![]() |
#301 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Monsieur...
Cytat:
![]() Natomiast nie doczytalam kiedy byli na lace, by mogl tam sciagnac buty. ![]() Nie wiem jak Wy ale ja czekam na tytul ksiazki, ktora kupil Monsieur. P to moze byc i Pierre i Paul i Pascal te sa chyba najpopularniejsze. No i w ktorej dzielnicy mieszkaja tacy architekto prawniko artysci w jednym. To musi byc gdzies obok biblioteki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Zakorzenienie
|
Inna może założyć wątek "on mnie osacza i nie umie nawet przetrzymać tych kilku godzin w pracy bez kontaktu";p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
BAN stały
|
trzeba przyznać, że bijecie rekordy w lansowaniu bzdur
![]() żeby w dobie netów smsiaków mejli w milionach urzadzeń mobilnych robić sensację z banalnych komunikatów to jak się masz ![]() najlepsze, że on jej pisze z częstotliwością raz na 2 tyg coś w rodzaju smsiaka z rodzaju o jaki jestem stęskniuniony, takie z ciebie wyjątkowe stworzonko i się nazywa, że ma ją w dupie, ona zagaja w równie wyszukany sposób i jest desperatką. ![]() na pewno jest nieco nakręcona, bo każdy człowiek jak mu się ktoś podoba i się komuś podoba czuje się bardziej milusio ![]() ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2014-09-23 o 22:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie! Żeby było śmieszniej - tak narzekające i śmiejące się z wczuwania i angażowania się autorki... uparcie w wątku siedzą i same kombinują bardziej niż którykolwiek z bohaterów bajki;D |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Raczkowanie
|
Śledzę ten wątek od jakiegoś czasu i naprawdę mnie zainteresował, nawet go zasubskrybowałam
![]() Do Autorki wątku: poniekąd Cię rozumiem, widzę po sposobie Twojego pisania, że jesteś romantyczką i jest mi to bardzo bliskie naprawdę, bo ja też mam duszę wielce romantyczną, zawsze wszystkich idealizuję i w ogóle wychodzę z założenia, że w każdym człowieku jest coś dobrego i zawsze zauważam w ludziach te pozytywne cechy. Jedyne pytanie właściwie jakie mi się narzuca po przeczytaniu tego to - czy byłaś wcześniej w jakimś poważniejszym, dłuższym związku? Twoje zachowanie, jak już napisałam, jest mi bliskie, bo sama taka byłam, lecz kwestia jest tego, że byłam taka, gdy miałam jakieś 15, 16 lat. Teraz mam 10 więcej i, mimo że dalej mam duszę romantyczną, jestem na tyle świadoma siebie i swojej wartości, że w życiu nie pozwoliłabym sobie na narzucanie się mężczyźnie, to raczej ja chciałabym być zdobywana, tym bardziej jeśli w grze bierze udział mężczyzna starszy ode mnie. Więc moja rada, tak jak i radzą Ci inne dziewczyny - odpuść trochę, nie narzucaj się, szanuj siebie! Sprawdź co się stanie jeśli nie będziesz się odzywać przez jakiś czas! Czy on sam się odezwie? Jak na to zareaguje? Jesteś dojrzałą kobietą, ja na Twoim miejscu nie dałabym na początku poznać, że mi zależy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=Hibiku;48261250]Dokładnie! Żeby było śmieszniej - tak narzekające i śmiejące się z wczuwania i angażowania się autorki... uparcie w wątku siedzą i same kombinują bardziej niż którykolwiek z bohaterów bajki;D[/QUOTE
Podpisuję się pod powyższym...życie zweryfikuje te wszystkie wizażowe scenariusze- zarówno te mroczne, w którym on to łajdak i wykorzystuje autorkę wątku- jak i te, w których razem biegają boso po trawie ![]() Odniosę się do jeszcze jednego komentarza: co złego w tym, że facet będzie wiedział, że jej zależy? To z jego dojrzałości i chęci będzie wynikało, co zrobi z tą wiedzą...owszem nie powinna za nim latać i się narzucać, bo wtedy desperacją zalatuje na kilometr, ale w dojrzałej relacji obie strony powinny wiedzieć-nie tylko przeczuwać-że jesteśmy zainteresowani... On niewątpliwie zainteresowany jest, ale czym i na jak długo-jeśli sam bedzie to wiedział, to Ty Autorko też będziesz wiedziała ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#308 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() kurde no, jak jest wielostronnicowa dyskusja na plotkowym o dziuniach z warsaw czy innego shore to jest ok, to o monsieur P tez sobie mozna pogadać ![]() równie wydumane problemy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Zakorzenienie
|
Ja uwazam, ze zadzwonienie do faceta, ktory sie dziewczynie podoba do normalna sprawa, a wyslanie smsa to juz w ogole dyskretnie jest odpisze w chwili wolnej. Tu nie ma nic desperackiego, nachalnego, ani sie nie poniza (?).
Takze nie musi sie powstrzymywac przed kontaktem jak ma na to ochote. Chociaz polscy panowie czesto na to zle reaguja i moga nawet odpowiedziec agresja. Wtedy to oni ponizaja kobiete a nie ona siebie, nie odwracajmy kota ogonem. Wiec do Polaka sama bym radzila nie pisac, by uniknac nieprzyjemnosci. Jak Ziutek nie dzwoni, to Ty tez nie dzwon do Ziutka, bo inaczej Ziutek strzeli focha i na Ciebie nakrzyczy a potem juz tylko ignor. Trudno wydzwaniac za kims kto wiadomo z gory, ze tego nie chce. Chodzi o to, ze nawet w dobie globalizacji sa roznice kulturowe i nie w kazdym kraju sa przyjete te same zachowania jako dobre lub zle i nalezy je identycznie interpretowac. Poza tym zaangazowanie, a zauroczenie, a glebokie uczucie tu juz nawet nie sa niuanse znaczeniowe, a cala skala emocji. Moze autorka sama nie widzi tego zwiazku, tego pana w przyszlosci jako czlonka swojej rodziny, tylko to spaghethi w jego wykonaniu jej az tak smakowalo. ![]() Poza tym nie jest dobrym podejsciem popadac w skrajnosci i faceta skupionego na autorce tego jej eksa znaczy sie (bezrobotny?) wymieniac tytulem kontrastu na doktora wszech nauk. W mysl zasady teraz on musi wszystko robic co byly partner nie chcial. A ten tu chyba wyczul klimat i dwoi sie i troi. Cv ma szokujaco rozbudowane mgr prawa posiada firme, maluje obrazy oraz buduje domy. Nawet szkice architektoniczne czyta z latwoscia jaka nam dane jest czytac przepisy na babke piaskowa. Brakuje mi tylko gry na pianinie i zwierzen ze szkoly przetrwania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
zapomniałaś, że ów człowiek orkiestra w dobie połączeń lotniczych wszędzie i zewsząd, nie korzysta z nich, a porusza się swoim vintage-camperem, w którym nawet prądu ani ładowarki nie ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Rena Czas edycji: 2014-09-24 o 15:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
Raczkowanie
|
A tam, ja też byłam w sytuacji, że musiałam spędzić kilka dni bez telefonu.. No tylko nie dlatego, że zapomniałam ładowarki, tylko telefon mi się popsuł
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
także nie porównuj się do Monsieur'a :-P autorko: chcemy dalszy ciąg !!! Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2014-09-24 o 15:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No chyba że był on akurat na urlopie? Przypomnijcie mi... więc sam chciał się odsunąć od świata ![]() ![]() Ja też czekam na ciąg dalszy. I mam nadzieję, pozytywny. Mnie ta historia wciągnęła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#316 |
Rozeznanie
|
Hej,
Zapracowana ![]() Nie miałam czasu na Monsieura, spotkanie wisi. Postaram się dziś wygospodarować czas późniejszym wieczorem. Czuję, że to spotkanie może być przełomowe, cokolwiek to znaczy, ale P. planuje chyba odkryć kilka kart, bo cały czas używa formy 'to discuss' gdy pisze o celu tego spotkania. Napisał też, że jest jeszcze tydzień tutaj. Nie mam pojęcia, co ma na myśli (super!). Dam mu znać, że jednak mogę dziś. Nie jest pewne, czy on może, bujamy się trochę. Ponoć cały czas hard working ma. Nastawiajcie popcorn na jutro... ![]() Ps. Skąd wzielyscie tego malarza...? ![]() Atelier mają nie tylko malarze. Nastepny kwiatek po Warszawie, hehe. Książka, którą mu polecilam, to "Idiota" Dostojewskiego. Ale to nic osobistego... ![]() Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
Keep movin! Edytowane przez Salalina Czas edycji: 2014-09-24 o 17:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
TrustMe, I'mApsychologist
|
Przeczytałam wątek niemal od deski do deski i jestem ciekawa losów Autorki. Nie mogę tylko zrozumieć tych sceptycznych wizji, "narzucania się", "poszukiwania księcia z bajki na siłę", a co za tym idzie przeogromnej krytyki w stronę Autorki (a już zupełnie nie potrafię zrozumieć krytyki dotyczącej stylistycznej części wypowiedzi Autorki).
Nie odniosłam wrażenia, że Autorka narzuca się P., ani że robi jakiekolwiek inne nietaktowne gesty w Jego kierunku. Być może w pewnych momentach Autorka lekko idealizowała P., jednak sama również potrafiła to dostrzec. Jestem ciekawa dalszej części (zwłaszcza nadchodzącego spotkania) - zatem będę czytać! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Lecą do sklepu po aperola, żeby mieć na jutro ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Rozeznanie
|
Jak na razie to on znowu nie odpisuje, po prostu uwielbiam tego faceta!
![]() ![]() ![]() Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#320 |
Raczkowanie
|
Łe no kurde, co on, ja tu czekam na info
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 |
Rozeznanie
|
OK, przełożone na jutro, ten dalej w atelier. Zastanawiam się, kiedy i czy on sypia.
A mnie padł net, tylko w komórce działa, a muszę zrobić tłumaczenie dla kumpla. Zaraz zniosę jajo...! Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#322 |
Raczkowanie
|
Napięcie tu panuje jak przed ostatnimi mistrzostwami :P. Ja też jutro wpadnę zobaczyć co i jak, bo czyta się to lepiej niż niejedną książkę. Jednak nie powiem, że kibicuję, bo moim zdaniem owy "Monsieur" zachowuje się trochę krzywo.
Autorko, po co właściwie założyłaś ten wątek? Pytam z czystej ciekawości, bo nie wiem czy chodziło o porady, wyrzucenie lub uporządkowanie myśli czy coś jeszcze innego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Rozeznanie
|
Dobre pytanie
![]() Jak zakładalam to byłam mocno skolowana, żeby nie powiedzieć rozedrgana ![]() Trochę mi się poukladalo w głowie. Ale nie wszystko, to na pewno. Czytam sobie Wizaż od lat i chyba uleglam też pokusie, jaką jest możliwość konfrontacji. To zawsze odświeża. Ale w trakcie rozwoju wątku zdziwiło mnie, w jaką idzie stronę. Miałam wrażenie, że umyka nam meritum, że uwaga rozprasza się na nieistotne szczegóły. Ale dużo też otrzymałam ciekawych i przytomnych spojrzeń. Za które dziękuje. (A neta dalej nie mam :-( ) Aha, witaj, Babolec, miło, że się odezwalas, nie miałam świadomości, że tyle osób to czyta. Uśmiech dla pozostałych ostatnio ujawnianionych. Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
Keep movin! Edytowane przez Salalina Czas edycji: 2014-09-24 o 22:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Konto usunięte
|
Szczerze mówiąc dawno nie było tak ciekawego wątku. Moja poranna kawa jest dużo barwniejsza dzięki Tobie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Zakorzenienie
|
Taki Monsieur, oczytany i a i ę, a Idioty nie czytał i mu az trezba polecać
![]() Jakaś ściema.
![]() |
#326 |
Rozeznanie
|
Haha. Sciema, co? Jak masz całą literaturę francuską, niemiecką i angielską do dyspozycji, to jest w czym grzebać. Powiedział, że nigdy nie czytał Dostojewskiego, a przymierzal się. W ogóle myślał, że to taka literatura w stylu Balzaka, hehe. Pewnie pomyliło mu się z Tolstojem.
Ja też wielu rzeczy nie czytalam, np. Hermana Hesse, którego on mi polecał. Poranna kawa - świetny pomysł, pędzę do naszej biurowej kuchni... ![]() Pozdrawiam ciepło! ![]() Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#327 |
Raczkowanie
|
Eee a ja nie mam biurowej kuchni, ale za to czajnik mam w biurze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#329 |
po drugiej stronie szafy
|
Cava, to co u nas jest lekturą, co z musu zna większość społeczeństwa, niekoniecznie znaczy, że lekturą jest też we Francji
![]()
![]() |
#330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale jak ktoś aspiruje do pewnego poziomu , to chyba czyta cosik więcej niż lektura szkolna? Z mojego oglądu Europejczycy mają dość jednolity "kanon" . Na Rosję można nadawać ile się da (sama jestem rusofobem okropnym) ale ich wpływ na kulturę europejska, literaturę, jest gigantyczny. Pewne "cegły" się zna i czyta jak Europa długa i szeroka. No chyba ze ja , rusofob z dziada -pradziada na takich "euro-rusofili" akurat trafiałam hurtowo i kompletnie niestatystycznie:rolleyes :
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.