"Rolnik szuka żony" - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-23, 11:45   #151
memsahib
Raczkowanie

Dot.: "Rolnik szuka żony"

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Ta jego mama w ogóle jest jakaś nieprzyjemna, te teksty że z ładnej miski się człowiek nie naje
Dołączam!

Jak widać mama Zbyszka oczekuje obrotnej i pracowitej dziewczyny, która obejmie babską część roboty w gospodarstwie i domu. Ja miałam wrażenie, że ona się nie umie odnaleźć się w tej sytuacji. Zbyszek szalał, malował, kreował wnętrza, a ta Pani wydawała się zupełnie zagubiona. Mam nadzieję, że nie uprzedzi się do Kasi.

Uwielbiam Stasia Mam nadzieję, że zaiskrzy między nim, a Grażynką lub Marysią - super babeczki, które tchnęłyby zdrową energię w jego życie.

Adam jest świetnym facetem i z jego osobowością mógłby mieć u boku naprawdę fajną kobietę. No, ale z jakiegoś powodu tak się nie stało. Oby mu się ułożyło, może z Anią?
memsahib jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 13:28   #152
Jeannee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez memsahib Pokaż wiadomość
Dołączam!

Jak widać mama Zbyszka oczekuje obrotnej i pracowitej dziewczyny, która obejmie babską część roboty w gospodarstwie i domu. Ja miałam wrażenie, że ona się nie umie odnaleźć się w tej sytuacji. Zbyszek szalał, malował, kreował wnętrza, a ta Pani wydawała się zupełnie zagubiona. Mam nadzieję, że nie uprzedzi się do Kasi.

Uwielbiam Stasia Mam nadzieję, że zaiskrzy między nim, a Grażynką lub Marysią - super babeczki, które tchnęłyby zdrową energię w jego życie.

Adam jest świetnym facetem i z jego osobowością mógłby mieć u boku naprawdę fajną kobietę. No, ale z jakiegoś powodu tak się nie stało. Oby mu się ułożyło, może z Anią?
Też uważam, że jego mama chce kobiety która będzie pomagała i zajmowała się domem, gospodarstwem. Ale Kasia na taką wygląda w sumie, więc mam nadzieję, że się polubią
Szkoda, że Zbyszek nie chciał poznać innych kandydatek. Tzn ja go rozumiem, Kasia mu się spodobała i koniec, ale jak widz chciałabym je poznać mimo wszystko!
Stary 2014-09-23, 14:06   #153
dudipopka
kobieta za ladą

a ja rozumiem mamę Zbyszka,tak na codzień nie można było go zagonić do roboty a tu prosze...kurcze ma dla kogo wiadomo jak czlowiekowi zależy to lata na wysokości lamperii
Dom ocieplony ,ganek zmieniony jak ma się dla kogo robota aż pali się w rękach
Lubie Adama taki sympatyczny wielkolud ze ślicznym domemtaki do tańca i do różańca,myślę ze zwiąże się z kuchareczką
Stanisław też fajny ,nie pamiętam imienia ale pasuje do niego babeczka która pytała się czy woli starsze czy młodsze i czy ma szanse
Grzegorz niby fajny,dom bogaty ale nie podoba mi się ze ma dziecko małe ,tzn coś musiało być nie tak skoro praktycznie zaraz po porodzie matka sie wyprowadziła z synem,

Sołtys nie no nie widzi mi się gościu bardzo odstaje od reszty fakt jest najmłodszy ale ma w sobie coś takiego ze nawet nie spojrzałabym w jego stronę

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 14:08   #154
przylaszczka50
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Jeannee Pokaż wiadomość
Też uważam, że jego mama chce kobiety która będzie pomagała i zajmowała się domem, gospodarstwem. Ale Kasia na taką wygląda w sumie, więc mam nadzieję, że się polubią
Szkoda, że Zbyszek nie chciał poznać innych kandydatek. Tzn ja go rozumiem, Kasia mu się spodobała i koniec, ale jak widz chciałabym je poznać mimo wszystko!
Kandydatki gdy zobaczyły jak Zbyszek patrzy na Kasię w poprzednim odcinku zrozumiały, że nie mają szans i nie przyjechały, nie chcą się ujawniać. Decyzja Zbyszka w sprawie zaniechania potrzeby poznania reszty pań może być wyreżyserowana na potrzeby programu. Autorzy programu stwierdzili, że taka opcja będzie najlepsza. Zbyszek już wybrał. Oby tylko Kasia nie zniechęciła się z powodu przyszłej teściowej.
przylaszczka50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 14:14   #155
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
Grzegorz niby fajny,dom bogaty ale nie podoba mi się ze ma dziecko małe ,tzn coś musiało być nie tak skoro praktycznie zaraz po porodzie matka sie wyprowadziła z synem,
A to dziecko nie mieszka z nim?

Może Zbyszek uniósł się honorem? Nie dziwię się w sumie.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 14:14   #156
przylaszczka50
BAN stały

Miłość , czy choćby nadzieja na nią jak w przypadku Zbyszka dodaje skrzydeł, góry pomaga przenosić . Zamiatanie podwórka stało się przyjemnością. Trawę by chłopak pomalował na bardziej zielono gdyby to miało jakiś wpływ na stosunek Kasi do niego.
Chciałabym aby ich znajomość zakończyła się związkiem.
Stary 2014-09-23, 14:18   #157
dudipopka
kobieta za ladą

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość

nie nie mieszka,mieszka z matką z tego co wywnioskowałam ma około 2 lat a z 2 lata już nie mieszkają razem

i to by mi zapaliło lampkę ostrzegawczą ze oki ,zajmuje sie dzieckiem ale coś w związku musiało pójść nie tak skoro się wyprowadziła

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-23, 14:20   #158
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość

Dziecko mieszka z jego byłą. Z tego co pamiętam, ani on, ani ona nie chcieli się przeprowadzić ze swoich miejsc zamieszkania. Być może było też tak, że to dziecko to była wpadka, więc o utrzymanie związku wtedy trudnej. Zdarzają się takie rzeczy, co nie znaczy, że z kimś jest coś nie tak.
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 14:50   #159
Wolha
Zadomowienie

Grzegorz mówił w programie, że dziewczyna nie chciała zostać na wsi, pewnie wielkiego uczucia nie było i się rozstali. Nie ma się co doszukiwać historii, że z kimś coś jest nie tak, bo równie dobrze to z tamtą dziewczyną mogło być coś nie tak.

przylaszczka50 a gdzie niby reszta kandydatek miała zobaczyć reakcje Zbyszka na Kasie? Przecież ten program jest już nakręcony chyba w całości, pewnie od kilku tygodni.

Wolha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 15:06   #160
przylaszczka50
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Wolha Pokaż wiadomość
Grzegorz mówił w programie, że dziewczyna nie chciała zostać na wsi, pewnie wielkiego uczucia nie było i się rozstali. Nie ma się co doszukiwać historii, że z kimś coś jest nie tak, bo równie dobrze to z tamtą dziewczyną mogło być coś nie tak.

przylaszczka50 a gdzie niby reszta kandydatek miała zobaczyć reakcje Zbyszka na Kasie? Przecież ten program jest już nakręcony chyba w całości, pewnie od kilku tygodni.

Masz rację, mój błąd, kandydatki raczej nie widziały tego jak na nią patrzył tylko ekipa telewizyjna, reżyserzy.
Dlatego myślę, że to być może jest wyreżyserowane taka jego decyzja aby więcej pań nie przyjeżdżało bo wszystko wiadomo było od pierwszych chwil kręcenia programu , że ta para ma się ku sobie i będzie sukces w ich przypadku. Pojawienie się pozostałych namieszałoby, mogło by się rozlecieć to co się wytworzyło między nimi. Ja na przykład nie chciałabym aby one się pojawiły. Bo może mu się któraś spodobać bardziej niż Kasia i to skrzywdziłoby Kasię.
Kasia jak się wydaje jest wrażliwa, delikatna., podoba mi się jej osobowość.
Wydaje mi się, że zależy jej na Zbyszku i róża w kolejnym programie gdyby te nowe przyjechały spowodowałaby u niej wielką traumę.
Stary 2014-09-23, 15:09   #161
Zorzoli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
nie nie mieszka,mieszka z matką z tego co wywnioskowałam ma około 2 lat a z 2 lata już nie mieszkają razem

i to by mi zapaliło lampkę ostrzegawczą ze oki ,zajmuje sie dzieckiem ale coś w związku musiało pójść nie tak skoro się wyprowadziła

Pamietam jak mowil, ze jego partnerka nie chciala u niego zameszkac na wsi a on nie chcial zostawic gospodarki i przez to sie rozstali.
Zorzoli jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-23, 15:13   #162
przylaszczka50
BAN stały

Po pilotażowym programie Zbyszek był najbardziej hejtowany za te nieszczęsne zęby, uważany za najmniej atrakcyjnego.
Być może jego kandydatki doszły do wniosku, że to wstyd walczyć o takiego chłopaka z którego ludzie się wyśmiewają, że zasługują jednak na kogoś atrakcyjniejszego, związek z takim chłopakiem to dla nich też wstyd i te ich niemożności ich przybycia, sprawy zawodowe i choroba to fikcja.
Kasia przyjechała, nie przejmowała się opiniami o wyglądzie i być może los jej nagrodzi.
Stary 2014-09-23, 15:22   #163
slawek73
Raczkowanie

Mnie też to drażni. Grzesiu załatawił synowi na dzień dobry rozwaloną rodzinę. Na jego miejscu rzuciłbym wiochę w cholerę, zagryzł zęby i walczył o nich oboje - i kobietę, i syna. Bo tak powinien zrobić prawdziwy facet, a nie siedzieć na wsi i eksajtować się ciągnikiem. Nie tędy kurde droga. A poczciwy Grzesio jak widać źle rokuje na przyszłość. Ja na miejscu dziewczyn bym sie w zwiazek z nim nie ładował.

No i kurde jeszcze parę odcinków, to nie ma bata, zakocham sie w tej prowadzącej
slawek73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 15:32   #164
Wolha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez slawek73 Pokaż wiadomość
Mnie też to drażni. Grzesiu załatawił synowi na dzień dobry rozwaloną rodzinę. Na jego miejscu rzuciłbym wiochę w cholerę, zagryzł zęby i walczył o nich oboje - i kobietę, i syna. Bo tak powinien zrobić prawdziwy facet, a nie siedzieć na wsi i eksajtować się ciągnikiem. Nie tędy kurde droga. A poczciwy Grzesio jak widać źle rokuje na przyszłość. Ja na miejscu dziewczyn bym sie w zwiazek z nim nie ładował.

No i kurde jeszcze parę odcinków, to nie ma bata, zakocham sie w tej prowadzącej
A może to tamta panna załatwiła synowi rozwaloną rodzinę? Co jej szkodziło zostać na wsi i ratować związek? A może nie było o co walczyć? Może to była wpadka, nie było już (wcale) uczucia? W takiej sytuacji lepiej się rozstać niż żyć ze sobą na siłę, co dziecko na pewno by widziało prędzej czy później.

Stary 2014-09-23, 15:36   #165
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:

To lepiej zafundować dziecku toksyczną rodzinę? Nie wierzę, aby coś dobrego wyszło z tego jakby porzucił swoją hmmm karierę. Poza tym dla niego pewnie byłoby to porzucenie życia na wysokim poziomie. Jednak jako rolnik z 100 hektarami musi naprawdę porządnie zarabiać.
I czemu on miałaby wszystko rzucać, a nie te dziewczyna? To znaczy, nie mówię, że miałaby to robić, pewnie też miała swoje powody.
Lepiej, aby dziecko, miało dwoje szczęśliwych i porządnych rodziców osobno, niż toksyczną rodzinkę razem. Bo dla kogoś to poświęcenie wiązałoby się z ogromnymi kosztami, które mogłyby doprowadzić do różnych negatywnych rzeczy.
Stary 2014-09-23, 15:38   #166
slawek73
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wolha Pokaż wiadomość
A może to tamta panna załatwiła synowi rozwaloną rodzinę? Co jej szkodziło zostać na wsi i ratować związek? A może nie było o co walczyć? Może to była wpadka, nie było już (wcale) uczucia? W takiej sytuacji lepiej się rozstać niż żyć ze sobą na siłę, co dziecko na pewno by widziało prędzej czy później.
Tamta, siamta, sramta Miał kobiete, miał (i ma) dziecko, ergo - miał rodzinę. I na tym sie skupić. Do telewizji potrafił polecić i zrobić sobie spęd lasek. I chybcikiem posprzatac zabawki po synku... Bo laski przyjadą. Rokuje facet, nie ma co. K...a mać
Stary 2014-09-23, 15:43   #167
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:
Tamta, siamta, sramta Miał kobiete, miał (i ma) dziecko, ergo - miał rodzinę. I na tym sie skupić. Do telewizji potrafił polecić i zrobić sobie spęd lasek. I chybcikiem posprzatac zabawki po synku... Bo laski przyjadą. Rokuje facet, nie ma co. K...a mać
Czyli każdy, kto miał już rodzinę, powinien za wszelką cenę o nią walczyć i nie ma prawa szukać nowej miłości. Ciekawe, ciekawe...
Stary 2014-09-23, 15:45   #168
Wolha
Zadomowienie

Po twoim ostatnim poście już wiem, że ciągnięcie tej dyskusji dalej nie ma sensu Współczuje tylko podejścia.

Stary 2014-09-23, 15:46   #169
Jeannee
Zakorzenienie

A ja mimo wszystko chciałam zobaczyć kandydatki Zbyszka, no! Taka ciekawska jestem
Kasia mi się ogólnie nie podoba, ale Zbyszkowi się podoba i to najważniejsze...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-23, 16:25   #170
kennedy
Zakorzenienie

Kasia to miss flegmatycznosci..
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 16:27   #171
slawek73
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kalini Pokaż wiadomość
Czyli każdy, kto miał już rodzinę, powinien za wszelką cenę o nią walczyć i nie ma prawa szukać nowej miłości. Ciekawe, ciekawe...
Nie radykalizuj :P
Stary 2014-09-23, 16:30   #172
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Raczej jego była ślepa nie była i widziała za kogo się bierze. Dwójka rodzeństwa, córka wyjechała do Anglii, musiałaby być niespełna rozumu, żeby liczyć, że facet zostawi 100 hektarów starym ojcom na głowie i poleci za nią do miasta. To jest wieś, mało kto tak robi. A często ze względów finansowych naprawdę opłaca się zostać na gospodarce.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 17:08   #173
Candy_lips
Zakorzenienie

Oglądałam wczoraj z chłopakiem tak dla śmiechu bardziej, bo to wszystko wygląda na naciągane jak wiele tych programów i seriali. Dlatego tak z przymrużeniem oka trzeba, wiadomo Trzeci odcinek wczoraj oglądaliśmy, a wcześniejszych nie oglądałam. W sumie śmieliśmy się z moim, że Paweł odstaje od nich, bo taki wyględny, a oni nie, do tego oni bardziej jak stereotypowi ze wsi z wyglądu itp, a on nie. No, ale tak to panowie sympatyczni, oczywiście, że tak. Stasiu swoimi tekstami mnie rozwalał

Jeśli chodzi o sam wygląd, to fakt, Zbyszek jest dla mnie w sumie najbrzydszy, podobnie ta Kasia. No, ale fajnie, że się sobie spodobali, dobrze się ze sobą czują. Przecież to najważniejsze

Z Adama i jego tańców się śmieliśmy. Dla mnie ten program chyba specjalnie jest stylizowany, by się pośmiać, bo same teksty tej prowadzącej w tle czy kogoś są takie hmm zabawne

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2014-09-23 o 17:09
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-23, 17:16   #174
Kalini
Zakorzenienie

Ja zupełnie inaczej patrzę na ten program. To zwykli ludzie, nie są może wykształceni itd., ale daleko do tego, aby się z nich śmiać. I niby w mieście wszyscy wyglądają dobrze?
Stary 2014-09-23, 17:25   #175
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalini Pokaż wiadomość
Ja zupełnie inaczej patrzę na ten program. To zwykli ludzie, nie są może wykształceni itd., ale daleko do tego, aby się z nich śmiać. I niby w mieście wszyscy wyglądają dobrze?
ja mam podobne podejście.
Stary 2014-09-23, 18:50   #176
Promyczek87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez charlotte89 Pokaż wiadomość
Dołączam do wątku Obejrzalam wszystkie odcinki i moim faworytem jest zdecydowanie Adam Bardzo sympatyczny, z poczuciem humoru, a jednocześnie inteligentny facet. Szkoda tylko, ze takie srednio ciekawe panie dla niego wybrali..
Nikt mu nie wybierał, to on sam sobie wybrał, takie jakie mu pasowały. Tobie nie muszą się podobać, ważne żeby dla niego były ok Ja uważam że są w porządku, a Ania bardzo do niego pasuje!
Promyczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 19:00   #177
charlotte89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Promyczek87 Pokaż wiadomość
Nikt mu nie wybierał, to on sam sobie wybrał, takie jakie mu pasowały. Tobie nie muszą się podobać, ważne żeby dla niego były ok Ja uważam że są w porządku, a Ania bardzo do niego pasuje!
Z tego, co wyczytałam, to panowie dostali tylko część listów od kandydatek więc domyślam się, że wstępną selekcję zrobili producenci Jasne, że nie muszą, ale od tego jest chyba forum, żeby wyrazić swoje opinie Biorąc pod uwagę, że Adam jest bezdzietnym kawalarem, dopiero lekko po 40-ce, to pewnie chciałby jeszcze założyć rodzinę, a raczej średnio to widzę z paniami, które same mają już dorosłe dzieci. Wyjątkiem jest na szczęście Ania, której też kibicuje.

Edytowane przez charlotte89
Czas edycji: 2014-09-23 o 19:02
charlotte89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 19:02   #178
iksinska
Raczkowanie

Mam wrażenie, że Kasi i Zbyszkowi dalsza częśc programu nie jest pottrzebna Bardzo do siebie pasują

Co do Adama, od początku mi najbardziej pasuje do niego Ania. Będę mocno zdziwiona, jeśli to nie ją wybierze.

Do pana Stanisława chyba najbardziej pasuje Grażynka Chociaż tak szczerze przeszła mi przez głowę myśl, że może on jest gejem
iksinska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 19:05   #179
201710120930
Konto usunięte

Ja najbardziej kibicuje Zbyszkowi ,Stanisławowi i w sumie Grzegorzowi.
Kasia+Zbyszek oni już właściwie mogliby się pobrać
Z Grzesia smiać mi się chciało bo on tylko w koło pytał czy mu obiad na pole żona przywiezie
Co do Pawełka zgadzam się z innymi.Coś w nim jest takiego ee
A Adam.Niby sympatyczny i roZgadany ale jakos kompletnie nie moja bajka.Widać pasuje mu tyle babek nie podobały mi się w 2 odc te wstawki a bo ta jest naturalna a inna ma zbytni makijaż

Edytowane przez 201710120930
Czas edycji: 2014-09-23 o 19:24
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 19:06   #180
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iksinska Pokaż wiadomość
Mam wrażenie, że Kasi i Zbyszkowi dalsza częśc programu nie jest pottrzebna Bardzo do siebie pasują

Co do Adama, od początku mi najbardziej pasuje do niego Ania. Będę mocno zdziwiona, jeśli to nie ją wybierze.

Do pana Stanisława chyba najbardziej pasuje Grażynka Chociaż tak szczerze przeszła mi przez głowę myśl, że może on jest gejem
Mój chłopak stwierdził to samo, więc coś może w tym być
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości