Listopad- Grudzień 2014- część V :-) - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-23, 20:59   #1651
Kostka09
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
1 raz w tej ciazy tak mnie kregoslup boli i az cala dupa ze tak powiem na to chyba nospa nie pomoze
No poszalalas...to teraz lez i pachnij

Ela - ja tez nie biore nospy a w sumie brzuch mi twardnieje jak wiecej sie ruszam ale nie mowilam o tym ginowi i jakos tylko magnez biore...A nospe moze z 3 razy, ale dzisiaj tez przesadzilam i teraz mam kamien zamiast brzucha i chyba wezme...

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Ale jesteście gaduly, nie sposob sie odniesc do waszych wypowiedzi

Prosze o kciuki jutro, jesli CRP wyjdzie mi lepsze niz ostatnio to wyjde do domu...
Trzymam
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 21:18   #1652
Kasia427
Wtajemniczenie

Sweet kciuki! Będzie dobrze

Dziewczyny z twardymi brzuszkami, dołączam do Was... dzisiaj musialam wejsc na drugie pietro rozliczyc się z pielęgniarką z fluoryzacji u synka (jestem skarbnikiem heheh), wczesniej mama zaprosila na obiad (chciala pogadac po wczorajszej kłótni),a schodów tam od cholery, w rossmanie siatek się nadźwigałam (a miałam wejść po 2 rzeczy raptem)... no i po południu wzięliśmy się z małżem za mycie i układanie szafy i ubrań w niej... teraz tak fajnie... co za saszetki kupowałyście w rossmanie żeby ładnie w szafie pachniało??

Po 16.00 to już się położyłam plackiem i nic nie robiłam...szarpie mnie dzisiaj serducho, dwa dni zapomniałam magnezu łyknąć i już... ehhh

Pomarudziłam to idę do męża, bo jest dzisiaj w domu
Stary 2014-09-23, 21:23   #1653
Kostka09
Zakorzenienie

A ja wzielam nospe bo dziwny ten brzuch mam, ciekawe jaka noc przedemna tzeta nie ma, okropnie sie spi samemu...
Stary 2014-09-23, 21:35   #1654
fiorella22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość

M.coraz bardziej kaszle. Dziś w jej grupie było tylko dziesięcioro dzieci w tym jedna kaszląco-żygająco-prątkująca. Matka twierdzi, że dzieć zdrowy a ta wyje i zaraża innych. Żeby jeszcze pracowała, ale kurde nie. W ubiegłym tygodniu to dziecko tak płakało, że panie w końcu zadzwoniły po mamę. Mama przyszła, nakarmiła, położyła na leżaku i poszła . I ona taka niewyraźna drugi tydzień chodzi. A ja po jednym kichnięciu M.zastanawiam się, czy dać ją czy nie żeby się nie rozłożyła, albo co.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Skad ja to znam... ja w tak skrajnych przypadkach prosilam zawsze o zaswiadczenie od lekarza, ze dziecko zdrowe i moze uczeszczac do przedszkola. Choc zdarzalo sie, ze ewidentnie dziecko chore z glutkami po brode i zaswiadczenie lekarz wystawil, ze zdrowe... te matki to chyba przekupowaly lekarzy.
Przeciez to o zdrowie ich dzieci chodzi. Choc spotkalam sie tez z opinia, ze Pani chce sie dziecka pozbyc z przedszkola.
Niektorzy przeginaja w jedna lub druga strone. A wlasnie te matki nie pracujace sa najgorsze...Wysla dziecko do sali same stana w szatni i obgaduja.

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 21:44   #1655
LolaMontez
Wtajemniczenie

Sweet kciuki za CRP

Oj mnie tez sie ostanio bardzo brzuch napina :-/.
Wczesniej miałam koło 3-5skurczy dziennie a od poniedziałku codziennie koło 20 :-/ nie wiem co jest. Luteina biorę jak brałam, zaczęłam brać magnez i zastanawiam sie czy na nospe sie nie przerzucić :-/ ja mam tak, ze np dzis prawie nic nie robiłam, leżałam, odpoczywalam i w pozycji leżącej mi brzuch twardnial :-/
W piątek wizyta i zobaczę co mi powie gin...

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Dziewczyny czy Wy tez tak moze macie, pije dużo wody bo około 2-3litrow dziennie a siekam tylko po 3 krople :-/ mimo, ze mi sie cce to praktycznie nic nie leci, moze dlatego ten szczawian w moczu? Wiadomo, ze woda sie gromadzi ale żeby aż tak?
Stary 2014-09-23, 22:10   #1656
fiorella22
Zadomowienie

Zanet, nie musialam. Ale moze to badanie jest zlecone przez polozna. Jutro odbieram wyniki krwi to zobacze.
I juz dostalam skierowanie na badania za miesiac.

Az mnie dziwi to ze u mnie tak wszystko w porzadku. Jedynie czasem ta zgaga no i tsh .
Niektore maja problemy z szyjka, a to zelazo, a to torbiele, a to infekcja etc. Kurcze czy to normalne ze mi nic nie dolega? Az sie o to martwie- moze tu we fr nie badaja tak jak w pl.Aczkolwiek wizyty mam i skierowania na badania. Chyba nie jest to mozliwe, zeby tutejsi lekarze nie zauwazyli czegos??

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

my sweet, i ja 3mam kciuki za jutro!

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 04:28   #1657
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Byłaś w tym szpitalu? Jak się czujesz?

dzieci takie większe teraz przez te witaminy i gmo chyba :-/

mnie czasem ściska, fatalne uczucie. Wczoraj to nie tylko żołądek ale jakby mi żebra i mostek jakaś obręcz ściskała. Okropne uczucie :-(

lepiej już? Leżeć i pachnieć Ci każę ja! A jestem nauczycielem i nie lubię, jak ktoś nie słucha i nie wykonuje moich poleceń

Z krzyżem to też zakopać można taki połamały. W ogóle jakieś takie dewocjonalia to albo się pali albo zakopuje

Jak Jaś w przedszkolu?

ja w kwietniu skakałam po meblach ratując co się da po akcji wybuch czerwonego wina z półki nad lodówką. To była akcja. Nadmienię, że kuchnię mam w kolorach wanilii ;-)

Z reguły w szpitalach mają swoje, jednorazowe. Chyba smoczek miałam swój, ale ten do butelki był od nich.

M.coraz bardziej kaszle. Dziś w jej grupie było tylko dziesięcioro dzieci w tym jedna kaszląco-żygająco-prątkująca. Matka twierdzi, że dzieć zdrowy a ta wyje i zaraża innych. Żeby jeszcze pracowała, ale kurde nie. W ubiegłym tygodniu to dziecko tak płakało, że panie w końcu zadzwoniły po mamę. Mama przyszła, nakarmiła, położyła na leżaku i poszła . I ona taka niewyraźna drugi tydzień chodzi. A ja po jednym kichnięciu M.zastanawiam się, czy dać ją czy nie żeby się nie rozłożyła, albo co.

Wiesz jak to jest jak 3latek w domu i tz nie ma... ciezko lezec i pachniec ale sytuacja opanowana. Dzis wezme te dwie nospy ba dzień i bede grzeczna...

Jas placzacy... niby w ciągu dnia nie placze choc wczoraj byl jyz zaplakany zanim przyszlam ale moze gorszy dzien mial. Gadalam wczoraj troche z pania to nie oswoil sie jeszcze. Mowi ze jak sa jakieś zadania prace to chetnie uczestniczy, ale jak mu da ukladanke jakaś to albo ruszy albo ale siedzi przy niej, jak trzeba cos na forum powiedziec albo do tablicy to nie bardzo i raczej sam. Kurcze a w domu zupelnie inaczej, na placu zabaw gania za dziecmi, jak znajomi z dzieckiem to bawi sie z nim....
Juz sama nie wiem. .. chyba jeszcze czasu potrzebuje.... przezywa to wszystko... ale zal mi go...

Dzis wszystkie spia, moja kolej na czuwanie

---------- Dopisano o 05:27 ---------- Poprzedni post napisano o 05:26 ----------

Sweet oby juz Cie puscili...kciuki za crp

---------- Dopisano o 05:28 ---------- Poprzedni post napisano o 05:27 ----------

Skonczony 31 tc... wchodzimy w 32....wow ale leci. ..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-24, 06:02   #1658
manieczka1
Zakorzenienie

Kasia ja w ross kupowalam pachnaca szafe
http://pachnacaszafa.pl/produkty/
To pierwsze.
Super pachnialo, ale potem wyjelam, bo chcialam tylko pozbyc sie tego zapachu nowych mebli, a z ta saszetka to balam sie ze ciuszki przejda

Zanet, bo piszecie niektore, ze bierszecie laktatory i butelki. Nie wiem jak u Was, ale u nas szpital ma na stanie
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 06:37   #1659
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
Az mnie dziwi to ze u mnie tak wszystko w porzadku. Jedynie czasem ta zgaga no i tsh .
Niektore maja problemy z szyjka, a to zelazo, a to torbiele, a to infekcja etc. Kurcze czy to normalne ze mi nic nie dolega? Az sie o to martwie- moze tu we fr nie badaja tak jak w pl.Aczkolwiek wizyty mam i skierowania na badania. Chyba nie jest to mozliwe, zeby tutejsi lekarze nie zauwazyli czegos??
fiorella mnie tez niepokoilo, ze nic mi nie dolega nic mi nie bylo poza mdlosciami na poczatku ciazy a i to krotko no a teraz puchne jak balon, wyszla anemia i podobno miekka szyjka i sie skraca ale tez chyba bez stresu bo gin nie kazal leżec (tylko oszczedzac sie) ani nic brac poza zelazem, wiec chyba tak niektorzy maja - trzeba sie cieszyc
Ja to sie tylko boje, ze jak ciaze mialam taka bezproblemowa to porod bedzie koszmarny...jak dla mnie rownowaga w przyrodzie musi byc...wiec boje sie strasznie..

Wyspalam sie i juz na nogach jestem bo czekam na robotnikow od okien ciekawe czy sie zjawia...

Obudzilam sie tak spuchnieta ze szok, na jednej dloni to prawie nie widac kostek i nie moge jej zgiac...nie wiem dlaczego akurat dzisiaj tak a wczoraj bylo lepiej, moze za malo pilam... straszne to jest bo tak jakby ta reka nie byla moja...

Wypilam zelazo i popijam teraz wode, sprobuje sie nawodnic dzisiaj....
Stary 2014-09-24, 07:00   #1660
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:

ja w kwietniu skakałam po meblach ratując co się da po akcji wybuch czerwonego wina z półki nad lodówką. To była akcja. Nadmienię, że kuchnię mam w kolorach wanilii ;-)

o kurcze

A czego uczysz?

Mnie wczoraj wieczorem złapał tak bolesny skurcz i tylko czekalam żeby nie bylo następnych i nie rozwinela sie akcja... na szczęście powoli się wyciszalo. To pewnie przez ten wczorajszy zasr.any olej

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Sweet kciuki za CRP

Oj mnie tez sie ostanio bardzo brzuch napina :-/.
Wczesniej miałam koło 3-5skurczy dziennie a od poniedziałku codziennie koło 20 :-/ nie wiem co jest. Luteina biorę jak brałam, zaczęłam brać magnez i zastanawiam sie czy na nospe sie nie przerzucić :-/ ja mam tak, ze np dzis prawie nic nie robiłam, leżałam, odpoczywalam i w pozycji leżącej mi brzuch twardnial :-/
W piątek wizyta i zobaczę co mi powie gin...

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Dziewczyny czy Wy tez tak moze macie, pije dużo wody bo około 2-3litrow dziennie a siekam tylko po 3 krople :-/ mimo, ze mi sie cce to praktycznie nic nie leci, moze dlatego ten szczawian w moczu? Wiadomo, ze woda sie gromadzi ale żeby aż tak?

dobrze za w pt masz wizyte to lekarz ci najlepiej podpowie co masz robic

Ja tak moalam z puchnieciem w pierwszej ciazy. Czulam się wtedy fatalnie. Nogi jak balerony i nawet dloni nie moglam zacisnac, bo nie umialam do konca zgiąć palców.
Teraz jeszcze noszę normalnie obraczke i pierścionek w sumie to tylko mam piłkę na brzuchu.

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
Wiesz jak to jest jak 3latek w domu i tz nie ma... ciezko lezec i pachniec ale sytuacja opanowana. Dzis wezme te dwie nospy ba dzień i bede grzeczna...

Jas placzacy... niby w ciągu dnia nie placze choc wczoraj byl jyz zaplakany zanim przyszlam ale moze gorszy dzien mial. Gadalam wczoraj troche z pania to nie oswoil sie jeszcze. Mowi ze jak sa jakieś zadania prace to chetnie uczestniczy, ale jak mu da ukladanke jakaś to albo ruszy albo ale siedzi przy niej, jak trzeba cos na forum powiedziec albo do tablicy to nie bardzo i raczej sam. Kurcze a w domu zupelnie inaczej, na placu zabaw gania za dziecmi, jak znajomi z dzieckiem to bawi sie z nim....
Juz sama nie wiem. .. chyba jeszcze czasu potrzebuje.... przezywa to wszystko... ale zal mi go...

Dzis wszystkie spia, moja kolej na czuwanie

---------- Dopisano o 05:27 ---------- Poprzedni post napisano o 05:26 ----------

Sweet oby juz Cie puscili...kciuki za crp

---------- Dopisano o 05:28 ---------- Poprzedni post napisano o 05:27 ----------

Jaś ma jeszcze czas... i tak jest dzielny i świetnie sobie radzi. Rola obserwatora dla takiego maluszka jest bezpieczniejsza (wg jego punktu widzenia). Tak teraz poznaje nowe środowisko
Nie martw sie, jest dobrze
U mnie w przedszkolu średnio dzieci adoptuja sie tak w pelni dopiero z koncem października (choc są i takie ktorym to zajmuje pół roku). Trzymam za Jasia

za nowy tydzień

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 07:12   #1661
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczynki

Prosze o kciuki jutro, jesli CRP wyjdzie mi lepsze niz ostatnio to wyjde do domu...
Trzymamy kciuki

Cytat:

[/COLOR]Dziewczyny czy Wy tez tak moze macie, pije dużo wody bo około 2-3litrow dziennie a siekam tylko po 3 krople :-/ mimo, ze mi sie cce to praktycznie nic nie leci, moze dlatego ten szczawian w moczu? Wiadomo, ze woda sie gromadzi ale żeby aż tak?
Ja nie piję aż tak dużo ale chodzę na siku często i sikam mało, nie sądzę, że to te szczawiany. Ja w poprzedniej ciąży miałam szczawiany i fosforany wapnia ale lekarz mówił, że to nic poważnego i że musiałam coś zjeść ale o czym konkretnie mówił to już zapomniałam do tego czasu...a często chodzisz do wc? bo jak bardzo często to może nie zdąży się moczu uzbierać

Cytat:
Zanet, nie musialam. Ale moze to badanie jest zlecone przez polozna. Jutro odbieram wyniki krwi to zobacze.

Nie martwić się tylko się cieszyć

U nas pogoda się poprawiła, tzn. zapowiada się słonecznie ale na termometrze w cieniu 4 stopnie
Rozmawiałam z mamą, ma mi wysłać jej ponczo jak będę kosmicznie w nim wyglądać ( co jest b. prawdopodobne) to chyba muszę coś używanego kupić...

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 07:18   #1662
LolaMontez
Wtajemniczenie

Dziś zaczynam 36 tc

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Trzymamy kciuki

Ja nie piję aż tak dużo ale chodzę na siku często i sikam mało, nie sądzę, że to te szczawiany. Ja w poprzedniej ciąży miałam szczawiany i fosforany wapnia ale lekarz mówił, że to nic poważnego i że musiałam coś zjeść ale o czym konkretnie mówił to już zapomniałam do tego czasu...a często chodzisz do wc? bo jak bardzo często to może nie zdąży się moczu uzbierać

Nie martwić się tylko się cieszyć

U nas pogoda się poprawiła, tzn. zapowiada się słonecznie ale na termometrze w cieniu 4 stopnie
Rozmawiałam z mamą, ma mi wysłać jej ponczo jak będę kosmicznie w nim wyglądać ( co jest b. prawdopodobne) to chyba muszę coś używanego kupić...

No właśnie chodze tak co 3 h bo mi sie chce i siekam 3 krople dosłownie dzis wypije 5 litrów, niech te nerki zaczną normalnie działać :-/. Dziewczyny czy Wy tez macie twardy brzuch na dole a u góry miękki?
Stary 2014-09-24, 07:21   #1663
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Hej

Czekam az malz przywiezie świeże pieczywko i robie jajka na miekko -jakos mnie naszlo

ja pije ok. 2 l dziennie a moze wiecej , ale przed ciaza tez tyle pilam, sikam czesciej bo mala glowka napiera na pecherz i czasem tez kilka kropel tylko, ale na ogol normalnie, w nocy wstaje 2-3 razy

Sweet

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 07:26   #1664
LolaMontez
Wtajemniczenie

Ja w nocy wcale albo raz koło 5 nad ranem
Stary 2014-09-24, 07:28   #1665
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

nastepna mamusia pazdziernikowa szykuje sie do porodu , tp. na 12.10 a jej wody odeszly

cos czuje ze u nas za miesiac o tej porze tez beda maluszki

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-09-24, 07:29   #1666
Aleaa_
Wtajemniczenie

Oj pazdziernikowe to leca rowno juz

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 07:30   #1667
LolaMontez
Wtajemniczenie

Szaleją te październikowe mamy niby strach jest ale takie lekkie podniecenie, ze zobaczy sie dzidzusia jeszcze większe ehhh niech to szybko leci
Stary 2014-09-24, 07:46   #1668
szybkawolna
Rozeznanie

mąz sie mnie wczoraj pyta czy juz wszystko mamy i czy mam juz torbe spakowana bo mi wrozy ze przed czasem urodze i zebym sie nie zdziwila jak zaczene rodzic natchnelo go na takie spotrzezenie jak ogladal ze mna Porodowke na tlc wczoraj bo tam dziewczyna urodzila dziecia takiego co nasza Nadia juz wazy jestem taka ciekawa jaka bedzie mial mine jak sie zacznie i bede sie drec we swiat

co do brzusiów to mnie znowu wczoraj chycila taka obrecz promieniujaca z krzyza na podbrzusze, taki staly skurcz momentami mocniejszy ... na szczescie trzymalo mnie tylko 1h tym razem, pomagalo mi jak maz mi masowal krzyze / takie kolka pocierajace cala dlonis robil delikatne/
ale mimo ze cierpialam i nawet mi lzy lecialy dlugo mu sie masowac nie chcialo, ale zaczelo przechodzic wiec zostal zwolniony z funkcji masazysty

Edytowane przez szybkawolna
Czas edycji: 2014-09-24 o 07:48
szybkawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 07:50   #1669
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

My kobiety jesteśmy niemożliwe nawet jak jest wszystko dobrze, doszukujemy się na siłę jakichś nieprawidłowości. Nie myśl tak, na pewno wszystko jest ok i prawidłowo Cię badają

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:

gratki
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 07:52   #1670
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Dziś zaczynam 36 tc

No właśnie chodze tak co 3 h bo mi sie chce i siekam 3 krople dosłownie dzis wypije 5 litrów, niech te nerki zaczną normalnie działać :-/. Dziewczyny czy Wy tez macie twardy brzuch na dole a u góry miękki?
Mi twardnieje caly brzuch i jak mnie to zlapie to mam twardy jak kamien

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
nastepna mamusia pazdziernikowa szykuje sie do porodu , tp. na 12.10 a jej wody odeszly

cos czuje ze u nas za miesiac o tej porze tez beda maluszki
A wydawało mi się ze czas się ciągnie juz się nie moge doczekac tego czasu po połowie października

Franuś
Stary 2014-09-24, 07:52   #1671
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Kasia ja w ross kupowalam pachnaca szafe
http://pachnacaszafa.pl/produkty/
To pierwsze.
Super pachnialo, ale potem wyjelam, bo chcialam tylko pozbyc sie tego zapachu nowych mebli, a z ta saszetka to balam sie ze ciuszki przejda

Zanet, bo piszecie niektore, ze bierszecie laktatory i butelki. Nie wiem jak u Was, ale u nas szpital ma na stanie
Wiem, że są w szpitalach, nie wiem jak u nas, nie dowiadywałam się.
Ale skoro mam już nabyty, to chyba wezmę swój, by nie musieć już prosić w szpitalu
Stary 2014-09-24, 07:53   #1672
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
mąz sie mnie wczoraj pyta czy juz wszystko mamy i czy mam juz torbe spakowana bo mi wrozy ze przed czasem urodze i zebym sie nie zdziwila jak zaczene rodzic natchnelo go na takie spotrzezenie jak ogladal ze mna Porodowke na tlc wczoraj bo tam dziewczyna urodzila dziecia takiego co nasza Nadia juz wazy jestem taka ciekawa jaka bedzie mial mine jak sie zacznie i bede sie drec we swiat

co do brzusiów to mnie znowu wczoraj chycila taka obrecz promieniujaca z krzyza na podbrzusze, taki staly skurcz momentami mocniejszy ... na szczescie trzymalo mnie tylko 1h tym razem, pomagalo mi jak maz mi masowal krzyze / takie kolka pocierajace cala dlonis robil delikatne/
ale mimo ze cierpialam i nawet mi lzy lecialy dlugo mu sie masowac nie chcialo, ale zaczelo przechodzic wiec zostal zwolniony z funkcji masazysty
Haha szybko się zmeczyl

Franuś
Stary 2014-09-24, 07:56   #1673
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś zaczynam 36 tc

Gratuluję tc Ty to pędzisz z tymi tygodniami

ja, jeśli mi się napina brzuszek, to z reguły tak, że na dole (tak do wysokości pępka mniej więcej) jest twardy, a u góry już nie....dlatego już sama nie wiem czy to napinanie czy nie.....dzisiaj zapytam gin.
Mam wizytę na 16.00
Stary 2014-09-24, 07:58   #1674
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
jestem
ten ostry ból przeszedł, ale jakoś bosko nie jest
byle do wizyty
pewnie lepiej bym zrobiła jakbym brała te dwie nospy dziennie jak mi mówiła ostatnio....
ale ja to taka jestem, no przecież nie cały czas mnie ciągnie tak jak niektóre z Was, nic mi się nie skraca, a przynajmniej do ostatniej wizyty.... to tak biorę jak mi nieco gorzej, albo zrobię coś i mi się napnie.... może jakbym brała systematycznie to byłoby lepiej...
nie wiem...
Ela, leż dzisiaj.
Ja mam brać Spasmolinę 3 razy dziennie, ale jak dobrzr sie czuję to nie biorę. Jak wiem, że będę miała intensywny dzien i więcej chodzenia,to lykam, ale jak brzuch miękki, zwłaszcza wieczorem, to też sobie odpuszczam.
Odkąd jestem grzeczna i się nie przemęczam, to jest dużo lepiej.
Chciałam trochę popedałować przed tv, jak jestem w domu, rower stoi, ale trochę się boję i sobie jednak daruję.

Cytat:
Hej dziewczynki

Trzymam mocno

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie olejki do olejowania wlosow polecacie ? ;>
To niestety trzeba potestować, bo każdemu pomagają inne.Jest na wizażu wątek o olejowaniu i doborze oleju w zależnosci od rodzaju włosów.
Ja wcieram to co mam pod ręką, kokosowy, arganowy, migdałowy, winogronowy, oliwę z oliwek. Czasem mieszam z żółtkiem i maską do włosów.
Tylko ja mam duże problemy ze skórą głowy, mam łuszczycę, więc oleje dobrze mi robią.

Cytat:
lepiej już? Leżeć i pachnieć Ci każę ja! A jestem nauczycielem i nie lubię, jak ktoś nie słucha i nie wykonuje moich poleceń

Dobrze jej gadasz!

Mnie też te chore dzieci denerwują, co z tego, jak ja syna przeziębionego przetrzymam w domu, jak kolega z zielonym gilem do pasa biega i kaszle jak stary gruźlik. Tak to bywa, że jak się ma dzieci, to trzeba czasem wziąć zwolnienie albo chociaż dzień urlopu, a rodziców jest zazwyczaj dwóch. Poza tym praca nie ma tu znaczenia jak widać, niektórzy chcą się dzieci z domu pozbyć i niech inni się martwią.

Fiorella, ja przez pierwszą ciążę przeleciałam jak na skrzydłach, zero dolegliwości, na początku miałam małe mdłości rano, żadnych innych dolegliwości, moze ze 3 razy przez całą ciążę zgagę. Teraz jest troszkę gorzej.

Ja raczej ze spaniem nie mam problemu, jeszcze muszę chłopaków pobudzić rano, bo śpią jak zabici.
Teraz sobie seriala walnę, a potem troszkę ogarnę mieszkanie i obiad zrobię.
Stary 2014-09-24, 08:01   #1675
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
Mi twardnieje caly brzuch i jak mnie to zlapie to mam twardy jak kamien

A wydawało mi się ze czas się ciągnie juz się nie moge doczekac tego czasu po połowie października
Twardnienie swoją drogą, wtedy tez cały aż po zebra jest twardy, ale tak bez skurczy na dole tez mam twardy a u góry mięciutki, moze główka i dupka tak wypychają ze jest twardy? Nie wiem w piątek wizyta

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Zanet za wizytę
Stary 2014-09-24, 08:05   #1676
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Twardnienie swoją drogą, wtedy tez cały aż po zebra jest twardy, ale tak bez skurczy na dole tez mam twardy a u góry mięciutki, moze główka i dupka tak wypychają ze jest twardy? Nie wiem w piątek wizyta

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Zanet za wizytę

właśnie tez mnie zastanawia, czemu na dole twardy, a u góry taki normalny i na dole wygląda jak półksiężyc albo rogal muszę dziś spytać, bo może ja coś źle interpretuję
Stary 2014-09-24, 08:06   #1677
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość

ja tez , z jednej strony sie boje porodu a z drugiej strony chce juz miec moja dziewczynke przy sobie

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-09-24, 08:07   #1678
Zanet84
Zakorzenienie

a ja ....w końcu.....wczoraj puściłam pierwsze pranie z ciuszkami małej cała suszarka zajęta....najśmieszniej wieszać skarpeteczki i niedrapki - takie to to maciupkie nawet mąż jak przynosił mi z pralki, mówił jakie to malutkie
dziś ładniejsza pogoda się zapowiada, więc może to poschnie szybciej ale w nocy było zimno...brrr
Stary 2014-09-24, 08:10   #1679
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
a to w takim razie u mnie jest inaczej, bo ja mam cały twardy na skurczu, a jak skurczy nie mam to jest cały miękki do piątku juz niedaleko, ale to wydaje się być prawdopodobne że maluszek się tak układa

Franuś
Stary 2014-09-24, 08:12   #1680
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Zanet za wizyte

Tak chyba wszedzie juz jest w przedszkolach ze matki puszczaja dzieci z gilami do pasa do przedszkola. W zeszlym roku co puscilam mala zdrowa to za pare dni znowu katar miala, a wiekszosc dzieci kaszlacych i smarkajacych
Niby katar to nie choroba, ale u dziecka zwykly katar szybko zamienia sie w infekcje i wiadomo jak to postepuje w grupie rozbrykanych dzieci.

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

mi tez jak brzuch twardnieje to caly jak kamien jest

Dominika 04.11.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości