|
|
#2341 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko o Avonie - Część III
Cytat:
|
|
|
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
Ale do czego?Chce cos tylko z netto z k10.
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
A bylo trzeba tak od razu.
Ale i tak przejde sie do tego biura i nie zamowie u niej robie sie zlosliwa
|
|
#2345 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Dokładnie
Zresztą gdybym nie była konsultantką, a klientką, byloby mi aż głupio zwracać produkt za 5zł - przesyłka do Warszawy kosztuje więcej. Po co robić konsultantce problem? Oczywiście ma obowiązek przyjąć zwrot, ale jeśli nie ma wielu produktów do zwrotu, a ten by jej się nie spodobał, to i tak miałaby złą opinię o danej osobie = byłaby na nią*ostro wkurzona, skoro to koleżanka z klasy (= pewnie sama nie ma kasy).Ja nie dawałam klientkom netto, jedynie rodzinie i jeżeli ktoś mnie o nie pytał. Jeżeli ktoś miałby ode mnie zamawiać z netto, to pod warunkiem wzięcia przynajmniej jednego produktu z katalogu. Netto jest ofertą dla konsultantek, więc w biurze mogą Ci nie przyjąć takiego zamówienia. |
|
|
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kasy ma jak lodu(eskimosi) ta kolezanka-ale to do rzeczy chyba nic nie ma.
|
|
|
#2347 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Skoro nigdy to widocznie jest złośliwa albo nie zna zasad. Poszukaj innej w okolicy.
|
|
|
|
#2348 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MAm inna w klasie ale jej nie lubie wiec u niej tez nie zamowie.SKocze do biura Avonu i po problemie
|
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To troche szokuje- dlatego ten zel tak smierdzi
|
|
|
#2352 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mimo, że to nie była jej wina bo sprzedawczyni chyba ślepa była i zły produkt jej podała:[Cytat:
;-)a co do ILO16NY to na Twoim miejscu zmieniłabym konsultantkę;-)
|
|
#2353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musze powąchać ten żel "na żywo". Szkoda tylko ze żele senses wysuszają mi skórę ![]() ilona: "Piżmo jest zastępowane syntetykami ze względu na ochronę gatunku" - czyli nie jest to ta substancja którą wydzielają tyłeczkami
|
|
#2354 |
|
Raczkowanie
|
Przejzałam kat.10 i stwierdzilam ze zapach London jest niezly nawet nie wiem czy mi sie bardziej nie podoba od Paris chyba sie na niego kusze.
|
|
|
|
#2355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja z K9 biore dla siebie: 1. tusz stylistę czarny (ale ktoś pisał że nie dostał 2. mgiełkę be spontaneous 3. żelowe poduszeczki pod stopy (drugie wesele mi sie szykuje wiec nóżki sie pomeczą trochę )i wten sposób podbiłam sobie zamówienie do 200zł
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie ani tego zelu zapach nie podoba ani tropical zing
jestem jakas inna niz wy :P:P mi naprawde te oba zapachy sie nie podobaja:_:_
|
|
|
|
#2358 |
|
Raczkowanie
|
Jesli mialabym wybierac miedzy Tropical Zing a Summer Burst to zdecydowanie wybieram ten pierwszy
A Summer w rzeczywistosci faktycznie nie przypomina zapachu ze strony katalogowej ![]() Ja w 10 napewno zamowie sobie zele Tropical zing
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
tess_d proszę skład maseczki z oliwka spa :AQUA, GLICERYNA,BUTYLENE GLYCOL, GLYCERYL STEARATE,TRIETHANOLAMINE, ZEA MAYS STARCH,CARBOMER,PEG-20 METHYL,GLUCOSE SESQUISTEARATE,DISODIUM EDTA, IMIDAZOLIDINYL UREA,HYDROXYETHYLCELLULOS E,METHYLPARABEN,PARFUM,BE NZOPHENONE-4, DIMETHICONE,PANTHENOL,OLE A EUROPEA OIL,OLEA EUROPEA LEAF EXTRACT,PHOSPHORIC ACID,ALCOHOL DENTA,LECITHIN,C12-15 ALKYL BENZOATE,RETINYL PALMITATE,ASCORBYL PALMITATE,beta-caroten, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL,TOCOPHEROL,CI 19140,CI15510,CI42090<100 6617-001>
a ja sobie popatrzyłam na te moje zbiory z Avonu i się poprawiam nie 50% tylko ze 80% haha ale w porównaniu z Wami to i tak mało![]() -szminka walentynka,-podkład wygladzający,-ujędrniajacy krem do twarzy(juz drugi >,-krem do rąk ujędrniajacy i nawilżający,-tusz Pełnia(3 opakowanie ,-zmiekczajacy krem do stóp,-diamentowy scrub di pięt,-mgiełka Island Vibe ,-szampon z odżywką do włosów z łupieżem,- antyperspirant w kremie breathe ,- kulka perceive <mamy>, celebre<mamy>,pur blanca <moja>,-brokatowy tusz <używam jako cien ![]() bo na tusz sie nie nadaje powietrza bo nie podoba sie zapach na ciało![]() a co w zapasach nie używane ![]() - szampon wygładzajacy z odżywką,-szampon do włsoów blond z odżywką,-tusz pogrubiajacy z CT,-mydło w płynie Summer Burst,-myjki z netto,-anty w kremie breathe,- kolejny tusz pełnia rzes ,-drugie opakowanie maseczki jogurrrtowej ,- kulka pur Blanca,-krem ozywczy do twarzy(ten co piekł mame )-woda Little Black( raz pryśnięta jakoś mi nie pasuje ale czeka na nowego własciciela kolezanka już zbiera kaskę ),-krem ujędrniajacy do twarzy kolejny zresztą,-no i spa środziemnomorska maaseczka do twarzy i zel taki no i spa parafinkaa i troche próbek w tym pomadki,żele senses,zaapszki, kremiki rozświetlajace,jakieś podkłady,itp a wszystko pzrez AvON!!!
|
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2361 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
Czy naprawdę nie można zamawiać próbek podkladu perfect wear?
, chciałam go zamówić, patrzę, a wogóle go nie ma w tym spisie. Już prawie żadnych próbek podkładów nie można zamawiać, albo ja nie wiem jak.
|
|
|
|
#2363 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
mi tez juz przyszla paczka z k9
![]() -zel summer ma zapach piżmowo-cytrusowy - taki troche cieższy ale zdecydowanie pizmowy - mi sie podoba -maseczka oliwkowa - sliczny zapaszek, dzialanie bede miala okazje poznac wieczorem -zel oliwkowy zostawie sobie dopiero na studia chyba ze wczesniej wykoncze to wszystko co mam![]() aha i chyba dostalam za free pokrowiec na komorke a w sumie nie ma nic napisane na fakturze w sumie to srednio mi sie podoba , ale wazny gest wiedza ze sie staram
|
|
#2365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do zwracania produktów to konsultantka musi przyjąć każdy produkt, który klientka chce oddać. Chociażby może sprzedać. A klientka wcale nie musi wiedzieć o tym, że wysyła się to na własny koszt. Konsultantka podpisała umowę i tym zobowiązała się do czegoś. Nawet jakby kosztował 1zł. |
|
|
|
|
#2366 |
|
Zadomowienie
|
No to teraz moja lista, dużo pisania; ale kto wie, może mi to w końcu da do myślenia? :P Większość z tego czeka w kolejce bo nie otwieram kilku naraz. Przy niektórych napiszę parę słów komentarza.
No to start: (spisane chronologicznie bo prowadzę listę z terminami ważności), pomijam bardzo stare typu deo Prowl czy cień sprzed 6 lat, pomimo że nadal są dobre 1. Love Blush 2. Life Scents 3. CT cień w kulce Ultramarine - cudowny! 4. cień Violet (chyba potrójny) x2 5. cień Jade podwójny - piękny i dobrze się trzyma 6. cienie Lavender podwójne 7. spray Dzika Orchidea 8. cień w kulce CT Karat Rose - też piękny i trwały 9. żel p. prysznic Divine Time 10. Lakiery CT z serii iskrzących, 3 odcienie 11. żel p. prysznic My Moment 12. deo Perceive x2 13. krem do rąk Kokos i Papaja 14. woda toal Magnolia (bardzo mi się podoba) 15. eyeliner z brokatem (ten co był 3 lata temu) 16. deo Surreal 17. Shine Supreme Juicy Raspberry 18. deo Surrender 19. cienie Orchid 20. lawendowy balsam do stóp 21. żel pod prysznic Winter Sensation 22. zestaw korektorów (połowa zużyta, były nawet dobre) 23. cienie CT Star Light (bardzo dobre ale to zależy od odcienia, jak się przekonałam) 24. balsam opóźniający odrastanie włosów (kiepski, ale żal wyrzucić) 25. cienie CT Orchid Delight (gorsze niż te z pozycji 23, też leżą) 26. pomadka MLM Sequins Mauve SParkle (uwielbiam te pomadki, szkoda że już wycofane )27. Krem do rąk Dry Skin Relief x 2 28. bł. metal. Topaz Patina (brzydki smutny kolor) 29. bł. metal Amethyst Chrome (kolejny ciemny smutny) 30. puder rozświetlający w perełkach 31. deo w kulce Surrender 32. Extraordinary 33. Pink Suede 34. Miniatury TTA (zestaw 3) 35. Mini spray LBD x2 36. krem do rąk z owsem 37. zestaw Surrender dla Niej (woda toal. + żel i balsam, te 2 ostatnie przydały mi się na wyjeździe i posłużą jeszcze w tym roku; woda nietknięta) 38. odżywka do paznokci z morskimi minerałami x2 (mam żele od jesieni więc nie zdążyłam użyć) 39. lakier Sand Shimmer (super) 40. krem do twarzy Soja i cośtam (taki tam bajer) 41. cienie Seashell 42. krem do rąk Czereśnia i cośtam, końcówka (nie nawilża więc nie nadaje się na noc) 43. Podwójna kredka CT Turquise 44. Metal. bł. Golden (ładny, delikatny; wolę mocniejsze) 45. Mini spray Pur Blanca x2 46. Metal bł. Rose Beam (ładny) 47. paleta Arabian Glow (błyszczyki niewidoczne, cienie nietrwałe) 48. lakier metaliczny Garnet (piękny) 49. lakier Sahara Sun (piękny) 50. płyn do higieny int. kremowy 51. krem do rąk Kakao i cośtam ![]() 52. kredka podwójna CT Green (bardzo lubię te kredki) 53. esencja Heart 54. Sheer Rose 55. bł. Arabian Glow Berries - dla mnie beznadzieja, leży gdzieś 56. kredka podw. CT Black 57. kredka podw. CT Brown 58. kredka podw. CT Silver 59. kredka podw. CT Blue 60. kredka podw. CT Lilac 61. eyeliner Plum (PW) - to wcale nie jest śłiwka 62. krem zmiękczający do pięt (bdb 63. szminka BC Beige Shimmer 64. metal. kredka Creamy Ice - jako cień beznadziejna, ew. jako niewidoczny eyeliner 65. szminka URC Cappucchino - nie mój kolor ale była w zestawie na Allegro ![]() 66. podstawa makijażu - Tickled Pink - rozczarowałam się 67. podstawa makijażu Brown Sugar - aż się boję otworzyć 68. szminka PW Heavenly Cappucino (nawet ok) 69. cienie potrójne Rosewood 70. krem do ciała LBD 71. wygładzający cień Crystal Waters (dziwny, tępy) 72. chusteczki antypersp. x2 (zabieram je na wyjazdy zamiast ciężkich dezodorantow, są dobre) 73. tonik Keep it Fresh (końcówka) 74. krem do rąk SSS x3 (uwielbiam ten zapach) 75. lakier Turkish Delight (super) c.d.n. |
|
|
|
#2367 |
|
Zadomowienie
|
76. lakier Magical Mauve (smugowaty chociaż kolor ładny)
77. puder w musie 78. metal. bł. Metallic Blush 79. metal. bł. Metallic Garbet 80. maseczka błotna Planet SPA (połowa) 81. cienie Golden Sands - Arabian Glow 82. żel pod prysznic So Free 83. lakier Firecracker 84. lakier Mullberry 85. lakier Ocean Breeze 86. pomadka Sun Protection (czeka na wyjazd w sierpniu) 87. cień PW Diamond - używam go jako bazę pod cienie, aczkolwiek teraz rzadko, kiedyś codziennie 88. pomadka Arabian Glow - Tropical Glow (tylko jako błyszczyk i ochronę przed słońcem) 89. krem intensywnie zmiękczający do stóp (nie lubię jak szczypie mnie w ręce) 90. maseczka Biała Herbata 91. lakier metal. Golden 92. lakier Star 93. żel do mycia twarzy Biała Herbata x2, jeden w użyciu 94. krem pod oczy z peptydami (dobry tylko na dzień bo bardzo ściąga) 95. tusz do rzęs pogrubiający (lubię chociaż jest kapryśny) 96. płatki pod oczy M. Wody Islandii - za bardzo ściągają więc nie używam ich często 97. Surreal 98. płatki peelingujące do stóp (uwielbiam je, wyrzuciłam pumeks ;D aczkolwiek nie miałam nigdy problemów ze zrogowaciałą skórą) 99. cienie do powiek Bronze Sands 100. pisak do ust Cherry (za 1-szym razem był super i aż chciałam inne, ale szybko okazało się, że to dziadostwo i na tym poprzestałam) 101. Shine Supreme Apricot Glow - cała ta seria mnie rozczarowała, nie tylko mnie 102. cień do powiek w kremie Iced Mocha - lepszy niż Crystal Waters, ale za to kolor mało widoczny 103. cień w kremie Quartz - też lepszy ale jeszcze mniej widoczny (mimo że bladzioch ze mnie) 104. żel naprawczy pod oczy 105. rozświetlaj. - antystres. podkład Ivory - dobry na zimę 106. krem pod oczy Hydrofirming (doskonały po zmyciu makijażu) 107. jeżynowy płyn do kąpieli 108. żel pod prysznic Celebrate Me 109. mydło w płynie Senses (końcówka) 110. szampon Naturals Limetka i coś tam x2, 1 w użyciu - bardzo dobrze odświeża wlosy 111. szminka wykręcana Merlot - maziasta, łatwo przesadzić, tępa; ale kolor ma ładny 112. pomadka metal. Metalic Red 113. intens. nawilżający bals. do ust - mam ich ze 3 i stale kupuję nowe bo są dobre 114. Crystal Aura 115. cienie do powiek w kulce CT Violet 116. eyeliner CT Green (uwielbiam je) 117. różdżka Perceive 118. różdżka Treselle 119. Blue Rush 120. Dreamlife Bliss 121. spraye TTA z etui 122. MLM Sequins Peachy Gleam 123. cień do powiek sypki Sun Shine 124. wykręcana kredka Starry Night Blue 125. Rare Sapphires (perfumy z ang. edycji, kupione na Allegro) 126. Rare Rubies (j.w.) 127. pyłkowy cień Icy 128. pyłkowy cień Plum 129. Be Sensual 130. tusz Pełnia Rzęs x2 131. pomadka wykręcana Double Fudge 132. maseczka Ryż i Sake 133. kredka i cień w 1 Onyx 134. eyeliner Beaming Bronze 135. krem do stóp kawowy 136. maseczka Aloes i coś tam 137. maseczka Brzoskwinia i coś tam 138. kolorowy balsam do ust x2 139. płyn do kąpieli Jabłko i Cynamon (końcówka) 140. krem do ciała SSS (ten w dużym pudełku) 141. spray nabłyszczający AT 142. perfumetka Celebre 143. scrub Biała Herbata 144. Treselle Silver 145. olejek SSS (ten dwufazowy) 146. kuracja odbudowująca do włosów 147. szampon do codziennej pielęgnacji AT 148. szampon Objętość AT 149. szminka Care odżywcza kilka sztuk 150. cień pyłkowy Limestone c.d.n. |
|
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
Iselle
|
#2369 |
|
Zadomowienie
|
151. eyeliner Copper
152. cień w kulce CT Green 153. szminka UMR Metalic Mink 154. szminka UMR Metalic Berry 155. refill mydła Divine Time 156. deo Far Away 157. nawilżająca mgiełka Aloes i Awokado (doskonała na upały) 158. bł. Clear z serii tych nabłyszczających 159. lakier Clear 160. szminka trwała Rosy Resistance 161. tusz stylista Topaz 162. bł. Sparkle Peach 163. tusz stylista Turquise 164. tusz stylista Amethyst (miała być śliwka a okazal się brązem.. ale został ze mną) 165. lakier Fuchsia 166. deo w kremie Fresh 167. deo w kremie Breathe 168. deo Lyrical 169. deo do stóp (kupuję od kilku lat) 170. płyn do higieny int. przezroczysty 171. tusz do rzęs PW Black 172. mus Sunkisses (odkrycie roku! extra jako róż, cudowny jako cień do powiek: samodzielnie lub na inne cienie!!!!!) 173. perfumetka Incandessence 174. różdżka Always 175. płyn do kąpieli Lawenda 176. olejek do włosów SPA (połowa) 177. cień do p. w musie Velvet Taupe 178. maseczka rozgrzewająca Arizona 179. balsam do opalania z B-karotenem (zaj..sty mam problem z opaleniem się a on mi pomaga)180. glicerynowy krem do rąk 181. krem do stóp z AHA 182. żel pod prysznic Zing 183. płyn do demakijażu oczu niebieski - czasem piecze ale jest dobry 184. balsam podkreślający opaleniznę (super kosmetyk) 185. krem do rąk Vitamin Coctail 186. żel kojący po opalaniu (taki sobie, skóra po nim wydaje się trochę brudna) 187. krem do twarzy SPF 20 + sztyft SPF 35 (niestety krem jest tłusty) 188. MLM Super Red 189. MLM Wondrose (piękny, w połączeniu z Super Red też daje ciekawy odcień) 190. MLM Rosiest 191. MLM Verry Berry 192. krem mini na dzień (Retroactive z zestawu z kosmetyczką) 192. krem mini na noc (j.w.) 193. tonik Solutions 194. maseczka do włosów farbowanych 195. spray do stóp Rajska Plaża (bardzo ładnie pachnie i chwilowo chłodzi) 196. maseczka do włosów zniszczonych 197. chusteczki Solutions - dobre na wyjazd do demakijażu i zamiast toniku, dopiero je wypróbuję 198. cień CT roll on Gold 199. krem do szybkiego pedicure - dobry w trygdniu jak nie mam czasu na płatki i kremy 200. wosk do włosów w płynie (nie chcę już innych preparatów do stylizacji, ten jest najlepszy) 201. olejek po opalaniu - bardzo kiepski 202. sun lotion with bronzer - wypróbowałam wczoraj, jeśli brązuje to bardzo słabo, za to bez zacieków itp. 203. balsam do ust Brzoskwinia 204. pianka Solutions 205. balsam na noc oliwkowy 206. maseczka oliwkowa 207. mydło w płynie Celebrate Me 208. jogurtowa maseczka do włosów 209. kredka Arabian Glow - złota (malo widoczna) 210. kredka Arabian Glow - szmaragdowa (ładna pastelowa, ale myślałam, że będzie mocniejsza) Uf, to tyle. Poza tym mam 1 torebkę, portfelik, kilkanaście kompletów biżuterii, 3 zegarki i dużo próbek Dodam jeszcze że od niedawna kupuję z Oriflame i też mam już ok 100 kosmetyków tej firmy, a używam też z innych firm. Za to nie lubię kupować ubrań
|
|
|
|
#2370 |
|
Zadomowienie
|
Czytam dużo recenzji i dlatego zazwyczaj trafiam na takie które mi pasują, jeśli nie to są też sposoby żeby np. przedłużyć trawłość lakieru czy cienia.
Przypomniałam sobie że zapomniałam wpisać jeszcze 211. Talk z iskierkami 212. eyeliner Baby Doll CT (też bardzo lubię) kurcze a to znaczy że nie mam ich na liście... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

Zresztą gdybym nie była konsultantką, a klientką, byloby mi aż głupio zwracać produkt za 5zł - przesyłka do Warszawy kosztuje więcej. Po co robić konsultantce problem? Oczywiście ma obowiązek przyjąć zwrot, ale jeśli nie ma wielu produktów do zwrotu, a ten by jej się nie spodobał, to i tak miałaby złą opinię o danej osobie = byłaby na nią*ostro wkurzona, skoro to koleżanka z klasy (= pewnie sama nie ma kasy).

mimo, że to nie była jej wina bo sprzedawczyni chyba ślepa była i zły produkt jej podała:[