Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staraniach - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-22, 17:38   #1261
agnes188
Zakorzenienie

Dot.: Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staraniach

Pewnie zelepiej sama szczoteczka niz wcale ale dobrze dolaczyc paste. Z elmexa jest taka dla maluchowod pierwszego zeba

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 19:28   #1262
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staraniach

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Magiusa to oby Daro był zdrowy!!!! I kciuki za działkę!!!

U nas raczej dobrze ale kurcze pytanie do mamuś- moje bobo chyba ma próchnicę Spotkałyście się z czyms takim u malucha?Takie żółte kreski na górnych jedynkach, nie od strony dziąseł tylko od dołu! No żesz! a on nie pije żadnych herbatek ani soków, tylko wodę! Kaszkę sama mu robię bo w większości kupnych jest cukier albo maltodekstryna (też cukier)> Pokarmów stałych je jak na lekarstwo, a sinlacu daję tylko łyżeczkę do kaszki wieczornej... No żesz. Zapisałam go do dentysty dziecięcego na 27 .10...

Kasika gratulacje!!!

Nowa- super fotka!!!
Nie pomoge ale cos mi sie za wczenie wydaje. Dobrze ze do dentysty idziesz.

Cytat:
Napisane przez buu007 Pokaż wiadomość
magiusa to za dzialke
a szkarlatyna sie chyba dlugo wykluwa,wiec musisz obserwowac Darka,nie wiem czy nie kolo 2 tygodni nawet,ale to musisz w necie poczytac zeby sie bardziej zorientowac,bo musze przyznac ze mimo ze przerabialam to- nie pamietam

ola to duzo chyba soku z malin,miodu,czosnku jak lubisz,jak pisaly dziewczyny jest prenalen,isla do gardla-dla mnie nie dobra,wymiotowac mi sie po tym chcialo,ale mi na gardlo pomagala plukanka woda z sola

konsternacja zolte kreski nie wiem czy to prochnica,ale warto sprawdzic,wiesz prochnica sie nie bierze tylko z jedzenia, jedzenie albo nawet probowanie ta sama lyzeczka,oblizanie smoczka-nie mowie ze to robisz-ale tak sie bakterie z jamy ustnej doroslego do dziecka przenosza,i tak nam dentystka mowila,Jas jest jeszcze maly,nie wiem czy pcha wszystko do buzi-on raczkuje juz cos czy za maly jeszcze?
moze to jakies przebarwienie mu sie zrobilo,w razie co chyba dentystka pomoze-mojej znajomej coreczka miala 1,5 roczku miala prochnice-dentystka powiedziala ze nie bedzie takiemu dziecku wiercic przeciez w zebie bo bedzie miec traume na cale zycie,wiem ze jej lakwoala chyba ale jak to szczegółowo wygladalo-nie dopytywalam
Wyczytalam w necie ze 2-5 dni wiec jesli tak to 3 dni juz za nami ( bo pewno to dziecko bylo w pt.). Teraz tylko trza miec nadzieje ze ani sie Daro nie zalapie ani inne dziscko ktore dalej rozniesie chorobe.

Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 06:10   #1263
Ringo6
Zadomowienie

Aj... pierwsza dzisiaj. Dzień dobry. Znowu nie miałam czasu nawet dla samej siebie i dlatego się nie odzywałam. Jak wstaniecie i przeczytacie, to mam prośbę, czy wiecie co można brać w ciąży na afty? Zrobiła mi się franca na gardle i migdałku, i nie mogę normalnie jeść -same papy. Ból podobny do anginy, ale to na pewno nie angina, bo boli tylko z jednej strony, boli tylko jak podrażnię jedzeniem i nie bolą migdałki.
Kopniaczki 19/40
12.12.14r. <3N<3
Ringo6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 07:19   #1264
soniuska
Zakorzenienie

Ringo kurde bo teraz taka pogoda ble:/

bylam zrobic krew, okazalo sie ze w tamtym laboratorium nie zrobia mi grupy krwi wiec poszlam do diagnostyki a tam robia tylko w srody wiec jutro musze znow jechac :/ malo tego.. wyniki dlatego ze mialam tamte od rodzinnej to musze u niej odebrac wiec mam wizyte dopiero na 29.09 u niej...i wtedy tez odbiore toxo w tamtym laboratorium a osobno bede musiala odebrac tez w diagnostyce grupe krwi..wiec bede sie krecic (auto mamy w naprawie:/)

a 30.09 rano na 7:30 mam byc u mojego lekarza 120km od mojego domu (wizyta kontrolna w zwiazku z tym ze choruje) i pozniej wroce i na 13:40 mam ginekologa. matko czlowiek na zwolnieniu a nic nie odpocznie :/
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 08:06   #1265
lambada84
Raczkowanie

HejRingo nie wiem co moze kobieta w ciazy ale dobry jest aftin.Jednak na twoim miejscu poszlabym do lekarza bo afty sa oznaka oslabienia organizmu a przy takiej pogodzie to szybko o jakis dziadostwo..A odnosnie past ja bym sie mimo wszystko wstrzymala do drugiego r.z bo to zawsze chemi ktora dziecko ne wypluje tylko polknie..mysle ze przegotowana woda i gazik w supelnosci wystarczy..

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

O kurcze wlasnie powiedzieli w telewizorni ze Izabella Lukomskajest w 6 ciazy i urodzi 5 dziecko..ona niedawno co urodzila blizniakiale ci ludzie maja zycie jak w madrycie..w sumie fajnie tez bym chviala tyle dzieci gdyby tylko moj metraz mieszkaniowy mi na to pozwolil hehe
lambada84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 08:50   #1266
aggo_di
Wtajemniczenie

SONIA- ależ zamieszania z tymi badaniami. W jednej przychodni też tak u mnie jest, że idą prosto do karty pacjenta i dopiero u lekarza na wizycie się je dostaje. Prosiłam o ksero i odbierałam w recepcji, może i u Ciebie obędzie się bez wizyty.

RINGO- płukanie wodą z solą i sodą oczyszczoną dezynfekuje jamę ustną, ale lekarz na pewno coś Ci więcej podpowie.

KONSTERNACJA- moja siostra przemywała gazikiem z wodą, potem dawała Małej tą silikonową szczoteczkę, a od jakiegoś czasu używa pasty biorepair.
Zobacz też, czy na blogu srokao nie ma analizy past do zębów dla dzieci i może stamtąd coś wybierzesz.
aggo_di jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 08:55   #1267
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aggo_di Pokaż wiadomość
SONIA- ależ zamieszania z tymi badaniami. W jednej przychodni też tak u mnie jest, że idą prosto do karty pacjenta i dopiero u lekarza na wizycie się je dostaje. Prosiłam o ksero i odbierałam w recepcji, może i u Ciebie obędzie się bez wizyty.

RINGO- płukanie wodą z solą i sodą oczyszczoną dezynfekuje jamę ustną, ale lekarz na pewno coś Ci więcej podpowie.

KONSTERNACJA- moja siostra przemywała gazikiem z wodą, potem dawała Małej tą silikonową szczoteczkę, a od jakiegoś czasu używa pasty biorepair.
Zobacz też, czy na blogu srokao nie ma analizy past do zębów dla dzieci i może stamtąd coś wybierzesz.
pytalam kochana ale bede musiala je jednak isc na wizyte odebrac a i tak jestem wdzieczna bo musialam tylko prywatnie robic toxo i grupe krwi, reszte mi rodzinna dala (wlacznie z kila) wiec naprawde mega sie ciesze i juz sie do niej znow przejde (pewnie znow bedzie godzina opoznienia tak jak wczoraj ale cos za cos niestety) :P

ogolem to bym to przezyla gdybym jeszcze autko miala,a tak nie dosc ze kazdy bilet 3zl.. to jeszcze sie najezdze ;/
a ludzie w komunikacji sa tak niemili ze masakra;/ dzisiaj siedzialam i babeczka starsza nade mna stala (kolo 55lat) i druga obok babeczka siedziala (gdzies 40 lat) i sie dziwnie na mnie patrzyla(tak jakbym miala jej ustapic-tej 55) - ale ja bylam na czczo tak glodna ze myslalm ze nie dojde na pobieranie krwi (oczywiscie cale sniadanie w torebce mialam bo bym do domu nie dotarla z powrotem jeszcze z tymi moimi omdleniami wole nie ryzykowac) - gdyby sie odezwala na bank bym jej powiedziala o ciazy, bo mnie wkurza cos takiego ;/

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-23, 09:47   #1268
aggo_di
Wtajemniczenie

SONIA- czyli, co kraj, to obyczaj. Dobrze, że udało Ci się zrobić część badań na nfz. I rzeczywiście najeździsz się.

Ja odliczałam dni do końca zwolnienia, bo chciałam wrócić do pracy, a wczoraj znowu wylądowałam w szpitalu z krwawieniem ;( tym razem coś nowego, żeby nie było nudno. Spędziłam tam tylko czas na kroplówce i wróciłam do domu, więc chociaż tyle dobrego. Może to już ostatnia taka przygoda
Stary 2014-09-23, 11:09   #1269
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
SONIA- czyli, co kraj, to obyczaj. Dobrze, że udało Ci się zrobić część badań na nfz. I rzeczywiście najeździsz się.

Ja odliczałam dni do końca zwolnienia, bo chciałam wrócić do pracy, a wczoraj znowu wylądowałam w szpitalu z krwawieniem ;( tym razem coś nowego, żeby nie było nudno. Spędziłam tam tylko czas na kroplówce i wróciłam do domu, więc chociaż tyle dobrego. Może to już ostatnia taka przygoda
musi to byc ostatnia juz taka przygoda kochana !
jestes dzielna mowie Ci
powiedz mi ktory to juz tydzien?
nie wracaj do pracy - naprawde, powinnas sie oszczedzac...wiem ze ciezko siedziec na dupie w domu bo i mi sie juz znudzilo a dopiero co poszlam na zwolnienie
Stary 2014-09-23, 11:40   #1270
aggo_di
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
musi to byc ostatnia juz taka przygoda kochana !
jestes dzielna mowie Ci
powiedz mi ktory to juz tydzien?
nie wracaj do pracy - naprawde, powinnas sie oszczedzac...wiem ze ciezko siedziec na dupie w domu bo i mi sie juz znudzilo a dopiero co poszlam na zwolnienie
20/21
z chęcią bym wróciła do pracy...
Leżę drugi tydzień i to jest dla mnie męczarnia. Wcześniej mogłam chociaż wstać ugotować obiad, albo przejść się na spacer. W zeszłym tygodniu leżałam z kolanem po zabiegu, a od wczoraj mam pozwolenie na wc i jedzenie w kuchni, więc leżę i pachnę...
Stary 2014-09-23, 11:49   #1271
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
20/21
z chęcią bym wróciła do pracy...
Leżę drugi tydzień i to jest dla mnie męczarnia. Wcześniej mogłam chociaż wstać ugotować obiad, albo przejść się na spacer. W zeszłym tygodniu leżałam z kolanem po zabiegu, a od wczoraj mam pozwolenie na wc i jedzenie w kuchni, więc leżę i pachnę...
no kochana niestety takie uroki
nie chce Cie straszyc ale chyba przelezysz juz tak jak Konsternacja
oby tylko bylo dobrze

e to zaraz polowkowe!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-23, 11:51   #1272
nowa8686
Zakorzenienie

Jeju Sonia masakra jakoe maratony musisz pokonac..

Ja dzis mega nie wyspana. Do drugiej w npcy Majka mnoe tak ladowala ze mialam dosc. Przenioslam sie az do salonu. I tak mi walila w jakis nerw ze w prawej nodze od gory do dolu jakby porazenie pradem ... Masakra jakas.

I w nocu urodzila u mnie na watku kolejna mama, a nastepna pojechala ze skurczami i ja zostawili.
Ja sir juz boje, o panieeee

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 11:54   #1273
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość

Ja dzis mega nie wyspana. Do drugiej w npcy Majka mnoe tak ladowala ze mialam dosc. Przenioslam sie az do salonu. I tak mi walila w jakis nerw ze w prawej nodze od gory do dolu jakby porazenie pradem ... Masakra jakas.

I w nocu urodzila u mnie na watku kolejna mama, a nastepna pojechala ze skurczami i ja zostawili.
kochana to niedlugo Twoja kolej
ja sie nabiegam ale trudno..juz nie mam wyjscia hehe, nie 1 i nie ostatni raz;p
Stary 2014-09-23, 12:04   #1274
nowa8686
Zakorzenienie

Zaczynam sie stresowac. Boje sie bolu. Do tego przerazenie jak dam rade. Omg. Im blizej to wiekszy stres.
Nigdy nie wiadomo kiedy sie zacznie maaaatko...

Fasolinka
Stary 2014-09-23, 12:42   #1275
soniuska
Zakorzenienie

Nowa bedzie dobrze zobaczysz!
Stary 2014-09-23, 16:13   #1276
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Ringo kurde bo teraz taka pogoda ble:/

bylam zrobic krew, okazalo sie ze w tamtym laboratorium nie zrobia mi grupy krwi wiec poszlam do diagnostyki a tam robia tylko w srody wiec jutro musze znow jechac :/ malo tego.. wyniki dlatego ze mialam tamte od rodzinnej to musze u niej odebrac wiec mam wizyte dopiero na 29.09 u niej...i wtedy tez odbiore toxo w tamtym laboratorium a osobno bede musiala odebrac tez w diagnostyce grupe krwi..wiec bede sie krecic (auto mamy w naprawie:/)

a 30.09 rano na 7:30 mam byc u mojego lekarza 120km od mojego domu (wizyta kontrolna w zwiazku z tym ze choruje) i pozniej wroce i na 13:40 mam ginekologa. matko czlowiek na zwolnieniu a nic nie odpocznie :/
Oj biedna to sie nabiegasz. Ale na szczescie to tylko kilka dni takich a pozniej spokoj.

Cytat:

A co sie stalo tym razem? Tzn. Co powiedzieli? Zdiagnozowalo cos? Znalezli?

Cytat:

Cytat:
Zaczynam sie stresowac. Boje sie bolu. Do tego przerazenie jak dam rade. Omg. Im blizej to wiekszy stres.
Nigdy nie wiadomo kiedy sie zacznie maaaatko...
Dasz rade. Relaksujace chwile to to nie sa ale dasz rade

W zlobku panuje szkarlatyna. Dzis zadzwonili ze Daro ma niby temp 37,5 , jak przyjechal do domu to nie mial w ogole. Inna sprawa ze mnie wkurzaja bo skoro opiekuja sie malymi dziecmi to powinni wiedziec ze temp.u nich zaczyna sie od 38,5.
No w kazdym razie znow idziemy kontrolnie do pediatry by spr.ewentualna szkarlatyne ale ja stawiam na zeby- slini sie, kiepsko je, jest marudny i nocki ma ciezkie dopoki nie doatanie nurofenu. Ech....
Mam juz troche dosc ale tez sie boje.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2014-09-23 o 16:17
Stary 2014-09-23, 16:39   #1277
soniuska
Zakorzenienie

Magiusa mam nadziejr xe pozniej spokoj..czekam do pon na wyniki i sie doczdkac nie moge,a we wtorek znow pobranie krwi u mojego lekarza :/ i nie moge sie usg doczekac.

Kochana Magiusa nie denerwuj sie prosze,to na pewno tylko zeby;* nie dawaj jesli mozesz malego do zlobka jakies 2tyg
Stary 2014-09-23, 17:16   #1278
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Magiusa mam nadziejr xe pozniej spokoj..czekam do pon na wyniki i sie doczdkac nie moge,a we wtorek znow pobranie krwi u mojego lekarza :/ i nie moge sie usg doczekac.

Kochana Magiusa nie denerwuj sie prosze,to na pewno tylko zeby;* nie dawaj jesli mozesz malego do zlobka jakies 2tyg
Nie dawanie do zlobka nic nie da. Szkarlatyn to choroba nawracajaca i moga sie dzieciaki zarazac non stop.
Poki co zaatanawiamu sie czy jesli bedzie zdrow to mamy go w domku zatrzymac do konca tyg. Ale skonsultuje to z pediatra bo mozlowe ze zatrzymanie i tak nic nie da...bo ja zatrzymam a akurat w przyszl tyg.kolejne dziecko zalapie...zobaczymy.
Poki co czekamy pod gabinetem pediatry

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2014-09-23, 17:53   #1279
soniuska
Zakorzenienie

Magiusa kciuki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-23, 17:58   #1280
agnes188
Zakorzenienie

Hej jadzis u p. Dr bylam na damym usg szybkimserduszko bije widac juz powoli raczki i nozki i glowkei mamy 2.5 cm

Stary 2014-09-23, 18:37   #1281
nowa8686
Zakorzenienie

Magiusa kciuki zeby bylo ok.

Agnes super

Fasolinka
Stary 2014-09-23, 18:51   #1282
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Hej jadzis u p. Dr bylam na damym usg szybkimserduszko bije widac juz powoli raczki i nozki i glowkei mamy 2.5 cm
Super wiesci jak ladnie juz dzieciatko podroslo.

My po wizycie. Poki co szklarlatyny nie stwierdzono a bardziej zeby ( rozdrazniony, kiepsko je, dziasla rozpulchnione) ale mamy obserwowac i Daro znow zostaje w domku. Poki co do konca tygodnia a ja sie modle by do konca tygodnia faktycznie temp.mu nie skoczyla ( bo przy szkarlatynie pierwszy objaw to temp.kolo 40 przez 3 dni ktora ciezko zbic). A jeszcze lepiej jakby zeby sie juz przebily ( ale to chyba za szybko.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2014-09-23, 18:53   #1283
soniuska
Zakorzenienie

Magiusa to kciuki aby bylo wszystko okej
Stary 2014-09-23, 19:39   #1284
Ringo6
Zadomowienie

Dzięki za rady. Wyczytałam, że mogę tantum verde na złagodzenie objawów i dieta identyczna jak przy grzybicy... mleko, kefiry, zero cukru. Byłam dzisiaj u dentystki i wypatrzyła, że już mi schodzi
A czy kasssika (nie pamiętam dokładnie) nie miała w niedzielę terminu porodu? Coś ktoś słyszał, a może wie? Nowa... nie chcę straszyć, ale czysto teoretycznie to za 2 tygodnie nawet może Cię dzidzia spakować do szpitala.
Kopniaczki 19/40
12.12.14r. <3N<3
Ringo6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 20:21   #1285
agnes188
Zakorzenienie

Kasika urodzila

Stary 2014-09-23, 20:26   #1286
nowa8686
Zakorzenienie

Kasia miala na 20 termin chyba a urodzila 19.

Ringo za 3 tyg byn chciala urodzic. Nie pozniej bo juz troche zmeczona jestem.
2 pazdz. Wizyta i odstawiam mg i nospe

Fasolinka
Stary 2014-09-23, 20:50   #1287
buu007
Zakorzenienie

soniuska oj biedna najezdzisz sie niestety a ludzmi sie nie przejmuj,codziennie to przerabiam,ostatnio stalam w takim tloku,z dzieckiem na rekach zeby nie wywalila sie-myslisz ze mi ktos ustapil?tylko patrzyli dziwnie,ale mam to gdzies

aggo mam nadzieje ze to ostatnia taka przygoda

nowa nol stres dasz rade,kobiety sa silne
nie powiem Ci-to nie boli-bo mnie bolalo,ale znam duzo [rzypadkow ze porod byl leciutki,wiec sie nie denerwuj,tylko czekaj tam grzecznie hehe

Magiusa ojej biedny Darek
moge Ci powiedziec tylko tyle,ze choroby na tyle zmieniaja swoj przebieg,ze u jednych bedzie ksiazkowe 40stopni a u innych nie-wiem z autopsji,wiec obserwuj malego,u nas przy podejrzeniu szkarlatyny-bo nie wiadomo czy to bylo to-wszyscy mnie pytali czy mala miala malinowy jezyk,jak truskawka,mowie ze chyba nie,moze jeden dzien mi sie wydawalo ze ma dziwny jezyk,lekarka nie zauwazyla takiego-dlatego ciezko jej bylo powiedziec dokladnie co to za choroba byla
moze to faktycznie zeby,tylko jesli tak to moze byc oslabiony,mam nadzieje ze nie zlapie tego dziadostwa
moze lepiej ze posiedzi znow w domu,a wiesz jak jest w zlobku-jednak to sa male dzieci-ja sie nie dziwie ze reaguja jak juz jest podwyzszona temperatura,bo jak nagle skoczy na bardzo wysoka to dopiero bedzie problem,wiec moze lepiej ze chuchają na zimne

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
super

a my choroby ciag dalszy,nie mam za bardzo juz sil,nie ma super poprawy,z dzis mi sie akurat z rana mala rozkaszlala,dostalismy jeszcze wiecej skierowan na badania,i w czwartek ponowna wizyta
a pogoda taka paskudna ze szok

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

buu007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-23, 20:53   #1288
agnes188
Zakorzenienie

Oj bu szkoda mi twojej malej.
Mnie sama cos zaczyna lapac ;(

Stary 2014-09-23, 21:11   #1289
soniuska
Zakorzenienie

Buu ludzie sa straszni:/
jejku ale ta mala choruje musisz jej koniecznie jakies witaminy dobre kupic,tran albo cos w ten desen.
moj M bral zazwyczaj na jesien i zime ecomer bo on ma niskie leukocyty od zawsze i choruje jak przychodzi zima i jesien i nie ma wzmocnienia. tylko ja sie nie znam co dzieci moga takoego dobrego,moze Agnes pomoze
Stary 2014-09-23, 21:33   #1290
agnes188
Zakorzenienie

Tran mollersa b.dobry jest

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości