Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :) - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-24, 11:50   #3031
PedzacaSkarpeta
Raczkowanie

Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)

Cytat:
Napisane przez Ol7cia Pokaż wiadomość
Karolinka86 Karolinka, nie przejmuj się, jakoś dasz radę. Kto nie da rady jak nie my październikowe mamusie. A co do znaku zodiaku, to masz jakieś miłe doświadczenia z tym znakiem?? bo ja niestety żadnego znajomego nie mam i za bardzo nie wiem jak mogę scharakteryzować ten znak ogólnie ja trochę wierzę w te znaki i często zanim kogoś poznam pytam się spod jakiego jest znaku i wtedy mam już pierwsze wrażenie za sobą hehe. To jak wiesz coś więcej na temat wagi to pisz, chętnie poczytam
Miałam coś napisać, ale później dziewczyny pisały bardziej szczegółowo

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Wagi są cudne, ja się cieszę, że synek będzie wagą, może trafi mi się łagodny egzemplarz Bo córka to lwica z krwi i kości, więc sama wiesz...

Ja też wodnik Z którego jesteś? - ja 01.02.
Też masz manię zbierania wszystkego? Ja nawet kamienie tachałam do domu swego czasu, taki wodnik-kolekcjoner był ze mnie

Z pogrubionym u mnie się potwierdza, co do wyrażania poglądów, to wyrażam, jak jest z im dyskutować
Też jestem wodnik (31.01), ale zbieractwa nie znoszę. Staram się wyrzucać wszystko co zbędne. Chyba, że są to mega ważne pamiątki, które z czymś mi się kojarzą i przypominają o miłych wydarzeniach

Cytat:
Napisane przez gargantuiczna Pokaż wiadomość
Wody odeszły, jestem w szpitalu, skurczy brak. Bez dziecka nie wyjdę
O tej porze może być już po wszystkim, czego życzę Mocne kciuki

Cytat:
Napisane przez Katrina2000 Pokaż wiadomość
Trzymamy kciuki !!! OBY NIE BOLAŁO!!!

Ja miałam wczoraj okropny dzień, pierwszy raz odkąd jestem na L4 (od końca czerwca) nie było mnie cały dzień w domu, miałam trochę spraw do załatwienia i jak wyszłam o 8.30 to wróciłam z mężem ok. 19, wchodzimy do mieszkania a tam pełno wody... odkręcili wodę w kaloryferach i jeden nam przeciekał.. masakra, nie wiem co będzie z panelami, bo czuc, ze jest jeszcze woda pod nimi, a dodam tylko, że w zeszłym roku kupilismy to mieszkanie i jesteśmy po generalnym remoncie taki pech, normalnie codziennie jestem w domu a tu raz wyszłam na cały dzień i takie coś... w dodatku pożniej poszłam się wykąpac i jak wychodziłam z wanny to wyłączyli prąd, nie było chyba do północy... ech..
dobrze, że rodzic nie zaczęłam ..
Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
Doskonale rozumiem, co musiałaś czuć.
My mieliśmy generalny remont w wakacje, a jakiś tydzien temu pękła nam rura w ścianie i trzeba było tę ścianę i kawałek podłogi kuć, żeby powymieniać te wszystkie elementy. Całe szczęście, że kuta była ściana w spiżarce, a nie gdzieś w centrum mieszkania . W dodatku, jak na złość, padają nam wszystkie urządzenia elektryczne- jedne po drugich, łącznie z bojlerem, który raz grzeje wodę, a raz nie- więc w razie W-u przygotowania do porodu i wyjazdu do szpitala mogą być mocno zaskakujące...
Kurcze, mi mąż zawsze mówi żebym nie zostawiała włączonej pralki jak wychodzę, jak wyjeżdżamy gdzieś na dłużej to zakręca wodę. Do tej pory uważałam to za fanaberie, ale z tego co piszecie miał sporo racji.. Ale nie powiem mu tego
Bardzo Wam współczuję przejść. Oby obyło się bez większych nakładów pieniężnych.
Cytat:
Napisane przez luna_moon Pokaż wiadomość
Hejka
Optymistyczna pogoda za oknem. I to by było na tyle... Młody dostał w nocy kataru. Wczoraj byliśmy na zakupach i to pewnie od zmiany temperatur na dworze i w sklepach. Jakby tego było mało musiałam się wygrzmocić na asfalcie. Skręciłam nogę - nic nowego i zdarłam kolano. Dobrze, że nic gorszego.
Zostało mi 25 dni do terminu, a 15 do położenia w szpitalu - chyba, że się coś zmieni, bo wizytę mam w piątek.
Pozdrawiam.
Uuua, musiało boleć. Szczęście, że tylko tak się skończyło

Cytat:
Napisane przez pyrtolinka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

niektóre z Was znaja mnie z pierwszej części i z klubu, w którym sie czasem odzywam. Przez kłopoty osobiste i zdrowotne Tz nie miałam czasu się udzielać ale teraz wszystko w miare się unormowało i mam nadzieje, że przyjmiecie mnie jeszcze do Waszego grona

Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych Mam i dla tych z rozkręcona akcją trzymam za Was mocno kciuki pochwalcie się zdjęciami Maluszków

U mnie póki co delikatne skurcze wieczorami i rozwarcie na jeden palec po ostatniej wizycie. Termin na 2 października, zobaczymy kiedy Malutka postanowi do nas zawitać

piję herbate z liści malin, więc mogę dołączyć do reszty pijaczek

czy któraś z Was słyszała lub ćwiczy z balonikiem epino? ja ćwicze już od 34tygodnia i jestem ciekawa, czy którać ma jakieś doświadczenia z nim?
Hej Ja nie mam pojęcia co to za balonik Zaraz poczytam, ale pewnie na ew. zakup już za późno

Ja już po badaniach lab. Po południu wyniki, a jutro wizyta Ciekawe jak to tam wygląda..
Noc przespana, ale jak na mnie to częste siusianie

No i dziś zaczynam 36. tydzień. Jeszcze dwa i będzie ciąża donoszona
Dużo słońca brzuchatki i mamusie
Stary 2014-09-24, 11:51   #3032
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Nie pozwolę zdecydować za mnie nikomu. Jeśli będzie potrzebna mm kupię taka jaką ja wybrałam.
a jakies juz wybralas?
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 11:56   #3033
abrakatabra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CoffeeMonster Pokaż wiadomość
Dlatego powinno się używać dopiero od 36 tygodnia. Ja tam czopa jeszcze na oczy ni widzialam, zostało mi 1,5 tygodnia to terminu, więc generalnie jak chce to niech wychodzi. Nie widzę problemu A jak zaczynasz ćwiczenia to obwód balonika nie jest imponujący, więc nie powinno raczej niczego wywołać tak szybko.
Można wiedzieć w jakiego rodzaju sklepie dorwałaś "powystawówkę"?
abrakatabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 12:02   #3034
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ol7cia Pokaż wiadomość
Karolinka86 Karolinka, nie przejmuj się, jakoś dasz radę. Kto nie da rady jak nie my październikowe mamusie. A co do znaku zodiaku, to masz jakieś miłe doświadczenia z tym znakiem?? bo ja niestety żadnego znajomego nie mam i za bardzo nie wiem jak mogę scharakteryzować ten znak ogólnie ja trochę wierzę w te znaki i często zanim kogoś poznam pytam się spod jakiego jest znaku i wtedy mam już pierwsze wrażenie za sobą hehe. To jak wiesz coś więcej na temat wagi to pisz, chętnie poczytam
obawy sa normalne jako "doswiadczona" mamusia napisze Ci, ze tez martwię się jak to będzie. czy starsza zaakceptuje mlodsza, czy starczy mi cierpliwości, jak ja ogarne to wszystko. obecnie jesteśmy w trakcie remontu, zupełnie nic nie gotowe, wszędzie siwo, od weekendu malowanie...a dni leca i tez ostatnio mam wrazenie, ze ze wszystkim jestem sama. nasz tatuś ciagle biega, zalatwia drzwi, kanapy, odwiedza castoramy, robi zakupy, a my ciagle same. nie mam zupełnie nic do szpitala, ciuszki po Neli gleboko w szafie (a wypadaloby je w końcu wyprać!). jesteśmy w szczerym polu
ps. dziekuje Ci za info o znaku zodiaku, poprawilas mi humor
taka anegdotka... moja tesciowa wyskoczyla ostatnio z tekstem, ze może jednak tak szybko nie urodze i mala nie będzie waga zapytałam co to za roznica, ważne żeby była zdrowa i ja raczej nie mam zamiaru się przeterminować (tym bardziej, ze nastawiamy się na cc) "BO JA TAK NIE LUBIE WAG" także wiecie...kochana córko, jeszcze nie ma Cie na swiecie, ale już masz minusa u babci :P
Stary 2014-09-24, 12:02   #3035
nowa8686
Zakorzenienie

Cytat:
2 godziny oksytocyny, rozwarcie 4 cm, jedziemy dalej. Boli.
Kochana mialas wizytowac ze mna
Nie no tak powaznir kciuki zeby szybko bylo i bezbolesnie.

Katrina omg... Ale pech. Bidusia.

Ja dzis noc jak co dIen. Spac nie moge. Z usnieciem problen. Potem od 5 do 8 nie spalam. Potem takie drzemanie. A bola mnie tak biodra i ogolnoe kosci, ze szok.

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 12:06   #3036
kasiakg
Rozeznanie

Cytat:

Ja miałam wczoraj okropny dzień, pierwszy raz odkąd jestem na L4 (od końca czerwca) nie było mnie cały dzień w domu, miałam trochę spraw do załatwienia i jak wyszłam o 8.30 to wróciłam z mężem ok. 19, wchodzimy do mieszkania a tam pełno wody... odkręcili wodę w kaloryferach i jeden nam przeciekał.. masakra, nie wiem co będzie z panelami, bo czuc, ze jest jeszcze woda pod nimi, a dodam tylko, że w zeszłym roku kupilismy to mieszkanie i jesteśmy po generalnym remoncie taki pech, normalnie codziennie jestem w domu a tu raz wyszłam na cały dzień i takie coś... w dodatku pożniej poszłam się wykąpac i jak wychodziłam z wanny to wyłączyli prąd, nie było chyba do północy... ech..
Kurcze faktycznie pech. Jeszcze w takim momencie
Cytat:
Napisane przez slodziatek Pokaż wiadomość
już się chwaliłam - rewelacyjnie! już zapomniałam, że byłam w ciąży
Slodziatek to tylko gratulować, cieszyć się i życzyć nam wszystkim tak szybkiego powrotu do "normalności" i tak grzecznego dziecka
Stary 2014-09-24, 12:08   #3037
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez abrakatabra Pokaż wiadomość
Można wiedzieć w jakiego rodzaju sklepie dorwałaś "powystawówkę"?
Kuzynka mi w jakimś niemieckim sklepie zakupiła, nie wiem dokładnie, bo średnio mnie nazwa zainteresowała (mieszka w Wechmar'ze). Prosiłam ją, żeby poszukała, bo miałam nadzieję, że skoro to ich produkt "lokalny" to może dorwie jakaś promocję chociaż, pare euraczy taniej - ona nie pracuje, tylko domem się zajmuje, więc miała czas pochodzić i popytać. No i mi dzwoniła, że gdzieś znalazla taniej i babka do niej, że owszem taniej, bo to produkt z wystawki i czy ją to urządza. Wyparzyłam, wysterylizowałam i stwierdzam, że krzywda mi się nie dzieje.
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 12:09   #3038
PedzacaSkarpeta
Raczkowanie

http://dzieci.pl/kat,1024251,title,W...uticaid=61380b

Bardzo wzruszający film, z pozytywnym zakończeniem Tzn. wyciskacz łez.
Stary 2014-09-24, 12:12   #3039
nowa8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PedzacaSkarpeta Pokaż wiadomość
http://dzieci.pl/kat,1024251,title,W...uticaid=61380b

Bardzo wzruszający film, z pozytywnym zakończeniem Tzn. wyciskacz łez.
Widzialam juz kiedys, faktycznie wzruszajacy.

Slodziatek zazdroszcze, dziecko aniol i Ty mega mobilna, ale nie kazdy ma tak latwo...

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 12:12   #3040
poczwarkah
Rozeznanie

Cytat:
Czekamy i ściskamy mocno!

Cytat:
Maleństwo jest anioł nie dziecko - śpi, je i patrzy na nas tymi ogromnymi oczami Jest tak bezproblemowa, że aż sama w to nie wierzę Mam nadzieję, że to nagroda za te wszystkie stresy w ciąży, a nie cisza przed burzą.
Marzę o takim dziecku Na pewno to nagroda, nie czarnowidź dopóki wszystko jest dobrze

Cytat:

czy któraś z Was słyszała lub ćwiczy z balonikiem epino? ja ćwicze już od 34tygodnia i jestem ciekawa, czy którać ma jakieś doświadczenia z nim?
Nie ćwiczyałam na nim, ale słyszałam na szkole rodzenia, że generalnie byłby to niezły wynalazek, ale ze wzgledu na większe ryzyko infekcji lepiej ćwiczyć zaciskanie mięśni bez niego. Potwierdzasz tę informację z infekcjami?

poczwarkah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 12:15   #3041
abrakatabra
Zakorzenienie

Cytat:
Kuzynka mi w jakimś niemieckim sklepie zakupiła, nie wiem dokładnie, bo średnio mnie nazwa zainteresowała (mieszka w Wechmar'ze). Prosiłam ją, żeby poszukała, bo miałam nadzieję, że skoro to ich produkt "lokalny" to może dorwie jakaś promocję chociaż, pare euraczy taniej - ona nie pracuje, tylko domem się zajmuje, więc miała czas pochodzić i popytać. No i mi dzwoniła, że gdzieś znalazla taniej i babka do niej, że owszem taniej, bo to produkt z wystawki i czy ją to urządza. Wyparzyłam, wysterylizowałam i stwierdzam, że krzywda mi się nie dzieje.

Już zerkałam na niemiecką stronę z nadzieją, że jest taniej (bo u nas zawsze, wszystko musi być droższe) ale jednak cena jest taka sama. W dodatku jest ograniczony dostęp więc i konkurencji u nas nie ma

W dodatku, ostatnio wyszło, że mój gin to zwolennik rutynowego nacinania i łyżeczkowania nadzieja pozostaje w położnej
abrakatabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 12:16   #3042
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poczwarkah Pokaż wiadomość
Jakiś czas temu pytałam Was o miejsce do karmienia i odradzałyście sako ze względu na to że ciężko się wstaje. No więc postanowiłam kupić takie z którego wstawanie nie jest problemem
Naprawdę super model, polecam Wam - siedzi się wysoko, plecy trzymają się sztywno, nie jest zbyt miękki, nie zapada się, nie trzeba go formować, bo jest tak uszyty że nic się nie przesypuje.
Jak ktoś lubi takie wory to naprawdę nie ma wad. No ale trzeba lubić wory i mieć na niego miejsce, bo jest spory

Jesteśmy chyba w tym samym terminie (no, 3 dni różnicy), ale ja wyczytałam że trzeba ją wcześniej zacząć pić. Nawet niektóre źródła podają żeby zaczynać w 33 tygodniu.

piękne siedzisko
Stary 2014-09-24, 12:17   #3043
pyrtolinka
Raczkowanie

Cytat:
Ooo to jesteś do przodu! Ale ja miałam tą przerwę niestety Też mi się strasznie leniwie zrobiło i nie chce mi się normalnie, ale ostatni tydzień się wzięłam. JUż mi się ciężko wyginać, a dodatkowo ciężko mi ten balonik utrzymać (wyskakuje mi) bo nadgarstki bolą i palce, więc trochę sobie odpuszczam. U mnie to tak 10-15 min maks tych "przyjemności" i daje sobie spokój.
Podejrzewam, że moja będzie mieć jakieś 30-34 w obwodzie, bo ma mieć koło 3 kg, także powinnam dać radę....no ale zobaczymy. Mam jeszcze prawie 2 tygodnie, więc powinnam coś dać radę ugrać jeszcze
A masz swoją położną? Bo ja niestety nie i się boję, że mimo tych ćwiczeń mnie potną

Fajnie, że się odzywasz znowu

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

No cena dramat! Ja zapłaciłam na szczęście tylko 170 zl, ale i tak mi się to wydaje dużo za odrobinę gumy z pompką i licznik, no ale cóż - mam nadzieję, że będzie warto!
mi też wlaśnie wyskakuje i ręce bolą, więc troszkę walczymy no ale mam nadzieje, że warto, bo strasznie się boję nacięcia. Moja mała też ma mieć do 3kg, więc nie powinno być źle. A położną mam swoją, świetna babka, na prawde. Widac, że praca to jej pasja, nawet jak spytalismy o cenę takiej przyjemności, jak jej indywidualna pomoc, to powiedziała, ze ona nie ma nic ustalonego i jesli mamy ochote to możemy coś tam jej zrobić/dać. Więc biję pokłony, cudowna kobieta

dzieki Coffee, też się cieszę, że wreszcie wszystko się w miare unormowało i mogę do Was wrócić

Cytat:
i Pyrtolinka
nie boicie się, że przyśpieszycie "termin" porodu? W brytyjskim programie o położnych usłyszałam, że masaże krocza wspomagają odklejenie czopa
u mnie juz 39tc, więc nie miałabym nic przeciwko jesli by Mała wyszła czop odszedł jakiś tydzień temu ale póki co cisza...

Cytat:
Trzymaj się Kochana! już niedługo będziesz miała swoją Kruszynkę obok

poczwarkah ćwiczę od 1,5 miesiąca i żadnej infekcji nie miałam balonik zawsze odkażam, uzywam płynu do higieny intymnej + lactovaginal od czasu do czasu

Edytowane przez pyrtolinka
Czas edycji: 2014-09-24 o 12:23
pyrtolinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 12:18   #3044
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
czekamy na wieści. i znow zazdroszczę! niech no tylko moje dziecko dobije do 3 kg...
Stary 2014-09-24, 12:21   #3045
OkoPani
Wtajemniczenie

hej, pytacie co u Siuski, na razie 2palce i skurcze co 8min, wiec idzie niestety bardzo powoli :/
dam znac, jak będzie już po, pewnie mi napisze, bo nie chce jej zameczac smsami
Stary 2014-09-24, 12:22   #3046
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

jak pech to pech ale najważniejsze, ze sytuacja opanowana. podloga wyschnie, sąsiedzi zyja mnie mloda jakiś czas temu zrobila numer i do dzisiaj nie wiemy jak, ale wyrwala weza w pralki...zalaliśmy sasiadow, lazienka plywala. dobrze, ze sasiadka była w domu i pomogla mi to ogarnąć, bo z brzuchem nie bardzo miałam jak schylić się za pralke hehe.

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Maleństwo jest anioł nie dziecko - śpi, je i patrzy na nas tymi ogromnymi oczami Jest tak bezproblemowa, że aż sama w to nie wierzę Mam nadzieję, że to nagroda za te wszystkie stresy w ciąży, a nie cisza przed burzą.
oj te wielkie oczka, wpatrzone w mamusie... cudnie!
Stary 2014-09-24, 12:23   #3047
Agatkia
Zadomowienie

Kochane, a ja muszę pochwalić mojego męża... Wczoraj przyszła przesyłka kurierska, okazało się, że to prezent dla mnie!!

Dostałam od małża dwie kurtki, w fajnym bordowym kolorze, jedna puchowa cieniutka tak na jesień, druga też bordowa, cieplejsza z mega wysokim kołnierzem (uwielbiam kołnierze!). Co prawda, muszę wymienić na inny rozmiar, ale ponieważ wymiana bezpłatna to żaden to problem . Niby bez okazji... ale potem przyznał,z e to za 9 miesięcy noszenia naszego syna w brzuchu i ból porodowy, który mnie czeka.

Cieszę się ogromnie!

Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 12:25   #3048
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Moja na szczęście nos już ładnie dmucha, ale tym razem to raczej nie przez katar, bo go nie ma, tylko kaszel. Teraz w dzień jest w miarę ok, ale noc była taka, że strach... Pół roku temu przechodziła zapalenie płuc i ciągle mam to w pamięci i ten szpital, więc mnie to mocno stresuje. Inhalatora takiego tłokowego czy ultradźwiękowego nie mam. Dalam jej wziewy z Sabumalinu, które kiedyś miała przepisane od wypadku przed dusznosciami.
jak będziecie mieli jakas lewa kase albo brak pomysłu na prezent to bardzo polecam inhalator korzystamy przy katarze i naprawdę dużo daje.
Stary 2014-09-24, 12:26   #3049
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cytat:

Już zerkałam na niemiecką stronę z nadzieją, że jest taniej (bo u nas zawsze, wszystko musi być droższe) ale jednak cena jest taka sama. W dodatku jest ograniczony dostęp więc i konkurencji u nas nie ma

W dodatku, ostatnio wyszło, że mój gin to zwolennik rutynowego nacinania i łyżeczkowania nadzieja pozostaje w położnej
Wiesz co....jakbym nie dorwała, to chyba bym kupiła po prostu balonik analny, na jakims forum znalazlam info, że babeczka stosowała taki zamiennik. Co by nie patrzeć to po prostu guma z pompką, co prawda jest wglębienie w połowie do momentu kiedy należy go włożyć, ale jak napompujesz to i tak nie utrzymasz w tym miejscu, więc bez sensu.

Co do pogrubionego to kopara mi opadła!

Cytat:
Napisane przez poczwarkah Pokaż wiadomość

Nie ćwiczyałam na nim, ale słyszałam na szkole rodzenia, że generalnie byłby to niezły wynalazek, ale ze wzgledu na większe ryzyko infekcji lepiej ćwiczyć zaciskanie mięśni bez niego. Potwierdzasz tę informację z infekcjami?
Ja po każdym sterylizuję specjalnym płynem, a moim zdaniem takie samo ryzykow infekcji jak podczas seksu - męża nie sterylizuję ani wrzątkiem nie wyparzam

Cytat:
mi też wlaśnie wyskakuje i ręce bolą, więc troszkę walczymy no ale mam nadzieje, że warto, bo strasznie się boję nacięcia. Moja mała też ma mieć do 3kg, więc nie powinno być źle. A położną mam swoją, świetna babka, na prawde. Widac, że praca to jej pasja, nawet jak spytalismy o cenę takiej przyjemności, jak jej indywidualna pomoc, to powiedziała, ze ona nie ma nic ustalonego i jesli mamy ochote to możemy coś tam jej zrobić/dać. Więc biję pokłony, cudowna kobieta

dzieki Coffee, też się cieszę, że wreszcie wszystko się w miare unormowało i mogę do Was wrócić

u mnie juz 39tc, więc nie miałabym nic przeciwko jesli by Mała wyszła czop odszedł jakiś tydzień temu ale póki co cisza...

Trzymaj się Kochana! już niedługo będziesz miała swoją Kruszynkę obok
No właśnie teraz jest ciężko, ale jakoś też walczę! Fajnie, że masz położną u mnie ta przyjemność kosztuje 650 zl, także trochę mi kasy szkoda. Z drugiej strony podobno akurat położne mają tam wszystkie fajne, więc mam nadzieję, że nie trafię na jakiś wyjątek, a swojej nie można niestety i ponoć też nie nacinają rutynowo, mam nadzieję, że się sprawdzi!

Jak mi się dzisiaj nic nie chce! Nadal w piżamie leżę

Agatka brawa dla męża!!!!
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Edytowane przez CoffeeMonster
Czas edycji: 2014-09-24 o 12:27
CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 12:30   #3050
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isgaard Pokaż wiadomość
Dziewczyny co sądzicie o szczepieniu w szpitalu, macie jakieś wyrobione zdanie, korzystacie, rezygnujecie, macie własną szczepionkę?
najprawdopodobniej zmienimy euvax na engerix (chyba nie pokrecilam nazw). a najchętniej poczekalabym z ta zoltaczka... u Neli obecnie będziemy odraczać mmr temat szczepien jest O-K-R-O-P-N-Y!

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
Wklejam Ci moją listę, skopiowana skądśtam, więc nie autorska, ale moim zdaniem sensowna:
dziekuje

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
dajesz, dajesz mamuska
Stary 2014-09-24, 12:32   #3051
gosiakk23
Rozeznanie

Dzień Dobry Ja po KTG wszystko w porządku Julinek chyba wystraszył sie badania bo prawie wcale sie nie ruszał \

Siuska
Edyta
Trzymam mocno za Was!!!!!!!!!!!:cmok :

Cytat:
Napisane przez PurBlanka Pokaż wiadomość
Dobry wieczór !
Rozmawiałam właśnie z tżtem, wypisał urlop od 4 października na 3 tygodnie. Może to źle, ale znowu się nastawiam. Jak już wypisał, to muszą go puścić...Nawet nie wiecie, jakbym chciała, żeby Mały się urodził jak on będzie i żeby pobył ze mną i Olinkiem przez jakiś czas No zobaczymy...Za tydzień o tej porze będę wiedziała co dalej z pessarem to może będziemy wiedzieć coś więcej
Do 21 30 byłam u kumpeli. Ma córy w wieku 4 i 5 lat. Przyszła dziś po nie do przedszkola i pani do niej podeszła, dała rysunek i powiedziała: "Z. namalowała wasz blok a obok domek kuleczki- pani Aniu, kto to kuleczka?" Mieszkamy dosyć blisko siebie no i wyszło. Małe jak mnie zobaczyły to wołały "nasza kuleczka idzie", świetnie, co ?

Co do duszenia, i zaparć o których u nas głośno ostatnio. Siedziałam u kumpeli i tak mnie złapało, że leciałam z majtami przy kostkach Mam wrażenie, że 3 kilo mi ubyło, przepraszam za szczerość, ale strasznie się opróżniłam. Mały mnie tak dziś skopał, to chyba trochę jego zasługa, ale już się wystraszyłam, bo konsystencja taka nie do końca zwarta i już wiecie, myśli, że mi się organizm do porodu przygotowuje Niech jeszcze czeka dobry tydzień !
PurBlanuś obyTż i Olinek zgrali się w urlopie!!! Bardzo mocno trzymam za to!!!!
Mnie tez ostatnio czyści bardzo.. czasem jestem w kibelku po 4 razy na dzień..
Cytat:
Za szybka akcję!!!!
Cytat:
Szczerze współczuję.. prawdziwy PECH!!!!
Cytat:
Super, że masz takiego Aniołka Kochanego!!!! Buziaki dla Was
Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
gosiakk23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 12:33   #3052
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PedzacaSkarpeta Pokaż wiadomość
No i dziś zaczynam 36. tydzień. Jeszcze dwa i będzie ciąża donoszona
Dużo słońca brzuchatki i mamusie
chyba mamy podobny tp jeśli dobrze licze. choć mój gin zawsze w karcie ciąży wpisuje tygodnie skończone, wiec ciagle mam wrazenie, ze jeszcze tyyyyle do końca.
Stary 2014-09-24, 12:38   #3053
wodaqua
Zadomowienie

Siuska, kurcze bidulko! Mam nadzieję, że jednak szybko się rozkręci. Dzięki OkoPani za info

Gargantuiczna,dawaj, dawaj!

Agatkia, dla męża!
Jak myślicie? Wasi Tż coś szykuja dla Was w prezencie? Mój za grosz romantyzmu nie ma, z okazji urodzin Zosi nic nie dostałam, teraz też nie czekam :P Ale widziały gały co brały
W poprzednim wątku niektórzy tatusiowie pięknie obdarowali mamusie, wyszykowali mieszkania na powrót z maluszkiem - np. balonami i serpentynami Lubię takie niespodzianki
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 12:47   #3054
ever_92
Zadomowienie

Cześć!

PYRTOLINKA pamiętam pamiętam Cię, witaj

VILET
wiem jak to jest z brakami na wątku, też czasami nie nadrabiałam, po 3 dniach ile już jest :O a co dopiero dłuższy czas.

LAILA
jak się czujecie? Masz imię dla synka?

Isgaard - jak zobaczyłam Twoje zdjęcie które dodałaś jaka zgrabna jesteś!!! Brzuszek spory a nogi takie szczupłe, wow!!!

Gargantuiczna czekamy na info
Stary 2014-09-24, 12:47   #3055
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Hej dziewczyny... podczytuję Was od daaawna.. jestem listopadową mamą...
jak tak czytam ile już z Was ma dzieciątko przy sobie..
to Wy chyba w większości wrześniowe mamusie jesteście

gratuluję tym co już urodziły
gratuluję tym co teraz rodzą i trzymam mooocno kciuki za szybkie rozwiązanie
gratuluję przyszłym mamom
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 12:50   #3056
kasiakg
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez OkoPani Pokaż wiadomość
hej, pytacie co u Siuski, na razie 2palce i skurcze co 8min, wiec idzie niestety bardzo powoli :/
dam znac, jak będzie już po, pewnie mi napisze, bo nie chce jej zameczac smsami
Biedna Siuska, tak długo już
Stary 2014-09-24, 12:50   #3057
ever_92
Zadomowienie

Wkurzyłam się, bo net w kom mi się przed czasem wyczerpał i nie mogę doładować przed czasem więc nie mam jak za bardzo pisać, a nie lubię na kompie jak Tż mi się lampi co porabiam. Ostatnio chciałam się Wam na niego pożalić, to nawet nie miałam jak
Zaraz sobie kilka postów wstecz poczytam

Mój Tż może ze mna w szpitalu zostanie- jeszcze nie wiem, to nie miałby jak przygotować coś, ale z reszta, pewnie i tak jak nie zostanie- nic nie zrobi.
Stary 2014-09-24, 12:51   #3058
Lunnas
Raczkowanie

Cytat:
Trzymaj się! Niedługo będziesz z Maleństwem

Witam się w słoneczny poranek
u mnie dziś zapowiada się dzień leniuchowania

Agatkia cudowna niespodzianka aż się wzruszyłam
U mnie tż raczej mało romantyczny
Stary 2014-09-24, 12:51   #3059
Isgaard
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
Kochane, a ja muszę pochwalić mojego męża... Wczoraj przyszła przesyłka kurierska, okazało się, że to prezent dla mnie!!

Dostałam od małża dwie kurtki, w fajnym bordowym kolorze, jedna puchowa cieniutka tak na jesień, druga też bordowa, cieplejsza z mega wysokim kołnierzem (uwielbiam kołnierze!). Co prawda, muszę wymienić na inny rozmiar, ale ponieważ wymiana bezpłatna to żaden to problem . Niby bez okazji... ale potem przyznał,z e to za 9 miesięcy noszenia naszego syna w brzuchu i ból porodowy, który mnie czeka.

Cieszę się ogromnie!
Eeeee no brawo dla męża, chłop na schwał

wodaqua u mnie to prezenty generalnie są na codzień, takiego mam egzemplarza, więc ja jakoś nie oczekuję specjalnych gestów. Dla mnie prezentem będzie jego uśmiech i radość z tego że w końcu doczekał się dziecka...
Aczkolwiek jakiś czas temu chodziliśmy po mieście i weszliśmy do jubilera i pytał mnie który pierścionek mi się podoba (generalnie nie noszę ale stwierdziłam że 1 fajny może być, obrączek nie mamy to przynajmniej pierścionek może mi kupić) no i mu pokazałam ten co mi się podoba, tylko kurcze, jak mi się coś podoba to cena jest niemoralna... Ten jeden jedyny podobający mi się egzemplarz kosztował jedyne 11.000 zł
No i zabroniłam mu nawet myśleć o tym pierścionku, bo jak go znam to....

Cytat:
Napisane przez ever_92 Pokaż wiadomość
Isgaard - jak zobaczyłam Twoje zdjęcie które dodałaś jaka zgrabna jesteś!!! Brzuszek spory a nogi takie szczupłe, wow!!
dziękuję za komplement

Edytowane przez Isgaard
Czas edycji: 2014-09-24 o 12:55
Isgaard jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 12:51   #3060
ever_92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny... podczytuję Was od daaawna.. jestem listopadową mamą...
jak tak czytam ile już z Was ma dzieciątko przy sobie..
to Wy chyba w większości wrześniowe mamusie jesteście

gratuluję tym co już urodziły
gratuluję tym co teraz rodzą i trzymam mooocno kciuki za szybkie rozwiązanie
gratuluję przyszłym mamom
Wzajemnie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości