|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Cytat:
Wizytę mam dopiero za tydzień we wtorek. Nie mogę się doczekać. O, to uruchamiam piłkę, bioderka w ruch i oglądam ![]() Poczwarkah, fajny fotel, fajny styl.
|
|
#2972 |
|
Wtajemniczenie
|
O to wlacze jeśli mąż pozwoli i się nie wystraszy. Ostatnio na wizycie lekarz mi opowiadal, że miał tego dnia taki fajny poród rodzinny, tak ładnie rodzili, nawet maz parł razem z nią, że aż chciało się film instruktazowy nakręcić
![]() Agatkia też mam takie dziwne odczucia przez to niskie ułożenie. Ostatnio to nawet z robieniem siku mam problemy, bo nawet wtedy czuję tą główkę. Zresztą lekarz doskonale odgadł, że tak jest, bo jak mnie badał to pytał czy tak nie mam. Dziewczyny, jak Was łapią te przepowiadacze to po długim czasie odpuszczaja? Bo jak się tak zastanowilam to mam je już od 14 i zastanawiam się czy to normalne że tak długo?
Edytowane przez farminka Czas edycji: 2014-09-23 o 20:33 |
|
|
|
#2973 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. U mnie w ogóle ostatnio albo jest dobrze i mam wrażenie, że porodowo nic sienie dzieje, albo właśnie taki dzień jak dziś .
|
|
#2974 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem RACZEJ optymistką, od Ciebie to bije optymizm do pozazdroszczenia ![]() Cytat:
Wygląda super, choć nie wiem czy jak dla mnie nie byłby za niski. Jest wypełniony kulkami styropianowymi? Gdzie go nabyłaś i za ile? ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2975 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatkia no to w sumie tak jak u mnie. Może razem będziemy rodzić
Pytanie tylko na kiedy się umawiamy?
|
|
|
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
Ogladnelabym porody ale wole nie
. Maz w domu, napewno by nie poszedl ze mna potem rodzic
|
#2977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ale prędzej chyba urodzę kamienie nerkowe niż jutro Adasia .Mój ośrodek decyzyjny nie istnieje od kiedy jestem w ciąży, więc dostosuję Push, push!!
|
|
#2978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W Twój TP zrobilabym TŻtowi prezent na imieniny, ale trochę mi się nie chce tyle czekać... Zwłaszcza, że podobno w przyszłym tygodniu ma się ocieplic to moglybysmy spacerki zaliczyć z wózkami
|
|
|
|
|
#2979 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale u mnie to tak trzymało ze 3 min i puszczało.
|
|
#2980 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pochwal się gdzie i za ile ![]() edit: a jeszcze mam pytanie co to za komoda?
|
|
#2981 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
II kreski - 14.02 pierwsze USG - 5.03 Alicja jest już z nami - 17.10.2014 15:30 |
|
|
|
|
#2982 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2983 |
|
Rozeznanie
|
wodaqua, Olcia7, isgaard kupiłam ten fotel przez internet w pufy.pl http://pufy.pl/fotele/107-fotel-glam...ory_bawelna-18
Ale nie jestem pewna czy sprawdzi się jako zabawka dla dziecka, bo jest sztywno wypełniony, więc z rzucaniem się na niego może być problem ![]() Komoda z tej serii co pisze sweetdream, ale dużo większa, 8 szuflad http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60245368/ |
|
|
|
#2984 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale zamierzamy się pozbyć i kanapy i tego fotela, więc może niedługo sobie takiego pufacza też sprawię Koniecznie daj znać jak się użytkuje!
|
|
|
|
|
#2985 |
|
Wtajemniczenie
|
No to pasuje jak najbardziej
Chociaż rozważam jeszcze Twoją propozycję 24ego, bo wzielam właśnie cieply prysznic, a ból nie przeszedł ![]() A ja już wizyty u lekarza zakonczylam. Ostatnio wypisał mi już skierowanie do porodu, a jak nie urodze do 3ego to mam się zgłosić do szpitala. |
|
|
|
#2986 |
|
Raczkowanie
|
Terminowo bliziutko ale jak na razie nic konkretnego się nie dzieje
|
#2987 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jak nie masz skierowania to wykopują za drzwi, czy co? |
|
|
|
|
#2988 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór !
Rozmawiałam właśnie z tżtem, wypisał urlop od 4 października na 3 tygodnie. Może to źle, ale znowu się nastawiam. Jak już wypisał, to muszą go puścić...Nawet nie wiecie, jakbym chciała, żeby Mały się urodził jak on będzie i żeby pobył ze mną i Olinkiem przez jakiś czas No zobaczymy...Za tydzień o tej porze będę wiedziała co dalej z pessarem to może będziemy wiedzieć coś więcej ![]() Do 21 30 byłam u kumpeli. Ma córy w wieku 4 i 5 lat. Przyszła dziś po nie do przedszkola i pani do niej podeszła, dała rysunek i powiedziała: "Z. namalowała wasz blok a obok domek kuleczki- pani Aniu, kto to kuleczka?" Mieszkamy dosyć blisko siebie no i wyszło. Małe jak mnie zobaczyły to wołały "nasza kuleczka idzie", świetnie, co ?![]() Jutro rano na zakupy, nareszcie ! Nie mogę się doczekać Mam nadzieję, że się udadzą ![]() Co do znaków, to ja jestem Panienka Która tam się zna i jest w stanie coś o mnie powiedzieć ? Jestem bałaganiarą, pozytywnie nastawioną do życia, kocham zwierzęta, innych ludzi i jedzenie W przyjaźni i związku oddaję się w całości. Rodzina jest dla mnie najważniejszą kwestią w życiu...To tak co o tej porze jestem w stanie z siebie wydusić![]() Co do duszenia, i zaparć o których u nas głośno ostatnio. Siedziałam u kumpeli i tak mnie złapało, że leciałam z majtami przy kostkach Mam wrażenie, że 3 kilo mi ubyło, przepraszam za szczerość, ale strasznie się opróżniłam. Mały mnie tak dziś skopał, to chyba trochę jego zasługa, ale już się wystraszyłam, bo konsystencja taka nie do końca zwarta i już wiecie, myśli, że mi się organizm do porodu przygotowuje Niech jeszcze czeka dobry tydzień ! Poczwarkah, boski puff ! Cena też w miarę przystępna, daj znać jak się siedzi, może będzie kolejny wydatek ![]() Farminka, Agatkia, uwielbiam wasze licytacje co do tego "która pierwsza" Już niedługo...Będzie, będzie zabawa...Będzie się działo...I znowu nocy będzie mało ! Będzie głośno, będzie radośnie...
|
#2989 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pur oby udało Ci się wstrzelic z porodem w ten urlop. 3 tyg to sporo, więc powinnas dać radę. Kuleczka świetna A co do umawiania to ja po prostu taka towarzyska jestem, że lubie sobie towarzystwo zapewnić w każdej sytuacji
|
|
|
|
|
#2990 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Cytat:
brawo brawo![]() ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Dzizas zaraz padnę! dom posprzątany, dziecko nakarmione, projekt do pracy zrobiony i dwie szarlotki upieczone niech mi ktoś powie, że po cc się długo do siebie dochodzi... u mnie 6 doba a czuję się jakbym nigdy w ciąży nie była (odpukać)
|
|
#2991 |
|
Rozeznanie
|
Wody odeszły, jestem w szpitalu, skurczy brak. Bez dziecka nie wyjdę
|
|
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2993 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gargantuiczna, ale numer nam zrobiłaś! Trzymam kciuki za skurczybyki
|
|
#2994 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2995 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek ! Pobudka z rana, synuś się chyba nie może doczekać, aż mamusia go obkupi
Cytat:
Ale mam nadzieję, że pessar pospieszy akcję..No i prawidłowo, wydajesz się bardzo sympatyczną i pozytywną kobietką ![]() Cytat:
Slodziatek, nic tylko pozazdrościć i życzyć jak najwięcej sił dalej ! A jak Maleństwo ? Daje się we znaki ? Buziaki dla Was ! Miłego dnia Dziewczyny, ja widzę, że jak jestem gdzieś na wyjeździe to się zaczyna dziać, która następna ?
|
|
#2996 | |
|
Zadomowienie
|
Witajcie z rana. U mnie wreszcie słońce! Ale zimno i tak. Humor mam do dupy, sama nie wiem czemu. Spaliśmy dziś we trójkę, bo Łucja miała zły sen i przyszła nad ranem. Więc jestem mega niewyspana. Cytat:
Oby szybko poszło!Ciekawe jak Siuska? I Edyta? |
|
|
|
|
#2997 | |
|
Raczkowanie
|
Wchodzę z rana na forum, a tu takie wieści:
Cytat:
PurBlanka Mam nadzieję, że mąż ma wczucie, a Oliwier wpasuje się w czas urlopu tatuśka. Byłoby genialnie I życzę udanych dzisiejszych łowów. Obkup Małego porządnie.
|
|
#2998 |
|
Rozeznanie
|
No i się znowu dzieje
A u tych, u których najwyższy czas to oczywiście cisza![]() Gargantuiczna i edytte ![]()
|
#2999 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja miałam wczoraj okropny dzień, pierwszy raz odkąd jestem na L4 (od końca czerwca) nie było mnie cały dzień w domu, miałam trochę spraw do załatwienia i jak wyszłam o 8.30 to wróciłam z mężem ok. 19, wchodzimy do mieszkania a tam pełno wody... odkręcili wodę w kaloryferach i jeden nam przeciekał.. masakra, nie wiem co będzie z panelami, bo czuc, ze jest jeszcze woda pod nimi, a dodam tylko, że w zeszłym roku kupilismy to mieszkanie i jesteśmy po generalnym remoncie taki pech, normalnie codziennie jestem w domu a tu raz wyszłam na cały dzień i takie coś... w dodatku pożniej poszłam się wykąpac i jak wychodziłam z wanny to wyłączyli prąd, nie było chyba do północy... ech.. dobrze, że rodzic nie zaczęłam ..
|
|
|
#3000 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() PS. Dla mnie zawsze byłaś GARGANITUCZKĄ ![]() Dziewczynki aż chce się żyć jak taka pogoda za oknem Chce już Miłusia!!!!!!!!!!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

. U mnie w ogóle ostatnio albo jest dobrze i mam wrażenie, że porodowo nic sienie dzieje, albo właśnie taki dzień jak dziś 
Wygląda super, choć nie wiem czy jak dla mnie nie byłby za niski. Jest wypełniony kulkami styropianowymi? Gdzie go nabyłaś i za ile? 

Młoda teraz szału dostaje 

13.12.13 

No zobaczymy...Za tydzień o tej porze będę wiedziała co dalej z pessarem to może będziemy wiedzieć coś więcej
Która tam się zna i jest w stanie coś o mnie powiedzieć ? 
za szybką akcję