pozniej z listy odchaczyc to co mamy, i nie kupowac za duzo, na szczescie z tym problemu nie mam wole dokupic niz miec za duzo ale wole powoli kupowac to co bedzie potrzebne niz na ostatnia chwile latac po sklepach, gdzie pod koniec ciazy czeka nas mnostwo innych wydatkow niestety.

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Kurczę, to tylko my chyba nic nie kupujemy na razie... No i też nic nie mamy, kompletnie. Coś tam mamy dostać. Ale jednak samo wybieranie ma w sobie to coś. Wózek chcemy dopiero w styczniu kupić, bo też liczę na promocje.
Wieksze rzeczy tez od stycznia nie wczesniej kupimy ja do grudnia tylko ogladam sie za ubraniami i to tez nie za szybko bo chcialabym w kolorach chlopca lub dziewczynki kilka kupic
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 09:54   #1024
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
niunia, moja najlepsza przyjaciolka urodzila zgodnie z terminem, i jej dziecko zmarlo od razu po porodzie.... To akorat byla wina lekarza.... Robila wyprawke dosc pozno. na pewne rzeczy nie mamy wplywu i juz. a moj prezent dla niej wyrzucilam do kosza zwyczajnie. tez sie martwie i boje o kazdy dzien ale rowniez wierze ze bedzie dobrze, bo nie wolno myslec negatywnie.
Przykre
Takie rzeczy niestety sie dzieją i nie za bardzo czasami mamy na to wpływ

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 09:55   #1025
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Kurczę, to tylko my chyba nic nie kupujemy na razie... No i też nic nie mamy, kompletnie. Coś tam mamy dostać. Ale jednak samo wybieranie ma w sobie to coś. Wózek chcemy dopiero w styczniu kupić, bo też liczę na promocje.
Nie tylko Ty. My nie mamy nic. Rzeczy od mojej siostry tez jeszcze sobie nie przywiozłam.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 09:56   #1026
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
Ja sobie odpuściłam przez chyba 2 czy 3 dni smarowanie lotionem z Babydream i wczoraj zauważyłam dwie plamki czerwone, tak na przedłużeniu moich starych, wieloletnich rozstępów powiedziałam sobie, że nie ma żartów i od wczoraj rano i wieczorem wcieram zawzięcie
Musze sie wziasc tez za to smarowanie nie mam checi w pokoju hotelowym jakos, co innego w mieszkaniu wyjde z wanny to sobie polatam nago pokremowana hihi ja tez juz cos zauwazylam... i napewno bedzie tego wiecej
Stary 2014-09-22, 09:57   #1027
ewka5891
Zakorzenienie

Jeżeli chodzi o rozkładanie wydatków w czasie, aby na koniec nie pójść z torbami to my w poprzedniej ciazy kupiliśmy skarbonke i w miarę regularnie wrzucaliśmy tam kasę i fajna suma sie uzbierala

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-22, 10:02   #1028
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Musze sie wziasc tez za to smarowanie nie mam checi w pokoju hotelowym jakos, co innego w mieszkaniu wyjde z wanny to sobie polatam nago pokremowana hihi ja tez juz cos zauwazylam... i napewno bedzie tego wiecej
Ja tam się niczym jeszcze nie smaruję ale to z czystego lenistwa. Zawsze nakupię sobie balsamów, olejków, maseł i innych mazideł, a potem regularnie wyrzucam bo mija ich termin.

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o rozkładanie wydatków w czasie, aby na koniec nie pójść z torbami to my w poprzedniej ciazy kupiliśmy skarbonke i w miarę regularnie wrzucaliśmy tam kasę i fajna suma sie uzbierala
Fajny pomysł. Może też tak zrobimy...

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 10:11   #1029
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

tez jestem minimalistka I juz moj Tz mi mowi zeby pozniej z listy odchaczyc to co mamy, i nie kupowac za duzo, na szczescie z tym problemu nie mam wole dokupic niz miec za duzo ale wole powoli kupowac to co bedzie potrzebne niz na ostatnia chwile latac po sklepach, gdzie pod koniec ciazy czeka nas mnostwo innych wydatkow niestety.

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Wieksze rzeczy tez od stycznia nie wczesniej kupimy ja do grudnia tylko ogladam sie za ubraniami i to tez nie za szybko bo chcialabym w kolorach chlopca lub dziewczynki kilka kupic
Uwielbiam planować i robić listy a później skreślać z nich pozycje, takie małe zboczenie więc najpierw wertuję internet i cały czas dopracowuję, myślę, że za zakupy zabiorę się powoli od końcówki października
Nas z większych wydatków czeka tylko fotelik samochodowy na szczęście.
Stary 2014-09-22, 10:16   #1030
gusia825
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
halo halo powodzenia na wizytach wszystko bedzie dobrze

ja wlasnie zrobilam objazd po biedronach u mnie w miescinie bo szukalam ksiazki Gwiazd Naszych Wina, i dopiero w 3 sklepie udało sie wiec mam co robic. Potem podskoczylam do Rossmana kupilam olejek Babydream na rozstepy w razie wu....i zalozylam karte Rossnę, a co! w Końcu będę mamą kurde ;P

leje okropnie nawet pies nie chce wyjsc, tylko siku kupa i koniec zmykał do domu.

a teraz zjem sobie kaszkę bananowo-trudkawkową biedronkową (maj fejwryt:P)) i cos na korepetycje przygotuje sobie bo dzis az 4 godziny....tradżedy :P

rosiek a moze jednak tak nie urosniesz i dasz rade ? ja tez nie mam kurtki zimowej tez jak pomysle to mi sie cos robi ale naprawde boje sie kupowac ubrania ciazowe jak brzucha praktycznie nie mam a jeszcze cos nie daj Boze sie stanie
wy nie macie takich mysli? widze ze wyprawki kupujecie i w ogole...ja mam stertę ubranek po mojej chrzesnicy ale nie wiem czy bedzie chlopak czy dziewczyna, ale nawet nie zagaldam do tych rzeczy bo sie boje zapeszyc. Niby nie wierze w zabobony, a tu jakos tak-blokada no nawet nie wchodze do sklepów z dzieciecymi ubraniami, ani nie ogladam wystaw bo sie boje ;(
Jeśli chodzi o moje zakupy to jest tak, że jak coś mi wpadnie w oko to kupuję, bez presji i ze spokojem. Nie mam jakiegoś strachu, poronienie i tak byłoby tak wielką traumą, że bez różnicy czy będę chować klika ciuszków (bo wiele ich póki co nie mam) czy nie. W zabobony nie wierzę.
Ale brzuch mi rośnie już, wczoraj mierzyłam lekkie sweterki raczej z gatunku tych krótszych i to była prawdziwa komedia Tak do pępka to max mi sięgały, wyglądałam idiotycznie

Cytat:
nie martw się kulka czasem jest a czasem znika :d ja też miałam stresa z tego powodu poszłam do lekarza a lekarz mówi że to dziecko i dlatego taka kulka twarda czasem
ja to się wszystkim przejmuje
czasem się boję jak leże inaczej i kulki nie wyczuwam
O ja też miewam taką kulkę, ale fajnie, że to dziecko Nie pytałam lekarki, a myślałam że to może jelita

Ja smarowideł do ciała zbytnio nie lubię, klei się to i w ogóle fuuuj Kupiłam sobie oliwkę z Baby Dream fur Mama i dolewam do kąpieli
Stary 2014-09-22, 10:17   #1031
smv
Zakorzenienie

SKArblonka super sprawa, chyba sama cos wymysle w domu jakich słoik czy coś i po korepetycjach wrzucę, zawsze jakaś kasiora )

crystal historia Twojej kolezanki bolesna, naprawdę, nie potrafię sobie nawet pomyśleć i wyobrazić co można czuć w takiej chwili...;((

u mnie dalej leje a ja sie od kompa odkleic nie moge.

o mój psiur chrapie;D

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-22, 10:17   #1032
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Ja tam się niczym jeszcze nie smaruję ale to z czystego lenistwa. Zawsze nakupię sobie balsamów, olejków, maseł i innych mazideł, a potem regularnie wyrzucam bo mija ich termin.

Też tak kiedyś miałam a później wyrobiłam w sobie nawyk i jak nie nałożyłam czegoś na ciało to dostawałam szału najgorzej tylko jak złamię rutynę bo później trudno mi wrócić
I po zużyciu zapasów wypracowałam sobie, że nie kupuję nowego kosmetyku dopóki nie kończy mi się obecnie używany
Stary 2014-09-22, 10:22   #1033
emily863
Zadomowienie

Cytat:

Myślałam, że tylko u mnie balsamy i olejki mogą się przeterminować To pewnie dlatego, ze nie miałam nigdy problemów ze skórą i nie czułam potrzeby smarowania. Od wczoraj jednak zaczęłam używać Elancylu i będę musiała się pilnować, żeby robić to regularnie.
Stary 2014-09-22, 10:25   #1034
lejdi_aga13
Rozeznanie

ja Kupuje na wyprawkę,bo mieszkam daleko od rodzinnych stron, musze wszystko sama kupić, Po poprzednich prawie nic nie mam a wiadomo,ze nie chce kupowac wszystkiego na raz bo to koszta. Po 2 chce wszystko nowe-nie od kogoś bo ja tak niestety tamnie lubie nosić po kimś...sama oddaje ale nie lubie po 2 osobie nosić rzeczy ani też dla dzieci...Ja nic prawie poza lozeczkiem,kilkoma ubrankami nie miałam dla Julci -nie chciałam zapeszać i co? dlatego wiem,ze te zabobon nie sa prawdą. Głupota jakaś

crystal25 ja też sie smaruje kremem raz na ruski rok. Moj ulubion ma w składzie alkohol wiec odpada...Musiałam dla ciezarnych kupić

EdithSNajlepszego dla dziadka!
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz

Edytowane przez lejdi_aga13
Czas edycji: 2014-09-22 o 10:27
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 10:26   #1035
emily863
Zadomowienie

A czy któraś z Was używała albo zna kogoś kto używał składanej wanienki? Ja ostatnio usłyszałam o takim wynalazku i zgłębiam temat. Wizja oszczędzenia miejsca w łazience bardzo mi się podoba tylko nie wiem jak to w praktyce wygląda. Takie dwie upatrzyłam:
http://allegro.pl/bebedue-wanienka-s...584160601.html

http://3kiwi.pl/product-pol-36502-ST...NKA-WHITE.html

Edytowane przez emily863
Czas edycji: 2014-09-22 o 10:27
Stary 2014-09-22, 10:29   #1036
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
A czy któraś z Was używała albo zna kogoś kto używał składanej wanienki? Ja ostatnio usłyszałam o takim wynalazku i zgłębiam temat. Wizja oszczędzenia miejsca w łazience bardzo mi się podoba tylko nie wiem jak to w praktyce wygląda. Takie dwie upatrzyłam:

nie znam niestety i 1 raz ja widzę. Ja mam w planach
http://allegro.pl/fisher-price-wanie...619754514.html
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 10:44   #1037
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Ja też na razie nic nie mam, ale ja nie chce zapeszać. Wózek też chcę kupić gdzieś w styczniu, a reszta rzeczy typu łóżeczko, ubranka to będę mieć po córci, a jak się okaże że to chłopak to dostane wszystko od siostry. Może w środę dowiem się kto tam w moim brzuchu siedzi, mam nadzieję że tak.
Ja też jeszcze kompletnie nic nie mam, więc trochę Nas jest, co wstrzymują się z zakupkami:P
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 10:46   #1038
nusiekowa
Wtajemniczenie

[QUOTE=rosiek;48234618]Uwielbiam planować i robić listy a później skreślać z nich pozycje, takie małe zboczenie więc najpierw wertuję internet i cały czas dopracowuję, myślę, że za zakupy zabiorę się powoli od końcówki października
[QUOTE]

hehhe też tak mam
Osttanio dostałam od koleżanki liste wyprawkową taka o:
Dziecko – akcesoria:
- zestaw wózek gondola, spacerowy i fotelik do samochodu
- łóżeczko
- materac do łóżeczka – kokosowo – gryczany lub kokosowo – lateksowy
- przewijak lub komoda z przewijakiem
- nosidełko
- chusta
- elektroniczna niania
- wanienka
- mata antypoślizgowa do wanienki
- termometr kąpielowy do wody
- myjka
- smoczek uspokajający +0 szczotka do włosów z miękkim włosiem
- nożyczki z zaokrąglonymi końcówkami
- poduszka rogal do spania i karmienia
- śpiworek
- kołderka – najlepiej antyalergiczna, może być zamiennie ze śpiworkiem
- otulaczek lub rożek do spania
- kocyk np. z drzewa bambusowego – gruby i cieńki
- prześcieradło z gumka na materacyk – 2 sztuki
- komplet pościeli – 2 sztuki
- ręcznik z kapturem – 2 sztuki
- podkład do przewijania np. z ceratką
- pieluchy tetrowe – ok. 10
- pieluchy flanelowe – 2-3 sztuki

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Karmienie:
- podgrzewacz do butelek
- szczotka do mycia butelek
- butelki – sz. 1 x po 125 ml
- smoczki do butelek – avent, lovi, tommee tippee
- termoopakowanie do butelek
-
Kosmetyki:
- pieluchy jednorazowe – polecane dada (biedronka)
- chusteczki nawilżane
- krem na odparzenia np. krem alantan lub bepanhten lub linomag
- waciki i patyczki higieniczne
- płyn do kąpieli i krem do ciała dla niemowląt w 1 mc-u – najlepiej emolienty, kosmetyki powinny być z jednej firmy np. oilatum, allerco, emolium, może też być parafina (apteka), krochmal z maki ziemniaczanej
- oliwka lub mleczko pielęgnacyjne dla niemowląt
- proszek lub płyn do prania ubranek dziecięcych i tekstyliów –biały jeleń, lovela

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Apteczka:
- termometr do mierzenia temperatury – najlepiej na podczerwień. Ja kupiłam taki do pupy z elastyczną koncówką, taki mi poleciła koleżanka. Ponać takie mierzą najdokładniej. No i jest nie drogi.
- jałowe gaziki (5 cm/5 cm)
- Nose Frida (aspirator do nosa)
- Octanisept – pępek, rany
- nadmanganian potasu do przemywania potówek, sprawdza sie także podczas odparzenia pupy
- sól fizjologiczna w ampułkach do przemywania oczu, buzi wewnątrz, do nawilżania błony śluzowej nosa
- wit. K i D
- rumianek ekspresowy
- koperek ekspresowy w torebkach – można podawać dziecku od 1 tygodnia życia
- lek przeciw gorączkowy (czopki, syrop) np. paracetamol, ibufen
- maść majerankowa gdy dziecko ma katar
- linomag maść, bephanten maść na pupę dziecka
- Alantan lub Thormentiol maść na pupę dziecka
Ubranka (54 – 56 cm 100 % bawełna)
- Śpioszki - najlepiej z zatrzaskami w kroku - 4 – 5 sztuk
- Kaftaniki lub body z krótkim i długim rękawem (body lepsze nie podwijają się) – 4 -5 sztuk
- Pajacyki – najwygodniejsze rozpinane z przodu na całek długości
- Czapeczki bawełniane – wystarczą dwie
- Skarpetki – 4-5 par
- Rękawiczki bawełniane – niedrapki – 2 sztuki
- Sweterek rozpinany z przodu na guziki lub zatrzaski
- Spodenki
- Body z krótkim rękawem - 4 sztuki
- Body z długim rękawem – 4 sztuki

Mama i dziecko w szpitalu:
Dokumenty:
- dowód osobisty
- książeczka ubezpieczeniowa i RUMA – obecnie jest e-wuś
- karta przebiegu ciązy
- skierowanie do szpitala nie jest wymagane
Stary 2014-09-22, 10:47   #1039
nusiekowa
Wtajemniczenie

Wyniki badań:
- grupa krwi i czynnik Rh (oryginał)
- przy ujemnej Rh (Rh-) – badanie na obecność przeciwciał anty Rh
- zrobione po 32 tygodniu HBS – badanie krwi na nosicielstwo antygenu wirusa żółtaczki zakaźnej
- odczyn WR – badanie w kierunku kiły (robione dwukrotnie: na początku i pod koniec ciąży)
- wynik USG zrobione po 36 tygodniu ciąży
- ostatnia morfologia i badanie moczu
- wynik badania na obecność HIV
- wynik badania GBS
Na czas porodu:
- torba – spakować 31 – 32 tydzień
- 1 lub 2 długie koszulki typu T-shirt/ dwie koszule nocne do porodu
- szlafrok
- rozpinany sweter lub bluza
- ciepłe skarpetki
- kapcie
- klapki pod prysznic
- wygodne ubranie dla taty (jeżeli wymagane: fartuch, maseczka, ochraniacze na buty)
- jednorazowe pieluchy w kształcie podpasek
- jednorazowe chusteczki
- opaska, spinki lub gumka do włosów
- pielucha lub bawełniana chusteczka (do przecierania twarzy, do okładów)
- woda kosmetyczna w aerozolu do odświeżania twarzy
- termofor z gorącą wodą (do okładów), owinięty w podszewkę – nie koniecznie
- piłka jeżyk lub dwie piłeczki tenisowe włożone w skarpetkę (do masowania okolicy lędźwiowej)
- lanolinowa pomadka do ust
- ulubiona muzyka
- coś do jedzenia i przekąski – dla mamy i taty – najlepiej woda do picia
Po porodzie:
- koszula z rozcięciem wygodna do karmienia
- maść na popękane brodawki np. maltan
- osłonki na sutki - zamówione
- 2 staniki do karmienia i wkładki laktacyjne – po 36 tygodniu, muszla laktacyjna – nie koniecznie
- szlafrok
- klapki pod prysznic
- skarpetki
- 6 par majtek poporodowych (wielorazowe) - przepuszczające powietrze
- przybory toaletowe i kosmetyki
- 2 ręczniki
- 20 pieluch jednorazowych w kształcie podpasek
- Ręczniki papierowe, papier toaletowy
- Dziecięce kółko do pływania (do siadania w okresie gojenia się krocza)
- Poduszka jasiek – przyda się do karmienia
- Woda mineralna niegazowana
- Telefon i ładowarka
- Książka / gazety
- Herbatka laktacyjna – koper włoski + melisa – bocianek
- Pieniądze
- Husteczki do higieny intymnej

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Rzeczy dla dziecka (3 dni w szpitalu):
- Najmniejszy rozmiar pieluch jednorazowych do 3-6 kg lub pieluchy tetrowe 3 sztuki
- 3 bawełniane koszulki
- 2 bawełniane cienkie czapeczki i jedna cieplejsza
- 3 pajacyki (śpiochy z rękawami i nogawkami lub 3 pary kaftaniki i 3 pary śpiochów
- Skarpetki
- Niedrapki – rękawiczki
- Kocyk lub śpiworek
- Smoczek uspakajający – zamówiony
Powrót do domu:
- wygodnie ubranie dla mamy
- odpowiednie do pogody ubranko dla dziecka
- krem ochronny
- fotelik samochodowy
- wózek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-22, 10:47   #1040
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Ja też miałam się smarować od samego początku, ale najpierw oliwka jaką kupiła przyprawiała mnie o mdłości, kupiłam drugą, ale jakoś mi się nie chce niestety. Teraz się zastanawiałam, czy może nie lepiej stosować czegoś innego niż zwykła oliwka, jak Wy robicie?
Stary 2014-09-22, 10:52   #1041
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Fajny pomysl szkoda ze u nas nie przejdzie

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
SKArblonka super sprawa, chyba sama cos wymysle w domu jakich słoik czy coś i po korepetycjach wrzucę, zawsze jakaś kasiora )

crystal historia Twojej kolezanki bolesna, naprawdę, nie potrafię sobie nawet pomyśleć i wyobrazić co można czuć w takiej chwili...;((

u mnie dalej leje a ja sie od kompa odkleic nie moge.

o mój psiur chrapie;D
Bylam przy niej czesto, naprawde nie jestem ja sama sobie wyobrazic co musiala czuc.
Stary 2014-09-22, 10:53   #1042
mon9
Zakorzenienie

Ja juz po wizycie i płakać mi sie chce.. Ide chyba do poradni genetycznej. Po usg genetycznym miałam ryzyko ok 1:3000 po krwi mam 1:500...

A to przez niski poziom pappa bo mam 0,2 a norma to 1.

A powody niskiego pappa mogą byc dwa, chore dziecko albo ze maluch urodzi sie mały, tak zrozumiałam z tego co gin mówiła ..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 10:53   #1043
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Ja też miałam się smarować od samego początku, ale najpierw oliwka jaką kupiła przyprawiała mnie o mdłości, kupiłam drugą, ale jakoś mi się nie chce niestety. Teraz się zastanawiałam, czy może nie lepiej stosować czegoś innego niż zwykła oliwka, jak Wy robicie?
Ja wybrałam krem Elancyl (http://elancyl-elancyl.pl/start/elan...w-ciazy-500ml/), bo oliwki są dla mnie za tłuste, za długo się wchłaniają.
Stary 2014-09-22, 10:55   #1044
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Ale długa ta lista.
Ja też nic jeszcze nie kupiłam z myśla o nowym dziecku.
Jakos nie mogę się przełamać. Nie wiem czy na pewno chłopiec będzie to wolę poczekać.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 10:55   #1045
mon9
Zakorzenienie

Aaa i powiedziała mi ze nie warto podglądać płci przed 20 tygodniem to stwierdziłam ze bez sensu i nie patrzyliśmy

mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 10:56   #1046
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

o jaaaa pierwszy raz widze takie
Stary 2014-09-22, 10:57   #1047
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
ja Kupuje na wyprawkę,bo mieszkam daleko od rodzinnych stron, musze wszystko sama kupić, Po poprzednich prawie nic nie mam a wiadomo,ze nie chce kupowac wszystkiego na raz bo to koszta. Po 2 chce wszystko nowe-nie od kogoś bo ja tak niestety tamnie lubie nosić po kimś...sama oddaje ale nie lubie po 2 osobie nosić rzeczy ani też dla dzieci...Ja nic prawie poza lozeczkiem,kilkoma ubrankami nie miałam dla Julci -nie chciałam zapeszać i co? dlatego wiem,ze te zabobon nie sa prawdą. Głupota jakaś

crystal25 ja też sie smaruje kremem raz na ruski rok. Moj ulubion ma w składzie alkohol wiec odpada...Musiałam dla ciezarnych kupić

EdithSNajlepszego dla dziadka!
tez wole nowe , a moj TZ to nie chce nawet slyszec za bardzo o czyms uzywanym, mowi woli kupic najtansze w sklepie niz uzywane nie wiem skad tak ma...ale to i lepiej...
Ja kupilam balsam z palmersa kokosowy nie jest tak intensywny. ale jak w koncu sie za niego wezme i go wykoncze to chcialabym kupic w aptece mustele Trzeba sie wziasc za to smarowanie
Stary 2014-09-22, 10:58   #1048
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie i płakać mi sie chce.. Ide chyba do poradni genetycznej. Po usg genetycznym miałam ryzyko ok 1:3000 po krwi mam 1:500...

A to przez niski poziom pappa bo mam 0,2 a norma to 1.

A powody niskiego pappa mogą byc dwa, chore dziecko albo ze maluch urodzi sie mały, tak zrozumiałam z tego co gin mówiła ..

mon9, na pewno będzie wszystko w porządku. Nadal są duże szanse, że dzidziuś będzie zdrowy. Będą robić jeszcze jakieś dodatkowe badania? Bo ja się kompletnie na tym nie znam.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 10:58   #1049
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Mon9- trzymaj się dzielnie kochana. Nie znam się na tych normach ale nie załamuj się od razu. Powtórz badania jeśli się da, bedziesz spokojniejsza
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 10:59   #1050
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Ja wybrałam krem Elancyl (http://elancyl-elancyl.pl/start/elan...w-ciazy-500ml/), bo oliwki są dla mnie za tłuste, za długo się wchłaniają.
Od zwykłej oliwki na pewno wolę oliwkę w żelu, ale dzięki spróbuję tego kremu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości