|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Witam się z Wami w 39 tygodniu
![]() Magsik - gratulacje!!! No i mamy kolejny szybciutki poród też bym tak chciała ![]() Siuska - mocne kciuki za bezbolesną i szybką akcję! ![]() Ja od niedzieli pracuję nad przygotowaniem kącika dla córy - mamy wreszcie kołyskę
|
#2912 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Witamy w malinowej ekipie - podobno liście malin zwiększają efektywność skurczów, więc liczymy na szybki poród A nawet jak nie, to ta herbatka jest całkiem smaczna, a takie regularne picie pomaga utrzymać jakiś reżim "piciowy". Nie wiem jak Wy, ale ja notorycznie zapominam o napiciu się, a potem o 21 siadam i liczę że wypiłam na przykład tylko litr w ciagu całego dnia. Oczywiście zaraz się biorę za nadrabianie, ale wtedy cała noc zmarnowana na bieganie na siku. ![]() Cytat:
Oczywiście warto sobie na wszelki wypadek upatrzyć jakieś godne uwagi mleko żeby się nie zdawać na (sponsorowane) porady farmaceutek, ale z kupowaniem to naprawdę nie ma co wybiegać w przyszłość. Jak w szpitalu będą jakiekolwiek oznaki, że mleko może być potrzebne to może wezmę jedno opakowanie, ale jeśli już w szpitalu wszystko będzie w miarę ok, to po co. Cytat:
Michałku witamy na świecie! Mamusi życzę dużo siły i szybkiego powrotu do formy.
|
||||
|
|
|
#2913 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się
Mnie w nocy tak ból brzucha męczyl, że nawet powiedziałam TŻtowi, że moge nie dotrwać do końca tygodnia (bo on sobie cośtam zaplanował ) ale postraszyło, pospałam, nad ranem znowu jakieś bóle, usnęłam i teraz jak ręką odjął! Nie ma nic. Raczej ciężko to było nazwać skurczami, bardziej bolało jak na mocny okres i mocno nierugalarnie albo ciągle, więc za bardzo się nie przejmowałam, ale upierdliwe było.Ale widzę, że nei próżnujemy ![]() Cytat:
i czekamy na szczegółowy opis akcji Cytat:
![]() Tak patrząc to każda póki co miała ekspresowy poród - podoba mi się ten trend
|
||
|
|
|
#2914 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2915 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jej już się nie mogę doczekać jak powrócicie ze szpitali, nabierzecie sił i zaczniecie dodawać opisy swoich porodów ![]() Siuśka zatem 3mam kciuki, żeby było lekko i przyjemnie ![]() Gargantuiczna a propo zjazdu nastroju mam to samo, jakoś alienuje się od świata. A dzisiaj to już w ogóle, nie dość że wstałam nie wyspana bo około 23.00 zaczęły mi się chyba skurcze, bo bolał dół brzucha i był cały twardy i tak było z 5 razy, a potem dostałam rozwolnienia więc już w ogóle byłam zestresowana, ale udało mi się zasnąć i dzisiaj już nic nie boli... No ale wracając do dzisiejszego poranka, wstałam głodna jak wilk chyba po tym oczyszczeniu żołądka i okazało się, że jest ostatnia kromka chleba więc wymyśliłam jajka na miękko i idąc z lodówki do kuchenki nie wiem jakim sposobem, wyleciało mi z ręki opakowanie z jajkami i wszystkie potłukłam wrrrrr sprzątania od groma ;/ Także dzień zaczął się od mego wku..wienia ![]() Dzisiaj o 17.45 wizytuje u gin. Ciekawe co tam u mojej Lili... Jedynie myśl, że ją dzisiaj zobaczę nastraja mnie dzisiaj do życia. Wczoraj nic nie pisałam, ale oczywicie podczytywałam cały czas. I nie pamiętam już kogo było takie zdolne dziecię, ale rysunek brzuszka mnie rozczulił, jest cudowny Życzę wszystkim dobrego dnia mimo niesprzyjającej aury
|
|
#2916 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miałyśmy ten sam pomysł! Współczuję, że potłukłaś.....też bym się wkur....!
|
|
|
|
|
#2917 | |||
|
Zadomowienie
|
MAGSIK, GRATULACJE!!!
Cytat:
![]() Cytat:
Siuska, kucikasy zaciśnięte z całych sił!!! Cytat:
. Powstał jeszcze jeden taki- może Wojtuś przeczuwa, że to już blisko?
|
|
#2918 |
|
Rozeznanie
|
Magsik - wielkie gratulacje! Odpoczywaj jak najwięcej możesz.
Siuska - oby akcja się rozkręciła i poszło szybciutko i bezboleśnie Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2919 |
|
Rozeznanie
|
Siuska- Trzymam kciuki za rozwinięcie akcji i za szybki i bezbolesny poród!!!!!!!!!!!!!!!!
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
#2920 |
|
Raczkowanie
|
Siuska - kciuki za Was!
![]()
02.10.2014 Edytowane przez nocnyskowronek Czas edycji: 2014-09-23 o 12:25 |
|
|
|
#2921 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratuluję rozpoczętego miesiąca. ![]() Cytat:
Ja już jestem po wizycie u prowadzącej. Zrobiła mi kontrolnie wymaz i kazała się w przyszłym tygodniu zgłosić do kontroli i po wyniki. Moja szyjka twarda i zamknięta, więc dołączam do grupy uprawiającej 4*S - sport i do tego herbatka z liści malin.
|
|
#2922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Im bliżej wszystkiego, tym bardziej się stresuję i schizuję. Dzięki Gosiak ! A wierszyk cudny, nasze małe wielkie miłości Siuska ! Ogromne kciuki za w miarę bezbolesną akcję Trzymaj się tam !! Ja już po wizycie, dziś pan doktor mnie potraktował bardzo dobrze, aż w szoku byłam. Wystawił mi zaświadczenie, pobadał i tyle. Mam problem z pieniędzmi od Tż od soboty próbuje mi zrobić przelew z konta walutowego na moje walutowe i nic. Dziś sama poszłam do banku, aż sam dyrektor przyszedł i wszyscy w szoku, bo nie można zrobić przelewu. A ja jutro jadę na zakupy Może będziemy stratni bo jak się nie uda nic na razie zrobić, to będzie trzeba przelać pieniążki na polskie konto, bank sobie zrobi przewalutowanie i będziemy stratni Miała któraś taką sytuację ?
|
|
#2923 |
|
Rozeznanie
|
Przybijam
Jutro Edytte ma cc i zostałyśmy ostatnie na wrzesień
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
Omg.
Magsik wielkie gratulacje.szybki porod. Ja to sie martwie, ze jak maz/w pracy bedzie to czy zdazy dojechac Siuska kciuki, i czekamy na inf. Moze piszmy pogrubionym jak ktoras urodzi !? Ja dzis do 2 w nocy nie spalam tak mala szalala. U tak mi naciskala na jakis nerw ze od tylka po konce palcow u prawej nogi uczucie jakby porazenie pradem. M a s a k r a...
|
#2925 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie czuję czkawkę w miejscu dokładnie jak się zaczyna "fryz grażyny"
|
|
|
|
#2926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2927 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tak nisko jeszce nie czułam, chyba te kłucia nocne są sprawką!
|
|
|
|
#2928 |
|
Rozeznanie
|
Ja też często właśnie tam, a czasami w jednej albo drugiej pachwinie
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam nisko Maje i dlatego tak ja czuje.
|
#2930 |
|
Wtajemniczenie
|
wpadam donieść, że u Siuski na razie akcja stoi w miejscu
wlasnie dostala 2raz antybiotyk. martwi się, ze nic z tego dziś...
|
#2931 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
Najgorsze jak sie trafi do szpitala a tam akcja stop i to czekanie. Z dwojga zlego lepiej w domu...
|
#2933 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje za kolejne tygodnie i udane wizyty! Kurcze co tu się dzieje
|
|||
|
|
|
#2934 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
musisz coś z tym zrobić, nie można go zmarnować ![]() Cytat:
|
|
#2935 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Namęczy się tylko bidulka
|
|
#2936 |
|
Wtajemniczenie
|
Wygląda na to, że skończyły się szybkie porody i siuska będzie pierwszą, która się wymeczy... Oby jednak się rozkrecilo.
kasiamagda zrób tak jak mówiła mortisha. Przepowiadacze powinny się po tym rozejść. No i dawaj znać co u Ciebie. Ja zrobilam sobie taki długi spacer, że aż mam zakwasy w lydkach
|
|
|
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2938 |
|
Zadomowienie
|
Farminko, ja też dziś się przespacerowałam, nawet śmigałam jak motorek, co już dawno nie miało miejsca. Ale mi służy jesienna, barowa pogoda
|
|
|
|
#2939 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w tym całym budyniu zapomniałam, że faktycznie moge wziąć no-spę dziwne te skurcze były, dosyć mocne, aż musiałam usiąść, no nie wiem może tak ma być
|
|
|
#2940 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
Magsik, serdeczne gratulacje z okazji narodzin synka! Jak to dobrze, że poród przebiegał sprawnie, choć pewnie lekko nie było, skoro TŻ mało przytomności nie stracił, a lekarz ręki Grunt, że już po wszystkim! Buziaki dla Maluszka od wizażowej ciotki i oczywiście czekam na opis porodu Siuska, Tobie wysyłam moc pozytywnej energii, co by się akcja rozkręciła, że ho ho Dzieje się u nas, dzieje. TŻ się śmieje, że pierwsze co robię to sprawdzam, która z nas urodziła. Ale on nie wiem, że robię to na każdej pobudce na siku A z drugiej strony sam jest ciekawy, jak się dziewczyny rozpakowują, a Mortisha to już w ogóle jest w centrum zainteresowania. bo termin ten sam, czop odchodzi w kawałkach jak mnie i też ma już bóle, które przechodzą Ciekawe, która z nas będzie pierwsza ![]() Piszecie, że macie spadek formy. Ja też mam podobnie: powiem Wam, że cała ciąża nie wymęczyła mnie tak psychicznie jak te ostatnie tygodnie. Nie dość, że czekanie i siedzenie jak na bombie, to jeszcze masa niewiadomych, np. na ten weekend zostaję zupełnie sama. TŻ jedzie do Warszawy na szkolenie, siostra jest już na studiach, mama wybiera się do SPA z przyjaciółką, rodzice TŻ mieszkają 30 km od nas i wsio! Jakby co to do porodu taksówką będę jechała, ale najgorsze jest to, że jakbym urodziła we czwartek i w sobotę byłby wypisy to nie ma mnie kto odebrać ze szpitala, bo nawet moje przyjaciółki się rozjeżdżają także wesolutko... Poza tym, z jednej strony już się nie mogę doczekać aż zobaczę Lucindę, a z drugiej czuję się w ogóle nie gotowa psychicznie na to wszystko
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.

(przepraszam ale już nie mam pomysłów 
to tak nie działa... jeśli laktacja się nie rozpocznie to już w szpitalu mleko zostanie podane, a Ty możesz walczyc nadal o swój pokarm. nikt Cie ze szpitala nie wypuści jak nie będziesz miała pokarmu, a dziecko będzie plakalo z głodu. przecież oni kontrolują spadek wagi... według mnie polozna powinna zrobić wszystko, by laktacje pomoc rozkrecic, a sugerowanie zakupu mm odbieram jako pojscie na latwizne. polozna powinna być pierwsza osoba, która wspiera mloda mame i walczy o jej wlasny pokarm
Michałku witamy na świecie! Mamusi życzę dużo siły i szybkiego powrotu do formy.
13.12.13

Im bliżej wszystkiego, tym bardziej się stresuję i schizuję. Dzięki Gosiak !
Miała któraś taką sytuację ?