Recenzje kosmetyków - opinie. - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-02-22, 06:55   #61
Anett_
Wtajemniczenie

Smile Dot.: Recenzje kosmetyków - opinie.

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
(...)
Miło mi to czytać,
Dziękuję

Bardzo lubię także recenzje Anahstazii, szkoda, że przestała je pisać na bieżąco, bo wszystkie dotychczasowe (ponad 500), to przyjemna i pełna cennych podpowiedzi lektura
Anett_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-22, 09:27   #62
aferka
Wtajemniczenie

Dot.: Recenzje kosmetyków - opinie.

KWC czytam ilekroć noszę sie z zamiarem kupna jakiegoś kosmetyku.
Często jest nawet tak, że wchodzę z mężem do sklepu z zamiarem zakupu konkretnego kosmetyku, a w skepie go nie ma, mąż mi mówi - kup inny - jest z tej samej serii. A ja mu na to - nie, bo nie wiem jakie ma recenzje .
Zboczenie siakieś .
Piszę nie dużo, ale staram się oceniać rzetelnie. Zapachów oceniać nie umiem - albo zapach mi sie podoba, albo nie - nie potrafię zagłębiać się w te wszystkie nuty itp
I denerwują mnie oceny np. balsamów antycellulitowych używanych przez osoby nie mające cellulitu. Potem pojawia sie w recenzji takie zdanie : "Nie wiem jak zadziała na cellulit bo go nie mam". A produkt otrzymuje np 4 gwiazdki. Jest to bardzo mylące, ale już niejeden wątek był temu poświęcony i nie wiem czy coś się pod tym względem poprawiło.
A PW dotyczącego recenzji jeszcze nie udało mi sie dostać (ani wysłać ).
aferka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-22, 10:30   #63
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez aferka Pokaż wiadomość
I denerwują mnie oceny np. balsamów antycellulitowych używanych przez osoby nie mające cellulitu. Potem pojawia sie w recenzji takie zdanie : "Nie wiem jak zadziała na cellulit bo go nie mam". A produkt otrzymuje np 4 gwiazdki. Jest to bardzo mylące, ale już niejeden wątek był temu poświęcony i nie wiem czy coś się pod tym względem poprawiło.
Hmmm, jeśli ktoś nie ma cellulitu i o tym napisze, to chyba nie taka zbrodnia.

Troche się tłumaczę.

Nie mam ani śladu pomarańczowej skórki, a jednak oceniłam dwa antycellulitowe produkty. Żel Bielendy Perfekcyjny brzuch - ze względu na opis informujący, że ma on podkreślać mięśnie brzucha. Nie robi tego, niestety. Druga jest sól do kąpieli Farmony - oceniłam ją pozytywnie, bo miewam problem z odprowadzaniem wody z organizmu (w wiadomym momencie cyklu) i ona świetnie mi pomaga pozbyć się tego problemu.

Jestem zwolenniczką stosowania metody indywidualnych przypadków.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-23, 08:33   #64
aferka
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmmm, jeśli ktoś nie ma cellulitu i o tym napisze, to chyba nie taka zbrodnia.
Oczywiście - nie zbrodnia, ale zmylenie przeciwnika napewno.
Jeśli dany produkt antycellulitowy ma oceny od np. 7 osób i ogólną ocenę np 4 gwiazdki (przykład wzięty absolutnie z sufitu ) to myslę sobie, że to musi być jakiś skuteczny preparat. A tu czytając poszczególne oceny okazuje się, że ani jedna z oceniających nie ma cellulitu.
Przyznasz, że to mylące?
aferka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-23, 11:19   #65
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Oczywiście - nie zbrodnia, ale zmylenie przeciwnika napewno.
Jeśli dany produkt antycellulitowy ma oceny od np. 7 osób i ogólną ocenę np 4 gwiazdki (przykład wzięty absolutnie z sufitu ) to myslę sobie, że to musi być jakiś skuteczny preparat. A tu czytając poszczególne oceny okazuje się, że ani jedna z oceniających nie ma cellulitu.
Przyznasz, że to mylące?

Ta sytuacja jest hipotetyczna, ale i tak nie sposób nie przyznać Ci racji.

Ale!
Nie ma osobnej kategorii dla kosmetyków odprowadzających wodę z tkanek, albo podkreslających mięsnie brzucha (nawet jeśli wcale ich nie podkreślają), więc ocenia się to działanie w miejscu, gdzie te kosmetyki zostały zgłoszone.
Stary 2007-02-23, 11:36   #66
Madzia007
Zadomowienie

Cytat:
KWC czytam ilekroć noszę sie z zamiarem kupna jakiegoś kosmetyku.
Często jest nawet tak, że wchodzę z mężem do sklepu z zamiarem zakupu konkretnego kosmetyku, a w skepie go nie ma, mąż mi mówi - kup inny - jest z tej samej serii. A ja mu na to - nie, bo nie wiem jakie ma recenzje .
Zboczenie siakieś .
Przyznam się, że też tak robię Wczoraj kupiłam 4 kosmetyki pod wpływem dobrych recenzji. Gdyby nie dobre opinie na KWC, w życiu nie zwróciłabym uwagi na właśnie te produkty. Dodam nawet że boję się kupować kosmetyki (szczególnie pielęgnacyjne) bez uprzedniego przeczytania recenzji Ale to chyba dobrze, bo prawie z każdego pozytywnie ocenionego produktu jestem zadowolona.
Stary 2007-05-19, 20:03   #67
Zmijka
Zakorzenienie

A zauważyłam jeszcze u siebie ciekawą rzecz w zwiazku z KWC

Jeśli jest bardzo duzo recenzji jakiegos produktu, to zazwyczaj czytam, recenzje osób, które z w jakis sposób kojarze z Wizażu
Zmijka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-07-21, 18:43   #68
jolla11
Rozeznanie

Mnie zaskoczyła natomiast ilość recenzji MagJa (i?). Ponad 800. Widać, że dziewczyna lubi (i umie) pisać

Edytowane przez jolla11
Czas edycji: 2008-04-13 o 19:11 Powód: błąd logiczny;)
jolla11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-21, 19:17   #69
lir391
Zakorzenienie

Cytat:
I jeszcze: dlaczego piszecie recenzje (jeśli piszecie)?
Ja przyznam się, że na wizaż trafiłam poszukując rzetelnych informacji o kosmetykach, które zamierzałam kupić. Znalazłam je tutaj i jestem za to bardzo wdzięczna wszystkim recenzentkom. DZIĘKUJĘ. BARDZO MI POMOGŁYŚCIE. Sama piszę, bo mam nadzieję, że może też pomogę jakiejś poszukującej duszyczce.

A Wy?
ja w sumie pisze z takich samych powodow, lubie je czytac i pisanie recenzji tez sprawia mi przyjemnosc
czasami dostaje PW z pytaniami nt. recenzowanych przeze mnie kosmetykow
pozdrawiam.

'I'll be more enthusiastic about encouraging thinking outside the box when there's evidence of any thinking going on inside it.'
/Terry Pratchett/

lir391 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-21, 21:32   #70
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolla11 Pokaż wiadomość
Mnie zaskoczyła natomiast ilość recenzji MagJa (i?). Ok ponad 800. Widać, że dziewczyna lubi (i umie) pisać

Cała przyjemność po mojej stronie
A tak serio to umieć to ja nie umiem, nic w tym nadzwyczajnego nie ma. Nie dorastam do pięt Helence czy Sabbath, no ale coś tam skrobię i w mym krótkim życiu trochę tego naużywałam Sama jestem pod wrażeniem ilości
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-22, 00:42   #71
Rena
Zakorzenienie

No tos Magda zaszalala

Bez wizazowego targowiska, to bys pewnie dawno z torbami poszla
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-23, 18:30   #72
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
No tos Magda zaszalala

Bez wizazowego targowiska, to bys pewnie dawno z torbami poszla
Pewnie tak
Także chwalmy Wizaż za Targowisko
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-26, 07:42   #73
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość

Cała przyjemność po mojej stronie
A tak serio to umieć to ja nie umiem, nic w tym nadzwyczajnego nie ma. Nie dorastam do pięt Helence czy Sabbath, no ale coś tam skrobię i w mym krótkim życiu trochę tego naużywałam Sama jestem pod wrażeniem ilości
MagJo - powoli przebrnęłam przez Twoje recenzje (ale mi to zajęło!) i wiesz co? Są sensowne, konkretne, treściwe i do rzeczy. I rzeczywiście dobrze się je czyta.

Recenzje Heleny są naprawdę zabawne i barwne, ale zauważyłam, że ostatnio kilka "poleciało" ze względu na to, że były niekonkretne. To takie mini - felietony, perełki, fajerwerki elokwencji. Niektóre jednak rzeczywiście służyły bardziej zabawie, niż informacji.

Moja tez jedna poszła do śmietnika - słusznie, żeby nie było, że narzekam. Była akurat zabawna, ale niestety - popierniczyłam produkty.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości