Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIV - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 1 3,23%
Glowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! 12 38,71%
Nasze maluchy biegają i skaczą, a mamy się ciągle za głowę łapią 0 0%
Jemy już wszystko, mamy pełno siły, spokojne chwile już się skończyły! 3 9,68%
Nasze dzieci nie są już małe, to już roczniaki są wspaniałe 0 0%
Wszystkie dzieci roczek mają , teraz drugi zaczynają. 3 9,68%
Za nami pierwsze urodzinki, wszyscy mamy uśmiechnięte minki. 1 3,23%
Każdy "roczniak" rośnie zdrowo, zachowuje się wzorowo. 0 0%
Już po pierwszych urodzinach. Drugi roczek się zaczyna. 3 9,68%
Wszystkie chodzą i gadają , nasze dzieci roczek mają. 2 6,45%
Uśmiechnięte , rozkrzyczane to roczniaki ukochane. 4 12,90%
Pierwszy roczek minął kolorowo, drugi zaczyna się przebojowo. 2 6,45%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-23, 18:06   #1111
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Byliśmy u lekarza. Zapisał antybiotyk na 5dni bo ma kaszel i chore gardło. Z tego powodu tez nie je. Zęby idą na potęgę
Dzisiaj juz mniej gorączkuje na szczęście.

Kurcze tez na to czekam

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

W ogole to mi przykro bo jutro mamy rocznicę i chcieliśmy isc do takiej super restauracji ale niestety nie stać nas troche sie przeliczyliśmy no i musimy odłożyć na roczek. Poza tym bezLeosia i tak nie mamy możliwości wyjść. Zero romantyzmu

Spoko my tez. Ja w Bochni a mąż w Lodzi. Z resztą i tak pracuje cale dnie.

A jak go zapytałam co z rocznica to powiedzial żebym kiedy dobra kolacje zrobila,po której pewnie jak zwykle pójdzie spać.
Stary 2014-09-23, 18:14   #1112
anutka171
Rozeznanie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

witam sie

jak zwykle na biezaco nie pisze, tylko cos mi ciagle wyskakuje, albo maly nie daje, albo czytam na telefonie, wiec sporo mam pocytowanych "przeterminowanych" postow

Przewde wszystkim najlepsze zyczenia dla Bartusia za ukonczony roczek oraz dla Zuzi i Jasienka

Wiele z Was mialo kiepskie noce, wiec wspolczuje bardzo i zycze duzo sil. mam nadzieje, ze kazda kolejna bedzie lepsza

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Zaraz was trochę podczytam, ale najpierw o sobie, a co Roczek Oli się udał wczoraj wszyscy wieczorem się rozjechali, tylko teściowie zostali i chyba będą do czwartku. Jak będę miała chwilę i mi się uda, to wrzucę jakieś zdjęcia, choć za wiele ich nie mam. Poza tym Ola z okazji urodzin nauczyła się mówić tygrys typowe słowo dla rocznego dziecka Bo jest taki wierszyk o tygrysie, który jej często czytamy.

No i najważniejsze - mamy ząbek
super, ze roczek udany
piekne i niecodzienne slowo jest w slowniku Olci brawo za zebolka klask i:

[QUOTE=angelikada;48240746]

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Dobra, melduję, że żyję, ale ledwo... pobudka o 4.30

A w ogóle hardkorowy lekko weekend był, bo Młody w niedzielę zagorączkował sobie powyżej 39, tak z doopy, bo w sobotę wieczorem byliśmy u pediatry i wszystko było ok
To znaczy mniej więcej, bo okazało się, że chociaż z gardłem i nosem lepiej, to coś się w uchu zaczyna
No więc Bartek w panikę, Młody w histerię, a ja w lekki stupor, a potem tel. do kochanego znajomego pediatry i wizyta domowa. Skończyło się na uspokojeniu całej naszej trójki, że jeśli ucho się zaczyna, to tak może być, ibuprofen mam dawać, siki zebrać i obserwować...
Wczoraj sikać nie chciał rano w ogóle, więc nie oddaliśmy, nasikał dzisiaj na wizycie u ortopedy
Z kolei ortopedzie nie podoba się Jaśkowa stopa, ale mi się nie podoba ortopeda, który załatwia wizytę w 5 minut (od wejścia do wyjścia z rozebraniem dziecka), więc znowu będzie trzeba znajomego ładnie poprosić - tym razem ortopedę

Poza tym okazało się, że najtańsze salonowe Roomstery są w Wieliczce, ale i tak trzeba czekać 3 miesiące, więc musimy kupić fotelik, który pasuje i do Fabii i do Roomstera. Taki - montowany tyłem - jest tylko jeden, czyli Axido... gdyby chodziło tylko o Roomstera, to w grę wchodziło by jeszcze kilka innych, zdecydowanie tańszych, a tak znowu doopa

Aha, do tego mam okres, migrenę i LEJE

Z pozytywów kupiłam sobie kieckę na wesele za 5 zł, a Bartkowi świetną kurtkę za 400... i gdzie tu sprawiedliwość
Dobra, próbuje nadrabiać...
faktycznie ciezki weekend wspolczuje.
zdrowka dla Zuka, oby mu szybko przeszlo
a na pewno skonsultuj sie u znajomego ortopedy, bo wiadomo jak rozne i niewlasciwe moga byc diagnozy (zwlaszcza tak ekspresowe )
super zakup musisz sie pochwalic. lekka rozbieznosc cenowa jest :P

Edytowane przez anutka171
Czas edycji: 2014-09-23 o 18:15
anutka171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 18:14   #1113
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
ja też nie wiem, bo nie mam tego całego fejsa passion u mnie tak samo, byłyśmy w sytuacji, na którą nie miałyśmy wpływu, zostało nam odebrane i dzieciom to, co jest bardzo ważne, ale ze względów ważniejszych, zdrowotnych, życiowych, kurczę, wiem, że kontakt z dzieckiem zaraz po urodzeniu jest mega ważny, że dla dziecka lepszy jest poród sn niz cc, ale ja nic nie mogłam zrobić....najważniejsze było dla mnie by potem w miarę możliwości kontakt bym jak największy...trudny start miała Lilcia kiedy matki przystawiały swoje dzieci do cyców i z nimi spały ja gapiłam się w sufit i czekałam aż będę mogła pójść do mojej małej z odciągniętym niestety mlekiem, wyciągnąć z inkubatora i przytulić to biedne maleństwo, które przez tyle godzin, dni, tygodni było skazane na rozłąkę....JA SIĘ Z TYM CHYBA NIGDY NIE POGODZĘ, ZNOWU BECZĘ, JAK O TYM MYŚLĘ

podobno dla mam, które mają wcześniaki ich dzieci są wiecznym cudem, bo same wiedzą jak trudną drogę musiały przejść, ile trudności pokonać. Każde gramy na plus każdego dnia, nowe umiejętności, pozytywne wizyty kontrolne u lekarzy, dobre wyniki badań itd... dla mnie nie ma dzielniejszej istoty niż moja córka...nie wiem, jakoś mi hormony buzują, stąd ten nudny dla was pewnie mój wywów, ale dobrze czasem coś z siebie wyrzucić...
rozumiem Cie doskonale
Jakub tez wczesniak, moze nie az tak bardzo, ale tez mi go zabrali na pierwszy tydzien nie bylo kontaktu po porodzie, kangurowania, karmienia. on na parterze sam w inkubatorze, ja na czwartym pietrze z innymi matkami, ktore na sali mialy swoje maluszki, karmily itp.
trudno, tez nie moge tego przebolec, ale takie jest zycie
najwazniejsze, ze takie zuchy nam juz porosly, wszystko nadrobily i nie beda pamietac tych zlych rzeczy, ktore im sie przytrafily na poczatku

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Dola mam bo sprawdzilo sie to czego sie spodziewalam. Tz zlal moje urodziny. Powiedzial mi: wszystkiego najlepszego. Szkoda ze na fejsie bie wyslal bo byloby mi jeszcze smutniej.
Dlugi temat
Czuje sie jak nic nie warte scierwo
przykre bardzo. ale chociaz pamietal, bo muj niestety nie a moze jeszcze cos planuje?
poza tym chcialam powiedziec, ze bardzo lubie czytac Twoje posty poparte nauka i zawsze czegos nowego i wartosciowego sie z nich dowiaduje

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Byliśmy u lekarza. Zapisał antybiotyk na 5dni bo ma kaszel i chore gardło. Z tego powodu tez nie je. Zęby idą na potęgę
Dzisiaj juz mniej gorączkuje na szczęście.
Zdrowka

O zlobkach nie podejmuje dyskusji, bo sadze, ze temat juz zostal wyczerpany. ja zadnego zdania nie mam bo nigdzy w bliskim mi otoczeniu nie mialam z nim doczynienia. nie wiem jaki ma wplyw i na co, takze ten.
choc sama myslalam, zeby dac Jakuba na dwie godzinki dwa, trzy razy w tygodniu, bo nie ma prawie zadnego kontaktu z dziecmi, ale nie wiem.
mama na mnie naskoczyla, ze przez to bedzie chorowal...

A poza tym Kubus tez wyrywa wszystkie kartki z ksiazek i je zjada (ale szczerze je uwielbia) i daje buziaki z otwarta buzka a najchetniej caluje misiaki.
Stary 2014-09-23, 18:20   #1114
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Spoko my tez. Ja w Bochni a mąż w Lodzi. Z resztą i tak pracuje cale dnie.

A jak go zapytałam co z rocznica to powiedzial żebym kiedy dobra kolacje zrobila,po której pewnie jak zwykle pójdzie spać.
No to piona zawsze to razniej. Ale wkurza mnie ze raz w roku nie moze byc wyjątkowo
Ty jesteś u teściów bez męża? To chyba masz z nimi dobry kontakt?

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 19:07   #1115
MsLullaby
Zakorzenienie

Gorgulku bardzo podniosłaś mnie na duchu tym postem o usypianiu, dziękuję. Ja ogólnie nie mam z tym aż tak wielkiego problemu, ale cała moja rodzina już ma. Cały czerwcowy pobyt w Polsce słuchałam komentarzy siostry na ten temat. Mama jest bardziej wyrozumiała. Jak mi tutaj dziewczyny pisały że mam się nie poddawać i niech nawet płacze to wybaczcie dziewczyny, ale ja nie chce tak. To nie jest warte jego łez. Ale i tak jest już lepiej, przed chwilą w 2 minuty zasnął koło mnie na łóżku <3 także powoli do przodu i jak widać bez płaczu i nerwów damy jakoś radę
Tassiu przytulam, może jednak Cie czymś zaskoczy
Poziomka my mamy za 3 dni rocznicę i oprócz lampki wina wieczorem i może jakiejś małej kolacji nic nie planujemy bo TŻ pracuje
Miałam coś jeszcze pisać..aha! Nie kłóćcie się i dajcie spokój tassi, napisała co wiedziała i nikogo w ten sposób nie oskarżała ani nie oceniała tylko podzieliła się swoją wiedzą. Jak wam pisze jakieś opinie polegając na swojej wiedzy psychologicznej to jest fajnie, ale jak napisze coś co wam nie po nosie to już się denerwujecie. Żadna z nas nie chce źle dla swojego dziecka przecież.

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 19:17   #1116
passion80
Zakorzenienie

Anutka rodzilas w matce polce? W którym tc?

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

A już widzę, że miesiąc wcześniej.

Stary 2014-09-23, 19:20   #1117
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Gorgulku bardzo podniosłaś mnie na duchu tym postem o usypianiu, dziękuję. Ja ogólnie nie mam z tym aż tak wielkiego problemu, ale cała moja rodzina już ma. Cały czerwcowy pobyt w Polsce słuchałam komentarzy siostry na ten temat. Mama jest bardziej wyrozumiała. Jak mi tutaj dziewczyny pisały że mam się nie poddawać i niech nawet płacze to wybaczcie dziewczyny, ale ja nie chce tak. To nie jest warte jego łez. Ale i tak jest już lepiej, przed chwilą w 2 minuty zasnął koło mnie na łóżku <3 także powoli do przodu i jak widać bez płaczu i nerwów damy jakoś radę
Tassiu przytulam, może jednak Cie czymś zaskoczy
Poziomka my mamy za 3 dni rocznicę i oprócz lampki wina wieczorem i może jakiejś małej kolacji nic nie planujemy bo TŻ pracuje
Miałam coś jeszcze pisać..aha! Nie kłóćcie się i dajcie spokój tassi, napisała co wiedziała i nikogo w ten sposób nie oskarżała ani nie oceniała tylko podzieliła się swoją wiedzą. Jak wam pisze jakieś opinie polegając na swojej wiedzy psychologicznej to jest fajnie, ale jak napisze coś co wam nie po nosie to już się denerwujecie. Żadna z nas nie chce źle dla swojego dziecka przecież.
Mądra Lula napisała Jeszcze bardziej chcę Cię poznać, jesteś taka fajna no nie znalazłam innego słowa

Poziomka zdrówka dla Leosia. Może zorganizuj w domu jakiś romantiko wieczór jak Leoś pójdzie spać?
Inwersja, to Twój małż jest taki, że tylko pożreć i do spania? a odwdzięczyć się ładnie żonie?

Doszłam do wniosku, że bez sensu, żeby moja mama kupowała na roczek Emilce takiego samego szczeniaczkowego jeździka jak mają bratanice i pomyślałam nad czymś takim
http://allegro.pl/fisher-jezdzik-slo...618145302.html
albo stoliczek
http://allegro.pl/fisher-price-aktyw...605458427.html
My się wymieniamy zabawkami, więc dobrze by było, żeby to inny prezent był
Doradźcie proszę, a może coś innego?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-23, 19:29   #1118
gorgulek
Zakorzenienie

Naprodukwalam sie i skasowalam posta.
Zupelnie nie chcialam Cie Tassiu urazic. No ale net to tylko net i ciezko przekazac to co lezy na sercu.

Lula, ciesze sie ze choc troche Ciebie pocieszylam
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 19:32   #1119
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Mądra Lula napisała Jeszcze bardziej chcę Cię poznać, jesteś taka fajna no nie znalazłam innego słowa

Poziomka zdrówka dla Leosia. Może zorganizuj w domu jakiś romantiko wieczór jak Leoś pójdzie spać?
Inwersja, to Twój małż jest taki, że tylko pożreć i do spania? a odwdzięczyć się ładnie żonie?

Doszłam do wniosku, że bez sensu, żeby moja mama kupowała na roczek Emilce takiego samego szczeniaczkowego jeździka jak mają bratanice i pomyślałam nad czymś takim
http://allegro.pl/fisher-jezdzik-slo...618145302.html
albo stoliczek
http://allegro.pl/fisher-price-aktyw...605458427.html
My się wymieniamy zabawkami, więc dobrze by było, żeby to inny prezent był
Doradźcie proszę, a może coś innego?
No super jestem nie? będę w lutym w Polsce, zrobili teraz nową linie Dzierżoniow-Wrocław także wpadaj do Wrocka bo zamierzam się wybrać w jakiś dzień a co do prezentów to u nas strzałem w 10 był jeździk chicco - można zamontować boki wtedy dziecko nie spadnie, można później zdjąć ochraniacze na nogi wtedy samo może się odpychać a na kierownicy ma taki mały panel z grającymi przyciskami no i może też służyć jako pchacz jestem zadowolona z tego zakupu i Bartek też

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-09-23, 19:33   #1120
butterfly20
Zakorzenienie

Tassia ściskam nie dziwię się,że Ci przykro...

Kaśka pokaż jak będzie gotowe

Dziewczyny a tak w temacie szczepień- nie chcę tu dyskusji, czy szczepić, czy nie i dlaczego. Po prostu zapytam-szczepiłyście już na świnkę/ różyczkę?i na tę dodatkową ospę? bo teraz czas na to...
i podobno świnka/ różyczka nie musi być MMR, podobno jest jakaś inna szczepionka, na P?

wiecie coś w tym temacie?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 19:37   #1121
passion80
Zakorzenienie

Prorix?

Ja wszystkie szczepienia opoznialam tak i z tym nie będę się spieszyć.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-23, 19:45   #1122
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Dziewczyny a tak w temacie szczepień- nie chcę tu dyskusji, czy szczepić, czy nie i dlaczego. Po prostu zapytam-szczepiłyście już na świnkę/ różyczkę?i na tę dodatkową ospę? bo teraz czas na to...
i podobno świnka/ różyczka nie musi być MMR, podobno jest jakaś inna szczepionka, na P?

Szczepie w październiku + pneumo i coś tam. Minimum 2 wkłucia albo 3 bo to drugie szczepienie wypada na 13 miesięcy i akurat wtedy idziemy więc pewnie zrobią wszystko na jednej wizycie tak jak u mojej znajomej

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-09-23, 19:51   #1123
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Prorix?

Ja wszystkie szczepienia opoznialam tak i z tym nie będę się spieszyć.

tak, priorix... ja też będę opoźniać, chociaż się martwię,że jeśli zachoruje to sobie tego nie wybaczę...tfu tfu

Stary 2014-09-23, 19:53   #1124
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

priorix.
ja nie szczepilam jeszcze i narazie szczepic nie bede. zmienilam przychodnie, pytalam czym szczepia tam niestety tez mmr jak i w poprzedniej. no ale najpierw bede gadac z lekarzem i odwlekac szczepienie jak najdluzej.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 19:57   #1125
ja :)
Zakorzenienie

Czemu chcecie odwlekać te szczepienia ?

Sent from my iPhone using Tapatalk
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-23, 20:00   #1126
passion80
Zakorzenienie

Im dziecko starsze tym organizm silniejszy.
W przychodni na ten temat ani słowa
Zresztą po ostatniej infekcji sama pediatra mówiła, że odkładamy druga dawkę pneumokokow.

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

I chyba mr robi się wg kalendarza między 13 a 15 miesiącem życia?
Im później tym lepiej.

Stary 2014-09-23, 20:03   #1127
Zakorzenienie

Ale czy miesiąc dwa robi az taka różnice? My będziemy szczepić gdzieś na 14 miesiecy z hakiem bo w koncu października mamy gruźlicę (w USA nie szczepią po porodzie) wiec doczekam 2 miesiące i wtedy zaszczepie.
Na pneumokoki mieliśmy 3 dawki - 2, 4 i 6 miesiecy. W USA obowiązkowe. Identycznie z rota

Stary 2014-09-23, 20:06   #1128
MsLullaby
Zakorzenienie

Muszę się wam pochwalić bo jestem tak dumna i tak zdziwiona że masakra mówię wczoraj do syna mego "zrób tatusiowi cacy cacy" a on na to "nie umiem" ja oczy jak 5zł ale zachowałam powagę i kontynuuje "a papa tacie zrobisz?" Bartek "nie umiem" ja mówię no przecież umiesz a on nie nie umiem no padłam aż mi się płakać chciało ze wzruszenia a nauczył się tego bo kiedyś często jak TŻ go prosił o coś czego faktycznie nie potrafił to ja mu mówiłam "powiedz tacie "ale ja nie umiem" i chyba go olśniło ogólnie on tak nawija, czasem takie słowotwory mu wychodzą że leje ze śmiechu, ach ten moj synek

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ale czy miesiąc dwa robi az taka różnice? My będziemy szczepić gdzieś na 14 miesiecy z hakiem bo w koncu października mamy gruźlicę (w USA nie szczepią po porodzie) wiec doczekam 2 miesiące i wtedy zaszczepie.
Na pneumokoki mieliśmy 3 dawki - 2, 4 i 6 miesiecy. W USA obowiązkowe. Identycznie z rota

U nas trzecia dawka pneumo wtedy co mmr a kolejne szczepienie dopiero jak będzie miał 3 albo 4 latka więc chociaż tyle dobrze

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-09-23, 20:09   #1129
tassia
Zakorzenienie

Ja dla takiego małego organizmu dwa miesiące to bardzo dużo. Bo układ nerwowy w tym czasie to torpeda i każdy dzień cos wnosi
Ja mam zdanie takie: jak się nic nie dzieje, dziecko zdrowe, dobrze znosi szczepienia to szczepić. A jak są jakieś jazdy to opóźniać ile sił. Ja mmr będę szczepić najwcześniej na drugie urodziny bo mamy mega zaległości.
Ale my siedziby w domu wiec chyba ok.
Nie wiem. Temat szczepien nie mega dołuje bo niby wiem co sadze ale każde jakieś wieści mnie rozbijają. Wiec nic juz nie czytam. W ciąży postudiowalam tysiąc pinset dwa dziwinset artykułow i juz nie nie chce wiedzieć.

Dzięki dziewczyny. Lula.),) Larysa, anutka dzięki za zrozumienie bo ja juz myslalam ze ja jakąś dziwna jestem.

Lula pada mi tel jak pod ląduje to napisze ci cos jeszcze o usypianiu. Bo ja jestem totalnie na nie jeśli choć o płacz dziecka.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-23, 20:15   #1130
Zakorzenienie

Rozumiem. No u nas było zero reakcji na szczepienia. Pola to okaz zdrowia poza trzydniówka i wirusem od kuzyna nic jej nigdy nie było. Jedynie co to chce tym priorixem zaszczepić bo ponoć lepszy.
No i zależy jak nam wypadnie ze zdrowiem bo to będzie czas żłobka akurat.

Lulla jak bede na kompie wysle ci fajny post mojej koleżanki o usypianiu. Podniesie Cie na duchu

Stary 2014-09-23, 20:16   #1131
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:

Priorix, podobno lepsza niż MMR.
ja jeszzce nie szczepiłam, byłam już umówiona ale odwołałam bo Marysia była przeziębiona i dobrze zrobiłam, bo Hania też już dziś zagilana

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 20:17   #1132
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dla takiego małego organizmu dwa miesiące to bardzo dużo. Bo układ nerwowy w tym czasie to torpeda i każdy dzień cos wnosi
Ja mam zdanie takie: jak się nic nie dzieje, dziecko zdrowe, dobrze znosi szczepienia to szczepić. A jak są jakieś jazdy to opóźniać ile sił. Ja mmr będę szczepić najwcześniej na drugie urodziny bo mamy mega zaległości.
Nie wiem. Temat szczepien nie mega dołuje bo niby wiem co sadze ale każde jakieś wieści mnie rozbijają. Wiec nic juz nie czytam. W ciąży postudiowalam tysiąc pinset dwa dziwinset artykułow i juz nie nie chce wiedzieć.

Dzięki dziewczyny. Lula.),) Larysa, anutka dzięki za zrozumienie bo ja juz myslalam ze ja jakąś dziwna jestem.

Lula pada mi tel jak pod ląduje to napisze ci cos jeszcze o usypianiu. Bo ja jestem totalnie na nie jeśli choć o płacz dziecka.
Tassia - jesteś dziwna. Dlatego cie rozumiem, bo ja też jestem
Ja może i bym odwlekała ale
1 mamy kontakt z ludźmi praktycznie z całego świata (pociągi, lotniska, duże miasta)
2 każde szczepienie (tfu tfu) zniósł dobrze nie licząc samych zastrzyków bo wtedy to jest istny armagedon

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-09-23, 20:18   #1133
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę się wam pochwalić bo jestem tak dumna i tak zdziwiona że masakra mówię wczoraj do syna mego "zrób tatusiowi cacy cacy" a on na to "nie umiem" ja oczy jak 5zł ale zachowałam powagę i kontynuuje "a papa tacie zrobisz?" Bartek "nie umiem" ja mówię no przecież umiesz a on nie nie umiem no padłam aż mi się płakać chciało ze wzruszenia a nauczył się tego bo kiedyś często jak TŻ go prosił o coś czego faktycznie nie potrafił to ja mu mówiłam "powiedz tacie "ale ja nie umiem" i chyba go olśniło ogólnie on tak nawija, czasem takie słowotwory mu wychodzą że leje ze śmiechu, ach ten moj synek

jak te nasze dzieci szybko rosną, już tyle potrafią

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-23, 20:19   #1134
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Rozumiem. No u nas było zero reakcji na szczepienia. Pola to okaz zdrowia poza trzydniówka i wirusem od kuzyna nic jej nigdy nie było. Jedynie co to chce tym priorixem zaszczepić bo ponoć lepszy.
No i zależy jak nam wypadnie ze zdrowiem bo to będzie czas żłobka akurat.

Lulla jak bede na kompie wysle ci fajny post mojej koleżanki o usypianiu. Podniesie Cie na duchu

Dziękuję spisze sobie to wszystko stąd na kartki i będę wręczać wszystkim co mi będą tyłek truć

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-09-23, 20:22   #1135
butterfly20
Zakorzenienie

u nas też niby zawsze dobrze znosiła szczepienia, ale ostatnio te ciapki miała i tempkę, nikt dalej nie wie co to było, teraz od dwóch dni znowu tempka takie 37-37,1. teraz nie zaszczepię. a potem nie wiem, pewnie znowu będę się bała...

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
priorix.
ja nie szczepilam jeszcze i narazie szczepic nie bede. zmienilam przychodnie, pytalam czym szczepia tam niestety tez mmr jak i w poprzedniej. no ale najpierw bede gadac z lekarzem i odwlekac szczepienie jak najdluzej.
no tak, ale też znowu poczytałam w necie,że po priorixie też jazdy. ja nie mówię konkretnie o autyzmie. ale tyle osób pisze,że dziecko się uwsteczniło w rozwoju...

Cytat:

u mnie to samo, mam dość...

Stary 2014-09-23, 20:23   #1136
gorgulek
Zakorzenienie

Ja nie szczepilam. Planuje priorixem ale będę odwlekac mimo ze Miłosz dobrze znosił szczepienia.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 20:24   #1137
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

U nas trzecia dawka pneumo wtedy co mmr a kolejne szczepienie dopiero jak będzie miał 3 albo 4 latka więc chociaż tyle dobrze
wow, to już wyższa szkoła jazdy, dwa słowa!!! brawo!

Stary 2014-09-23, 20:32   #1138
kaska87
Zakorzenienie

ja tez priorix (ale też będę opóźniać)

pokój pokażę, ale jeszcze literki P. jutro naklei

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 20:35   #1139
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Ja-ika chciałabym zrobić romantyczną kolację, ale odkąd tu mieszkamy na kupie w tyle ludzi to jakoś nie wydaje mi się to możliwe
jak już to chciałabym gdzieś wyjść, już trudno z brzdącem u boku no ale kasy brak...

Cytat:

szok! szok! szok! klaski: ale cudnie
ja czuje że u Leosia będzie kłopot z mową, podobnie jak u jego kuzynostwa

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

W jakim programie robicie filmiki podsumowujące pierwszy roczek?
ja wczoraj próbowałam ściągnąć movie makera, bo w szkole się na nim uczyłam, ale udało mi się tylko ściągnąć milion wirusów, które uniemożliwiają mi normalne korzystanie z przeglądarki

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 20:40   #1140
MsLullaby
Zakorzenienie

Dla bezglutenowców - w biedronce makaron gluten free

Adrianek
30.07.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości