|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Cytat:
Wypisali, kazali mm podawać i tyle. A że dzień po wyjściu miałam już nawał, to mm poszło w odstawkę.Cytat:
W moim szpitalu na pewno jest tak, że muszą mieć na piśmie, żeby profilaktycznie naciąć. Cytat:
![]() Cytat:
dla niej!Cytat:
dla męża!Musiałam się przespać chwile i tym sposobem pół dnia za mną. Prezentów się nie spodziewam, poprzednio dostałam kwiaty
|
|||||
|
|
|
#3062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi się, że samo zaciskanie mięśni Kegla nie wystarczy, ważne żeby dobrze rozciągały się
|
|
|
|
|
#3063 |
|
Raczkowanie
|
gargantuiczna siuska mocne, mocne
![]() ![]()
|
#3064 |
|
Zadomowienie
|
KATRINA współczuję sytuacji z mieszkaniem
nie dość, że wydatki na maleństwo to jeszcze takie przypadki... znam też to, my byliśmy w trakcie remontu i ciągle coś drogiego się psuło. Ale daliśmy radę ![]() Kurde, ale na forum się dzieje
|
#3065 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak urodził się Wojtek posprzątał mieszkanie, wstawił do wazonu przepiękny bukiet kwiatów i ugotował krupnik... a raczej "krupnik"- taką gęstą breję . Sam mówił, ze mu nie wyszło i żebym nie jadła- ale tak się postarał, że z poświęceniem ze dwie miseczki zeżarłam
|
|
#3066 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
a szkoda bo też używam perfecty, przejdę się po innych drogeriach może też będą mieli wyprzedaże tej starej serii.Cytat:
![]() Cytat:
po prostu wyczucie babcia ma idealne ![]() Ja pamiętam reakcję mojej mamy i siostry na imię jakie wybraliśmy dla córeczki: "Lili???? to imię jak dla psa, beznadziejne, nie ma ładniejszych... itd. itp..." wieczorami płakałam, bo było mi tak przykro, że nie potrafią uszanować mojej decyzji, albo jak im się nie podoba to chociaż mogłyby przemilczeć, a tu taka reakcja. Na szczęście wsparcie męża tyle mi dało, że się nie ugięłam i imię zostało. A co najśmieszniejsze, teraz tak się już do niego przyzwyczaiły, że mówią ze to naprawdę bardzo ładne imię i żebym czasem już tylko nie zmieniała... Także czasem pewne osoby nie mają naprawdę wyczucia i nie zdają sobie sprawy, że mogą kogoś skrzywdzić swoimi słowami...
|
|
#3067 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dla męża![]() Cytat:
![]() Cytat:
no ale zobaczymy![]() Cytat:
|
|
#3068 |
|
Zadomowienie
|
A czy do szpitala na poród brać coś sobie do jedzenia?? - nie wiem jak to jest, ale da się w ogóle jeść i rodzić? Może tylko w początkowej fazie?? Bo jak długo by trwało, to pewnie się zgłodnieje?
|
#3069 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba, że mu powiem, że jak urodze to czy mi kupi to i to, to wiem, ze mi kupi. Ale sam z siebie to ani baloników, ani wyszykowanego pokoju, nawet nie pomalowaliśmy ścian....na urodziny, imieniny czy święta też nie dostaję raczej nic - no chyba, że pójdziemy wcześniej i sobie coś wybiorę. Chociaż w ostatnim roku były mega bukiety i słodycze, więc może coś go ruszyło po ślubie Na walentynki zawsze mnie pyta wcześniej co sobie planujemy, więc ogólnie ustalone. On nie lubi dostawać prezentów (baaaaaardzo ciężko mu coś kupić, co się spodoba), więc nie umie za bardzo ich robić. Ale za to potrafi mi bez okazji 2 torebki kupić, bo mu się podobały, czy jakiś elektroniczny gadżet bez okazji. Albo pogonić do cukierni po pracy i mi ciastka przynieść, albo kwiatków po drodze do domu narwać - coś za coś!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Trochę ruszylam tyłek i ogarnęłam siebie i kuchnię, teraz chwila odpoczynku |
||||
|
|
|
#3070 | |||||
|
Zadomowienie
|
Ever, tak dziś o Tobie myślałam, coś Cię nie widać. Dom nadal ogarniacie?
Cytat:
O sobie trochę zapomnieliśmy, choć nie powiem, czasem dostanę jakiegoś kwiatka Ja mu ostatnio kupiłam wymarzony zegarek, na rocznicę, a tak to jakoś nie ma czasu.No to niezłe caculko sobie wypatrzyłaś Mój Tz ma taki talent, że jak czegoś szuka, to zawsze najdroższa rzecz mu się spodoba ![]() Ja mam nadzieję tylko, że będzie miał dla mnie wystarczająco dużo czasu, kiedy będę w szpitalu, bo bez niego nie dam rady, dołuje mnie to miejsce i wystarcza mi jego obecność żeby się lepiej poczuć. Choć mam stracha, że jeżeli dr wyznaczy mi cc na przyszły tydzień, to bedzie kiepsko z czasem, bo ma cały kalendarz terminami zawalony ![]() Cytat:
![]() Gęsta breja pewnie była celowa, żebyś sił nabrała po porodzie Cytat:
![]() Cytat:
![]() My wybraliśmy dla pierworodnej Zosia, jak babcia Tż, teściowa mojej teściowej, której nawet Tż nie pamięta. Nie było to ani na cześć nieżyjącej babci, ani na złość nikomu, jak myślała teściowa, która szczerze babci Zosi nie lubiła. Wiecie jakiego focha miała, jakie teksty szły, że nie będzie do małej po imieniu mówić, że to będzie zła osoba, że się nigdy do niej nie przekona Ile nerwów mieliśmy w tym temacie, który powinien być raczej przyjemny. Ale się przekonała, nie miała wyjścia, tylko po co te sceny były - dokładnie jak u Ciebie!Cytat:
Tak sobie myślę, że u nas troszkę podobnie - mi trudno jest w jego gust trafić, a jemu w mój... |
|||||
|
|
|
#3071 |
|
Zadomowienie
|
Farminka, jak coś, to ja z tym 24 września tylko żartowałam...
Pisałam, że wczoraj bolał mnie brzuch cały dzień, a dziś rano wszystko się uspokoiło.To już nieaktualne- boli mnie znowu, cały czas, bez wyraźnych szczytów skurczów. Tylko jeden był taki, że aż mi dech zaparło w piersiach (chociaż w ciąży jest w czym ). Nie wiem sama, co o tym myśleć. Brzuch boli mnie naokoło, z kręgsłupem włącznie. Jak leżę albo usiądę jest jakby lepiej- przy skurczach przecież nie miałoby to znaczenia, prawda? Każda najmniejsza aktywność- w stylu: wstaję z krzesła, idę do toalety, przemieszczam się z pokoju do pokoju- powoduje nasilenie bólu. Wczoraj cały dzień, dzisiaj znowu- chyba nawet mocniej. Matko, jakie to wszystko jest nieoczywiste. Wkurza mnie ta końcówka ciąży.
|
#3072 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powera na pewno dostaniesz a dziecko to mi się naprawdę trafiło![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
a my wróciliśmy z zdjęcia szwu (rzeczywiście nie boli... ) i wizyty u pediatry - mała ma nadal lekko podwyższoną bilirubinę ale nie kwalifikuje się do fototerapii. W piątek mamy wpaść jeszcze raz sprawdzić co i jak. Ja oczywiście już się zamartwiam...![]() A ja jak mója gin stwierdziła za tydzień mogę zapomnieć że miałam cc i zakazy wszelkie (seks, kapięl w wannie, basen itp.) mogę sobie odpuścić czyli 2 tygodnie po cc a miał ten połóg trwać 6 tygodni - no niesamowite naprawdę. Zawiozłam położnym te szarlotki co wczoraj piekłam to myślałam, że wyjdą z siebie ze zdziwienia... fajnie - miło się kobitkom zrobiło, a to naprawdę fajne babki Moje dziecko uprzejmie donoszę nadal anioł... godzinę temu wróciliśmy ze szpitala - spała cała drogę i nadal śpi to ja się może za jakieś ciacho wezmę bo moi rodzice dziś przyjeżdzają na chwilę do nas.
|
|
#3073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Posprzątałam sypialnie i szafki w łazience. Kosmetyki młodego stoją już w miejscu docelowym. Nic tylko rodzić A tu ani pół skurczu...
|
|
|
|
|
#3074 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja już po obiadku zrobiłam dzisiaj ( I raz) placki ziemniaczane zawsze robiłam takie kupne z torebki, ale odkryłam, że teściowa ma taką fajną tarkę elektryczną i ziemniaki raz dwa starłam i powiem wam, że niebo w gębie bez porównania do tych z torebki Byłam też dzisiaj na spacerku z 4s, zostało mi jeszcze dzisiaj sprzątanie i seks hehe ale tego ostatniego to się chyba boję Ciekawe jak tam nasze rodzące... czy jeszcze się męczą czy już może po wszystkim...
|
|
#3075 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do prezentu, kiedyś na początku związku na mikołajki kupiłam mu rękawiczki, bo zimna, śnieg, a ten z gołymi rękami chodził. Jak na mnie naskoczył, że jemu się nie kupuje ciuchów, on sobie sam musi wybrać, że mam tak nie robić.....ja oczywiście w ryk, pokłóciliśmy się i poszlam do domu. A potem mnie przepraszał, bo się okazało, że rękawiczki pasują idealnie i chodzi w nich do tej pory Cytat:
Cytat:
Ale masz fajnie, za chwile połóg za Tobą, pełno energii, dzidzia grzeczna - oby wszystkie były takie Cytat:
Ja posprzatałam w szafach i też d.... nawet nic nie twardnieje
|
||||
|
|
|
#3076 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Byłam dzisiaj na ktg juz chyba piąty raz, tak co około 3 dni jeździłam i były lekkie przepowoadajace, a dzisiaj się wszystko uspokoiło... I kazał mi dopiero we wtorek na usg się zgłosić, a ktg narazie opuszczamy. Kurde dziwne to najpierw jeżdżę co chwila a teraz im bliżej porodu to coraz rzadziej... Chciałam tez sobie kupić stanik do karmienia, ale w sklepie były tylko dwa modele i to każdy w jednym rozmiarze, oczywiście nie takim jak potrzebuje. Może wy mi podpowiecie gdzie szukać? W piątek mogłabym się po nie wybrać do Krakowa. Zamówiłam dwa przez neta ale przyszły jakieś namioty a nie staniki a przecież się zmierzylam... Dodatkowo jeden większy dużo od drugiego a niby ten sam rozmiar. No i wykonanie tez pozostawało wiele do życzenia a były z chwalonej firmy alles. Wiec odeslalam je i tylko mnie ta zabawa kosztowała :/ Aha zależy mi żeby miski były usztywniane albo chociaż żeby były fiszbiny. Mocne kciuki za rodzące! L Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
witam wszystkie dziewczyny
![]() mam info od Edytte: "dziś o 8:45 urodziłam chłopca 3 950" pozdrawiam
|
#3078 |
|
Rozeznanie
|
Łoo gratulacje, spory chłopak!
Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
gargantuiczna ![]() diabli Wybrałam Hipp zabieram do szpitala. ![]() Mam już termin CC 13.10 Synek waży 3007g i generalnie mógłby już wychodzić, bo bardzo mnie boli kręgosłup. Za tydz. wyniki z GBS. ![]() Trzymam kciuki za wszystkie rodzące i zaczynające rodzic ![]() Edyta Gratulacje Edytowane przez Lilotka Czas edycji: 2014-09-24 o 16:06 |
|
|
|
#3080 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na biustonosze do karmienia polecam Kappahl - kupiałam ostatnio z fiszbinami, śliczny z lekko usztywnianymi miseczkami. |
|
|
|
|
#3081 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/triumph-mamabel-pl...461267646.html ogólnie wiele o nim dobrego przeczytałam... i tak wzięłam sobie oczywiście na wyrost, że niby piersi urosną, że trzeba jeszcze wkładki włożyć i mam nadzieję ze to się sprawdzi bo jak na razie jest za duży co do tych ładniejszych z fiszbinami poczekam i zobaczę, jak te piersi będą wyglądać, bo faktycznie jednej mogą jeszcze urosnąć, drugiej zmaleć, a trzeciej pozostanie bez zmian więc nie mam zamiaru już inwestować
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje Edyta. Duzy chłopak
Lilotka no to To ok. 3 tyg zostalo. Super. Ja mam nadz. Ze zaraz po 10 urodze, ale zobaczymy jak syt, za tydzien na wizycie,
|
#3083 |
|
Raczkowanie
|
Wow, Edytte spory chłopak
gratulacje ![]() Ever na pierwszej stronie narobiło się trochę zaległości mamy już więcej bobasków
|
#3084 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
GRATULACJE! Spory chłopak! Cytat:
Ciekawe jak reszta rodzących
|
||
|
|
|
#3085 |
|
Rozeznanie
|
Olcia taki z triumph by mi odpowiadał, musze tam zajrzeć w piątek. I do tego kapahl również
jakby jeszcze którejś się coś przypomniało to piszcie.Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3086 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Potwierdzam staniki fajne, ale ostatnio była promocja i mojego rozmiaru już nie było, wybiorę się jak urodzę. Ja mam zwykłe nieusztywniane, a potem się zobaczy. |
||
|
|
|
#3087 | |
|
Zadomowienie
|
Coffe, ja po takiej akcji też bym zrezygnowała z kupowania prezentów w ciemno
![]() Cytat:
![]() Dziękujemy posłanniczce ![]() Ol7cia, ja miałam mamabel plain i był super, faktycznie nie zniekształcał biustu |
|
|
|
|
#3088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ja już nie mam siły go dźwigać, bo kręgosłup boli na max do tego problem ze spaniem... Nowa tak niecałe dwa tyg. to juz niedługo CoffeeMonster Niby tak, ale mam lekką tremę
|
|
|
|
|
#3089 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje dla Edytte
|
|
|
|
#3090 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dla mnie też lepiej, miło spędzamy czas, a ja kasy nie wydaję niepotrzebnie. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:47.

Wypisali, kazali mm podawać i tyle. A że dzień po wyjściu miałam już nawał, to mm poszło w odstawkę.

zapytałam co to za roznica, ważne żeby była zdrowa i ja raczej nie mam zamiaru się przeterminować (tym bardziej, ze nastawiamy się na cc) "BO JA TAK NIE LUBIE WAG" 

nie dość, że wydatki na maleństwo to jeszcze takie przypadki... znam też to, my byliśmy w trakcie remontu i ciągle coś drogiego się psuło. Ale daliśmy radę
jaka zgrabna jesteś!!! Brzuszek spory a nogi takie szczupłe, wow!!!

Chyba, że mu powiem, że jak urodze to czy mi kupi to i to, to wiem, ze mi kupi. Ale sam z siebie to ani baloników, ani wyszykowanego pokoju, nawet nie pomalowaliśmy ścian....na urodziny, imieniny czy święta też nie dostaję raczej nic - no chyba, że pójdziemy wcześniej i sobie coś wybiorę. Chociaż w ostatnim roku były mega bukiety i słodycze, więc może coś go ruszyło po ślubie
13.12.13