Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :) - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-24, 09:32   #3001
Agatkia
Zadomowienie

Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)

Cytat:
Napisane przez Katrina2000 Pokaż wiadomość
Trzymamy kciuki !!! OBY NIE BOLAŁO!!!

Ja miałam wczoraj okropny dzień, pierwszy raz odkąd jestem na L4 (od końca czerwca) nie było mnie cały dzień w domu, miałam trochę spraw do załatwienia i jak wyszłam o 8.30 to wróciłam z mężem ok. 19, wchodzimy do mieszkania a tam pełno wody... odkręcili wodę w kaloryferach i jeden nam przeciekał.. masakra, nie wiem co będzie z panelami, bo czuc, ze jest jeszcze woda pod nimi, a dodam tylko, że w zeszłym roku kupilismy to mieszkanie i jesteśmy po generalnym remoncie taki pech, normalnie codziennie jestem w domu a tu raz wyszłam na cały dzień i takie coś... w dodatku pożniej poszłam się wykąpac i jak wychodziłam z wanny to wyłączyli prąd, nie było chyba do północy... ech..
dobrze, że rodzic nie zaczęłam ..
Doskonale rozumiem, co musiałaś czuć.
My mieliśmy generalny remont w wakacje, a jakiś tydzien temu pękła nam rura w ścianie i trzeba było tę ścianę i kawałek podłogi kuć, żeby powymieniać te wszystkie elementy. Całe szczęście, że kuta była ściana w spiżarce, a nie gdzieś w centrum mieszkania . W dodatku, jak na złość, padają nam wszystkie urządzenia elektryczne- jedne po drugich, łącznie z bojlerem, który raz grzeje wodę, a raz nie- więc w razie W-u przygotowania do porodu i wyjazdu do szpitala mogą być mocno zaskakujące...

Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 09:38   #3002
slodziatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PurBlanka Pokaż wiadomość

Slodziatek, nic tylko pozazdrościć i życzyć jak najwięcej sił dalej ! A jak Maleństwo ? Daje się we znaki ? Buziaki dla Was !

Miłego dnia Dziewczyny, ja widzę, że jak jestem gdzieś na wyjeździe to się zaczyna dziać, która następna ?
Maleństwo jest anioł nie dziecko - śpi, je i patrzy na nas tymi ogromnymi oczami Jest tak bezproblemowa, że aż sama w to nie wierzę Mam nadzieję, że to nagroda za te wszystkie stresy w ciąży, a nie cisza przed burzą.
Stary 2014-09-24, 09:46   #3003
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katrina2000 Pokaż wiadomość
Trzymamy kciuki !!! OBY NIE BOLAŁO!!!

Ja miałam wczoraj okropny dzień, pierwszy raz odkąd jestem na L4 (od końca czerwca) nie było mnie cały dzień w domu, miałam trochę spraw do załatwienia i jak wyszłam o 8.30 to wróciłam z mężem ok. 19, wchodzimy do mieszkania a tam pełno wody... odkręcili wodę w kaloryferach i jeden nam przeciekał.. masakra, nie wiem co będzie z panelami, bo czuc, ze jest jeszcze woda pod nimi, a dodam tylko, że w zeszłym roku kupilismy to mieszkanie i jesteśmy po generalnym remoncie taki pech, normalnie codziennie jestem w domu a tu raz wyszłam na cały dzień i takie coś... w dodatku pożniej poszłam się wykąpac i jak wychodziłam z wanny to wyłączyli prąd, nie było chyba do północy... ech..
dobrze, że rodzic nie zaczęłam ..
Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
Doskonale rozumiem, co musiałaś czuć.
My mieliśmy generalny remont w wakacje, a jakiś tydzien temu pękła nam rura w ścianie i trzeba było tę ścianę i kawałek podłogi kuć, żeby powymieniać te wszystkie elementy. Całe szczęście, że kuta była ściana w spiżarce, a nie gdzieś w centrum mieszkania . W dodatku, jak na złość, padają nam wszystkie urządzenia elektryczne- jedne po drugich, łącznie z bojlerem, który raz grzeje wodę, a raz nie- więc w razie W-u przygotowania do porodu i wyjazdu do szpitala mogą być mocno zaskakujące...
Dziewczyny współczuję przejść.. Tyle stresu.

Cytat:
Napisane przez slodziatek Pokaż wiadomość
Maleństwo jest anioł nie dziecko - śpi, je i patrzy na nas tymi ogromnymi oczami Jest tak bezproblemowa, że aż sama w to nie wierzę Mam nadzieję, że to nagroda za te wszystkie stresy w ciąży, a nie cisza przed burzą.
Super, że masz takiego aniołka, oby tak dalej

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 09:52   #3004
Agatkia
Zadomowienie

Słodziatek, fantastycznie, że masz takiego aniołeczka!! A dobrze się czujesz?

Stary 2014-09-24, 09:56   #3005
Mojra87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gargantuiczna Pokaż wiadomość
Wody odeszły, jestem w szpitalu, skurczy brak. Bez dziecka nie wyjdę
Powodzenia! Oby poszło szybko i bezbólowo!

Cytat:
Napisane przez PurBlanka Pokaż wiadomość
No mam nadzieję, że się uda...Co prawda mój pierwszy tp był na 28.10 Ale mam nadzieję, że pessar pospieszy akcję..
Z tym pessarem to na dwoje babka wróżyła przyspieszy albo nie przyspieszy ja już od piątku bez pessara się trzymam w 2-paku, a sprzątam, spaceruję, gotuję - szał ciał i nadganianie leżących tygodni
Ale do sobotniego południa nie mogę rodzić - dopiero wtedy będę miała nowe półki w szafie na dziecięce rzeczy ciągle coś - zaraz wyjdzie, że rodzić mogę dopiero po terminie
Udanych zakupów!

Edytowane przez Mojra87
Czas edycji: 2014-09-24 o 09:58
Mojra87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 09:58   #3006
Katrina2000
Raczkowanie

Dziewczyny jeżeli któraś z was używa kremów na rozstępy z Perfecty to w rossmanie je wycofują, bo wprowadzają nowe, myślę, że te same tylko w innych opakowaniach i te kremy można kupic za 10 zł, w dodatku u mnie jest promocja do końca wrzesnia - 10% na całe zakupy + karta Rosnę i za 2 takie kremy zapłaciłam wczoraj 17 zł, a normalnie za jeden płaciłam 23 zł. Dla mnie to super okazja, bo mi podpasował ten krem i jeden taki to mi tak na 2 tyg starcza
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PERFECTA_Mama_2592614.jpg (22,6 KB, 15 załadowań)
Stary 2014-09-24, 10:02   #3007
slodziatek
Rozeznanie

Cytat:
Słodziatek, fantastycznie, że masz takiego aniołeczka!! A dobrze się czujesz?
już się chwaliłam - rewelacyjnie! już zapomniałam, że byłam w ciąży
Stary 2014-09-24, 10:29   #3008
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Trzymam kciuki, żeby się rozkrecilo. Chociaż po tylu godzinach to może już jest po wszystkim?

slodziatek fajnie, że tak szybko doszlas do siebie i mała grzeczna. Tylko pozazdroscic

Ja dopiero przed chwilą wstalam, bo poszlam spać o 8. Tak kiepskiej nocy to dawno nie miałam Najpierw od 23 zaczelam mieć skurcze co 6 minut, a potem o 24 obudziła się starsza z takim kaszlem, że przez resztę nocy olalam skurcze i czuwalam przy niej, bo syrop nie pomagał, nawet inhalator dal nam tylko godzinke snu Teraz pierwsze co poczulam po przebudzeniu to ból jak na @, więc może jednak do jutra coś się rozkreci. Zobaczymy
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 10:36   #3009
Agatkia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki, żeby się rozkrecilo. Chociaż po tylu godzinach to może już jest po wszystkim?

slodziatek fajnie, że tak szybko doszlas do siebie i mała grzeczna. Tylko pozazdroscic

Ja dopiero przed chwilą wstalam, bo poszlam spać o 8. Tak kiepskiej nocy to dawno nie miałam Najpierw od 23 zaczelam mieć skurcze co 6 minut, a potem o 24 obudziła się starsza z takim kaszlem, że przez resztę nocy olalam skurcze i czuwalam przy niej, bo syrop nie pomagał, nawet inhalator dal nam tylko godzinke snu Teraz pierwsze co poczulam po przebudzeniu to ból jak na @, więc może jednak do jutra coś się rozkreci. Zobaczymy
Farminka, u nas to samo... ja nie wiem, syn ma czyste płuca i oskrzela, ale taki okropny kaszel przez spływający katar, że już sama nie wiem, jak mam mu pomóc... też w nocy robiłam inhalacje, ale nad ranem znowu to samo ... nhalujesz solą? Mój wojtuś niestety nie potrafi wydmuchać nosa, nienawidzi Fridy- i tu jest dodatkowy problem...

U mnie dziś mimo trudnej nocy brzuch uspokoił się.

Stary 2014-09-24, 10:39   #3010
luna_moon
Raczkowanie

Hejka
Optymistyczna pogoda za oknem. I to by było na tyle... Młody dostał w nocy kataru. Wczoraj byliśmy na zakupach i to pewnie od zmiany temperatur na dworze i w sklepach. Jakby tego było mało musiałam się wygrzmocić na asfalcie. Skręciłam nogę - nic nowego i zdarłam kolano. Dobrze, że nic gorszego.
Zostało mi 25 dni do terminu, a 15 do położenia w szpitalu - chyba, że się coś zmieni, bo wizytę mam w piątek.
Pozdrawiam.
luna_moon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 10:43   #3011
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Hej

U mnie się bóle wyciszyły, więc nocka lepsza, ale rano obudziłam się tak obolała jakby mnie kijami obkładali! Już mam dosyć tej ciąży i stwierdzam, że 9 miesiąc to jakaś porażka, żart i nie wiem co jeszcze....ale nie jest fajnie. Wszystkie kości mnie bolą i stawy, w których zebrała się masa wody Momentami nie jestem w stanie utrzymać butelki wody bo tak nadgarstki bolą, nie mówiąc o jej odkręceniu!
Teraz śniadanko, a potem porcja szarlotki z lodami i bitą śmietaną
Potem w planach sprzątanie chaty (może małą wykurzę ) i zakupy wieczorkiem, bo nie mam butów! Chciałabym kupić jakieś wciągane na jesień, wczoraj mi TŻ ubierał jak szliśmy do sklepu Ja się już nie schylę, bo brzuchal przeszkadza

Wczoraj się mnie pyta, czy brzuch mi już opadł (w pracy ma kolegów co im się dopiero dzieci urodziły), a ja podnoszę koszulkę i się go pytam czy widział kiedyś pępęk między kolanami

Cytat:
Napisane przez slodziatek Pokaż wiadomość

gratulacje brawo brawo

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

Dzizas zaraz padnę! dom posprzątany, dziecko nakarmione, projekt do pracy zrobiony i dwie szarlotki upieczone niech mi ktoś powie, że po cc się długo do siebie dochodzi... u mnie 6 doba a czuję się jakbym nigdy w ciąży nie była (odpukać)
Wow, super! Ja liczę na to, że dostanę powera, bo teraz jest dramat, porobię coś pół godziny - przerwa, kolejne pół godziny i przerwa.....
Zazdrościmy aniołeczka!

Cytat:
Ooooo mamo! Dzieje się

Kto tam jeszcze? Edytte (może już po?) i siuska !!!!!
Czekamy na maleństwa!

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość

Zastanawiałam się co z Tobą! Trzymam za rozkręcenie akcji!

Purblanka - dobrze, że już wiecie kiedy ten urlop, teraz namawiaj codziennie malucha, żeby wyszedł! Na którymś z watków, była dziewczyna w podobnej sytuacji i się maluszek wpasował w odpowiedni dzień Życzę Ci tego samego!

Idę szamać

Hmmmm a tak w ogóle to zapomniałyśmy o naszej maskotce wątku! Miały być kankany dla rodzących! Także dla wszystkich potrzebujących
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Edytowane przez CoffeeMonster
Czas edycji: 2014-09-24 o 10:48
CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 10:46   #3012
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Farminka, u nas to samo... ja nie wiem, syn ma czyste płuca i oskrzela, ale taki okropny kaszel przez spływający katar, że już sama nie wiem, jak mam mu pomóc... też w nocy robiłam inhalacje, ale nad ranem znowu to samo ... nhalujesz solą? Mój wojtuś niestety nie potrafi wydmuchać nosa, nienawidzi Fridy- i tu jest dodatkowy problem...

U mnie dziś mimo trudnej nocy brzuch uspokoił się.
Moja na szczęście nos już ładnie dmucha, ale tym razem to raczej nie przez katar, bo go nie ma, tylko kaszel. Teraz w dzień jest w miarę ok, ale noc była taka, że strach... Pół roku temu przechodziła zapalenie płuc i ciągle mam to w pamięci i ten szpital, więc mnie to mocno stresuje. Inhalatora takiego tłokowego czy ultradźwiękowego nie mam. Dalam jej wziewy z Sabumalinu, które kiedyś miała przepisane od wypadku przed dusznosciami.
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 10:47   #3013
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez luna_moon Pokaż wiadomość
Hejka
Optymistyczna pogoda za oknem. I to by było na tyle... Młody dostał w nocy kataru. Wczoraj byliśmy na zakupach i to pewnie od zmiany temperatur na dworze i w sklepach. Jakby tego było mało musiałam się wygrzmocić na asfalcie. Skręciłam nogę - nic nowego i zdarłam kolano. Dobrze, że nic gorszego.
Zostało mi 25 dni do terminu, a 15 do położenia w szpitalu - chyba, że się coś zmieni, bo wizytę mam w piątek.
Pozdrawiam.
O kurcze, ale pechowo! Kuruj się
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Stary 2014-09-24, 10:52   #3014
Isgaard
Raczkowanie

Cytat:
Kciuki są, teraz tyko pozostaje już urodzić

Katrina współczuję, szlag człowieka może trafić, gdybyś była standardowo w domu to pewnie byś to wyłapała. Jak nic prawo Murphy'ego.

Co do jego działania to w zeszłym tygodniu umarła mi mikrofalówka, niedawno zbuntowała się zmywarka. Teraz coś nie tak jest z prądem i muszę wzywać elektryka bo mi wywala korki, niedawno padł piecyk w kuchni... Kurde ten dom już woła z każdego pokoju o remont, a remont dopiero w następnym roku bo teraz to już za późno...

słodziatek gratuluję i po cichu zazdroszczę i mam nadzieję że moje bobo też będzie jadło, spało i tylko paczało..
Stary 2014-09-24, 10:53   #3015
pyrtolinka
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny

niektóre z Was znaja mnie z pierwszej części i z klubu, w którym sie czasem odzywam. Przez kłopoty osobiste i zdrowotne Tz nie miałam czasu się udzielać ale teraz wszystko w miare się unormowało i mam nadzieje, że przyjmiecie mnie jeszcze do Waszego grona

Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych Mam i dla tych z rozkręcona akcją trzymam za Was mocno kciuki pochwalcie się zdjęciami Maluszków

U mnie póki co delikatne skurcze wieczorami i rozwarcie na jeden palec po ostatniej wizycie. Termin na 2 października, zobaczymy kiedy Malutka postanowi do nas zawitać

piję herbate z liści malin, więc mogę dołączyć do reszty pijaczek

czy któraś z Was słyszała lub ćwiczy z balonikiem epino? ja ćwicze już od 34tygodnia i jestem ciekawa, czy którać ma jakieś doświadczenia z nim?
Stary 2014-09-24, 11:00   #3016
wodaqua
Zadomowienie

Hej!

Gargantuiczna, no to trzymam kciuki za szybką akcję!
Edytte, pewnie już jesteś "po"
Siuska, mam nadzieję, że Ty też
Katarina, ale pech! Serdecznie współczuję!
Agatkia, a może macie coś nie tak z elektryką? Jakieś przepięcia czy coś?
Słodziatek, pisz więcej
Loona, masz jakąś szynę czy coś na nodze? Współczuję!

Chyba się zdżemnę
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 11:05   #3017
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pyrtolinka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

niektóre z Was znaja mnie z pierwszej części i z klubu, w którym sie czasem odzywam. Przez kłopoty osobiste i zdrowotne Tz nie miałam czasu się udzielać ale teraz wszystko w miare się unormowało i mam nadzieje, że przyjmiecie mnie jeszcze do Waszego grona

Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych Mam i dla tych z rozkręcona akcją trzymam za Was mocno kciuki pochwalcie się zdjęciami Maluszków

U mnie póki co delikatne skurcze wieczorami i rozwarcie na jeden palec po ostatniej wizycie. Termin na 2 października, zobaczymy kiedy Malutka postanowi do nas zawitać

czy któraś z Was słyszała lub ćwiczy z balonikiem epino? ja ćwicze już od 34tygodnia i jestem ciekawa, czy którać ma jakieś doświadczenia z nim?
Mi się udało dorwać egzemplarz "wystawowy", więc dorwałam trochę taniej i ćwiczę od 34 tygodnia, potem mialam przerwę, bo mi CC przepowiadali, ale wróciłam do ćwiczenia od 37 tygodnia. Na chwilę obecną jestem na ok. 28 cm obwodu główki, nie wiem czy dam radę do końca. Nie zawsze też jestem systematyczna... Wrażenia moje są pozytywne, aczkolwiek uważam, że cena to porażka. Mam nadzieję, że położna mnie nie ciachnie rutynowo! Zamierzam od progu porodówki krzyczeć, że ma nacinać tylko w razie absolutnej konieczności!
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Stary 2014-09-24, 11:10   #3018
nocnyskowronek
Raczkowanie

Cytat:
Trzymam kciuki za szybką akcję, czyli w zasadzie mam nadzieję, że jesteś już po

Edytte, Siuska - kciuki za Was ,mam nadzieję, że również już po wszystkim i tulicie swoje Maluszki

Cytat:
Cześć Dziewczyny

Pamiętam, dobrze Cię widzieć z powrotem i że wszystko się unormowało

Katrina, Luna_moon - współczuję przeżyć...
Stary 2014-09-24, 11:11   #3019
Agatkia
Zadomowienie

Wodaqua, mój mąż ma firmę o profilu (powiedzmy) elektrycznym i takie rzeczy ogarniam więc z prądem na pewno wszystko ok. Po prostu sprzęt się starzeje i zużywa, a że wszystko kiedyś kupowaliśmy w jednym czasie to teraz, po tylu latach, zaczyna się sypać wszystko po kolei...

Wymieniliśmy telewizor, lodówkę i płytę indukcyjną- ot, takie niezaplanowane wydatki... Jeszcze bojler woła z najpilniejszych potrzeb.

Pyrtolinka, pewnie, że o Tobie pamiętamy!! Witaj na wątku!!

Edytowane przez Agatkia
Czas edycji: 2014-09-24 o 11:14
Stary 2014-09-24, 11:15   #3020
diabli
Zakorzenienie

mam prosbe, napisze mi ktoras co do szpitala dla mnie? bo już nie pamiętam jak to było z Nela (choć calkiem niedawno!)

na pewno:
- koszule
- wielkie podpachy z belli
- podkłady na lozko,
-siateczkowe majtki
- wkładki laktacyjne,
- koszule
- plyn do higieny intym.

i dla dziecka (oprócz ciuszków)
- pieluszki tetra
-pampersy
- chusteczki
- linomag
- kocyk/rozek

wszystko?
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 11:15   #3021
Isgaard
Raczkowanie

Dziewczyny co sądzicie o szczepieniu w szpitalu, macie jakieś wyrobione zdanie, korzystacie, rezygnujecie, macie własną szczepionkę?
Stary 2014-09-24, 11:18   #3022
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magsik Pokaż wiadomość
Urodziłam o 24:25, na porodowke trafilam mniej więcej o21ej, rozwarcie szlo bardzo szybko tylko skurcze były co minute lub poltora i mialam problem z parciem. Wbilam lekarzowi paznokcie w reke, maz prawie zaslabl. Michal wazy 3340g i ma 54cm. urodzilam.naturalnie bez znieczulenia
swietny opis, najlepsze sa paznokcie i odplywajacy maz gratulacje! i witamy na swiecie Michasia
Stary 2014-09-24, 11:20   #3023
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
mam prosbe, napisze mi ktoras co do szpitala dla mnie? bo już nie pamiętam jak to było z Nela (choć calkiem niedawno!)
Wklejam Ci moją listę, skopiowana skądśtam, więc nie autorska, ale moim zdaniem sensowna:

DLA MAMY:
1. karta ciąży
2. dowód osobisty
3. książeczka zdrowia (teraz chyba tylko rmua wystarczy)
4. woda mineralna najlepiej z dziubkiem
5. pomadka do ust nawilżająca/ wazelina (strasznie schną usta przy oddychaniu, przydaje się bardzo)
6. ręczniki 2 szt.
7. T-shirt męża do rodzenia plus 3 koszule po porodzie do karmienia
8. majtki poporodowe
9. podkłady poporodowe
10. kapcie
11. klapki pod prysznic
12. papier toaletowy + chusteczki higieniczne
13. żel pod prysznic
14. pasta+szczoteczka
15. grzebień +gumka do włosów
16. stanik do karmienia
17. wkładki laktacyjne
18. laktator
19. maść na brodawki w razie gdyby pękały
20. kubek+ talerzyk+sztućce
21. telefon + ładowarka
22. aparat +ładowarka
23. herbatka na laktację
24. apap/paracetamol dla siebie w razie czego
25. jakąś przekąskę, żeby nabrać sił w czasie porodu, najlepiej cukrową: krówki, landrynki itd.
26. kanapka na czas po porodzie
27. tantum rosa (najlepiej rozrobić saszetkę w litrze wody i kupić mały pojemnik z rozpryskiwaczem, i po wizycie w toalecie popsikać tam sobie; nie rozrabiamy wg przepisu w 0, 5 l wody, bo podobno szczypie; mąż może codziennie przynosić świeży roztwór)- to wyczytałam na wątku sierpniówek przed kilkoma dniami i planuję zrobić tak, jak radzą
28. piłeczka tenisowa

Na liscie rzeczy dla mam miałam też poduszkę do karmienia- ale kompletnie nie przydała się po pirrwszym porodzie podczas wizyty w szpitalu, bo nie byłam w stanie siedzieć [IMG]file:///C:\Users\IBM_AD~1\AppData \Local\Temp\msohtml1\01\c lip_image001.gif[/IMG]. Nie zabieram teraz. W domu na pewno będę korzystać, jak krocze trochę się zregeneruje.

Laktatora nie biorę, najwyżej mąż dowiezie, tak samo poduchy do karmienia. Poza tym mam jeszcze nakładki silikonowe na sutki, tusz do rzęs, podkład i korektor (pewnie będzie leżeć w kosmetyczce i nawet nie tknę) i chusteczki nawilżane do twarzy i ciała.

DLA MALUSZKA:
1. 3 body
2. 3 pajace
3. czapeczka
4. niedrapki lub skarpetki zamiast nich
5. rożek
6. 20 pampersów
7. chusteczki nawilżane
8. płyn do kąpieli
9. krem do pupy
10. 2 małe ręczniki
11. tetra- 3, 4 sztuki

Dla TŻta:
- klapki basenowe + kąpielówki (jakby mnie musiał pod prysznicem trzymać)
- koszulka na zmianę,
- kanapka, batonik + napój energetyczny

Cytat:
Napisane przez Isgaard Pokaż wiadomość
Dziewczyny co sądzicie o szczepieniu w szpitalu, macie jakieś wyrobione zdanie, korzystacie, rezygnujecie, macie własną szczepionkę?
Ja się zgodzę, potem nad kolejnymi będę myśleć intensywniej.
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Edytowane przez CoffeeMonster
Czas edycji: 2014-09-24 o 11:23
Stary 2014-09-24, 11:21   #3024
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mortisha84 Pokaż wiadomość
Naprawde w to wierzysz? Mnie wypuścili. Kazali w domu mm podawać. Gdybym się nie uparła, to bym wogóle nie karmiła piersią, a tak chociaż miesiąc.
w moim szpitalu ogromna wage przywiązywali do przyrostu dziecka. dopóki nie zaczal isc w gore to o wyjściu do domu można było zapomnieć. polozne dwoily się i troily żeby pomoc przystawiać, ewentualnie pomagaly z odciąganiem pokarmu i dokarmianiem z butelki (glownie dzieciaczkom, które lezaly pod lampami w związku z zoltaczka). wypuścili Cie do domu, a nie mialas pokarmu, dziecko spadalo z wagi, a oni nie podali mm?
Stary 2014-09-24, 11:25   #3025
pyrtolinka
Raczkowanie

Dzieki Dziewczyny, miło, że o mnie pamiętacie

Cytat:
Napisane przez CoffeeMonster Pokaż wiadomość
Mi się udało dorwać egzemplarz "wystawowy", więc dorwałam trochę taniej i ćwiczę od 34 tygodnia, potem mialam przerwę, bo mi CC przepowiadali, ale wróciłam do ćwiczenia od 37 tygodnia. Na chwilę obecną jestem na ok. 28 cm obwodu główki, nie wiem czy dam radę do końca. Nie zawsze też jestem systematyczna... Wrażenia moje są pozytywne, aczkolwiek uważam, że cena to porażka. Mam nadzieję, że położna mnie nie ciachnie rutynowo! Zamierzam od progu porodówki krzyczeć, że ma nacinać tylko w razie absolutnej konieczności!
Ja jestem na 29/30cm i to chyba jest zalecane 8-10cm średnicy? kiepsko u mnie z matmą, a ciąża dodatkowo zjadła mózg mam nadzieje, że to wystarczy, chodź mogłabym dojść tak do 34cm na początku ćwiczylam codziennie przez 20min teraz tak co 3dzień... strasznie się rozleniwiłam na koniec ale mam postanowienie, żeby ćwiczyć systematycznie

Cytat:
Napisane przez Isgaard Pokaż wiadomość
ja zakupiłam swoją engerix, tak polecała moja ginekolog
Stary 2014-09-24, 11:29   #3026
abrakatabra
Zakorzenienie

Cytat:
Cena rzeczywiście oderwana od rzeczywistości ale jeżeli to pomaga uniknąć nacięcia krocza... Znalazłam tańszy Aniball ale chyba już jest za późno na ćwiczenia
abrakatabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 11:34   #3027
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzieki Dziewczyny, miło, że o mnie pamiętacie

Ja jestem na 29/30cm i to chyba jest zalecane 8-10cm średnicy? kiepsko u mnie z matmą, a ciąża dodatkowo zjadła mózg mam nadzieje, że to wystarczy, chodź mogłabym dojść tak do 34cm na początku ćwiczylam codziennie przez 20min teraz tak co 3dzień... strasznie się rozleniwiłam na koniec ale mam postanowienie, żeby ćwiczyć systematycznie

ja zakupiłam swoją engerix, tak polecała moja ginekolog
Ooo to jesteś do przodu! Ale ja miałam tą przerwę niestety Też mi się strasznie leniwie zrobiło i nie chce mi się normalnie, ale ostatni tydzień się wzięłam. JUż mi się ciężko wyginać, a dodatkowo ciężko mi ten balonik utrzymać (wyskakuje mi) bo nadgarstki bolą i palce, więc trochę sobie odpuszczam. U mnie to tak 10-15 min maks tych "przyjemności" i daje sobie spokój.
Podejrzewam, że moja będzie mieć jakieś 30-34 w obwodzie, bo ma mieć koło 3 kg, także powinnam dać radę....no ale zobaczymy. Mam jeszcze prawie 2 tygodnie, więc powinnam coś dać radę ugrać jeszcze
A masz swoją położną? Bo ja niestety nie i się boję, że mimo tych ćwiczeń mnie potną

Fajnie, że się odzywasz znowu

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez abrakatabra Pokaż wiadomość
Cena rzeczywiście oderwana od rzeczywistości ale jeżeli to pomaga uniknąć nacięcia krocza... Znalazłam tańszy Aniball ale chyba już jest za późno na ćwiczenia
No cena dramat! Ja zapłaciłam na szczęście tylko 170 zl, ale i tak mi się to wydaje dużo za odrobinę gumy z pompką i licznik, no ale cóż - mam nadzieję, że będzie warto!
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Stary 2014-09-24, 11:44   #3028
abrakatabra
Zakorzenienie

Cytat:

No cena dramat! Ja zapłaciłam na szczęście tylko 170 zl, ale i tak mi się to wydaje dużo za odrobinę gumy z pompką i licznik, no ale cóż - mam nadzieję, że będzie warto!
i Pyrtolinka
nie boicie się, że przyśpieszycie "termin" porodu? W brytyjskim programie o położnych usłyszałam, że masaże krocza wspomagają odklejenie czopa
abrakatabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 11:46   #3029
gargantuiczna
Rozeznanie

2 godziny oksytocyny, rozwarcie 4 cm, jedziemy dalej. Boli.
gargantuiczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 11:48   #3030
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez abrakatabra Pokaż wiadomość
i Pyrtolinka
nie boicie się, że przyśpieszycie "termin" porodu? W brytyjskim programie o położnych usłyszałam, że masaże krocza wspomagają odklejenie czopa
Dlatego powinno się używać dopiero od 36 tygodnia. Ja tam czopa jeszcze na oczy ni widzialam, zostało mi 1,5 tygodnia to terminu, więc generalnie jak chce to niech wychodzi. Nie widzę problemu A jak zaczynasz ćwiczenia to obwód balonika nie jest imponujący, więc nie powinno raczej niczego wywołać tak szybko.

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
2 godziny oksytocyny, rozwarcie 4 cm, jedziemy dalej. Boli.
Trzymaj się kochana! Jeszcze troszkę! Dasz sobie świetnie radę i za chwilę będziesz już tulać maleństwo w ramionach! Mocne kciukasy
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości