|
|
#631 |
|
... choć nie Westwood
|
Dot.: Koty - część X
Wielbiony applaws z dzikim ryzem obwachany i olany. Za to zjadla sucha. Kilka chrupkow i koniec. Dobre i to...
|
|
#632 |
|
Wredna Ruda Beczka Soli
|
hehe, ja niby też myślałam, ale zawsze znalazło się jakieś "ale".
Kot sam mnie znalazł ![]() początkowo miał być oddany w dobre ręce (nawet się jedne chętne znalazły)... ale nie, za bardzo kochana jest
|
|
#633 |
|
Konto usunięte
|
Ha, a ja myślałam, że tylko moja kocica jest taka wybredna... Moja zjada tylko i wyłącznie karmę Sanabelle z Boscha.
Kilka razy chciałam zmienić ale się poddałam. Miska była pełna, kotka głodowała, po dwóch dobach się poddałam- przegrałam... Nawet mieszanie z mokrą karmą nie pomogło. |
|
|
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny poradźcie... Stachu w ogóle nie chce jeść suchej karmy BabyCat z Royala
ale on chyba nie powinien jeść takiej karmy dla dorosłych kotów Jaką suchą można podawać takiemu 7-8 tygodniowemu kotu??
|
#635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to jak ona sra nie wiem, gdzie zrobiłam błąd, już mi się wydawało, że ładnie się załatwia w jedno mniej więcej miejsce, ale postawiłam jej normalną kuwetę i klęska. W ogóle nie chce się w kuwecie załatwiać, robi gdzieś po kątach, za biurkiem, wsadzam ją do kuwety sto razy dziennie, pokazuję, że ma zakopywać, przenoszę jej kupony do kuwety, pokazuję jej, sprzątam kupony zza pralki, zza biurka, z dywanu, no jeszcze trochę i jej zafunduję klatkoterapię, jak kota kocham!
|
|
|
|
|
#636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na początku też moczyłam suche Stachowi i on trochę podjadał tego BabyCat, ale ewidentnie mu nie smakuje Za to nasze staruchy tylko czekają kiedy będą mogły zeżreć chrupki Staśkowi ![]() Co do kuwetkowania... myślę, że Bożenka jeszcze załapie co do czego W ogóle to przymierzam się do zakupu kolejnej krytej kuwety, bo zauważyłam, że Stasiek najczęściej chodzi do tych krytych, a ze swojej odkrytej nie korzysta prawie wcale. Za to Arasza ciągle muszę z niej przeganiać, bo jak tam nasika to połowa żwirku jest do wyrzucenia A klatkoterapia dla Bożenki tylko w ostateczności
|
|
#637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba, ze juz wyskakuje i nie da sie jej utrzymac w kartońie? Moje siedzialy ile sie dalo. Az zaczely same wyskakiwac na 100cm w gore U mnie dzis zgon: ja leze chora, koty leza ze mna. Niezywe. Deszcze leje od rana Sucha karma Granapet jest calkiem niezla. Widze wyrazna poprawe w siersci
|
|
#638 |
|
Nie depcze krokusów
|
U mnie po suchej Granacie były luźne kupony.
|
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
Po ktorej?
Ja kupilam z kurczakiem i jest ok.
|
#640 |
|
Nie depcze krokusów
|
Miałam wszystkie.
|
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz ma 7-8 i jak któreś z nas jest w domu to lata luzem, ale jak wychodzimy np. na zakupy to pakuję go do transporterka bo nie wiem co zrobić z kotem zawieźć do mamy? czy zostawić w domu, ale ograniczyć mu możliwość chodzenia tylko po 1 pokoju?? bo przecież nie zamknę go w transporterze na ponad 12 godzin Szybkiego powrotu do formy
|
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(nie po plazmie). Najgorzej, ze wchodzi mi do skrzyni na pościel i tam ekhem... a to sofa beddinge, więc wejście do skrzyni jest z każdej strony _-_
|
|
|
|
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tak czytam o foszkach jedzeniowych to się cieszę, że moje żrą co popadnie
|
#644 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy sucha karma GranataPet wersja Adult z rybą jest ok? Mogę wziąć za pkt-y w ZOO+ ale nie wiem czy warto
a co myślicie o karmie Josera Kitten![]() edit: poszperałam troch w necie i zamiast GranatyPet wzięłam za punkty małą paczkę karmy Purizon
![]() Edytowane przez aga_tka_2 Czas edycji: 2014-09-22 o 17:39 |
|
|
|
#645 |
|
Raczkowanie
|
Moje w sumie też by chętnie tak jadły. Na początku jak je wzieliśmy to dostawały różne smakołyki, a tu rybka, mięsko, albo jakaś saszetka. Niestety teraz jest tylko sucha karma i to jedna z lepszych bo kotka przejawia problemy jelitowe po wszelkich udogodnieniach, więc musieliśmy zrezygnować z rozpieszczania.
|
|
|
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#647 |
|
Przyczajenie
|
Moja Zulka jest fanka krewetek. Chyba za bardzo ja rozpieszczam :P
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#648 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#649 |
|
Nie depcze krokusów
|
Daniels był wczoraj na rehabilitacji, był grzeczny, miał nawet robioną elektrostymulację, co przy kotach jest ryzykowne dla rehabilitanta. Niestety, pogłębiła mu się wada biodra i obecne problemy wynikają z tego, a nie z kolana.
|
|
#650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#651 |
|
Nie depcze krokusów
|
Póki co trzeba nadrobić masę mięśniową, aby miało co trzymać staw. Niestety zaniki ma spore, ostatnio zapomina, że ma 4 łapy...
|
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Zakupy na zoo+ płatne przelewem to jakaś masakra. Zamówiłam w czwartek, przelew zrobiłam od ręki i jeszcze nie ma paczki.
|
|
#653 |
|
Konto usunięte
|
esfira, jaka piękna kocia miłość u ciebie
|
|
|
|
#654 |
|
Nie depcze krokusów
|
|
|
#655 |
|
Zadomowienie
|
Z małym jakoś dajemy radę. Kropelki chyba wybiły wszystkie pchły. W każdym razie wet nie był nimi zaniepokojony, stwierdził tylko, że widzi stare odchody.
Kocurowi dał maksymalnie 2 miesiące. Dał coś na odrobaczanie. Później będzie pierwsze szczepienie + kolejna dawka odrobaczania o ile wcześniej nie zauważę robaków w kale. Młody już tak nie ucieka ode mnie ale sam nie podejdzie. Wczoraj przyprowadziłam go już do mojego domu. Mieszka teraz w moim pokoju. Ma legowisko z kartonu z pogniecionymi gazetami. Chyba bardzo mu się spodobało. W poprzednim mieszkaniu chował się po kątach i ciągle miauczał jak się wyszło z pokoju. W tym nowym legowisko od razu się zadomowił. Śpi niemal na okrągło, nie miauczy już tyle, no prawie w ogóle a bałam się, że tej nocy da czadu. Wstaje zjeść, załatwić się i zazwyczaj wraca na miejsce. Czasami tylko jak nie śpi wyciągam go pogłaskać. Zasypia mi wtedy tak słodko i nawet daje brzuszek do smyrania. Nie wiem tylko jak ze starszyzną. Oni by raczej chcieli bym kota oddała. Ja nie chcę. Mama tylko coś powiedziała, że zobaczy jak się spisuję i zadecyduje. Tak więc wszelkie koszta na mojej głowie. Prawie już nie mam kasy ale najwyżej będę błagać rodziców o kredyt. Jak na złość jestem na etapie szukania pracy, potem będzie z górki. A, i pies! Wczoraj chyba nie zauważył co tam niosę, niby powąchał z daleka i olał. Dzisiaj pozwoliłam mu zobaczyć co tam mam w pokoju. Ale był w szoku Zrobił wielkie oczy, naprężył się i siłą musiałam go wygonić. Bałam się co wymyśli. Chyba niezły prezent na 10 urodziny mu zrobiłam ![]() A poniżej moje słoneczko. |
|
|
|
#656 |
|
Nie depcze krokusów
|
Cudowności, mądre oczka
|
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje dostają jeszcze jakieś dwa razy w tygodniu surowe mięso, do wyczyszczenia zębów. Nie uważam, że to rozpieszczanie ![]() Nie smakuje jej? Bywa, niestety.
|
|
#658 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#659 |
|
Zadomowienie
|
Dziękujemy
A ja jeszcze raz dziękuję za pierwszy post na tym wątku. Trochę mi rozjaśnił pewne kwestie, szczególnie jeśli chodzi o żywienie. Choć nie bardzo wiem jak z porcjami i częstotliwością ale to pewnie jeszcze doczytam. Póki co karmię go rano i wieczorem. Martwi mnie tylko, że od wczoraj rana nie pił wody a miał przecież delikatną sraczkę. Powinien wtedy się nawadniać. |
|
|
|
#660 |
|
Konto usunięte
|
2ystem1645, koteczek śliczny i nawet daje już brzuszek do smyrania...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:03.

ale on chyba nie powinien jeść takiej karmy dla dorosłych kotów

nie wiem, gdzie zrobiłam błąd, już mi się wydawało, że ładnie się załatwia w jedno mniej więcej miejsce, ale postawiłam jej normalną kuwetę i klęska. W ogóle nie chce się w kuwecie załatwiać, robi gdzieś po kątach, za biurkiem, wsadzam ją do kuwety sto razy dziennie, pokazuję, że ma zakopywać, przenoszę jej kupony do kuwety, pokazuję jej, sprzątam kupony zza pralki, zza biurka, z dywanu, no jeszcze trochę i jej zafunduję klatkoterapię, jak kota kocham!

ja na początku też moczyłam suche Stachowi i on trochę podjadał tego BabyCat, ale ewidentnie mu nie smakuje
Chyba, ze juz wyskakuje i nie da sie jej utrzymac w kartońie? Moje siedzialy ile sie dalo. Az zaczely same wyskakiwac na 100cm w gore

bo nie wiem co zrobić z kotem