![]() |
#1651 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Cytat:
![]() Ela - ja tez nie biore nospy a w sumie brzuch mi twardnieje jak wiecej sie ruszam ale nie mowilam o tym ginowi i jakos tylko magnez biore...A nospe moze z 3 razy, ale dzisiaj tez przesadzilam i teraz mam kamien zamiast brzucha i chyba wezme... Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1652 |
Wtajemniczenie
|
Sweet kciuki! Będzie dobrze
![]() Dziewczyny z twardymi brzuszkami, dołączam do Was... dzisiaj musialam wejsc na drugie pietro rozliczyc się z pielęgniarką z fluoryzacji u synka (jestem skarbnikiem heheh), wczesniej mama zaprosila na obiad (chciala pogadac po wczorajszej kłótni),a schodów tam od cholery, w rossmanie siatek się nadźwigałam (a miałam wejść po 2 rzeczy raptem)... no i po południu wzięliśmy się z małżem za mycie i układanie szafy i ubrań w niej... teraz tak fajnie... co za saszetki kupowałyście w rossmanie żeby ładnie w szafie pachniało?? Po 16.00 to już się położyłam plackiem i nic nie robiłam...szarpie mnie dzisiaj serducho, dwa dni zapomniałam magnezu łyknąć i już... ehhh Pomarudziłam to idę do męża, bo jest dzisiaj w domu ![]()
#1653 |
Zakorzenienie
|
A ja wzielam nospe bo dziwny ten brzuch mam, ciekawe jaka noc przedemna tzeta nie ma, okropnie sie spi samemu...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1654 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przeciez to o zdrowie ich dzieci chodzi. Choc spotkalam sie tez z opinia, ze Pani chce sie dziecka pozbyc z przedszkola. Niektorzy przeginaja w jedna lub druga strone. A wlasnie te matki nie pracujace sa najgorsze...Wysla dziecko do sali same stana w szatni i obgaduja.
![]() |
#1655 |
Wtajemniczenie
|
Sweet kciuki za CRP
Oj mnie tez sie ostanio bardzo brzuch napina :-/. Wczesniej miałam koło 3-5skurczy dziennie a od poniedziałku codziennie koło 20 :-/ nie wiem co jest. Luteina biorę jak brałam, zaczęłam brać magnez i zastanawiam sie czy na nospe sie nie przerzucić :-/ ja mam tak, ze np dzis prawie nic nie robiłam, leżałam, odpoczywalam i w pozycji leżącej mi brzuch twardnial :-/ W piątek wizyta i zobaczę co mi powie gin... ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Dziewczyny czy Wy tez tak moze macie, pije dużo wody bo około 2-3litrow dziennie a siekam tylko po 3 krople :-/ mimo, ze mi sie cce to praktycznie nic nie leci, moze dlatego ten szczawian w moczu? Wiadomo, ze woda sie gromadzi ale żeby aż tak?
#1656 |
Zadomowienie
|
Zanet, nie musialam. Ale moze to badanie jest zlecone przez polozna. Jutro odbieram wyniki krwi to zobacze.
I juz dostalam skierowanie na badania za miesiac. Az mnie dziwi to ze u mnie tak wszystko w porzadku. Jedynie czasem ta zgaga no i tsh . Niektore maja problemy z szyjka, a to zelazo, a to torbiele, a to infekcja etc. Kurcze czy to normalne ze mi nic nie dolega? Az sie o to martwie- moze tu we fr nie badaja tak jak w pl.Aczkolwiek wizyty mam i skierowania na badania. Chyba nie jest to mozliwe, zeby tutejsi lekarze nie zauwazyli czegos?? ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- my sweet, i ja 3mam kciuki za jutro! ![]()
#1657 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jas placzacy... niby w ciągu dnia nie placze choc wczoraj byl jyz zaplakany zanim przyszlam ale moze gorszy dzien mial. Gadalam wczoraj troche z pania to nie oswoil sie jeszcze. Mowi ze jak sa jakieś zadania prace to chetnie uczestniczy, ale jak mu da ukladanke jakaś to albo ruszy albo ale siedzi przy niej, jak trzeba cos na forum powiedziec albo do tablicy to nie bardzo i raczej sam. Kurcze a w domu zupelnie inaczej, na placu zabaw gania za dziecmi, jak znajomi z dzieckiem to bawi sie z nim.... Juz sama nie wiem. .. chyba jeszcze czasu potrzebuje.... przezywa to wszystko... ale zal mi go... Dzis wszystkie spia, moja kolej na czuwanie ![]() ---------- Dopisano o 05:27 ---------- Poprzedni post napisano o 05:26 ---------- Sweet oby juz Cie puscili...kciuki za crp ---------- Dopisano o 05:28 ---------- Poprzedni post napisano o 05:27 ---------- Skonczony 31 tc... wchodzimy w 32....wow ale leci. ..
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1658 |
Zakorzenienie
|
Kasia ja w ross kupowalam pachnaca szafe
http://pachnacaszafa.pl/produkty/ To pierwsze. Super pachnialo, ale potem wyjelam, bo chcialam tylko pozbyc sie tego zapachu nowych mebli, a z ta saszetka to balam sie ze ciuszki przejda ![]() Zanet, bo piszecie niektore, ze bierszecie laktatory i butelki. Nie wiem jak u Was, ale u nas szpital ma na stanie
#1659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja to sie tylko boje, ze jak ciaze mialam taka bezproblemowa to porod bedzie koszmarny...jak dla mnie rownowaga w przyrodzie musi byc...wiec boje sie strasznie.. Wyspalam sie i juz na nogach jestem bo czekam na robotnikow od okien ciekawe czy sie zjawia... ![]() Obudzilam sie tak spuchnieta ![]() ![]() ![]() Wypilam zelazo i popijam teraz wode, sprobuje sie nawodnic dzisiaj.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1660 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
o kurcze ![]() A czego uczysz? ![]() Mnie wczoraj wieczorem złapał tak bolesny skurcz i tylko czekalam żeby nie bylo następnych i nie rozwinela sie akcja... na szczęście powoli się wyciszalo. To pewnie przez ten wczorajszy zasr.any olej ![]() Cytat:
dobrze za w pt masz wizyte to lekarz ci najlepiej podpowie co masz robic ![]() Ja tak moalam z puchnieciem w pierwszej ciazy. Czulam się wtedy fatalnie. Nogi jak balerony i nawet dloni nie moglam zacisnac, bo nie umialam do konca zgiąć palców. Teraz jeszcze noszę normalnie obraczke i pierścionek ![]() Cytat:
![]() Nie martw sie, jest dobrze ![]() U mnie w przedszkolu średnio dzieci adoptuja sie tak w pelni dopiero z koncem października (choc są i takie ktorym to zajmuje pół roku). Trzymam ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1661 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas pogoda się poprawiła, tzn. zapowiada się słonecznie ale na termometrze w cieniu 4 stopnie ![]() Rozmawiałam z mamą, ma mi wysłać jej ponczo ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1662 | |
Wtajemniczenie
|
Dziś zaczynam 36 tc
![]() ![]() Cytat:
No właśnie chodze tak co 3 h bo mi sie chce i siekam 3 krople dosłownie ![]()
![]() |
#1663 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Czekam az malz przywiezie świeże pieczywko i robie jajka na miekko -jakos mnie naszlo ![]() ja pije ok. 2 l dziennie a moze wiecej , ale przed ciaza tez tyle pilam, sikam czesciej bo mala glowka napiera na pecherz i czasem tez kilka kropel tylko, ale na ogol normalnie, w nocy wstaje 2-3 razy Sweet ![]()
#1664 |
Wtajemniczenie
|
Ja w nocy wcale albo raz koło 5 nad ranem
#1665 |
Zakorzenienie
|
nastepna mamusia pazdziernikowa szykuje sie do porodu , tp. na 12.10 a jej wody odeszly
![]() cos czuje ze u nas za miesiac o tej porze tez beda maluszki ![]()
#1666 |
Wtajemniczenie
|
Oj pazdziernikowe to leca rowno juz
![]()
#1667 |
Wtajemniczenie
|
Szaleją te październikowe mamy
![]() ![]() ![]()
#1668 |
Rozeznanie
|
mąz sie mnie wczoraj pyta czy juz wszystko mamy i czy mam juz torbe spakowana bo mi wrozy ze przed czasem urodze i zebym sie nie zdziwila jak zaczene rodzic
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do brzusiów to mnie znowu wczoraj chycila taka obrecz promieniujaca z krzyza na podbrzusze, taki staly skurcz momentami mocniejszy ... na szczescie trzymalo mnie tylko 1h tym razem, pomagalo mi jak maz mi masowal krzyze / takie kolka pocierajace cala dlonis robil delikatne/ ![]() ale mimo ze cierpialam i nawet mi lzy lecialy dlugo mu sie masowac nie chcialo, ale zaczelo przechodzic wiec zostal zwolniony z funkcji masazysty ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez szybkawolna Czas edycji: 2014-09-24 o 07:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#1669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- gratki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1670 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1671 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale skoro mam już nabyty, to chyba wezmę swój, by nie musieć już prosić w szpitalu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1672 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja, jeśli mi się napina brzuszek, to z reguły tak, że na dole (tak do wysokości pępka mniej więcej) jest twardy, a u góry już nie....dlatego już sama nie wiem czy to napinanie czy nie.....dzisiaj zapytam gin. Mam wizytę na 16.00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1674 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam brać Spasmolinę 3 razy dziennie, ale jak dobrzr sie czuję to nie biorę. Jak wiem, że będę miała intensywny dzien i więcej chodzenia,to lykam, ale jak brzuch miękki, zwłaszcza wieczorem, to też sobie odpuszczam. Odkąd jestem grzeczna i się nie przemęczam, to jest dużo lepiej. Chciałam trochę popedałować przed tv, jak jestem w domu, rower stoi, ale trochę się boję i sobie jednak daruję. Cytat:
![]() To niestety trzeba potestować, bo każdemu pomagają inne.Jest na wizażu wątek o olejowaniu i doborze oleju w zależnosci od rodzaju włosów. Ja wcieram to co mam pod ręką, kokosowy, arganowy, migdałowy, winogronowy, oliwę z oliwek. Czasem mieszam z żółtkiem i maską do włosów. Tylko ja mam duże problemy ze skórą głowy, mam łuszczycę, więc oleje dobrze mi robią. Cytat:
Mnie też te chore dzieci denerwują, co z tego, jak ja syna przeziębionego przetrzymam w domu, jak kolega z zielonym gilem do pasa biega i kaszle jak stary gruźlik. Tak to bywa, że jak się ma dzieci, to trzeba czasem wziąć zwolnienie albo chociaż dzień urlopu, a rodziców jest zazwyczaj dwóch. Poza tym praca nie ma tu znaczenia jak widać, niektórzy chcą się dzieci z domu pozbyć i niech inni się martwią. Fiorella, ja przez pierwszą ciążę przeleciałam jak na skrzydłach, zero dolegliwości, na początku miałam małe mdłości rano, żadnych innych dolegliwości, moze ze 3 razy przez całą ciążę zgagę. Teraz jest troszkę gorzej. Ja raczej ze spaniem nie mam problemu, jeszcze muszę chłopaków pobudzić rano, bo śpią jak zabici. Teraz sobie seriala walnę, a potem troszkę ogarnę mieszkanie i obiad zrobię.
![]() |
#1675 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Zanet ![]() ![]()
![]() |
#1676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie tez mnie zastanawia, czemu na dole twardy, a u góry taki normalny i na dole wygląda jak półksiężyc albo rogal ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1678 |
Zakorzenienie
|
a ja ....w końcu.....wczoraj puściłam pierwsze pranie z ciuszkami małej
![]() ![]() ![]() dziś ładniejsza pogoda się zapowiada, więc może to poschnie szybciej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1679 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1680 |
Zakorzenienie
|
Zanet
![]() ![]() Tak chyba wszedzie juz jest w przedszkolach ze matki puszczaja dzieci z gilami do pasa do przedszkola. W zeszlym roku co puscilam mala zdrowa to za pare dni znowu katar miala, a wiekszosc dzieci kaszlacych i smarkajacych ![]() Niby katar to nie choroba, ale u dziecka zwykly katar szybko zamienia sie w infekcje i wiadomo jak to postepuje w grupie rozbrykanych dzieci. ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- mi tez jak brzuch twardnieje to caly jak kamien jest
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.