Styczniowe mamusie 2015, cz. V - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-24, 18:36   #931
akrolowa
Zadomowienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. V

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość

Nie bede osamotniona;p
No tak zauważyłam ostatnimi czasy, że idziemy prawie łeb w łeb a razem przybierać na wadze raźniej niż w pojedynkę I ja też w życiu nie ważyłam tyle co teraz, ale wierzę, że jak mały będzie już z nami to jakoś dam radę wrócić do siebie i będę rozpoznawać swoje odbicie w lustrze

aaa tak poza tym to dzisiaj dostałam od koleżanki, może komuś się przyda, co karmiącym wolno, a czego nie bardzo:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (158,9 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (148,4 KB, 21 załadowań)
Stary 2014-09-24, 18:37   #932
Myszunia19
Zakorzenienie

Cytat:
A i następna wizyta 14.10

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Myszunia spokojnie w którym tyg jestes? Moja na poprzedniej wizycie która była 28.08 ważyła 435g

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Nie bede osamotniona;p

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Wlasnie siostra stwierdziła ze nie widac ze przytyłam az 9kg ;p wiec nie jest złe ;d w sensie ze no nogi mi nie przytyly ;d
jestem w 25 tygodniu. przytyłam 6 kg

Smerfetka mi lekarz powiedział że dzidziuś będzie malutki. ja miałam 1,90 jak się urodziłam
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 18:38   #933
mmgi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość

mmgi ja kupuję czarny wózek
Żadnym znajomym nic się nie działo z kolorem, a później sprzedać ewentualnie jest łatwo Jeszcze jeden plus to że pasuje i dla chłopca i dla dziewczynki (jeśli planujesz więcej dzieci )
O super, a jaki model? Wiele osób twierdzi, że to smutny kolor, a dla mnie jest uniwersalny, klasyczny. W środku na pewno będzie kolorowy kocyk, jakaś zabawka, to nie powinien smutno wyglądać

Coś dzisiaj spokój na wątku

Ja jest +5kg, też tyle co teraz jeszcze nigdy nie ważyłam ale właśnie zjadłam bułkę z nutellą i nie przejmuję się kilogramami. Moja przyjaciółka przytyła 20 kg a teraz jest szczuplejsza niż przed ciążą

A mi kardiolog założył holter.
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 18:40   #934
Maritxell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość

Trochę mnie to przeraża, męcze się wchodząc po schodach, nie mogę robić już tylu rzeczy i tak szaleć jak zawsze... zamiast wykorzystywać sytuację i ludzi, by mi pomagali to ja się bawię w NIE, NIE TRZEBA, DAM SOBIE RADĘ Jestem głupia.
no to piąteczka ;> Też tak mam. A męczę się okrutnie jak wchodzę na swoje 3 piętro. Wcześniej to niemalże wbiegałam, generalnie nie lubię wolno chodzić, ale teraz jak dotrę pod drzwi to się czuję jak kiedyś po godzinie fitnessu

A dzis sie trochę przestraszyłam, bo nagle poczułam jak mnie coś ścisnęło w mostku i czułam w całej klatce takie stłumione kołatanie serca, w sensie, że tak jakby mi cała klatka piersiowa "chodziła". Chciałam zmierzyć ciśnienie i jak na złość baterie się rozładowały w ciśnieniomierzu. Po ok 10 min przeszło, ale trochę się zdenerwowałam tym. Dobrze, że sama w domu nie byłam bo już bym pewnie afery narobiła przez telefon komuś

Dusiolka gratuluję udanej wizyty

Odnośnie wózków, to mój brat miał Tutka i chyba 3 razy go reklamowali, za każdym razem coś innego się psuło. Nie podam Wam modelu, bo nie mam pojęcia jaki mieli, ale mi to wystarczyło, żeby nawet nie zwracać uwagi na tę firmę. Być może trafili na jakiś lipny egzemplarz

Dziewczyny, nie wiem, czy poruszałyście ten temat, ale jeśli planujecie jakieś zakupy na allegro (np. kocyki Minky ) to polecam kupować przez aplikację mobilną na telefonie. Przy zakupach za co najmniej 50 zł, dostaje się kupon na 20 zł.
Stary 2014-09-24, 18:41   #935
Myszunia19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
O super, a jaki model? Wiele osób twierdzi, że to smutny kolor, a dla mnie jest uniwersalny, klasyczny. W środku na pewno będzie kolorowy kocyk, jakaś zabawka, to nie powinien smutno wyglądać

Coś dzisiaj spokój na wątku

Ja jest +5kg, też tyle co teraz jeszcze nigdy nie ważyłam ale właśnie zjadłam bułkę z nutellą i nie przejmuję się kilogramami. Moja przyjaciółka przytyła 20 kg a teraz jest szczuplejsza niż przed ciążą

A mi kardiolog założył holter.
jak miałam holtera to mi lekarz zalecił uprawianie seksu żeby mógł zbadać serce podczas mocniejszego wysiłku
Stary 2014-09-24, 18:42   #936
Montanka
Rozeznanie

Cytat:
Na twardnjenje mam brac magnez, ciekawostka jest taka ze w szpitalu podają na raz w kroplowce 2g magnezu wiec mozna brac duzo;d
Następnym razem bedzie robiony posiew m.in na GBS hyh...
Cytat:
Wróciłam:d Mala wazy 895g takze jest "sredniaczkiem wagowym" ginka mówi ze nie bede miała wielkiego dzidziusia;d przelaczyla na 3d ale szczerze to ja na nim nic nie widzę;p dobrze ze objaśnila mała jadła swoją rączkę hahaha no i prawdopodobnie przekręca sie juz Glowka w dół poprzednio była ułożona posladkowo a teraz poprzecznie wiec chyba zmierza w dobrym kierunku
Za wizytę

Magnezu można brać dużo, ale jak się okazało na moim przykładzie można go przedawkować, czego efektem u mnie było rozwolnienie. Myśleliśmy z mężem, że wirus się przyplątał, a to poprostu magnez. Odstawiliśmy duże dawki i przeszło natychmiast.
Ja w szpitalu dostałam dwie kroplówki i potem kontynuacja duzych dawek w domu, więc się tego uzbierało.
Stary 2014-09-24, 18:43   #937
Myszunia19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maritxell Pokaż wiadomość
no to piąteczka ;> Też tak mam. A męczę się okrutnie jak wchodzę na swoje 3 piętro. Wcześniej to niemalże wbiegałam, generalnie nie lubię wolno chodzić, ale teraz jak dotrę pod drzwi to się czuję jak kiedyś po godzinie fitnessu

A dzis sie trochę przestraszyłam, bo nagle poczułam jak mnie coś ścisnęło w mostku i czułam w całej klatce takie stłumione kołatanie serca, w sensie, że tak jakby mi cała klatka piersiowa "chodziła". Chciałam zmierzyć ciśnienie i jak na złość baterie się rozładowały w ciśnieniomierzu. Po ok 10 min przeszło, ale trochę się zdenerwowałam tym. Dobrze, że sama w domu nie byłam bo już bym pewnie afery narobiła przez telefon komuś

Dusiolka gratuluję udanej wizyty

Odnośnie wózków, to mój brat miał Tutka i chyba 3 razy go reklamowali, za każdym razem coś innego się psuło. Nie podam Wam modelu, bo nie mam pojęcia jaki mieli, ale mi to wystarczyło, żeby nawet nie zwracać uwagi na tę firmę. Być może trafili na jakiś lipny egzemplarz

Dziewczyny, nie wiem, czy poruszałyście ten temat, ale jeśli planujecie jakieś zakupy na allegro (np. kocyki Minky ) to polecam kupować przez aplikację mobilną na telefonie. Przy zakupach za co najmniej 50 zł, dostaje się kupon na 20 zł.
jaką aplikację?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-24, 18:48   #938
mmgi
Zadomowienie

Cytat:
Smerfetka ja bym chciała po ciazy tak z 54wazyc 47to zdecydowanie nie wyglądało dobrze, jak miałam 50 to tz mówił ze za chuda ;d
Też bym chciała ważyć ok 54/55 kg po ciąży, bo z taką wagą czułam się najlepiej, ale przed ciążą ważyłam 60kg a ile masz wzrostu?

Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
aaa tak poza tym to dzisiaj dostałam od koleżanki, może komuś się przyda, co karmiącym wolno, a czego nie bardzo:
O spoko, zapiszę sobie, dzięki

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Myszunia19 Pokaż wiadomość
jak miałam holtera to mi lekarz zalecił uprawianie seksu żeby mógł zbadać serce podczas mocniejszego wysiłku
Hehe mi nic takiego nie powiedział. Zresztą my od ostatniej wizyty na której ginekolog powiedziała mi, że mam skróconą szyjkę nie uprawiamy seksu. Nie wiem, czy można, więc wolę nie, wtedy w ogóle nie pomyślałam, żeby zapytać. Przy następnej wizycie mam zamiar.
Stary 2014-09-24, 18:49   #939
dusiolka
Zakorzenienie

Mmgi 165 wiec nie za duzo;p a Ty?

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Na szcZescie szyjka sie nie skraca u mnie uff.. I jak to powiedziała "nie ma zagrożenia porodem przedwczesnym"
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 18:50   #940
smerfetka2808
Zakorzenienie

Martixell, właśnie sobie ściągłam appkę dzięki
Stary 2014-09-24, 18:52   #941
mmgi
Zadomowienie

Cytat:
Mmgi 165 wiec nie za duzo;p a Ty?

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Na szcZescie szyjka sie nie skraca u mnie uff.. I jak to powiedziała "nie ma zagrożenia porodem przedwczesnym"
No to super, że wszystko ok
A jak szyjka się zacznie skracać, to może wrócić do normy, czy już do końca ciąży jest taka, ewentualnie jeszcze krótsza?

Ja mam 170, ale jestem raczej drobnej budowy i jak ważyłam 60 kg to widziałam, że już mam otłuszczone ciało.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-24, 18:55   #942
Maritxell
Zadomowienie

Cytat:
jaką aplikację?
aplikacja allegro, na smartfony.

Smerfetka, do usług

ja własnie dokonuję ostatecznego wyboru kolorów rożka minky i klikam
Stary 2014-09-24, 18:55   #943
dusiolka
Zakorzenienie

Mmgi raczej moze zostać taka jaka masz ewentualnie skracać ale bedzie dobrze

Daj spokój przy 170cm to dobra waga
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 18:56   #944
mmgi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maritxell Pokaż wiadomość
aplikacja allegro, na smartfony.

Smerfetka, do usług

ja własnie dokonuję ostatecznego wyboru kolorów rożka minky i klikam
Jak wybierzesz to się pochwal
Stary 2014-09-24, 18:57   #945
askaa02
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość
Torebka ekstra funkcjonalna

Cytat:
Myslę, że na późną wiosnę to dobry pomysł

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość

Ból jak na @, gdzieś czytałam, że mogą to być skurcze Braxtona Hicksa, a brzuch mi twardnieje jak za dużo sprzątam, stoję, chodzę itp.
Ciekawi mnie mycie okien po remoncie uwielbiam wszystko robić sama, bo wiem, że zrobię to dobrze i dokładnie, no chyba że mama się zdeklaruje, że mi umyje wszystkie okna to będzie super a Tż odwala fuszerkę ostatnio trochę miałam roboty, która wymagała trzymania rąk w górze... obiecuję, że już nie będę tak szaleć! Trochę mnie to przeraża, męcze się wchodząc po schodach, nie mogę robić już tylu rzeczy i tak szaleć jak zawsze... zamiast wykorzystywać sytuację i ludzi, by mi pomagali to ja się bawię w NIE, NIE TRZEBA, DAM SOBIE RADĘ Jestem głupia.

Myszunia ale bajer
Dobrze, że zdajesz sobie sprawę ze to nieodpowiedzialne Kochana!! Dbać o siebie proszę!!

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
ja się decyduje na taki.. rożko/kocyk minky KLIK[COLOR="Silver"]
Widziałam go i to też dobra opcja kurczę...

Cytat:
Wróciłam:d Mala wazy 895g takze jest "sredniaczkiem wagowym" ginka mówi ze nie bede miała wielkiego dzidziusia;d przelaczyla na 3d ale szczerze to ja na nim nic nie widzę;p dobrze ze objaśnila mała jadła swoją rączkę hahaha no i prawdopodobnie przekręca sie juz Glowka w dół poprzednio była ułożona posladkowo a teraz poprzecznie wiec chyba zmierza w dobrym kierunku
super, że wszystko wporządku
Cytat:
Chyba ze od jedzenia ;d bo mam juz +9kg!!! Myslalam ze zle widzę;d czyli 66kg żywej wagi;d
ale z tego co piszesz jesteś drobną i zgrabna kobietą, więc nie marudź
askaa02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 19:07   #946
simonee
Zakorzenienie

Właśnie się poryczałam ale ze szczęścia, przeszło tydzień temu moja przyjaciółka miała transfer zarodka z in vitro i dziś zrobiła betę, wynik pozytywny! W myślach błagałam aby się udało bo to są wspaniali ludzie którzy dużo przeszli w staraniach i zasluguja na to by mieć swoje marzenie w ramionach. Oby maleństwo się utrzymało
Stary 2014-09-24, 19:08   #947
justynalyp
Zadomowienie

wykąpałam się cała i ubrałam w czystą piżamę, żeby nie było. teraz czekam na mamę aż przyniesie mi coś do jedzenia i wyprowadzi psa.

To moja 02.09 ważyła 530g a teraz 23.09 ważyła 1,07kg. przy takim jej przyroście urodzę małego tłuściocha.

mam już jedzenie.
justynalyp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 19:10   #948
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba ze od jedzenia ;d bo mam juz +9kg!!! Myslalam ze zle widzę;d czyli 66kg żywej wagi;d
Dusiolka na zdjeciach tego nie widać
Szczupła będziesz po ciąży też

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 19:13   #949
Kinqaa
Zakorzenienie

Tz wymyślił, aby jechać samochodem do PL na święta

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-24, 19:15   #950
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Może masz rodzić w polskim szpitalu

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 19:21   #951
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Może masz rodzić w polskim szpitalu
Stwierdził, ze duzo czasu i miesiąc przed nie urodze przeciez
Hahahah zwariowac idzie. Chce mi się na święta do PL ,ale już będę w zaawansowanej ciąży. ...

you have lost a diamond

Stary 2014-09-24, 19:24   #952
Montanka
Rozeznanie

Cytat:
hihi, to wybieraj juz szpital

Ja to nawet do teściów sie nie wybieram w Święta, bo godzina kiepskiej drogi w przeciwnym kierunku do szpitala. Chyba, że nie dotrwam Świąt
Stary 2014-09-24, 19:27   #953
Kinqaa
Zakorzenienie

Montanka wiesz problemu by nie było raczej. Teściowa w medycznej branży
Się właśnie śmiałam do Tzta. ..byśmy pojechali w dwojke a wrócili w trójkę !

Muszę mu to jakos wyperswadowac... będzie ciężko :P

you have lost a diamond

Stary 2014-09-24, 19:29   #954
Myszunia19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Właśnie się poryczałam ale ze szczęścia, przeszło tydzień temu moja przyjaciółka miała transfer zarodka z in vitro i dziś zrobiła betę, wynik pozytywny! W myślach błagałam aby się udało bo to są wspaniali ludzie którzy dużo przeszli w staraniach i zasluguja na to by mieć swoje marzenie w ramionach. Oby maleństwo się utrzymało
to naprawde świetna wiadomość

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość
wykąpałam się cała i ubrałam w czystą piżamę, żeby nie było. teraz czekam na mamę aż przyniesie mi coś do jedzenia i wyprowadzi psa.

To moja 02.09 ważyła 530g a teraz 23.09 ważyła 1,07kg. przy takim jej przyroście urodzę małego tłuściocha.

mam już jedzenie.
a no to faktycznie duża różnica może u mnie będzie podobnie
Stary 2014-09-24, 19:37   #955
fashionaddicted
Zakorzenienie

Dobry wieczór KOchane
JA się tylko witam dzisiaj, mozw poczytam co napisałyście w ciagu dnia ale pisać nie mam sił.
Koszmarny dzien w pracy - od dzisiaj ma chłopaka do szkolenia, a tyle mialam pracy ze nie mialam mu jak tłumaczyc pokazywac(a i tak mi pomagał wypełniać papiery ) i nie wiem jak sie wyrobimy ze szkoleniem go, zwąłszcza zeby połapał co i jak

Potempojechałą do szmateksu - moja siotra obkupiła Kryśkę - kupiłyśmy 19 rzeczy i wydała 58zł wiec nie duzo... potem po wazon dla mamy, z siotrą do dwóch drogerii.
potem do mamy pochwalic sie co kupiłysmy i na obiado-kolacje, potem na zakupy i o 19.30 byłam w domu.

Może jutro będzie więcej czasu wieczorem

BUZIAKI, miłej nocy, cudnych snów i miłęgo dnia
Stary 2014-09-24, 19:39   #956
Myszunia19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
Dobry wieczór KOchane
JA się tylko witam dzisiaj, mozw poczytam co napisałyście w ciagu dnia ale pisać nie mam sił.
Koszmarny dzien w pracy - od dzisiaj ma chłopaka do szkolenia, a tyle mialam pracy ze nie mialam mu jak tłumaczyc pokazywac(a i tak mi pomagał wypełniać papiery ) i nie wiem jak sie wyrobimy ze szkoleniem go, zwąłszcza zeby połapał co i jak

Potempojechałą do szmateksu - moja siotra obkupiła Kryśkę - kupiłyśmy 19 rzeczy i wydała 58zł wiec nie duzo... potem po wazon dla mamy, z siotrą do dwóch drogerii.
potem do mamy pochwalic sie co kupiłysmy i na obiado-kolacje, potem na zakupy i o 19.30 byłam w domu.

dobranoc
Stary 2014-09-24, 19:45   #957
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
kurcze no to jest super wiadomość! na pewno wszystko bedzie dobrze zobaczysz

Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość

mam już jedzenie.
co Ty nie jesz nic przez cały dzień?

Cytat:
samochodem? on oszalał?
no to koniecznie musisz mu to wyperswadować

Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
Dobry wieczór KOchane

oj bidulko a miałas się tak nie przemęczać
Stary 2014-09-24, 19:47   #958
simonee
Zakorzenienie

Myszunia żebyś wiedziała mam nadzieje ze za 9 m-cy będzie happy end.
Stary 2014-09-24, 19:49   #959
Maritxell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Jak wybierzesz to się pochwal
kliknęłam na aukcji, którą wkleiła ellyunia. Wybrałam wzór w sowy z zielonym minky. Chciałam jakiś neutralny kolor, a nie niebieski i ciężko było się zdecydować. Jak przyjdzie i będę zadowolona to kupię pewnie jeszcze jeden, w większym rozmiarze i będę wtedy skłonna zapłacić więcej, np za taki
Stary 2014-09-24, 19:51   #960
simonee
Zakorzenienie

Smerfetka przyznam się że też myślałam, że tylko nam zostanie in vitro ale los sprawił nam ogromną niespodziankę i maleństwo bryka mi w brzuszku.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości