|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Cytat:
Wysoka chudzinka ![]() Cytat:
Ale laska! Super wyglądasz!
|
||
|
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Edyta za pomyślne CC Isgaard Świetnie wyglądasz ![]() Co do GBS to: Gdy wynik okaże się pozytywny, wykonuje się kolejne badanie (korzystając z tej samej pobranej próbki), którego celem jest ocena, na jakie antybiotyki wrażliwe są bakterie... czy wasi lekarze tego nie robili?? Chodzi mi o to, że któraś może okazac się uczulona na penicyline (najczęściej podawany antybiotyk w tym przypadku) MM Sporo z was pisze, ze ma aptekę pod nosem i sklepy całodobowe. Super tylko wtedy, gdyby na rynku były dwie góra trzy MM a Jak wiadomo są ich dziesiątki. (aż tak ufacie sprzedawcom, żeby wybór pozostawić im, albo wziąć pierwszą lepszą bez zastanowienia?) . Pytałam, bo właśnie zastanawiam się jaką kupić, żeby później nie brać co popadnie, albo co Pani "farmaceutka" doradzi Wydaje mi się, ze lepiej świadomie wybrać, porównać, poczytać itp. niż zdać się na czyjś typ, zdanie.
|
|
|
|
#2823 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, te porządki to z euforii, że rwa dziś odpuściła...
A, że człowiek stary i głupi, to pewnie za te porządki będę sobie wieczorem w brodę pluć i konstruować na wizażu gorzkie żale . Ale paneli to bym nie położyła .Uwielbiam, jak jest tak czysto w mieszkaniu... wiecie, nie tak 'niby" czysto, że z wierzchu ok, a w środku bród, smród i malaria , tylko czysto tak na serio.Farminka, a wiesz, że ja jakoś też czuję, że przed terminem nie rozpakujesz się? Chyba Twój maluch już nas do tego przyzwyczaił, ze w kotka i myszkę z nami gra. Chociaż, te 3 cm... no, no... Isgaard- bardzo ładnie wyglądasz. Zazdroszczę figury ![]() Nowa- słodkie są takie wypukłości
|
#2824 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Dawno mnie u was nie było, ale może jest jeszcze ktoś kto mnie pamięta . Chciałam tylko zameldować że mam już synka po drugiej stronie brzucha urodziłam przez cc 09.09 w 36 tc. Oboje czujemy sie dobrze, synus wcześniak ale wszystko jest ok a ja też już mogę w maratonie startować. Czego mi najbardziej brakuje ? wolnego czasu i snu ![]() Pozdrawiam was serdecznie |
|
|
|
#2825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2826 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem na szczęście, że na penicyline uczulona nie jestem. Ja mm wybiore po konsultacji z położną. Łucja piła Hippa, bo takie dostawała w szpitalu i już takie zostało. Cytat:
|
||
|
|
|
#2827 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2828 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
!!Jestem po wizycie. Już szłam na nią spokojna ogólnie, bo stwierdziłam, że to takie brudzenie naturalne faktycznie. Powiedział mi doktor, że macica, szyjka się przygotowuje i mogę mieć takie lekkie brudzenia Zbadał i powiedział ,,szyjka nie zniknęła'' i że ok jest USG nie miałam, ale jestem spokojna, bo miałam w piątek w szpitalu. Kolejna wizyta 1 października.Zaczęłam mieć bóle tak jak niektóre z Was, centralnie jakbym okres miała, identycznie. Hehe. Do przeżycia.
|
|
#2829 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny dzięki za miłe komentarze, staram się jak mogę nie stracić formy.
A mam pytanie apropos badania GBS, gdzie to zanieść??? Do Sanepidu czy do jakiegoś laboratorium?
|
#2830 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że tak szybko dochodzisz do siebie---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2832 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Isgaard ślicznie wyglądasz tylko mogę pozazdrościć
|
|
#2833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizyte!Ja niosłam do sanepidu. |
|
|
|
|
#2834 |
|
Raczkowanie
|
Halo halo Mixi w domku, a Alunia w brzuszku, lekarze powiedzieli, że byli przekonani, że po zdjęciu krążka z 4 cm rozwarcia urodzę lada monent, (któraś pytała: krążek zdjęto szybciej bo miałam te bóle, które od razu ustąpiły) ale tak się nie stało, krążek zdjęty 3 wrzesnia, a rozwarcie nadal 4. Więc dziś już w domku, po 30 dniach w szpitalu, wiem że tam opieka i na miejscu, ale wierzcie mi, oszaleć można. A więc 30 września stawiam się z powrotem na oddziale i zostaje do końca, chyba że wydarzy się coś wczerśniej, dziś zaczynam 38 ct więc Poczwarko chyba dziś już nic z tego
a 27 zajrzę jeszcze do mojej pani dr i się upewnie czy wszystko gra. Sorki, że tylko o sobie, ale jestem padnięta i odsypiam, umyłam lodówkę i teraz co chwilę mi się słabo robi, także idę leżeć do łóżeczka do męża, bo śpi i się mi rozchorował pozdrawiam kobietki |
|
|
|
#2835 | |
|
Zadomowienie
|
Nanusia - gratulacje!
napisz coś więcej! Czemu tak szybciutki wyjęli Ci synka z brzuszka? Jak sobie radzicie? Cytat:
|
|
#2836 |
|
Zadomowienie
|
Nanusia, gratuluję!!!
Co się stało, że musiało być cc tak wcześnie? Siuska, dobrze, że się uspokoiłaś ![]() Isagard, ale z Ciebie lasencja! Przyznaj się, pod bluzeczką masz włożoną piłeczkę Zazdroszczę możliwości noszenia taaakich obcasów!Ja nosiłam do laboratorium (gbs). Zapytaj swojego gina. Mixi, czyli jesteś na przepustce
Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2014-09-22 o 17:18 |
|
|
|
#2837 |
|
Raczkowanie
|
Nanusia ogromne gratulacje.
Jak tak czytam o dzieciaczkach, to coraz bardziej chciałabym mieć swojego maluszka przy sobie. Dziękuje wszystkim za kciuki odnośnie dzisiejszej wizyty. Potrafią zdziałać cuda Mój Adaśko waży 3178 g., jest ułożony główką w dół i zastoje w nerkach ustąpiły. Same dobre wieści, więc jestem mega szczęśliwa. Na dobrą sprawę mogłabym już rodzić, a tu do terminu jeszcze taki szmat czasu. Lekarz kazał się nastawiać na poród sn, najwyżej jak mi się nie uda urodzić to zrobią mi cesarkę. Mam się pozytywnie nastawić i nie myśleć o szacowanej wadze dziecka (powiedział, że może do 4,2 -4,5 kg. dojść). Rozmawiałam też z położną środowiskową i powiedziała, że odwiedzi nas w środę. Czy wiecie na czym te wizyty polegają? Były u Was w domu położne? A i jeszcze zapomniałam Wam napisać, że mój TŻ zrobił mi niespodziankę i wrócił do mnie wcześniej i już teraz nigdzie nie wyjeżdża - dopiero w grudniu.
|
#2838 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam, po przyjeździe od lekarza padłam, więc pospalam sobie - a co sobie będę żałować teraz
Zrobiłam przecierki z jabuszek i zobaczę czy będzie mi się chciało brać za grzybki - pewnie poczekają do jutra! Cytat:
), ale równie dobrze nastawiam się, że mogę przenosić. Wolę sobie nie wkręcać szybszego porodu, bo potem będzie mi się dłużylo. Tak sobie żyję z dnia na dzień i czekam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A poród będziesz mieć ekspresem z tymi 4 cm!
|
|||
|
|
|
#2839 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U mnie dzisiaj też dzień sprzątania. Zmobilizowaliśmy się z TŻtem do umycia jego auta. A musicie wiedzieć, że nie lada to wyczyn bo auto było straaasznie brudne, terenówka która służy do jazdy w lesie. Wszystko totalnie zakurzone i brudne ale wspólna praca i raz dwa auto odświeżone znowu na jakiś czas. A ja zadowolona bo się przynajmniej poruszałam trochę ![]() A na GBS lekarka przepisała mi jakieś probiotyki doustne i globulki dopochwowe a w czasie porodu będę miała podany antybiotyk. Farminko a może u Ciebie to cisza przed burzą?
|
|
#2840 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Was ![]() Cytat:
Co do położnej, to pewnie sprawdzi tętno dziecka, odpowie na Twoje pytania. Ona ma za zadanie przygotować Cię do porodu i pewnie o tym będzie chciała rozmawiać. Zrób sobie listę pytań najlepiej ![]() Coffee śpij, śpij, później będzie trudniej, choć przy jednym dziecku nie jest to niemożliwe
|
||
|
|
|
#2841 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie pokusiłam się o spacerek do sklepu zielarskiego. Mam do niego równiutko kilometr, czyli niedużo, a umęczyłam się jak przy podejściu na Rysy
No ale liście malin zakupione i zaczynam picie. Kto ze mną? |
|
|
|
#2842 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja już mam ten okres od 2 tygodni, chyba powinien się już kończyć ![]() Cytat:
Cytat:
W sumie skorto Tomek tak lubi robić nam niespodzianki to może taką ma taktykę- uśpić naszą czujność i wtedy bach z zaskoczenia
|
||||||
|
|
|
#2843 |
|
Zadomowienie
|
kurde dziewczyny u mnie to chyba już bo mam krew na wkładce i teraz jak zrobiłam siusiu to też jest krew na papierze, nie ma tego dużo. Do tego zaczęło mnie boleć jak na miesiączkę i to nawet mocno i bóle w dole brzucha mam
|
#2844 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Relacjonuj nam tu na żywo
|
|
|
|
|
#2845 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
:kc iuki:Jedziesz już do szpitala czy czekasz jeszcze?
|
|
#2846 |
|
Zadomowienie
|
jeszcze czekam, woda mi się grzeje w bojlerze bo muszę się ogolić przecież ale mam dosyć mocne bóle w dole brzucha i nie wiem czy wytrzymam
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
Próbowałaś już ciepłego prysznicu czy od razu jedziesz na IP?
|
|
|
|
#2848 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2849 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za szybką akcję Daj znać, czekamy niecierpliwie!
|
|
|
|
|
#2850 |
|
Zadomowienie
|
Magsik, trzymam kciuki!! Bądź dzielna
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.

Ale laska! Super wyglądasz!

za pomyślne CC
Sporo z was pisze, ze ma aptekę pod nosem i sklepy całodobowe. Super tylko wtedy, gdyby na rynku były dwie góra trzy MM a Jak wiadomo są ich dziesiątki.
A, że człowiek stary i głupi, to pewnie za te porządki będę sobie wieczorem w brodę pluć i konstruować na wizażu gorzkie żale
urodziłam przez cc 09.09 w 36 tc. Oboje czujemy sie dobrze, synus wcześniak ale wszystko jest ok a ja też już mogę w maratonie startować. Czego mi najbardziej brakuje ? wolnego czasu i snu
Wiem na szczęście, że na penicyline uczulona nie jestem. 

Zazdroszczę możliwości noszenia taaakich obcasów!
), ale równie dobrze nastawiam się, że mogę przenosić. Wolę sobie nie wkręcać szybszego porodu, bo potem będzie mi się dłużylo. Tak sobie żyję z dnia na dzień i czekam
13.12.13