![]() |
#1381 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1382 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1384 |
Wtajemniczenie
|
Pytanie mam do tych bardziej obcykanych co to sa do cholery kryształy szczawianu wapnia w moczu? Wyszły mi liczne
![]() Limfocyty w krwi tez mam niskie bo 17,8% za to hemoglobina ciagle powyżej 13 a swego czasu spadła poniżej 11 ![]()
#1385 | |
Zakorzenienie
|
a ja bym non stop coś jadła...masakra jakaś
![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1386 |
Wtajemniczenie
|
oooo ale sentymentalnie dziś...
wzruszyłyście mnie.... bardzo się cieszę, że Wam sie udało! mamy też znajomych, którzy mieli problemy, dwóm parom się udalo na szczęście, a trzecia próbuje już chyba ze 4 lata.... nam się udało, w obydwu przypadkach za pierwszym razem... ale chyba coś w tym jest, że każdy ma takie problemy, którym da radę stawić czoło.... walczyć.... mi się zeszło, nic jeszcze dzisiaj nie zrobiłam.... ale chyba najczęściej w poniedziałki tak ten czas marnuje, aklimatyzacja po weekendzie ![]() włoski mam nowe ![]() ![]() ![]() wrzucę potem jakąś fotkę, jak mi się już uleżą ![]() ![]() za niedługo do przedszkola Frau super, że młoda zaakceptowała przedszkole ![]() mój jeszcze dziś popłakiwał, ale i tak było lepiej niż się spodziewałam, że będzie po weeekendzie nie wiedziałam, że dziś Dzień Przedszkolaka ![]()
#1387 |
Zadomowienie
|
Lola- takie cuś może wychodzić jak się ma piasek albo kamienie na nerkach..
często kamienie nerkowe się składają właśnie z wapnia i szczawianów. Masz problemy z nerkami? Może zjadłaś zupę szczawiową ? ![]() albo cuś innego co zawiera szczawiany i wyszły w moczu
#1388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1389 |
Wtajemniczenie
|
szybkawolna - ja takie zakwasowe uczucie miałam na skurcze właśnie jak się zaczynały, teraz to aż wręcz brzuch rozrywa, pali i nie wiadomo co jeszcze.
Frau - dobrze, że u Silesianny wszystko ok... już myślałam, ze przez te krwotoki w szpitalu jest :/ Paulina - też mam pco i jeszcze do tego parę innych nieprzyjemnych spraw, dlatego my się dośc długo staraliśmy, z pomoca medyczną. U mnie niestety same zioła nieposkutkowały. A Tż też badalismy ![]() Też zaszłam z CLO (tzn. nie tylko, bo miałam cały zestaw leków oraz zastrzyk) i tez wcześniej nie miałam owulacji. hehe a co do płaczu to ja w I i do połowy II trym. tez ciągle wyłam ![]() anetka - płatne wszędzie ![]() Benetta - to my czekalismy ponad 2x dłużej,ile ja w tym czasie testów zrobiłam... także z totalną niewiara robiłam ten szczęśliwy ![]() Mamie powiedziałam też szybko, bo ja dosłownie kilka dni później trafiłam do szpitala zpierwszym ciążowym problemem tj. okropnym bólem, 2 wielkimi torbielami i krwawieniem. Pamiętam, że napisałam jej smsa długiego a to był Prima Aprillis i na kolejny dzień mama jeszcze raz się upewniła czy na pewno to nie był żart ![]() Fiorella - ale duży ten Twój dzieciaczek! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1390 |
Zadomowienie
|
Goniaa - wzruszyłam się ...
Jeśli chodzi o nas to z TŻ jakoś nigdy nie uważaliśmy za specjalnie... i tak się dziwie że dość późno nam się udało zajść ![]() Obwiniam o to stres, miałam stresujące studia, pozniej szukanie pracy ale w końcu się udało. Okres spóźniał mi się tydzień czułam się meeeega zmęczona, w pracy ledwo żyłam i okropnie cycki mnie bolały to już podejrzewałam, że jestem w ciąży ![]() W końcu rano akurat TŻ był w domu, poszłam i zrobiłam test i od razu wyszły 2 piękne kreseczki, taaak się wydarłam żeby TŻ szybko przyszedł do łazienki i mu podałam test ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- też tak obstawiam ! ![]()
#1391 |
Wtajemniczenie
|
Gonia, teraz to już wyć będę z pewnością, ukochana babcia mojego TZ niestety nie doczekała ani naszego ślubu, ani dziecka.
Esti napisała, że u niej ok, miała fałszywy alarm i była już gotowa do szpitala, ale przeszło, ma problem z internetem, a TŻ miał tą planową operację, ale jakieś komplikacje wyszły, jest w szpitalu i jest nim teraz całkiem pochłonieta, ale dziękuje za troskę
#1392 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1394 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() o jaa... brak mi słów.. ile niektórzy muszą przejść, żeby takiego małego cudownego człowieczka stworzyć... SUPER ŻE SIĘ UDAŁO... ![]() ![]() teraz widzę jaką jestem szczęściarą, że u nas od razu wszystko zadziałało.. Cytat:
![]() ![]() ja wizytę mam dopiero o 17.00 sie doczekać nie mogę aż zobaczę małego-większego niż ostatnio ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() 1 dzień zabrakło... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1395 |
Zadomowienie
|
ja się strasznie o moich dziadków martwie :-( żyją, są mniej więcej samodzielni ale gasną w oczach :-( co do nich pojade to gorzej wyglądają :-( boje sie że któregoś dnia dostane telefon że któremuś coś się stało (dziadek np miał już 3 zawały :-( a z powodu ciąży nie jeżdże teraz do nich (za daleko), mam nadzieje że po porodzie będziemy mogli się spokojnie zobaczyć
#1396 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1397 |
Zakorzenienie
|
ja póki co uciekam, mąż wraca z pracy, nie może mnie znów zastać przy komputerze :P a tak serio, to za jakiś obiadek trzeba się wziąć
![]() miłego i słonecznego (pomimo ponurej pogody za oknem) popołudnia ![]() i jeszcze raz udanych wizyt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1398 | ||
Rozeznanie
|
Ela! Na stronie przedszkola M. taki list:
List z okazji Ogólnopolskiego Dnia Przedszkolaka Rzecznik Praw Dziecka Marek Michalak List do Dzieci z okazji Ogólnopolskiego Dnia Przedszkolaka Kochani, nadeszło Wasze wielkie Święto – Ogólnopolski Dzień Przedszkolaka. Jestem pewien, że Wasi opiekunowie (nauczyciele i rodzice) zadbają, aby był to dzień wyjątkowy. Powiem Wam w tajemnicy – mimo, że jestem już całkiem dorosły, nadal lubię odwiedzać przedszkola. Fajnie jest być przedszkolakiem! Tyle kolorowych zabawek, ciekawych zajęć, sympatycznych kolegów i koleżanek. I zawsze uśmiechnięci Wasi nauczyciele, którzy znają odpowiedzi na wszystkie trudne pytania: Dlaczego słone jest morze a nie czuć soli w jeziorze? Dlaczego tworzą się fale a czasem nie ma ich wcale? Skąd biorą się w wodzie bąbelki, gdy ogień podgrzewa ją wszelki? Dlaczego lód rośnie od góry a w wodzie nie zrobisz dziury? Dlaczego butelka pęknie, gdy woda zamarznie w niej pięknie? Dlaczego olej pływa? Wzór wody jak się nazywa? Dlaczego woda jest mokra? Tych pytań tysiąc was spotka. Czy woda może być gazem? – zapytam już innym razem1 Życzę wszystkim Dzieciom, aby Ogólnopolski Dzień Przedszkolaka był dniem szalonej zabawy i śmiechu od ucha do ucha. Waszym wspaniałym Opiekunom życzę satysfakcji z dawania Wam radości, a wszystkim Dorosłym – by umieli o Waszych sprawach myśleć z należytą uwagą, a podejmując wszelkie decyzje wsłuchiwali się w głos dzieci, bo – jak uczył nas Janusz Korczak: My dorośli wiemy dużo o dziecku, ale się możemy mylić. Ale dziecko wie, czy mu jest dobrze, czy źle. Miłej zabawy i dużo radości! najserdeczniej Wasz Rzecznik Marek Michalak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1399 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1400 |
Rozeznanie
|
Wiecie co...
zauważyłam że a ja ostatnio czuję się lepiej (te pobolewania @) przeszły... bezsenności też od jakiegoś czasu nie mam.. spojenie łonowe na dole nie boli...ani mi nic tam nie "chrupie" dzidzia się rusza... czasem zasunie porządnego kopa.. ![]() może to przez to, że męża od zabawek odstawiłam... |
![]() ![]() |
![]() |
#1401 |
Rozeznanie
|
Mozliwe ale widzicie mojej koleżance lekarz kazal pobudzac piersi aby wywolac laktacje a ona tez lezy z zagrozona ciaza.
Pytanie co doradza ie i jakie rozmiary wziac dla Malutkiej do szpitala u nas nic nie daja i trzeba miec swoje ciuszki rozki itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#1402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj sentymentalnie się zrobiło. Też się wzruszyłam czytając. ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Ja planuję wziąć rozmiar 56. Młoda powinna być średniaczkiem albo trochę poniżej więc w większych ciuszkach pewnie się utopi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1403 |
Rozeznanie
|
myslisz ze jak mnie tak znowu chwyci to zeby podjechac na ip ? bo ja nie wiem za bardzo co mam traktowac za grozne i jechac i zawsze sie jakos przemecze i nie jade ...
#1404 |
Zakorzenienie
|
Witam sie po wizycie
![]() Jak sie okazalo klucia w szyjce sa niegrozne tzn. szyjka krociutenka ale bez zmian od ostatniej wizyty no i trzyma, a klucia sa stad ze glowka dziecka jest b.nisko i naciska wlasnie na szyjke, gin powiedzial ze tak juz bedzie do porodu. Pobral mi tego Gbsa i musialam tylko zaniesc ta probowke do laboratorium niedaleko gdzie przyjmuje- placilam 22zł. Malutka rosnie zdrowo , wazy 2700g i gin uwaza ze waga do porodu 3500-3600g , ale ostatecznie oszacuje na nastepnej wizycie 13.10 i to bedzie ostatnia moja wizyta ..... Dziekuje za wszystkie kciuki ![]() ide nadrabiac....
#1405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1406 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() Zupdatowalam ipada i nie umiem sie nim teraz poslugiwac ![]() Nie chce mi kopiowac, wiec nie moge cytowac, strony tez nie wszystkie otwiera ![]() Wiec musze jechac z pamieci ![]() Zanet ja tez ten powiew grozy czuje ![]() U mnie suszarka caly czas w salonie stoi, pogody ladnej tutaj nie ma za czesto, wiec musze suszyc pranie w domu ![]() Justynawmoja reakcja byla dokladnie taka sama, jak Twoja, kiedy sobie uswiadomilam, ze jutro zaczynam 9 miesiac ![]() Pochwal sie mebelkami ![]() Aleksandretta, Paulinateraz to sie nawet ciesze, ze tylko tyle bede miala wolnego, mniej czasu na siedzenie i myslenie, im jestem teraz bardziej zajeta tym lepiej dla mnie, obym tylko zdazyla z wypraniem i poprasowanie rzeczy dla malej ![]() Co do bezsennosci to u mnie z tym roznie, dzisaj np. obudzilam sie o 5.30 i juz spac nie moglam ![]() ![]() Aleskazdrowka ![]() Nam sie udalo zajsc w pierwszym cyklu, nawet dokladnie znam date ![]() ![]() Z testem czekalam do @, tylko jakos tak sobie to wszystko zle obliczylam, ze bylo juz 6 dni po czasie a ja nadal czekalam, w koncu 7 dnia w nocy z nienacka sie obudzilam i powiadomilam Tz, ze @ mi sie spoznia, juz wtedy wiedzialam, ze jestem w ciazy, rano zrobilam test, wyszla blada kreseczka, wiec zadzwonilam do siostry, zeby sie upewnic, ze to to ![]() ![]() Paulina az mi sie lezka w oku zakrecila, jak przeczytalam wasza historie, bardzo sie ciesze, ze sie wam udalo i juz za chwile bedziecie sie cieszyc swoim malenstwem ![]() Fiorella super, ze z synkiem wszystko ok ![]() Goniass bardzo mi przykro z powodu babci, ale mysle, ze mysl o tym, ze nosisz w sobie malenstwo pozowlila je byc spokojniejsza i sprawila jej ogromna radosc ![]() Indra tez uwazam, ze kobieta zachowala sie najlepiej, jak mogla w takiej sytuacji, przynajmniej dzeck ma szanse na normalny dom i kochajaca je rodzine ![]() Zanet teraz ja mojej mamie codziennie powtarzam, ze doczeka wnuczki, ze zobaczy ja chociaz prze skypa, jest to dla miej ogromna motywacja, pogodzial si juz ze swoja sytuacja i jedyne czego teraz pragnie to doczekac male, a ja tak strasznie sie boje, ze moge nie dotrzymac obietnicy... ![]() Ja dzisaj tez mam dwie wizyty, jedna u psychologa druga u internisty, bo mi jakas wysypka wyskoczyla- z tym to nawet smieszna historia wyszla, bo rano zadzwonilam, zeby sie na wizyte umowic, kobieta w rejestracji mowi do mnie, ze mam jak najszybciej przyjecha do lekarza, wiec jej tlumacze, ze w parcy jestem i ze moj manager nie jest zadowolony, kiedy z pracy na badania wychodze (fakt kreci nosem, ale bez przesady, to taki typowy facet, ktory uwaza, ze kobiety w ciazy ze wszytskim przeadzaja, ale zna prawo i wie, ze nie moze mi nic powiedziec, bo na badania musi mnie wypuscic i do tego jeszcze za ten czas zaplacic), po pol godziny zostaje wezwana do jego biura, zaczyna mi sie tlumaczyc, ze on nigdy nie mial nic przeciwko moim badaniom, ze on rozumie, ze jak cos sie dzieje to musze isc i ze jesli kiedys powiedzial cos, ze moglam to odebrac inaczej to on bardzo przeprasza ![]() ![]() To sie mu dastalo przeze mnie ![]() Czekoladka super, ze z coreczka wszystko ok ![]() P.s. przepraszam za bledy i literowki, ten ipad mnie do szalu teraz doprowadza ![]() ![]() Edytowane przez Rosalie01 Czas edycji: 2014-09-22 o 14:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1407 | |
Zadomowienie
|
Fiorella spory chłopaczek, ale najważniejszy, że zdrowy
![]() Gonia ja nie muszę całe szczęście brać ciuszków, bo bym chyba tam ciężarówką pojechała zwłaszcza, że na zimę więcej potrzeba ![]() Ja bym wzięła coś na 56 i 62 na wszelki, a zawsze tż coś może dowieźć. Uważaj tam z tymi skurczami, jeszcze trochę wytrzymajcie ![]() Cytat:
![]() Wzruszające te wasze historie. Ja nie mogę takich rzeczy czytać, bo w ciąż rykwol jestem i zaryczana będę chodzić.
![]() |
#1408 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1409 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1410 | |||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ojej jakie to wzruszające, aż się łezki w oczach mi zakręciły!!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() słyszałam że 1ki są do bani ale że już te większe sa oki. Cytat:
![]() babcia czekała na tą informację ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a my z mężulkiem planowaliśmy ciążę ale nie staraliśmy się jakoś namiętnie, uznaliśmy że będzie co ma być i po pół roku od ślubu okazało się że nam się udało. U nas nie było łez wzruszenia, radości jakiejś takiej wielkiej, do nas to nie docierało. W ogóle zrobiłam test z głupa bo miałam dostać @ i nie dostałam a spieszyliśmy sie bo jechalismy do Harrachova na loty narciarskie, wyszły mi dwie kreski ale ta jedna była strasznie blada więc przyjęłam że w ciązy nie jestem ale jakaś taka niemrawa chodziłam, bolął mnie brzuch więc sądziłam że to na @, w harrachovie wypiłam jeszcze piwo, bo na bóle @ piwko i ibum idealne połączenie dla mnie było:P ale że cos mi spokojnu nie dawało że jakioś strasznie mocno mnie cycki bolą a @ dalej nie przyszła to rano w niedzielę zrobiłam kolejny test i taka jakby wyraźniejsza kreska, więc wójek google hasło dwie kreseczki na teście jedna blada i oczom nie wierzyłam jak porzeczytałam że w ciązy jestem na bank:P dwa dni później powiedziałam Tomkowi ale jak to on stwierdził "testy mogą kłamać" więc zrobiłam beta hcg potwierdzającą i dopiero wtedy oboje "uwierzyliśmy" ale takie docieranie zaczęło się jeszcze później, bo na początku ani do mnie ani do niego nie docierało. Teraz chyba jest taki najfajniejszy okres, jak juz się Lilka rusza, wiemy że to niedlugo, szykujemy się na nowego członka rodziny, wczesniej było na chłodno teraz juz radość jest coraz większa ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.