Mamusie lutowe 2015 - cz. 2 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-24, 09:50   #2551
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 2

Buu kochana dziekuje za komplement brzuszkowy

I dziekuje Wam laseczki za kciuki. Na pewno jak tylko do domu wejdę od razu Wam zamelduje jak po usg i jakies foty wkleję jak bede miała.

Przeklęte pragnienia współczuje kochana. Po prostu musisz oszczędzać sie ile możesz. Lez, odpoczywaj, oglądaj seriale itp. Kiedyś musi przejsc. Naprawde Cię rozumiem mimo, ze az takich dolegliwości teraz nie mam.

Co do skurczy to mnie tez próbują łapać jak sie przeciągam, ale dzis ten dziad mnie po prostu zbudził i az sobie siadlam...

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 09:59   #2552
Asia1105
Wtajemniczenie

Dziewczyny HELP!
Od kilku dni coś mi się dzieje ze skórą na brzuchu i piersiach. Jest strasznie wysuszona, jakbym posypała się mąką Nie zmieniłam ani balsamu, ani niczego. Nawet oliwka nie pomaga! Miała któraś tak? Nie wiem co robić, wizyta dopiero za 2 tygodnie,a nie chcę dzwonić do lekarza i robić z siebie głupa, przecież nie wyślę mu mms ze zdjęciem cycka :P
Asia1105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 10:03   #2553
1141655
Zakorzenienie

Kasiu ja rowniez trzymam kciuki

Ilonka wspolczuje takiego samopoczucia Cholera, teraz mialo byc juz wszystko przyjemnie w II trymestrze noooo ...

Pies mi wariuje, mysli,ze jak posiedzi pod drzwiami i pomruczy to wyjde z nim, byl 2 2,5 godz temu
normalnie wychodzimy kolo 14 wiec niech mi tu nie wariuje grrrrrrrrrrrrrrr

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 10:07   #2554
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia

Kasiulka nie robię nic innego od 5 miesięcy

Ally u mnie również casting szybko się zmywa, o ile się nie mylę to on jest do 24 myć
Ale gdzieś kiedyś słyszałam, że wszystkie farby bez amoniaku szybko się zmywają, no ale nie wiem czy to prawda

Ewccik kochana obyś szybko wyszła ze szpitala

Mama Zuzi wiem, że z wyłączeniem tel to ostro, ale ja jak się obrażę to robię wszystko byle na złość, zero litości
A jak wróci i będzie miał pretensje, że się martwił to mu powiem, że myślałam, że on tylko pracę kocha i jakoś nie pomyślałam
A co do próśb, och jak ja Cię rozmiem
Niedawno miałam walkę z Tż o porozrzucane ciuchy, noszone, zamiast do kosza to zostawia na fotelu, stoliku, podłodze
Oczywiście prośby nic nie dawały, więc zwinęłam ciuchy w kłębek, razem ze skarpetkami z podłogi i wrzuciłam mu do szafy
Już wie, gdzie stoi kosz

Ewa jasne, że napiszę po echo, mam wieczorem, więc pewnie napiszę późno wieczorem w piątek albo w sobotę rano

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Aga a jak go rozwolnienie ciśnie?

Asia ja też mam bardziej wysuszoną skórę na piersiach, ale to akurat nie robi na mnie wrażenia
Może więcej się smaruj?
A oliwką smarujesz suchą skórę? Bo niby to też wysusza, powinno się wilgotną smarować
Tak gdzieś wyczytałam
Stary 2014-09-24, 10:08   #2555
ally5
Zakorzenienie

przeklęte pragnenia może niedobór jest tak duży, że to co dostarczasz nadal nie wystarcza?

Ja mam tak z wapniem od pewnego czasu... jem sery, jogurty, pije mleko, a nawet pije takie rozpuszczalne wapno i nadal mi brakuje

Asia ja również mam suchą skórę na piersiach, szczególnie na brodawkach (aż mi niemal pękała), to chyba przez hormony... na poczatku ciąży na całym ciele skóra bardzo mi się przetłuszczała, a teraz zwrot o 180 stopni i wszytsko coraz bardziej suche (u mnie najgorzej twarz)

Edytowane przez ally5
Czas edycji: 2014-09-24 o 10:11
ally5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 10:09   #2556
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asia1105 Pokaż wiadomość
Dziewczyny HELP!
Od kilku dni coś mi się dzieje ze skórą na brzuchu i piersiach. Jest strasznie wysuszona, jakbym posypała się mąką Nie zmieniłam ani balsamu, ani niczego. Nawet oliwka nie pomaga! Miała któraś tak? Nie wiem co robić, wizyta dopiero za 2 tygodnie,a nie chcę dzwonić do lekarza i robić z siebie głupa, przecież nie wyślę mu mms ze zdjęciem cycka :P
moze nie,ze na brzuchu,ale sutki mam strasznie suche a od wczoraj z dloni skora sie sypie (ale to przez moje zaniedbanie-dawno nie widzialy kremu do rak)
noo i mi pomaga olej arganowy czysty taki , wtedy suchosc znika

Ilonka nic go nie cisnie, to ejst aktorzyna jak nie wiem, od paru dni dzialalo jak lazł pod drzwi i mruczał, to z nim poszlam bo wlasnie myslalam,ze kupa go cisnie
ale nieeeeeeeee
on po prostu chcial powachac kwiatki
nie dam sie mu nienieneie

Edytowane przez 1141655
Czas edycji: 2014-09-24 o 10:10
Stary 2014-09-24, 10:17   #2557
ewek000
Zadomowienie

Ally- dużo zdrówka dla ciebie, uważaj na siebie, bo jednak masz dwa razy większe obciążenie dla organizmu niż my przy pojedyńczej ciąży, trzymam kciuki , dobrze że z dziećmi wszystko ok, może bedziesz miała niespodzianke przy porodzie jak te jedno będzie takie wstydliwe
zielona jak masz już opracowany szablon to podziel sie jak możesz
Paulina fajnie macie z Maciejką zazdroszcze, super że wam się udało spotkanie. Z tz rozumię , mój też pracuje całe dnie i czasami w domu ma focha że każe mu coś zrobic i mi pomóc, od razu zwala to na dzieci i twierdzi że on musi odpocząć, a ja mam cały dzień na to, więc powolutku powinnam sobie poradzić. Ciekawe kto mu tą firmę prowadzi w papierach, oprócz tej jego firmy ograniam jescze 5 innych, a jutro 25 vat trzeba policzyć zanieś do skarbówki, postać w kolejce. no ale pieniądze które za to otrzymują są ważne, ale przecież ja jestem na zwolnieniu i mam mnóstwo czasu
Ha pryszłą właśnie moja paczuszka z ciuszkami które kupiłam na OLX, ciekawe czy są fajne idę oglądać narka
ewek000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 10:20   #2558
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

Aga hahaha zwierzęta są taaaakie pocieszne
Mój kocur przed chwilą skubał sałatę na stole Ale to już taka dwudniowa to kit z nią, niech dziubie jak lubi
I nie żeby był głodny, absolutnie

Ally no ja mam ta niską hemoglobinę 9,8 i pewnie przez to.
Mój gin powiedział, że te dwie tabletki to i tak nie jest wystarczająca dawka, ale nie radzi brać więcej bo nie zrobię kupy
Stary 2014-09-24, 10:21   #2559
Alunia79
Wtajemniczenie

Nicki ja nie mam doświdczenia z chustami itd. wstawiłam ttylko to co dostałam a czy się sprawdzi, to sie okaże . Ja mam wyprubowany tylko ten turystyczny dla większego dzieciaczka i jest super.
Aga wiem, że Ty masz zupełnie inny gust niż ja, w ogóle w większości macie dziewczyny inny ale każdy ma prawo mieć swój
Z tego co mi wiadomo, to właśnie na wertepy ten wózek jest bardzo dobry bonie jest sztywny i dziecko nie lata po całym wnętrzu a duże koła ułatwiają przebrnięcie przez przeszkody.
A ten co sprzedaje Twoja koleżanka już nie jest w moim guście.
Co do płci, to ja sie nie przejmuję gadaniem innych, tylko jak mam kiepski nastrój to mnie po prostu z równowagi już wyprowadza. Atak jak pisałyście o imionach to u nas też się zaczęło dopytywanie i ja odpowiadam że dopóki się nie urodzi to imienia nie będzie i tez się wkurzają

Ja dziś dziewczyny mam pierwszą noc na podusi za sobą. Muszę przyznać, że na początku nie wiedziałam jak mam sie ułożyć na tym ale później już jakoś odnalazłam sie w tym w nocy se budziłam zmieniając boki ale za to kręgosłup nie boli a wczoraj cały dzień chodziłam "pokręcona".
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 10:24   #2560
zielona butelka
Zakorzenienie

