|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe cz. II
Przepraszam może głupe pytanie, ale pudełek nie mam, sprawdziłam, że zapach jest ten i wyrzuciłam, czy na flakonie znajdę nr seryjny???
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, powinny być. Albo na naklejce na spodzie albo szukaj wygrawerowanych bezpośrednio na flakonach. W przypadku Angela to to drugie raczej. Cyferki są słabo widoczne, szukaj pod światło. Nie wiem jak Chanel ale oni chyba też grawerują na flakonach.
|
#1113 |
|
Wtajemniczenie
|
Chanel ma 7201 data produkcji wychodzi na 12.2013
na flakonie Angel nadal nie możemy znaleźć
http://www.myspace.com/szczerbatazuzia ![]() MOJA WIELKA MIŁOŚĆ, MOJE SPEŁNIONE MARZENIE Będzie druga dzidzia - czerwiec 2017 Edytowane przez SzczerbataZuzia Czas edycji: 2014-09-14 o 10:36 |
|
|
|
#1114 |
|
Przyczajenie
|
Mogę polecić zakupy w krakperfumy. Kupiłam tam Versense, produkt oryginalny i świeży, nie mam zastrzeżeń. Paczka dobrze zapakowana i szybka wysyłka. Teraz dzięki Wam skusiłam się na Aliena w Perfumesco, bo mają tester 90ml edp za 239zł plus darmowa wysyłka
Ja dopiero zaczynam moją przygodę z perfumami.
|
|
|
|
#1115 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Reformulacja sama na pewno nie jest podstawą do reklamacji, ale może być jeszcze tak, że perfumy były nieprawidłowo przechowywane. No ale ja osobiście jeszcze nie trafiłem na takie felerne flaszki. Porównaj sobie kody z flaszek, dowiesz się z jakimi rocznikami masz do czynienia. Ja obstawiam reformulację... |
|
|
|
|
#1116 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;48135182]O Aniołku się nie wypowiem, ale Egoiste przeszedł reformę. Mam odlew tego nowego, no ale na mnie jest całkiem trwały, z 8 godzin. Opinie co do nowego Egoisty są dosyć krytyczne, że to nie jest już ten zapach.
Reformulacja sama na pewno nie jest podstawą do reklamacji, ale może być jeszcze tak, że perfumy były nieprawidłowo przechowywane. No ale ja osobiście jeszcze nie trafiłem na takie felerne flaszki. Porównaj sobie kody z flaszek, dowiesz się z jakimi rocznikami masz do czynienia. Ja obstawiam reformulację...[/QUOTE] Dziękuję co do Aniołka, to nadal nie znalazłam nr seryjnego na dużej flaszce. Mój Maciek zanim zamówiliśmy perfumy pokazał mi w Sephorze jak pachnie Egoiste i muszę powiedzieć, że czułam ją z pewnością u niego na nadgarstu z 5h. W piśtek byliśmy na weselu i zanim wyszliśmy z hotelu (godzinę przed zaczeliśmy się szykować) naszych perfum nie było czuć. Mój angel, którego dostałam w grudniu naprawdę był bardzo trwały. Nie znam się dlatego napisałam do was, ale wydaje mi się, że wydałam pieniądze w błoto.
|
#1117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym zrobiła sobie test porównawczy w Sephorze i jeśli zapachy są faktycznie nietrwałe to złożyłabym reklamację i tyle. A czy poza brakiem trwałości coś im innego dolega? Zapach jest zmieniony? Czy tylko słabszy?
|
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1409323315 A moj różany Anioł ma wybite cyfry u gory, przy atomizerze. |
|
|
|
|
#1119 |
|
Raczkowanie
|
Niestety muszę to także potwierdzić , że Angel bardzo stracił na trwałości i projekcji. Testowałam ostatnio 'najnowszą' wersję , a mam także wersję z 2010 r. i jestem pewna , że coś znowu namieszali. Kiedyś Angel był nie do zdarcia , teraz trwałość wynosi ok 5 h ( na mojej skórze), a projekcja jest umiarkowana.
|
|
|
|
#1120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Byłam w Sephorze wczoraj wieczorem i zapach z Sephory utrzymywał się kilka godzin (dopóki nie poszłam spać to wąchałam swój nadgarstek). Czy mogę reklamować perfumy bez pudełek????
|
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
Natknęłam się w sieci na perfumerię orpe.pl
Zna ktoś? (Ceny na niektóre perfumy mają bardzo przyjemne).
|
#1123 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Jestem tu nowa i mam jedno pytanie. Czy kupując tester z iperfumy.pl mogę się spodziewać, że perfuma będzie bez korka?
|
|
|
|
#1124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej zdradź jakie to perfumy a powiemy Ci czy testery mają korki czy nie. Ale bywa tez tak, że tester tych samych perfum ma korek lub nie (nie wiem od czego to zależy) więc wtedy lepiej zadzwonić i się spytać.
|
|
#1125 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
Akurat testery Versace (z tego co kojarzę Bright i Noir) czasem mają korki a czasami są bez więc dowiadywałabym się u źródła
|
#1128 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez ladym9 Czas edycji: 2014-09-18 o 15:42 |
|
|
|
|
#1130 |
|
Przyczajenie
|
Witam.
![]() Widzę, iż strona iperfumy.pl jest wpisana jako zaufana, na ceneo ma również ok 10 000 pozytywnych opinii, ale znajduję się tam również ponad 100 niepokojących opinii, jakoby perfumy sprzedawane przez perfumerię były podróbkami, ze względu na to, iż są znacznie mniej trwałe niż zakupione w tradycyjnej perfumerii,albo kod który posiada każdy oryginalny perfum był zamazany przez co sądzić można, iż produkt jest przeterminowany. Ceny perfum są bardzo kuszące choć również budzą niepokój. Czy mogłybyście rozwiać moje wątpliwości? |
|
|
|
#1131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to jest 100 przy 10000? W internecie każdy może napisać wszystko. Ok, działa to też na niekorzyść tego forum no ale konkurencja iperfum też nie śpi. Ludzie często nie mają pojęcia co kupują, wąchali w Sephorze EDP, kupują mniej trwałe EDT. Nie mają pojęcia o reformulacji, o tym, że zapachy się zmieniają i węch również. A jak zapach nie przypomina tego, czym pachniała ciocia Zdzicha 10 lat temu to już jest podróba rzecz jasna. Wyboru musisz dokonać sama. Jak Cię "uwiera" te 100 negów to spróbuj wybrać perfumerię, gdzie można odebrać osobiście, iść potestować etc.
|
|
#1132 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedź.
A czy Ty kupowałaś w tej perfumerii?
|
|
|
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, kupowałam parę razy. Miałam oryginały
Nie jest to obecnie moja ulubiona perfumeria ale ze względów innych niż podejrzenie podrób (droga dostawa, zaczęli też liczyć sobie za odbiór osobisty)
|
#1134 |
|
Przyczajenie
|
Mogę w takim razie zapytać jaka perfumeria jest w tej chwili twoją ulubioną?
|
|
|
|
#1135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
perfumesco - teraz maja darmową dostawę do paczkomatów od 50zł, kurier od 150zł indizio - ale oni na allegro no i niestety bywa, ze ceny mają nie najniższe, trzeba sprawdzać i porównywać. Plus za to, że są też perfumerią stacjonarną. mojezapachy.pl - bo mam ich niemal pod domem i można tam sobie wejść, pooglądać, potestować tagomago - przy centralnym Ogólnie wybieram sklepy gdzie jest tania dostawa do paczkomatu lub darmowy odbiór osobisty w Warszawie.
|
|
#1136 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy ktoś robił zakupy na perfumy-net.pl? Mają raptem 118 opinii na Opineo, niecałe 300 na Ceneo.
+Mam jeszcze takie pytanie, czy Dior Pure Poison Elixir w wersji tester różni się czymś więcej niż kartonikiem od wersji "normalnej"? Edytowane przez Lena_94 Czas edycji: 2014-09-22 o 11:48 |
|
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że może to nie do końca w temacie ale poniekąd...
Czy któraś z was korzystała z tej formy dostawy "Paczka w Ruchu"? Jak oceniacie, było ok? Kusi mnie coś w Perfumesco ale ostatnio podnieśli progi darmowej dostawy dla paczkomatów do stówy i zostaje mi tylko nieszczęsna Paczka w Ruchu.
|
#1138 |
|
Zadomowienie
|
Czy któraś z Was kupowała w miarę niedawno na iperfuma.pl? Są na liście wiarygodnych perfumerii, ale dowiedziałam się, że zmienił się właściciel i zastanawiam sie, czy nadal sprzedają oryginały.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
paczkę odbierasz w wybranym przez siebie kiosku Ruchu i przy odbiorze podajesz jednie kod, który otrzymasz sms-em, tak samo jak przy paczkomacie
za zgodą Solaris1990 "TE PERFUMY", A NIE "TA PERFUMA" CZY "TEN PERFUM" ! http://obcyjezykpolski.strefa.pl/?md=archive&id=281 ----------------------------------------------------------- http://bogusiabloguje.blogspot.com/ |
|
|
|
|
#1140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:39.

Ja dopiero zaczynam moją przygodę z perfumami.