Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :) - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-23, 14:41   #2941
Lilotka
Zakorzenienie

Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)

magsik Gratuluje

siuska

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 14:51   #2942
Ol7cia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Koralinka86 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Piszecie, że macie spadek formy. Ja też mam podobnie: powiem Wam, że cała ciąża nie wymęczyła mnie tak psychicznie jak te ostatnie tygodnie. Nie dość, że czekanie i siedzenie jak na bombie, to jeszcze masa niewiadomych, np. na ten weekend zostaję zupełnie sama. TŻ jedzie do Warszawy na szkolenie, siostra jest już na studiach, mama wybiera się do SPA z przyjaciółką, rodzice TŻ mieszkają 30 km od nas i wsio! Jakby co to do porodu taksówką będę jechała, ale najgorsze jest to, że jakbym urodziła we czwartek i w sobotę byłby wypisy to nie ma mnie kto odebrać ze szpitala, bo nawet moje przyjaciółki się rozjeżdżają także wesolutko... Poza tym, z jednej strony już się nie mogę doczekać aż zobaczę Lucindę, a z drugiej czuję się w ogóle nie gotowa psychicznie na to wszystko jestem przerażona! Ale chociaż się cieszę, że będzie spod znaku wagi
Karolinka86 Karolinka, nie przejmuj się, jakoś dasz radę. Kto nie da rady jak nie my październikowe mamusie. A co do znaku zodiaku, to masz jakieś miłe doświadczenia z tym znakiem?? bo ja niestety żadnego znajomego nie mam i za bardzo nie wiem jak mogę scharakteryzować ten znak ogólnie ja trochę wierzę w te znaki i często zanim kogoś poznam pytam się spod jakiego jest znaku i wtedy mam już pierwsze wrażenie za sobą hehe. To jak wiesz coś więcej na temat wagi to pisz, chętnie poczytam

Czekamy na Ciebie Aniołeczku
Ol7cia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 14:54   #2943
nowa8686
Zakorzenienie

Kasiamagda spokojnie nospe mozesz brac.
Ja teraz/do tego 2 pazdz. 3 x1 nospa forte plus mg. Potem odstawiamy i czekamy na/skurcze

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Olcia ja jestem waga i wychodzi na/to ze moja corka tez bedzie
Jeszcze sie okaze ze sie " wbije" w moje ur

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 14:58   #2944
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Siuska, ja również wysyłam moc pozotywnej energii obyś się bidulko nie namęczyła, mam nadzieję, że sie wyciszyło i nie boli przynajmniej mocno! Albo niech się rozkręca na maksa i dajesz!

Widzę, że co jedna to jakieś objawy ma! Kurcze coś mi się wydaje, że się posypiemy masowo! Mój TŻ wczoraj taki przerażony, że to już wkrótce - chyba do niego nie docierało do tej pory

Ja skończyłam właśnie zabawę z grzybami.....plecy mi zaraz odpadną! Jeszcze mam wiśnie na dżemy, ale już chyba nie doczekają się (zamrożone są), mamy jeszcze pare słoików to od biedy jest, najwyżej za pare miesięcy zrobię

Chciałabym upiec dzisiaj szarlotkę z wiśniami właśnie, ale nie wiem czy dam radę.....a taką mam ochotę!!! (to chyba ta pogoda)
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 15:07   #2945
Koralinka86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ol7cia Pokaż wiadomość
Karolinka86 Karolinka, nie przejmuj się, jakoś dasz radę. Kto nie da rady jak nie my październikowe mamusie. A co do znaku zodiaku, to masz jakieś miłe doświadczenia z tym znakiem?? bo ja niestety żadnego znajomego nie mam i za bardzo nie wiem jak mogę scharakteryzować ten znak ogólnie ja trochę wierzę w te znaki i często zanim kogoś poznam pytam się spod jakiego jest znaku i wtedy mam już pierwsze wrażenie za sobą hehe. To jak wiesz coś więcej na temat wagi to pisz, chętnie poczytam

Ol7cia
, to tak jak ja! Też pytam jak znak i wtedy mniej więcej wiem, czy się dogadamy czy raczej nie ma szans
Mam przyjaciółkę- wagę z połowy znaku, także przedstawia wszystko co dobre i co złe w wagach na olbrzymi plus: moja przyjaciółka i inne znane mi wagi są bardzo wyważone w ocenach i działaniach. Ja jestem zodiakalnym lwem, także jak sobie coś wkręcę albo zaplanuję to na pohybel ma być, bez patrzenia na konsekwencje, a moja przyjaciółka pomyśli, przeanalizuje i wybierze najlepsze rozwiązanie Jest bardzo wyważona, opanowana i sprawiedliwa (np. nie działa impulsywnie, nie ocenia pochopnie, nie wydaje wyroków). No i ma wielka zacięcie intelektualne, rozwija się cały czas i pracuje nad sobą. To są plusy, a minusy, czasami- przerost formy nad treścią Dla osób, które nie znają mojej przyjaciółki jawi się ona jako taka Ą Ę Gę Gę- bułka przez bibułkę: jak pomidorowa to tylko z książek kucharskich Nagelli Lawson, jak książka to tylko w najlepszym wydaniu, u niej nie ma rozmawiania na jakiś temat tylko jest deliberowanie albo dywagowanie syrop klonowy koniecznie z Kanady, a cukier trzcinowy z Brazylii, ale ja do tego przywykłam i mnie to nie razi w żaden sposób. Jedyne, co w moim odczuciu jest w tym znaku denerwujące, to taki brak zdecydowania w łatwych życiowych sprawach jak: np. wybór jogurtu i czy tego z czym maja być kanapki do pracy. To mnie doprowadzało do furii A i jeszcze jedno: wagi to straszne panikary - oczywiście to, które znam

Edytowane przez Koralinka86
Czas edycji: 2014-09-23 o 15:09
Koralinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 15:19   #2946
nowa8686
Zakorzenienie

Haha Koralinka . Ostatnie zdanie. Prawdaaaaaaa. Ja jestwm mega panikara.

Fasolinka
Stary 2014-09-23, 15:24   #2947
Ol7cia
Raczkowanie

Cytat:

Ol7cia
, to tak jak ja! Też pytam jak znak i wtedy mniej więcej wiem, czy się dogadamy czy raczej nie ma szans
Mam przyjaciółkę- wagę z połowy znaku, także przedstawia wszystko co dobre i co złe w wagach na olbrzymi plus: moja przyjaciółka i inne znane mi wagi są bardzo wyważone w ocenach i działaniach. Ja jestem zodiakalnym lwem, także jak sobie coś wkręcę albo zaplanuję to na pohybel ma być, bez patrzenia na konsekwencje, a moja przyjaciółka pomyśli, przeanalizuje i wybierze najlepsze rozwiązanie Jest bardzo wyważona, opanowana i sprawiedliwa (np. nie działa impulsywnie, nie ocenia pochopnie, nie wydaje wyroków). No i ma wielka zacięcie intelektualne, rozwija się cały czas i pracuje nad sobą. To są plusy, a minusy, czasami- przerost formy nad treścią Dla osób, które nie znają mojej przyjaciółki jawi się ona jako taka Ą Ę Gę Gę- bułka przez bibułkę: jak pomidorowa to tylko z książek kucharskich Nagelli Lawson, jak książka to tylko w najlepszym wydaniu, u niej nie ma rozmawiania na jakiś temat tylko jest deliberowanie albo dywagowanie syrop klonowy koniecznie z Kanady, a cukier trzcinowy z Brazylii, ale ja do tego przywykłam i mnie to nie razi w żaden sposób. Jedyne, co w moim odczuciu jest w tym znaku denerwujące, to taki brak zdecydowania w łatwych życiowych sprawach jak: np. wybór jogurtu i czy tego z czym maja być kanapki do pracy. To mnie doprowadzało do furii A i jeszcze jedno: wagi to straszne panikary - oczywiście to, które znam
Super, dzięki za opis. Tak mniej więcej już mi przybliżyłaś ten znak wiadomo u jednych jedne cechy bardziej się uwypuklują u innych mniej, ale pogląd już jakiś mam. Super, dziękuję

Lwem powiadasz jesteś.... I mimo, że Cię nie znam to już poznałam hihih ach to moje wypaczenie :p to jak też masz taką fobię jak ja to przedstawiam się: jestem wodniczka

Edytowane przez Ol7cia
Czas edycji: 2014-09-23 o 15:26
Stary 2014-09-23, 15:35   #2948
Koralinka86
Raczkowanie

Nowa, to by się wszystko zgadzało, ale też taka, że nieważne czy egzamin, czy lekarz czy podróż to panika i nerwy? Pamiętam na studiach, jak mi przyjaciółka prawie schodziła przed egzaminami, bo tak panikowała, a na swoim własnym ślubie tadam! oaza spokoju normalnie myśleliśmy, że na jakiś lekach jest

Cytat:
Super, dzięki za opis. Tak mniej więcej już mi przybliżyłaś ten znak wiadomo u jednych jedne cechy bardziej się uwypuklują u innych mniej, ale pogląd już jakiś mam. Super, dziękuję

Lwem powiadasz jesteś.... I mimo, że Cię nie znam to już poznałam hihih ach to moje wypaczenie :p to jak też masz taką fobię jak ja to przedstawiam się: jestem wodniczka
Dokładnie tak, a jeszcze jak się jest z samego początku znaku albo z samego końca znaku to też trochę inaczej, bo mogą się te cechy mieszać ze znakami poprzednimi albo następującymi Kiedyś miałam okazję poznać panią, co stawia karty i zajmuje się horoskopami, która tłumaczyła co i jak

O proszę a to magia! hihi Moja siostra jest wodnikiem i przyznam szczerze, że jest jedną z najbardziej zaskakujących osób jakie znam, z jednej strony skryta, a z drugiej, jak już ktoś jej przypasuje, bardzo otwarta poza tym ma BARDZO dziwne pomysły i otwarcie mówi co myśli, nawet jak to jest mega niepopularne, no i ma to, czego ja nie będę miała nigdy- potrafi oszczędzać hihi
Stary 2014-09-23, 15:44   #2949
nowa8686
Zakorzenienie

Koralinka oj tak. Dlatego ta obrone przesunelam na po porodzie bo bym tam pewnie urodzila
Ogolnie tez/musze miec wszystkp wczesniej ogarniete, nigdy na ostatnia chwile. planowiczka ze mnie/straszna.
Jestem tez/bardzo wrazliwa, latwo mnie zranic. Nie lubie sie klocic i nie umiem dlugo sie gniewac.
I z decyzjami tez ciezko

Fasolinka
Stary 2014-09-23, 15:48   #2950
slodziatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
Mi sie nudzi bo mal w pracy.
Skonczylam prasowanie Majkowe

Jestem gotowa, tylko stanikow dalej nie mam i brak pomyslu c.d. jakie kupic

nie kupuj... ja kupiłam 3 i wszystkie są za małe. a niby z zapasem brałam
Stary 2014-09-23, 15:49   #2951
nowa8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slodziatek Pokaż wiadomość
nie kupuj... ja kupiłam 3 i wszystkie są za małe. a niby z zapasem brałam

No wlasnie tego sie boje,
A w szpitalu jakie mialas. Bez/stanika dyndac to tak srednio

Fasolinka
Stary 2014-09-23, 16:03   #2952
slodziatek
Rozeznanie

Cytat:
Polozna na sr mówila, ze lepiej miec mm jedno w domu.bo to roznie bywa. A potem latac po skl. Jak dziecko glodne to nic fajnego. Ale jakie to pojecia nie mam.
ja bym kupiła. U mnie stoi bebilon ha i niby się nie przydaje ale ... jeśli się przytrafi Ci np. biegunka czy inna cholera albo po prostu brak pokarmu to zanim polecisz po mleko to się dzieciak z głodu zapłacze. Niby 15 minut ale wiadomo jak maluch głodny to wyje w niebogłosy.

Poza tym np. ten mój bebilon w aptece koło domu kosztuje 57zł, a w necie 25... więc różnica potężna.
Stary 2014-09-23, 16:26   #2953
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:

Ol7cia
Wagi są cudne, ja się cieszę, że synek będzie wagą, może trafi mi się łagodny egzemplarz Bo córka to lwica z krwi i kości, więc sama wiesz...

Cytat:

Ja też wodnik Z którego jesteś? - ja 01.02.
Też masz manię zbierania wszystkego? Ja nawet kamienie tachałam do domu swego czasu, taki wodnik-kolekcjoner był ze mnie

Cytat:
O proszę a to magia! hihi Moja siostra jest wodnikiem i przyznam szczerze, że jest jedną z najbardziej zaskakujących osób jakie znam, z jednej strony skryta, a z drugiej, jak już ktoś jej przypasuje, bardzo otwarta poza tym ma BARDZO dziwne pomysły i otwarcie mówi co myśli, nawet jak to jest mega niepopularne, no i ma to, czego ja nie będę miała nigdy- potrafi oszczędzać hihi
Z pogrubionym u mnie się potwierdza, co do wyrażania poglądów, to wyrażam, jak jest z im dyskutować

Cytat:
Koralinka oj tak. Dlatego ta obrone przesunelam na po porodzie bo bym tam pewnie urodzila
Ogolnie tez/musze miec wszystkp wczesniej ogarniete, nigdy na ostatnia chwile. planowiczka ze mnie/straszna.
Jestem tez/bardzo wrazliwa, latwo mnie zranic. Nie lubie sie klocic i nie umiem dlugo sie gniewac.
I z decyzjami tez ciezko
Pogrubione i u mnie się zgadza Choć już całkiem fajnie idzie mi olewanie krytyki, już się tym nie przejmuję

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Widzę że temat mm nadal na tapecie. Ja przy Zosi nie kupiłam mm do domu, dopiero kiedy wyszły problemy z kp, dokarmili bebilonem, więc po drodze ze szpitala zajechaliśmy właśnie po to mleko. Zużyłam kilka porcji, reszta poszła do znajomej - miałyśmy taki wąte w klubie i wymieniałyśmy się niepotrzebnymi rzeczami.
Zalecane jest, żeby kontynuować tą samą markę mleka, a jeśli się chce zmienić, to należy powoli - po jednej miareczce wprowadzać i obserwować, czy dziecku pasuje.
Teraz nie kupuję żadnego mm, już w szpitalu będę widziała co z laktacją i zadecyduję.
Z tym niewypuszczaniem do domu matek bez laktacji to u mnie było tak, że warunkiem wypuszczenia małej było to, że nie spadnie zbyt dużo na wadze (chyba 10 % to standard), a że u mnie po cc późno laktacja ruszyła, to wyszliśmy warunkowo z poleceniem dokarmiania mm i stawienia się na ważenie za 2 dni.

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2014-09-23 o 16:09
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 16:30   #2954
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny

Magsik, serdeczne gratulacje z okazji narodzin synka! Jak to dobrze, że poród przebiegał sprawnie, choć pewnie lekko nie było, skoro TŻ mało przytomności nie stracił, a lekarz ręki Grunt, że już po wszystkim! Buziaki dla Maluszka od wizażowej ciotki i oczywiście czekam na opis porodu

Siuska, Tobie wysyłam moc pozytywnej energii, co by się akcja rozkręciła, że ho ho

Dzieje się u nas, dzieje.
TŻ się śmieje, że pierwsze co robię to sprawdzam, która z nas urodziła. Ale on nie wiem, że robię to na każdej pobudce na siku Logowanko w nocy i patrzymy co się dzieje A z drugiej strony sam jest ciekawy, jak się dziewczyny rozpakowują, a Mortisha to już w ogóle jest w centrum zainteresowania. bo termin ten sam, czop odchodzi w kawałkach jak mnie i też ma już bóle, które przechodzą Ciekawe, która z nas będzie pierwsza

Piszecie, że macie spadek formy. Ja też mam podobnie: powiem Wam, że cała ciąża nie wymęczyła mnie tak psychicznie jak te ostatnie tygodnie. Nie dość, że czekanie i siedzenie jak na bombie, to jeszcze masa niewiadomych, np. na ten weekend zostaję zupełnie sama. TŻ jedzie do Warszawy na szkolenie, siostra jest już na studiach, mama wybiera się do SPA z przyjaciółką, rodzice TŻ mieszkają 30 km od nas i wsio! Jakby co to do porodu taksówką będę jechała, ale najgorsze jest to, że jakbym urodziła we czwartek i w sobotę byłby wypisy to nie ma mnie kto odebrać ze szpitala, bo nawet moje przyjaciółki się rozjeżdżają także wesolutko... Poza tym, z jednej strony już się nie mogę doczekać aż zobaczę Lucindę, a z drugiej czuję się w ogóle nie gotowa psychicznie na to wszystko jestem przerażona! Ale chociaż się cieszę, że będzie spod znaku wagi
jestem celebrytom (jak to Łucja mówi)
Faktycznie idziemy łeb w łeb. Ja mogę być pierwsza, nie mam nic przeciwko
A mąż nie może zrezygnować z wyjazdu w razie co?

Ja się nigdy znakami nie interesowałam, nawet nie wiem spod jakiego znaku będzie syn. Łucja jest rakiem, ale wiem to tylko dlatego, że miałam taką rubryczkę w jej albumie i musiałam sprawdzić. Inaczej pewnie bym do dziś nie wiedziała

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 17:27   #2955
Ol7cia
Raczkowanie

Cytat:
Nowa, to by się wszystko zgadzało, ale też taka, że nieważne czy egzamin, czy lekarz czy podróż to panika i nerwy? Pamiętam na studiach, jak mi przyjaciółka prawie schodziła przed egzaminami, bo tak panikowała, a na swoim własnym ślubie tadam! oaza spokoju normalnie myśleliśmy, że na jakiś lekach jest

Dokładnie tak, a jeszcze jak się jest z samego początku znaku albo z samego końca znaku to też trochę inaczej, bo mogą się te cechy mieszać ze znakami poprzednimi albo następującymi Kiedyś miałam okazję poznać panią, co stawia karty i zajmuje się horoskopami, która tłumaczyła co i jak

hehe jakbym o sobie czytała a z oszczędzaniem tak się z mężem dobraliśmy, że ja każdą złotówkę chowam, a on jakby mógł to by każdą złotówkę wydawał. Zatem wychodzi zawsze po środku

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Wagi są cudne, ja się cieszę, że synek będzie wagą, może trafi mi się łagodny egzemplarz Bo córka to lwica z krwi i kości, więc sama wiesz...

Też masz manię zbierania wszystkego? Ja nawet kamienie tachałam do domu swego czasu, taki wodnik-kolekcjoner był ze mnie
ja z 16.02 hehe ale o zbieractwie nie słyszałam chyba, że jako dziecko wiesz znaczki, karty telefoniczne, karteczki, albo ulotki ale na tym etapie chyba wtedy każde dziecko miało taką manie

Oki dziewczynki jadę na wizytę 3majcie kciuki żeby było wsyztsko ok

Stary 2014-09-23, 17:50   #2956
Koralinka86
Raczkowanie

Wodaqua, małe lwiątka są bardzo ciężkie w obejściu - moi rodzice ręce nade mną załamywali wielokrotnie, ale na pocieszenie mogę powiedzieć, że z biegiem lat dużo się zmienia i można jakoś ogarnąć przybytek

Mortisha, celebrytom pełnom gembom
Niestety zrezygnować z wyjazdu nie może, bo to szkolenie zapłacone już na początku sierpnia. Tak się jakoś złożyło, że wszyscy w jeden weekend wyjeżdżają. Trudno, na końcu świata nie mieszkam, więc jakoś dam radę w razie WU

Ol7cia, zawsze sie uśmiecham, jak się okazuje, że osoby z tego samego znaku zodiaku mają jakieś cechy wspólne, bo to jest bardzo fajne, że się ludzie kompletnie nie znają, a na podobne sytuacje czy rzeczy reaguje w prawie taki sam sposób

Wielkie kciuki za wizytę, oby była udana!
Stary 2014-09-23, 18:06   #2957
slodziatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosiakk23 Pokaż wiadomość
Ja zamierzam walczyć o każdą krople pokarmu!!!! A jeśli po długim staraniu okaże ,że nic z tego to tez nie zamierzam załamywać się z tego powodu. Ale nie ukrywam że bardzo bardzo chcę cycuchem!!!! Moja gin powiedziała mi żebym sobie czasem wyrzutów nie robiła jak nie będę mogła, bo u nas w kraju panuje troszkę takie przekonanie że zła matka, która nie karmi piersią- nawet ostatnio chyba coś o tym było w DDTVN. Ale masz rację skoro mamusie wczesniaczków rozkręciły laktację że ho ho to nam sie też uda I za prace panelowe Nie przemęczaj się za bardzo!!!!
nie nakręcaj się tak bardzo stres nie wpływa dobrze na laktację, a położne mówią, że mleko robi się w głowie nie w cyckach. Ja szłam do szpitala myśląc, że pewnie będzie lipa i nie będę karmić bo nie będzie mleka, a tu patrz... bez problemu także polecam wyluzować i iść na żywioł, a spokojne cycki same mleko zrobią
Stary 2014-09-23, 18:12   #2958
agnieszkakr1987
Raczkowanie

Cytat:
hehe jakbym o sobie czytała a z oszczędzaniem tak się z mężem dobraliśmy, że ja każdą złotówkę chowam, a on jakby mógł to by każdą złotówkę wydawał. Zatem wychodzi zawsze po środku

ja z 16.02 hehe ale o zbieractwie nie słyszałam chyba, że jako dziecko wiesz znaczki, karty telefoniczne, karteczki, albo ulotki ale na tym etapie chyba wtedy każde dziecko miało taką manie

Oki dziewczynki jadę na wizytę 3majcie kciuki żeby było wsyztsko ok
Oczywiście trzymamy mocne kciuki.

Dziewczyny rozpisałyście się na temat wag, a co powiecie o skorpionach? Ja mam termin na 19, więc jeżeli przenoszę to mały skorpinek się w domu pojawi.
Stary 2014-09-23, 18:31   #2959
slodziatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Katrina2000 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, witam się w ten pochmurny poranek, dzisiaj zaczynam 38 tydzień

Zaprezentuję Wam drzewko, które tż w weekend nakleił dla Wiktorka

oj jakie fajniutkie! też takie chcę

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Napisane przez magsik Pokaż wiadomość
pytanie z innej beczki, czy któraś z was ma może sony xperie z1 lub samsunga S4? chce wymienić telefon ale nie umiem się zdecydować, a w necie jak zwykle różne opinie
ja mam S4 i sprawuje się super. zero problemów no i rzeczywiście ładne foty robi. a to wygodne teraz jak się dziadkowie 5 razy dziennie portretu wnuczki dopominają
Stary 2014-09-23, 18:37   #2960
nowa8686
Zakorzenienie

Agnieszka ja mam na 23 dokladnie w tym dniu zaczyna sue skorpipn. ale ze szyjka krociutka to ma byc wczesniej.

Skorpiony to podobno nie latwe znaki

Fasolinka
Stary 2014-09-23, 18:48   #2961
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
To tak jak moja siostra
Cytat:
Napisane przez slodziatek Pokaż wiadomość
nie nakręcaj się tak bardzo stres nie wpływa dobrze na laktację, a położne mówią, że mleko robi się w głowie nie w cyckach. Ja szłam do szpitala myśląc, że pewnie będzie lipa i nie będę karmić bo nie będzie mleka, a tu patrz... bez problemu także polecam wyluzować i iść na żywioł, a spokojne cycki same mleko zrobią
Prawda! Moja mama miała normalnie mleko, ale zaraz po wyjściu ze szpitala zachorowałam na zapalenie płuc i jak się mama rozpłakała ze stresu tak i mleko zniknęło
Cytat:
Wodaqua, małe lwiątka są bardzo ciężkie w obejściu - moi rodzice ręce nade mną załamywali wielokrotnie, ale na pocieszenie mogę powiedzieć, że z biegiem lat dużo się zmienia i można jakoś ogarnąć przybytek
No to w sumie mnie pocieszyłaś Jest nadzieja na poskromienie uparciucha
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 19:29   #2962
Ol7cia
Raczkowanie

Witam

Ja już po wizycie mała waży 2900, ale lekarz powiedział że USG zaniża i patrząc na to, że może jeszcze troszkę przytyć to tak szacuje, że urodzi się około 3200. Także mam nadzieję, że to się sprawdzi po podobno to jest super waga do rodzenia

Coffe a propo naszych skurczy dzisiejszych, powiedziałam doktorkowi o tym, że to pierwszy raz miałam takie skurcze boleśniejsze to on powiedział, że to są właśnie przepowiadacze i że w takim razie zazwyczaj liczy się, że za około 10-14 dni nastąpi poród czyli jakby nie patrzeć u mnie wychodzi 8.X

Dostałam też skierowanie na KTG, mam iść w przyszłym tygodniu.

Po za tym wszystko ok

Dziękuję za 3manie kciuków

Stary 2014-09-23, 19:36   #2963
Lunnas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magsik Pokaż wiadomość
Urodziłam o 24:25, na porodowke trafilam mniej więcej o21ej, rozwarcie szlo bardzo szybko tylko skurcze były co minute lub poltora i mialam problem z parciem. Wbilam lekarzowi paznokcie w reke, maz prawie zaslabl. Michal wazy 3340g i ma 54cm. urodzilam.naturalnie bez znieczulenia
Gratulacje teraz to codziennie nowe Maluszki na świecie witamy

Cytat:
Napisane przez poczwarkah Pokaż wiadomość
Zwykła malinowa to nie to, musi być z liści malin. Zwykłe robione są z owoców

Zaparcia na tym etapie są spowodowane spowolnioną perystaltyką jelit. A wiadomo, że im dłużej "treść" przebywa w jelitach, tym więcej jest z niej odzyskiwane wody. A mało wody = twarda qupa = zaparcie. Na to pomaga tylko picie w dużych ilościach.
Witamy w malinowej ekipie - podobno liście malin zwiększają efektywność skurczów, więc liczymy na szybki poród A nawet jak nie, to ta herbatka jest całkiem smaczna, a takie regularne picie pomaga utrzymać jakiś reżim "piciowy". Nie wiem jak Wy, ale ja notorycznie zapominam o napiciu się, a potem o 21 siadam i liczę że wypiłam na przykład tylko litr w ciagu całego dnia. Oczywiście zaraz się biorę za nadrabianie, ale wtedy cała noc zmarnowana na bieganie na siku.
Ja to w ogóle mało piję nie wiem czy litr się uzbiera...
A zaraz biorę się za herbatkę

siuska trzymam kciukasy za Was, żeby akcja się szybciutko rozkręciła

A u mnie dzień jak co dzień, chociaż w końcu calutkie mieszkanko wysprzątałam i w końcu mogę się cieszyć nowym domem

A i zaczynam 40 tydzień!
Stary 2014-09-23, 19:41   #2964
nowa8686
Zakorzenienie

Lunnas no to u Ciebie tez juz bliziutko

Fasolinka
Stary 2014-09-23, 19:45   #2965
kasiakg
Rozeznanie

Cytat:
Witam

Ja już po wizycie mała waży 2900, ale lekarz powiedział że USG zaniża i patrząc na to, że może jeszcze troszkę przytyć to tak szacuje, że urodzi się około 3200. Także mam nadzieję, że to się sprawdzi po podobno to jest super waga do rodzenia

Coffe a propo naszych skurczy dzisiejszych, powiedziałam doktorkowi o tym, że to pierwszy raz miałam takie skurcze boleśniejsze to on powiedział, że to są właśnie przepowiadacze i że w takim razie zazwyczaj liczy się, że za około 10-14 dni nastąpi poród czyli jakby nie patrzeć u mnie wychodzi 8.X

Po za tym wszystko ok

To dokładnie ta sama waga co moja W 38t ważyła właśnie 2900, też się cieszę z tej wagi. Zobaczymy na ile się to nam sprawdzi. Ciekawa teoria z tymi przepowiadaczami. Tylko nie wiem czy moje bóle okresowe to już przepowiadacze, nie były jakieś mocne. Ot takie właśnie okresowe
Stary 2014-09-23, 19:51   #2966
gosiakk23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Ja też WODNIK!!! 23.01 I też byłam zbieraczem!!! Całe plecaki kamieni przywoziłam z nad morza jak jeździłam na obozy i kolonie I jestem typową optymistką!!! Zawsze studnie kopałam jak się paliło
Cytat:
Napisane przez agnieszkakr1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny rozpisałyście się na temat wag, a co powiecie o skorpionach? Ja mam termin na 19, więc jeżeli przenoszę to mały skorpinek się w domu pojawi.
Moja mama jest skorpionem To prawda że są to trudne charaktery, ale są to tez ludzie o bardzo dobrych sercach, kochający innych ludzi, kwiaty i zwierzęta
Cytat:
Witam

Super wieści!!!! Waga Malutkiej idealna
Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
gosiakk23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 20:07   #2967
poczwarkah
Rozeznanie

Jakiś czas temu pytałam Was o miejsce do karmienia i odradzałyście sako ze względu na to że ciężko się wstaje. No więc postanowiłam kupić takie z którego wstawanie nie jest problemem
Naprawdę super model, polecam Wam - siedzi się wysoko, plecy trzymają się sztywno, nie jest zbyt miękki, nie zapada się, nie trzeba go formować, bo jest tak uszyty że nic się nie przesypuje.
Jak ktoś lubi takie wory to naprawdę nie ma wad. No ale trzeba lubić wory i mieć na niego miejsce, bo jest spory

Cytat:
Napisane przez Isgaard Pokaż wiadomość
No właśnie ja tylko do towarzystwa z tą herbatką, bo jeszcze mam czas
Jesteśmy chyba w tym samym terminie (no, 3 dni różnicy), ale ja wyczytałam że trzeba ją wcześniej zacząć pić. Nawet niektóre źródła podają żeby zaczynać w 33 tygodniu.

poczwarkah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 20:10   #2968
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

My właśnie opierdzielilismy szarlotkę na ciepło z lodami i bitą śmietaną Młoda teraz szału dostaje

Cytat:
Witam

Po za tym wszystko ok

Waga super do rodzenia! Mi lekarz przewiduje, że do 3 kg da radę urosnąć, więc podobnie

Czyli mówisz, że my zasilimy pełnię kolejną? Ok, to śpię spokojnie

Nie bójcie się dziewczyny małych skorpionków, ja jestem i mąż też; ze mną jak byłam mała było zero problemów wychowawczych, bez pozwolenia nie ruszylam niczego, mama mogła wyjąć gorącą blache z piekarnika postawić na stołku i wyjść bez obaw, że wsadzę w to paluchy. TŻ był za to mocno żywym dzieckiem i pomysłowym, ale pomocnym i grzecznym. Z nami jest problem dopiero później
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 20:17   #2969
farminka
Wtajemniczenie

Jeśli chodzi o znaki zodiaku to też jestem wagą (w przyszłym tygodniu urodziny) i jedyne na co moglabym narzekać to właśnie problemy z podejmowaniem decyzji, ale cieszę się, że Tomek będzie spod tego znaku, bo spokojny i malo konfliktowy.

poczwarkah ładny ten worko-fotel
Też czytalam, że tą herbatę z liści malin to trzeba odpowiednio wcześnie zacząć pić. Dla mnie już raczej za późno, bo jutro zaczynam 40 tydzień.

Dzisiaj jednak trochę pomeczyly mnie przepowiadacze, więc cieszę się, że jednak taka zupełna cisza nie jest tylko coś się dzieje. Może jednak w tym roku urodze
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 20:22   #2970
gosiakk23
Rozeznanie

Dziewczyny o 21 na Polsat cafe jest nowa seria porodów
Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
gosiakk23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości