|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2942 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Cytat:
październikowe mamusie. A co do znaku zodiaku, to masz jakieś miłe doświadczenia z tym znakiem?? bo ja niestety żadnego znajomego nie mam i za bardzo nie wiem jak mogę scharakteryzować ten znak ogólnie ja trochę wierzę w te znaki i często zanim kogoś poznam pytam się spod jakiego jest znaku i wtedy mam już pierwsze wrażenie za sobą hehe. To jak wiesz coś więcej na temat wagi to pisz, chętnie poczytam
|
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiamagda spokojnie nospe mozesz brac.
Ja teraz/do tego 2 pazdz. 3 x1 nospa forte plus mg. Potem odstawiamy i czekamy na/skurcze ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Olcia ja jestem waga i wychodzi na/to ze moja corka tez bedzie Jeszcze sie okaze ze sie " wbije" w moje ur
|
#2944 |
|
Wtajemniczenie
|
Siuska, ja również wysyłam moc pozotywnej energii
obyś się bidulko nie namęczyła, mam nadzieję, że sie wyciszyło i nie boli przynajmniej mocno! Albo niech się rozkręca na maksa i dajesz! Widzę, że co jedna to jakieś objawy ma! Kurcze coś mi się wydaje, że się posypiemy masowo! Mój TŻ wczoraj taki przerażony, że to już wkrótce - chyba do niego nie docierało do tej pory Ja skończyłam właśnie zabawę z grzybami.....plecy mi zaraz odpadną! Jeszcze mam wiśnie na dżemy, ale już chyba nie doczekają się (zamrożone są), mamy jeszcze pare słoików to od biedy jest, najwyżej za pare miesięcy zrobię Chciałabym upiec dzisiaj szarlotkę z wiśniami właśnie, ale nie wiem czy dam radę.....a taką mam ochotę!!! (to chyba ta pogoda) |
|
|
|
#2945 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ol7cia, to tak jak ja! Też pytam jak znak i wtedy mniej więcej wiem, czy się dogadamy czy raczej nie ma szans ![]() Mam przyjaciółkę- wagę z połowy znaku, także przedstawia wszystko co dobre i co złe w wagach na olbrzymi plus: moja przyjaciółka i inne znane mi wagi są bardzo wyważone w ocenach i działaniach. Ja jestem zodiakalnym lwem, także jak sobie coś wkręcę albo zaplanuję to na pohybel ma być, bez patrzenia na konsekwencje, a moja przyjaciółka pomyśli, przeanalizuje i wybierze najlepsze rozwiązanie Jest bardzo wyważona, opanowana i sprawiedliwa (np. nie działa impulsywnie, nie ocenia pochopnie, nie wydaje wyroków). No i ma wielka zacięcie intelektualne, rozwija się cały czas i pracuje nad sobą. To są plusy, a minusy, czasami- przerost formy nad treścią Dla osób, które nie znają mojej przyjaciółki jawi się ona jako taka Ą Ę Gę Gę- bułka przez bibułkę: jak pomidorowa to tylko z książek kucharskich Nagelli Lawson, jak książka to tylko w najlepszym wydaniu, u niej nie ma rozmawiania na jakiś temat tylko jest deliberowanie albo dywagowanie syrop klonowy koniecznie z Kanady, a cukier trzcinowy z Brazylii, ale ja do tego przywykłam i mnie to nie razi w żaden sposób. Jedyne, co w moim odczuciu jest w tym znaku denerwujące, to taki brak zdecydowania w łatwych życiowych sprawach jak: np. wybór jogurtu i czy tego z czym maja być kanapki do pracy. To mnie doprowadzało do furii A i jeszcze jedno: wagi to straszne panikary - oczywiście to, które znam
"Razem, młodzi przyjaciele!... W szczęściu wszystkiego są wszystkich cele" 2 października 2014 o godz. 11.10 urodziła się ŁUCJA Edytowane przez Koralinka86 Czas edycji: 2014-09-23 o 15:09 |
|
|
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
Haha Koralinka
. Ostatnie zdanie. Prawdaaaaaaa. Ja jestwm mega panikara.
|
#2947 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiadomo u jednych jedne cechy bardziej się uwypuklują u innych mniej, ale pogląd już jakiś mam. Super, dziękuję Lwem powiadasz jesteś.... I mimo, że Cię nie znam to już poznałam hihih ach to moje wypaczenie :p to jak też masz taką fobię jak ja to przedstawiam się: jestem wodniczka
41/40 Czekamy na Ciebie Aniołeczku Edytowane przez Ol7cia Czas edycji: 2014-09-23 o 15:26 |
|
|
|
|
#2948 | |
|
Raczkowanie
|
Nowa, to by się wszystko zgadzało, ale też taka, że nieważne czy egzamin, czy lekarz czy podróż to panika i nerwy?
Pamiętam na studiach, jak mi przyjaciółka prawie schodziła przed egzaminami, bo tak panikowała, a na swoim własnym ślubie tadam! oaza spokoju normalnie myśleliśmy, że na jakiś lekach jest ![]() Cytat:
Kiedyś miałam okazję poznać panią, co stawia karty i zajmuje się horoskopami, która tłumaczyła co i jak ![]() O proszę a to magia! hihi Moja siostra jest wodnikiem i przyznam szczerze, że jest jedną z najbardziej zaskakujących osób jakie znam, z jednej strony skryta, a z drugiej, jak już ktoś jej przypasuje, bardzo otwarta poza tym ma BARDZO dziwne pomysły i otwarcie mówi co myśli, nawet jak to jest mega niepopularne, no i ma to, czego ja nie będę miała nigdy- potrafi oszczędzać hihi
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
Koralinka oj tak. Dlatego ta obrone przesunelam na po porodzie bo bym tam pewnie urodzila
Ogolnie tez/musze miec wszystkp wczesniej ogarniete, nigdy na ostatnia chwile. planowiczka ze mnie/straszna.Jestem tez/bardzo wrazliwa, latwo mnie zranic. Nie lubie sie klocic i nie umiem dlugo sie gniewac. I z decyzjami tez ciezko
|
#2950 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie kupuj... ja kupiłam 3 i wszystkie są za małe. a niby z zapasem brałam
|
|
#2951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie tego sie boje, A w szpitalu jakie mialas. Bez/stanika dyndac to tak srednio
|
|
#2952 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym np. ten mój bebilon w aptece koło domu kosztuje 57zł, a w necie 25... więc różnica potężna.
|
|
#2953 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo córka to lwica z krwi i kości, więc sama wiesz... ![]() Cytat:
Z którego jesteś? - ja 01.02.Też masz manię zbierania wszystkego? Ja nawet kamienie tachałam do domu swego czasu, taki wodnik-kolekcjoner był ze mnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Choć już całkiem fajnie idzie mi olewanie krytyki, już się tym nie przejmuję ![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Widzę że temat mm nadal na tapecie. Ja przy Zosi nie kupiłam mm do domu, dopiero kiedy wyszły problemy z kp, dokarmili bebilonem, więc po drodze ze szpitala zajechaliśmy właśnie po to mleko. Zużyłam kilka porcji, reszta poszła do znajomej - miałyśmy taki wąte w klubie i wymieniałyśmy się niepotrzebnymi rzeczami. Zalecane jest, żeby kontynuować tą samą markę mleka, a jeśli się chce zmienić, to należy powoli - po jednej miareczce wprowadzać i obserwować, czy dziecku pasuje. Teraz nie kupuję żadnego mm, już w szpitalu będę widziała co z laktacją i zadecyduję. Z tym niewypuszczaniem do domu matek bez laktacji to u mnie było tak, że warunkiem wypuszczenia małej było to, że nie spadnie zbyt dużo na wadze (chyba 10 % to standard), a że u mnie po cc późno laktacja ruszyła, to wyszliśmy warunkowo z poleceniem dokarmiania mm i stawienia się na ważenie za 2 dni. Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2014-09-23 o 16:09 |
||||
|
|
|
#2954 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jestem celebrytom (jak to Łucja mówi) ![]() Faktycznie idziemy łeb w łeb. Ja mogę być pierwsza, nie mam nic przeciwko ![]() A mąż nie może zrezygnować z wyjazdu w razie co? Ja się nigdy znakami nie interesowałam, nawet nie wiem spod jakiego znaku będzie syn. Łucja jest rakiem, ale wiem to tylko dlatego, że miałam taką rubryczkę w jej albumie i musiałam sprawdzić. Inaczej pewnie bym do dziś nie wiedziała |
|
|
|
|
#2955 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a z oszczędzaniem tak się z mężem dobraliśmy, że ja każdą złotówkę chowam, a on jakby mógł to by każdą złotówkę wydawał. Zatem wychodzi zawsze po środku Cytat:
hehe ale o zbieractwie nie słyszałam chyba, że jako dziecko wiesz znaczki, karty telefoniczne, karteczki, albo ulotki ale na tym etapie chyba wtedy każde dziecko miało taką manie ![]() Oki dziewczynki jadę na wizytę 3majcie kciuki żeby było wsyztsko ok
|
|
#2956 |
|
Raczkowanie
|
Wodaqua, małe lwiątka są bardzo ciężkie w obejściu - moi rodzice ręce nade mną załamywali wielokrotnie, ale na pocieszenie mogę powiedzieć, że z biegiem lat dużo się zmienia i można jakoś ogarnąć przybytek
![]() Mortisha, celebrytom pełnom gembom Niestety zrezygnować z wyjazdu nie może, bo to szkolenie zapłacone już na początku sierpnia. Tak się jakoś złożyło, że wszyscy w jeden weekend wyjeżdżają. Trudno, na końcu świata nie mieszkam, więc jakoś dam radę w razie WU ![]() Ol7cia, zawsze sie uśmiecham, jak się okazuje, że osoby z tego samego znaku zodiaku mają jakieś cechy wspólne, bo to jest bardzo fajne, że się ludzie kompletnie nie znają, a na podobne sytuacje czy rzeczy reaguje w prawie taki sam sposób ![]() Wielkie kciuki za wizytę, oby była udana!
|
#2957 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
stres nie wpływa dobrze na laktację, a położne mówią, że mleko robi się w głowie nie w cyckach. Ja szłam do szpitala myśląc, że pewnie będzie lipa i nie będę karmić bo nie będzie mleka, a tu patrz... bez problemu także polecam wyluzować i iść na żywioł, a spokojne cycki same mleko zrobią
|
|
#2958 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny rozpisałyście się na temat wag, a co powiecie o skorpionach? Ja mam termin na 19, więc jeżeli przenoszę to mały skorpinek się w domu pojawi.
|
|
#2959 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oj jakie fajniutkie! też takie chcę ![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka ja mam na 23 dokladnie w tym dniu zaczyna sue skorpipn.
ale ze szyjka krociutka to ma byc wczesniej.Skorpiony to podobno nie latwe znaki
|
#2961 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2962 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Ja już po wizycie mała waży 2900, ale lekarz powiedział że USG zaniża i patrząc na to, że może jeszcze troszkę przytyć to tak szacuje, że urodzi się około 3200. Także mam nadzieję, że to się sprawdzi po podobno to jest super waga do rodzenia ![]() Coffe a propo naszych skurczy dzisiejszych, powiedziałam doktorkowi o tym, że to pierwszy raz miałam takie skurcze boleśniejsze to on powiedział, że to są właśnie przepowiadacze i że w takim razie zazwyczaj liczy się, że za około 10-14 dni nastąpi poród czyli jakby nie patrzeć u mnie wychodzi 8.X Dostałam też skierowanie na KTG, mam iść w przyszłym tygodniu. Po za tym wszystko ok Dziękuję za 3manie kciuków
|
#2963 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz to codziennie nowe Maluszki na świecie witamy Cytat:
A zaraz biorę się za herbatkę ![]() siuska trzymam kciukasy za Was, żeby akcja się szybciutko rozkręciła ![]() A u mnie dzień jak co dzień, chociaż w końcu calutkie mieszkanko wysprzątałam i w końcu mogę się cieszyć nowym domem ![]() A i zaczynam 40 tydzień!
|
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
Lunnas no to u Ciebie tez juz bliziutko
|
#2965 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W 38t ważyła właśnie 2900, też się cieszę z tej wagi. Zobaczymy na ile się to nam sprawdzi. Ciekawa teoria z tymi przepowiadaczami. Tylko nie wiem czy moje bóle okresowe to już przepowiadacze, nie były jakieś mocne. Ot takie właśnie okresowe
|
|
#2966 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I też byłam zbieraczem!!! Całe plecaki kamieni przywoziłam z nad morza jak jeździłam na obozy i kolonie I jestem typową optymistką!!! Zawsze studnie kopałam jak się paliło ![]() Cytat:
To prawda że są to trudne charaktery, ale są to tez ludzie o bardzo dobrych sercach, kochający innych ludzi, kwiaty i zwierzęta Cytat:
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|||
|
|
|
#2967 |
|
Rozeznanie
|
Jakiś czas temu pytałam Was o miejsce do karmienia i odradzałyście sako ze względu na to że ciężko się wstaje. No więc postanowiłam kupić takie z którego wstawanie nie jest problemem
![]() Naprawdę super model, polecam Wam - siedzi się wysoko, plecy trzymają się sztywno, nie jest zbyt miękki, nie zapada się, nie trzeba go formować, bo jest tak uszyty że nic się nie przesypuje. Jak ktoś lubi takie wory to naprawdę nie ma wad. No ale trzeba lubić wory i mieć na niego miejsce, bo jest spory ![]() ![]() Jesteśmy chyba w tym samym terminie (no, 3 dni różnicy), ale ja wyczytałam że trzeba ją wcześniej zacząć pić. Nawet niektóre źródła podają żeby zaczynać w 33 tygodniu. |
|
|
|
#2968 | |
|
Wtajemniczenie
|
My właśnie opierdzielilismy szarlotkę na ciepło z lodami i bitą śmietaną
Młoda teraz szału dostaje ![]() Cytat:
![]() Czyli mówisz, że my zasilimy pełnię kolejną? Ok, to śpię spokojnie Nie bójcie się dziewczyny małych skorpionków, ja jestem i mąż też; ze mną jak byłam mała było zero problemów wychowawczych, bez pozwolenia nie ruszylam niczego, mama mogła wyjąć gorącą blache z piekarnika postawić na stołku i wyjść bez obaw, że wsadzę w to paluchy. TŻ był za to mocno żywym dzieckiem i pomysłowym, ale pomocnym i grzecznym. Z nami jest problem dopiero później
|
|
|
|
|
#2969 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeśli chodzi o znaki zodiaku to też jestem wagą (w przyszłym tygodniu urodziny) i jedyne na co moglabym narzekać to właśnie problemy z podejmowaniem decyzji, ale cieszę się, że Tomek będzie spod tego znaku, bo spokojny i malo konfliktowy.
poczwarkah ładny ten worko-fotel Też czytalam, że tą herbatę z liści malin to trzeba odpowiednio wcześnie zacząć pić. Dla mnie już raczej za późno, bo jutro zaczynam 40 tydzień. Dzisiaj jednak trochę pomeczyly mnie przepowiadacze, więc cieszę się, że jednak taka zupełna cisza nie jest tylko coś się dzieje. Może jednak w tym roku urodze
|
|
|
|
#2970 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny o 21 na Polsat cafe jest nowa seria porodów
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

także wesolutko... Poza tym, z jednej strony już się nie mogę doczekać aż zobaczę Lucindę, a z drugiej czuję się w ogóle nie gotowa psychicznie na to wszystko 
13.12.13 

Pamiętam na studiach, jak mi przyjaciółka prawie schodziła przed egzaminami, bo tak panikowała, a na swoim własnym ślubie tadam! oaza spokoju

Bo córka to lwica z krwi i kości, więc sama wiesz... 

jestem celebrytom (jak to Łucja mówi)

Młoda teraz szału dostaje