9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-23, 15:18   #1711
mamaya
Zakorzenienie

Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014

Cytat:
Napisane przez katulla Pokaż wiadomość
A jutro jedziemy po południu do poradni laryngologicznej na badanie słuchu.Już jak byłyśmy z dzieckiem w szpitalu to szpital nas umówił wlasnie do tej poradni,bo dzieciom po antybiotykoterapii zlecane jest ponowne badanie słuchu (Mala przez pierwszych 10 dni dostawala antybiotyk bo zapalenie płucek miala).Dodatkowo przy wypisie był badany słuch i wyszło, że prawe uszko jest do kontroli więc troszkę się martwię. W tym uszku miała dużo woskowiny i mam nadzieję, że to wszystko się unormowało tam do tej pory i tym razem w obu uszkach będzie norma
Sent from my U8815 using Wizaz Forum mobile app

Zycze Wam, zeby wszystko było ok
A sprawdzić naprawde warto. Kiedyś wszystkie Dzieci miały kontrole laryngologiczna odgórnie, no ale wtedy nie robiło sie przesiewowego badania słuchu w szpitalu.

iPhone
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 16:10   #1712
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Eydrith to ja Wawę poproszę.
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 18:40   #1713
i like it
Rozeznanie

hej dziewczyny
chciałam tylko powiedzieć,że nadrobiłam zaległości i z tego co pamiętam bo strasznie dużo pisałyści to:
zmiana mleka, przeszłam z dnia na dzień z nan na bebiko i obeszło się bez problemów. Ogólnie jestem dużo bardziej zadowolona z Bebika ostanio w selgrosie kupiłam je po ok.34 zeta jakby ktoś coś
prasowanie, prasowałam w pierwszych dwóch tygodniach teraz nie mam na to czasu , jedynie w weekend jakąś sukienke itp. resztę ładnie składam i jest ok ogólnie przy dziecku moja mania sterylności gdzieś się ulotniła
dzieciaczki wszystkie i te małe i te duże cudne
więcej nie pamiętam bo podczytywałam na różnych urządzeniach i nie cytowałam.
ogólnie mam teraz straszny zapierdziel bo przygotowania do chrzcin,lekarze,szczepien ia praca i nie mam czasu na pogaduchy ale podczytuje jak się tylko da. uciekam do młodej buziaki
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 19:17   #1714
katulla
Raczkowanie

Ja też mimo, że nigdy za prasowaniem nie przepadałam i zazwyczaj robiłam to z konieczności,to teraz nawet lubię te maleńkie rzeczy prasowaćA prasuję bo wtedy ubranka,ręczniki,pieluszk i i inne są przyjemniejsze w dotyku i estetyczniej wyglądają. Narazie nie planuję tego zmieniać.

katulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 19:18   #1715
Marianna 54
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
a jak potem czyścisz żelazko?
Czyszczenie wygląda mniej więcej tak " Kurcze kochanie rajstopki mi się przykleiły do żelazka" i mężol czyści
Aż się go zapytałam jak to robi bo do tej pory jakoś mnie to nie zainteresowało powiedział że gąbką to szorstką strona
Marianna 54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 19:24   #1716
katulla
Raczkowanie

Ale oczywiście ja nikogo nie neguję, że ktoś nie prasuje. Ja nie robię tego dla sterylności. Już faza na sterylność troszkę mi przeszła

katulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 19:30   #1717
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marianna 54 Pokaż wiadomość
Czyszczenie wygląda mniej więcej tak " Kurcze kochanie rajstopki mi się przykleiły do żelazka" i mężol czyści

Aż się go zapytałam jak to robi bo do tej pory jakoś mnie to nie zainteresowało powiedział że gąbką to szorstką strona

Generalnie dobrze jest przepracować gazetę jak coś się przyklei do żelazka i to odchodzi

Jeremi juz spi, ale z racji, ze ostatni raz jadł o 17:30 to pewnie obudzi sie około północy

iPhone

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-23, 19:39   #1718
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katulla Pokaż wiadomość
A jutro jedziemy po południu do poradni laryngologicznej na badanie słuchu.Już jak byłyśmy z dzieckiem w szpitalu to szpital nas umówił wlasnie do tej poradni,bo dzieciom po antybiotykoterapii zlecane jest ponowne badanie słuchu (Mala przez pierwszych 10 dni dostawala antybiotyk bo zapalenie płucek miala).Dodatkowo przy wypisie był badany słuch i wyszło, że prawe uszko jest do kontroli więc troszkę się martwię. W tym uszku miała dużo woskowiny i mam nadzieję, że to wszystko się unormowało tam do tej pory i tym razem w obu uszkach będzie norma
My też mieliśmy tą kontrolę, ale w poradni audiologicznej. Badanie było takim samym sprzętem jak w szpitalu, ale musieliśmy specjalnie jechać 70 km i mimo, że jest ok, to kolejna wizyta w grudniu, ale na tym ma się ponoć skończyć.

Swoją drogą za 2 tygodnie jedziemy do Wrocławia na kontrolę kardiologiczną obu dzieci... już widzę jak się namęczymy z nimi, bo na echo serca trzeba chwilę poleżeć :/
------------
Ehh... dzieci już pięknie śpią, a ja jestem mega zmęczona
I na dodatek coś mnie żołądek pobolewa
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 21:39   #1719
kularek
Zadomowienie

joanna - mam nadzieję, że u Laurki będzie tak jak u mojego Jasiula i wszystkie te badania wyjdą dobrze

Malwiska - mój mały też się poci tak jak Agatka to opisała ze swoimi dziećmi a potówki miał do tej pory z 2 jak go mój dziadziuś za mocno przykrył bo wydawało mu się, że mu zimno

Domi - zaskoczyłaś mnie z tą wodą ja tylko żywca piłam bo mi smakował .... a teraz muszę się zastanowić ........... a polecasz Ty lub ten twój kolega jakąś ?

z tą szczepionką to u nas infantrix (nie wiem czy tak się pisze) nie ma nigdzie do listopada a pentaxin właśnie jest

Eydrith - no niestety z tym przedszkolem to nie napiszę Ci, że napewno nie będzie mała chorować jak już pójdzie ale życzyć tego mogę
ja karmię przy moich rodzicach, babci, dziadku, mojej siostrze jej mężu który trochę się wstydził -ale ja uwielbiam go zawstydzać niektórych koleżankach, ciotce - i chyba tyle przy innych wychodzę z pokoju - ale jak jest więcej przestrzeni i ludzie są dalej od nas to nie mam z tym nigdy problemu nakrywam się pieluszką i już

aga__tka - przy pierwszym synku nie miałam poduszki do karmienia teraz kupiłam i nie żałuję i posłuży u nas pewnie bardzo długo (ile wytrzyma bo i starszemu synkowi i tż bardzo wygodniej się na niej śpi a kupiłam jedną z najtańszych na allegro

Oldzia - ja dla każdego synka mam dziennik moje pierwsze 5 lat i tam wszystko zapisuję - chociaż chciałabym mieć więcej czasu i robić to dokładniej. Jeśli chodzi o paluszki to mąż siostry ma takie - ale to mu zupełnie w niczym nie przeszkadza i w sandałach też chodzi i tego nie widać wogóle

a my po dzisiejszej wizycie zapalenie krtani (znowu !) i antybiotyk zinat - nie cierpię go -ale synuś dzielnie wypija chociaż męczy się strasznie i taki zachrypnięty, że ledwo mówi

nie życzę nikomu takiej wysokiej gorączki u dziecka jaką mój synuś prawie zawsze ma

Edytowane przez kularek
Czas edycji: 2014-09-23 o 21:41
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 21:45   #1720
agnes208
Zakorzenienie

Witam sie wieczorowa pora co do prasowania to ja prasuje i jeszcze bede to robic bo lubie malemu zalozyc przeprasowane sa milsze ale nie szczype sie z jakoscia tego prasowania.

Zakupilam basnie i od 2dni czytam malemu podczas karmienia po kapieli i juz uwielbiam ten rytual on chyba tez bo zagaduje mnie podczas czytania. No i moj syn to podroznik buszujemy miedzy dwoma domami jedni dziadkowie od drugich to odleglosc 100km mlody niewzruszony poki co niepoprzestawial mi sie z codziennymi rytualami a tego obawialam sie najbardziej.

Ide was dalej podczytywac
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 01:18   #1721
joanna2228
Wtajemniczenie

Witam znad cyca mała w nocy wcina na śpiąco to jeszcze jako tako idzie ;-)
Kularek a twój synuś też takie kupy robił? Jestem ciekawa Moja wczoraj znów zrobiła zieloną ale już z domieszką żółtych grudek więc mam nadzieję ze przejdzie. A jak było u Ciebie?
Kochana zdrówka dla Was. My to się mamy... Jedne mają jak po maśle a inne cały czas pod górkę. Mam nadzieję że jeszcze troszkę i to minie , tego nam życzę ;-)
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.

Edytowane przez joanna2228
Czas edycji: 2014-09-24 o 07:46
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-24, 06:18   #1722
mamaya
Zakorzenienie

Hej
Jeremisiek spał dzis od 21 do 7
Zjedlismy i własnie sie położyliśmy i chyba jeszcze pospimy

iPhone
Stary 2014-09-24, 06:53   #1723
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Farciara... U nas pobudka o 3, 5. O 5 do atrakcji dołączył ryk... Ehhh Na razie śpi. Czekam na pobudke i na spacer chyba ruszymy tylko musze porządnie ja ubrac.
Stary 2014-09-24, 07:41   #1724
joanna2228
Wtajemniczenie

Ta to ma dobrze... U nas pobudki 2 i 5 i 8 o 8 jak zobaczyła że jej cycka daje to był ryk :-/ eh ta moja baba
Miłością tą największą
Stary 2014-09-24, 08:03   #1725
malwiska
Zakorzenienie

ehh też tak bym chciała, moja mała wczoraj dojadła o 21(bo jedzeniem nie można tego nazwać), obudziła mnie swoim wierceniem o 1:30 a później o 4 (tylko że o tej dałam jej smoka i wstałam nakarmić po 5 ) widocznie jeszcze zasneła. Spałyśmy do 8 już w moim łóżku bo ja chciałam się jeszcze zdrzemnąć.
Ja mam inny problem - bo ja wstaje wczesniej niz ona bo się werci w weekend mam zamiar spac w innym pokoju i zobaczyć jak to będzie wyglądało z pobutkami
Stary 2014-09-24, 08:04   #1726
Domi_00
Rozeznanie

Hej

U nas noc spokojna Młoda dosypia po śniadanku Dziś kończy 3 miesiące nie wiem kiedy to zleciało???

Kularek, pamiętam, że mówił o cisowiance i muszyniance, że całkiem niezła. Ale zapytam go dziś jeszcze specjalnie dla Ciebie

Joanna, fajnie ze widzisz poprawę po tym mleczku

Mamaya, ile Jimmek zjada na jeden posiłek? Moja 150 ml 5 lub 6 razy dziennie. Waży ok 6,5 kg i juz wydaje mi się strasznym klockiem

Celebrinfea, Jagoda ma charakterek, trzeba przyznać
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 09:13   #1727
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marianna 54 Pokaż wiadomość
to masz bardzo dobrą metodę
u mnie w domu rodzinnym kiedyś był taki sztyft, mnie się prawie nic nie przypalało, to o nim zapomniałam, ale jak miałam opiekunkę do Oli to ona czasem coś poprzyklejała i mnie się o nim przypomniało, ale nigdzie nie udało mi się go dostać niestety po tym jak odeszła i ja wróciłam do prasowania, to też mi się już kilka razy poprzyczepiało coś... ja czyszczę pastą do zębów na ciepłym żelazkiem, ale cały czas mam stresa że jednak porysuję stopkę... Teściowa mi pokazała że na moim pokrowcu na deskę jest takie coś o co można wytrzeć i rzeczywiście działa, ale trochę mi tego żal brudzić, bo potem ten fragment deski będzie mi głupio używać

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Generalnie dobrze jest przepracować gazetę jak coś się przyklei do żelazka i to odchodzi

Jeremi juz spi, ale z racji, ze ostatni raz jadł o 17:30 to pewnie obudzi sie około północy

iPhone
będę testować z gazetą jak znów coś przykleję

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
joanna - mam nadzieję, że u Laurki będzie tak jak u mojego Jasiula i wszystkie te badania wyjdą dobrze

Malwiska - mój mały też się poci tak jak Agatka to opisała ze swoimi dziećmi a potówki miał do tej pory z 2 jak go mój dziadziuś za mocno przykrył bo wydawało mu się, że mu zimno

Domi - zaskoczyłaś mnie z tą wodą ja tylko żywca piłam bo mi smakował .... a teraz muszę się zastanowić ........... a polecasz Ty lub ten twój kolega jakąś ?

z tą szczepionką to u nas infantrix (nie wiem czy tak się pisze) nie ma nigdzie do listopada a pentaxin właśnie jest

Eydrith - no niestety z tym przedszkolem to nie napiszę Ci, że napewno nie będzie mała chorować jak już pójdzie ale życzyć tego mogę
ja karmię przy moich rodzicach, babci, dziadku, mojej siostrze jej mężu który trochę się wstydził -ale ja uwielbiam go zawstydzać niektórych koleżankach, ciotce - i chyba tyle przy innych wychodzę z pokoju - ale jak jest więcej przestrzeni i ludzie są dalej od nas to nie mam z tym nigdy problemu nakrywam się pieluszką i już

aga__tka - przy pierwszym synku nie miałam poduszki do karmienia teraz kupiłam i nie żałuję i posłuży u nas pewnie bardzo długo (ile wytrzyma bo i starszemu synkowi i tż bardzo wygodniej się na niej śpi a kupiłam jedną z najtańszych na allegro

Oldzia - ja dla każdego synka mam dziennik moje pierwsze 5 lat i tam wszystko zapisuję - chociaż chciałabym mieć więcej czasu i robić to dokładniej. Jeśli chodzi o paluszki to mąż siostry ma takie - ale to mu zupełnie w niczym nie przeszkadza i w sandałach też chodzi i tego nie widać wogóle

a my po dzisiejszej wizycie zapalenie krtani (znowu !) i antybiotyk zinat - nie cierpię go -ale synuś dzielnie wypija chociaż męczy się strasznie i taki zachrypnięty, że ledwo mówi

nie życzę nikomu takiej wysokiej gorączki u dziecka jaką mój synuś prawie zawsze ma
to może sobie jeszcze kupię taką? bo chyba będę zamawiać pościel w sieci i tam mają niedrogie te poduchy, to może się skuszę

Cytat:
Hej
Jeremisiek spał dzis od 21 do 7
Zjedlismy i własnie sie położyliśmy i chyba jeszcze pospimy

iPhone
śpiochy

ja musiałam dzieci odprowadzić, a Basia jak na złość mi się ostatnio budzi jak wszyscy wstaną... teraz gada do karuzelki i praktycznie nie śpi odkąd wróciliśmy z przedszkola (na przejścia spała), a zawsze spała rano dość długo i mogłam starsze spokojnie poubierać, po tym jak ją rano nakarmiłam...

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

a i jeszcze miałam Wam napisać...
ja ogólnie mam lekarzy z dobrymi opiniami w przychodni, ale szczepienia to jakaś porażka jest chyba

dzwoni do mnie wczoraj pielęgniarka, że Basia do szczepienia i żebym przyszła (pewnie w domyśle dzisiaj ) to ja jej, że wiem, ale że ona wczoraj antybiotyk skończyła... pielęgniarka zdziwiona (- wyszło jej że do szczepienia, nawet w kartę pewnie nie zajrzała, tylko z listy...) i się pyta do kiedy miała, to ja że właśnie do wczoraj... to się zmartwiła i mi mówi żebym za tydzień przyszła... jako że mi powiedziałyście że są braki w szczepionkach to się jej pytam o to, na co ona że nie ma problemu bo jest hexa, a ta 5w1 będzie dopiero w październiku.... ja nie wiem co ona sobie myśli... zakładać że ja będę szczepić hexa (2 lata temu 180złalbo 190, a penta 130zł u nas się płaci w przychodni i szczepią) mimo że chcę 5w1 60zł drożej, bo nie ma to ok, ale może by mnie uprzedziła chociaż, skoro i tak dzwoni, a wcześniej polecała tę szczepionkę 5w1??? no ja nie mogę z tą kobietą... raz że nie chcę przepłacać... bo to jest 4x60zł więcej, to mam prawie 1xrotawirusy za to, a szczepień na WZW nie wiadomo po co 2 nadmiarowe... dwa, że uważam że nie powinno się szczepić nadmiarowo na WZW jak nie trzeba... jeśli się uda szczepić za tydzień bo mała będzie zdrowa i nadal nie będzie tej szczepionki, a pewnie nie będzie, to uznam że się zdecydowało samo za mnie i zaszczepię darmowymi + rota...

Edytowane przez aga__tka
Czas edycji: 2014-09-24 o 09:16
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 09:14   #1728
malwiska
Zakorzenienie

Moja Oliwka

Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-09-24, 09:17   #1729
aga__tka
Zakorzenienie

Oliwka
a jaka silna dziewczyna
moja maluda właśnie zaczęła piszczeć że karuzelka stoi
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-24, 09:47   #1730
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Moja Oliwka

Cudna jest

Ja juz nie kładę Młodej na łóżku, bo się boję od kilku dni przewraca się z pleckow na boki Kładę gruby koc na podłodze i tam sobie leży z zabawkami, generalnie jest dzieckiem podłogi
Stary 2014-09-24, 10:03   #1731
Oldzia20
Raczkowanie

dziękuję wszystkim za opinie o paluszkach i...nie wiem co zrobię to jest tak jak kobieta z kręconymi włosami. Chce mieć proste, a jak przestają jej się kręcić i ma proste to znów chce mieć kręcone co bym nie zrobiła będzie źle podejmę decyzję jak pogadam z ortopedą
Malwiska śliczna Oliwcia nasze córy z jednego dnia a moja jeszcze się aż tak nie podnosi... muszę jej trening zaserwować
Domi za 3 miesiące córeczki

witam w południe
My dziś nocka przespana Młoda obudziła się (bo mnie kilkakrotnie w ciągu nocy) o 5:30 dopiero o 7 potem o 9:30. na wieczór dostaje butle z odciągniętym mlekiem bo jest error i jestem w szoku jak ona ją pochłania
Nie wiem co z tą pogodą, ale wczoraj myślałam, że zamarznę to dziś słońce daje po oczach, że zaraz sie zbieramy na spacer
Miłego dnia

Edytowane przez Oldzia20
Czas edycji: 2014-09-24 o 10:08
Oldzia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 10:05   #1732
mamaya
Zakorzenienie

DomiJimmek obecnie zjada 100 - 150 ml na posiłek i je od kilku dni co 4 - 5 albo 6 godzin, od dwóch dni wieczorem je ok. 190 ml. Wczesniej jadł 150 ml co 3 godziny (w nocy raz).

iPhone
Stary 2014-09-24, 10:19   #1733
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:
DomiJimmek obecnie zjada 100 - 150 ml na posiłek i je od kilku dni co 4 - 5 albo 6 godzin, od dwóch dni wieczorem je ok. 190 ml. Wczesniej jadł 150 ml co 3 godziny (w nocy raz).

iPhone
Moja czasem tych trzech godzin nie może wytrzymać, po 5ciu chyba by zjadla mnie albo tż no, ale za to w nocy ma przerwę ok 8 godzin, wiec nie narzekam

Jeszcze pytanie do wszystkich dziewczyn, które już miały pierwszy okres po porodzie. Macie regularne cykle? Bo u mnie lipa
Stary 2014-09-24, 10:22   #1734
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość
Moja czasem tych trzech godzin nie może wytrzymać, po 5ciu chyba by zjadla mnie albo tż no, ale za to w nocy ma przerwę ok 8 godzin, wiec nie narzekam

Jeszcze pytanie do wszystkich dziewczyn, które już miały pierwszy okres po porodzie. Macie regularne cykle? Bo u mnie lipa

Bardzo regularne. Jak przed ciaza - co 25 dni
Jimmy wcześniej tez ledwo wytrzymywal, skończył 3 miesiace i zaczął jesc tak rzadko

iPhone
Stary 2014-09-24, 10:24   #1735
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Domi u mnie cykl był 26 19 i 30 dni... więc ja tego regularnością bym nie nazwała teraz mam zmienione anty na cerazette obaczym jak to się sprawdza ale cudów to się nie spodziewam bo to zamienniki z azalią...
Stary 2014-09-24, 10:29   #1736
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:
Bardzo regularne. Jak przed ciaza - co 25 dni
Jimmy wcześniej tez ledwo wytrzymywal, skończył 3 miesiace i zaczął jesc tak rzadko

iPhone
Dzięki za info
Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Domi u mnie cykl był 26 19 i 30 dni... więc ja tego regularnością bym nie nazwała teraz mam zmienione anty na cerazette obaczym jak to się sprawdza ale cudów to się nie spodziewam bo to zamienniki z azalią...
No właśnie ja mam teraz zacząć brać asubtele i tak czekam na ten okres jak na zbawienie juz sobie zaczęłam wkręcac ciążę, choć powodów nie mam. Ale w nocy śniły mi się czworaczki
Stary 2014-09-24, 10:38   #1737
joanna2228
Wtajemniczenie

Ja jeszcze nie dostałam okresu Oby jak najpóźniej hihi
Miłością tą największą
Stary 2014-09-24, 10:54   #1738
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie dostałam okresu Oby jak najpóźniej hihi
Ja tez i wcale mi go niebrakuje
Na dworzu 11 stopni wiec ubralam mala w polarowy kombinezon, nie jest gruby wiec mam nadzieje ze sir nie zgrzeje.

Stary 2014-09-24, 11:09   #1739
Iza188
Rozeznanie

Agatka gdzie w sieci kupujesz pościel? Dobrej jakości jest?
Malwiska - super córcia nie wiem jak wstawiałas to zdjęcie, ale widzę je na komórce.
Oldzia- słońce swieci ale w Lublinie chłodno jednak. To już nie to letnie słoneczko, które mocno grzeje ale nie ma co narzekać

Czy wasze brzdące jak podnoszą na brzuchu głowę to unoszą tez nóżki?? I robią taka "łódeczkę" ??

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 11:19   #1740
Oldzia20
Raczkowanie

Iza moja podnosi nogi i jak sie wkreci to wyglada jakny break dance tanczyla i po chwili juz jest w innym miejscu :p czyli mam sie nie nastawiac na ciepelko...lepsze to niz deszcz
Oldzia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości