|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Monia! Wow- ale czad!
Gratulacje!!!!!!! |
|
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
zajrzałam w dokumenty z ciąży z J.
chyba, że owu była później, bo i @ po ciąży miewałam po 4-5-6 tygodniach, więc różnie..
|
|
|
|
#2103 |
|
Zadomowienie
|
Monia
|
|
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
ejjjjj! normalny, zdrowy, ciążowy schiz
piękny, tłuściutki, klasyczny objaw ![]() Kobitoooo, znaczy, że Juniora zmontowalscie później niż Seniora Kubek, jak tam??? jak sobie Tymek z tata dał radę? Berbie, też kończyłam opakowanie k+d.
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
Monia ale jestem w szoku. Gratuluję
![]() Kunia zdrówka dla Tosi My dzisiaj też zaliczylismy kolejną wizytę u lekarza. Olek ma jeszcze coś na oskrzelach ale ponoć idzie ku lepszemu. Oby bo to już trzeci tydzień. I się męczy biedaczek z okropnym katarem
|
#2106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48242008] Byłam dziś u gina... Plan jest taki - najpierw badanie nasienia, później monitoring, po 6 mcach starań bez ciąży clo, jeśli nie uda się w 3 cyklach na clo to inseminacja. Za 10 dni testuję, zobaczymy co wyjdzie. Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Plan działania jest a cały czas zaciśnięte ![]() cudnie! ![]() Cytat:
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa Monika gratulacje ogromne!!!
![]() Znów z Panika prawie równo będziecie mieć maluchy zazdraszam trochę, ale będą emocje przy poznaniu płci Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Zdrowka dla chorowitkow. Mi Kamil też dziś po dżemkach pokaszliwal więc inhalacja była, zobaczymy jutro Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2108 | ||
|
Zakorzenienie
|
chyba tak, bo byłam przekonana, że przegapiliśmy owu i nic z tego nie będzie. to mi wychodzi, że owu ok 20 dc była, albo i ciut później.
Cytat:
Cytat:
ajjj... jak ja zazdroszczę 2 drzemek, w ogóle dłuższego spania.. u nas godzina w ciągu dnia to już na prawdę sukces, a i tak najczęściej z pobudką w międzyczasie. ostatnio było ileś dni, że jedna drzemka 15, 20, 30, 40 minut i koniec. |
||
|
|
|
#2109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monika Ciesze się bardzo, widzę, ze coraz więcej naszych maluchów będzie mieć rodzeństwo. Będziesz powtarzać bete ![]() Panika Ja po cichu licze, ze zrobisz prezent T. na drugie urodziny i urodzisz Ole w tym samym dniu co on się urodził Jola Gratulacje 3 trym, jak to zleciało.. Jak wyprawkowe sprawy u Ciebie? Agatko Powinnas dostac lanie za brak spakowanej torby, uwazaj żebys nie skonczyła jaj ja szpital w 36 tc i nic nie przygotowane ![]() Franek złapał katar jednak, ja zresztą tez. Ciągle mu cos charczy, ciagle odciągam, daje Marimara i czekam. S. ma mniejszy apetyt, ale więcej śpi w ciągu dnia. O ile nasza waga dobrze wazy to młodszy ma już około 4.400
|
|
|
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
Fiol od piątku jedziemy na inhalacji. Jest poprawa z kaszlem ale katar się zrobił. Olek pięknie siedzi na inhalacji nawet 10 minut albo i więcej. Oby u was się nic nie rozwinęło
|
#2111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spróbuję w środę wybrać się do lekarza, może się uda z J. i zobaczymy, jak będzie w miarę spokojny to może i laboratorium zaliczymy. zobaczę jeszcze co gin zleci bo nie będę u swojego (tam mam dalej, jest piętro, brak windy i z wózkiem za nic nie dam rady).zdrowia! |
|
|
|
|
#2112 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48229765]A u nas jak TŻowi idą skarpetki, to je wywalam, nie ceruję :P Jedynie guziki od czasu do czasu przyszyję :P[/QUOTE]
ja tak samo chyba, że jadę do mamy, to ona się lituje i mi przyszyje guziki albo coś zeszyje - nienawidzę tego robić ![]() coraz bliżej Wasze święto ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48242008]Byłam dziś u gina... Plan jest taki - najpierw badanie nasienia, później monitoring, po 6 mcach starań bez ciąży clo, jeśli nie uda się w 3 cyklach na clo to inseminacja. Za 10 dni testuję, zobaczymy co wyjdzie.[/QUOTE] uda się ![]() a Ty nic już nie porównuj!!!
|
|
#2113 |
|
Konto usunięte
|
Monia OMG
Mnie się po drugiej ciąży rozjechały moje książkowe cykle, teraz już nawet nie wiem, ile trwają, owu mnie tak boli, że mi się wyć chce, za to @ mam krótkie i bezbolesne. Tak, że nie ma co porównywać. Kundzia zdrówka dla Tosi. Maga - dla Olka! I w ogóle dla wszystkich chorych ![]() U nas cały dzień OK, ale wieczorem znowu stan podgorączkowy. Muszę monitorować w nocy... |
|
|
|
#2114 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Oby choróbsko już całkiem odpuściło Cytat:
![]() Czekam na autobus.Jak wychodziłam Domiś sie obudził,płakać mi sie chciało przy pożegnaniu ![]() Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#2116 |
|
Konto usunięte
|
Iza powodzenia. Początki niestety są trudne...
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
Izka, powodzenia!
Maga, jak Olek? jak wesele? Kundzia, jak Tosiak? i jak te korektory z Kryolanu? jesteś zadowolona? Fiol, jak fryzura? zadowolona jesteś?
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
Iza ja też prawie z płaczem na początek do pracy wychodzilam
Pani wesele super. Nawet miałam siły żeby się wybawic U nas kiepsko. Olek w nocy płakał i mówił że go brzuszek boli. Chcial żeby go nosić. Aż w końcu zwymiotowal. Jeszcze śpi teraz. A ja do pracy i muszę zacząć ogarniać. Mama z nim jest więc w razie pogorszenia będę się zwalniać z pracy
|
#2119 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48242008]
Byłam dziś u gina... Plan jest taki - najpierw badanie nasienia, później monitoring, po 6 mcach starań bez ciąży clo, jeśli nie uda się w 3 cyklach na clo to inseminacja. Za 10 dni testuję, zobaczymy co wyjdzie. Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Plan jest. Ale może ten plan wcale nie będzie potrzebny! Może w tym cyklu się uda!!!!
|
|
#2120 |
|
Konto usunięte
|
Jojla, Renia, Dwakolory dziękuję za kciuki
jeszcze 9 dni do testowania ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2121 | |||
|
Zadomowienie
|
Monika ogromne gratulacje!!! Cytat:
Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48242008] Byłam dziś u gina... Plan jest taki - najpierw badanie nasienia, później monitoring, po 6 mcach starań bez ciąży clo, jeśli nie uda się w 3 cyklach na clo to inseminacja. Za 10 dni testuję, zobaczymy co wyjdzie. [/QUOTE] Jest plan działania, to dobrze! Ale ja już za najbliższy test!!! Fiol piękna wagę ma Franuś Jak sytuacja "cyckowa" u Ciebie? bo u mnie po raz piąty stoczyłam wczoraj walkę z zastojem w piersi Cytat:
Maga zdrowia dla Olusia! Perse zdrowia dla Artura! Jak noc? Jeju.. tak mi szkoda tych Waszych dzieciaczków.. żeby każdemu szybko przeszły wszystkie dolegliwości, Dziewczyny moja E. nie zaśnie bez smoczka
|
|||
|
|
|
#2122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka dla malutkiej! [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48242008]Kundzia straszne, mam nadzieje, że Tosia szybko wyzdrowieje. Panika super, że wynik ok ![]() Byłam dziś u gina... Plan jest taki - najpierw badanie nasienia, później monitoring, po 6 mcach starań bez ciąży clo, jeśli nie uda się w 3 cyklach na clo to inseminacja. Za 10 dni testuję, zobaczymy co wyjdzie. Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]kciuki! U mnie też inseminacja miała być w październiku a we wrześniu zaszłam Oooo matko!! Nie wiedziałam że się staracie! Staje na głowie żeby zamówić chodź kilka sztuk. Latam po aptekach, dzwonie. Udaje się około 5 miesięcznie. Nutramigen zwykły jest wycofywany i Holandia rzuca po kilka partii a potem w ogóle nie będzie. Będzie nutramigen lgg na który M ma uczulenie. Nie wiem skąd gemini ma. W ogóle dziwna ta apteka Iza powodzenia! Maga zdrówka dla małego! My na 16:20 szczepienie I do endokrynologa trzeba małego za pisać bo juz 3 miesiące minęły. Umkneło mi Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Anita smokuś to u nas podstawa i bujanko na rączkach lub w wózku. Przed nocą spaceruje z nim po przedpokoju. A kręgosłup siada ![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2123 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy wózek i trochę ubranek - ale wybrałam już łóżeczko, tylko czekam aż sprzedawca na allegro będzie miał dostępny taki kolor jaki chcemy, mam w planach aptekowe zakupy ale zebrać się nie mogę...Cytat:
Pięknie przybiera ![]() Cytat:
![]() Jestem w szoku - dziś pierwszy raz ktoś mi ustąpił miejsca w tramwaju
|
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
Anitko wyluzuj
smoczka wypada się pozbyć do 2r.ż ja też chcę ale Kamil tylko ze smoczkiem zasypia ehhnic na siłę przecież jeszcze malutka jest! |
|
|
|
#2125 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() dla cycusia[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48246233]U nas cały dzień OK, ale wieczorem znowu stan podgorączkowy. Muszę monitorować w nocy...[/QUOTE] a jak dziś? Cytat:
Cytat:
chcę zacząć oszczędzać przede wszystkim na prądzie i żywności. może w niektórych domach te zwyczaje które chce wprowadzić nie są niczym nowym. ale u nas dadzą pewne oszczędności. planuję bardziej racjonalne organizować zakupy spożywcze. planować menu na tydzień, raz w tygodniu robić duże zakupy i kupować tylko z listą. przeglądać gazetki promocyjne, kupować owoce i warzywa w niedzielę wieczorem, wtedy mamy przeceny. wyeliminować dania gotowe, dużo rzeczy robić sama a nie kupować. kupować tylko owoce i warzywa sezonowe. założyc ogródek na parapecie żeby zawsze był choć szczypiorek i rzeżucha na kanapkę a nie blady a drogi pomidor. ograniczyć jedzenie mięsa (wyjdzie nam to na zdrowie), zastąpić ciągłe jedzenie kanapek z wędliną pastami z warzyw jajek z dodatkiem wędliny. nie kupować wód mineralnych. no i przeprosić się z maszyną do szycia... teraz jestem na etapie przerabiania owoców i warzyw. wekowaniu, suszeniu i mrożeniu. Cytat:
my mamy w czwartek
|
|
#2126 |
|
Konto usunięte
|
Hej.
Anita Artek w dzień zasypia w wózku, w nocy- ze mną. W 90% ze smokiem. U nas w nocy jeszcze stan podg, teraz ok, choć jakiś słaby :-( |
|
|
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
Monika jak ja się cieszę aaaaaaaaaaaa gratulacje Kochana i trzymam
a Gryzia dobrze mówi idź i zrób progesteron i nic mi tu nie porównuj! Zdrówka dla Waszych pociech!! Iza powodzenie! Gryzia trzymam Fiol no mam nadzieję że nie wyląduję spokojnie a i tak nie mam nic gotowego bo remont trwa nadal....
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie co tak wcześnie to szczepienie? Ile minęło od ostatniego?
Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
Monia Gratulację!!!
![]() k laski:![]() ![]() U nas tak se...idziemy do neurologa 03.10 i na badanie EEG. Szukam też dobrego okulisty, żeby zobaczył te oczy M. Ja mam dużo pracy, linie lotnicze strajkuj, zamieszanie straszne, cos mi się też @ poprzestawiał. Dziewczyny zdrówka dla Dzieciaczków i kciuki za szczepienia! Czy mała pasiasta jest w klubie? Chciałabym zobaczyć to małe cudo! |
|
|
|
#2130 | |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za odp. w sprawie smoczka, już myślałam że tylko moja taka smoczkowa, więc trochę mi ulżyło. A jeszcze apropo: wyjmujecie smoczka zaraz po zaśnięciu czy czekacie aż dziecko samo się go pozbędzie? Ja staram się wyjmować, choć nie raz kończy się to wybudzeniem
![]() A my chyba jutro. Więc mamy szczepieniowy tydzień. Dziewczyny wczoraj jak zamawiałam w aptece szczepionkę to babka mi powiedziała, że są kłopoty ze szczepionkami skojarzonymi Infanrix 5w1, w sensie że są nie dostępne do listopada/grudnia. Cytat:
za 3trymestr!!!! Co do wyprawki, to na pewno ze wszytskim zdążysz. Jakie łóżeczko wybrałaś? pochwal się ![]() Miło, bardzo miło, że są jeszcze osoby które potrafią się odpowiednio zachować! Agatka miałaś wczoraj wstawić zdjęcie małej Tosi - było, przeoczyłam?? Tak sobie wczoraj myślałam o Zeberce, ciekawe czy dzisiaj wyjdą? Może mała Tosia będzie przeciwieństwem swojej starszej siostry i będzie uwielbiała jeść i będzie rosła jak na drożdżach i będzie oazą spokoju
Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2014-09-23 o 10:23 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.

chyba, że owu była później, bo i @ po ciąży miewałam po 4-5-6 tygodniach, więc różnie..

piękny, tłuściutki, klasyczny objaw 
wczoraj i dziś rano tak nam kaslala z wydzielina ze momentami nie mogla zlapac oddechu
[/QUOTE]
cały czas zaciśnięte 
cudnie!

k laski: