|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy |
|
3 | 9,09% |
| Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe |
|
5 | 15,15% |
| Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują |
|
4 | 12,12% |
| Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy |
|
1 | 3,03% |
| Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 |
|
24 | 72,73% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014
Cytat:
2. Rodziłam naturalnie. Mam zamiar jutro zapytać, co mogę na bliznę stosować. Jest twarda i przy dotyku trochę boli. 3. Karmię mm. Młoda robi od 1 do 4 kup na dzień. Czasem w trakcie jedzenia, ale nie zawsze. Pręży się i stęka jak ciśnie kupę. Czasem stęka i jęczy jakby robiła kupę, a wychodzi "porządny" bączek ( u nas zarówno kupy i bąki śmierdzą) ![]() 4. Tak, głównie jak Ania się wyginała. Podobno to w pełni normalne. Czyściłam gazikiem namoczonym w przegotowanej wodzie, potem psikałam octaniseptem. 5. Mamy lampę nad łóżeczko, włączaną prosto do kontaktu (ledowa lampka do kontaktu) która daje taką lekką poświatę. Zapalona jest przez całą noc. Czasem jak Ania nie chce zasnąć po karmieniu nad ranem i zabieramy ją do siebie do łóżka, to włączamy tą lampkę do kontaktu nad łóżkiem. 6. U mnie leciała jakoś 2,5 tygodnia. piszecie o dźwięku suszarki, na usypianie. Ania zasypia, jak odkurzamy dom niestety otwiera oczy, jak wyłączymy odkurzacz. Na yt jest nagrany dźwięk odkurzacza, są różne wersje, nawet ośmiogodzinna ![]() Ania dostała matę edukacyjną. I wiecie do czego jej póki co najlepiej służy?DO SPANIA jak próbuję przełożyć do łóżeczka, to mi się budzi...
|
|
#1562 | ||||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
mnie ostatnio pytał telefonicznie starszy pan z ktorym kontakty mam tylko zawodowe...nie powiem wcięło mnie...w dodatku mnie opieprzył ze miałam cesarke Cytat:
Cytat:
2. nic ale gon polecił jakies plastry silikonowe, podobno super skuteczne..nie pamietam nazwy 3. tak 4. nie,nic nie lecaiłao 5. tak 6. u mnie do konca 5 tyg leciało.ale ostatnie 2 tyg to były krople dosłownie ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
ja kupilam taki stojak co gra , trąbi i wydaje odgłos żula i jest dokladnie to samo.pobawi sie chwile i albo w ryk,albo zasypia. doszłam juz do tgo ze to efekt zbyt duzej ilosci bodźców i dziecko sie szybko tym męczy po prostu i albo zasypia, albo staje sie mega rozdraznione
|
|
|
#1563 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj zaliczylam wizyte u ginekologa i moj lekarz stwierdzil, ze nie przypisze mi tabletek, bo robia "spustoszenie" w organizmie... mam na mysli minipigulki... jestem zaskoczona... Chyba czas poszukac innego ginekologa...
|
|
|
|
#1564 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
moze on chcialby aby twoj organizm wkrotce sie znów zapełnił? ![]()
|
|
|
#1565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dopiero przeczytalam Twoj opis i autentycznie ciary mialam... Tak mi przykro.... Koniecznie to gdzies zglos, Tobie moze zrobi sie lepiej i ustrzezesz inne przed takim potraktowaniem...
|
|
#1566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1567 |
|
Zakorzenienie
|
UmiZumi jak wygladaja u Was kupki? Bo u nas od jakiegos czasu sa zielono-zolte i strasznie ale to strasznie smierdza
od razu czuc ze cos jest w pampersie, strach podejsc do kolyski jak mala w niej akurat stacjonuje Czy to jest ok? Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1568 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mały uwielbia melodyjke z tej karuzeli. Jak ma dobry dzień to polezy sam ok 15min i słucha. Wiszącymi Zabawkami tez się zaczyna interesować ale projektora mu Jeszcze nie włączyłam bo nie miałam kiedy. Usypia mi na rękach wieczorem.
|
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1570 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I tez zastanawiam sie jak ulewanie jest polaczone z zapaleniem ucha
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
|
#1571 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj przechodzimy na Pampers 3
|
|
|
|
#1572 |
|
Rozeznanie
|
jeju Dziewczyny, dziekuje Wam za wszystkie odpowiedzi, bardzo mnie pocieszylyscie z tym stekaniem bo mnie to martwilo.
sprobuje spac przy zgaszonym i tylko ta przytlumiona zapalac jak sie przebudzi. juz psychicznie u mmnie duzo lepiej, od dawna juz nie plakalam, juz sie tak nie boje ![]() ciesze sie z kazdej chwili ![]() co do jedzenia, ja nie jem brokulow pomidorow, jem ser zolty ale nie wiem czy nie jest zbyt ciezkostrawny
|
#1573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Myślę że i pomidora i brokuły możesz po trochę spróbować i sprawdzić reakcję U mnie po nutelli nic się nie działo, hurra!
|
|
#1574 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hmm mówisz ze nutella ok?
|
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje w imieniu Frania za miłe komentarza
![]() Śliczne mamy dzieciaczku na wątku wczoraj obejrzałam zdjęcia i zapomniałam napisać. Zaczarowana przestało Cię już boleć nacięcie? Mnie w końcu nic a nic nie boli. ![]() Dzisiaj idę do gina i przeraża mnie to, że będzie mnie dotykał i badał. ![]() Może będę mogła już biegać i ćwiczyć. Mimo, że już dawno wróciłam do wagi sprzed ciąży to biodra mam szersze, uda większe i ten brzuch... Franio kończy dzisiaj 2 miesiące
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2014-09-24 o 10:15 |
|
|
|
#1576 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam jeszcze strupki, nie jest do końca wygojona i jedynie czasem ją octeniseptem przemyję, a poza tym to nic. Dziecko moje też stęka i się pręży A z krwawieniem to u mnie minęły 3 tyg. i mam lekkie plamienia. Takie prawdziwe krwawienie to miałam ok. tygodnia.Cytat:
![]() Dziewczyny, jak szłyście na wizytę np. do pediatry to jak Wam się udawało ogarnąć dziecko i siebie, żeby zdążyć na wizytę? Ja jutro mam pierwszą wizytę a moje dziecko nie ma żadnej regularności. Czasem je 15minut, czasem 1,5godz. ciumka i jak ją odstawiam to jest ryk. A takiej rozwrzeszczanej to chyba nie dam rady wsadzić do fotelika i zapakować do auta. Takie proste rzeczy mi sprawiają najwięcej problemu ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- szybciutko My ciągle na 1, ale Hania dopiero 3 tyg.skończyła. A wczoraj właśnie odwiedził mnie wujek, który pracuje w Norwegii i przywiózł mi zapas pampersów Nie chciał się przyznać ile zapłacił, ale mówił, że tam to jest groszowa sprawa i zawsze jak będzie jechał to mi będzie przywoził ![]() Cytat:
|
|
#1577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No u mnie ok
|
|
#1579 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1580 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Acha,myślę że wstyd ci przejdzie jak dzidziuś będzie płakał, wtedy myślenie o innych się wyłącza. Ja jak idę na dłuższy spacer to biorę odviagniete mleko, podgrzewam mocno i akurat jak mały jest głodny to mleko jest letnie, siadam na pierwszej ławce i mu daje.
Edytowane przez patrycja19894 Czas edycji: 2014-09-24 o 10:32 |
||
|
|
|
#1581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za 2 miesiące Rosną te nasze dzieciaczki w oczach ![]() Też mnie przeraża badanie u ginekologa ![]() Ale już się niecierpliwie czy wszystko jest dobrze a wizytę mam 02.10 ![]() Moje nogi po ciazy to jakaś porażka Jest dużo gorzej niż przed ciążą
|
|
|
|
|
#1583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1584 |
|
Rozeznanie
|
Coz to za zart!!! Wypraszam sobie....
Nie biore takiej opcji pod uwage, bo po pierwsze mam juz wszystkie dzieci w domu, a po drugie nie moge zajsc w ciaze, bo jestem po cesarce i moglabym stracic zycie gdyby pekla mi macica... Jestem kolejny raz rozczarowala wizyta u lekarza... facet ewidentnie nie jest mistrzem konwersacji, a ja zadaje chyba za duzo pytan... poszukam innego specjalisty. Z karmieniem piersia jest tak jak pisze patrycja19894! Jak dziecko placze, to czlowiek ma w nosie wstyd i karmi dziecko w kazdym miejscu (no moze z wyjatkiem kosciola czy cmentarza )
Edytowane przez justa_1978 Czas edycji: 2014-09-24 o 12:18 |
|
|
|
#1585 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jakie menu planujecie na chrzciny lub jakie mialyscie? My chrzcimy w tą niedzielę, msza jest o 12 i wypada zrobić jakis obiad,mama chce oprócz tego robic jeszcze drugie cieple danie po jakims czasie. Wydaje mi się ze jest to zbędne, bo ludzi bedzie malo no i beda salatki, ciasta, wedliny
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
#1586 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
co z nogami? rozstępy? mi na szczęście po tej ciąży nie zrobił się ani jeden rozstęp. Ale mój brzuch i wisząca skóra mnie załamują
|
|
|
#1587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
msza o 18! wróciliśmy o 19 i byl obiad - rosół + drugie -ziemniaki, mięsa, surówki na stole sałatki i wędliny i sery a koło 23-24 były krokiety z barszczem, które nawiasem mówiąc juz mało kto jadł... a impreza była w domu, bardzo kameralna bo tylko na 12 osób zalezy jaka rodzina, bo są ludzie którzy długo się "goszczą" i lubią zjeść a są tacy, jak u mnie, że zjedzą co się im poda, wypija jakaś kawę i do domu o 1-2 idą. |
|
|
|
|
#1588 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak ubieracie maluchy w taka pogode?
Ja wczoraj zalozylam malej body z dlugim rekawem, polspiochy i na to pajacyk taki polarowy... No i wiadomo czapa i kocyk nie za lekko? Bo moja mama przezywa ze ja za cienko ubieram![]() Niby slonce swieci ale jest chlodno i strasznie wieje... Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coraz ich więcej Nie wiem co robić smaruje się ale nic nie pomaga Wizytę mam u dermatologa dopiero 06.10 Wiec na razie staram się tak nie dolowac Nie wiem skąd ich tyle w ciąży ich praktycznie nie było a teraz to jakiś wysyp Mimo że nie przytyłam i w ciąży i teraz ![]() I są obwisle ale czekam do wizyty u ginekologa i zaczynam ćwiczyć |
|
|
|
|
#1590 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas będzie ok 25-30 osób wiec pewnie posiedza dłużej. ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
Edytowane przez patrycja19894 Czas edycji: 2014-09-24 o 13:10 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

niestety otwiera oczy, jak wyłączymy odkurzacz. Na yt jest nagrany dźwięk odkurzacza, są różne wersje, nawet ośmiogodzinna 
i jest dokladnie to samo.pobawi sie chwile i albo w ryk,albo zasypia. doszłam juz do tgo ze to efekt zbyt duzej ilosci bodźców i dziecko sie szybko tym męczy po prostu i albo zasypia, albo staje sie mega rozdraznione

Koniecznie to gdzies zglos, Tobie moze zrobi sie lepiej i ustrzezesz inne przed takim potraktowaniem...
jak zaakceptuje swoje ciało w pełni to sie przełamie puki co, nie potrafię 

28.06 

za 2 miesiące