|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
dzisaj pewnie nie będe nadarzac
Ciesze się bo tż w końcu zdał prawko na C ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#2702 |
|
Zadomowienie
|
Witam się poweekendowo
u nas też dzisiaj od rana pogoda paskudna, aż nic się robić nie chce. Muszę się pochwalić że wczoraj dostaliśmy od siostry męża 2 kartony ciuchów dla Zosi- od urodzenia do ponad roczku ![]() A i mam wyniki mojej glukozy z piątku: na czczo wynik 80 (norma od 70 do 99) po 1 godz- 143 a po 2 godz- 56 Tylko dla tej po 1 godz i po 2 godz nie mam podanych norm i nie wiem czy to dobrze wyszło czy co /????
|
#2703 |
|
Wtajemniczenie
|
Cos sie nie zapowiada na wieksze problemy z nadarzaniem
Ciekawe gdzie sie antosia zgubila,miala dac znac czy w koncu udalo sie dowiedziec kto sie u niej w brzuszku ukrywa
|
#2704 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witam się - spać mi się chcę jak jasna cholera
|
|
|
|
|
#2705 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczęta
![]() Ja dzisiaj mam jakąś niemoc w sobie W nocy mało co spałam, mąż też bo coś go chyba choroba bierze. Wstałam po 9... Tyle co prysznic wzięłam i lekko ogarnęłam mieszkanie. Ale nie miałam nawet sił, by umyć podłogi. Chyba się chwilę położę..Co do bólu w pachwinach/kroczu to ja też odczuwam takie ciągnięcie jak za dużo się ruszam (spacer/sprzątanie). Tylko leżenie mi wtedy pomaga. Alekaz gratulacje dla męża
|
#2706 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() U mnie też leje i to naprawdę daje równo ![]() Pojechałam do miasta, do doktorka po skierowanie do szpitala na tą glukozę i co ??? teraz to nie wiem kiedy ja pojadę po to skierowanie Do mojego przeziębienia dołączył kaszel, Tż też chory aż gorączki dostał, jakieś wirusy po mojej chałupie krążą Na obiad pomidorowa ;p Co ciekawego robicie z piersią z kurczaka ? Szukam inspiracji
|
|
#2707 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2708 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
z mojej glukozy dzisiaj D.U.P.A poszłam do laba a tam mi mówią ze bez skierowania to nic nie zrobią, więc udałam się do rodzinnego ale na glukozę już nie poszłam bo mi przyssalo żołądek do kręgosłupa taka głodna już byłam. Pójdę jutro. Nawet rodzinny się zdziwił co to za pindy głupie obciążenie glukozą robią z krwi wlosniczkowej Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app
|
#2709 |
|
Rozeznanie
|
A w biedronce są pieluchy dada w promocji - paka 156 sztuk za 49,99 zł
|
#2710 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#2711 |
|
Zadomowienie
|
Tak, po 2h mam wynik 56...
Może jednak to że oddałam tą glukozę po tej godzinie i 20 minutach miał jakiś wpływ na wynik???? ![]() Chociaż pielęgniarka mówiła że to już nie wpłynie na wynik bo glukoza zdążyła się wchłonąć. a też mi się wydaje że ten wynik po 2h jest trochę niski... a wizytę mam teraz dopiero 13.10
|
#2712 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(jak ktoś ma chudy tyłek i mu się wrzyna podczas siedzenia)czasami to jakby mnie pułk wojska od tyłu bez ostrzeżenia.. |
|
|
|
|
#2713 |
|
Raczkowanie
|
Hej piekne panieneczki
ja tez mam te bóle w pachwinach i lekarz stwierdzil ze to wiezadla sie rozciagaja albo tez kosci miednicy moga sie rozszerzac i szykowac do porodu... fajnie ze nie tylko mnie to meczy u mnie tez pogoda srednia choc od pol godz niesmialo sloneczko wychodzi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2714 |
|
Zadomowienie
|
obudził mnie telefon przed chwilą i jestem jakaś taka jakby ktoś deską w łeb przyłożył.....
chyba chwilowo nie pada... przejde się do sklepu i uwaga! do fryzjera..... tak tak..... znalazłam nieszczęśnika który mimo mojego wrogiego nastawienia w starciu postanowił coś zrobić z moim fryzem.... młody chłopak i trochę nie wiem czy dobrze robie ale chyba gorzej już być nie może....a szczerze powiem że nie mogę na siebie patrzeć.... strach pomyśleć co zrobie jak się okaże że to można jeszcze bardziej spier*@#&*# |
|
|
|
#2715 |
|
Rozeznanie
|
Iwona te normy glukozy są różne, ja miałam chyba od 70 do 99, a nie jak dziewczyny pisza do 140, najlepiej dopytaj się w swoim labo. aha na czczo, po 1 i 2 h miałam takie same normy więc może i u Ciebie też tak jest?
A ja doczekałam się listonosza, lecę zaraz do banku |
|
|
|
#2716 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I akurat dziś też u mnie pierś z kurczaka. Ale po łatwości - wczoraj w przyprawach zostawiliśmy na noc, a dziś w piekarniku upiekę. Dziwnie się czuję ogólnie dzisiaj, mam nadzieję, że mąż mnie nie zarazi niczym.. Pierś lubię w kilku formach: - w zwykłej panierce z sosem pieczarkowym - w postaci de volay (ale oczywiście na serze bo masełko mi wycieka i są takie flaki) - usmażony soute a na wierzch starty żółty ser z przyprawami na wierzchu (aż się stopi ser) - lubię też kotleta (zawsze robię na schabie ale pewnie na kurzynie też można) usmażony soute, na niego wcześniej przygotowany szpinak, poukładane kawałki sera feta i wszystko przykryte wiórkami żółtego sera do stopienia się jego. Może na coś się skusi któraś
|
|
#2717 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, już traciłam nadzieję, że nie znajdę szkoły rodzenia, kiedy taddam - udało się i do tego finansowana przez NFZ trochę jednak późno się zgłosiłam, bo jestem w 29 tc, ale trudno ...i tak się cieszę
|
||
|
|
|
#2718 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiele dziewczyn o nich wspominało jako dobrej alternatywie do znacznie droższych pampersów i mają pozytywną opinię instytutu matki i dziecka
|
|
#2719 |
|
Raczkowanie
|
A my właśnie zrobiliśmy cesarkę 12letniej dożycy, szok w ogóle, że w tym wieku żyje, a co dopiero ciąża!
no nie umiem się rozstać z pracą, tym bardziej, że mamy dom z gabinetem więc i tak widzę co się dzieje i jak mogę to pomogę od października idę na oficjalne zwolnienie, więc już nie będę mogła (w razie kontroli z ZUSu), ale póki wrzesień, to zaglądam ![]() I jednak hormony ciążowe działają, bo to chyba 30sta cesarka u nas a dopiero przy dzisiejszej się roztkliwiałam jak zobaczyłam te słodkie maleńkie piszczące szczeniaczki ![]() miłego dnia! |
|
|
|
#2720 |
|
Rozeznanie
|
ja słyszałam że te pieluszki są ok, ja zamierzam je wypróbować
|
|
|
|
#2721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2722 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Znów troszkę mnie tutaj nie było ale ostatnio jakoś nie miałam na nic czasu i weny do pisania też brakowało![]() W końcu zaczęły się u mnie zajęcia w szkole rodzenia i w tamtym tygodniu mieliśmy pierwsze spotkanie organizacyjne bede miała zajęcia 2 razy w tygodniu po 2h jednego dnia będzie gimnastyka i jakieś ćwiczenia a drugiego wykłady![]() W czwartek idę powtarzać glukozę i mam nadzieje że będę miała już lepszy wynik niż ostatnio i nie będe musiała przechodzić na dietę
|
#2723 |
|
Rozeznanie
|
czy to jest normalne, że mnie cały czas ciśnie w lewym boku?no ja rozumiem, że mały może uciskać, że się wnętrzności przesuwają ale żeby dzień dnia 24 godziny na dobę mnie tak bolało? przecież on nie jest w jednej pozycji tylko się kręci to i czasem trochę ulgi powinno być a tu kompletnie nic i nie ważne czy siedzę stoję czy leże cały czas mnie boli
|
|
|
|
#2724 |
|
Zadomowienie
|
Hej laski
W końcu przestało padać od rana i humor trochę lepszy...chociaż może lepszy dlatego, że zjadłam pół puszki kajmaku.... Dziewczyny mam pytanie. Czy nie bolą was żebra? Mnie od kilku dni prawe boli i akurat tam mam spory ucisk. Ogólnie Młody się tak rozpycha,że mam wrażenie, że rozerwie mi skórę, nawet już nie kopie tylko sie tak wyciąga,przeciąga, dość boleśnie. Czy wy też macie taką napięta skórę?? Smaruję ją często gęsto, bo mam wrażenie, że zaraz popęka...
|
#2725 |
|
Zadomowienie
|
no ja już po wizycie...chłopakowi się ręce trzęsły jak mnie ciął
chyba go trochę nastraszyłam i słusznie!powiedziałam że nie zejdę z fotela póki w miarę sensownie nie będę wyglądać....skończyło się na dwóch myciach....póki co włosy są w miarę w ładzie bo suszone dyfuzorem..ciekawe co będzie po naturalnym schnięciu.... zapłaciłam ale wiem że do chłopaka więcej nie pójdę... podstawowe błędy które robił i efekt końcowy świadczy o tym że nic nie wie o kręconych....dopiero jak przeprosiłam i powiedziałam że teraz to robimy po mojemu to jest w miarę efekt... nie rozumiem dlaczego fryzjerzy (nie wszyscy oczywiście) obruszają się jak im się mówi co zrobić...przecież nikt nie zna naszych włosów jak my sami!! ehh....oby dało się w tym chodzić i jakoś odrosną |
|
|
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
cześć,
Witam się w III trymestrze, bo podczas mojego wyjazdu na ten krótki urlop w ostatniej chwili zaczęłam 28 tydzień. Wyjazd zniosłam dość dobrze, chociaż długa podróż zrobiła swoje i nogi mi spuchły jak bańki. Ale poza tym super, wiadomo, że kondycja nie ta, ale dałam radę. |
|
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
Moj gin dał mi namiar na Panią dr..w środę dam Ci znac ile kosztuje i czy wypisała bez problemu
![]() Wrociłam z niemiec Wszystko załatwiłam , mam już ubezpieczenie tam normalnie , za 2 tyg dostane karte do domu ze zdjeciem z ichniego nfz jakby i legalnie oficjalnie moge tam rodzic,leczyć się itd. W szpitalu umowiłam się na poczatek 36tc na badanie , wypisanie karty porodu - mam jeszcze czas , do tej pory zdecyduje gdzie w ogole chce rodzić
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny czy pomogę powrócić do was na wątek ?
![]() Mam nakaz odpoczywania/leżenia i mam mnóstwo czasu więc może w końcu będę na bieżąco.. przyjmiecie mnie?
|
#2729 |
|
Zadomowienie
|
Trusia a gdzie ty byłaś jak cię nie było??
![]() i czemu nakaz leżenia? jak się czujesz?jak niuno? ![]() ja lecę na warsztaty o pierwszej pomocy bobasowej...ciekawe czy coś warte to będzie |
|
|
|
#2730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szyjka mi się skróciła i od początku września mam zwolnione tempo, brzuch twardnieje łykam magnez i leże choć cały czas się nie da. Julek szaleje w brzuchu na szkołę rodzenia też chodzimy z Tż a w tym tyg też pierwsza pomoc z lekarzem może pójdę jak będę się czuc w miarę dobrze
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:31.

/????
13.08.2011r.

W nocy mało co spałam, mąż też bo coś go chyba choroba bierze. Wstałam po 9... Tyle co prysznic wzięłam i lekko ogarnęłam mieszkanie. Ale nie miałam nawet sił, by umyć podłogi. Chyba się chwilę położę..

taki dyskomfort czuje w tych okolicach. Lekarz nie widzi niepokojących objawów, nic się nie dzieje więc chyba u mnie to normalne 

wiele dziewczyn o nich wspominało jako dobrej alternatywie do znacznie droższych pampersów i mają pozytywną opinię instytutu matki i dziecka