Nasze blogi kosmetyczne - cz. XXI - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-23, 11:14   #2851
karolcia198506
Zakorzenienie

Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XXI

Cytat:
Napisane przez mycha9393 Pokaż wiadomość
Bella beauty?
Już jest blogerka która posługuje się tą nazwą a że bloguje już kilka lat inni mogliby pomyśleć, że jest kopiowana
Stary 2014-09-23, 11:14   #2852
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Cytat:
Napisane przez Bella2212 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam do was pytanie na temat nazwy mojego bloga "e-urodowo". Jak zakładałam to wydawała mi się fajna, ale teraz zastanawiam się nad zmianą bo ktoś mi napisał w komentarzach że kojarzy się z nazwą sklepu internetowego. Co myślicie?
Jeszcze nie jest za późno na zmianę chociaż póki co nie mam pomysłu
Cytat:
Napisane przez DzikaWozkowa Pokaż wiadomość
Mi też się mocno kojarzy ze sklepem internetowym
Mnie również się tak kojarzy

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 11:32   #2853
mycha9393
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolcia198506 Pokaż wiadomość
Już jest blogerka która posługuje się tą nazwą a że bloguje już kilka lat inni mogliby pomyśleć, że jest kopiowana
kurcze nie wiedzialam..
Kosmetyczka Belli
Kosmetyczka Izabelli
Zakątek Belli
coś z Bella bym kombinowala, fajnie to brzmi.
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś..
mycha9393 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 12:06   #2854
Bella2212
Zadomowienie

Cytat:
kurcze nie wiedzialam..
Kosmetyczka Belli
Kosmetyczka Izabelli
Zakątek Belli
coś z Bella bym kombinowala, fajnie to brzmi.
Cytat:
Napisane przez Patrycja Pieguska Pokaż wiadomość
he hej
to może najprościej?:
"Bella naturalnie"
Cytat:
Bella beauty?
to będzie trudniejsze niż myślałam.... dziękuję za wszystkie sugestie
Stary 2014-09-23, 12:20   #2855
Britycja
Raczkowanie

Witam jesiennie

muszę odkurzyć swoje ciuszki, sweterki i buty, bo chlapa już jest na dobre a w trampeczkach sobie już nie pohasam
Stary 2014-09-23, 12:29   #2856
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau

Cytat:
Napisane przez Patrycja Pieguska Pokaż wiadomość
he hej

to może najprościej?:
"Bella naturalnie"
Podoba mi się, jeszcze jakby było stylizowane: Bella, naturalnie! (w sensie, że naturalnie nie tylko sugerowałoby tematykę bloga, ale działałoby również jako partykuła) - lubię takie niejednoznaczne nazwy, poza tym nie zamykałoby to tematyki bloga i za jakiś czas jak uznasz, że chcesz pisać o innych rzeczach to nazwa dalej będzie adekwatna
panna mrau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 12:39   #2857
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, mam do was pytanie na temat nazwy mojego bloga "e-urodowo". Jak zakładałam to wydawała mi się fajna, ale teraz zastanawiam się nad zmianą bo ktoś mi napisał w komentarzach że kojarzy się z nazwą sklepu internetowego. Co myślicie?
Mi tez się kojarzy ze sklepem internetowym

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-23, 14:26   #2858
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
A właśnie mnie zastanawia jak to jest z zarabianiem na blogu? Na takich większych blogach czasem są notki o tym ile bierze duży czy średni bloger (duży to dla mnie np. Kominek, Aniamaluje, Zombiesamuraj, średni to np. właśnie Twój MonnieB., średni czy duży w sensie popularności a nie jakości tekstów) za reklamę np. artykuł informacyjny sponsorowany czy za konkurs - więc zawsze myślałam że jak ktoś ma jakieś współprace to co najmniej kilka stów od jednej współpracy ma - jak to wygląda w rzeczywistości?
Nikt nie chce rozmawiać o kasie i współpracach . Nie chodzi mi o wyciąganie prywatnych informacji tylko ogólnie jak to mniej więcej wygląda .
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 14:38   #2859
DzikaWozkowa
Rozeznanie

Cytat:
Nikt nie chce rozmawiać o kasie i współpracach . Nie chodzi mi o wyciąganie prywatnych informacji tylko ogólnie jak to mniej więcej wygląda .
Żeby zarabiać to bloger musi być chyba bardzo popularny. Co do współprac, w sensie dostawania produktów do recenzji to ja widzę to tak: albo siedzisz cicho i czekasz na propozycje, które nie pojawiają się dopóki nie jesteś bardziej popularny, albo przyjmujesz wszystko i żebrzesz do firm o "współprace". W sumie nie wiem jakim cudem ten drugi model działa i chyba przyjemność z prowadzenia takiego bloga jest żadna.

Z drugiej strony, być może mniej popularny bloger też może zarobić, mam konto na reachblogger i pojawiają się tam jakieś oferty, ale zwykle są to oferty typu "podlinkuj do nas a my damy 20 zł". Jakoś nie kuszą mnie

To znaczy, wiecie, ja to akurat 2500zł na rękę wyciągam. Tygodniowo.
Stary 2014-09-23, 15:32   #2860
Patrycja Pieguska
Rozeznanie

Cytat:
w blogosferze urodowej (z tego co zaobserwowałam)...
korzyści pochodzą głównie ze współprac na zasadzie barterowej: dostajesz kosmetyki w zamian za recenzję...
Oczywiście w grę wchodzą także i pieniądze, ale to już ma związek z tzw. "postami sponsorowanymi", banerami na bloga - i na moje oko, są rzadsze acz trwalsze... i wymagają większej już "renomy" bloga...

Cytat:
Żeby zarabiać to bloger musi być chyba bardzo popularny. Co do współprac, w sensie dostawania produktów do recenzji to ja widzę to tak: albo siedzisz cicho i czekasz na propozycje, które nie pojawiają się dopóki nie jesteś bardziej popularny, albo przyjmujesz wszystko i żebrzesz do firm o "współprace". W sumie nie wiem jakim cudem ten drugi model działa i chyba przyjemność z prowadzenia takiego bloga jest żadna.

Z drugiej strony, być może mniej popularny bloger też może zarobić, mam konto na reachblogger i pojawiają się tam jakieś oferty, ale zwykle są to oferty typu "podlinkuj do nas a my damy 20 zł". Jakoś nie kuszą mnie

To znaczy, wiecie, ja to akurat 2500zł na rękę wyciągam. Tygodniowo.
można to także wypośrodkować... jeśli napiszesz, do kilku firm z propozycją współpracy, to dla mnie nie jest jeszcze żebranie...
Tym bardziej, że blogerek masa i trudno zwrócić na siebie uwagę...
Oczywistym jest, że blog musi mieć wygląd, być rzetelny i zadbany i nie nastawiony wyłącznie na współprace - to dobrze nie wygląda...
Oczywiście, jak blog i autorka osiągną "odpowiedni" poziom popularności, te współprace zaczynają "przychodzić" do Ciebie...

szczerze mówiąc - być może mnie teraz jakoś osądzicie - od początku (prawie) założenia bloga pisałam, o współprace - oczywiście, na początku mało kto raczył mi odpisać
nie wstydzę się tego, choć i nie ogłaszam wszem i wobec, piszę teraz, bo nie uważam to za złe... i może pomoże to jakoś młodszym blogom...
ale dzięki temu, po pierwsze nauczyłam się to robić, po drugie mimo, że blog młody miałam okazje do współprac...
Na początek, polecam, np. bigo spa- ja suma summarum nie skorzystałam z tej współpracy - mimo otrzymania kosmetyków, bo zmieniłam pielęgnację na naturalną...

a z czasem propozycje przychodzą już częściej i zaczynasz odmawiać

nie bijcie teraz, ani potem

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
Napisane przez panna mrau Pokaż wiadomość
Podoba mi się, jeszcze jakby było stylizowane: Bella, naturalnie! (w sensie, że naturalnie nie tylko sugerowałoby tematykę bloga, ale działałoby również jako partykuła) - lubię takie niejednoznaczne nazwy, poza tym nie zamykałoby to tematyki bloga i za jakiś czas jak uznasz, że chcesz pisać o innych rzeczach to nazwa dalej będzie adekwatna
właśnie
super

Edytowane przez Patrycja Pieguska
Czas edycji: 2014-09-23 o 15:34
Patrycja Pieguska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 15:49   #2861
201605161006
Konto usunięte

Patrząc na te większe blogi często zaznaczają, że nie współpracują barterowo. 2500 zł na tydzień to świetny wynik .

A pisanie do firm o współpracę - często czytam że to jest marny pomysł i w ten sposób w najlepszym wypadku dostanie się darmowy produkt ale nic się nie zarobi.

Edytowane przez 201605161006
Czas edycji: 2014-09-23 o 15:53
Stary 2014-09-23, 15:53   #2862
DzikaWozkowa
Rozeznanie

Cytat:
Patrząc na te większe blogi często zaznaczają, że nie współpracują barterowo. 2500 zł na tydzień to świetny wynik .
Hahahahha, to ironia była, co do tego że wywalili mi linka z podpisu.

Z tym czekaniem na propozycje i żebraniem o prezenty nie miałam oczywiście na myśli tego że są tylko te dwie opcje, jest masa pośrednich rozwiązań. W sumie sama się ostatnio zastanawiałam, ale nie wiem do jakich firm uderzyć (najchętniej włosowych) i nie wiem czy w ogóle te firmy byłoby zainteresowane, zwłaszcza że mój blog aż takiego szału nie robi.
Stary 2014-09-23, 15:57   #2863
Patrycja Pieguska
Rozeznanie

Cytat:
jeszcze się nie spotkałam...
wyłącznie tylko z zaznaczeniem współpracy - przy poście z takowym produktem... albo nawet nie
jednak bardzo możliwe...

dodam jeszcze tylko uzupełniając poprzednią wypowiedź, jeśli piszecie same do firm, warto mniej więcej sobie określić, jakich współprac oczekujecie etc. i do takich firm pisać, a nie do wszystkiego co się rusza, że tak powiem

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Hahahahha, to ironia była, co do tego że wywalili mi linka z podpisu.

Z tym czekaniem na propozycje i żebraniem o prezenty nie miałam oczywiście na myśli tego że są tylko te dwie opcje, jest masa pośrednich rozwiązań. W sumie sama się ostatnio zastanawiałam, ale nie wiem do jakich firm uderzyć (najchętniej włosowych) i nie wiem czy w ogóle te firmy byłoby zainteresowane, zwłaszcza że mój blog aż takiego szału nie robi.
właśnie to poruszyłam.. określ sobie, zatem jakie kosmetyki, jakich marek byłyby w kręgu Twego zainteresowania i moim zdaniem nie łam się, mierz wysoko - Ty nic nie tracisz, dłużą chwilę, na rozsądne przedstawienie swojej osoby, wzajemnych korzyści etc...

kiedy jest nas tyle, warto dopomóc swojemu szczęściu - byle z głową...

A czy firmy byłyby zainteresowane, no nikt tego nie wie...
Ale, byś się dowiedziała, musisz zapytać... Dać sobie szansę, to naprawdę nie jest wstyd...

Edytowane przez Patrycja Pieguska
Czas edycji: 2014-09-23 o 15:59
Patrycja Pieguska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 15:59   #2864
dimiti
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam jakiś defekt fabryczny, żaden sport mnie nie interesuje W sumie o meczu się z kwejka dowiedziałam
hehe ja wiedziałam o nim tylko dlatego, że mój ojciec chciał oglądać

Cytat:
mnie również kojarzy się ze sklepem
dimiti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 16:50   #2865
kasiaj85
Moderator

Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati Pokaż wiadomość
A ja w dalszym ciągu jestem atakowana mailami ze zblogowanych Też je dostajecie?
też dostaję. Jak również jakieś maile ze stron w ogóle nie związanych z moja tematyką o linkowanie wzajemne itp. Nie mam takiej potrzeby a tablicy ogłoszeniowej z bloga robić nie będę.
Cytat:
Do kogo mam się odwołać, skoro nawet nie wiem, który moderator to zrobił? Patrzę rano, coś nie tak z moimi postami a tam w podpisie <ciach_reklama>. Żadnej wiadomości nie dostałam ani nic, więc co mam zrobić?
W sumie dwa lata w podpisie bloga miałam i nikomu nie przeszkadzało. Nie zarabiam absolutnie nic, dokładam jedynie do tego "biznesu".

Mi też bloggerowe statystyki dzisiaj skoczyły, nie miało to za bardzo związku ze statystykami na GA.
Najlepiej do moderatora, który patronuje forum, na którym dostałaś "ciacha"Ma obowiązek wyjaśnić Ci dlaczego to się stało, jeśli masz wątpliwości. Widocznie ktoś Cię zgłosił. :/
Cytat:
Trudno. Wg mnie nie łamię regulaminu. Zaden mod mi nic nie napisał, nikomu się tłumaczyć nie będę.
No chyba że błednie rozumiem regulamin-w tym wypadku każda powinna mieć ciachnięte
Regulamin mówi, że jeśli się odnosi korzyści materialne (w tym bartery) to nie powinno się mieć linka - wtedy można wykupić reklamę w podpisie. Wedlug Ciebie nie łamiesz regulaminu, jednak według kogoś złamałaś. Ja tam bym się chciała dowiedzieć ale jeśli Ci nie zależy - nie ma problemu, nie zmuszam przecież.

Matko, dziewczyny też tak macie? Mnie chyba dopadło jakieś jesienne przesilenie... jestem taaaaaaaaaaaaaaaaka zmęczona...

Mój beauty blog
kasiaj85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 16:53   #2866
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez kasiaj85 Pokaż wiadomość

Matko, dziewczyny też tak macie? Mnie chyba dopadło jakieś jesienne przesilenie... jestem taaaaaaaaaaaaaaaaka zmęczona...
Mnie brat sprzedał jakieś choróbsko i nałykałam się wszystkiego, co tylko można, żeby się nie rozłożyć. Po prostu nie mogę się rozchorować. A głowa ze zmęczenia co rusz leci mi na stół .

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 17:09   #2867
stokrotenka18
Zakorzenienie

wróciłam do żywych po 8 h pracy i zarodzinkowaniu się w playu z TŻtem będe dzwonic i pisac ile wlezie

"Matka nie musi wszystkiego rozumieć – wystarczy, żeby kochała i ochraniała. No i była dumna."
Paulo Coelho
stokrotenka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 17:45   #2868
kasiaj85
Moderator

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Mnie brat sprzedał jakieś choróbsko i nałykałam się wszystkiego, co tylko można, żeby się nie rozłożyć. Po prostu nie mogę się rozchorować. A głowa ze zmęczenia co rusz leci mi na stół .
no ja tyle co byłam chora. :/ ale dzisiaj u mnie tak wiało i chciało łby urywać, że nie wiem już sama jak to się skończy. ale od paru dni jestem taka rozmymłana. Nie wiem o czym pisać

Byłam w rossmannie dzisiaj, mąż mnie wysłał tak w zasadzie to wysłał mnie po książkę, ale najpierw kazał mi w Matrasie sprawdzić ("wiesz, nie będziesz szła czasem do rossmanna bo tam obok jest Matras byś mogła mi sprawdzic" - czyli w teorii to on temu winien ) i kupiłam z tej linii wellness żel pod prysznic mango <3 i balsam do ciała <3 i od razu olejek pod prysznic który pachnie identycznie jak opisywany przeze mnie jakis czas temu olejek z L'Occitane a do tego gliss kur był w promocji to wzięłam odżywkę dwufazową... eh. I 40zł pykło.

Mój beauty blog
Stary 2014-09-23, 17:45   #2869
Britycja
Raczkowanie

Cytat:
mnie też dopadło zmęczenie, co prawda choróbska jeszcze nie ma, ale to tylko kwestia czasu hah

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-23, 18:08   #2870
mycha9393
Zakorzenienie

a mi jest tak zimno że leżę pod kołdrą!
Sezonie grzewczy gdzie jesteś!?
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Stary 2014-09-23, 18:17   #2871
ewwwa
Zakorzenienie

Cytat:
Mam podobnie, a przecież jesień uwielbiam
Piję herbatę, odpaliłam wosk YC i wskoczyłam pod koc
Stary 2014-09-23, 18:18   #2872
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
a mi jest tak zimno że leżę pod kołdrą!
Sezonie grzewczy gdzie jesteś!?
U mojej cioci już grzeją, a ja modlę się do kaloryfera

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 18:28   #2873
pannanika
Zakorzenienie

Jak dobrze, że my mamy niezależność grzewczą i mogłam rozhajcować w kominku Walczyłam z nim długo, ale już jest milutko ^^

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-23, 18:45   #2874
Britycja
Raczkowanie

ja dziś chyba skorzystam z termoforu.
Stary 2014-09-23, 18:45   #2875
JossStone
Zakorzenienie

My dzisiaj piecyk też ruszyliśmy, nie zazdroszczę wszystkim uzaleznionym od innych :P
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 18:50   #2876
201605161006
Konto usunięte

A rozumiem z tym 2500 . Z tego co wiem to reklama bloga za darmochę jest dozwolona pod warunkiem, że na blogu nie ma opłaconych reklam (że nie zarabiasz na blogu). Jedna Wizażanka mi mówiła że zrobiła konkurs z nagrodami zasponsorowanymi przez samą siebie, nie żadna firma, żadna reklama a i tak ktoś ją podkablował - mod się nie bawi czy nagrody funduje bloger czy to konkurs reklamowy.
Stary 2014-09-23, 19:01   #2877
Kle_oo
Zadomowienie

Cytat:
Z tym zarabianiem na blogu to jest mocno przereklamowane. Oczywiście duże i znane blogi na pewno o wielu rzeczach nie piszą za darmo. Część blogerek mówiąc -zarabiam na blogu ma na myśli np. reklamę swoich umiejętności wizażowych czyli po prostu szukam makijażu na wesele wchodzę na takiego bloga no i kontaktuje się z jego autorkom- niemniej autorka bloga zarabia na swoich umiejętnościach, a nie na tym że ma bloga -choć stanowi on świetną reklamę. Co do współprac typu firma sponsoruje nagrody, a ty na swoim fb urządzasz konkurs-...nie słyszałam żeby firmy za coś takiego płaciły wychodząc z założenia ,że samo to że będziesz miała nagrodę za darmo dla fanów już w zupełności ci wystarczy. Podobnie ze współpracami - produkt za wpis. żeby żądać zapłaty za swoją pracę trzeba dość duże grono odbiorców posiadać. No i oczywiście w dobie pracodawców, którzy najchętniej każdego pracownika zatrudnili by na czarno znaleźć firmę , która da ci umowę zlecenie -bo przecież tą kasę jakoś firma musi w koszta wrzucić -bez umowy żadna księgowość tego nie klepnie.

Edytowane przez Kle_oo
Czas edycji: 2014-09-23 o 19:04
Kle_oo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 19:40   #2878
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

Cytat:

A pisanie do firm o współpracę - często czytam że to jest marny pomysł i w ten sposób w najlepszym wypadku dostanie się darmowy produkt ale nic się nie zarobi.
mi zdarzyło się na początku napisać do paru firm. oczywiście większość maili została bez odpowiedzi a np. Eris zgodziło się na współpracę, co mnie bardzo zdziwiło, bo jak pamiętam, to mój blog miał wtedy 150 obserwatorów. dlatego dziękuję im za zaufanie, bo to chyba jak do tej pory najfajniejsza współpraca - wysyłają mega paczkę z zawsze fajnymi gadżetami, nie wymagają nawet recenzji tych produktów, można z kosmetykami zrobić co się chce, rozdać rodzinie, przeznaczyć na rozdanie. bez nacisku i wymagań, ale i tak staram się recenzować ich kosmetyki

Cytat:
Byłam w rossmannie dzisiaj, mąż mnie wysłał tak w zasadzie to wysłał mnie po książkę, ale najpierw kazał mi w Matrasie sprawdzić ("wiesz, nie będziesz szła czasem do rossmanna bo tam obok jest Matras byś mogła mi sprawdzic" - czyli w teorii to on temu winien ) i kupiłam z tej linii wellness żel pod prysznic mango <3 i balsam do ciała <3 i od razu olejek pod prysznic który pachnie identycznie jak opisywany przeze mnie jakis czas temu olejek z L'Occitane a do tego gliss kur był w promocji to wzięłam odżywkę dwufazową... eh. I 40zł pykło.
a u mnie na facebooku dziś rozdanie własnie z kosmetykami W&B

Edytowane przez moniak85
Czas edycji: 2014-09-23 o 19:41
moniak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 20:15   #2879
mycha9393
Zakorzenienie

Cytat:
U mojej cioci już grzeją, a ja modlę się do kaloryfera
jejku zazdroszczę cioci!
Ja wzdycham.. Termofor na nogach, pościel i żywy termofor w postaci kota.
No i jeszcze herbatka z imbirem.
brrr
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Stary 2014-09-23, 20:27   #2880
kasiaj85
Moderator

Cytat:
Napisane przez ewwwa Pokaż wiadomość
Mam podobnie, a przecież jesień uwielbiam
Piję herbatę, odpaliłam wosk YC i wskoczyłam pod koc
ja grzeję się kakao <3
nawet mąż się skusił, jak nigdy. Na szczęście grzeję sobie sama, w nocy już piec się załączył :/
Cytat:
Napisane przez moniak85 Pokaż wiadomość

a u mnie na facebooku dziś rozdanie własnie z kosmetykami W&B
widziałam
ale Ty masz chyba różę, a ja zakochałam się w tym mango. Przynajmniej w kwestii zapachu

Mój beauty blog
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości