|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mocne kciuki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Bardzo Wam współczuję przejść. Oby obyło się bez większych nakładów pieniężnych. Cytat:
Cytat:
Ja nie mam pojęcia co to za balonik Zaraz poczytam, ale pewnie na ew. zakup już za późno ![]() Ja już po badaniach lab. Po południu wyniki, a jutro wizyta Noc przespana, ale jak na mnie to częste siusianie No i dziś zaczynam 36. tydzień. Jeszcze dwa i będzie ciąża donoszona Dużo słońca brzuchatki i mamusie
|
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jako "doswiadczona" mamusia napisze Ci, ze tez martwię się jak to będzie. czy starsza zaakceptuje mlodsza, czy starczy mi cierpliwości, jak ja ogarne to wszystko. obecnie jesteśmy w trakcie remontu, zupełnie nic nie gotowe, wszędzie siwo, od weekendu malowanie...a dni leca i tez ostatnio mam wrazenie, ze ze wszystkim jestem sama. nasz tatuś ciagle biega, zalatwia drzwi, kanapy, odwiedza castoramy, robi zakupy, a my ciagle same. nie mam zupełnie nic do szpitala, ciuszki po Neli gleboko w szafie (a wypadaloby je w końcu wyprać!). jesteśmy w szczerym polu ![]() ps. dziekuje Ci za info o znaku zodiaku, poprawilas mi humor ![]() taka anegdotka... moja tesciowa wyskoczyla ostatnio z tekstem, ze może jednak tak szybko nie urodze i mala nie będzie waga zapytałam co to za roznica, ważne żeby była zdrowa i ja raczej nie mam zamiaru się przeterminować (tym bardziej, ze nastawiamy się na cc) "BO JA TAK NIE LUBIE WAG" także wiecie...kochana córko, jeszcze nie ma Cie na swiecie, ale już masz minusa u babci :P
|
|
|
|
|
#3035 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana mialas wizytowac ze mna
Nie no tak powaznir kciuki zeby szybko bylo i bezbolesnie. Katrina omg... Ale pech. Bidusia. Ja dzis noc jak co dIen. Spac nie moge. Z usnieciem problen. Potem od 5 do 8 nie spalam. Potem takie drzemanie. A bola mnie tak biodra i ogolnoe kosci, ze szok.
|
#3036 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3037 |
|
Wtajemniczenie
|
Kuzynka mi w jakimś niemieckim sklepie zakupiła, nie wiem dokładnie, bo średnio mnie nazwa zainteresowała (mieszka w Wechmar'ze). Prosiłam ją, żeby poszukała, bo miałam nadzieję, że skoro to ich produkt "lokalny" to może dorwie jakaś promocję chociaż, pare euraczy taniej - ona nie pracuje, tylko domem się zajmuje, więc miała czas pochodzić i popytać. No i mi dzwoniła, że gdzieś znalazla taniej i babka do niej, że owszem taniej, bo to produkt z wystawki i czy ją to urządza. Wyparzyłam, wysterylizowałam i stwierdzam, że krzywda mi się nie dzieje.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3038 |
|
Raczkowanie
|
http://dzieci.pl/kat,1024251,title,W...uticaid=61380b
Bardzo wzruszający film, z pozytywnym zakończeniem Tzn. wyciskacz łez.
|
#3039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Slodziatek zazdroszcze, dziecko aniol i Ty mega mobilna, ale nie kazdy ma tak latwo...
|
|
#3040 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na pewno to nagroda, nie czarnowidź dopóki wszystko jest dobrze ![]() Nie ćwiczyałam na nim, ale słyszałam na szkole rodzenia, że generalnie byłby to niezły wynalazek, ale ze wzgledu na większe ryzyko infekcji lepiej ćwiczyć zaciskanie mięśni bez niego. Potwierdzasz tę informację z infekcjami? |
||
|
|
|
#3041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już zerkałam na niemiecką stronę z nadzieją, że jest taniej (bo u nas zawsze, wszystko musi być droższe) ale jednak cena jest taka sama. W dodatku jest ograniczony dostęp więc i konkurencji u nas nie ma ![]() W dodatku, ostatnio wyszło, że mój gin to zwolennik rutynowego nacinania i łyżeczkowania |
|
|
|
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękne siedzisko
|
|
|
|
#3043 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzieki Coffee, też się cieszę, że wreszcie wszystko się w miare unormowało i mogę do Was wrócić Cytat:
czop odszedł jakiś tydzień temu ale póki co cisza...![]() Trzymaj się Kochana! poczwarkah ćwiczę od 1,5 miesiąca i żadnej infekcji nie miałam balonik zawsze odkażam, uzywam płynu do higieny intymnej + lactovaginal od czasu do czasu
40/40 Edytowane przez pyrtolinka Czas edycji: 2014-09-24 o 12:23 |
||
|
|
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekamy na wieści. i znow zazdroszczę! niech no tylko moje dziecko dobije do 3 kg...
|
|
|
|
|
#3045 |
|
Wtajemniczenie
|
hej, pytacie co u Siuski, na razie 2palce i skurcze co 8min, wiec idzie niestety bardzo powoli :/
dam znac, jak będzie już po, pewnie mi napisze, bo nie chce jej zameczac smsami
|
#3046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale najważniejsze, ze sytuacja opanowana. podloga wyschnie, sąsiedzi zyja mnie mloda jakiś czas temu zrobila numer i do dzisiaj nie wiemy jak, ale wyrwala weza w pralki...zalaliśmy sasiadow, lazienka plywala. dobrze, ze sasiadka była w domu i pomogla mi to ogarnąć, bo z brzuchem nie bardzo miałam jak schylić się za pralke hehe.---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3047 |
|
Zadomowienie
|
Kochane, a ja muszę pochwalić mojego męża... Wczoraj przyszła przesyłka kurierska, okazało się, że to prezent dla mnie!!
![]() Dostałam od małża dwie kurtki, w fajnym bordowym kolorze, jedna puchowa cieniutka tak na jesień, druga też bordowa, cieplejsza z mega wysokim kołnierzem (uwielbiam kołnierze!). Co prawda, muszę wymienić na inny rozmiar, ale ponieważ wymiana bezpłatna to żaden to problem Cieszę się ogromnie!
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
korzystamy przy katarze i naprawdę dużo daje.
|
|
|
|
|
#3049 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do pogrubionego to kopara mi opadła! Cytat:
ani wrzątkiem nie wyparzam ![]() Cytat:
Jak mi się dzisiaj nic nie chce! Nadal w piżamie leżę Agatka brawa dla męża!!!! Edytowane przez CoffeeMonster Czas edycji: 2014-09-24 o 12:27 |
|||
|
|
|
#3050 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
temat szczepien jest O-K-R-O-P-N-Y!---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- dajesz, dajesz mamuska ![]()
|
||
|
|
|
#3051 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
Ja po KTG wszystko w porządku Julinek chyba wystraszył sie badania bo prawie wcale sie nie ruszał \Siuska Edyta Trzymam mocno za Was!!!!!!!!!!!Cytat:
za to!!!!Mnie tez ostatnio czyści bardzo.. czasem jestem w kibelku po 4 razy na dzień.. Cytat:
Za szybka akcję!!!! Cytat:
Cytat:
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
||||
|
|
|
#3052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli dobrze licze. choć mój gin zawsze w karcie ciąży wpisuje tygodnie skończone, wiec ciagle mam wrazenie, ze jeszcze tyyyyle do końca.
|
|
|
|
|
#3053 |
|
Zadomowienie
|
Siuska, kurcze bidulko! Mam nadzieję, że jednak szybko się rozkręci. Dzięki OkoPani za info
Gargantuiczna,dawaj, dawaj! ![]() Agatkia, dla męża! Jak myślicie? Wasi Tż coś szykuja dla Was w prezencie? Mój za grosz romantyzmu nie ma, z okazji urodzin Zosi nic nie dostałam, teraz też nie czekam :P Ale widziały gały co brały ![]() W poprzednim wątku niektórzy tatusiowie pięknie obdarowali mamusie, wyszykowali mieszkania na powrót z maluszkiem - np. balonami i serpentynami
|
|
|
|
#3054 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
![]() PYRTOLINKA pamiętam pamiętam Cię, witaj VILET wiem jak to jest z brakami na wątku, też czasami nie nadrabiałam, po 3 dniach ile już jest :O a co dopiero dłuższy czas. LAILA jak się czujecie? Masz imię dla synka? ![]() Isgaard - jak zobaczyłam Twoje zdjęcie które dodałaś jaka zgrabna jesteś!!! Brzuszek spory a nogi takie szczupłe, wow!!!Gargantuiczna czekamy na info ![]()
|
#3055 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny... podczytuję Was od daaawna.. jestem listopadową mamą...
jak tak czytam ile już z Was ma dzieciątko przy sobie.. to Wy chyba w większości wrześniowe mamusie jesteście gratuluję tym co już urodziły gratuluję tym co teraz rodzą i trzymam mooocno kciuki za szybkie rozwiązanie gratuluję przyszłym mamom
|
|
|
|
#3056 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3057 |
|
Zadomowienie
|
Wkurzyłam się, bo net w kom mi się przed czasem wyczerpał i nie mogę doładować przed czasem
więc nie mam jak za bardzo pisać, a nie lubię na kompie jak Tż mi się lampi co porabiam. Ostatnio chciałam się Wam na niego pożalić, to nawet nie miałam jak ![]() Zaraz sobie kilka postów wstecz poczytam ![]() Mój Tż może ze mna w szpitalu zostanie- jeszcze nie wiem, to nie miałby jak przygotować coś, ale z reszta, pewnie i tak jak nie zostanie- nic nie zrobi.
|
#3058 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Witam się w słoneczny poranek ![]() u mnie dziś zapowiada się dzień leniuchowania ![]() Agatkia cudowna niespodzianka aż się wzruszyłam ![]() U mnie tż raczej mało romantyczny
|
|
#3059 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wodaqua u mnie to prezenty generalnie są na codzień, takiego mam egzemplarza, więc ja jakoś nie oczekuję specjalnych gestów. Dla mnie prezentem będzie jego uśmiech i radość z tego że w końcu doczekał się dziecka... Aczkolwiek jakiś czas temu chodziliśmy po mieście i weszliśmy do jubilera i pytał mnie który pierścionek mi się podoba (generalnie nie noszę ale stwierdziłam że 1 fajny może być, obrączek nie mamy to przynajmniej pierścionek może mi kupić) no i mu pokazałam ten co mi się podoba, tylko kurcze, jak mi się coś podoba to cena jest niemoralna... Ten jeden jedyny podobający mi się egzemplarz kosztował jedyne 11.000 zł No i zabroniłam mu nawet myśleć o tym pierścionku, bo jak go znam to.... Cytat:
MAKSymalnie przeszczęśliwa Edytowane przez Isgaard Czas edycji: 2014-09-24 o 12:55 |
||
|
|
|
#3060 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.

październikowe mamusie. A co do znaku zodiaku, to masz jakieś miłe doświadczenia z tym znakiem?? bo ja niestety żadnego znajomego nie mam i za bardzo nie wiem jak mogę scharakteryzować ten znak
Bo córka to lwica z krwi i kości, więc sama wiesz... 

taki pech, normalnie codziennie jestem w domu a tu raz wyszłam na cały dzień i takie coś... w dodatku pożniej poszłam się wykąpac i jak wychodziłam z wanny to wyłączyli prąd, nie było chyba do północy... ech..
trzymam za Was mocno kciuki
pochwalcie się zdjęciami Maluszków
Zaraz poczytam, ale pewnie na ew. zakup już za późno

13.12.13 

jaka zgrabna jesteś!!! Brzuszek spory a nogi takie szczupłe, wow!!!