|
|
#1591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Cytat:
|
|
|
|
|
#1592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale najfajniejsze jest, jak chyba rączkę wypnie i przesuwa, śmiesznie to wygląda jakby jakiś żuczek chodził mi pod skórą
|
|
|
|
|
#1595 |
|
Zadomowienie
|
Myslę o takich niewiele ponad 3kg... wg mnie to malutkie takie są. W obliczu tego, że teraz tendencja jest w okolicach 4kg...
|
#1596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no właśnie rozpatruję szpital w Katowicach, o którym są opinie, że większość pacjentek dostaje zzo, że nie odmawiają ![]() ja jeszcze nie jestem na 100% pewna, że wezmę, ale wolę jak coś być po konsultacji i mieć niezbędne wyniki no i przede wszystkim rodzić w szpitalu, w którym nie robią z tym problemów na konsultację planuję iść, no ale najwcześniej można niby w 38 tc, ja spróbuję już w 37, zobaczymy no i z tego okresu też muszą być te badania, nie mogą być starsze. Na konsultację chcę iść do szpitala, można w dowolny dzień, bez umawiania. Tak mi powiedziała Pani przez tel.
Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-09-23 o 14:33 |
|
|
|
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1599 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niby zawsze może się jeszcze obrócić.. tak na prawdę i do samego 40 tc sa takie przypadki... a szanse z każdym tygodniem po prostu maleją... dzisiaj kończę 33 tc teraz to ja ruchy czuję i na górze i na dole.. i z boku tam gdzie wczoraj był kręgosłup.. TŻ wróci za godzinę z pracy... zje coś.. i pojedziemy na IP..sama jestem ciekawa co sie w ogóle dzieje.. ale plus taki że oddech łapie... minus taki co 30 minut do wc biegam Edytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2014-09-23 o 14:39 |
|
|
|
|
#1600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z naszych czasów, z tego co wiem to był "standard" wagowy z tego co wiem. Nie powiedziałabym, że to malutko jakoś bardzo---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
![]() ale ja się boję, że akurat mnie spotka sytuacja że mi powiedzą że nie mam badań czy coś w ten deseń a np. baaaaardzo będę chciała to zzo i co wtedy ? ![]() więc wolę być przezorna....a mówią, że przezorny zawsze ubezpieczony jeśli tylko będę się dobrze czuć i do 38 tc nic się nie wydarzy, badania zrobią i pojadę się skonsultować na pewno
|
||
|
|
|
#1601 |
|
Zadomowienie
|
w 30t5d waga to 1400g i 36cm więc mieści nie niewiele poniżej 50 centyla
Lekarz mnie niby uspokoił, że rozwija sie prawidlowo, aczkolwiek wymiary jakie ma to wynika że jest o tydzień do tyłu... ale od poczatku tak było. mam się tym nie przejmować.
|
#1602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- No to mój jest mniejszy, a lekarz moj twierdzi, ze jest sredni, nie mały i ze do porodu bedzie 3600 ;/ teraz bede miala wizyte w 32tc to zobaczymy ile bedzie mial, ale watpie aby mial te 1400 az. |
|
|
|
|
#1603 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przezorny zawsze ubezpieczony !!!!! ![]() Zaraz zasnę... chyba u mnie lunie bo sie ciemno zrobiło za oknem... Kocur mi się wepchnął na siłę na kolana i mruczy ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
Myslisz, że w 32tc nie będzie miał 1400 ??? Kurcze jak czytam ile ważą dzieciaczki dziewczyn na 3 usg... 1800-2000-a nawet 2200 to się podłamałam jak mi wczoraj gin powiedział 1400. Byłam pewna że poda mi większą wagę... A jak patrze na swój ogromny brzuszek.... i pomyslę że tam tylko 1400 dziecia jest....
|
|
#1604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomiziałabym takie pyszczydło
|
|
|
|
|
#1605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
posiew do zzo potrzebny nie jest, kiła też nie i inne takie rzeczy ( to jest potrzebne do innej części porodu, a nie do znieczuleń) Do ZZO potrzebujesz: waga, wzrost, ciśnienie, temp., morfologia i płytki, i powinno być tsh jeśli bierzesz leki na tarczycę, ale bez tego tez by dali radę. Także w razie szybkiej akcji przecież morfo i płytki mogą zlecić na cito, więc to jest kwestia np. kwadransu. Nie mówiąc o tym, że w razie szybkiej akcji raczej zzo nie dostaniesz, bo zawsze to musi lekarz zlecić, a nie sądzę żeby w przypadku szybkiej akcji chciał ją spowolnić nie mówiąc już o tym, że może się okazać, że anestezjolog jest zajęty A reszta to już kwestia krótkiego wywiadu, typu uczulenia, używki, brane leki, choroby, przebyte zabiegi itp. Ja żeby nie gadac tyle razem z teczką ciążową biorę ze sobą plan porodu oraz oddzielnie karteczkę z wypisanymi lekami oraz dawkami i drugą z operacjami/chorobami. ZZO u nas jest tylko ze wskazań, ale te dane i tak warto mieć w razie nagłego cc.
|
|
|
|
|
#1606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to jestem cykor ![]() a co do spisania wszystkich leków jakie się bierze, zabiegów itp...to jest bardzo dobra myśl ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- właśnie przeglądam sobie gazetki promocyjne z różnych sklepów i widzę, ze w Carrefourze są w promocji kosmetyki pielęgnacyjne dla dzieci Nivea 0,5l (mleczko nawilżające, szampon i plyn do kąpieli 2w1, płyn do kąpieli) - każde po 13,49 zł....to chyba dobra cena.... kosmetyki z serii "Będę mamą" Lirene i "Sexy mama" Bielendy też są w promocji http://www.carrefour.pl/promocje/gazetka-promocyjna/ ta ostatnia gazetka piszę, jakby któraś akurat potrzebowała ![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- ja uciekam, mąż wrócił z pracy i z obiadkiem od rodziców ![]() zajrzę wieczorkiem
|
|
|
|
|
#1607 |
|
Wtajemniczenie
|
Wrocilam wkurzona. najpierw w poradni babka, ze mi indywidualne nie jest potrzebne, moge isc na roczne zwolnienie i lepiej na tym wyjde. U lekarza cisnienie 2x 144/100 p. 105 w odstepie 15 min. Dostalam zelazo, bo hemoglobina za niska. I tak, mialam miec dzis usg i badanie, bo chciala porownac z wypisem ale nie mialam, bo jak wypuscili mnie ze szpitala to znaczy, ze jest wszystko dobrze. Na mocne bole i klucia szyjki stwierdzila, ze to nie choroba i na najblizszej wizycie zrobimy badanie ginekologiczne dopiero. W pt mam kontrole cisnienia i glukoze, moze wtedy mnie przebada, bo nawet do przychodni dojsc nie moglam.
Przepraszam, ze tak tylko o sobie ale wkurzylam sie cholernie.
|
#1608 |
|
Wtajemniczenie
|
Aleaa - babka w poradni może sobie pogadać, a indywidualne to jest Twoja decyzja i masz do tego prawo, a w przychodni mają obowiązek wystawić Ci zaśw. o ciąży i nikt sprawy komentować nie musi!
z tego, co pamiętam Ty miałaś skracanie się szyjki, więc to za głupie gadanie tej baby? :/ Dziewczyny Czy Was też bolą teraz żołądki w ciąży? Ja mam wrażenie, że ciągle mi coś na niego uciska i mnie właśnie boli co jakiś czas. w ogóle macicę mam strasznie wysoko i juz mnie irytuje, bo mnie gniecie
|
|
|
|
#1609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gin nie skomentuje. Boli Cie to bez dwoch zdan powinna Cie przebadac...
|
|
#1610 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja to bym od razu jej powiedziała, że to moja spraw czy zdecyduje się na indywidualne czy nie. A ona niech się swoimi sprawami zajmie ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- To fakt, najważniejsze że rozwija się prawidłowo !!!
|
|
#1611 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam cykora
Ledwo doszlam ze sklepu pod domem Tz 250 km stad, mama w sanatorium, tata w pracy do rana a ja sama z Jaskiem. Bosko Lyknelam nospe i leze o modlę sie zeby przeszlo Brxuvh twardy, ciągnie jsk nie wiem...
|
#1612 |
|
Zadomowienie
|
Aleaa takich ludzi to naprawdę tylko udusić. Wogóle jak mówię, że coś mnie boli to gin by mnie nie wypuścił bez badania. Poza tym jak miałaś skracającą się szyjkę to powinna ci to kontrolować co wizytę, bo nigdy nic nie wiadomo.
Monian masz szyjkę 1cm, a wspominał Ci coś gin, czy zamknięta, bo mi coś wspomniał o jakimś rozwarciu, ale niby, że może tak być, a ja z szoku i nawału informacji już o to nie zapytałam?
|
#1613 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tez kiedys olejowalam wlosy - najbardziej przydapadla mi sesa, mialam tez amle -fuj ten smord, no kokosowy to klasyk bardzo lubie i ze slodkich migdalow jeszcze, hmmm wlasciwie chyba wroce do olejowania skoro chodzi mi po glowie zapuszczanie ja to mam dylematy nie ma co![]() Cytat:
poprasowalam w zasadzie 1/3 ubranek i mam dosc, tak mnie krzyz nawala a pamietacie jak pytalam o dresiki? no to wygralam obydwie aukcje
|
|
#1614 |
|
Zadomowienie
|
Ela kurczę leż jak najwięcej !!!
aby przeszło !!!!Tak Cię złapało ni stąd ni zowąd ???? Może się przeforsowałaś tym sprzątaniem dzisiejszym ??? Czekoladko mam ten olejek http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Ole...ORGANICZNY/576 jest boski Mnie generalnie większość zapycha. Poczatkowo ten z pszenicy też. Ja swojego czasu polejowałam i włoski miałam super ! Pisałam Wam ostatnio, że zaczeły mi wypadać kudły na maxa więc wróciłam do olejowania... Póki co kładę kokosowy. Mam też właśnie Sesę i Amlę Jaśmin... Te 3 olejki uratowały moją czupryne ponad rok temu (zawirowania hormonalne ) tylko teraz się zastanawiam czy można w ciaży używać Sesę i Amle ? czy nie ma przeciwskazań bo w końcu są to mieszanki różnych olejów a nie każdy jest w ciązy wskazany.... Gratuluje wygranych aukcji
:P Edytowane przez paulina119a Czas edycji: 2014-09-23 o 16:06 |
|
|
|
#1615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mam tez 2 paczki jakby coS...
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzieki za rady odnosnie farby fioletowej...ale kupilam light grey.. ![]() Wrocilam ze sklepow i padam musze sie przespac, kupilam rajstopki w smyku reniferowe, i 3 bluzy w sh i przyszedl material na kocyk minky...chyba za gruba wzielam ta ociepline i bedzie z tego kolderka... |
||
|
|
|
#1616 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny
![]() Fiorella kotek pewnie przy z zmiane miejsca ja mialam kiedys dwa kotki jeden ciagle na walizkach ze mna i bylo mu wszystko jedno byleby ze mna ale kociczka miala stresa przy zmianie miejsca pamietam ze bralam ja na rece podchodzilam do kuwety i jej lapka tam kopalam w zwirku kilka razy dziennie i pomoglo Czekoladka gratki aukcji Monian lezymy pachniemy i jeszcze trochę dotrwamy ![]() Ela wspolczuje mam nadzieje ze szybko przejdzie U mnie skurcze i brzuch nie odstepuja ale daje rade. Co daje wqgi Malenstw mojej kolezance wyliczyli 3kg a mala wazyla 4, 5 pierwszy porod Sn. Nasza rozmoww koncu 34 tyg miala 2079 to chyba taki sredniaczek będzie ja tyle wazulam jak sie urodzilam w 40 tyg. |
|
|
|
#1617 |
|
Wtajemniczenie
|
Papiery to i tak dyrektor przyjmowal, ale w sekretariacie moglaby jakas lepsza pracowac. Z tego co zrozumialam komisja w czwartek, wiec pozostalo czekac na decyzje
![]() Mnie martwi ta szyjka, mam zle przeczucia co do niej. No ale ona wie lepiej :/ Ela odpocznij sobie, po nospie powinno byc lepiei
|
#1618 |
|
Rozeznanie
|
Kasia cudni Ci Twoi chlopcy a ich rozkminki bezcenne
![]() Alea ale glupia babe trafilas grrr AnetkIzabell moze Maluszek sie przekrecil znowu kurcze moja dlugo glowka w dol i iesze sie ze jest zdecydowana i mi niespodzianek nie robi bo nastawiam sie na Sn |
|
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1620 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Szary do dziecięcego pokoiku jest super Dawaj fotki zakupów
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.

jeśli tylko będę się dobrze czuć i do 38 tc nic się nie wydarzy, badania zrobią i pojadę się skonsultować na pewno

23.06.2011
01.06.2013
ja to bym od razu jej powiedziała, że to moja spraw czy zdecyduje się na indywidualne czy nie. A ona niech się swoimi sprawami zajmie 

aby przeszło !!!!