Ewekoo na razie kupiłam wykrój i czekam aż mi go przyślą online. Przetestuję, sprawdzę i dam znać
zielona butelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 10:25   #2561
Asia1105
Wtajemniczenie

Oliwką smaruję się na mokrą skórę i niby jest ok, fajnie nawilżona, a rano wstaję i jden wielki suchar! Olejem arganowym też się już smarowałam i niestety kicha Chyba pora się z tym pogodzić, takie uroki ciąży, nie miałam żadnych dolegliwości to teraz się zacznie!
Stary 2014-09-24, 10:34   #2562
ally5
Zakorzenienie

dzięki ewek chyba zacznę kupować na razie ubranka dla synka i ewentualnie troche takich uniwersalnych, pozostaje mi nadzieja, że na nastepnej wizycie przestanie się wstydzić w końcu to moje dzieciątko-niespodzianka

przeklęte no faktycznie żelazo tak ma w dużej ilości... a jakbys jadła więcej błonnika? jabłka np. czy coś? Bo faktycznie masz niziutką hemoglobinę. To nawet ja przy dwójce dzieci mam większą :P bierzesz oprócz tego żelaza jakieś witaminy dla ciężarówek?

Widziałam wczoraj w galerii rodzinkę z małymi bliźniętami w wózku - gapiłam sie jak jakis zboczeniec, śliczne aż się rozczuliłam, że też takie będę mieć
Stary 2014-09-24, 10:35   #2563
Alunia79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez przeklete_pragnienia Pokaż wiadomość
Aga hahaha zwierzęta są taaaakie pocieszne
Mój kocur przed chwilą skubał sałatę na stole Ale to już taka dwudniowa to kit z nią, niech dziubie jak lubi
I nie żeby był głodny, absolutnie

Ally no ja mam ta niską hemoglobinę 9,8 i pewnie przez to.
Mój gin powiedział, że te dwie tabletki to i tak nie jest wystarczająca dawka, ale nie radzi brać więcej bo nie zrobię kupy
mój kitek wczoraj obgryzał liście od kalafiofa..

Ally widziałaś linki jakie wczoraj wstawiłam? babka ma fajne ciuszki dla bliźniaków.
Stary 2014-09-24, 10:35   #2564
ally5
Zakorzenienie

Asia ja używam na razie balsamu z rossmana dla mam i pomaga, ponoć bardzo dobrze sprawdza się też taki zwykły balsam z garniera w czerwonym opakowaniu do bardzo suchej skóry
Stary 2014-09-24, 10:37   #2565
Alunia79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ally5 Pokaż wiadomość
dzięki ewek chyba zacznę kupować na razie ubranka dla synka i ewentualnie troche takich uniwersalnych, pozostaje mi nadzieja, że na nastepnej wizycie przestanie się wstydzić w końcu to moje dzieciątko-niespodzianka

przeklęte no faktycznie żelazo tak ma w dużej ilości... a jakbys jadła więcej błonnika? jabłka np. czy coś? Bo faktycznie masz niziutką hemoglobinę. To nawet ja przy dwójce dzieci mam większą :P bierzesz oprócz tego żelaza jakieś witaminy dla ciężarówek?

Widziałam wczoraj w galerii rodzinkę z małymi bliźniętami w wózku - gapiłam sie jak jakis zboczeniec, śliczne aż się rozczuliłam, że też takie będę mieć
też chciałam bliźniaki, ale niestety jedna komóreczka się nie przyjęła
Stary 2014-09-24, 10:37   #2566
ally5
Zakorzenienie

Alunia widziałam słodkie są takie identyczne ubranka, ale ja chyba będę dzieci od początku inaczej ubierać, nawet jeśli sie okaże że będą dwaj faceci poszpeam jeszcze później u tego uzytkownika, wczesniej tylko na te linki patrzyłam, dzięki
Stary 2014-09-24, 10:40   #2567
1141655
Zakorzenienie

ja musze zaczac z powrotem sie smarowac,bo to zaniedbalam, a skora suchaaaaaaa, wola o pić
Czeka mnie dzis trochę sprzątania, i chciałam poprasować
piekna rocznica po poludniu jedziemy do tesciow, bedzie facet mierzyl jej kuchnie - maz bedzie nadzorowal heheh takze noooo ten tego pewnie cos slodkiego u nich zjemy, zalapiemy sie na obiadek wiec nie musze dzis robic jedzenia
na razie jeszcze w wyrku jestem

Odnosnie imion, to nasze otoczenie zna nasze preferencje co do nich,ale nikt nie komentuje Podobaja sie, nikt sie nie wtraca

Jak ja bym miala bliźnięta, to też ubierałabym je inaczej

Stary 2014-09-24, 10:49   #2568
Asia1105
Wtajemniczenie

Dziewczyny, dziękuję za rady
Stary 2014-09-24, 10:50   #2569
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

Ally jem dużo błonnika, owsianki, kilka jabłek dziennie, ze dwa jogurty, activię. Póki co nie mam problemów z toaletą, dlatego też czasem biorę nawet trzy tabletki z magnezem.
Mam takie tabletki dla ciężarnych, ale przyznam się, że rzadko je biorę bo są wielkie i nie mogę połknąć

Ja też się nie mogę napatrzeć jak ktoś idzie z wózkiem z bliźniakami I myślę sobie, że też bym takie chciała, ale za chwilę jak sobie pomyślę ile to pracy, wszystkiego tooo Podziękuję
Podziwiam Cię i niech moc będzie z Tobą

Alunia ale przyznaj, podusia jest meega co? Już sobie nie wyobrażam spania bez niej, poważnie. Genialny wynalazek

Magda tak długo śpi?? No umiaru dziewczyna nie zna
Stary 2014-09-24, 10:52   #2570
Alunia79
Wtajemniczenie

Cytat:
Alunia widziałam słodkie są takie identyczne ubranka, ale ja chyba będę dzieci od początku inaczej ubierać, nawet jeśli sie okaże że będą dwaj faceci poszpeam jeszcze później u tego uzytkownika, wczesniej tylko na te linki patrzyłam, dzięki
ona odmienne ubranka też ma
a mój kot właśnie nurkuje w kibelku... Zapomniałam opuścić deskę a ten juz zdrapuje żelowe kwiatki... co za pacan...
Stary 2014-09-24, 10:55   #2571
1141655
Zakorzenienie

Ally u nas na parterze mieszka rodzinka,co im sie blizniaki urodzily rok temu, zaraz beda dreptac slodziaki, dwa chlopaki Slodki widok,ale ja podziekuje hihii
Moja bliska kolezanka, ta z ktora ide jutro na warsztaty tez spodziewa sie blizniat, sama ma blizniaczke, wiec sie troche napatrze hehehe bedziemy jezdzic na spacerki razem

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
a mój kot właśnie nurkuje w kibelku... Zapomniałam opuścić deskę a ten juz zdrapuje żelowe kwiatki... co za pacan...

Stary 2014-09-24, 10:55   #2572
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Hahaha
Ja pilnuję drzwi od łazienki zeby zamykać, bo on wchodzi i spi w zlewie, a jak sie kąpię w wannie to wskakuje do mnie do wody
Stary 2014-09-24, 10:58   #2573
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha
Ja pilnuję drzwi od łazienki zeby zamykać, bo on wchodzi i spi w zlewie, a jak sie kąpię w wannie to wskakuje do mnie do wody

ja sie wczoraj usmialam, bo pedzilam do lazienki, tak mi sie siusiac chcialo, ze drzwi takie lekko uchylone zostawilam w pospiechu
pies oczywiscie skorzystal, wlazl mi i usiadl centralnie przede mna wiecie jak mi bylo glupio sikac

a dzis strzelilam kalafiora z rana, bo pedze siusiu i na tej stronie co jest lazienka, obok sa tez drzwi wejsciowe i oczywiscie kalafior sprawil,ze zabralam sie za otwieranie wejsciowych, odkrecilam zamek i otworzylam drzwi na klatke

Stary 2014-09-24, 10:58   #2574
ally5
Zakorzenienie

Cytat:
Ally jem dużo błonnika, owsianki, kilka jabłek dziennie, ze dwa jogurty, activię. Póki co nie mam problemów z toaletą, dlatego też czasem biorę nawet trzy tabletki z magnezem.
Mam takie tabletki dla ciężarnych, ale przyznam się, że rzadko je biorę bo są wielkie i nie mogę połknąć

Ja też się nie mogę napatrzeć jak ktoś idzie z wózkiem z bliźniakami I myślę sobie, że też bym takie chciała, ale za chwilę jak sobie pomyślę ile to pracy, wszystkiego tooo Podziękuję
Podziwiam Cię i niech moc będzie z Tobą
To może tu jest pies pogrzebany... ja jem prenatal classic (sumiennie, codziennie), który ma mnóstwo żelaza (całodzienne zapotrzebowanie dla kobiet w ciąży) i mimo dwójki dzieci oraz tego, że mięsa jem raczej mało wyniki mam nadal dobre

co do bliźniąt, to wiem że pewnie będzie ciężko, ale nie mam na szczęście porównania jak jest z jednym, więc przetrwam nie boję się tego, mam też ogromne wsparcie w mężu, wiem ze będzie pomagał jak tylko będzie mógł. Już teraz stara się mnie wyręczać w większości rzeczy.

Im ciąża bardziej zaawansowana, tym bardziej się chyba cieszę że będzie dwoje od razu
Stary 2014-09-24, 11:00   #2575
1141655
Zakorzenienie

Cytat:

Im ciąża bardziej zaawansowana, tym bardziej się chyba cieszę że będzie dwoje od razu
i to jest rewelacjaaaaaaaa, dla mnie to tez byloby dobre, bo niby chcę jedno, a tak nie byłoby juz zadnego problemu do konca zycia
a i pozniej dzieciaki sie razem bawia itd

Ja tez jem witaminy ale ja Pharmaton matruelle, maja duzo wszystkiego i wiem,ze to dla mnie dobrze, bo ja jem malo miesa itd....

belly mowi mi, ze mam 150 dni do porodu

Stary 2014-09-24, 11:05   #2576
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

Dziewczyny, a te Wasze tabletki są duże?

Ally ale w sumie to się jeszcze wszystko okaże, może będziesz miała dwa aniołki, które będą równocześnie spały, jadły. To tak prawie jak jedno
A później będą razem się ze sobą bawiły, także będą trochę mniej absorbujące. I jeden poród a dwójka dzieci

A ja powiem jeszcze, że dzisiaj konczę 5 miesiąc i tym samym wkraczam w 6

Edytowane przez przeklete_pragnienia
Czas edycji: 2014-09-24 o 11:06
przeklete_pragnienia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 11:09   #2577
1141655
Zakorzenienie

Moje są wielkieeeeeeeee, ale sliskie i pachna i smakuja czekolada
ale ja nie mam problemu z polykaniem tabletek

Stary 2014-09-24, 11:24   #2578
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

Aga odnoście jeszcze Twojej pomyłki z drzwiami, dobrze, że nie zaczęłaś odpinać spodni w trakcie. Ja tak robię
Stary 2014-09-24, 11:31   #2579
Alunia79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 1141655 Pokaż wiadomość

ja sie wczoraj usmialam, bo pedzilam do lazienki, tak mi sie siusiac chcialo, ze drzwi takie lekko uchylone zostawilam w pospiechu
pies oczywiscie skorzystal, wlazl mi i usiadl centralnie przede mna wiecie jak mi bylo glupio sikac

a dzis strzelilam kalafiora z rana, bo pedze siusiu i na tej stronie co jest lazienka, obok sa tez drzwi wejsciowe i oczywiscie kalafior sprawil,ze zabralam sie za otwieranie wejsciowych, odkrecilam zamek i otworzylam drzwi na klatke
Kochana, ja jak siedzę na kibelku to oba są obecne z czego ten jeden wskakuje mi jeszcze na kolana a później zagląda między nogami jak wodę spuszczam...:haha ha:
Stary 2014-09-24, 11:39   #2580
ewek000
Zadomowienie

Alunia79- dobry kociak
Ally- moja psiapsiuła ma bliżniaki, juz w pierwszej klasie, pamietam że początki były trudne, pamietam że tak naprawdę pierwszy rok, bez pomocy się nieobyło, ale później juz luz blus
Wklejam zdjęcia moich pierwszych zakupów internetowych, to wszystko kosztowało mnie 100 zł, dużo jest większych ubranek, ale tak chciałam no i dużo różu muszę przeżyć ale Ola będzie szczęśliwa, bo ona strasznie chciała różwowe
WP_20140924_001.jpg

WP_20140924_002.jpg

WP_20140924_003.jpg

WP_20140924_004.jpg

WP_20140924_005.jpg
ewek000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości