Marcowe Mamy 2015 cz. 2 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-22, 20:38   #1171
niunia_ona
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 2

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Crystal wpadaj , bo tak smutno samej
dobrze, ze zaraz Ugotowani i Top Model ( uwielbiam te programy )
wiec znikam i powinnam jak nie zmorzy sen po tych szampanach ehhe jeszcze tu zajrzeć

własnie jest taka , na tęższa w rozmiarze 48 ale dzięki regulacji byłaby na teraz, a potem to nawet do 140cm w pasie da się ja naciągnąć, a ja jestem z tych DUŻYCH i będzie w sam raz na koniec ciąży taki wymiar. a potem, na wiosnę też super i spacerki, chociaż jakby 100zł to brałabym od ręki, a to się cenią.... bo to na allegro, i cena kup teraz 149zł a licytacja jest od 45zł..... i chyba będę licytować... i jeszcze 9 dni do końca.... kurcze co tu robić....

idę na TV

a co do imion to ja mam upatrzone MARTYNKA
Martyna Ładnie

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 20:39   #1172
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość

ejże miałam to samo to taki mini grzech ja biorę zaraz rano razem ze śniadaniem zapomniałam chyba z 3razy;p
Teraz się pilnuję innej roboty nie mam

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

masz jakieś imiona wybrane?
zapomnialam juz polowy jaki wstyd ale na ich widok czuje jakbym miala.....
jesli dla dziewczynki to kilka mamy np. Charlotte, Eliza, Carla, Emilia ale dla chlopca kompletnie nic, te co mi sie podobaja to moj TZ wystawia mi jezor , zadne jemu sie nie podobaja nawet zagraniczne....
On wciaz wierzy ze to bedzie jednak dziewczynka Normalnie kupie mu wielka czekolade ktora tak lubi, jesli okaze sie dziewczynka
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 20:42   #1173
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
jesli dla dziewczynki to kilka mamy np. Charlotte, Eliza, Carla, Emilia ale dla chlopca kompletnie nic, te co mi sie podobaja to moj TZ wystawia mi jezor , zadne jemu sie nie podobaja nawet zagraniczne....
On wciaz wierzy ze to bedzie jednak dziewczynka Normalnie kupie mu wielka czekolade ktora tak lubi, jesli okaze sie dziewczynka
zawsze trzeba ich jakoś podejść:P dasz radę
moja koleżanka po jednych witaminach wymiotowała ciągle i musiała kupić inne
także nawet witaminy robią furorę w naszym organizmie

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-22, 20:44   #1174
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Crystal wpadaj , bo tak smutno samej
dobrze, ze zaraz Ugotowani i Top Model ( uwielbiam te programy )
wiec znikam i powinnam jak nie zmorzy sen po tych szampanach ehhe jeszcze tu zajrzeć

własnie jest taka , na tęższa w rozmiarze 48 ale dzięki regulacji byłaby na teraz, a potem to nawet do 140cm w pasie da się ja naciągnąć, a ja jestem z tych DUŻYCH i będzie w sam raz na koniec ciąży taki wymiar. a potem, na wiosnę też super i spacerki, chociaż jakby 100zł to brałabym od ręki, a to się cenią.... bo to na allegro, i cena kup teraz 149zł a licytacja jest od 45zł..... i chyba będę licytować... i jeszcze 9 dni do końca.... kurcze co tu robić....

idę na TV

a co do imion to ja mam upatrzone MARTYNKA
bardzo ladne martynka tez mi sie podoba to imie
Licytowalabym na twoim miejscu, nie ma co sie zastanawiac
Juz ubieram buty i wychodze kupie po drodze chipsy i popcorn uwielbiam ogladac programy ktore dot. gotowania
Stary 2014-09-22, 20:46   #1175
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo ladne martynka tez mi sie podoba to imie
Licytowalabym na twoim miejscu, nie ma co sie zastanawiac
Juz ubieram buty i wychodze kupie po drodze chipsy i popcorn uwielbiam ogladac programy ktore dot. gotowania
ja to się jabłek najadłam i ledwo siedzę takie dobre były

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-22, 20:49   #1176
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
zawsze trzeba ich jakoś podejść:P dasz radę
moja koleżanka po jednych witaminach wymiotowała ciągle i musiała kupić inne
także nawet witaminy robią furorę w naszym organizmie

drugich nie kupie bo wydalam na nie mnostwo pieniedzy nawet nie wiedzialam co on mi wypisuje za witaminy a to jakies drogie i to na 3 miesiace od razu w opakowaniu i wielkie te piguly jak nie wiem trzeba zaczac sie zmuszac
a co do imion, mojemu TZ podobaja sie bardzo polskie, mi rowniez, ale mieszkajac tutaj, bardzo trudno wymawia sie nasze polskie imiona, chociaz sa takie podobne do siebie... zagraniczne i polskie zwlaszcza dla dziewczynek....

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
ja to się jabłek najadłam i ledwo siedzę takie dobre były
Ja codziennie jem grejfruty nie moge zyc bez nich ostatnio. Chcialam kupic jablka ale bardzo twarde mamy, za to dzis objadlam sie figami z ogrodka tescia
Stary 2014-09-22, 20:50   #1177
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
drugich nie kupie bo wydalam na nie mnostwo pieniedzy nawet nie wiedzialam co on mi wypisuje za witaminy a to jakies drogie i to na 3 miesiace od razu w opakowaniu i wielkie te piguly jak nie wiem trzeba zaczac sie zmuszac
a co do imion, mojemu TZ podobaja sie bardzo polskie, mi rowniez, ale mieszkajac tutaj, bardzo trudno wymawia sie nasze polskie imiona, chociaz sa takie podobne do siebie... zagraniczne i polskie zwlaszcza dla dziewczynek....
no ja się nie dziwię nie które tabletki do przyjmowania w czasie ciąży mają ceny z kosmosu
moje tabletki jeszcze ich cena ujdzie

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-22, 21:02   #1178
nouvelle2
Zakorzenienie

cześć dziewczynki
witam się z herbatka z suszonymi śliwkami

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 21:07   #1179
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki
hejoł ^^
spać mi się już chce , a ja przecież muszę obejrzeć top model

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-22, 21:11   #1180
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczynki
czesc czesc nigdy nie pilam takiej herbatki hmmmm
Stary 2014-09-22, 21:21   #1181
eww500
Raczkowanie

W takim razie czekam cierpliwie na delikatne kopniaczki dobrej nocy mamusie
eww500 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 21:23   #1182
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eww500 Pokaż wiadomość
W takim razie czekam cierpliwie na delikatne kopniaczki dobrej nocy mamusie

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-22, 21:23   #1183
papalinka83
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny Ja tylko na chwilę wpadam powiedzieć, że żyję, straszne mam tu zaległości, ale w domu urwanie głowy i nie mam kiedy poczytać. W weekend było dużo gości na urodzinach Oli, teraz jeszcze do czwartku są teściowie i pewnie dopiero po ich wyjeździe trochę będzie mnie więcej.

Moja ginekolog złamała nogę i nie wiadomo, kiedy wróci do pracy Nie wiem, czy nie będę musiałą tymczasowo iść do innego lekarza.
A i na szybko mam pytanie: może ktoś wie: miałam trobiel na jajniku z niepękniętego ciałka żółtego, któa się zmniejszała. Ostatnio na wizycie lekarka zapomniała sprawdzić i ja też zapomniałam, a teraz mnie pobolewa coś po tej stronie tak punktowo. I zastanawiam się, czy jak na następnej wizycie będę już w 20tc to będzie jeszcze można sprawdzić jajniki na usg, czy lepiej iść wcześniej? MA ktoś jakieś doświadczenia?

Przepraszam, że tylko o sobie.

Pozdrawiam wszystkie mamusie

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 21:40   #1184
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
czesc czesc nigdy nie pilam takiej herbatki hmmmm
ja też nie dopiero teraz wpadłam na taki pomysł i jak te śliwki tak napęcznieją to są pyszne

Stary 2014-09-22, 21:49   #1185
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Wiecie od roku bujam sie po hotelach przez te delegacje, i dzisiaj bylismy podpisac dokumenty na mieszkanie , jestem taka szczesliwa dwa tygodnie i wlasna kuchnia mozna oszalec z radosci
Mąż cie z kuchni nie wyciągnie. Ale jakie mu pysznosci zaserwujesz

Cytat:
Oj dziewczynki, człowiek, postanowił w poniedziałek poleniuchować i drzemać i wchodzi i patrzy a tu tyle stron naskrobane, że szok

wiem, ze pocieszanie i miłe słowa, to nic, ale naprawdę trzymam kciuki by wszystko było OK ja bym poszła do poradni genetycznej, by wykonać dodatkowe badania i mieć jasno powiedziane co jest. a na pewno powiedzą, że wszystsko w porządku, nie dałabym rady aż do porodu bić się z myslami... co ten test PAPPA zamieszał
Trzymam kciuki, i informuj Nas o dalszych swoich planach

to podczas USG genetycznego ginekolog stwierdza ryzyko?? mi ginekolog nie podawał wartości. Której z Was podawał też??? ryzyko?? czy tylko jak Pappa tak wychodzi to wtedy i na usg widać? nieprawidłowości??

rewelacja ciekawe czy moja intuicja podpowiada mi dobrze
a robiłam dzisiaj sobie tą wróżbę z obrączką nad brzuchem , ale robiłam sobie sama, i wychodzi tak jak podpowiada intuicja dziewczynka

trzeba czekać na wizytę 14.10. i wtedy będzie wiadomo

u mnie w rodzinie tez był rok temu taki przypadek, ale niestety matka nie czuła, ze coś złego się dzieje.... tez łożysko się odkleiło w 6 mc i wiadomo co dalej
aj aj aj.....

moja siostra natomiast w 6mc straszne czuła parcie w cipce, normalnie jakby coś ją tam rozrywało i ciagło do dołu, dobrze, ze szybko zareagowała i wstawili jej taki krążek, bo szyjka macicy jej się obkurczyła.

mi to kołysanie przypomina chód pingwina hehe

ja z pewnością będę schizowac z tymi ruchami, bo u mnie to będzie ciężko, bo mam tłuszcz, i dr już sama powiedziała, że mogę czuć wiele później.
moja koleżanka natomiast nie należy do grubych, i ruchy dopiero poczuła w 23 tygodniu, martwiła się strasznie, ale dr ją uświadamiał, że wszytko Ok, trzeba cierpliwości
Też dostałam to wyliczenie:
Trisomia 21
Przed badaniem 1:726
Po badaniu 1:14520
Trisomia 18
Przed 1:1774
Po 1:20000
Trisomia 13
Przed 1:5566
Poród przed 34tc. 1:3995
Tak to wygladalo u mnie.
Też sie bałam, że jak coś będzie nie tak to resztę ciąży bede sie martwic i stresowac.
Cytat:
Napisane przez eww500 Pokaż wiadomość
Właśnie przypomniałam sobie że bardzo chwalił moje wyniki z krwi to może właśnie dlatego nic nie mówił o witaminach, dzięki wielkie
Ja miałam wyniki bardzo dobre i żadnych witamin ani dha mi nie zalecono. A pytalam o to dwa razy.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 22:13   #1186
Bukka
Przyczajenie

Kobiety, ale wy macie wenę w tym pisaniu Dziękuję za miłe przyjęcie mnie do wątku Wybaczcie, wszystkiego nie przeczytałam Tak, jak zawsze dużo buszowałam po necie i mogłam czytać bez końca, tak teraz maks godzina, bo mi niedobrze potem się robi. Nie wspominając o czytaniu książek, które wręcz uwielbiam, więc teraz trochę cierpię.
Widziałam, że poruszyłyście temat płci i imion U mnie prawdopodobnie będzie kobietka, ale większą pewność lekarka będzie mieć ponoć na następnej wizycie, czyli za jakieś 2 tygodnie. Choć tego chyba do samego porodu pewnym być nie można :P Imię jednak dla dziewczynki mam - Zosia, a na drugie - Daniela, ku pamięci mojej najukochańszej Mamy. Gorzej będzie właśnie z chłopcem. Kiedyś żartowałam, że będzie Polikarp, a mój partner po jakimś czasie uznał, że...czemu nie...Więc lepiej, by była dziewczynka
A jeśli chodzi o ruchy dziecka, to nie mogę się doczekać z prostej przyczyny: będę wiedziała, że bobas ma się dobrze i rozwija się, a teraz nie mam takiej pewności i nie mam możliwości tego sprawdzić, tylko podczas wizyt u ginekologa. Te obawy są dość męczące i stresujące dla mnie.
Dziewczyny, a jak u was z odżywaniem? Jecie zdrowo, regularnie i według zaleceń? Czy po prostu wcinacie to, co jest i smakuje? U mnie dieta trochę kuleje. Głodzić się nie głodzę, ale zbyt odżywcza to ona nie jest. Choć moja Siostra twierdzi, że to, czego dzidzia potrzebuje i tak sobie weźmie
Jeszcze temat infekcji. Też cały czas coś mam i łykam Urosept. Przyczepiło się i nie chce odczepić, ale dwie lekarki mówiły, że to nie zagraża w żaden sposób dziecku i nie jest powodem do niepokoju. Wolałabym jednak nie mieć żadnych ciał obcych U mnie ginekolog skupia się jednak bardziej na za wysokim TSH.
A wy bierzecie jakieś leki? Czy tylko witaminy? Albo nic? I jak u was z ruchem? Pracujecie na codzień, ćwiczycie, sprzątacie czy oszczędzacie się?
Bukka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 22:17   #1187
niunia_ona
Zakorzenienie

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...rs_rule_id=201 zobaczcie jakie ładne dla chłopaka
takie słodkie !!

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-22, 22:17   #1188
martunka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
licytuj,może się uda!!!!
Ja mam zawsze tak, że jak już mi coś wpadnie w oko i ze względu na cenę sobie podaruję, to potem po czasie stwierdzam, że mogłam kupić.

A ja spijam kolejną herbatę z miodem i cytryną, katar schodzi ze mnie jak deszcz, mam nadzieję, że się dziś porządnie wypocę i jutro będzie lepiej.
To chorujemy razem... złapała mnie jakaś błyskawiczna grypa, tak dosłownie z godziny na godzinę- drapanie gardła, ból gardła, kaszel, katar i gorączka, wszystko w ciągu 2 dni.
Oprócz miodu i cytryny dodaję też maliny i mam sok z sosny na kaszel, ale najbardziej przestraszyłam się wysokiej temperatury, na szczęście zimne okłady szybko pomogły

Ktoś wspominał o drobnych w słoiku. Z mężem odkładamy wszelkie drobne z zakupów i tak zbieramy na wakacje. W ciągu roku zebraliśmy ponad 3tys., więc fajna sumka. A na początku śmiałam się z jego pomysłu, w życiu bym nie pomyślała, że tyle można uzbierać.
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 22:20   #1189
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bukka Pokaż wiadomość
Kobiety, ale wy macie wenę w tym pisaniu Dziękuję za miłe przyjęcie mnie do wątku Wybaczcie, wszystkiego nie przeczytałam Tak, jak zawsze dużo buszowałam po necie i mogłam czytać bez końca, tak teraz maks godzina, bo mi niedobrze potem się robi. Nie wspominając o czytaniu książek, które wręcz uwielbiam, więc teraz trochę cierpię.
Widziałam, że poruszyłyście temat płci i imion U mnie prawdopodobnie będzie kobietka, ale większą pewność lekarka będzie mieć ponoć na następnej wizycie, czyli za jakieś 2 tygodnie. Choć tego chyba do samego porodu pewnym być nie można :P Imię jednak dla dziewczynki mam - Zosia, a na drugie - Daniela, ku pamięci mojej najukochańszej Mamy. Gorzej będzie właśnie z chłopcem. Kiedyś żartowałam, że będzie Polikarp, a mój partner po jakimś czasie uznał, że...czemu nie...Więc lepiej, by była dziewczynka
A jeśli chodzi o ruchy dziecka, to nie mogę się doczekać z prostej przyczyny: będę wiedziała, że bobas ma się dobrze i rozwija się, a teraz nie mam takiej pewności i nie mam możliwości tego sprawdzić, tylko podczas wizyt u ginekologa. Te obawy są dość męczące i stresujące dla mnie.
Dziewczyny, a jak u was z odżywaniem? Jecie zdrowo, regularnie i według zaleceń? Czy po prostu wcinacie to, co jest i smakuje? U mnie dieta trochę kuleje. Głodzić się nie głodzę, ale zbyt odżywcza to ona nie jest. Choć moja Siostra twierdzi, że to, czego dzidzia potrzebuje i tak sobie weźmie
Jeszcze temat infekcji. Też cały czas coś mam i łykam Urosept. Przyczepiło się i nie chce odczepić, ale dwie lekarki mówiły, że to nie zagraża w żaden sposób dziecku i nie jest powodem do niepokoju. Wolałabym jednak nie mieć żadnych ciał obcych U mnie ginekolog skupia się jednak bardziej na za wysokim TSH.
A wy bierzecie jakieś leki? Czy tylko witaminy? Albo nic? I jak u was z ruchem? Pracujecie na codzień, ćwiczycie, sprzątacie czy oszczędzacie się?
Też biore pod uwagę imię Zosia dla dziewczynki
U mnie z odżywianiem jest raz lepiej, raz gorzej. W każdym razie, na pewno jest lepiej teraz niż w pierwszym trymestrze. Wtedy praktycznie cały czas mnie mdliło i mało było produktów, które byłam w stanie przełknąć. Obecnie staram się jeść w miarę zdrowo, ale nie raz trafi mi sie jakiś mc donalds czy inne świństwo.
Ja biorę tylko suplement dla kobiet w ciąży: witaminy + DHA.
A jeżeli chodzi o ruch- czasem chodzę na basen Przed ciążą często chodziłam na siłownie, czasem biegałam, ale te dwie aktywności odpuściłam sobie już na samym początku ciąży A tak to funkcjonuję tak, jak normalnie

Stary 2014-09-22, 22:22   #1190
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
To chorujemy razem... złapała mnie jakaś błyskawiczna grypa, tak dosłownie z godziny na godzinę- drapanie gardła, ból gardła, kaszel, katar i gorączka, wszystko w ciągu 2 dni.
Oprócz miodu i cytryny dodaję też maliny i mam sok z sosny na kaszel, ale najbardziej przestraszyłam się wysokiej temperatury, na szczęście zimne okłady szybko pomogły

Ktoś wspominał o drobnych w słoiku. Z mężem odkładamy wszelkie drobne z zakupów i tak zbieramy na wakacje. W ciągu roku zebraliśmy ponad 3tys., więc fajna sumka. A na początku śmiałam się z jego pomysłu, w życiu bym nie pomyślała, że tyle można uzbierać.
zdrowiej
jak najszybciej
no fajny pomysł z tymi drobnymi
podsunęłaś mi pomysł;p tylko szkoda że często płacimy kartą;p

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-22, 22:26   #1191
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...rs_rule_id=201 zobaczcie jakie ładne dla chłopaka
takie słodkie !!
ładne ciuszki, widać, że niezniszczone Ale to pozujące dziecko, to normalnie jak lalka (no chyba, że to jest lalka, ale chyba nie, bo ma trochę inne ułożenie rączek na różnych fotkach...) W każdym razie, jeżeli to dziecko, to takie jak z reklamy

Stary 2014-09-22, 22:32   #1192
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
ładne ciuszki, widać, że niezniszczone Ale to pozujące dziecko, to normalnie jak lalka (no chyba, że to jest lalka, ale chyba nie, bo ma trochę inne ułożenie rączek na różnych fotkach...) W każdym razie, jeżeli to dziecko, to takie jak z reklamy
http://allegro.pl/bajeczny-zestaw-dz...626438715.html
dla dziewczynki boże jakie cudeńka jak tu nie oszaleć!
u mnie to pada ble , naprawdę idzie jesień

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-22, 22:32   #1193
Bukka
Przyczajenie

Cytat:
A jeżeli chodzi o ruch- czasem chodzę na basen Przed ciążą często chodziłam na siłownie, czasem biegałam

Czyli jesteś trochę porozciągana Ja jestem wręcz skostniała, bo nigdy nie byłam na tyle zdeterminowana, żeby ćwiczyć, a na początku ciąży to prawie tylko leżałam. A ponoć kobiety, które ćwiczą/ćwiczyły mają lżejszy poród, bo są bardziej uelastycznione, ale kto to wie Chciałabym się zacząć trochę ruszać, póki jeszcze mogę. Tym bardziej, że korzonki zaczynają mi doskwierać :/
Odnośnie wyprawki dla dziecka. Nie mam na razie nic, choć ponoć torba ciuchów czeka u siostry od jej koleżanki :P
Dzisiaj byłam w Smyku i padłam jak zobaczyłam ilość i różnorodność tych wszystkich ubranek. Słodkie to wszystko, ale wiadomo, że to tylko na chwilę, nawet zniszczyć się nie zdąży Więc wszystko można tak naprawdę kupić w każdej chwili. Wystarczy mieć tylko worek pieniędzy Ale od czego są inne mamuśki i wymiana ciuszków
Stary 2014-09-22, 22:38   #1194
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
takie słodkie !!
slodkie

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
ja też nie dopiero teraz wpadłam na taki pomysł i jak te śliwki tak napęcznieją to są pyszne
musze sprobowac

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Mąż cie z kuchni nie wyciągnie. Ale jakie mu pysznosci zaserwujesz

Też dostałam to wyliczenie:
Trisomia 21
Przed badaniem 1:726
Po badaniu 1:14520
Trisomia 18
Przed 1:1774
Trisomia 13
Przed 1:5566
Poród przed 34tc. 1:3995
Tak to wygladalo u mnie.
Też sie bałam, że jak coś będzie nie tak to resztę ciąży bede sie martwic i stresowac.

Ja miałam wyniki bardzo dobre i żadnych witamin ani dha mi nie zalecono. A pytalam o to dwa razy.
Nie wyciagnie uwielbiam gotowac zwlaszcza dla niego bo dla mnie to nic bym najchetniej nie zrobila kanapka z serem i nie umre

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość

wlasnie postanowilam odkladac do serduszka po czekoladkach drobne pieniazki i dolozy sie je do wozka w nowym roku to wakacje udane mieliscie albo beda udane
Stary 2014-09-22, 22:46   #1195
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
fajne Charlotte i Carla

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Ja tylko na chwilę wpadam powiedzieć, że żyję, straszne mam tu zaległości, ale w domu urwanie głowy i nie mam kiedy poczytać. W weekend było dużo gości na urodzinach Oli, teraz jeszcze do czwartku są teściowie i pewnie dopiero po ich wyjeździe trochę będzie mnie więcej.

Moja ginekolog złamała nogę i nie wiadomo, kiedy wróci do pracy Nie wiem, czy nie będę musiałą tymczasowo iść do innego lekarza.
A i na szybko mam pytanie: może ktoś wie: miałam trobiel na jajniku z niepękniętego ciałka żółtego, któa się zmniejszała. Ostatnio na wizycie lekarka zapomniała sprawdzić i ja też zapomniałam, a teraz mnie pobolewa coś po tej stronie tak punktowo. I zastanawiam się, czy jak na następnej wizycie będę już w 20tc to będzie jeszcze można sprawdzić jajniki na usg, czy lepiej iść wcześniej? MA ktoś jakieś doświadczenia?

Przepraszam, że tylko o sobie.

Pozdrawiam wszystkie mamusie
tez mam tą torbiel. spokojnie mi dr zawsze sprawdza jak tam się ona ma i dostaje jej zdjęcia usg, wiec na pewno w 20 tc jak pójdziesz to bez problemu Ci wykona usg
chyba, że nie da Ci to spokoju to wybierz się prędzej dla spokoju mi dr mówiła, ze ta torbiel jest niegroźna a wręcz na pewno jest coś tam aktywna i podtrzyma dodatkowo ciąże. ale ile w tym racji

Cytat:
ja zawsze wcinałam suszone śliwki, zalewając wodą na to by się porządnie ..... jak miałam mega zatwardzenie
wiec w szoku jestem, że wy sobie to tak o pijecie
ja zawsze po tym w toalecie musiałam zapinać pasy
Stary 2014-09-22, 22:49   #1196
martunka88
Rozeznanie

Cytat:
slodkie

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

musze sprobowac

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Nie wyciagnie uwielbiam gotowac zwlaszcza dla niego bo dla mnie to nic bym najchetniej nie zrobila kanapka z serem i nie umre

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

wlasnie postanowilam odkladac do serduszka po czekoladkach drobne pieniazki i dolozy sie je do wozka w nowym roku to wakacje udane mieliscie albo beda udane
karty do płacenia to zło, bo łatwiej się pieniądze wydaje, nie ma się kontroli nad tym:P

jeszcze nic Maleństwu nie kupiliśmy, ale dostaliśmy niezłą wyprawkę od szwagierki, teraz będzie trzeba to przebrać, odhaczyć na liście i powoli zabrać się za zakupy

Jak myślicie, taniec zalicza się do dużego wysiłku? Co prawda nie tak często jak byśmy chcieli, ale trenujemy (a może po prostu ćwiczymy, bo sprawia nam to ogromną frajdę) West Coast Swing z mężem i zastanawiam się czy mogę się przez to przemęczać, bo nawet sprzątanie w ciąży to nie zawsze dobry pomysł.
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 22:51   #1197
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
na bank to lalka

Cytat:
http://allegro.pl/bajeczny-zestaw-dz...626438715.html
dla dziewczynki boże jakie cudeńka jak tu nie oszaleć!
u mnie to pada ble , naprawdę idzie jesień
ciuszki szał pał !
Stary 2014-09-22, 22:52   #1198
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Aaale napisałyście na szczęście dorobiłam się większej karty pamięci i mogę śledzić posty przez taptalka

Jutro zamierzamy powiedzieć o ciąży mojej babci, stresuję się strasznie w ogóle ciągle czymś się stresuję i nie umiem tego skończyć... Macie jakieś sposoby na zmianę podejścia? (;
A póki co życzę wszystkim miłego wieczoru i dobrej nocy!
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 22:58   #1199
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
na bank to lalka

ciuszki szał pał !
zakochałam się poprostu i padłam na pysk

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-22, 22:58   #1200
Bukka
Przyczajenie

Zapomniałam zapytać: czy są tu jakieś przyszłe mamusie z Poznania? Powoli przyierzam się do szkoły rodzenia. Może któraś wypowie się na ten temat? Czy rzeczywiście są pomocne? U mnie taki kurs trwa średnio miesiąc - 4 spotkania. To nie za mało? Można w ogóle przekazać coś w tak krótkim czasie? Nie zapomni się tego wszystkiego do porodu, skoro zapraszają kobiety od 21. tc? :P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości