|
|
#4501 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Dot.: Scent Bar LIII
Cytat:
![]() Ja mogę ważyć 50kg (i tyle na ogół ważę) a bebech i tak wystaje do przodu - taka moja uroda. Jeszcze a propos puchówek: zabawne, bo wczoraj w innym wątku wspominałam swoją, nabytą dwa lata temu na stoisku obok miejscowej biedronki i właśnie jest no name, do kolana (ja dłuższej nie chciałam), równa po całości i ściągana w talii paskiem, jak kto lubi, z kapturem i zapinana dwojako - na suwak i na napy. Tak udanego zakupu to już dawno nie poczyniłam, wytrzymuje mrozy poniżej -25 stopni i jest arcywygodna. Kosztowała całe 120zł, bo na przecenę trafiłam....
|
|
#4502 | |||
|
Zakorzenienie
|
hmm
na kamiennej ławeczce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4503 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
|
#4504 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4505 | |
|
Zakorzenienie
|
i wczorajszego kuraka mango curry ![]() Cytat:
robiłam też zapiekankę z kaszy gdzie się ją mieszało z serem białym i chyba śmietaną... albo śmietana była w pieczarach, którymi ją przekładałam... a gołąbki z kaszą?
|
|
#4506 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
no i się zaczęłam zastanawiać co można wytrawnego zrobić z tych płatków gryczanych, ale nic mi do głowy nie przychodzi, one jakoś tak naturalnie same z siebie chcą być doprawione na słodko i tak jak kaszy gryczanej bym na słodko nie zjadła tak płatków inaczej nie widzę...
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
|
#4507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1.a. mrrrrrrrrrrrr 2. Żółtego sera chcę unikać jak mam @, białego nie jem od xx lat. Będzie z jajkiem sadzonym Gołąbków ja nie robię Dzięks za chęci Jadłam w knajpie świetne pierogi z kaszą gryczaną. Nie jestem fanem pierogów, ale dwa razy w roku mogę zjeść Zwłaszcza ruskie i ze szpinakiem. Tylko robione przez kogoś - ja i mąka to jak ogień i woda. Połączenie niemożliwe. Nie tykam się mąki, nie kleję ciat, nie robią placków, nie lepię pierogów. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-09-23 o 10:27 |
|
|
|
|
#4508 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
- żółty ser, - pieczarki - śmietanę, - kapustę Ja mam akurat na stanie 8 groszy w gotówce, 11 groszy na karcie i pół kilo cebuli w lodówce....
|
|
#4509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duszona cebula na grzance mrrrrrrrrrrrrrr - pyszności. |
|
|
|
|
#4510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo z kartoflami czy co tam się ma
|
|
#4511 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Science fiction.
O, ale wiesz, że to jest niegłupi pomysł? Z kaszą, znaczy? Bo kartofle jadam rzadko i nie posiadam.
|
#4512 |
|
Zakorzenienie
|
Co do filmów, mam ochotę zobaczyć "Zaginiona dziewczyna". Nie żebym się spodziewałą hitu, bo jakoś nie idzie to w parze z obsadą
aaaale autentycznie lubię zagadki z cyklu zabili go i uciekł Szkoda że dopiero wchodzi w kinach, bo tam nie chodzę |
|
|
|
#4513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kiedyś podsmażyłam cebulę z odrobiną mielonego i kilkoma pieczarkami i z gryczaną było pycha, ale kryzysowo, to i z samą zeszkloną cebulką by się zjadło
|
|
#4514 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() na dziś jeszcze rozmroziłam gołąbki, na jutro mam w zamrażalniku rybę i frytki, ale w czwartek też bym coś zjadła, choćby i raz dziennie....
|
|
#4515 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Macham znad przespanej nocy i braku efektów ubocznych Czyli jednak stres związany z podbojem miasta.Czy wspominałam, że did już się uspokoił i nie leje dzieciaków? Ach, te moje super zdolności wychowawcze...
|
|
|
|
|
#4516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No ja wczoraj nie spałam do 23, bo robiłam intensywne kalkulacje cen perfum, jedzenia i w ogóle co by tu wymyślić, żeby mieć co żreć i czym pachnieć ![]() Ale potem spałam jak kamien, jeszcze bym pospała zdziebko, tak z 10 godzin ![]() Ale ziąb dzisiaj
|
|
#4517 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
już parę razy się nacięłam, klikałam w zdjęcie bo ładne a tam coś o wiele mniej apetycznego ![]() Cytat:
ja myślałam że już będę musiała nowy puchowy płaszcz kupować w tym roku, ale w zeszłym prawie go nie używałam bo nie było zimy, więc może na ten się też jeszcze nada (albo też nie będzie zimy ) za to koniecznie muszę kupić płaszcz "przejściowy" ![]() Znad resztek musli i soku bananowego
|
||
|
|
|
#4518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a feta? ![]() chociaż dla mnie to biały ja chodzę do kumpeli na ploty i zwykle cośtam pomagam przy mieszaniu czy krojeniu, to się załapuję na takie wege gołąbki ![]() samej mi się nie chce jeśli chodzi od pierogi i podobne, to unikam od osób, których nie znam. żadnych przemielonych, mocno przetworzonych i zawiniętych dań. wyłącznie po włosku - jem tylko to co widzę (z czego jest zrobione). pierogi lepię kilka razy w roku, ale nie mniej niż 200 na raz - taki sam bałagan i podobny wysiłek (didki pomagają sklejać ) jak przy robieniu na jeden obiad. czasu tylko więcej, ale i tak się zwraca w te dni gdy tylko wyjmuję własne mrożone. miałam koleżankę, która nie była w stanie zagnieść ciasta, bo jak jej dłonie obklejało, to ona zaczynała się dusić i musiała biec umyć ![]() Cytat:
znam to niestety ![]() ja poszalałam w tym miesiącu (zakupy szkolne głównie ) i pewnie za 2 tygodnie będzie ciężko.
|
|
#4519 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
2. Cieekaaaawe dlaczego Sucha karma ? W sensie tosty? Jajka na miękko? nie wiem czy jadasz jaja.
|
||
|
|
|
#4520 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
żebym była z dychę młodsza to sama bym chyba to rozwiązanie rozważyła ![]() Na razie zaintrygowało mnie ogłoszenie z portalu mojego rodzinnego miasta, gdzie facet oferuje 1 000zł za używane majtki - ale tak daleko jeszcze moja desperacja nie zaszła Ja tak spałam w weekend - 2 x 12h. A do tego, ze wypłaty starcza do połowy miesiąca najwyżej, w sumie już się zaczęłam przyzwyczajać.... ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Betty, to juz wiem, czemu tak rzadko jadam zacierki znaczy, ja sienie duszę, ale wydłubywanie tego ciasta spod paznokci
|
|
#4521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. i pare razy się skusiłam jak byłam z Mam na mieście, ogólnie zawsze zamawiam jak Ty![]() Ad koleżanka - oł maaaaaan ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Może zależy mu na nieściągniętych z nosicielki ![]() brrrrrrrr |
|
|
|
|
#4523 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jem jak dostanę od mamy albo od teściowej (od mamy lepsze wczoraj np miałam ) Cytat:
2. Jajka to dobry pomysł |
|||
|
|
|
#4524 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Wiesz, może mu zależało na miejscowych
Gołąbki lubię i robię, zazwyczaj na tyle dużo, żeby zamrozić. Ale u mnie to klasyczne, z mięsem ![]() Albo mam halucynacje węchowe, albo mi szefowa Dzingiem pachnie
I wanna hurt you just to hear you screaming my name Edytowane przez Margot45 Czas edycji: 2014-09-23 o 11:15 |
|
|
|
#4525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
2. Albo ma skórzane etui, torebkę?
|
||
|
|
|
#4526 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Ewidentnie perfumy. Torebkę ma tę samą od lat, a "zawiało" jak tylko weszła do biura. Siedzi w konferencyjnej ale zapach czuję nadal Żeby babsztyl miał inny charakter, to bym ją skomplementowała a może i spytała, a tak to tylko obwącham ją dokładniej, jak wyjdzie
|
#4527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w moim bloku ale nie wiem w której klatce, jest jakaś laska, podejrzewam, że koło mojego wieku lub młodsza bo wiesza swoje majteczki z didowymi rzeczami. no właśnie. ona wiesza majtki na dworze, na suszarce ogólnej. i przykro mówić, ale widać, że są zużyte i daaaawno powinny być ciepniete w piec znad kawy wreszcie i spod deszczu. dżingl beeeels dżingl beeeels
|
|
#4528 |
|
Zakorzenienie
|
Znad kaszy gryczanej podsmażonej an maśle z cebulką i jajem sadzonym
Żarła jest na cały dzień, wystarczy każdorazowo do porcji wbijać jajko (w sensie obok) |
|
|
|
#4529 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() Ale kasza nastąpi!
|
|
#4530 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
moje dziecko (starsze) wbiło sobie marchewke pod paznokiec
,i to tak do samego konca prawie TZ pojechał z nią na pogotowie---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
czemu nie lubisz monki? na pierogi robie od kiedy mam robota robioncego ciasto , wałkuje menzem, wycinam i sklejam dzieckiem , mnie zostaje własciwie farsz do zrobienia ![]() Cytat:
makbys miala jesczze ziemniaka, burak aczy marchew to juz mozna kilka dan skomponowac, moja kumpela tak sie na studiach zywiła-ile bedzie kosztował 1 buraczek? - 1?..jednago to pani za darmo dam - to poproszę -czy mozna kupic 2 listki kapusty włoskiej? -yyyy...proszę sobie oberwac - ![]() -obierzesz mi 1 zimniaczka do obiadu (to było do mnie akurat)
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.

i właśnie jest no name, do kolana (ja dłuższej nie chciałam), równa po całości i ściągana w talii paskiem, jak kto lubi, z kapturem i zapinana dwojako - na suwak i na napy. Tak udanego zakupu to już dawno nie poczyniłam, wytrzymuje mrozy poniżej -25 stopni i jest arcywygodna. Kosztowała całe 120zł, bo na przecenę trafiłam....

na kamiennej ławeczce

i tak jak kaszy gryczanej bym na słodko nie zjadła tak płatków inaczej nie widzę...

a tam coś o wiele mniej apetycznego
) 

)
TZ pojechał z nią na pogotowie