Keratynowe prostowanie w³osów cz.IV - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesuj± siê stylizacj± fryzur oraz stylingiem. Chcesz pog³êbiæ swoj± wiedzê, podzieliæ siê do¶wiadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-09-22, 22:31   #151
kasza80
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 705
Dot.: Keratynowe prostowanie wlosow cz.IV

Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Poka¿ wiadomo¶æ
Który szampon masz http://panakotasklep.pl/manufacturer/organix ?

Ps.O jakim serum by³a mowa? Tym co niektóre z Was pisa³y, ¿e "rozprostowuje w³osy"?
http://panakotasklep.pl/szampon-wygl...-keratyna.html kupi³am ten, ale bêdê testowaæ po zabiegu. Maska z tego jest rewelacyjna.

Chodzi o serum kerapro - ja uwa¿am, ¿e na³o¿one po rozczesaniu prostuje i ujarzmia w³osy.
kasza80 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-22, 22:32   #152
sylwka37
koci ¶wiat

Wiadomo¶ci: 14 155

¶ciê³am w³osy na krótko wiêc kerapro te¿ posz³o pod no¿yce - jak góra trochê odro¶nie to znowu zrobiê na sam czub - bo boki mam wygolone ja tam by³am zadowolona - naturalny efekt - puchu nie by³o
Stary 2014-09-22, 22:39   #153
kasza80
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BettyNails Poka¿ wiadomo¶æ
Czytaj±c o keratynowym prostowaniu natrafi³am na kilka opinii (w tym jednej fryzjerki), ¿e keratynowe prostowanie spowodowa³o wypadanie w³osów i ogólnie je zniszczy³o.
Jak my¶licie, w jakich przypadkach to mo¿e siê staæ?
Z³y preparat, zbyt wysoka temperatura?
Moga wypadac w³osy jak na³o¿ysz preparat za blisko nasady w³osów. I popatrzcie, pomimo tego, ¿e np. na³o¿ymy preparat 2 cm od nasady, to np. na czubku g³owy bedzie ok. ale im ni¿ej. to te zrobione w³osy bêd± dotyka³y skóry ni¿ej, rozumiecie co poetka ma na my¶li? Mówiê pokrêtnie.
Ja nak³ada³am 5 cm od skóry i by³o ok. grzywkê zrobi³am 2 cm.

Co do zniszczonych w³osów... to powiem tak: myslê o tym inoarze, jak najlepiej Wam przedstawiæ dzia³anie i niestety nie bêdzie to dobry test, bo w³a¶nie po mojej kativie w³osy s± o niebo lepsze ni¿ przed zabiegiem. Pomimo tego, ¿e ju¿ siê w zasadzie prawie wszystko wyp³uka³o. W³osy siê nie faluj± i nie s± jak wata (w niektórych miejscach tak mia³am). Zrobiê zdjêcie przed, ale te w³osy bêd± i tak w niez³ej kondycji, w ka¿dym razie, bêd± proste.... - najlepiej by³oby wytestowaæ na jakiej¶ "dziewiczej" g³owie

Tu masz moj± odpowied¼ - mnie zabieg w³osy poprawi³ nawet po wyp³ukaniu keratyny, w³osy wychodzi³y mniej, poniewa¿ nie pl±ta³y siê przy rozczesywaniu, kilka razy szczotk± dtangler i rozczesane - wysz³o z 10 w³osów - a mam ok 5 cm poni¿ej zapiêcia stanika, wiêc ma co siê pl±taæ

Edytowane przez kasza80
Czas edycji: 2014-09-22 o 22:41
Stary 2014-09-22, 22:43   #154
czekoladka3
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 554

Cytat:
Czytaj±c o keratynowym prostowaniu natrafi³am na kilka opinii (w tym jednej fryzjerki), ¿e keratynowe prostowanie spowodowa³o wypadanie w³osów i ogólnie je zniszczy³o.
Najpewniej niedok³adne na³o¿enie preparatu na w³osy a pó¼niej zupe³ne zaprzestanie pielêgnacji. A wypadanie w³osów mog³o byæ spowodowane w³a¶nie zniszczeniami (po³amane w³osy) lub jak±¶ reakcj± alergiczn± je¿eli preparat przedosta³ siê na skórê.
Stary 2014-09-22, 22:44   #155
kasza80
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Miluchova Poka¿ wiadomo¶æ
co do @ i tego, co wychodzi na g³owie, to nie ma to wp³ywu. W³os, który widzimy, jest czê¶ci± martw±, ¿adne hormony, diety i suplementy nie maj± wp³ywu na w³osy, które widzimy by³ kiedy¶ taki mit o @ za czasów m³odo¶ci naszych rodziców (podobnie jak z tym, ¿e podczas pe³ni kobiety dostaj± @ ). Ale ju¿ kto¶ Ci to tak zasugerowa³ i mimo wszystko wszelkie niepowodzenia bêdziesz sprowadza³a do tego pod¶wiadomie, dlatego lepiej po prostu poczekaæ dla spokoju psychicznego
Popatrz, a smerfetce696969 te¿ fryzjer powiedzia³, ¿eby nie robiæ.... Mnie tez wydaje siê to irracjonalne, bo wlos martwy itd. ale faktycznie jakby nie wysz³o, to zwali³abym na @ bo jakby to przefantastyczny inoar mia³by okazaæ siê byæ bublem
Stary 2014-09-22, 23:13   #156
BettyNails
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 46

http://blogblondbunny.blogspot.com/2...nie-wosow.html

przeczytajcie to proszê, je¶li jeste¶cie zainteresowane i wyra¼cie swoj± opiniê.

Natrafi³am na ten blog szukaj±c informacji o w/w zabiegu.
BettyNails jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-22, 23:43   #157
blue2003
Miuoshowa

Wiadomo¶ci: 3 294
GG do blue2003 Wy¶lij wiadomo¶æ przez Yahoo do blue2003

Cytat:
http://blogblondbunny.blogspot.com/2...nie-wosow.html

przeczytajcie to proszê, je¶li jeste¶cie zainteresowane i wyra¼cie swoj± opiniê.

Natrafi³am na ten blog szukaj±c informacji o w/w zabiegu.
Masakra

"...nasza wielko¶æ mia³a iskrzyæ, a wygasa gdy tak teraz na ni± patrzê a ty milczysz..."
blue2003 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-23, 00:55   #158
Miluchova
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 354

Cytat:
W zasadzie kasza napisa³a wiêkszo¶æ ja te¿ mam mocno poprawion± kondycjê w³osów nawet po wyp³ukaniu siê preparatu. Je¶li chodzi o zniszczenie w³osów przy keratynowym prostowaniu to:
-¼le na³o¿ony preparat (oszczêdnie)
-¼le dobrana temperatura do stanu i rodzaju w³osów

Cytat:
Napisane przez kasza80 Poka¿ wiadomo¶æ
Popatrz, a smerfetce696969 te¿ fryzjer powiedzia³, ¿eby nie robiæ.... Mnie tez wydaje siê to irracjonalne, bo wlos martwy itd. ale faktycznie jakby nie wysz³o, to zwali³abym na @ bo jakby to przefantastyczny inoar mia³by okazaæ siê byæ bublem
O tym mówiê, najlepiej, ¿eby¶ zrobi³a po - wtedy wynik bêdzie 100% miarodajny dla Ciebie i dla wszystkich osób, które ca³e z³o ¶wiata zwalaj± na @

@Bettynails
ale co mamy komentowaæ ? Bunny napisa³a posta ze swojego punktu widzenia - podejrzewam, ¿e nie robi³a tego zabiegu na ¿adnej klientce, przynajmniej tak wnioskujê z posta i kilku komentarzy. Jedyne zastrze¿enie mogê mieæ do tego, ¿e stwierdzi³a, ¿e z w³osów zniszczonych wyp³ukuje siê szybciej. Teoretycznie - tak, praktycznie - ró¿nie to bywa. Ja mam mega zniszczone w³osy (guma), jestem ju¿ ponad 2 miesi±ce po zabiegu i nie zamierzam powtarzaæ przez najbli¿sze dwa, równolegle z moimi zabiegami robiê jednej dziewczynie równie¿ z mega zniszczonymi w³osami (w niektórych miejscach równie¿ guma). Mam pod opiek± w³osy g³ównie bardzo zniszczone i nie robimy czê¶ciej keratynowego prostowania ni¿ co 3 miesi±ce a w³osy po tych 3 miesi±cach za ka¿dym razem s± coraz lepsze ni¿ by³y przy poprzednim prostowaniu.. Inaczej wyrabia siê opiniê o zabiegu czytaj±c o efektach innych ludzi, inaczej samemu wykonuj±c te zabiegi - obserwuj±c wszystko na ¿ywo. Jak widzisz zniszczone w³osy po keratynowym prostowaniu to nigdy nie wiesz, czy zabieg faktycznie by³ dobrze wykonany, czy dobrze zosta³ dobrany produkt, temperatura i tak dalej.. Ja wykona³am ju¿ sporo zabiegów i raz spali³am w³osy - swoje - a powodem by³ niena³o¿ony preparat na jedno pasmo w³osów. Na klientach nigdy mi siê to nie zdarzy³o, bo widzê, co robiê
Miluchova jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-23, 07:52   #159
BettyNails
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 46

Dziêki wielkie, zabieg mam umówiony na czwartek.
pozdrawiam
BettyNails jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-23, 07:58   #160
Deborah100
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 776

Mo¿e macie ochotê zamówiæ co¶ z tej strony? http://www.bioarp24.pl/index.php

Brakuje mi osób do minimalnego zamówienia (jakie¶ 180-190z³). Je¶li jeste¶cie zainteresowane to podajcie link do wybranych kosmetyków, wpiszê to wszystko do zamówienia, wyskocz± ceny ze zni¿k± i prze¶lê screen aby¶cie mog³by zobaczyæ ile kosztuje. Ps. w sklepach taniej nie kupi siê :P A kosmetyki (g³ównie szampony, od¿ywki idealne po prostowaniu keratynowym)
Deborah100 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-23, 08:04   #161
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 15 448

Cytat:
http://panakotasklep.pl/szampon-wygl...-keratyna.html kupi³am ten, ale bêdê testowaæ po zabiegu. Maska z tego jest rewelacyjna.

Chodzi o serum kerapro - ja uwa¿am, ¿e na³o¿one po rozczesaniu prostuje i ujarzmia w³osy.
Kto ze mna by kupi³ na pó³ b±d¼ te¿ na trzy osoby to serum co prawda mam a¿ za du¿o tych silikonów do zabezpieczania.Ale co Kasza zachwala ja musze to mieæ

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-23, 08:51   #162
Serce
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 380

Powiem tak, jestem po kilku zabiegach encanto i 2x cocochoco. W³osy bardzo mi wypadaj±, nie wiem czy to efekt prostowania czy stresu...
Fakt, po encanto w³osy jak tafla, miekkie, b³yszcz±ce i proste. Minus to utrata objêto¶ci i szybsze przet³uszczanie.
uk³ada³am je wtedy na grubej okr±g³ej szczotce i efekt by³ na jakis czas push up
Czekam na efekty Inoar, jesli Kasza bedzie zachwycona, chcia³abym go zakupiæ z allegro z kim¶ do pary lub wiêcej osób. Ja potrzebuje 100 ml, wiêc 150 by³oby do odsprzedania. Czy by³a by która¶ chêtna?
Serce jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-23, 10:49   #163
Miluchova
Zadomowienie

Serce - wypadanie nie jest zwi±zane z kp, chyba, ¿e preparat dotyka³ skóry g³owy. Wypadanie mo¿e byæ te¿ zas³ug± farby/rozja¶niacza/wody. Mi pare miesiêcy temu wypad³a gar¶æ w³osów (dos³ownie) w³a¶nie przez farbê na szczê¶cie w³osy ju¿ odrastaj±

Edytowane przez Miluchova
Czas edycji: 2014-09-23 o 10:55
Stary 2014-09-23, 13:47   #164
lunap
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 6

Dziewczyny, mam zamiar w pi±tek przy u¿yciu Encanto wykonaæ zabieg. Mam dosyæ du¿e odrosty i zastanawiam siê czy dzisiaj jeszcze ich nie pofarbowaæ? Jest ró¿nica przy wykonywaniu zabiegu na w³osach farbowanych farb± bez amoniaku a z amoniakiem?
lunap jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-23, 13:56   #165
Miluchova
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lunap Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny, mam zamiar w pi±tek przy u¿yciu Encanto wykonaæ zabieg. Mam dosyæ du¿e odrosty i zastanawiam siê czy dzisiaj jeszcze ich nie pofarbowaæ? Jest ró¿nica przy wykonywaniu zabiegu na w³osach farbowanych farb± bez amoniaku a z amoniakiem?
nie ma znaczenia kiedy zrobisz odrosty, bo przecie¿ preparatu na odrost nie k³adziesz a co do pytania o farby z amoniakiem/bez to nie odpowiem, bo nie zwraca³am na to uwagi.
Stary 2014-09-23, 14:31   #166
kasza80
Rozeznanie

ale mam presjê tyle Was czeka na moj± relacjê, obiecujê zrobiæ w najbli¿szym mo¿liwym terminie, ale chyba to bêdzie w okolicach niedzieli.

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
Ale co Kasza zachwala ja musze to mieæ

o kuchnia
Ale mam nadziejê, ¿e tego szamponu z organixa jeszcze nie kupi³a¶ nie wiem jeszcze czy warto.
Je¶li tak trafiam w Twoje gusta w³osowe, to odpu¶æ sobie te mysli o kativie... Ty robi³a¶ alfaparf i wydaje mi siê, ¿e to jest to samo. Ty po miesi±cu narzeka³a¶ i ja w³a¶nie po miesi±cu musia³am ruszyæ z dodatkow± pielêgnacj±, ¿eby w³osy by³y fajne, no i to serum przy kativie to obowi±zek. Kativa prostuje, ale z tego co pamietam, Ty masz wlosy proste tylko pusz±ce, wiêc nie bêdziesz z kativy zadowolona.
Ja z regu³y te¿ mia³am proste, ale mocno zniszczone fragmenty zaczê³y siê krêciæ i falowaæ (nawet w ¶rodku w³osów).
Kativa siê z tym upora³a nawet do teraz (zabieg robi³am 22.04), ale ¶lisko¶æ i g³adko¶æ musia³am dorabiaæ moj± pielêgnacj± czyli - olejek z YR (s± w nim oleje babassu, macadamia i jojoba), od¿ywka z organix o której ju¿ wiesz i gloria - te¿ wiesz,

Odno¶nie glorii - ja jej u¿ywa³am du¿o i zaczê³a mnie po niej swêdzieæ skóra, tak¿e wra¿liwcy uwaga ! Teraz oczywi¶cie dalej j± stosujê, bo daje u mnie "¶lizg pozabiegowy", ale najwpierw nak³adam jak±¶ od¿ywkê i nie sp³ukuj±c od¿ywki dodajê glorii ale nie od samej nasady i mniej ni¿ dawa³am.

Smerfetka je¶li siê mnie tak s³uchasz, to ja Ci bardzo na puszyste w³osy polecam ten olejek z YR, jest rewelacja na suche i pusz±ce w³osy i wcale nie trzeba z nim siedzieæ nie wiadomo ile, 15 min przed myciem dwoje zrobi

Edytowane przez kasza80
Czas edycji: 2014-09-23 o 14:32
Stary 2014-09-23, 15:20   #167
Serce
Raczkowanie

Powiem tak, przy encanto zanjoma fryzjerka nak³ada mi na pasma z keratyn± foliê ¿eby nie dotyka³a skóry.
Przy cocochoco nak³ada bez folii ok 3 cm od nasady, ale nastepne pasma które "opieraj± siê" o siebie, maj± styczno¶c ze skór±. Nie ma takiej mo¿liwo¶ci ¿eby nakeratynowane w³osy nie dotyka³y skalpu. Chyba, ¿e nak³ada siê keratynê zaczynaj±c poni¿ej uszu..
Stary 2014-09-23, 15:47   #168
Miluchova
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Serce Poka¿ wiadomo¶æ
Nie ma takiej mo¿liwo¶ci ¿eby nakeratynowane w³osy nie dotyka³y skalpu. Chyba, ¿e nak³ada siê keratynê zaczynaj±c poni¿ej uszu..
ja z regu³y nak³adam poni¿ej uszu, chocia¿ mo¿naby zastosowaæ np. olej na sam skalp, lub po prostu krem, ¿eby go zabezpieczyc. A masz potrzebê nak³adania od samej nasady? Ja mam tylko wierzchni± warstwê zniszczon±, bo jest najbardziej nara¿ona na warunki atmosferyczne, wiêc k³adê tylko na t± czê¶æ i w sumie skóry g³owy mi wtedy nie dotyka

Swêdzia³a Ciê g³owa, albo wyst±pi³o zaczerwienienie/³uszczenie/jaka¶ inna reakcja? Mo¿e byæ tak, ¿e preparat Ciê podra¿ni³/uczuli³ i st±d to wypadanie.. albo po prostu jest to wypadanie sezonowe.. mierzysz sobie obwód kucyka? To najlepszy sposób na sprawdzenie, czy faktycznie wypada nam za du¿o w³osów.. mi w ci±gu tygodnia posz³o prawie 2cm z obwodu w wyniku uczulenia
Stary 2014-09-23, 15:57   #169
sylwka37
koci ¶wiat

ja robi³am wielokrotnie encanto i dotyka³o skóry g³owy a w³osy mam na g³owie

Kasza jakby co to ja te¿ czekam na relacjê
Stary 2014-09-23, 16:06   #170
kasza80
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwka37 Poka¿ wiadomo¶æ
Kasza jakby co to ja te¿ czekam na relacjê
wiem, mam presjê
Stary 2014-09-23, 16:17   #171
sylwka37
koci ¶wiat

Cytat:
wiem, mam presjê
No kochana niestety masz
Stary 2014-09-23, 18:54   #172
Ineczka1986
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1

Witam
Jestem tu nowa ale zag³êbia³am sie juz od jakiego¶ czasu w temat prostowania keratynowego w³osów gdy¿ lubie mieæ proste i mocne w³osy - ze wzglêdu na ich d³ugo¶æ (do ramion) i s³abo¶æ (po mamusi) - wtedy wygl±dam najlepiej. Ca³y czas korzysta³am z produktu Encanto lecz mam wra¿liw± skórê g³owy (tworzy³ sie ³upie¿ i podraznienia) i zapach towarzysz±cy przy zabiegu bardzo mi nie odpowiada³ lecz znalaz³am nowy produkt na allegro NTBK Brazilian Nano Keratyna (cena ¶wietna i szybka wysy³ka) i od tygodnia mam zrobiony zabieg muszê sie pochwaliæ ¿e dzia³anie te¿ super, skóra g³owy tez oki - zniknê³y podra¿nienia. Chcia³am zapytaæ czy która¶ z was mia³a podobne objawy i czy te¿ sprawdza³y¶cie NTBK? Pozdrawiam
Ewelinka

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

te¿ mia³am ten problem - spróbuj Choco NTBK Brazilian Nano Keratyna
Ineczka1986 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-23, 21:16   #173
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
ale mam presjê tyle Was czeka na moj± relacjê, obiecujê zrobiæ w najbli¿szym mo¿liwym terminie, ale chyba to bêdzie w okolicach niedzieli.

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

o kuchnia
Ale mam nadziejê, ¿e tego szamponu z organixa jeszcze nie kupi³a¶ nie wiem jeszcze czy warto.
Je¶li tak trafiam w Twoje gusta w³osowe, to odpu¶æ sobie te mysli o kativie... Ty robi³a¶ alfaparf i wydaje mi siê, ¿e to jest to samo. Ty po miesi±cu narzeka³a¶ i ja w³a¶nie po miesi±cu musia³am ruszyæ z dodatkow± pielêgnacj±, ¿eby w³osy by³y fajne, no i to serum przy kativie to obowi±zek. Kativa prostuje, ale z tego co pamietam, Ty masz wlosy proste tylko pusz±ce, wiêc nie bêdziesz z kativy zadowolona.
Ja z regu³y te¿ mia³am proste, ale mocno zniszczone fragmenty zaczê³y siê krêciæ i falowaæ (nawet w ¶rodku w³osów).
Kativa siê z tym upora³a nawet do teraz (zabieg robi³am 22.04), ale ¶lisko¶æ i g³adko¶æ musia³am dorabiaæ moj± pielêgnacj± czyli - olejek z YR (s± w nim oleje babassu, macadamia i jojoba), od¿ywka z organix o której ju¿ wiesz i gloria - te¿ wiesz,

Odno¶nie glorii - ja jej u¿ywa³am du¿o i zaczê³a mnie po niej swêdzieæ skóra, tak¿e wra¿liwcy uwaga ! Teraz oczywi¶cie dalej j± stosujê, bo daje u mnie "¶lizg pozabiegowy", ale najwpierw nak³adam jak±¶ od¿ywkê i nie sp³ukuj±c od¿ywki dodajê glorii ale nie od samej nasady i mniej ni¿ dawa³am.

Smerfetka je¶li siê mnie tak s³uchasz, to ja Ci bardzo na puszyste w³osy polecam ten olejek z YR, jest rewelacja na suche i pusz±ce w³osy i wcale nie trzeba z nim siedzieæ nie wiadomo ile, 15 min przed myciem dwoje zrobi
Ja mam falowane w³osy o prostych to marze mia³am w³osy proste w podstawówce, potem wiadomo zaczê³am je prostowaæ i siê zniszczy³y i skrêci³y
Szamponu jeszcze nie kupi³am.Czyli serum muszê zakupiæ w takim razie i olejek YR te¿.
http://www.yves-rocher.pl/olejek_odbudowujacy_do_wlosow o tym mówisz?

Ja ostatnio testowa³am olejek Joanna Macadamia i w³osy by³y spuszone(oczywi¶cie, zrobiê jeszcze kilka podej¶æ w sensie na³o¿e na mniej/wiêcej z innymi od¿ywkami/maskami) ale migda³owy Joanna polubi³am bardziej bo bardziej wyg³adza
Glorie mam i polubi³am j± nak³adaæ na od¿ywkê i trzymaæ trochê solo siê nie sprawdza najlepiej
Stary 2014-09-23, 21:49   #174
Marrrtaa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 41

Dziewczyny, dacie mi namiar do jakiej¶ fajnej fryzjerki która robi encanto w warszawie ?
Marrrtaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-23, 21:56   #175
kasza80
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam falowane w³osy o prostych to marze mia³am w³osy proste w podstawówce, potem wiadomo zaczê³am je prostowaæ i siê zniszczy³y i skrêci³y
Szamponu jeszcze nie kupi³am.Czyli serum muszê zakupiæ w takim razie i olejek YR te¿.
http://www.yves-rocher.pl/olejek_odbudowujacy_do_wlosow o tym mówisz?
Tak, o tym mówiê, on czêsto jest w promocji za 22 z³.
Stary 2014-09-24, 14:10   #176
Serce
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miluchova Poka¿ wiadomo¶æ
ja z regu³y nak³adam poni¿ej uszu, chocia¿ mo¿naby zastosowaæ np. olej na sam skalp, lub po prostu krem, ¿eby go zabezpieczyc. A masz potrzebê nak³adania od samej nasady? Ja mam tylko wierzchni± warstwê zniszczon±, bo jest najbardziej nara¿ona na warunki atmosferyczne, wiêc k³adê tylko na t± czê¶æ i w sumie skóry g³owy mi wtedy nie dotyka

Swêdzia³a Ciê g³owa, albo wyst±pi³o zaczerwienienie/³uszczenie/jaka¶ inna reakcja? Mo¿e byæ tak, ¿e preparat Ciê podra¿ni³/uczuli³ i st±d to wypadanie.. albo po prostu jest to wypadanie sezonowe.. mierzysz sobie obwód kucyka? To najlepszy sposób na sprawdzenie, czy faktycznie wypada nam za du¿o w³osów.. mi w ci±gu tygodnia posz³o prawie 2cm z obwodu w wyniku uczulenia
Nie nak³adam od samej nasady tylko tak 3 cm dalej. W³osy mi sie pusz± i faluj± od samej góry wiêc nie mam wyj¶cia.
Po cocochoco nie swêdzia³a mnie g³owa, nie mia³am te¿ innych podra¿nieñ.
Obwodu kucyka wolê nie mierzyæ. mam bardzo cienkie w³osy (zawsze takie mia³am) jak zbiorê je w kucyk to wyjdzie ze 2,5 cm. Ale du¿o mi wypad³o, pocieszaj±ce jest to ¿e mam duzo baby hair, które pusz± siê i faluj± niemi³osiernie. :-\
Olejujê teraz codziennie, od niedzilei czyli 4 raz Ale zauwa¿y³am juz lepszy po³ysk i w³osy s± miêciutkie. Na bardziej widoczne efekty musze siê uzbroiæ w cierpliwo¶æ, ale my¶lê, ¿e warto. Dodatkowo ³ykam merz special (ma bdb opinie)
W przysz³ym tygodniu mam zamiar robiæ encanto, kusi mnie ten Inoar ale poczekam na Kasze ))

Kasza, jak siê nak³ada ten Inoar? Ile razy trzba przejechaæ prostownica i kiedy mozna umyæ w³osy?
Stary 2014-09-24, 16:04   #177
kasza80
Rozeznanie

Cytat:
W przysz³ym tygodniu mam zamiar robiæ encanto, kusi mnie ten Inoar ale poczekam na Kasze ))

Kasza, jak siê nak³ada ten Inoar? Ile razy trzba przejechaæ prostownica i kiedy mozna umyæ w³osy?
kochane moje, zrobiê w niedzielê chyba, ¿e niebo spadnie na ziemiê...
Dok³adnie jak robi siê inoara opiszê Wam w niedzielê, a z grubsza:
myje siê w³osy szamponem oczyszczaj±cym dwa razy (dobrze potrzymaæ szampon z 5 min na g³owie), suszenie, nak³adanie keratyny, odczekanie 20 min. i suszenie (¶rednia temp, ¶redni nawiew - zminimalizuje to odczuwanie formaldehydu), prostowanie (chyba 5-7 razy - doczytam jeszcze) i temp. pow. 180 st. - tak mi siê obi³o o oczy na ebay, ale tez jeszcze doczytam. fryzjerka, która to robi prostuje na 200 - 215 st. Podobno 230 dla inoara to tylko naturalne, grube zdrowe w³osy, ca³a reszta mo¿e byæ ni¿ej.
W opisach to tyle, ale z praktyki w/w fryzjerki myje ona wlosy po prostowaniu tylko klientkom, które kategorycznie siê domagaj±, je¶li ju¿ myje to tylko wod±. Normalne mycie za 2 - 3 dni i po myciu na³o¿enie jakiej¶ mega fajnej od¿ywki keratynowej.
Ja dlatego chcê w niedzielê (pomijaj±c fakt, ¿e to jedyny dzien, gdzie w miarê mam czas) to jeszcze chcia³abym po zabiegu pobiegaæ w rozpuszczonych, nie zwi±zywaæ gumk±. Skoro ten inoar potrzebuje troszkê czasu na utrwalenie to ta gumka mog³aby siê odcisn±æ - ale to sa moje przemy¶lenia

EDIT
zerknêlam na ebay i na jednej aukcji pisalo, ¿e prostowaæ na 356 farenhaita to daje 180 st celsjusza i poci±gaæ 7 - 10 razy, mo¿na myæ i wi±zaæ gumkê po godzinie od prostowania

ZNOWU EDIT
Na tej aukcji ebayowej znalazlam dok³adny opis, wrzuci³am Wam w google t³umacz, ale jest to trochê kali mówiæ mam nadziejê, ¿e Wam to nie przeszkadza, nie chce mi siê poprawiaæ. Tam gdzie by³o treatment google przet³umaczy³o :leczenie: , ale oczywi¶cie wiemy, ¿e chodzi w tym miejscu o keratynowe prostowanie
wklejam - troche powycina³am

Inoar Marokañska Leczenie sk³ada siê z keratyny, bia³ej glinki i oleju kakaowego i skojarzonej w leczeniu uszkodzonego lub wyprostowaæ krêcone w³osy w wydajny i trwa³y. Dodatkowo do naprawy uszkodzonych w³osów, produktu zmniejsza objêto¶æ o 80 do 90 procent, ¶rednio.Produkt mo¿e byæ stosowany na naturalnych w³osach lub mog± byæ stosowane w stosunku do innych relaksuj±cych zabiegów prostuj±cych lub wspólnych i kolorowe w³osy, pozostawiaj±c w³osy patrz±c prosto l¶ni±ce i nawil¿ona. Proszê kolor w³osów przed podjêciem leczenia.

W³osy mog± byæ myte lub wi±zanej po 1 godzinie.

¯ycie leczenia trwa od 3 do 4 miesiêcy, stosuj±c szampony i Salt od¿ywki. Jako zabiegi s± ​​powtarzane bêd± trwaæ d³u¿ej, a w³osy bêd± nadal poprawiaæ.

Postêpuj zgodnie z instrukcjami poni¿ej i u¿ywaæ rêkawic lateksowych

Tylko do u¿ytku profesjonalnego

Sk³adniki: Theobrama Cacao Butter, Kaolin, Cethyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, PEG-20, Estry sorbitolu, BEHENTRIMONIUM METHOSULFATE & Cetearyl Alcohol, Triticum vulgare (pszenica), Germ Protein, Disodium EDTA, keratyna, zapach, D-pantenol, CETRIMONIUM chlorek, gliceryna, BHT, formaldehyd, Aqua.

Zawsze myj w³osy INOAR szampon, który jest podany, przed zastosowaniem leczenia, aby zapewniæ zadowalaj±ce wyniki.

Sekretem dobrze wykonanej leczenia przy u¿yciu dobrej ceramiczne ¿elazka, które utrzymania temperatury

konsekwentnie temperaturze 200 stopni Celsjusza; nie u¿ywaæ metalu.

Wykonaæ wszystkie niezbêdne w³osów dotykowych-upy, takie jak farbowanie, przed na³o¿eniem Inoar Pielêgnacja w³osów.

Mo¿na zastosowaæ leczenie w tym samym dniu po barwienia. Stosowania leczenia przed chemicznych dotykowych-upy

zmniejsza ¿ywotno¶æ leczenia, które powinny trwaæ od 3 do 4 miesiêcy.

U¿yj laurylosiarczan sodu wolne szampon i wykonywaæ co tydzieñ nawodnienia.

U¿ycie suszarki po umyciu w³osów na siebie pomaga przed³u¿yæ okres leczenia.

KROK 1: Umyj w³osy szamponem z Inoar warunkiem, delikatnie masuj±c w³osy w zasiêgu rêki

KROK 2: Niech akt szampon we w³osach na kilka minut, a nastêpnie dobrze sp³ukaæ i powtórzyæ proces.

Etap 3: Grzejnik wyschniêcia w celu usuniêcia nadmiaru wilgoci

KROK 4: wysuszyæ w³osy ca³kowicie. Nie jest konieczne, do mycia w³osów w tym momencie, tak grzebieñ go po suszeniu

KROK 5: Umie¶æ odpowiedni± ilo¶æ formu³y Inoar Hair Treatment do miski dla ³atwego dostêpu. Zastosuj produkt za pomoc± pêdzla odcieñ wyj¶ciowego o 1/4 cala od skóry g³owy. Rozczesaæ nadmiar produktu wiêc w³osy nie s± przesycone. Niech produkt siedzieæ na w³osach przez 20 minut w celu ca³kowitego przenikania

KROK 6: ca³kowicie wysuszyæ w³osy z suszarki na ¶rednim ustawieniu. Nie jest konieczne, aby myæ w³osy prosto
Etap 7: Stosowanie ¿elazka w temperaturze 200 stopni Celsjusza w niewielkich odcinków, co najmniej 7 do 10 razy dla ka¿dej sekcji w celu uszczelnienia w³osowych ca³kowicie keratyny. Pozostawiæ produkt na 1 - 2 godziny i sp³ukaæ ca³ej wy³±cznie wod±. Mo¿esz u¿yæ od¿ywkê lub maskê inoar od¿ywkê po p³ukaniu.

Edytowane przez kasza80
Czas edycji: 2014-09-24 o 16:49
Stary 2014-09-24, 17:07   #178
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, o tym mówiê, on czêsto jest w promocji za 22 z³.
Jak bêdê przy wiêkszej gotówce to kupiê na pewno

Bardzo bym prosi³a o to, jak by która¶ kupowa³a serum(to co dziewczyny chwali³y)
o ile mnie pamieæ nie myli chodzi o to http://allegro.pl/kerapro-k5-serum-f...636544102.html ¿eby da³a znaæ równie¿ kupie

Ps.http://kulkaowszystkim.blogspot.com/...-od-argan.html ciekawy ten spray (blog nie jest moj)
Stary 2014-09-25, 09:53   #179
Serce
Raczkowanie

Dziewczymy, wiem ¿e temat by³ wa³kowany ale jakich szamponów uzywacie po keratynie?
Ja do tej pory u¿ywa³am emolium nawil¿aj±cy, ale nie jestem do niego przekonana. Wcale nie nawil¿a a w³osy s± po nim "tepe".
Co polecacie z w³asnego do¶wiadczenia?
Stary 2014-09-25, 10:35   #180
czekoladka3
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 554

Cytat:
Dziewczymy, wiem ¿e temat by³ wa³kowany ale jakich szamponów uzywacie po keratynie?
Ja do tej pory u¿ywa³am emolium nawil¿aj±cy, ale nie jestem do niego przekonana. Wcale nie nawil¿a a w³osy s± po nim "tepe".
Co polecacie z w³asnego do¶wiadczenia?
ja aktualnie u¿ywam Timotei do w³osów br±zowych na zmianê z p³ynem facelle i jest ok tylko ¿e timotei zawiera sól (facelle chyba te¿ ale nie jestem pewna ) , ktorej powinno siê unikaæ po zabiegu, jednak w moim przypadku nie zauwa¿y³am ¿eby keratyna jako¶ drastycznie szybko mi siê wyp³ukiwa³a

Nowe w±tki na forum Fryzury i styling

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2017-04-22 22:09:54

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:58.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.